Aktivitetsplan 62, 28 februari 2010

Aktivitetsplan 62

                        

Omstart för våra buggkurser!

 Efter förra helgens final på "Bugg 1.an" och "DansMix 1" så vilar vi inte på lagrarna. Vi startar givetvis en fortsättning på dessa båda kurser redan denna helg. Självklart hoppas vi att Ni hänger på och dansar vidare med BUGG's under våren! Samtidigt hälsar vi förstås nya danssugna deltagare, hjärtligt Välkomna till oss!
 Vårens kursplaner enligt nedan:

                                BUGG's Danskurser gör omstart söndag 28 februari på Syltoppen i Säffle.

                                                                 "BUGG 2" startar kl. 16.30
 Bugg 2 är en naturlig fortsättning på vår bugg 1:a, som varit välbesökt under vintern. Vi utökar vårt förråd av buggturen, då vi lägger till en ny tur varje kurstillfälle. Ger därtill tid för träning och känner hur dagens tur passar in i dansen. Bugg 2 ger dig en utmärkt grund för sommarens danser som du då fixar galant!
 Denna kursdel är även en utmärkt del för dej som dansat grunden i bugg tidigare, att "hoppa på", för att repetera å gå vidare i buggen! Betalning andra kurskvällen, så Välkomna och testa om detta är något som passar dig! 

 Vår bugg 2:a omfattar 6 kurstillfällen á 1,5 timme och kostar 240:- som betalas andra kurskvällen. 
                                           (Även Motionsdansen ingår i kursavgiften!) 


                                                                 "DansMix 2" startar kl. 18.00

 D
ansMix 2 är en fortsättning på vinterns DansMix 1. Här repeterar vi som grund, vår Bugg 3 och Bugg 4:a med de buggturer som vi där dansat tidigare. Vi repeterar och kombinerar dessa turer, samt testar varianter. En Buggkurs med det där lilla extra!
 Under kursens gång blandar vi även in andra danser, för att bredda vårt kunnande. Lite beroende på deltagarnas sammansättning, blandar vi ex. Linedance, Foxtrot och Dubbelbugg i första hand. Även lite gammaldans kan dyka upp i form av ex. schottis, snoa eller hambo. En kursdel där vi blandar friskt, och sätter dansglädjen i förgrunden!

 Vår DansMix 2 omfattar 6 kurstillfällen á 1,5 timme och kostar 240:- som betalas andra kurskvällen.
                                            (Även Motionsdansen ingår i kursavgiften!)


                                                   Motionsdans varje söndag kl. 19.30

 M
otionsdansen är en tradition hos BUGG's! Kursdeltagare återkommer och blandar sig med nytillkomna motionsdansare. Vi blandar inledningsvis under kvällen, foxtrot med bugg till trevlig musik. Efter en pause med kaffe, dansar vi vidare med "bara bugg", till ett tempo med betoning på motion!  
 Dansmusiken är en hjärtefråga för oss! Vi gillar själva dansmusik, gärna av det lite glada och rockigare slaget. Det tycker vi oss märka allt fler dansare även gör. Välkommen att testa BUGG's Motionsdans, vi tror du kommer att gilla det! Nya som gamla deltagare är hjärtligt Välkomna!

                                                      Motionsdans, mellan kl. 19.30 - 21.00,
                            ingår i kursavgiften för kursare, men kostar för övriga 20:- per gång.
 


 Vi hoppas att något av detta skall passa just dig, och hälsar dig välkommen till en dans mot våren tillsammans med gänget i BUGG's, under vårt motto "Dans med hjärtat"!
                                                                                           BUGG's / Ulla å Arne


BUGG's "kommentarskurs 1"

 Hej alla BUGG'sare! Det är jättekul för oss, men även för övriga blogg-läsare, om ni skickar in ännu fler kommentarer! En levande blogg är vår högsta önskan. Kommentera och tyck till, både om oss och övriga kommentarer.
 Vad tycker du om nedanstående påstående?

