Bugg 1:an får fason på sin bugg!

En kurskväll med god behållning!
 
Peter och Agneta samt Martin och Lena under söndagens inledande uppvärmning.
 
 Det fick börja med en kortare genomgång av vår bugg-serie så här långt, som inledning av söndagskvällen för vårt gäng på Bugg 1:an. Det har ju redan blivit några bugg-figurer som lagts samman, och en repris friskar upp minnet. Vi demonstrerar som vanligt del för del och buggänget kopierar efter, varje delmoment. Efter detta serverar Ulla musikalisk guidning, och gänget buggar loss med inövad "Ramsa".
 
                                      
 
                                      
Visst ser det riktigt bra ut för gänget!
 
 När vi buggat oss igenom några par-byten och vi fått rytmen i kroppen, låter Ulla takten stiga en smula. Vi kommenterar vikten i att korta av både steg och "armar" då takten ökar, för att hinna med att utföra figurerna på rätt sätt. Bra att få känna på ett vanligt bugg-tempo, som det känns då det blir dans i skarpt läge frampå.
 
Johanna och Jonathan med Lisa och Johan i bakgrunden.
 
                                      
 
                                      
 
 Förra gången hade vi ju gått igenom den lite kluriga "Tjej bak killes rygg", som är bugg 1:ans verkliga styrkeprov. Flera delmoment skall monteras samman, och sedan skall takten hållas igenom hela figuren åxå. Inte så lite våra buggare skall få till, att fungera ihop!
 
     Angelique och Jonas samt Andreas och Lisa i träningstagen
 
 Även här så tar vi del för del, och tränar dem var för sig. Lägger samman delarna allt eftersom de tränats in, och efter några övningar sitter hela "Tjej bak killes rygg" samman som det är tänkt.
 Även här bjuder Ulla på lugna bugg-toner, så gänget har att öva figuren till. I varje parbyte kommenterar vi, och ger förhoppningsvis några användbara tips hur man finputsar sin nya buggfigur. För det är många moment som sammanfogas, och då är det bra om föregående del har utförts på "rätt" sätt, för att helheten skall bli som bäst.  
 
Andreas och Johanna samt Gerd och Peter.
Här ser vi Peter ge en snygg "markering" inför "Tjej bak killes rygg"!
 
 
Det yngre gardet är representerat av Alva och William samt Hampus och Emelie
 
                                      
 
 Då vi fått buggfiguren att fungera, gör vi en ny genomgång av vår "Ramsa" och lägger in vår nytränade "Tjej bak killes rygg" där den passar in som bäst. Även här följer vi upp med musik, och låter buggarna testa sina nya färdigheter till musik.  
 
   Lena och Jonas får fart på sin "Ramsa".
 
 Vårt ständigt övande av "Ramsan" känns förmodligen lite tjatigt, då redan intränade moment åxå repeteras om och om igen. Dock är detta lite av meningen med det idoga tränandet.
  En bra samling buggfigurer sätter sig allt fastare i ryggmärgen och blir lättare att plocka fram då man står på dansgolvet de första gångerna. Kanske lite nervös då minnet av tränad bugg sviktar. Det är här vi fått kommentarer från tidigare debutanter, att vår "Ramsa" har varit till stor hjälp.
 
                                       
 
 Efter välförtjänt fika-pause, tar vi itu med kvällens nyhet. Den mycket användbara "Katapulten", står nämligen på tur. Inte så många steg i själva figuren, men här gäller det att även killarna börjar att röra sig i buggen på allvar. Vi tjatar om ett "offensivt" insteg för grabbarna i tjejens högerarm, vilket inte är det enklaste så här i början. Vi tränar vidare och får det hela till att fungera riktigt bra. Musik på detta, och så tränar vi "Katapult" för hela slanten en stund.
 
Jonathan och Ingrid får bra flyt i sin bugg.
 
                                       
 
  Några välmenta kommentarer och tips även här, och så blir det dags för den obligatoriska förlängningen av "Ramsan" igen. Den nytränade "Katapulten" lägger vi in i slutet av vår buggserie, och det blir ännu mer att hålla reda på för våra elever. Ulla bjuder på lugn och taktfast musik till detta förstås!
 
                                  
Full koncentration i buggen, med Martin och Lena.
 
 Schysst! Gänget monterar samman hela buggserien och det ser riktigt bra ut! Visst börjar det bli mycket att hålla reda på, men vi tränar givetvis vidare redan nästa söndag. En figur ytterligare skall vi lägga till nästa kurskväll, då våran "Midjetaget" kommer att sätta punkt för Bugg 1:ans kursdel. En kurskväll att se fram emot!
 
                                   
Johan och Lisa i bugg med snygg W-form på armarna!
 
 Både Ulla å jag tackar för denna trevliga kurskväll med vårt glada gäng, och hälsar samtidigt Er alla Välkomna på nästa söndags finalkväll för vårens Bugg 1:a. 
 Vi poängterar åxå att denna sista kurskväll för Bugg 1:an, är ett utmärkt repetitions-tillfälle för Dig som funderar att hoppa på kommande Bugg 2:a! Denna sista kurskväll ger en kort repetition av bugg 1:ans buggturer, och ger Dig i ett utmärkt startläge bugg 2:an som startar söndag 3:e mars. Välkommen alla bugg-intresserade!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne    
 
Som till alla fundersamma, försäkrar att. "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Kom och prova!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0