Gott Nytt DansÅr!


Till alla våra BUGG's-Vänner önskar vi ett Gott Nytt DansÅr!  Väl mött igen till våra nya danskurser den 16:e januari 2011! Så håll dansskorna redo för nya dansäventyr med BUGG's!


För som alla vet:    "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"       Hälsar BUGG's / Ulla å Arne


Premiär som final i Skäggebyn!

 Visst blev det en klurig överskrift denna gången! Premiär var det för BUGG's i Skäggebyns trevliga Bygdegård, med årets final-dans i vår egen regi.
 Vi har haft förmånen att få besöka ett antal bygdegårdar i omgivningen, och blir lika imponerad vart vi än kommer. Här vårdas samlingslokalerna ömt, och vi förstår att de ligger ortsbefolkningen varmt om hjärtat. Ivrigt visas vi regel runt och får del av både belysning och fläktsystemens funktion, samt givetvis lokalens skötsel och sophantering. Ganska lika över lag, lämna lokalen som då du kom. Tämligen självklara regler, men man förstår att man är rädda om sin bygdegård. Det skall Ni alla bygdegårdsinnehavare åxå vara!
 Det är inte så lite vi är "avundsjuka" på era fina lokaler. En förmån vi "centralorts boende" inte har, här sköts denna del av kommunen, vilket gör att det blir svårare att arrangera likvärdiga kvällar. Med rätta, var rädd om era bygdegårdar!   

                        
                             En flitig skara dansare från BUGG's, möttes i Skäggebyn för Motionsdans.

 Självklart var vi lite skeptiska till att ordna Motionsdans så här under julhegen. En intresseanmälan några veckor innan gav bild av att folk nog hade mer att göra under helgen. Fast de som anmält intresse var desto ivrigare, så visst fick det bli Motionsdans på Annandag Jul. Kanske samvetet spelade in i bilden, jul är som bekant en mathelg, och då passar ju lite motion bra som avslutning! För visst dök ett gott antal buggare upp på Annandagens dans! 

                   
                               

                                

 Denna danskväll hade vi pusslat samman en repertoar av årets utgivna danslåtar. Eftersom vi köper det mesta som kommer ut vad gäller dansmusik, så fanns det ett gott arkiv med låtar att välja bland, då dansmusik har kommit på mode, så att säga. En hel del låtar har vi dansat till under året som gått, medan flera cd-skivor har kommit ut de senaste veckorna. Därför hoppas vi att några låtar var helt nya för Er åxå.


                        
                        "Roger i Gransjön", här med dotter Sara, har varit idékläckare till danslokalen.

 Som vanligt inleddes kvällen med blandning av fox och bugg, där deltagarna omgående var med på noterna. Det både foxades och buggades till goa låtar. Sedvanlig kaffe med dopp bjöds det på i pausen av Ann-Louise och Ulla i "Cafeterian".
 Ett par foxar till innan vi växlade över till "bara bugg" och tempot höjdes efterhand till gott buggtempo. Vi kunde alla konstatera att årets låtar var riktigt bra!

                                  

                              

                                                       

                                        

  Vi säger ett stort Tack till Er alla som gjorde denna Annandags Motion så lyckad! Julhelgen är ju en stor familjehelg och mycket skall hinnas med, därför är vi extra glada att så pass många tog sig en dans med gänget i BUGG's!

 Ha nu en bra sista vecka under 2010, alla BUGG's-vänner så hörs vi av snart igen!   BUGG's / Ulla å Arne!

                              Och kom ihåg: " Ska det va bugg, ska de va BUGG's!"


En riktig God Jul på Er alla!Vi ber att få önska alla våra BUGG's-Vänner en riktig God Jul!

                                                                                              BUGG's / Ulla Å Arne


Lite Julmotion kanske smakar!


                                    Hej alla BUGG's - Vänner och god fortsättning i Julstöket!

                                                    

 Om det kommer någon Tomte till Skäggebyns Bygdegård är väl mer osäkert, men Motionsdans det skall det bli på Annandag Jul i alla fall! 

 En och annan skinksmörgås kommer väl att ätas under jul kan tänka, och därför så passar väl en liten Motionsdans bra nu när vädret knappast lockar till promenader under helgerna. Så för Er alla danssugna ordnar vi därför en kväll i Skäggebyns Bygdegård med Motionsdans i BUGG's regi enligt nedan program:

BUGG's
MOTIONSDANS
I
SKÄGGEBYNS BYGDEGÅRD
Söndag 26 December
Kl. 18.00 - 21.00
Entré 40:-

Vi bjuder på fika i pausen!

Upplägg enligt sedvanligt BUGG's-stil, Vi blandar fox och bugg i dansant tempo, men kör bugg sista timmen i skönt Motionstempo med goa bugglåtar som lockar till bugg! 

