Lasse-Stefanz i Årjäng

Igår torsdag, var kultbandet Lasse-Stefanz och spelade i Årjäng. Vår vän Karlsten, åkte dit och hade en trevlig kväll med mycket dans. Enligt honom var det många BUGG'sare där och roade sej. Kul att höra!
Här i Sjöhaget roade sej Arne med att gjuta golv till den nya vedboa', och jag städade hönshuset.
Förstår nu i efterhand att vi missade en kul kväll,men det kommer väl flera...


Ni kollar väl även in på        Hjärtefröjd
och på                               Får-Jag-Lov bloggen        (klicka på länkarna)

             
                       VÄLKOMNA!      BUGG's  Ulla


Istället för dans, 21/5, för oss i Sjöhaget!


Kristi Flygarhelg bjuder på dans!

 Enligt rykte är man inte ensam om att hugga ved förstår jag, eller hur Karlsten? Mycket jobb men ingen dans! Inte konstigt man börjar längta en smula till höst å kursdags igen? Men nää, mycket dans för den danssugne under helgen annars, för den som vill resa en liten bit! Ett axplock av dessa evenemang nedan:

 Idag onsdag 20/5:

På "Blue Moon bar" i Karlstad spelar Bhonus orkester, och på detta funderar Jan Kallin.
På "Lane Loge" dansar man till Lasse Stefanz ikväll.


Torsdag 21/5:

På "Parken i Årjäng" spelar Lasse Stefanz upp till dans. Ett tillfälle att ta vara på, kultband inom lagomt resavstånd!
Till denna dans  funderar visst både Karlsten och Sören Ideskär att resa om intresse finns! Förmodar att så är fallet!

Fredag 22/5: 

"Blomsterhult" dansloge strax norr om Karlstad, gästas av Zlips orkester.
  Dansbana som gästats av BUGG'sare tidigare.


Lördag 23/5

 På "Upperudslogen" i Molkom spelar Fernandoz med Git, mellan kl. 21 - 01.
 Ett tillfälle att dansa till dem,då Git ryktesvis skall trappa ned på sjungandet med Fernandoz.
På "Lane Loge" spelar BHONUS  på lördagskvällen.
 En bit att resa, ca 12 mil från Säffle, men en dans-loge värd att resa till!

Hoppas ni hittar Er danskväll! Kommentera gärna om ni grunnar på att dansa så fler kan hänga på!
Men även Era kommentarer från danskvällen.
Fler dans tips mottages gärna!
BUGG's / Arne

Black Jack gav full pott!

 En hel del funderande blev det förstås, hur denna helg skulle läggas upp. Dansarrangemang fanns det gott om, så valet var inte lätt!
 Torsdagskvällen ägnades för vår del åt Valborgsfyrverkeriet i Åmåls hamn. Ett arrangemang med garanterad stjärnglans. Mycket folk som besåg detta i den ljumma vårkvällen. En trevlig tradition!
 Så dansen i Svanskogs Folkets Hus fick stryka på foten för vår del. Enligt rykten var det inte alltför mycket besökare där. Säkert svårt en sådan här helg, då flera danstillfällen lockar med kända band. Vi önskar Folkets Hus i Svanskog och Holidays lycka till med nästa arrangemang, med förhoppningsvis mindre konkurens. Det är de båda värda!

 Så för vår del, och för en stor del övriga deltagare i BUGG's Kurs & Motion, föll valet på fredagens dans på Vikenborg i Åmål. Denna kväll gästades "Viken" av välkända "Black Jack" som gav oss en danskväll att minnas. Vår slut-kommentar efter kvällen blev: - En sån här danskväll lever man länge på!
 Black Jack var ett band som utan överdrivet showande och utan alltför hög volym, levererade dansmusik! Bra bugglåtar i ett moderat tempo, som tillät bugg utan att bli svett med en gång. Goa foxlåtar i det där sköna tempot då man kan "suga" lite extra på takterna. Ett läckert låtval som lockade till att nynna med i texterna och låta minnena poppa upp efter hand. Detta så serverat med en stor portion publikkontakt, där leenden och blickar delades ut till förbidansande.
 Arrangemanget var planerat till ishallen i Åmål, men flyttades till "Viken" på grund av brandsäkerheten. Ett svårförstått val då Vikenborg ter sig tämligen osäkrare i detta avseende, men regler är visst till för att följas. Ett betydligt trängre dansgolv blev så resultatet, men mysighetsfaktorn ökade även markant! Detta sammanlagt med bandets publikflörtande gav en kontakt mellan dansare och band som var superb!


                                              
Black Jack visade hur ett dansband skall agera! Proffsigt!

 Givetvis fick Ulla med sig kameran, och trots klent med belysning under kvällen, blev det några bilder. Vi hoppas ni kan få en glimt från en danskväll som ter sig svårslagen. Några BUGG'sare dansade förbi kameran och fångades på bild.

 

            

     

    

 I skrivandes stund så dansar säkert gänget till CC & Lee på Medis i Säffle. Själva sitter vi hemma och bloggar, men hoppas givetvis få rapporter från Er som dansat på Medis.
 Vi önskar Er en trevlig danskväll och hoppas på återseende och flera kommentarer!
BUGG's / Arne

RSS 2.0