DansMix 1 dansade sin delfinal!

 Danskurs med "Kick" för Mix-gänget!
 
 Även DansMix'en fick starta upp med varmkörning. 
 
 Vis av erfarenhet minskade vi en aning på de inledande uppvärmnings-låtarnas antal. Vi har ju en efterhängsen förmåga att få lite ont om tid mot slutet av våra kurskvällar. Så med någon låts prutning, skred vi till verket med vårt kursande. 
 
          
Monika och Robert                                    Karlsten och Annika
 
Martin och Ida fick ta sig an den första uppgiften "Buggsväng Höger".
 
 Nästan som en stående punkt under någon kväll av kurserna, tar vi upp "Buggsväng i Högervarv". Lite tjatande kan säkerligen tyckas, men vi vill så gärna få denna "enkla" figur att bli så bra som möjligt. 
 Men man kan knappast däremot undvika att börja med den ännu vanligare "Cirkelbuggen", om man nu tacklar hela figur-gruppen, och nu tänker säkert flera av Er att den kan vi ju sedan tidigare! Så bra då, kontrar vi! Fungerar den med ett gott "Driv" i en tajt cirkel i högervarv runt killen? Utan att tjejen glider ut i perferin i sitt tredje steg? Tror nog att vi ska prova en gång till, innan vi ropar hej! Just vad vi gjorde åxå, med någon justering som följd.
 
          
 
          
 
 Då vi ser hur "Cirkelbuggen" smiter snävt runt killen, och ett eller två inlagda "Buggsväng Vänster" sitter lika tajt, är vi på rätt väg. Denna till synes enkla figur är en viktig hörnsten i Din bugg, därför är vi lite tjatiga.
 Då vi nu lägger på en "Buggsväng Högervarv, skall den smita lika tajt runt killen i både enkel och dubbelvarv. Dessutom är det viktiga steget på "1:an" jätteviktigt att få till, innan vi guidar runt tjejen i högervarvet. Träning på detta för hela gänget, och en å annan justering tror jag nog vi behövde.
 
Cecilia och Stefan i bakgrunden samt Åke och Therese i förgrunden, under buggträningen.
 
 Varför skulle detta vara så viktigt med denna lite "oviktiga" tur. Jo, i fortsättningen kommer de lite längre buggfigurerna som innehåller just "Buggsväng Höger". Inte bara en gång, utan ett antal gånger i varje buggtur, och då falerar figuren i sin tänkta rytm om inte momenten sitter bra. Därför nöter vi vidare med detta.
 Ja,jo, vi är väl lite nördiga på buggen, vi erkänner.. Men vi är åxå övertygade att BUGG's bugg är en häftig och bra bugg, med fräcka figurer, därför lägger vi möda att få till de enskilda momenten så bra som möjligt.
 På detta tog vi upp ett exempel på vad trevligt det kan vara att lägga en "Buggsväng Höger" som en inledning på en efterföljande buggtur. Bara det är ju kul att få till!
  
          
Björn-Ove och Ragnhild                              Hans   och Veronica 
  
          
       Camilla och Leif                                  Veijo och Marie-Louise
 
Veijo har fått Marie-Louise i en "Avig fattning" och har säkerligen planer på fortsättningen.
 
 För just användande av "Buggsväng höger" ,med vänster/högerfattning, ger den karatäristiska "Avig fattnng" som blir en liten knorr att lägga till före en del buggfigurer. Under söndagen DansMix testade vi att följa upp med "Midjetaget", och så har vi givit den en liten extra vagáns. Visst är vi fiffiga!
 
          
 
 Björn-Ove har Ragnhild i en liknande fattning, med fortsätning planerad.
 
Göran och Ingrid till vänster och till höger buggar Elin och Hans ett "Midjetag". Snyggt! 
 
Här ser vi en perfekt markering av Veijo, för den stundande "Krysset", för Ida.
 
 I buggen dyker en liten spark upp då och då, hos oss går den under benämningen, "3-4-kicken". En påminnelse från tiden med "Brors Buggkurser". Då den utförs under Linedance kalls den " Kick ball change", så med dessa två benämningar, förstår vi varandra helt klart.
 En synnerligen klurig tingest att få till då man är ovan, vi vet! Vi tränade den som singelfigur och ytterligare träning fick gänget som hemläxa till nästa gång. Då ska vi låta var och en visa upp sin inövade "Kick ball change"!
 
 Näj då, vi skojar bara! Det blir inget "prov" på läxan...:-) 
 
 Här är det Stefans tur att markera "Krysset" för Marie-Louise.
 
 För i just "Krysset" ingår "Kick ball change" inte bara en gång, utan två gånger. Därför är det en utmärkt figur att använda då det blir träning av "kicken". Visst var det en kort, men lite lurig figur?
 
 Koncentrerad träning av "Krysset" för hela gänget!
 
 Efter detta tog vi en välförtjänt kaffepause, och lät både "Kicken" och "Krysset" få vila en stund. Kaffet smakar extra bra efter en sådan här motorisk hjärn-jympa!
 
Vi växlar in på Salsa!
 
Salsa!
 
          
Bengt-Åke och Anna i stiliga "Rumba-" och "Salsa-steg
 
 Självklart fortsatte vi att träna på förra gången inledande Salsa-träning. "Son-steget", "Rumba-steget" och "Salsa-steget" tog vi i repris, för nytillkomna dansare. På detta lade vi till det avslutande "Cassino-steget", som får avsluta vår serie av grundstegen. Fyra steg av varje variant, blev uppmaningen till våra nya salsa-dansare, när Ulla bjöd på heta rytmer. 
 
                
 John och Mia får skönt sväng på salsa-stegen.
 
Som under heta Cubanska nätter, blir stämningen på Syltoppen, denna kalla vinterkväll! 
 
                
 Martin och Katariina i "Son-", "Rumba-" och "Salsa-steget"
 
Avslutning i Buggens tecken, i dubbel bemärkelse"
 
 Ett nytt sätt att bugga, detta med Dubbelbugg, för de flesta av deltagarna!
 
 Veijo dubblar buggen.
 
Björn-Ove har vanan inne, och lägger till extra varianter.
 
 Här blir det många armar att hålla reda på!
 
Kul att prova på något nytt, ger glada miner bevis på!
 
 Ja visst är det kul att testa ett nytt sätt att bugga. Klurigt mycket att hålla reda på!
 
 Avslutningsvis lät vi hela gänget få prova på detta med "Dubbelbugg", som är en trevlig variant att ha med i sitt kunskaps-bagage. Vi lät deltagarna prova de enklare varianterna, "Cirkelbugg" och "Buggsväng" i båda riktningarna. Kan bli nog så mycket att hålla reda på så här i början! Men som alltid är det bara träning som gäller, och blir det fler tillfällen bygger vi vidare på denna form av buggen åxå. Ett par figurer passar utmärkt att lägga till i Er serie här. Vi ber att få återkomma i åmnet!
 
 Som vanligt skred klockan iväg i snabb takt, denna finalkväll för DansMix 1. Trots detta tror jag hela gänget hade en trevlig kväll, och förhoppningsvis en trevlig kursdel till lika. Ett stort Tack till Er all trogna dansare hos BUGG's!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Nästa söndags fortsättning, ber vi att få återkomma med inom kort! För då hoppas vi på återseende!
 
Inför kommande kursstart vill vi starkt poängtera: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Må ingen missa detta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0