Halloween 2009

                    

                         Vi önskar alla våra BUGG's vänner en Trevlig Helg!

BUGG's höstbugg del 2!

 Så har vi gjort "Dans-off" för andra gången i höst! Förra helgen gjorde gänget final, som bekant. Dock är det ingen vila att få än, bugg 2 och bugg 4 startar utan mellanspel. Först ut på plan var bugg 2:an, där flera bekanta ansikten dök upp, samt en hel del nya åxå. Deltagare från tidigare kurser återvände, till vår stora glädje.
 En välbekant röst frågande, "om det var här det var buggkurs ikväll?" då han kikade  in i lokalen. Jo då, vår egen "dansmascot" Karlsten gjorde entré, med sedvanlig frågeställning! Efter den lika sedvanliga om han buggat förut, tog så vår vän plats i ringen. Välkommen tillbaka säger vi till honom!

                                                      

 En trivsam omgång blev det igen, både på bugg 2:an och bugg 4:an. En lite decimerad skara noterar vi på kurserna, förkylningstider på gång, förstår vi. Vi ser redan fram emot nästa omgång till helgen, med nya turer och nya utmaningar.....

 Några bilder sedan helgens nystart bifogar vi utan vidare dröjsmål. Så e' de' hos BUGG's!
 
                           

                          

             

                             
 
                         
              
                              

                              
 
   Väl mött nästa helg, hälsar vi alla dansintresserade!        BUGG's /Ulla å Arne


Ativitetsplan 25 oktober -09

                   

Är det BUGG's dax för dej?!

                                                                      Delfinal
 Förra helgen var det delfinal för våra bugg-kursare. Bugg 1 och bugg 3 gjorde sin sjätte och sista kurskväll i var sin kursdel. Så redan nu på söndag fortsätter BUGG's sina kurser med uppföljning på de båda kurserna i form av en bugg 2:a och en bugg 4:a. Här är det således dax för alla bugg-intresserade att haka på! 

                                                                    Bugg 2:a
                                               Syltoppen - söndag 25/10 kl. 16.30 
 Vi  tror det finns ett antal som tidigare gått buggkurser, kanske för ett eller ett par år sedan. Tycker att man kan grunden redan men vill komma igång igen, repetera och komma vidare. Då är detta tillfället som ni väntat på!
 I vår bugg 2:a hoppas vi givetvis att det trevliga gänget från 1:an fortsätter, samt även ni som vill repetera upp er och uppnå nivå 2 i buggen. Vi lär oss en ny tur varje kväll, och får den att passa in i dansen. Dock tar vi oss gärna tid att komma ihåg tidigare turer, och variera och mixa detta tillsammans. Som oftas deltar även en å annan av våra "gamla" buggare i ringen och delger er av sin erfarenhet. Ett toppenbra sätt att lära sig bugg!

                                                                    Bugg 4:a
                                                 Syltoppen - söndag 25/10 kl. 18.00
 Vår sista kursdel i ren bugg, är nivå 4:a. Här tar vi oss an de lite längre turerna, kanske kombinationer av redan kända turer. En god grundkänsla för bugg är en bra att ha i bagaget här, då vi klurar till det hela ibland. Här får ni samsas med gänget som följt oss en tid nu, och som ger en fantastisk hjälp mot buggens högre nivåer.
 Här buggas det verkligen med glimten i ögat, skratt och fyndiga kommentarer från gänget, är en trogen följeslagare här. Här är gänget som gillar att bugga, det är ställt utom allt tvivel! Välkommen du som gillar bugg!

                                                                   Motionsdans
                                              Syltoppen söndag 25/10 kl.19.30 - 21.00
 Varje kurskväll avslutas med motionsdans. En tradition som vi haft i BUGG's sedan starten, för drygt fem år sedan. Ett tillfälle för Er som gillar dans i allmänhet och bugg i synnerhet, att få utöva detta. Här blandar vi ny fräsch musik med gamla godingar, dock med ett krav. Musiken skall locka till dans, vilket vi uppfattar våra gäster gillar. Motionsdans med betoning på motion, gillas av allt fler.

                                                         BUGG's - "Dans med hjärtat"

                        

Många har redan valt att dansa med BUGG's. Vår slogan "Dans med hjärtat" är vårt riktmärke. En slogan med tre meningar: En dans med Hjärtevännen; En dans för hjärtat, dvs. motionen; men främst, Dans med hjärtat, glädjen vill säga! Vi hoppas och tror detta gjort BUGG's till första val för många, Välkommen Du med på söndag!

                                                                                                                BUGG's / Ulla å Arne


BUGG's Dansafton 17Okt.

