Vi siktade mot omstart hos BUGG's!

                                                         Bugg 2 äntrar golvet! 

J
a visst blev det en trevlig omstart på BUGG's Danskurser! Båda kursdelarna vi startade upp i början av september hade förra söndagen avverkat sina sex omgångar. Så nu lyfte vi oss upp ett steg och startade upp Bugg 2 och Bugg 4. Den sedvanliga frågan, skulle någon nappa på vår omstart? 

                          
                                       Tveta Bygdegård blev riktigt välfylld, redan till bugg 2:ans start!

  Det blev gott om napp, om man nu får uttrycka sig så. En liten rokad i rollbesättningen förvisso. men antalet deltagare är inte mindre i alla fall. Trevligt tycker vi! Å hjärtligt Välkomna är Ni!


                                    


 Inledning med lite genomgång av grunden i bugg, enligt oss. För visst är fundamentet viktigt då vi bygger bugg på höjden, för uppåt siktar vi! Grundsteg, Cirkelbugg, armar och steg, allt i takt takt! Premiär åxå för "Gummibandsdans", en talande förklaring om detta med att föra lagom kraftfullt.  


                          
                                 Stellan och Angelique under hård buggträning! Fast rätt kul var det ändå!

  För alla och envar tog vi en dust med "Katapulten" som repris. Här berörde vi likheten med Cirkel-buggen, gällande tjejens stegmönster. Visst rätades några frågetecken ut, tror vi.


                                   

 Kvällens nyhet för gänget var "Handbyte bak killes rygg", som blir den första i en trilogi av buggturer som inleder 2:ans buggkurs. Här betonade vi vikten av att hjälpas åt i buggen. En demonstration då Ulla fick bugga runt en stillastående "Lekledare" på fyra takter, gav tydligt bevis av detta! 
 Steg för steg gick vi igenom turen, parens inbördes rörelse övades in och så spelade Ulla en låt att öva till. Parbyte och ytterligare snack, innan musiken sattes på igen.   

                          
                    Jenny och Fredrik , ett av paren på BUGG's bugg 2.a!

 Som avslutning fick paren plocka turer ur minnet i vår avslutande "Blanda å ge"! Fri dans, även kallat! Här höjde Ulla tempot på musiken en smula, å minnsan tror jag inte det börjar likna bugg! Tack till er alla deltagare, och hoppas på återseende nästa söndag!


                                                       Bugg 4.an fyllde lokalen!

 Kära Hjärtanes vad folk det blev på golvet då Bugg 4:an bjöds på uppvärmning! Trevliga återseenden sedan både höstens- och tidigare kursers deltagare! Välkomna! 

                          
                                           En välfylld buggkurs med överaskande jämna par!

 Här fick "danslärar'n se upp bland ivriga buggare! Som seden är hos BUGG's startar vi med uppvärmning för buggänget! Medryckande toner fick till och med några ur föregående kurs att stanna kvar en stund och ta sig en bugg. "Golvet var halt" blev ett unisont omdöme, å Ulla spred fästvalla bland buggande fötter.    

                                   
                             Glädje och koncentration i Tveta gällde under uppvärmningen!


 Vi inleder kursandet med lite repetition som brukligt. Förra gångens "Kråka höger" gick i repris, vilket blev extra bra några nya deltagare hade dykt upp. Så här blev det studie i Kråkans rörelseschema!

 Funderingar kring "Låskolven" hade dykt upp under veckan, så även denna fick sig en återblick. Trevligt att kunna lägga till den igen, då den var ny för somliga. En stund med musik så gänget fick testa dessa turer!
  
                          
                                            Visst gillar både Magnus och Maria att dansa bugg!


                                  
                                Hur många bilder i ovan rad är "Låskolv" respektive "Kråka höger" måntro?


