Aktivitetsplan 58                   

Rösta på BUGG's!

                                                            Hej alla BUGG's-vänner!
 Som ni kanske minns filmade vi (ja eller Veijo, rättare sagt) en snutt i helgen, på alla våra dansare. Nu ligger filmen på nätet och då på " Dansa med hjärtat-Becel" som har reklamen i Let's dance på fredagskvällarna. Vårt ljud är borttaget och ersatt med reklambolagets egen musik, ( Musikrättigheter å sån't ni vet).
 Så givetvis hoppas vi att ni går in där, sök "Filmrummet", och röstar, och gärna kommenterar, så just vår filmsnutt kommer med i någon kommande reklampause mellan "Let's dance" dansinslag!

                     Gå då in på:  http://www.dansamedhjartat.se/  och ge din röst! Så hoppas vi på det bästa!


 Som de flesta vet som läst vår blogg, gjorde ju Torgny Melins ett framträdande på Medis på tisdagen, och släppte då sin nya CD, "Dansbandsnatt" till försäljning. En platta som vi gillade skarpt!
 Så söndagens Motionsdans kommer att gå i Torgny Melins tecken, och ett flertal nya, men även tidigare låtar av bandet, dyker upp på vår reportoar. Så gillar Du Torgny Melins, och givetvis även andra sköna danslåtar, boka då in  Söndagen kl. 19.30 på Syltoppen för Motionsdans tillsammans med BUGG's-gänget!

 Medan ni sitter och rullar tummarna i väntan på BUGG's Motionsdans, kan ni klicka på länken nedan å lyssna till gänget!

        


Kom i håg att rösta:   http://www.dansamedhjartat.se/  på BUGG's filmen!

                                                                                                            På återseende, BUGG's / Ulla å Arne

BUGG's på Torgny Melins Releaseparty.

 Torgny Melins gjorde ett uppskattat uppträdande på Medis, i samband med släppet på sin nya CD-skiva på tisdagskvällen. Kommunalrådet Daniel Bäckström överräckte inledningsvis ett hederspris till bandet för sitt goodwill-arbete att sätta Säffle på kartan. För visst har Säffle blivit omnämnt ett antal gånger i samband med Dansbandskampen på ett minst sagt positivt sätt! Välförtjänt tycker vi!

                          
                                    Bandet spelade upp ett flertal av sina nya låtar, till publikens förtjusning.

 Under sin spelning kunde ett antal av publiken inte låta bli att provdansa låtarna. Av minerna att döma föll de i dansarnas smak, å visst svängde det! Självklart var en stor del av dansarna från BUGG's, å lika självklart visade de var skåpet skulle stå! Bugg med klass, givetvis!!

                                    
            Pigga buggare från BUGG's är en fröjd för ögat å Super-fanset Marit höll ett vakande öga på tillsällningen.

                        
              Även från ringside kunde spelningen avnjutas med mersmak, här diggar Ann-Louise och Malin.

                         
                      Sylve , Emelie, Tommy och Caroline var nöjda med kvällen, fast lite för kort tillade de.

 Efter spelningen minglade de flesta runt en stund, snackade om kvällen med övriga gäster. Inledningsvis var kön till skivförsäljningen och signeringen av den samma, långt ut i hallen. Men gänget signerade med van hand så alla som ville ha en skiva en dag tidigare än släppet i handeln, kunde nöjt gå hem å lyssna till "Dansbandsnatt".

                                 
                     Idel glada miner på mingelgäster å dansbandskillar. Samt givetvis på alla skivköpare med!


                         
                        Ulla kunde stolt visa upp en egen "Dansbandsnatt", signerad av Torgny å grabbarna.

 Så styrde vi kosan hemåt till en väntande Ali. Jodå vi lyssnade på skivan. Kan nog säga att den var den bästa av Torgny Melins skivor vi hört.  Goa bugglåtar till utmärkt takt och jättebra foxlåtar, kan nog lova att de kommer till söndagens Kurs och Motion. Ulla ger den 5 BUGG's Hjärtan av 5 möjliga, rakt av!

                    Trevligt att se så många BUGG'sare under kvällen, hälsar Ulla å Arne / BUGG's


Bugg i plural hos BUGG's!

 Som de flesta andra som håller buggkurser, erbjuder vi betalning den andra kurskvällen. En möjlighet för intresserade att testa å se om bugg är nå't som lockar, utan att för den skull binda sig för en hel kursomgång. Detta alternativ ger vanligtvis ett något mindre deltagare andra kurskvällen, dock inte så denna omgång!

