Motionsdans som passande avslut.

Visst är Motionsdansen veckans höjdpunkt.
 
Emelie och Sakarias passade på att ta en dans under söndagens Motionsdans hos BUGG's.
 
 Visst är söndagens Motionsdans lite av veckans höjdpunkt för oss som dansar med BUGG's! Ett under sista åren växande gäng, som troget tar några danser som avslutning på veckan. De allra flesta följer även våra danskurser och för dem blir Motionsdansen sista punkten för kvällen. Sedan är en betydande del gästerna som som kommer enkom för denna sista del av kvällen. Av en eller annan orsak väljer man bort kursdelen, men tar ändå ett besök till oss för att få veckans dos av dans. En god själv-ordination!
 
          
  
          
 
 Läste ni förresten artikeln som satt på anslagstavlan i söndags? Ett klipp ur NWT, där sjukgymnasten Anna Duberg gjort en undersökning av 59 flickor mellan 13 och 18 år, som besökt skolsköterskan på grund av oro, nedstämdhet och psykosomatisk värk. Flickorna fick dansa två gånger i veckan under åtta månader och minskade då sina symptom, jämfört med en kontrollgrupp med samma besvär.
 Vi som dansat med BUGG's under en tid nu, betvivlar inte de resultaten! För visst skänker dans glädje på många plan!
 
Maria och Roger premiärgästade BUGG's.
Vi hoppas på blodad tand och återseende.
 
          
 
          
 
          
 
 För att dans skänker glädje är helt klart, det ger våra härliga dansbilder ett utmärkt bevis på. Sedan tycker åtminstone jag att vår atmosfär är helt underbar. Hur kan man bli annat än glad med så många glada människor runt sig! En dos positivitet bara det! Å den får vi alla på köpet, så att säga...
 
Sakarias och Anne-lee samt Kate och Veijo i buggartagen.
 
 Så visst hoppas man på ett stort deltagande, då ungdomarna nu ges chansen att prova på detta med bugg imorgon torsdag. Framför allt den yngre generationen skulle må alldeles utmärkt med sin portion med dans. Ungdomar har ett stort behov i att möta andra unga människor, och här tror åtminstone jag att dans är ett av de bästa sätten för detta.
Då allt fler lokaler stänger ungdomarna ute, blir risken allt större för dem att hamna i någon av de alltför många fallgroparna längs vägen. Danslokaler som lär ut och erbjuder dans, skulle vara ett utmärkt sätt att ta hand om våra ungdomar, tror vi. Ett litet, men ändå ett försök att visa på dans för den gruppen nu på torsdag, mellan kl. 16 och 19 på Syltoppen. Välkomna!  
 
          

 
          
 
          
 
          
 
 Skön fart på dansen var det i alla fall på Syltoppen nu i söndags! En sedvanlig inledning med fox och bugg, där vi hittat en hel del goa låtar. På detta följde en hurtig avslutning med "bara bugg" där vi samlat bara pigga bugglåtar. Under veckan då vi lade samman listan undrade jag om valet var väl piggt, även om takten inte var så speciellt hög. Inga större problem vad vi såg i alla fall, gänget buggade frisk på. Som vanligt med andra ord!
 
Bugg till hurtig musik för hela gänget. 
 
Tommy bjuder Emelie på söndagsbugg.
 
          
     Björn-Ove och Emelie.                          Josefin och Johan buggar loss.
 
 Veronica och Hans passar åxå på till extra dans under Motionen.
 
          
 Ann-Louise har lämnat kökregionen och tar några buggar med Peter som avslut på kvällen.
 
 Faktum är att med denna kvällen har vi dansat halvtid för vår-säsongens kurser. Svårt att tänka då vinter fortfarande håller greppet på vårt vita landskap, och sommarens utedanser känns synnerligen avlägsna. Fast visst har dagarna blivit längre och ljust återvänt till en del.
 Trots allt är det lika mycket med dans som återstår av säsongen, om man ser det hela med positiva ögon. Vi hoppas förstås att Ni hänger med på denna sista del av BUGG's Kurs och Motion, som vi inleder nästa söndag.
Information om denna andra omgång kommer inom kort på bloggen, på återseende!
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Och ger Er som hittills missat oss tipset: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Välkomna!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0