Bugg 1:an får fart på dansen!

Fjärde söndagen för våra Bugg 1:or! 
 
Idel glada miner hos våra buggare under kvällens första kursdel!
 
 Att det är förkylningstider märker vi av i deltagarantalet under söndagens Bugg 1:a. Någon saknas och någon ny som tillkom sedan förra söndagen,men så är det varje vinter. Så lite mer svängrum kunde vi därför erbjuda våra deltagare, och denna fjärde gång hade grabbarna verkligen fått fart på sina tjejer! Trägen övning av grunderna har resulterat i ett gott grundarbete i buggen, vilket gör att figurerna vi lägger på fungerar utmärkt.
 
 
 
 För att få startfältet i samma läge, tog vi gemensamt upp vår ramsa till övning. Ingen långbänk här utan en genomgång fick räcka, innan gänget bjöds på musikalisk spis. Vår buggserie gällde som grund, och gänget buggade friskt vidare. Täta byten gjorde att vi fick utnyttja våra duktiga inhoppare mesta möjligt.  
 
          
Både Peter och John hjälpte Lisa i buggen. 
 
Johanna buggar med pappa Martin.
 
 Förra söndagen hade vi tagit upp "Tjej bak killens rygg" lite som hastigast, innan slutsignalen gick. Om gänget utnyttjat veckan till enskild träning, är ovisst, men söndagens träning på figuren gick alldeles utmärkt. Under de sista åren har vi förändrat inövandet av denna lite kluriga buggfigur, och tycker oss ha hittat ett snabbare sätt att förmedla den. Idog repetition är forfarande en viktig del, både i denna figur som i övriga, kan vi tillägga.
 
          
Ingrid tränar bugg med både Jonas och Jonathan.
 
 Lisa och Jonathan gillar båda buggen.
 
 Vi ger givetvis en hel del tid åt träning av "Tjej bakkilles rygg" som enskild variant i första hand. Ulla serverar inledningsvis lugna bugglåtar, som passar till den första träningen. När vi ser att figuren fungerar allt bättre, låter vi tempot öka en smula. En god övning inför dans "ute på lokal" då tempot ibland kan stegras en del. 
 
 
 
          
 
 Några minuter innan pausen tar vi så och lägger till "Tjej bak killes rygg" i vår "Ramsa". Ulla och jag visar del för del, och gänget tar efter var del för sig. Buggserien blir allt längre och nu gäller det att minnas alla delarna. Ulla lägger på en platta och upp till bevis för gänget. Ska alla delarna komma i inövad ordning...
 
Allt eftersom det fungerar bättre, blir det åxå allt roligare! 
 
          
Jonas och Håkan i bugg-träning med Monica.
 
Johanna och Johan 
 
  
Lena och Johanna får bugg-guidning av Tommy.
 
Lisa och Håkan.
 
          
 
 Efter kaffe-pausen blir det till största delen träning av inövade "Ramsan". En inledande gemensam träning förstås, och sedan för hela gänget träna vidare. Vi flikar in vid flera partnerbyten små detaljer vi vill rätta till, några steg här och någon handfattning där, allt för att helheten skall fungera som allra bäst. 
 Som vi brukar påminna våra kursare om, då och då, att BUGG's kurser har många steg och ett stort antal buggfigurer att lägga på minnet. Ofta blir figurerna lite längre frampå, och då är det viktigt att grundturerna sitter i ryggraden, och uppmärksamheten fokuseras på dom nya rörelsemönstren.
 
 
          
 
 Kvällens deltagare klarar sina uppgifter "med väl godkänt" och under sista minuterna ger vi möjlighet att prova på den klurigare "Buggsväng höger". Liten buggfigur med flera fallgropar, och därför är det aldrig fel att prova på den. In med den åxå i "Ramsan" och vips växte den en smula till...
 
Vi låter Ingrid och Jonas symbolisera bilden av ännu en trevlig kväll hos BUGG's Bugg 1:a!
 
Ett stort Tack till alla duktiga deltagare i vår Bugg 1:a! En riktigt mysig kurskväll med ett mysigt gäng! Vi hälsar givetvis Välkomna åter nästa söndag igen, då vi lägger till första versionen av "Katapulten" i vår bugg-serie. 
 Förmodar att en och annan av Er tar tillfället i akt till ett besök på Medis, där Lasse Stefanz spelar upp till dans på lördagskvällen. Möjlighet till rabatterat förköp påminner vi om igen! Medis baksida mellan kl. 13-17 fram till och med torsdag eftermiddag! 
 
Till dess önskar vi en fortsatt trevlig vecka!  BUGG's / Ulla å Arne
 
Låt din bugg bli till den bästa, för: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0