Tomterock på Lussedans!

 Så var det dags för vår Lussedans hos BUGG's igen. Långt ifrån julstämmning ute, men inne på Syltoppen hade tomtar tassat fram ur vråna, med både pepparkakor och glögg, girlanger och julgodis.
 Ett glatt gäng slöt upp till Trivseltimmen, mat och prat innan dansen. Som traditionen bjuder dansade vi till julmusik som inledning på kvällen, bugg och fox till bjällerklang!  Sedan övergick vi till mer traditionell dansmusik, som även den lockade upp samtliga på golvet. Ett duktigt gäng buggare! Kaffepause med lussekatter, Tack, till Marianne som bakat! Så kom en överaskning från gänget....
Dans till övermidnatt, svettiga men glada miner hela kvällen. Tack till ett toppengäng från Ulla å Arne!
 
Samt ett stort Tack till er alla för jättefina avslutningspresenter!


Näst sista söndagsdansen hos BUGG's, för i år!

  Våra buggkurser går mot final. Nästa söndag är det sista kurskvällen, tänk vad tiden går fort när man har kul! För kul har vi haft, många skratt och mycket stoj under kvällarna. Å duktiga blir ni!
 Näst sista Motionsdansen för hösten är så dansad på söndagskvällen. Vi hade höjt tempot ett snäpp med mening, -"Ja, jag märkte det ", sa Veijo, då jag talade med honom på måndagen. För nästa söndag är det ju dagen efter Lussedansen, och orken då kan ju eventuellt vara något naggad i kanten. Bäst att bugga medans kraften finns...
 Bra bugglåtar radades upp och gänget dansade så skjortan blev fuktig, ja lite till i vissa fall. Men det märks att Motionsdansen har haft verkan, för ni var jätteduktiga på att hänga i!
 Som sagt Lussedans på Lördag och några platser kvar. Passa på att anmäl er via sms:et som vi skickade ut idag!
 Några bilder på söndagens dansare:
     

Dansbandskamp i dubbel mening!

 Det märks att konkurensen hårdnar i dansbandskampen. Flera namnkunniga nya band, som borde höja kvaliten ett snäpp, så hög förväntan hade vi inför kvällens kamp!
 Face-84 har vi haft nöjet att dansa till i Göteborg. Ungt band med ungdomlig prägel, men dansant? Nja. Kampen bland nykomlingarna stod nog mellan Jannez och Martinez. Båda mycket bra, där i mitt tycke, Jannez imponerade mest på mig åtminstone. Att Scotts befinner sig på toppen är inte att undra över. Larz-Kristerz gjorde en av sina bästa kvällar, men Jannez gav ett stabilare intryck, tycker jag. Tja, delade åsikter givetvis, vad tycker du?   Kommentera!
 Morgondagens låtar ligger klara för oss BUGG'sare. En samling av topplåtar, tycker vi. Välkommen imorgon till Syltoppen på vår Motionsdans, och testa vårt låtval. Samtidigt får du ta en kamp med din kondition, en nog så viktig kamp. Väl mött imorgon kväll!                                                                                                                           BUGG'z / Arne.

Juldans i kikaren!

 Det är ju inte förrän nästa helg som vi kör vår traditionella Lussedans, men redan nu sitter Ulla och jag å spånar bland jullåtarna vi skall plocka ut till dansen. Tja sanningen att säga så pendlar vi mellan Idol på tv4 också. Lite oense är vi förstås. Ulla håller på Kevin, och jag själv håller mest på Anna, men i denna interna kamp drog jag och Anna kortaste strået. En stor röst mindre i Idolkampen i år, tycker jag. Några mer tyckande inom BUGG's? Kommentera gärna!
 Men åter till BUGG's juldans och vårt låtval. Lasse Stefanz, Flamingo och Mats Bladz finns representerade bland dansbanden, och Robert Wells, Booney M och Anki Bagger, bland de mer ovanliga artisterna. Några plattor med julmusik ytterligare väntar vi på under veckan. Men jultouch blir det kan vi lova, för i en dryg timme skall vi frottera oss i julens bästa danslåtar! Du har väl anmält dig till årets sista BUGG's dansafton?
 Julstök på gång, i BUGG's!


"En får tacke för dansen!"