 Så har det varit Dansafton hos BUGG's igen. Höstens första, men en i raden av många. Dansafton är vårt sätt att ordna dans för våra kurs och motionsdeltagare, inom våra förutsättningar. Dans till Cd-musik, vald av oss själva, vilket ger en touch av BUGG's. 
 Ett dryga fyrtiotal dansare slöt slutligen upp på lördagskvällen, först till vår "Trivseltimme" med mat å prat en stund före dansen. Klockan 20 startade vi musiken, och då vilade ingen på lagrarna utan bjöd upp direkt! Med ett avbrott för kaffe å glass, som samtidigt gav oss energi, dansade vi vidare till midnatt. Under stundom trångt på dansgolvet, utan att för den skull bli stökigt, blir det positiva resultatet av dans i ordnade former. Något vi i BUGG's tackar vårt fina dansgäng för!!                         
         Ett gott antal dansare kom till BUGG's Dansafton, och vips blev golvet så där härligt trångt!

                            

                            

                            
      Under kvällen dök dansgäster, sedan tidigare kurser, mycket välkommet upp! Vi hoppas på återseende!

                        
                                Regine och Caroline pustar ut en smula mellan danserna.


                            

                            
                      Att samla nya som "gamla" deltagare är en av tankarna med Dansafton!

 Vi tackar i första hand för en mycket trevlig Dansafton, men även för trevliga kommentarer och sms om kvällen! Det känns som en bra avslutning på BUGG's första halvlek för hösten, och siktar på en minst lika trevlig andra dito i och med starten på bugg 2:an och bugg 4:an nu till helgen. Givetvis fortsätter även Motionsdansen då, kl.19.30!

                                                                                                   BUGG's / Ulla å Arne


Dansfyllt kursavslut.

 Den som hade siktet inställt på dans denna helg, kunde få detta ganska tillgodosett. Först gick höstens första Dansafton av stapeln på lördag, med ett välfyllt dansgolv. Mer bilder från denna kväll kommer under veckan. som tidigare nämnts. Men redan dagen efter, på söndag, dansade vi oss igenom både kurs och motion.
 Finaldax för både bugg 1 och bugg 3, där bägge kurserna var mycket välbesökta. Först ut för kvällens aktiviteter var som brukligt bugg 1:an, där det repeterades och dansades vår ramsa.

                         
                                       Vi kan lova att bugg 1 gänget blivit duktiga!

                             

                             Som andra gäng till final var bugg trean, på hugget som vanligt.
   
                          
                               På bugg 3:an stod BUGG's egna "Inåutturen" på programmet.

                             

 Motionsdansen avslutade kvällen som sig bör hos BUGG's. Tradition som vi håller fast vid, till glädje för våra dansmotionärer som dansar och trivs, som synes.

                        
                                  Ann-Louise och Veijo hälsar välkomna till Motionsdansen!

                             

 Vi Tackar våra buggkursare och hälsar samtidigt Välkomna på fortsättningen som börjar redan nästa helg, och då i form av en bugg 2:a och en bugg 4:a. Motionsdansen fortsätter givetvis som vanligt. 

 Så nya som gamla deltagare hälsas hjärtligt Välkomna till dans hos BUGG's nästa söndag den 25/10 ! 

                                                                                                                   BUGG's / Arne

Aktivitetsplan 18:e oktober 2009.

         

En snutt lite tidigare än tänkt!

 Lite tidigare än tänkt kan vi nu visa en liten filmsnutt från slutskedet på lördagens Dansafton hos BUGG's. Här buggas det till lite rockigare toner än vad kvällen för övrigt innehöll. Humöret som synes på topp, så ska det va!

                       

En snabbreflex från en toppenkväll!

 En så'n där jättelyckad kväll igen för BUGG's Dansafton kan vi konstatera! Vi sänder ett Tack till Er alla deltagare för denna kvällen. Några bilder sänder vi med redan nu, men ytterligare bilder kommer under veckan.  

                        
                                  Visst ser Jessica och Per ut att gilla detta med dans!

                            
                                   En dans....                   En bit mat...            En trevlig kväll.

                           Några av ingredienserna på en dansafton hos BUGG's på Syltoppen.

               Väl mött igen på söndagens kurs och motion.                               BUGG's / Arne


Ett onsdagsklipp hos BUGG's.

  I söndags tog Ulla fram kameran å filmade en snutt igen. Denna gång blev det en sekvens från bugg 3:ans träning, så en å annan "Kråka" kom med. Får vi lov till en dans via nätet....        BUGG's / Ulla å Arne                

                         

Söndags-kråka med måndags-krax!

