Ett uppsamlingsheat för Bugg 2

                                                       Bugg 2 samlar ihop sig!

 Vi har kört ganska raskt fram för våra Bugg 2:or de tre första kurskvällarna. Så denna fjärde gång hade vi en kväll för repetition och tillbakablick. En hel del lösa trådar att binda samman. 


                        
                                 Claes och Pia startar med att känna på golvet under uppvärmningen!

 Inledningsvis ägnade vi en hel del tid åt den kanske klurigaste turen under hela bugg 2:an, nämnligen "Torpeden". Som vi påtalade är det inte bara figurens rörelser som skall fungera bra, utan här är takten viktigt att följa genom turens hela förlopp. Inte minst är synkroniseringen med partnern A och O! Allt detta fick sig en ytterligare sammanfattning under söndagens inledning för gänget i Bugg 2!   

 
                                 


 Sedan tog vi en snabb repris av de båda inledande "Handbyte bak killes rygg" och "Handbyte bak tjejens rygg" för att friska upp minnet och räta ut eventuella frågetecken. Viktiga passager i turerna belystes lite extra. Dessa två turer lades samman och skulle flyta på bra innan den slutliga dockningen med "Torpeden".


                        
                                                         Både Sandra och Stellan tycks gilla bugg!

  Så då dessa två handbyten fungerade ihop lade vi på "Torpeden" som komplement. Nu skulle det bli buggserie!
 Vi har ju en liten vurm, Ulla å jag, i detta med att pussla samman passande buggturer till lite längre serier. En stunds lugnbugg följs av en liten höjning i intensiteten av buggfigurer, för att sedan stilla sig en stund igen.
 Ett litet förslag på detta fick sig gänget till livs då vi nu pusslade samman dessa turer. För då minnet fungerade och turerna kom som tänkt, kändes det väl riktigt bra? Då Ulla petade upp tempot en smula blev det fart på dansgolvet!

                                

 Som sista punkt på kvällens schema tog vi upp detta med "Buggsväng i högervarv". En sådan "enkel" tur på programmet? Jo, tack! Då kraven på denna enkla variant förklaras, inses ofta att träning krävs.
 Här får ordet "tajming" sin rätta innebörd, redan i inledningskedet av turen. Sedan skall damen cirkulera i snyggt högervarv kring herren åxå, å inte sväva ut i perferin. 
 Denna "enkla buggfigur" kommer upp med jämna mellanrum, kan vi upplysa gänget om. Vi vet att denna behöver putsas till då och då. Vi är lite petiga ibland, (har vi hört) men så blir det bra åxå! ;-)
 En uppmaning till just "lugnbugg" som avslutning på kursdelen. Skön lugn takt och enkla buggfigurer. Skön bugg utan stress. Men visst sätts fotarbetet på prov...

                        
                                    Stefan fick kunnigt stöd av Monika under kursdelen! Kul!


 Finalminuter med "Blanda å ge"! Ulla väljer några låtar med buggsug och nu buggar gänget friskt! Tidigare svettiga pannor får sig en åtefuktning. Ja visst är det kul med bugg! Att motionera med trevliga vänner till skön musik, måste väl vara ett av de roligast sätten att idka motion? Rätta mig om jag har fel!

 Här i bredbandets yttre gränsmarker, fortsätter vi att lägga in bilder på BUGG's-bloggen. Då sända ettor och nollor har genererat trevliga dansfoton i någon server i etern, ber vi att få återkomma med mera tillbakablickar från i söndags!  Till dess önskar vi en fortsatt trevlig vecka på Er alla BUGG's-vänner!

                                                                                                                  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

                    Den petiga danslärar'n poängterar: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Så det så!

Kommentarer
Postat av: Björn Ove

Vet inte om det är eran avsikt i bredbantets bortre gräns att dela uppladdningarna mellan kurserna eller om det är teknikens begränsning men jag tycker det är trevligt när man kan få längta efter även del 2! :-)

2011-11-14 @ 13:37:14
Postat av: Angelique

Men herregud man ser ju inte klok ut, jaja skyller på dåligt med sömn och mycket jobb ;)

2011-11-14 @ 15:41:25
Postat av: ann-louise

Det har du alldeles rätt i Arne, roligare motion finns inte....tycker jag iaf!! :) Väntar på veckans del 2! ;)

2011-11-14 @ 19:26:32
Postat av: Ote & Inge

Detta med dans är inte riskfritt, det har man fått erfara nu, att vara sjukskriven i 2 veckor pga dansen är inte allt för vanligt. Det är inte nådigt att kasta stel käring så där:-) Men skam den som ger sej, inte låter man bli dansen bara för detta, det finns ju en arm till, så vi kommer som vanligt. Väntar med spänning på del 2! Ha en god vecka alla Buggsare. Björn: Det är bäst att du ser upp när du kastar käring:-)

2011-11-14 @ 19:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0