Givetvis är Era Dansvänner Hjärtligt Välkomna att besöka oss här,
 samt ett extra Välkommen till Er alla som är nyfikna på BUGG's danser! 

Hjärtligt Välkomna Alla Dansintresserade till Motionsdans hos BUGG's!                    Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
---------------------------------------------------------------------------------------
PS. Liten vägbeskrivning: Skäggebyn ligger ett par kilometer norr om Svanskog, längs vägen mot E18 via Kettilsbyn. Det går givetvis bra att åka från E 18 i motsatt riktning om man svänger söderut vid just Kettilsbyn. DS.
(Fam. "Roger i Gransjön" kanske har något tillägg till beskrivningen, kommer förhoppningsvis som kommentar! Tackar!)


Rätt band vann?

 I och med lördagens final på Dansbandskampen blir svt ett trevligt program fattigare. Med en lyckad finalkväll, lite som en askunge-saga, får vi väl säga att slutet blev tämligen gott i alla fall.

 Inledning med en hel del namnkunniga band som Wisex, CC & Lee och Donnez kändes det som de övriga banden skulle falla ett efter ett längs vägen. Dock föll banden av i en ibland lite övarraskande ordning. Startfältet gallrades rask ur och nya unga band fick lämna in.
 Då Wisex föll i ett tidigt skede, höjdes dock ögonbrynen en smula. Även ett så pass segertippat och bra band som Donnez lämnade tävlingen före t. ex. Patriks Combo, som inte imponerat på mej åtminstone. Ett band som Pure Divine, dröjer sig kvar i både hörselgången och på näthinnan, tror vi får se mer av dem,vad det lider.

                                           
                                          CC & Lee tackade glada för sig under finalkvällen

 CC & Lee hängde länge kvar, men lämnade tävlingen i god tid före finalen. Att bandet fick vara med för andra året i rad kändes inte rätt i min mage, och än mindre då bandet sedan dök upp som joker åxå. Folkets val, så inget att knorra över.

 Äntligen finalkväll och vinnaren skulle koras. Bandens första låt var, så vitt vi förstår, Deutgens val, och Elisa's spelade igen "Varenda veranda" bugg tempo, som framfördes så bra det nu gick. Helt ok, men buggsuget infann sig inte helt!
 Willez kontrade med, milt sagt, välkända "Säg inte nej", som känns lite uttjatad vid det här laget. Även här var framförandet helt ok, med ett lite större inslag av buggsug.
 Tredje band till scenen var CC & Lee som framförde Kicki, Bettan och Lottas gamla dänga " Vem är det du vill ha?" Tjejerna var taggade till tusen och överröstade sin orkester. Inte helt bra då dansarna vill höra musiken för att dansa till.
 I denna omgång, med Deutgens val, blev det dött lopp mellan Elisa's och Willez här hos oss, med CC & Lee på andra plats, enligt oss!  

 Nästa omgång var det bandens egna låtval. Elisa's gick här ut med Lasse Berghagens låt, "När du vaknar", som gänget framförde bra! En bra låt som vi hoppas få höra igen, även om den inte fastnat i min skalle riktigt. Vad det nu beror på?
 Willes har en riktig bugg-hit i sin "Ett, Två, Tre" som däremot sitter som en "post it lapp" i huvudet redan nu! Bandets lite skramliga och rockiga image gillar jag. Här poppade buggsuget upp i toppnotering!
 CC & Lee gick ut med "Känn ingen sorg för mig Göteborg", som åtminstone inte jag förstår varför de valde som eget val. Strongt att välja en fox här, men fox-suget uteblev här hos oss.
 Knapp seger till Willez, före Elisa's och med CC & Lee som trea i omgången "Eget val", enligt Sjöhage-juryn! 
 
                                              
                                             Willez har en dunder-bugg i sin "Ett Två Tre" ! 

 Ett band till utröstning i detta skede och här drog CC & Lee nitlott i folkets val, och tackade för sig. Trea i dansbandskampen är inte illa det heller, och vi gratulerar givetvis!
 Duell mellan de unga banden känns rätt! I mitt tycke är det detta som Dansbandskampen handlar om, unga band som skall ge dansen en skjuts framåt! 
 Här framförde båda banden den av Lasse Holm, nyskrivna låten "Det här är bara början". En skön bugglåt som båda banden tolkade på var sitt sätt, båda bra! 
 Elisa's version kändes lite mer traditionellt dansband, genomtänkt, säkert och utomordentigt bra framfört! Elisa's har verkligen växt under sin resa! 
 Willez tolkning lutade mer åt det rockiga hållet, kanske inte fullt så genomtänkt, men buggsuget var skönt kännbart! Ett bra framträdande även här.
 Nu blev valet svårt, Willez har gjort en jättebra resa, men kanske skipades rättvisa i alla fall då Elisa's tog hem den slutgiltiga segern!   