Dansbandet "Black Jack" är en av våra favoritorkestrar! Vilket band gillar du?

Först klickar du på "kommentarer" längst ner på vårt inlägg och sedan enligt nedan.

Fyll i rutorna enligt våra tips, 1-4 ! Jättekul om just Du hör av dig!


Kommentera inlägget så här:


Namn:
Kom ihåg mig?   1. Här fyller du i ditt namn!

E-postadress: (publiceras ej)
URL/Bloggadress:    ← 2.  Denna kan du hoppa över!   ← 3.    Även här kan  du hoppa över!
                                                                                                                      
   ↓  4.Under "Kommentar" skriver du något du vill hälsa eller kommentera ett inlägg!

Kommentar:

 ← 5.  Sist så klickar du på "Skicka kommentar" så kommer den till bloggen


                      
                           Vi tackar och hoppas på en ännu mer levande blogg! 
  BUGG's / Ulla å Arne

Finaldans i snökaos!

 Att vi överhuvudtaget kunde dansa finaldans skall vi Tacka Jonas för! Som nog de flesta redan vet så fick vi ju ställa in vår Dansafton, planerad till lördagen, snön blev oss övermäktig. Denna snön hade säkerligen legat kvar även på söndagen, om inte Carros ängel till "Gôbbe" hade gjort sig en tur redan på lördag eftermiddag å plogat bort densamma. Ett litet skikt med pudersnö som jag å Ulla lätt slungade bort på söndag förmiddag, visat i ett tidigare blogginlägg, gjorde parkeringen "Fit for fight"!
 Så från alla oss finaldansare, sänder vi en tacksamhetens tanke till Jonas. TACK så jättemycket!

 Så finaldans blev det för alla BUGG'sare på söndagen! Bugg 1:an inleder som sig bör, å gänget fyllde upp Syltoppen så det blev så där mysigt trångt igen! Sedvanlig repetition av förra helgens "Katapult", och givetvis lades den till i vår "Ramsa". Tid till dansträning av detta fram till pausen, då vi gottade oss med masariner som blev "över" från lördagen. Se, inget ont som inte har nå't gott med sig! Sista turen på bugg 1:an är vår egen "Midjetaget", som övades å lades till i "Ramsan". Tiden sprang iväg, och kompletterande träning tar vi på bugg 2:ans premiärkväll till helgen. För ni hänger väl med på fortsättningen?!

                        
                                           Ett gäng duktiga bugg 1:or fyllde Syltoppen på finalkvällen.

                                

                                 
 

 Givetvis var det även final på DansMix 1 på söndagskvällen. Mycket "hejande" blev det under repetitionen av vår "Karusell med fullt ut", en liten krumelur på denna tur som får de flesta att dra på smilbanden. Hej!
"Pilbågens" tre varianter fick sig en genomkörare, och vi sänder samtidigt en varm tanke till "Tord" i Långserud. Jodå din tur hänger med än! 
 Sedan rynkade deltagarna ögonbrynen e smula då vi dammade av "Linjetwisten". Markering å "vänster kors å en sån där himla "Kick-ball-chain åxå, hmmm...  

                                  

                                  

                                  


 Självklar avslutning med Motionsdans, då flera Bugg 1:or dök upp igen. Ett litet tapp på killar, som nog skottade sig varma hemma istället, fick till följd att närvarande killar fick bugga desto mer. Efter en å en halv timmes motionerande kände sig alla killar nöjda för kvällen. Ja, utom Inge då förstås, som undrade om det redan var slut då vårt sista medley tonat ut. Blir människan aldrig trött? 

                                  

                                   


                           
                                       Två ångande heta damer på väg hem! Ja heta av dans menar jag. Eller ja..
                                                               Tänk vad lätt man blir missförstådd...
                                                           I alla fall är Therese och Vicky på väg hem! 
 