                                 


 En liten kluring fick ni åxå! Med mest på skoj, med ett uns av allvar, lade vi till "Twisten" under kursen. Här ingår ju den trixiga 3-4 kicken, som vi tränade som inledning! Då detta fungerade hjälpligt lade vi till den lite enklare varianten, och visst twistade vi på! Träning är det innan kicken sitter som den skall. Vi ber att få återkomma! 

                          
                                                    "Plattan i botten" under Bugg 4:an!

 Dags för kvällens egentliga tur som bestod i "Rallyturen". Ingång med vinkande vänster, dubblering av rallytur och avslut med rygg mot rygg. Ja tänk vad det går att få till! Inga dikeskörningar är rapporterade så vi flaggar väl till omstart nästa söndag igen. Dubbfritt så klart! Bästa mellantid, Team Kallin! 


                                  

 Även här fick gänget blanda fritt under slutklämmen. En liten tempohöjning som regel, å nu flydde "danslärar'n" golvet! 


                                                 Motionsdans med blandade gäster!

                          
De flesta väljer Bugg medan några väljer Foxtrot! Fritt val för gemensamt nöje under Motionsdansen hos BUGG's! 


                                  
                                                     

 Vi är väldigt glada att Motionsdansen uppskattas! Många stannar kvar från kurserna och några kommer enkom för BUGG's Motionsdans. Precis som vi vill det skall vara. En trevlig avslutning på både kvällen och helgen med dans i Tveta Bygdegård med gänget hos BUGG's! Alla dansintresserade är givetvis Välkomna! 

                           
                               Först fick Lisa och Anna fick en genomgång i Dubbelbugg av Björn-Ove.

                          
                                                     Sedan var det dags för Monica och Annica.


                                   

 Vi Tackar så mycket för en ovanligt trevlig omstart i söndags! Ett återseende nästa söndag står högst upp på vår önskelista! Hoppas Ni håller med!


                                                                                                             Hälsar BUGG's / Ulla å Arne...

                              Som dessutom tillägger: "Ska de va bugg, ska de BUGG's!"

PS. Hur var svaret på frågan i texten?

Kommentarer
Postat av: Björn Ove

Ni verkade så besvikna för att ni inte fått några kommentarer på alla fina bilder, kan det bero på att de talar för sig själva!!? Jag har däremot ett par frågor, vad kommer det sig att vissa små bilder går att förstora och andra inte? Och sedan, finns det inga roliga "dråpliga" bilder som kan läggas ut under egen flik? Alla har vi ju gjort bort oss eller gjort någon grimage någon gång som fastnat på bild :-)

2011-10-31 @ 08:10:53
Postat av: buggarne

Jo, några kommentarer triggar ju oss åxå att göra ett bra jobb! Med så många dansintresserade måste det ju finnas många åsikter å tankar om dans! Trevligt om de ventileras å delas med flera.



Varför vissa foton inte "fungerar" att förstora vet vi inte. För det är ju kul om Ni kan kopiera "egna" foton å samla dem åxå!



Nej, några "dråpliga" bilder sparar vi inte, trots att det blir en å annan ibland! Vår mening är att bara publicera fina bilder! Å så får det vara!



Ser fram fler tankar kring dans, Ulla å Arne!

2011-10-31 @ 19:50:41
Postat av: Claes

Jag hade lite dålig koll på turerna du frågade angående i raden med bilder ovan. Men jag gissar på 1 kråka höger och 3 låskolven :)

2011-10-31 @ 20:55:11
Postat av: buggarne

Hej Claes! Kul att Du upptäckte frågan i texten!

Foto 1: obestämd tur...

Foto 2+3: Låskolven

Foto 4: Kråka höger

Hälsn. Arne

2011-10-31 @ 22:10:06
Postat av: Angelique

Hej funderar på om man kanske kunde får en "fusklapp" med turerna vi lärt oss så gubben min kan plugga in dem? ;)Kanske är fler som behöver hihi



2011-11-01 @ 12:39:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0