                        
                                           Segerrusiga Elisa's efter konstaterad och rättvis vinst!

 Här hos oss kändes det rätt när Elisa's avgick med segern! Ett ungt band som har framtiden för sig, och visst skapades en dansbands-prinsessa under årets dansbandskamp. Med ett gäng prinsar i sitt följe så klart!
 Dansbandskampens mål att belysa unga dansband har lyckats tycker jag. I mitt minne kommer givetvis Elisa's och Willez först, men även Pure Divine och Jeppez som trevliga minne från årets omgång!
 
 Vad tycker Ni om årets omgång av Dansbandskampen?  Låt höra med en kommentar!  
                                                                                                                                                   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
                                    
                                           

En bit mat och dans på Hotellet!

 I år arrangerade Comfort Royal hotel i Säffle åter sedvanligt julbord, och därtill dans till holidays orkester. Ulla å jag hade tidiga planer att gästa detta, och då mitt jobb, CS-produktion, senare bjöd på julbord här denna kväll, kombinerade vi detta givetvis. 
 Ett gott och trevligt julbord inledde således kvällen, i arbetskamraternas sällskap där även Ulla och Ann-Louise bereddes plats. Sill och kallskuret varvades med varmrätt och efterrätt, om detta är en bra start inför dansen kan diskuteras! Gott var det, det behöver inte diskuteras!  

   
                                                      holidays nya konstellation.


                        
                 Björn Björklund inte bara sjöng och flirtade med publiken, utan kompade med klaveret åxå!

                         
                       Hans Jönsson basade och sjöng medan Niklas Ideskär skymtar bakom trummorna

 Att holidays har kombinerat ett bra gäng står helt klart. Självklart var vi nyfikna på bandets nya profil, då vi inte dansat till dem på ett tag, och blev glatt överaskade. Bandet musikaliska färdigheter visste vi var goda sedan tidigare, och med en duktig sångare som kommunicerar flitigt med publiken har bandet tagit ett kliv uppåt! 

 Med, ett som vanligt, trevligt komponerat musikval bjöd holidays upp oss på dans. Många av jul-bordsgästerna valde att besöka den mysiga baren strax intill dansgolvet, så trängseln blev inte alls påtaglig. Så visst fanns här plats för både bugg och fox! En hel del av BUGG's deltagare hade njutit av julbordet med respektive sällskap, och kunde nu ta sig en och annan dans. Bland dansarna på plats kunde vi bland annat säga "hej" till en god del av "Tössegänget" och även flitige Veijo givetvis! Trevligt att sitta å titta på Er allesammans då Ni dansar och trivs! 


                        
                                        Del av kvällen fanclub i form av Ulla, Kicki och Ann-Louise.

                        
                                                Trevligt med kända ansikten från BUGG's kurserna!


                        
                                                    Länge sedan Sara och Pär dansade tillsammans.

 Vi passar samtidigt på att hälsa Sara Välkommen hem från sin USA vistelse, tillbaka till ett vintrigt Svedala! Samtidigt måste vi givetvis fråga Sara hur det var med buggandet "over there"?

                                                         
"Hett å svett på statt i Härnösand" som Jerka sjunger i sin "Vintervisa", kunde utan omsvep lätt överföras till Royal i Säffle, konstaterade vi under kvällen! Fast kul var det, det var det!

  En trevlig kväll till ända och för ovanlighetens skull ingen ner-riggning utan bara tacksamt ta emot skjuts hem av "lucia"-Malin ända hem till dörren! Vi säger Tack för en trevlig kväll till alla, CS- gänget, holidays och givetvis alla Dansvänner!
                                                                                                  Hälsar Ulla å Arne / BUGG's!


  OBS! Vi passar samtidigt på att påminna Er om intresse-anmälningar angående den planerade dansen i Skäggebyns Bygdegård på annandag jul! Lite i minsta laget, med intresseanmälningar för att dra igång dansen! Finns intresse, hör gärna av Er!
                   Intresse anmäls med sms via BUGG'sMs på tel. nr. 076-148 83 85.    / Ulla å Arne

PS. 
 Vi kastar slutligen ut frågan varför "holidays" inte stavar med stor bokstav i bandets namn? Någon som vet svar av dansarna eller kanske ett svar från holidays bandet själva!         Hälsar "tacksam för svar"!     DS.

 


Är det någon som vill Motionsdansa måntro?

 Från familjen "Roger i Gransjön" kom en önskan om en dans frampå. I samma meddelande bifogades en bild på Skäggebyns Bygdegård, som ett tips på danslokal. Eftersom vi själva aldrig varit där, vore det trevligt att få besöka platsen.