 En jättekul kursomgång är till ända. Ett stort Tack till Er alla!
Vi hälsar gänget och eventuellt nya dansintresserade välkommen åter nästa helg då vi startar upp en ny omgång med Bugg 2 och DansMix 2 på agendan. Mer info kommer under veckan

                                "Ska det va' bugg, Ska de va' BUGG's!"             BUGG's / Ulla å Arne

 

 

 


Inför söndagens Kurs o Motion, 21/2               Foton och text hur söndags-kvällen blev kommer senare.
PS: Vi har bokat för en ny DANSAFTON!,
       Fredagen den 5 Mars, OM intresse finns.


                                                                        /Ulla


Aktivitetsplan 61, 21 februari 2010

                   

Dansaftonen ikväll INSTÄLLD, Tyvärr !!

 På grund av detta SNÖKAOS måste vi tyvärr ställa in kvällens Dansafton! Vi är väldigt ledsna för detta, men vädret rår vi inte över.
 Givetvis skall vi fixa en Dansafton igen med det snaraste. Mer folk än någon gång tidigare hade anmält sig till kvällens dans, vilket vi givetvis är mycket glada över. Så vitt vi förstår har vi nått alla per telefon eller via kedja, samt via BUGG'sMs, alla anmälda ser vi som underrättade med detta, men lägger ändå ut detta på bloggen som en extra säkerhet.
 Vi planerar att hålla söndagens kurs som vanligt i alla fall, med Bugg 1:a kl:16.30 och DansMix 1 kl:18.00. Motionsdans som avslutning på söndagen som vanligt kl: 19.30 - 21.00, då vi hälsar alla danssugna Välkomna!

                 På återseende, hälsar två icke alltför snö-älskande buggare i BUGG's / Ulla å Arne

                           
              Vi låter dansskorna vila och ägnar eftermiddagen åt lite mysigt trädgårdspyssel istället!

Alla BUGG's-Hjärtans dag!

 Ja visst var det lite extra hjärtligt på Syltoppen i söndags. Ulla hade dekorerat med extra hjärtan dagen till ära, då "vår" dag firades. För visst var det alla BUGG's-Hjärtans dag, eller? 
 Lite ont om stjärterum var det i alla fall på Syltoppen under inledningskursen bugg 1:a, då lokalen fylldes igen, men hos BUGG's finns det gott om hjärterum! Vår "Ramsa" tränades flitigt och utökades först med "Tjej bak killes rygg" som repeterades inledningsvis. Efter sedvanlig kaffepause, tog vi oss an "Katapulten" och kompletterade "Ramsan" med denna tur. Mycket att hålla reda på, men vår Ramsa underlättar det hela. Då Ulla höjde tempot en smula som final buggades det friskt på Syltoppen. Det ser riktigt bra ut, kära bugg 1:or!

                       
                                      Full fart på dansen under bugg 1:an i söndags på Syltoppen.

                                

                                                
                                 Flitigt träning på bugg börjar ge resultat för våra bugg 1:or, ser bra ut!

 Under avdelningen DansMix 1 tog vi oss an "Katapulten" och testade alternativa varianter på både ingång och utgång på denna tur. Även buggturer som tas som "Basic" fick sig en genomgång, och fick förhoppninsvis deltagarna att tänka till. Vår önskan är att vi skall putsa på buggen så den flyter så bra som möjligt.
 Ett duktigt gäng våra DansMixare, som efter pausen även repeterade Linedanser som dykt upp under kursens gång. Även här börjar det sitta utmärkt vid det här laget. Kul med variation på dansen!

                       
                                                   Ett högt tempo på buggen under DansMixen.

                                
                   
      
                                                    

 Motionsdansen var extra välbesökt i söndags kväll! Vi dämpar belysningen en smula och blandar fox och bugg som inledning. Ett tillfälle till dans i stan, så roligt att det uppskattas. Pause och lite kaffe, kanske ett gelé-hjärta dagen till ära, så övergår vi till delen "Bara bugg". Här växlar vi upp en smula och så sakteliga jobbar upp buggen till motionstempo. Här gäller det att hålla reda på både armar och fötter, då ivern tar överhand kan fläskläpp lätt bli resultatet! Varning utfärdas, fick du i dej morgonkaffet på måndagen, Jan?
 

