"Vart tar tiden vägen?"

 Kurskväll med smakrik kombination!
 
 Full fart då DansMix'en tar golvet i besittning, här med Tommy och Ragnhild.
 
 Inledningsvis får deltagarna mjuka upp sina ben till skön musik och bugg ur minnet. Gänget är alltid lika sugna på att få ge sig hän i dansen, här behövs ingen större uppmaning. Alltid lika kul att stå och titta på Er under denna inledning. Några ur föregående grupp brukar åxå stanna och titta en stund. Det är ett duktigt buggäng, i vår DansMix! 
 
         
 
John och Linda under söndagens uppvärmning.
 
 Lika spännande varje gång att se vilka buggturer som är på tapeten. Några varianter är mer förekommande och några andra är mer sporadiska. En liten iaktagelse i sig vilka buggturer som är värda att påminna om lite extra, för visst är detta med buggturer lite av en färskvara. Några faller i glömska och några använder man oftare. 
 
         
 
Skön pendel i buggen för Lisa, här i bugg med Martin.
 
 Bugg 1:ans finaltur, "Midjetaget", fick inleda kvällens buggtema om att kombinera figurer. "Midjetaget" har en BUGG's-touch över sig, och är en utmärkt figur, både som enskild, men även i kombination. Först fick den sin repetition som singeltur, och fick sitt eget markeringssteg. Här gäller det att hitta det lite knixiga baksteget, och lägga in det i figuren. Sedan låter kavaljeren damen gå sitt högersteg innan han hjälper henne runt i högervarvet.  
 
         
 
 Sakarias och Monika har båda valt BUGG's DansMix 1 i vår. 
 
 På detta tog vi den luriga "Torpeden" i repris. En av mina egna favoritfigurer, där det gäller att hitta rätt timeing. Killens "explosion" på takt två, under "Pärleporten", är en viktig del att hitta. Fungerar sedan "Mötet" på takt 4 som det ska, brukar resten lösa sig själv. Vi spjälkade upp figuren i delar till att börja med, och lät gänget montera ihop delarna till hela "Torpeden" därefter.
 
         
 
Anki i sitt baksteg och nu är det Andreas som bestämmer vad som ska komma...
 
 Både "Midjetaget" och "Torpeden" avslutas med handfattningen vi kallar "Avig fattning". Båda figurerna passar sedan utmärkt att starta upp med just "Avig fattning", så här är det svårt att undvika att se möjligheten till kombination. Vilken vi än väljer som inledning, står den andra varianten som kandidat till fortsättning. Vi testade på att kombinera och visst fungerade det fint!
 
         
 
 En härlig bild på ett härligt gäng!
 
"Handbyte bakom killes rygg" är en klurig buggtur, då den dyker upp som första figur för våra Bugg 2:or. Här skall killen föra sin dam lite mer offensivt, och hjälpa henne runt i det avslutande högervarv. De flesta av deltagarna här är mer än väl bekanta med figuren, så någon närmare studie hoppar vi därför över. Fast vi noterar att figuren avslutas med bekantingen "Avig fattning", och vips har vi ännu en buggfigur att kombinera med!
 
Claes och Sandra ser ut att bugga sin "Katapult".
 
 
 Så detta lilla tema om kombination, fick sin egen trilogi att kombinera ihop. Tre buggturer som smälter samman till en energirik urladdning av buggturer. Härligt när man sätter samman figurena till en enhet, och får skönt flyt i sin bugg! Här har gänget något att träna vidare på.
 
         
 
 Pierre och Anna-Karin
 
 Det fick bli en extra genomgång av förra söndagens nyhet, "Luta" som avslutning på första halvlek. Några inledande steg och handbyte, innan vi rullar in vår dam. Kom bara ihåg att luta på både takt 3 å 4, för att släppa iväg tjejen på 1:ans takt. Sedan vill vi påpeka lite extra att det inte handlar om att lyfta sin dam, utan bara Luta!
 
Stilig "Luta" för Ingrid och John, med snygg benstil och käck fingermarkering!
 
          
"Lutan" har redan fått sin egen sköna stil hos buggarna!
 
 
Dags för fika!
 
 Inledningsvis blir kön till kaffet riktigt lång under pausen!
 
 Ett litet överdrivet hot om att hoppa över kaffepausen denna kväll, togs knappast på större allvar. Nej, vår traditionella kaffepause i mitten av kursen är en viktig del av kvällen. Under de här övre kursdelarna smälter gänget gott samman. Under dansen blir det inte mycket tid för prat, så visst behöver vi detta break för att snacka en stund.
 
 Kvällens variant av Linedance kallade vi för "Switch", som åxå ger en fingervisning vad den handlade om. För den innehåller ett byte av sida, för de båda dansraderna. Helt naturligt gav de första försöken ett och annat felsteg, som gav upphov till glada skratt. Ja, tänk att detta med höger och vänster ska vara så svårt!
 
 Foxtroten har fått en tidsmässig snål behandling under DansMix'en.
 
 En lite uppsnabbad genomgång av högervarvet tog vi efter vi kvällens Linedance. Högervarvet är en av de mest använbara delarna i fox'en, så här är det bra om vi tränar lite extra. Här lägger vi, förutom då båda halv-varven, dit ett par fox-steg bakåt för killen. Så visst blir det några delar att sammanfoga även här. Snålt om tid, javisst, men snart stundar goda möjligheter till träning under kommande Motionsdans. Foxträning med fördröjning, så att säga... 
 
 
 
  Inte många minuter återstår av denna snabbt flyende kurskväll, men några takter till bugg bjuder vi ändå på! Ulla väljer åter några sköna låtar, och ett par byten hinner vi ändå med. Lite höjd takt, så hinner pulsen stiga några slag i alla fall.
 
 Lisa och Peter buggar på under de sista minuterna.
 
 Karlsten och Sandra
 
 Veijo bjuder Anki på bugg under de sista minuterna.
 
 Tommy och Ragnhild
 
 Martin och Linda buggar kurstiden ut.
 
 Nästa söndag funderar jag på att sätta in ett tomt batteri i vår BUGG's-klocka, så var det väl själva den åxå... Annars hoppas åtminstone jag att klockan behåller sin snabba gång fram till nästa söndag, dit åtminstone vi, längtar redan nu! För visst har vi trevligt på våra möten?
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och kombinerar slutligen ihop några ord till ett känt faktum: "Ska det va bugg, ska det va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0