 Mystisk rubrik eller... Nja inte så märkvärdig ändå. Söndagens buggtur på 3:ans kurs var just "Kråkan", i höger-version, kan tilläggas. Samtidigt var det så kul å så mycket att prata om under kursen så "danslärar'n fick ta i för att höras, vilket gav en något kraxande måndagsröst.
                                                                            ♥

 Jo visst var det livat i holken igår! Bugg1:an repeterade ramsan och lade till "Katapulten" i den samma. Många turer att hålla reda på nu, men vi tränar vidare nästa helg. Lite fox-träning hann vi med i alla fall, inför lördagens Dansafton då vi tränar vidare på detta. Vi tar med gruppfotot till helgen för påseende igen om några fler 1:or köpa ett eget. 

                           
                                          Clayton och Marianne trivs på bugg 1:an.


                                 
                                                                               
                                                                            

 Buggtrean tränade som sagt "Kråkan" på söndags-kursen. Ornitologi då den är som bäst! Alternativa ingångar till denna buggtur gavs det prov på, samt ett par exempel på passande följeturer. "Nackad kråka med Torped" blev lustigt namn på en variant. Hög stämmning under söndagens kurs i det hela. Att gänget trivs ihop, både syns å hörs. De e' bra!

                        
                                     Carin och Jan är med i bugg 3:an och tränar "Kråkan"

                                         

                                         
                                                                             ♥

 Motionsdansen blev som vanligt sista ägget att kläckas i redet. Trevlig söndagsmotion som drar alltfler deltagare, å igår trängdes dryga 30-talet dansare så där mysigt på golvet. Måste citera Veijo från samtal i eftermiddags,
"- Kvällen gick så fort, vips va' klockan nio å de' va dags att gå hem!" Tilläggas bör att Veijo deltagit som medhjälpare sedan bugg 1:an klockan halv fem! 

                        
                               Vicky och Åke, två i dubbel bemärkelse flitiga Motionsdansare.

                                 

                                

                               

                        
                                    Lena och Åke tar en välförtjänt pause i Motionsdansen.
                                                                                 ♥

 Som sagt, livat i holken igår! Dans till svängig musik. Ett dansgäng som strålar av glädje å liv. De e' så det skall va på Motionsdans hos BUGG's. Å själv går man som tuppen i mitten, de e' värt lite krax på måndagsmorron!

                                                                       BUGG's / Arne
   PS.
 Till de som inte provat vår Motionsdans än kan vi bara säga, ta en chansning och gör det! Du kanske gillar det!
                                                                                                                                                       DS.
                                                                                 ♥


Aktivitetsplan 11:e oktober 2009.

              

Äntligen är Dansafton inbokad!

 
 Efter en del trixande med möjliga helger, har vi nu bokat för säsongens första Dansafton. Som tidigare sagt är det en del som skall passas ihop, men nu tror vi det har gått i lås. Hoppas det passar för Er med, för de' e' ju huvudsaken!

 BUGG's första Dansafton i höst går av stapeln lördag den 17:e oktober, alltså om en å en halv vecka. Kvällens hålltider är som "vanligt": 
 Trivseltimme mellan 19.00 - 20.00, då vi förtär eget knyte. Dansen startar kl. 20.00 och fortsätter fram till midnatt, med ett avbrott för "11-kaffe nån'gång mitt i. 
 Anmälan under kommande kurskväll, via BUGG'sMs eller via vår mail buggs@live.se  Vid eventuella frågor ringer ni 0533/155 66.  Entré 50:- / person betalas vid dansen. Vi sätter ett tak på ca: 50 pers, så först till kvarn...

 BUGG's Dansafton har vi anordnat under flera år, och är ett sätt för nya å "gamla" BUGG'sare att träffas och dansa under ordnade former. Mat, och dryck i måttliga mängder, har uppskattats av alla deltagare, som samtliga sätter dansen och trivseln i första rummet. Något som BUGG's självklart tänker fortsätta att ha som riktmärke!

                              Så hjärtligt Välkomna till dansen som alla BUGG'sare ogärna missar!
                                                                                                                                     BUGG's / Arne
PS. Kommentera gärna med Era tankar om BUGG's Dansaftnar via bloggen! DS.
 

Så där mitti veckan med BUGG's.

                                                   Hej på Er alla BUGG's vänner!