                       
                          Jan vänder sin oskadade sida till i dansen med Ulla, en trogen dansare från Åmål.

                               
                                              Fox och bugg i skön blandning under Motionsdansen.

                                                     
                                                                  Flitiga buggare i aktion!

                                
                                                            Rocka Billy killarna i full fart...

                                       
                                                     ...å Bugg-Ola demonstrerar egen stil!

 Ännu en trevlig kväll med gänget i BUGG's tillända. Trötta? Javisst, men så skall det va' efter en en söndagskväll med BUGG's. Benen känns lite tyngre på måndagsmorgonen, men längtar redan till nästa helg.......  

                                            "Ska det va bugg, ska de' va BUGG's!"

                                                                                                                    BUGG's / Ulla å Arne


Aktivitetsplan 60 14 feb -10

Aktivitetsplan 60
                         

Skulle det passa med en Dansafton ?

 Önskningar om en Dansafton igen har börjat droppa in. Vi kollade med ledig lokal och ledig Ulla och fann att lördag den 20:e februari skulle det kunna passa att ordna en dans. Hoppas det passar Er BUGG'sare åxå!

 Upplägg som vanligt:
Syltoppen lördag 20:e februari
Trivseltimme mellan 19 - 20 med eget knyte.
Dans fram till kl. 24, med en fika-pause någonstans runt kl. 22. 

Entré : 50 :-

Vi hoppas på gott deltagande,
och Välkomnar särskilt Er bugg 1:or till en utmärkt träningskväll!

Anmälan vid helgens kurs, eller via BUGG'sMs!

Välkommen, alla BUGG's vänner!


Medan ni väntar på helgens aktiviteter kan Ni kolla på förra helgens Linedance: "Switch"

                        

                                                                                                        BUGG's / Ulla å Arne

Full fart på kurs och motion!

 Man får nog säga att det är full fart på BUGG's buggkurser vid det här laget. Våra bugg 1:or har tränat tappert under kurskvällarna, och visst har detta givit resultat! Först tillsynes lösryckta buggturer som tränats in, har nu pusslats ihop till vår så kallade "Ramsa", och vips har vi en förnämlig buggserie.
 För visst minns vi alla vad svårt det var i början att få flyt i buggen, det är just här som "Ramsan" blir till så stor hjälp! En serie buggturer som står sig långt på dansgolvet, har vi i bagaget då BUGG's bugg 1:a dansats klart! 
 Några fler turer skall vi lägga till i "Ramsan" under resterande kurskvällar. Som jag sa efter sista buggen i söndags: "Det börjar likna bugg detta!" Ett gott gäng med mycket vilja, våra bugg 1:or!

                        
                                        Full fart på våra duktiga bugg 1:or i söndagskväll på Syltoppen!

                                
                                  Full koncentration på kursarna, dagens kluring var "Tjej bak killes rygg".

                                               
                                                       Då den senare lyckas blir det ju så kul!

 DansMix 1 var som vanligt andra par ut under söndagens danskurser hos BUGG's. Vi repeterade både "Handbyte bak killes rygg" och "Handbyte bak tjejs rygg", men lade givetvis till en liten bonusvariant på de båda välkända buggturerna. Lite av meningen med "Mixkurserna" att få variation på buggen.
 En stunds träning av Foxtroten hann vi även med. "Grundsteg" och "full högersväng", blev kvällens ämne. Lite fox är alltid på sin plats under DansMix 1:ans kurs. En bra Foxtrot står sig väl mot en svängig Bugg, eller hur? 
 Givetvis avslutade vi med en Linedance även i söndags! Kvällens Line blev "Switch", en kul Line med sidbyte. Hur gick det med dej Ote, du blev inte alltför rädd av allt vårt "Hejande"? 


