DansMix 1 provar nya rytmer!

 Det blev en varierad kväll för dansgänget!
 
 Sedvanlig uppvärmning för deltagarna i DansMix 1 som inledning.
 
 Lite mjukstart för våra vänner i DansMix'en, fick dagens andra uppvärmning bli. Vi bjuder på några buggvänliga rytmer i moderat tempo, så vinterstela leder får sin tid att mjukna upp.
  Själv uppmanar jag till artigt uppbjudande av de damer som väntar på sin tur. För som på de allra flesta danskurser är tjejerna i majoritet, även om vi förmodligen har ett ovanligt jämt startfält. Så en ofta förekommen uppmaning till alla, är just detta med ett solidariskt uppbjudande. 
 
         
 
 Under vår så kallade uppvärmning blir det full fart på dansgolvet uppe på Syltoppen. Vår förhoppning är att låtarna så här i inledningen skall vara inspirerande, därmed locka till pigg och trevlig bugg. 
 
         
 
 
 Under uppvärmningen fick gänget en liten uppgift i att repetera förra gångens 3st. varianter på "Katapulten". Därmed hoppas vi att Ni alla fick en förberedelse inför kvällens första uppgift.
 
         
 
 Härlig dansbild på ett livligt dansgolv! Något vi gillar skarpt!
 
  En ytterligare variant på "Katapulten" är den så kallade "Polisturen". Höger/högerfattning och en inledande vänster buggsväng för tjejen före den traditionella ingången. Dock håller vi här kvar tjejen i tvåhandsfattningen och cirkulerar 4 eller 8 takter innan vi släpper ut henne i normal katapult-utgång.
 Om nu någon funderar på det lite kufiska namnet, så har inte vi den blekaste aning om ursprunget. Era funderingar angående detta, ses gärna som en kommentar! 
 
 En nöjd Roger buggande med Annika, må hända "Polisturen" fungerade lysande.
( i höger bakgrund noterar vi Karlsten och Sandra under utmärkt "Polis-fattning".)
 
 Maria och John under glad bugg-träning.
 
 Den andra utökade varianten på "Katapulten" är en variant som är BUGG's egen variant, och kallas "Medisturen". Uppfunnen på just Medis under en dans där, och extra passande då flera av BUGG's vänner dansade där under helgen.
Inga större märkvärdigheter i sig, men ändå ett inflikat handgrepp som skall kommas ihåg, för att fortsättningen skall bli som det är tänkt. Utgång i nyss tränade "Polisturen", och de nya Vännerna i BUGG's är en buggfigur rikare!
 
 Kul bugg med Tommy och Anki.
 
  Härlig buggbild, med åtminstone tre par som tränar någon av dagens varianter av "Katapult".
 
Den förhållandevis nya buggfiguren "Låskolven", i utmärkt utförande av Mia och Tommy!
 
 Redan i oktober 2011 dök "Låskolven" upp för första gången. Så vitt vi vet är vi ensamma om figuren, även om varianter skymtat till då och då. Alltid kul att kunna erbjuda sina deltagare något annat än gammal skåpmat.
 "Låskolven" brukar vara uppskattad av bugg-tjejerna, och är lätt att följa om killen ger stadig förning. Att sedan killarna ofta får ett leende av tjejerna då den används, är väl ett gott betyg om något!
  
En utmärkt stilstudie i "Låskolven", av Ragnhild och Jan.
 
 Lite foxtrot lade vi till minuterna innan pausen.
 
 Kvällens avdelning med foxtrot gav inga stora nyheter måhända. En första uppvärmning för gänget, där alla fick lite tid att hämta upp fox-stegen ur minnet.
 På detta demonstrerade vi vårt sätt att ta "Pause-steget". En liten frusen rörelse under "å" takten, mellan takt 3 och 1. Som sagt ingen stor sak i sig, men ett sätt att ge foxen en variation som bryter mönstret en smula.
Foxtrot kan lätt bli lite monoton i sig, och vi tror att små varianter inlagda i dansen, ger en livligare fox.
 ( En frusen rörelse i dansen är något som dyker upp under Linedancen, då den kallas för "Freeze".)  
 
         
 
 Anna och John under söndagens träning på "Pause-steget".
 
 Foxtrot med inlagd frysning av steg, tränades av hela gänget. Deltagarna fick därmed något nytt att öva på, under kommande Motionsdans. Alldeles ypperligt passande kunde vi lägga in vår kaffe-pause mellan pause-stegen och tina upp oss med varmt kaffe! Ja, och kanske med en uppiggande kaka till...  
 
 
 Södra alkoven...
 
 och norra dito.
 
 Efter pausen stundade det tuffa tider för våra deltagare. Om nu inte kaffet hade tinat upp frusna steg, så skulle heta Salsa-steg, definitivt göra det. Förra gången hade jag påpekat under foxtroten, att det gällde att få med lite höftrörelse i dansen. Här kom ett utmärkt sätt att ge nordiskt stela höfter, en liten uppmjukning!
 
 Veijo och Ragnhild i Salsa-rytmer!
 
 Denna första kväll provade vi på 3 av 4 grundsteg i vår Salsa. Vi säger "vår Salsa", för några Salsa-dansare har vi inte någon föreställning att själva vara! Det här handlar bara om att prova några nya rytmer, mest på skoj!
 Men att lära en ny rytm är alltid svårt. Takten vi räknar blir: 1-2-3-pause. Sedan skall vi här åxå variera förstasteget mellan höger och vänster fot. Varje grundsteg dansade vi 4 gånger. (2 höger och 2 vänster) och alltså i tre grundstegs-varianter.
  Ulla fick med de tre varianterna hos Veijo och Ragnhild på foto, då de dansade invid scenen. Ger ett bra exempel på de tre varianterna...  
 
           
         "Son-steget" åt sidorna.                       "Rumba-steget" framåt / bakåt. 
 
 
 Och "Salsa-steget" bakom.
(Vi tackar för utmärkt visning!)
 
 
 Salsa rytmer även för Martin och Victoria.
 
 Lite extra heta och rödkindade efter Cubanska rytmer, svalkade vi av oss med mer kända tongångar, lämpliga för bugg. Ett utmärkt sätt att lätta på spända höftleder och ge oss hän i något vi behärskar bättre.
 
 
 Glad bugg fick avsluta kursdel 5 denna söndag!
 
          
 
 Sista minuterna av söndagen danskurs gick i  buggens tecken!
 
 Faktisk tror jag vi fick se extra många glada miner, denna högst varierade danskväll hos BUGG's! Vårt första mål är att dansen ska vara en kul och trevlig sysselsättning. Kan man sedan ge lite variation och överaskningar i dansen, är det ännu bättre. Glad dans är glädje för hjärtat, eller som vi säger: "BUGG's-Dans med hjärtat"! 
 
Stort Tack för en trevlig kväll!   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Trots vilda varianter och friska fläktar, gäller framför allt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0