 Först och främst vill vi tacka för alla trevliga kommentarer! Det är jättespännande att öppna kommentarsrutan å läsa dem, sedan är det ju precis så som vi önskar att bloggen skall fungera! Diskussion kring dans!!
 Funderingar kring dansafton hör jag. Jo, vi har diskuterat detta med. En tanke har vart att bugg 1:an skulle kommit en bit till, så de känner sig trygga att deltaga. Sedan har ju Medis 2 danser under hösten som hamnar "fel" i våra ögon, Ulla jobbar som bekant vissa helger åxå. Vi forskar vidare och hör av oss inom kort. Men trevligt att ni väntar på BUGG's Dansafton, det värmer våra BUGG's-hjärtan!
 Kul att ni tittar på korten! Tja om en å annan min på korten inte strålar som önskat, så kan vi intyga att ni håller ett strålande humör under hela kvällen. Ett helmysigt gäng-rakt igenom!! Väntar att ses igen till helgen!
 Ja, på tal om väntan. Vi lägger med en liten filmsnutt från bugg 1:an i helgen att titta medans vi väntar på helgen å kurs och motion hos BUGG's igen. För då kommer ni väl igen!

                          

                                                                 /BUGG's Arne


En helkväll med Kurs och Motion!

 Så var det dags för fjärde kurskvällen för första kursomgången. Tror att jag frågade Ulla ett par gånger under kvällen, " -Är det verkligen fjärde gången". Tiden har gått så fort! Men det är väl som man säger, tiden går fort då man har kul. För kul det tror jag även ni haft, åtminstone ser det så ut på bilderna. Först från bugg 1:an!

                       
                                          Karolina och Christoffer ser ut att trivas med buggkurs!

                                                       

 Dags för kurs bugg 3, som blivit en trevlig kursomgång. Nyare buggare lotsas fram i kursen av fler riktiga "buggrävar", som kan detta med bugg. Ett utomordentligt sätt att träna tillsammans med rutinerade dansare! 
Även här ser de flesta ut att trivas med tillvaron. Jo visst är det skoj med bugg!

                        
                                       Maria och Jan har buggen i blodet, och ser ut att gilla läget!

                                   


 Motionsdansen är ett signum hos BUGG's! Dansglada människor samlas för att dansa och umgås med likasinnade en stund. Som seden bjuder startar vi i ett lugnt tempo och blandar foxtrot med bugg. En kopp kaffe i pausen, och sedan skruvar vi upp tempo å volym en smula, skippar foxen å dansar bara bugg. Buggmusik blandat med rock'n roll ger motionsdans med betoning på motion. Kort å gott, "Motionsdans hos BUGG's!

                        
                               Kristina och Christer startar med foxtrot, vana dansare hos BUGG's.

                                      

                        
                          Marie och Sten ger en skön avslutningsbild på vad vår Motionsdans handlar om! 

                                Som dagens titel säger: En hel kväll med Kurs och Motion! Tack till Er alla!

                   Vi hälsar Er Välkomna åter, kära dansvänner!                 BUGG's / Ulla å Arne

Aktivitetsplan 4:e okt. -09

                     

I väntan på BUGG's dans i kväll!

                   

 Medan ni gör er klara inför kvällens kurs och Motion hos BUGG's, kan ni ta och spana in ett skönt danspar som uppvisningsdansar "West Coast Sving" i den högre skolan. Själva har vi svårt att se oss mätta på dessa två dansvirutoser.
 Ha en skön söndagförmiddag, så ses vi till kvällningen och förgyller den med dans hos BUGG's!
                                               Välkomna då, hälsar Ulla å Arne / BUGG's

Traditionsenlig Motionsdans hos BUGG's!

                         

 Alltsedan vi startade med BUGG's så har Motionsdansen varit en av hörnstenarna i verksamheten. Att dansa är ju det vi vill och det är detta vi försöker att lära upp fler danssugna till att göra på våra danskurser.
 Dans är glädje, enligt oss. Därför är vår målsättning att vår verksamhet skall präglas av glädje och trevnad. Att spela glad musik är därför en självklarhet, vilket Streaplers som är en av våra favoriter, härovan ger ett exempel på, här med glimten i ögat.
 Så till Er alla som längtar att dansa till glad dansmusik, kom till Syltoppen i Säffle och testa oss, söndagar mellan 19.30 till 21.00!
                            Välkomna hälsar Ulla å Arne / BUGG's                       PS. Kaffepannan är givetvis på G!

Dans-tips inför helgen!

                           

                                    Vi har fått in ett danstips från Jan Kallin inför helgen.
 Han tipsar om dans i Mellerud till Wahlströms orkester nu på fredag 2:e oktober, och söker efter ressällskap bland våra dansare. Ett bra band inom rimligt resavstånd, hoppas vi skall locka flera BUGG'sare. Vi tackar Jan för detta och påminner om att kommentarer från dansen är välkomna till buggs.blogg.se!  BUGG's / Arne
 Jans kommentar lyder enligt nedan:

                                        Danstips Fredagen 2/10 Mellerud Wahlströms.
                                        Jag tänkte åka dit ev samåkning ring mig
                                        070-3202832
                                                                                       Jan

RSS 2.0