Bugg 2 a la hösten 2014.

 Bugg 2:a med lite förändrad besättning.
 
 Peter bjuder Marie på lite uppvärmnings-bugg.
 
 Så sparkade vi igång höstens Bugg 2:a i söndags. Större delen av Bugg 1:ans deltagare hade hittat tillbaka, och några ytterligare tillkom. Bugg 2:an är ett steg mot mer varierad bugg, och här levererar vi en ny buggtur varje kurskväll. På så sätt får deltagarna tid att träna in sin nya figur. Presentation ena kvällen, och repetition gången därefter, då vi även serverar en ny variant.
 Har man möjlighet att ta några träningssteg på köksgolvet under veckan, är det en klar fördel. Idag finns flera medier att söka musik på, så leta upp några låtar som Ni själva gillar och väl känner rytmen i, innan Ni sparkar undan mattan på köksgolvet och buggar loss...
 
          

          
 
 Vi startade upp kvällen med en liten summering om vårt sätt att tänka bugg. Grundsteg och Cirkelbugg är två nyckelmoment som skall göras i takt till musiken. Här hittar vi den pendelrörelse som återkommer i vår bugg hela tiden, och som blir insteget till våra buggfigurer. Från detta fundament bygger vi så vidare på vår bugg.
 Ett utmärkt exempel på detta den första buggturen, "Karusellen", som vi bygger in i "Grundsteg" och "Cirkelbugg". En bra grundkombination att öva in sin takt, stegmönster och rytm med.....
 
 Marie och Fredrik bygger vidare på sin bugg.
 
 De två sista gångerna av Bugg 1:an hade vi tränat på både "Katapult" och "Midjetag". Två¨buggturer vi kommer att använda en hel del i framtiden, så här fanns dubbel anledning att repetera figurerna. Steg-schema för båda buggturerna finns i tidigare inlägg i bloggen, för Er som som känner tveksamhet i utförandet. Bra om figurerna fungerar bra, då de, som sagt, dyker upp i fortsättningen av kursen.
 
          

          
 
          
 
           
 
 Efter kaffet presenterade vi kvällens buggtur, som kallas "Handbyte bak killens rygg". En buggtur där vi byter från höger/höger-fattning till vänster/höger fattning. Ett nog så nyttigt moment i att kunna byta handfattning med en buggtur.
 Vi tränade in ett stegmönster, som vi hoppas ska hjälpa Er att hitta rätt. Utgångsfattning är höger/höger...
Takt 1: Killen kliver v-fram, och tjejen h-steg med 1/2 v-varv under killens h-arm.
Takt 2: Killen kliver h-fot åt höger, tjejen v-fot åt vänster, och handbyte till v/h.
Takt 3: Killen kort v-bakåt, medan han guidar tjejen stadigt hennes h-fot framåt.
Takt 4: Båda stadig arm, varpå killen börjar guidar tjejen i högervarv.
Takt 1-2 Tjejen snurrar 1 1/2 högervarv, och killen följer med, i takt förstås.
Takt 3-4 Tjejen kliver sedvanligt baksteg på 3, som killen guidar. Å förbereder upprätningen av den "aviga handfattningen" 
 Tja, vi hoppas raderna kan hjälpa till om/när Ni buggar under veckan....
 
 ( -Drar mig själv till minnes hur vi kursdeltagare brukade samlas, hemma hos varandra å träna bugg under veckorna. Det var inte allt som följde "regelboken" och imprvisiationen gav vida svängar i buggturerna. Ja, det var 20 år sedan det....) 
 
 Lite fri bugg fick avsluta söndagskvällen för Bugg 2:orna.
 
 Vi önskar Er en trevlig vecka, och gör den gärna trevligare med lite bugg!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Som gärna menar att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0