                           
                                           Att deltagarna brinner för bugg, det går inte att ta miste på!
                                         Här buggar Tommy, Vicki, Jan och Emelie loss under DansMix 1.

                                   
      Glada dansare i både bugg och fox, kunde konstatera att Karlsten klarat sig helskinnad under veckan i fjällen!

                                    

                                            Men visst är det trevligt med en Foxtrot under kurskvällen!

 Motionsdans som avslutning på en trevlig kurskväll, så är seden hos BUGG's! En stund att dansa å koppla av, göra som man vill, utan att behöva göra som den dära tölige Lekledar'n säger! Å se så trevligt vi får då!

                                  
                         Dansa och umgås med vännerna i BUGG's, känns som en bra avslutning på helgen.
 
 Givetvis blandar vi fox och bugg i lugnare tempo fram till pausen, och presenterar även nya aktuella låtar. Precis som vi brukar säga: "Gärna gamla godingar, men blandat med ny och fräch musik!"
 Fikapause så klart, sitta en stund å vila benen, tid för pratstund med gänget, så ska det va!
Andra avdelningen med lite mer "Nya å Gamla godingar". Musik som det är svårt att inte bugga till. Tempo som höjs en smula, Motionsdans med betoning på motion. Det är så det är tänkt hos BUGG's!

                         
                                 Trötta Motionsdansare, men ett leende får vi givetvis från Therese och Per!

 Vi tackar hela gänget för en jättetrevlig kväll igen, och hoppas kunna återkomma under veckan med en filmsnutt från söndagens Linedance, "Switch". Där var ni jätteduktiga förstås! 


 PS.
 Dansafton den lördag 20/2 bokad.   Återkommer med mer info inom kort!   Kan det va' nåt? 


                                                                                                                         BUGG's / Ulla å Arne


Aktivitetsplan 59 7 feb -10


                   

En gång är ingen gång?

 Då vi för ett par år sedan, hade turen att glimta till i tv-rutan under Let's Dance programmet, tack vare Karl-Petter Bergvall, sa vi: "Det här händer bara en gång i livet". Visst borde det vara så, sån't händer bara en gång!

                          

 Men av allt att döma så händer det igen!! Imorgon fredag 5/2 så skall vi, enligt telefonsamtal från reklambyrån som håller i reklamtiden under "Let's Dance, komma med i rutan med en liten snutt av filmen vi tog förr-förra söndagen. Jättekul tycker vi att gänget glimmar till i rutan!! 

Buggkurs, bland annat!

 En buggsöndag med flera ingredienser blev det på Syltoppen hos BUGG's! 
 För vår egen del börjar söndagens bugg redan på morgonen, med frukost och snack kring dagens dans å upplägg. Ulla checkar godis och kak-förråd, kaffe å citroner, dricka å T-shirts, medan jag själv sätter mig för att plita ihop dagens aktivitetsplan. Lagom till elva-kaffet strålar vi samman och Ulla läser igenom planen å hittar som oftas någon bokstav som trillat av pappret, glömt stort kommatecken eller nå't plural som hamnat i singular, men de' fixar jag i en hast! Sedan skall aktivitetsplanen kopieras och läggas ut på bloggen, vilket oftast strular till sig. Dålig kvalitet på planen i bloggen, vi vet. Men ni må tro att vi plllat en del med detta, men med god vilja hoppas vi den går att tyda ut! Lunch, packning å dusch, så är BUGG's på väg till "Dans med hjärtat" igen!

 Ett stort antal bugg-elever sitter förväntansfullt, och väntar på det obligatoriska "Välkomna till BUGG's" och så dags för uppvärmning med lite repetition av förra söndagen. Med andra ord, vi är igång med kvällens bugg!

                         
                                          Spörsmål dyker upp, å vi justerar till det hela. Så ska de' va! 