                         
                                 Skäggebyns Bygdegård fotgraferad av Roger, ser trevlig ut!

 Enda möjligheten att ordna dans för oss under helgerna är annandag jul, sön. 26/12. Hoppas givetvis att det skall passa Er åxå! Skäggebyns Bygdegård ligger strax norr om Svanskog, längs vägen mot Långserud, har vi förstått.
 
 För att få en uppfattning om intresset för en dans under dessa förutsättningar, sände vi ut en fråga via BUGG'sMs angående detta. Om du är intresserad av Motionsdans den 26/12 i Skäggebyns Bygdegård, sänd gärna ett svar så vi vet om vi skall fortsätta förberedelserna. Svar som sms till BUGG'sMs, 076-148 83 85 snarast, Tackar vi för!

  Vi hoppas givetvis på ett stort intresse för detta, för visst vore det kul att få dansa ner julmaten! Flera har redan anmält intresse, men fler behövs. Givetvis är Era Dansvänner åxå Hjärtligt Välkomna till denna Motionsdans!

                       Med förhoppning om en fortsatt trevlig vecka, hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Å så kom stormen...

 Visst singlade en och annan flinga då vi for hem från Lussedansen på lördagskvällen, dock inte mer än att vi la oss med gott mod inför söndagens finalkväll. Men med en titt ut genom fönstret på söndagsmorgonen sjönk modet som en sten! En hel del snö hade redan kommit och ingen avmattning i snöandet, i sikte.
 En lunchtur upp till Syltoppen bekräftade att det är nog dags för snöslungan igen. Ulla skrev ett inlägg på Facebook och delgav sitt missnöje för vänkretsen. Å tänk, (lucia) Malin läste detta och skickade sin pojkvän med traktor upp till Syltoppen å plogade planen farbar!  Tusen BUGG's-Tack!!

           
                     En före lunch-tid, skottande, "bugglärare" som funderar vad i herrans namn han håller på med!

 Med några inlägg på bloggen tillkännagav vi, att åtminstone Ulla å jag var på Syltoppen under söndagskvällen. Den som vågade trotsa vädrets makter var Välkomna, åtminstone på kaffe och glögg! För någon danskurs, det vågade vi inte ens hoppas på!  Men vem är det som knackar på vår dörr?

                               
                                                             Jo, in kliver självaste Tomten!

 Ja och en hel del andra kommer åxå till BUGG's finalkväll, trots fullt snökaos! Tala om att jag å Ulla blir tämligen överaskade! Givetvis måste vi samlas kring Tomten och föreviga detta tillfälle! (Dock doftade han misstänkt hamburgare? Hmm..)

                              
                                                  Det är inte bara Tomten som klarar snöiga vidder!

 Även om det blev danskurs, så kanske inte det blev så där utmärkt organiserat. Någon uppdelning i bugg 2:an och bugg 4:an blev det inte helt, utan både kursdelarna mer flöt samman. Fast att gänget som kom hade trevligt, det tror vi oss förstå!
 Bugg 2:an provade på "Pilbågen" och bugg 4:an buggade "Tjejdyket" och båda fick till dessa riktigt bra, till och med Tomten tog sig en svängom!

                                     
                                                          Full fart under den mixade Bugg 2/4:an!

                 
                                                               Emelie tog sig en barfota bugg med Mats.


                                     
                                                         Medan resten av gänget, klokt nog behöll skorna på.

                  
                                 Björn-Ove och Monika drar sig inte för lite busväder, om det är dans på gång!


                              
                                        En lite skev fördelning gjorde att dubbelbugg blev ett gott alternativ!


                              
                               "Danslärarn" bytte mer än gärna snöskyffeln mot damerna i en dubbelbugg.

 Då ändå kvällen trotsade alla invanda rutiner så kunde vi ju lika gärna avsluta med en Linedance. Här fick både "Switch" och "Texas stomp" en genomgång innan avslutningsdansen. 

       
                                       Undrar om "linedance" i snö kan kallas "Snowline"!

 En planerad Motionsdans med höjdpunkter inom årets danslåtar lägger vi på is. (obs-vits!) Fast en så bra låtlista kommer nog igen, och kanske då kallas "Fjolårets höjdare", för dessa sköna danslåtar kommer Ni inte undan! 

 Till Er alla snö-trotsande dansare vill vi säga ett varmt Tack för en trevlig finalkväll! Fast det inte blev som vi hade tänkt, blev det riktigt bra i alla fall! Fast det brukar det ju göra med gänget i BUGG's! 

                              För:   "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"   som vi brukar säga! 

                                                                                                                Hälsar BUGG's / Ulla å Arne


RSS 2.0