 Vi får tacka för dansen så här i efterskott! Mycket spring blev det i söndags med all fotografering i pauserna, å dåligt med tid för prat. För trots allt så är ju pauserna viktiga, för det är ju då vi kan hinna å växla några ord utan hög musik. 
 Gruppbilderna räknar vi med att ta med till helgen, så ni kan titta på dem då. Beställnings listor kommer att finnas med, om ni önskar egna bilder. Dock inga av dem utlagda på bloggen, ni får se dem på söndag. Den som väntar på nå't gott....
 Ett ltet fel smög sig in på aktivitetsplanen, det var gång 4 i söndags, inget annat. För tänk, bara 2ggr kvar i år, plus "Lussedansen" förstås! Då hoppas vi givetvis att så många som möjligt kommer, med en extra varm inbjudan till våra bugg 2:or. Dags för dansdebut, kanske! Välkomna är ni allesammans!
 Några bilder från helgens danspar skickar vi med.                                                                                                  BUGG's.

  


BUGG's på dans i Svanskog!

 Ett besök i Svanskogs Folkets Hus på lördagskvällen blev en över förväntan trevlig kväll. Då vi anlände strax efter kl. 21 var lokalen ganska glest befolkad. Ett dansarrangemang på Medis borde vara en tuff konkurent, var vår första tanke om den glesa besökarskaran. Men frågan var nog om inte Dansbandskampen på svt 1, var den största kombatanten. För strax efter halv tio började folk droppa in i allt tätare skaror. Men kanske nu mer dansugna efter programmet? 
 Kvällens band var välkända Holidays, ikväll i en nyare konstellation. Tillfälligt eller ej, vet vi inte, men bra musik  spelade de. Lagomt tempo i både bugg och fox, bra tycker vi!
 En trevlig lokal som Svankogsborna skall vara stolta över, och som skulle kunna användas till mer dans.
Ett 15-tal tidigare och nuvarande dansare från BUGG's fanns givetvis närvarande. Trevligt att ses på dansgolvet så här, och hoppas vi ses snart igen!
 Arrangören, Folketshusföreningen, kunde strax före 24-tiden räkna in ca. 175 besökare, vilket måste anses som mycket bra med konkurerande arrangemang i närområdet!  Vi hoppas på återbesök så snart som möjligt!
 Några bilder från Svanskog skickar vi med, givetvis!


Gruppfotodags hos BUGG's!

 En gång varje termin tar vi ett gruppfoto på respektive dansgrupp. Många foto har det blivit under årens lopp, och många trevliga minnen väcks åter till liv. Hoppas att ni som tittar på era egna känner likadant.
 Till helgen kommer vi att ta med alla gruppkorten till kursen så ni kan titta och se på dem igen, nära fem års kurser. En stående fråga brukar vara: "Hur många kort är Karlsten med på?"
 Så på söndag är det alltså dags för höstens fotografering av dansgrupperna. Bra kort brukar det bli, självklart med så glada deltagare!
 Men innan dess så är det ju dans, bl.a. i Svanskogs Folkets Hus, nu på lördag, där Holidays orkester spelar upp till dans kl 21.00, och fortsätter så till 01.00. Ett bra initiativ som väl är värt ett besök! Vi kanske ses där då.  Får vi lov?
 Vi lägger med några gruppfoto från vårens kurser.


Glada miner på kurs och motion!

 Det märks att kursen har pågått ett tag nu, stämningen blir lite mer avslappnad och eventuella snedsteg tas med ett leende. Det syns att ni har kul, och det är ju det handlar om! 
 Både bugg 2:an och bugg 4:an har kommit en bit in i kursen, turerna blir fler och minnet sätts på prov. Våra bugg 2:or klagade på hjärnsläpp, mindes "ingenting", men minnet uppdaterades snabbt igen. Inte bara det, ytterligare en tur printades in och till helgen återstår att se om den fastnat.
 Bugg 4:orna repeterade och testade "ny" tur, ja flera deltagare har vart med ett tag nu och "ny tur" får en diffus innebörd. Men våra nya deltagare på 4:an rynkade pannan och kämpade tappert på, trots att vi både utvecklade och invecklade turerna. Bra kämpat!  Men alla hade ett glatt utryck hela kvällen, trots krävande lärare.
 Motionsdansen var välbesökt, fast andra arrangemang inom resavstånd fanns. Ett piggt tempo från start som vi ökade något mot slutet och en å annan svettpärla syntes. Motionsdans hos BUGG's med andra ord! Tack för en trevlig kväll!
 Bifogar några foton på glada ansare från söndagen, var så goda:Ny danssöndag på gång!

