En trevlig BUGG's-start i Tveta!

                                                         Nybörjarbugg hos BUGG's

 Strax efter kl. 16, på söndagseftermiddagen, började dansgästerna att droppa in i Tveta Bygdegård. Både Ulla å jag plockade fortfarande med våra pinaler. En ny danslokal tar tid att växa in i, märker vi. En trevlig bygdegård med utomordentlig ordning på inventarierna, som tar tid för oss att hitta bland. Vi provar oss fram hur vi skall arrangera med vatten och kaffeservering osv. men det kändes som det fungerade fint i söndags.

 Nå hur gick det med kursandet då? Jovisst kom det dansgäster till nybörjarbuggen! Tjugotalet buggintresserade äntrade dansgolvet punktligt halv fem. Som brukligt startade vi med att träna grundsteg efter muntlig takträkning och sedan efter en lite lugnare bugglåt med bra takt. 

                        
                              Strax blir det till att hålla i varandra och träna vidare, för nybörjargänget.

 Mycket att hålla ordning på! Först flytta fötter efter givet mönster och sedan skall detta göras i takt åxå! Då detta börjar fungera kommer "bugglärar'n å säger att man skall dansa "Cirkelbugg", i takt me'!
 Ja vi vet det blir mycket att hålla ordning på! Vi tränar på och får in detta i ryggraden, så skall Ni se att det fungerar inom kort! Vi lovar!

                                            
                                                      Full fart på träningen, 1. 2. 3. 4....

                                              

 Slutligen lade vi på den första egentliga buggturen för gänget, och kompletterade således med "Karusell med omtag". Detta gjorde att vi fick en fin serie att börja träna med! Å det gjorde vi resten av kvällen, så visst kunde vi skönja en början till bugg! 
 Väl mött nästa söndag, så bygger vi buggen vidare!


                                                       Bugg 3:an startar upp!

 Till starten på buggtrean fyllnade vi till rejält! Jo missförstå oss rätt nu! Lokalen fylldes med buggare, menar vi förstås! Det var knappt så "bugglärar'n fick plats, ja en å annan kärvänlig knuff fick han åxå!

                        
                                     Kära Hjärtans vad folk det kom till BUGG's bugg 3:a!

 BUGG's bugg 3:a signalerar starten för fortsättningsdelen. Om gudarna står oss bi, så fortsätter vi med bugg 4:an under hösten. En utmärkt grund att bugga vidare på, om ni vill dansa vidare under våren. Ja, ja en sak i sänder! 

                               

 Full fart på buggen med en gång! Uppvärmning så temperaturen steg per omgående! Så kul att åter träffa gänget igen, det kunde vi utläsa med en gång! Ulla blandade frisk med sköna bugglåtar. Kul!

                               

 Inledningsvis blandade vi uppvärmningen med några repetitions-turer från bugg 2:an. Både "Pilbågen" i två varianter och " Karusell med fullt ut" fick en genomkörare. Lagom turer att inleda säsongen med!

                        
                                     Trångt på golvet under repetitionen som inledde bugg 3:an


                                             

 Dagens nya tur för gänget var däremot "Hårdknuten". Här lägger vi "öglan", och killen kliver in i den som inledning. Se Nickes å Malins utmärkta illustration på vänstra bilden! Snyggt!
 "Tjejen in i lås" gav vissa frågetecken, men fortsatt träning gav resultat. Kvarstår tveksamhet, rätar vi ur frågetecknen nästa söndag! På återseende då alla bugg 3:or! 
     

                                               Motionsdans hos BUGG's med tradition!


                              

 Efter kursdelen dansare vi vidare med lite friare tyglar. Motionsdans kallar vi det! Här blandas fox och bugg till sköna låtar. Många nya vax, kvällen till ära. BUGG's sätter en ära i att spela gamla godingar blandat med nya fräscha låtar. Flera dansband har givit ut nya plattor under sommaren. Hos BUGG's dansar vi till dem!   

                               

 Även om inte alla deltar i kurserna, så dyker man gärna upp till Motionsdansen! Så skall det vara! Känner Du dig danssugen så gör du rätt i att komma till BUGG's Motionsdans! "Dans med Hjärtat" som är vårt motto, tar vi på allvar! Välkommen att dansa med oss!

                                         

                                            

 Premiärkvällen för BUGG's kurser är till ända! Men vilken toppen-kväll det blev! Ett gott gäng på nybörjardelen, som gjorde stora framsteg redan första kvällen. Här fortsätter vi nästa söndag med repetition och vidare påbyggnad. Välkomna till BUGG's säger vi till Er!
 En fortsättningsdel som spritte av dansglädje! Vad månne det bli av Er alla! Vi ser fram mot en höst i dansens tecken, den saken står klar! Välkomna tillbaka på söndag!
 Motionsdans som ger mersmak! Du som ännu inte dansat med oss, sluta tveka och kom till Tveta på söndag klockan 19.30! Motion och Nöje i ett, hälsar Motionsgänget!  

                       Till Er alla deltagare, Tack för en genomtrevlig startkväll!  

                  Å föresten: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Klart som korvspad!    

                                                                                                            Hälsar BUGG's / Ulla å Arne              

                    


Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Visst har vi kul på våra dansträffar.. Väl mött på Söndag igen. So long!

2011-09-14 @ 19:12:24
Postat av: Anonym

Då kommer vi!!!!!!!!!!!!!

Jan

2011-09-15 @ 06:58:32
Postat av: Ote & Inge

Och i kväll hoppas vi på många Buggsare på Medis och Drifters.

2011-09-16 @ 19:22:55
Postat av: Ote & Inge

Visst kom det några Buggsare till Medis i Fredags. Det var en mycket trevlig kväll och Drifters spelar jätte bra. Det kom inte så jätte mycket folk men vi som var där hade i alla fall kul, dessutom fanns det plats på dansgolvet så man slapp trängas och bli trampad på tårna, precis lagomt med folk vill jag påstå. Kul åxå att det satsas på dans även på hemmaplan så att man inte alltid behöver åka 10 mil för att få dansa. Nu averkar vi kvällens övningar och yteerligare en arbetsvecka och på Fredag åker jag och Inge till Forshaga folkets hus för att kasta loss till Sannex. Är det ngn som vill hänga med då så går det alldeles utmärkt. So Long så länge från Ote,Inge,Björn & Monika.

2011-09-18 @ 11:20:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0