Bugg 4:an nöter parketten igen!

 Denna gången hann jag i alla fall med en Välkomstfras innan första bugg låten dånade ut i högtalarna. Full fart på golvet från början, det är ju så det skall vara! Att se er bugga är en fröjd för ett gammalt Bugg-öga! Välkomna föresten... 

                        
                                          Ingen "Lugnbugg" i inledningsskedet för våra 4:or inte!


                                                          
                                       Peter och Malin värmer upp samtidigt som Jan och Malin.


Den gamla "Överhuvud taget" fick sig en repris som inledning. Buggvariant som ofta får en personlig prägel, men vi poängterar här, den i våra ögon, "riktiga" varianten. (Finns för övrigt inget rätt eller fel! Bara varianter!)

 Klurigt detta med att byta sida smidigt, och på fyra takter åxå! En hjälp vi poängterade var, om killen tar ett kliv åt höger på sin "2:a" efter karuselltaget. Svårt detta med att förklara buggturer med ord, men om jag visar med Ulla på köksgolvet här.... 

 Slutligen lade vi på "Fullt ut" igen å ger därmed turen lite mer stuns! Övning på detta...


                        
                                 Malin hoppade in å gav Veijo goda råd om "Jo-Jo'ns" handhavande!

 Förra gångens helt nya tur "Jo-Jo'n" fick sig en ytterligare genomgång! Några för kvällen nya deltagare, fanns med och gavs extra träning. Alltid lika kul att ge Er lite å tänka på! Varianten är lurig med sitt högervarv för båda två samtidigt, så här är det en tankenöt att knäcka åxå! Turen är kul då man hittat rätt och lagrat figuren i minnesbanken, för den ska ju gå undan åxå!
 En liten knorr som avslutning fixade vi med en "Rygg mot rygg" och så får turen se ut nu. Varianter på påbyggnad finns som vanligt. Visst är det kul med bugg!  


                                                      
                                                            En fin konst detta med Jo-Jo!



                        
                                               Karlsten och Annica gillar nya turer i buggen!



                                             


                        
                                   Efter idog träning, släpptes gänget löst inför kaffepausen.

 Kaffe med dopp serverades av våra duktiga hjälpredor, Ann-Louise, Malin och Lena! Behaglig värme även utomhus lockar dansarna att ta med kaffekoppen ut på trappan. Gruppfoto på båda buggängen fanns till beskådande för hugade spekulanter. Ett foto som minne av höstens trevliga kurser passar väl fint! Ett julklappstips kanke? Ulla hjälper Er om frågor finnes!


                        
                                   Magnus och Jenny tränar bugg, både i Tveta och hemma förstår vi! 


                                            


 Efter kaffepausen så bryter det stora kaoset ut! Lyckligtvis är det ett planerat kaos. För nu är det dags för gemensam träning av "Linjebuggen! Buggturen i sig kanske inte används varje dans, men är ändå kul att ha med i bagaget.
 Själv använder jag den då man vill flytta sig ett stycke i dansen. Man kanske hittat ett fritt utrymme på dansgolvet ett stycke bort, då passar "Linjebuggen" utmärkt att förflytta sig å damen dit. Med bugg!
 
 Nu arrangeras hela gänget i rätt riktning och rätt utgångsposition. Lekledar'n gapar taktfast ut rörelsemönstret och de lydiga eleverna kopierar snällt detta. Då allt ser ut att fungera som tänkt kliver Ulla fram till musikanläggningen, nu ska det Linjebuggas till musik!
 1-2-3-4-Grundsteg.... Jo nu utförs allt helt synkront! Å tur är väl det! Är det någon som blir efter i takten, blir man överkörd av en hel radda Linjebuggare! I takt av ren självbevarelsedrift!  


                        
                           Jan och Susanne i finalgreppet av Jo-Jo'n! Ser lite bakvänt ut, men rätt!

 Då vi konstaterat att alla överlevt ""Linjebuggen", tog vi en lugnare tur till skärskådning. Ganska snarlik i inledningen är dock turen som hos oss går under namnet "Promenaden".
 En buggtur som hängt med ganska länge här i bygden, men som åtminstone inte jag stött på "utomsocknes". Inledning som Linjebuggen, men utan frivarv, med gemensamt trampande av grunsteg som följd. En lätt "bump" med höften som avslut, brukar ge glada miner hos damer som inte "stött på" varianten tidigare.
 Så ""bumpande" med glada miner fick avsluta kursdelen, denna näst sista kurskväll för i år. 

                        
                          Glada miner brukar det bli då Per bjuder på dans! Här är det Lena som smittas!

 Några minuter med "blanda å ge" fick bugg 4:an ta som avslutning på kvällen. Lite höjning av tempot är mer regel än undantag här. Så nu buggade gänget friskt!
 Själv steg jag upp på scenen en stund å bara tittade och njöt av att se Er dansa bugg! Jösses vad duktiga Ni är!!Ett svårslaget buggäng BUGG's Bugg 4:or! Helt klart!

                                                  Stort tack för trevlig kurskväll, även till Er!  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne! 

                       En övertygad lekledare konstaterar: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

PS.
Vi ber att få åtekomma med bilder från Motionsdansen inom kort. Däri även ett reportage från Gnuss-instruktörens äventyr igen! På återseende!

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Roliga/trevliga bilder från Tvåan & Fyran. Väntar med spänning på motionen åxå. Vad heter den duktiga fotografen tro:-)

2011-11-22 @ 22:00:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0