En kurskväll med mersmak!

                                              Bugg 1:an praktiserar dansträning!

 I vår egen kursplan står det att gång 4 för nybörjargänget är ämnad för Repetition och träning av "Buggsväng". "För att få allt att fungera ihop". Vid första påseendet låter det mest som idétorka, och få kvällen att glida iväg utan substans. Fast av erfarenhet vet vi att detta kanske är den viktigaste kvällen under bugg 1:ans kurs!
 Med vår "Ramsa" som bas låter vi pusselbitarna falla på plats. Den kluriga "Tjej bak killes rygg" får mer tid för träning, och placeras sedan in i serien. Varpå det är dansträning som gäller! Om och om igen!

 
                        
                                                Visst börjar det att likna bugg för våra bugg 1:or!

 För dansträning är ju vad som behövs! Allt eftersom repetitionskvällen lider, mjuknar gänget upp. Det buggas! Ramsan gås igenom gång på gång. Visst kommer man av sig ibland, men börjar strax om. Framför allt ser vi att spännda ansikten spricker upp och leenden kommer tätare. Det börjar bli kul med bugg! 


                               

 Denna tid i min egen buggkarriär minns jag med glädje. Utöver grundstegen hade man just lärt sig "Buggsväng" och "Karusell". Min kvinnliga kurskamrat å jag hängde med dansgänget på Torsdagsdans på hotellet. De övriga var långt före oss i kunnandet, och förstår att man inte stod allra högst på listan hos dem.
 Fast min kurskamrat å jag buggade torsdagskvällarna igenom. "Buggsväng" å "Karusell"! Det var skitkul! Vi fick den viktiga dansträningen, och kunde lägga till en tur varje vecka å träna detta så svetten dröp.

 Tordagsdanserna är ett minne blott. Tyvärr! Ibland ordnas en sporadisk dans, varpå man konstaterar att publiken sviker. Sedan struntar man i att arrangera danser på ett tag tills man provar igen med samma resultat.
 Själv tror jag på återkommande danser. Något som danspubliken kan bli van och känna sig trygga med, få in en rutin att dansa. Ytterligare ett stort ämne att diskutera!


                                       


 Gänget hos BUGG's bugg 1:a buggar dock vidare. Här grundar vi vanan att dansa på söndagskvällar. Kul har vi åxå. Det flyter på och nästa söndag övar vi vidare, samt lägger till en ny buggtur till i ramsan!
 Det är inte utan att man är lite avundsjuk på Er, som har så mycket nytt å kul att lära, framför Er!


                             Även bugg 3:an hade en kväll med mycket smått och gott!
                      

                          
                                            Uppvärmning för Bugg 3:an är en tät historia!

 Efter den traditionella uppvärmningen gällde repetition även för bugg 3:ans gäng. Ja "Buggsväng höger" fick Ni baka in i uppvärmningen förstås. Bättre å bättre går den, men träning gäller innan tjejen går i sin fina cirkel! Sedan repade vi givetvis förra gångens "Erotikhandtag". En av de där långa turerna som är både klurig å svår att komma ihåg i ett svep. Med några "Dagisramsor" som bistånd, så får minnet extra hjälp. "Killen går, å tjejen går, å tjejen går igen" tillsammans med "Huggormen", ja vad håller vi på med egentligen? Men kul e de!


                                  

 Sedan fick sig vår variant av "Midjetaget" sig en repris. (Snyggt Anna å John!) Inte bara för turen som så, utan för att se vad användbar den är ihop med övriga turer. Vi pusslade ihop med både "Torped" och "Handbyte bak killes rygg", några turer som passar fint tillsammans.  

                                  
 Annars var ju kvällens attraktion "Katapulter" i 5 varianter och kombinationer. En av de där grundfigurerna som är så användbara. Tiden gled iväg när "Danslärarna" rök i hop och diskuterade så hårtestarna flög! Nja kanske lite överdrift, men visst har vi kul på våra möten? Tio minuter kvar till "Blanda å ge". Ulla höjde tempot och jag tror ingen av er frös speciellt mycket!


                        
                                                   Björn-Ove bjuder Lisa på en bugg!


                              

 Så vi kan ganska sanningenligt summera att även Bugg 3:an hade en intensiv kurskväll! Mycket bugg varvat med en hel del töl. Ja, det där sista var mest Ullas tillägg, adresserat till mig. Men kul hade vi! Eller? 


                        
                                                          Lilla Lady kom å charmade alla!


                                                   Motionsdans i sommarkväll!

                                       

 Med den sommarlika värmen vi haft sista tiden, känns det som om sommaren återkommit. Det är bara att njuta så länge det går, även om skjortan snabbt blir blöt under dansen. Dörrar och fönster på vid gavel, så syret kommer in. Minns att vintern började 8:e november förra året.


                        
                                           Paret Magnus och Jenny tränade extra under Motionen.



                                            



                        
                                                    Emelie och Tommy tar en Foxtrot.

 Vi lägger fjärde Kurs och Motionskvällen hos BUGG's i Tveta till handlingarna. En ovanligt trevlig kväll tycker vi! Fast å andra sidan är alla kvällar med gänget hos BUGG's, ovanligt trevliga allihopa! Så utan att lova för mycket kan vi utlova ännu en ovanligt trevlig kväll med Kurs och Motion i Tveta nästa söndag igen! Välkomna då!

             Vi slår oss likt Tarzan för bröstet och utropar: Ska de va bugg, ska de va BUGG's! 

                                                                                                             Hälsar BUGG's / Ulla å Arne



Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

ja jisses vad varmt det är är på våra buggkvällar men ack sååå kul. Här kastas det stela kärigar hej vilt. Väl mött på söndag igen.

2011-10-04 @ 22:15:46
Postat av: Tommy Englund

Ja på Söndag ses vi igen

2011-10-05 @ 22:04:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0