Så drar det äntligen ihop sig till söndag och dans på Syltoppen igen! Givetvis inleds söndagens dans med våra båda buggkurser, i år mer välbesökta än tidigare. Kanske en orsak till detta växande  intresse står att finna i dansens ökande intresse i media senare år. Inte minst med bygdens son Karl - Petters medverkan i tv programmet Let's Dance i våras, då även BUGG' kom med på ett hörn.
 När BUGG's startade för nära fem år sedan, var nog  huvudorsaken att Ulla och jag ville dansa. Tidigt insåg vi att kurser var en oundviklig del i ett aktivt dansliv, både för att förnya och att utöka dansgänget. Så, sagt och gjort, kurser blev det. Dock avslutas, då som nu, varje kurskväll med vår Motionsdans. Ett tillfälle att träna lite mer, men framför allt tillfälle att träffa gänget och motionera, för vilket annat sätt för detta kan vara roligare än att bugga!  Vi lägger stor vikt vi att hitta pigg och trevlig dansmusik, och då gärna en hel del rock'n roll, då denna musik ligger oss särskilt varmt om hjärtat. Ett upplägg på trevlig danskväll som alltfler verkar att dela med oss. Det skall vara kul att dansa med BUGG's! 
 Välkommen att prova BUGG's motionsdans. Nya som gamla deltagare hjärtligt Välkomna!
 Söndag kväll  mellan 19.30 och 21.00 på Syltoppen i Säffle.               Vi ses då, BUGG's / Ulla å Arne.


Fullmatad helg med BUGG's!

 Vi får tacka er alla för en trevlig helg!  Mycket folk på Halloweendansen, och mycket dans blev det. Inte så vi direkt spratt upp ur sängen på söndagsmorgonen. Det kändes att man vart på dans, både i ben och armar. Gissar att några fler kände så. Ett tecken på en lyckad danskväll!
 Till söndagens första buggkurs, 2:an, kom det ett större antal än vad vi trott, ja det var knappt golvet räckte till! Men med humöret på topp både repeterade vi och lärde oss en ny tur.
 Bugg 4.an blev även den välbesökt. En blandning av nya 4:or och en hel del tidigare deltagare tränade buggturer, som vi utvecklade, eller invecklade? Tja, kul verkade ni att ha åtminstone, många glada miner. Det gläder oss!
 Motionen trodde vi skulle bli lite klen en sån här kväll. Nejdå, gott om motionärer blev det, trots en dansfylld helg. Det unga gardet beställde en snabb rocklåt i pausen och visade snabba fötter. Ja, till och med Kallin orkade inte sitta stilla utan haffade en dam och visade ungtupparna att än hänger gubben med! 
 Packning och hemresa. Ullas räkmacka smakade bra, det vill jag lova! Jag tror vi somnade rätt snabbt sedan.
Vi bifogar några bilder från Motionsdansen.                                                            Tack för en toppenhelg till! BUGG's /ArneEn ruskigt trevlig Halloweendans!

Får nog säga att Ote Edgrens slutkommentar sammanfattar kvällen bra, "-Ja dom som inte kom får skylle sig själve!" Skulle tro att de i runda tal 40 personer som kom, håller nog med. Flertalet utnyttjade även vår trivseltimme till att äta sitt knyte, och tjöta lite innan dansen. Trevlig, det är så det är tänkt.
 Som vanligt är det lite i underkant med killar, med de som är där dansar friskt. Lite lugnare tongångar i början håller skjortan torr lite längre, men efter pausen ökade vi tempot ett hack vilket ni alla såg ut att trivas med. Många glada miner under kvällen, och kanske gladaste gänget var dubbelbuggande Karlsten med sina buggtjejer Emelie och Frida, som gav oss ett foto att njuta  av!  Vi bifogar detta plus ett par foto från en ruskigt trevlig Halloweendans! Tack till er alla!
BUGG's / Ulla å Arne
RSS 2.0