                                 
                En av dagens övningar var "Höger-Högerfattning" med "Buggsväng", detta fixade ni galant!

 Obligatorisk kaffepause med kaka och prat. En viktig del, dans är så mycket mer än dans! Flera tar även tillfället i akt att kolla in Ullas nya kollektion av BUGG's kläder för säsongen. T-shirt med silverlogga för alla, och dam-toppar i blandade färger.

 Förstås en genomgång angående omröstningen i "Dans med hjärtat"- tävlingen på skärmen för visst röstar ni på vårt exelenta bidrag där! Länka in på  http://www.dansamedhjartat.se/ och klicka er in på "filmrummet", där ni letar upp bidraget, klickar där å röstar genom att trycka på de tre stjärnraderna. Vi ligger nära platsen att komma med i rutan till helgen, så rösta på! Å igen!

 Fortsatt kurs igen å sista "Karusellen" tränas in, mycket att hålla reda på, flera turer att komma ihåg. Dags för nästa moment...

                                                     
                                                "Karusell med utrull å frivarv" stod som nästa punkt.

 Med alla delturerna nu på plats kunde vi så börja med vår "Ramsa", där vi pusslar ihop turerna till en fungerande buggserie. Det är nog här vi kan säga att kursen kommit igång på allvar, ni buggar på, Ulla höjer tempot en smula. Det börjar se riktigt bra ut! 
Fortsättning följer nästa söndag, och ramsan bygger vi på. Javisst, är det väl kul med bugg? 

 DansMix1-gängets tur att inta dansgolvet. Uppvärmning till sköna bugglåtar, och flera bugg 1:or stannar kvar en stund å tittar på bugg i en högre kursnivå. Visst är det kul att titta på bugg, de' tycker jag med!!

                         
                                                               Jan och Sara buggar loss!

 Första delen av DansMix 1 ägnades åt repetition av "Katapulten" i fyra varianter. Visst minns vi dem, men då vi körde vår egen "Medis-tur" rynkade en del ögonbrynen, hmm.. hur var den nu igen... En bra tur då det är trångt på golvet, å man i stort sett bara kan byta plats. Avslut med ännu en BUGG's-tur i form av "Midjetaget". BUGG's ger buggen en egen profil, BUGG'sare märks!!

                                 

                                                
                                                 Full fart på både "Katapult" och "Midjetag" under DansMix 1

 Pause med fika även här! Ett samkört gäng våra Mixare, dansat samman ett tag nu. Mycket att prata om.
Så blev det dags för dans igen, denna gången en Linedance som flera provat förut, med vi vill gärna att alla ska kunna dem. Så dags för "Texas stomp" ! Klicka i rutan nedan....

                           

 Detta är tanken med vår DansMix, tillfälle att testa dans i fler former. Dansa å ha kul! BUGG's i ett nötskal, så att säga!

 Motionsdans som söndagsfinal, ett givet inslag hos oss! Kursare som stannar kvar, kursare som återkommer, nya motionärer tillkommer...

                         
                         En sån där toppenbild igen! Vicky och Veijo i stilig pose under Motionsdansens foxtrot!

                                 
                                             Motionsdansen känns som dans då den är som bäst.

                                      
                                                      Vårt eget lilla "charmtroll" Emelie i aktion

                          
                      Inge och Ote visar glatt upp BUGG's nya T-shirt. Svart med röd dekor, finns i XXL till S......
  
                                              
                        BUGG's dansare fick besök av nyss hemkomna Rättviks-resenärer, "Go Getters" fans!

                           
                                                     Ett fynd bland Ullas galgar, visst sitter den fint!

Ännu en danskväll hos BUGG's är till ända. Kurs och motion bland mycket annat! För visst är dans så mycket mer än bara dans!

 Hoppas på återseende nästa helg!!      Ska de' va' bugg - Ska de' va' BUGG's!            BUGG's / Ulla å Arne

 


RSS 2.0