Bugg 2:an har en tuff kväll!

                             Tredje kurskvällen på andra omgången gällde i söndags.


                       
                                Några av "gamla gardet" blandade in sig i Bugg 2:ans uppvärmning.

 N
umer är det uppvärmning utan krusiduller som gäller för vårt första buggäng. En kort välkomstfras å på med musiken, sedan är det bugg som gäller. Lite stela leder mjukas upp och buggmuskler syresätts. Det kan behövas, för tredje kurskvällen för bugg 2:an är en tuff kurskväll!


                                

                                


 E
n repetition av våra båda "handbyten" blev det som inledning. Dessa två som inleder vår Bugg 2:a är bra på flera sätt som buggturer. Båda är mycket användbara på dansgolvet, en nog så viktig del.
 Sedan är de tydliga att belysa vikten av att tänka på dansriktningen. Rätt utgångsläge poängteras för att undvika kollisioner då tjejen avslutar turen, helst i just dansriktningen.
 Fast mycket bra att ha som just "Handbyten åxå! För visst är det så att har man tjejen i en högerhandsfattning, så kommer man på hur många kul turer som helst med vänsterhandsfattning, å vice versa? Lätt fixat nu! Ett val av passande "Handbyte" så är det ordnat! Redo för nästa tur!


                       
                             Stefan och Sandra under buggträning i söndags. Visst är det kul nu?
 

T
uff kväll! Jo den andra kurskvällen på 2:an omgång är vigd åt "Torpeden". En buggtur som inte bara sätter koordinationen på prov! För inledningsvis är det en lite klurig rörelse som skall tränas in. "Ett varv på tjejen" å "Pärleporten" å "Möte axel-axel" är några av lösenorden i turen. Vi brukar skoja till det så här för att underlätta inlärandet. Om det fungerar? Tja, vi tror så.
 Sedan är det tajmingen som har betydelse åxå. Dels skall ju takten följas och så skall rörelsen synkroniseras med partnern. Jo "Torpeden" är en lurig tur. Tar tid att hitta rätt i, men sedan en jättebra buggtur! En av mina favoritturer för övrigt.
 Vi tränar vidare på söndag och lägger samman den med de tidigare turerna. Tillägas bör, att jag tycker Ni gjorde det bra i söndags! Mycket bra!


                                            

 Avslutning med "Blanda å ge"! Nu blandade gänget turer från minnet och Ulla höjde tempot en smula. Låtar kring 150 bpm (beats per minute) i takt spelades och hade inte svettpärlorna tittat fram tidigare så gjorde de det nu i alla  fall. "Korta armar å korta steg", var det övergripande rådet som gavs!


                        

 E
n trevlig kurskväll igen kunde vi summera för våra Bugg 2:or! Vi sänder ett extra Tack till er "gamlingar" som hoppar med i gruppen och ger värdefull hjälp! Vi ställer siktet mot nästa söndag med Er alla! Välkomna då!

                                                                                                                     Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
                    
                                O
ch tillägger givetvis "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Vecket gött gäng

2011-11-09 @ 17:57:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0