"Ramsan" tar form för Bugg 1:an!

En trevlig kväll med duktiga elever! 
 
 Lena å Peter under bugg 1:ans uppvärmning.
 
 Lite kort snack fick inleda Bugg 1:ans kursdel, men sedan fick gänget börja med sin dans. Vårens Bugg 1:a har  varit läraktiga och tagit åt sig vår information, så då det stundar uppvärmning blir det bugg på Syltoppen.
 
         
Lisa och Jonathan                                      Andreas och Gerd 
 
         
Hampus och Emelie                                   Agneta och Jonathan
 
 Så vitt vi förstår av elever som testat bugg förut, tar vi det ganska lugnt under vår inledandning av buggkursen. Jo, det är nog så meningen åxå. Givetvis hoppas vi att våra "elever" stannar länge hos BUGG's, och kommer därmed få möjlighet att ta åt sig många figurer i buggen framledes.
.
  Lena hoppar med i ringen och bistår grabbarna, här i bugg med Jonas.
 
  För dess högre vi kommer i kursandet stegras kraven, och under DansMix-kurserna strävar vi efter att "tajta" till buggen. Vi söker en högre energi i buggen och buggfigurerna flyter in i varandra, och resultatet blir en bugg med action och överaskningar. Härlig att titta på och spännande för danspartnern!
 Därför lägger vi stor vikt att grunden ska sitta så bra som möjligt. En ny dansform innebär i första hand att ta åt sig en ny rytm, och få kroppen att utföra den av sig själv, så att säga. Därför forcerar vi inte fram inledningen i vår bugg, utan låter de första momenten sakta smälta in i minnet. De här inledande figurerna skall senare utföras automatiskt, så att tanken ligger både en och två buggturer framåt i tiden. Det är dit vi ska nå med BUGG's.
   
         
  
         
 
 Ett sätt vi tror kan vara bra så här i början, för att buggen ska flyta på i inledningsskedet, är att få till en liten serie av buggturer. Med vår "Ramsa" tränas en nyttig grundserie in i minnet, och killarna får snabbt en liten "Lathund" med buggfigurer i minnet. Denna serie tränar vi på, medan vi kommer med små korrigeringar och förbättringar under tiden. Vi slipar redan här av de skarpa hörnen, och söker en smidig och tajt bugg.  
 
 Lisa och Jonathan har fått in en bra rytm i sin "Ramsa"!
 
 Samtidigt vill vi poängtera att vi inte söker en förutbestämd följd av buggturer med vår träning! Så snart figurerna börja sitta i minnet, börjar grabbarna flytta runt turerna i sin intränade serie, och vi får just den spontana bugg vi söker. Från lägsta, till högsta buggkurs ger vi tips om passande kombinationer och ser dansarna kombinera sina egna varianter. En härlig och spännande bugg!
 
         
Veijo och Lena                                                   Johan och Lisa
 
         
Undertecknad och Emelie                        Monika och Jonas    
      
 Därför var ett nappatag med "höger / höger" fattning, en given del av söndagens träning. För en viktig del av kommande bugg, är självklart att kunna föra sin dam med denna handfattning. Först tränar vi med grundstegen vi redan buggat med i dubbelhandsfattning, och lägger sedan på detta med "Buggsväng". Lite snack däremellan om hur vi tycker en "buggsväng" ska gå till, och ytterligare musikalisk träning på detta.
 
 Malin har här snyggt klivit sitt baksteg, takt 3,
medan Johan är perfekt redo för att ge henne frivarv vänster. 
 
 
          
Björn-Ove och Ingrid                                       Lena och Martin
 
 Givetvis har vi en förberedd plats i vår "Ramsa" för nyss tränade "Buggsväng" med höger / höger-fattning. Repris på ramsan och sedan lägger vi till nyss tränade övning. Vips har serien blivit några figurer rikare och det blir mer att memorera in. Ulla serverar musik, och så blir det fart på dansgolvet igen! 
 
Med stabil högerarm guidar Veijo sin dam, Gerd, i buggen!
 
 Utgång ur "Karusellen" för Lisa och Andreas.
 
 Med några minuter kvar av kursdelen, tar vi och provar på nästa buggfigur. Den, både lite längre och klurigare, "Tjej bak killes rygg" står som nästa punkt för Bugg 1:ans gäng. Här delar vi upp den i flera delar, och blandar prat med praktik, så figuren blir komplett. Mycket att lära in, men vi kommer att ägna stor del av nästa kurskväll åt figuren åxå, samt att därefter lägga in även den i "Ramsan".
 En innehållsrik kurskväll nästa söndag, står på programmet!
,
 Visst är det kul då buggen börjar ta form, här med Jonas och Lisa.
 
 Med några fartiga tongångar avslutar vi kurskvällen, och gänget buggar sina inövade buggturer. Det ser riktigt bra ut, kan vi verkligen säga!  Varmt Välkomna nästa söndag, med mera bugg hos BUGG's!
 
 Vi säger åxå ett stort Tack till våra trogna medhjälpare, som hoppar med i dansringen, och ger en säker hand till våra buggare i Bugg 1:an! Er hjälp är till stor nytta för nybörjargänget!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Och ger ett välment, med bestämt råd: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0