 Så till ett minst lika fullt dansgolv, om inte mer, Välkomnade vi deltagarna på bugg 1:an till kurskväll 2 hos BUGG's. Som alltid består andra kurskvällen mycket av repetition från första kvällen, extra passande då några nya deltagare dykt upp. Alltid viktigt att grunden skall fungera för att bygga vidare på, vilket vi får säga att gänget fixade med all heder! Vi ser fram mot 3:e kurskvällen nästa söndag och hoppas själva räcka till att lära ut bugg bra, då detta är den största grupp vi har haft. Månne det blir nå't träningsbuggat i stugorna under veckan?  

                         
                                  Golvet på Syltoppen tätnade då bugg 1:ans deltagare glatt övade bugg.

                                     
                                  Full koncentation, för här tränas Grundsteg, Cirkelbugg och Karuselltur.

                              
                                  En helt ny upplevelse detta med bugg för de flesta, å kul åxå, förstår vi.


 Dags för DansMix gängets entré som andra par ut. Uppvärmningsbugg som vanligt, kryddade med lite tips och kommentarer kring bugg i allmänhet å "Tjej bak killes rygg" i synnerhet. Trots att killarnas antal steg en smula gentemot tjejerna, så passade dubbelbugg in även denna gång, efter pausen. Här övades vidare på Cirkelbugg och Buggsväng i båda riktningarna, samt Tjejbyte som denna kväll plussades på. Efter pausen radade vi upp oss för en Linedance, som var helt ny för gänget. Nytt är alltid svårt, kanske lite hem-övning under veckan även för er? Vrid höger fot å hand, ut-in-ut in...

                        
                               Snusdosa i fecka och tjejen i nävera, så ä' de' då Värmlandspôjkera bugger! 
 

                               
                               Full fart på dansgolvet under DansMixen, här i form av uppvärmningsbugg.

 Avslutning i gammal god stil med Motionsdans gäller hos BUGG's! Sedvanlig inledning med fox å bugg i blandning till skön musik. Pause med kaffe å prat, en av hållpunkterna hos BUGG's! "Bara-bugg" som avslutning för kvällen, med en hel rad låtar som, förhoppningsvis, lockade till bugg i motionsstil.

                                               

                                

                                
                                "Dansglädje" - känns som ett bra sammanfattande ord för Motionsdansen!

 En och annan svettpärla i pannan på de flesta, indikerar på en bra motionsdans hos BUGG's. Eftersnack som ger dimension åt dans, eftertanke kring ämnet. Dans som angagerar, då tror jag vi kommit rätt. Bra kan bli bättre, det får man aldrig glömma. Packning å hemresa, en smörgås i magen, inte svårt att somna alls!

 Oj hoppsan, träningsvärk i vaden på måndagen! Dans som gjort verkan, bra! Hur känns det Kallin, har krampen släppt? Vi fixar ny på söndag.... 

                                                                             På Återseende!        BUGG's / Ulla å Arne

        PS.

    Kom i håg Torgny Melins på Medis!          Tisdag 26/1 kl. 18.00.             Skivsläpp och spelning!

                                                                                                                                             DS.

 

 


Aktivitetsplan 57 24:e jan -10

                   

Vi väntar på dans förstås!

 Fredag kväll och Ulla å jag har just lagt ihop söndagens Motionsdans-lista. Ett kärt strax-före-helgen-pyssel. Det är ett digert bibliotek med många goa låtar vi har att välja ur.
 Några riktigt gamla godingar, en del nittio-tals låtar som väcker minnen sedan min egen bugg-start, millenieskifts-låtar som väcker skiftande minnen som följs av allt senare vax, och givetvs det mesta av de senaste låtarna som givits ut i dans-gengern. Så det är en tämligen kul syssla att kombinera ihop ett, i vårt tycke, bra Motions-pass till söndagskvällen. En dansmix under mottot: "Gärna gamla godingar, men blandat med ny å fräsch musik"!
 Att motionera till musik är något som växt allt mer. Med proppen i örat både går och springer vi till musik, ett sätt ta i det lilla extra. Friskis å svettis gympar i både puls- å medium-tempo så svetten lackar, visst är musik ett ypperligt sätt att röra sig till. En ny aktör i gänget är ju "Zumba", som lockat till allt större motionsgrupper. Ännu ett tecken på vad kul det är att röra sig till musik!
 BUGG's bidrag till detta är vår Motionsdans! Under våra buggkurser lär vi oss allt fler buggturer som berikar vårt personliga förråd, så Motionsdansen verkligen blir ett socialt pulspass i fritt rörelsemönster med pardans. Ett i våra ögon toppensätt att motionera, "nytta med nöje" skulle man kunna säga!
 Just här kommer det viktiga med detta att hitta skön musik in. Musik som lockar att ta en dans till, å en till...
Vi tror vi pillat ihop en ganska bra låtlista till söndag kväll. En halvtimmes Motionsdans-start med fox å bugg i skönt uppvärmningstempo, följt av sista timmen med "bara bugg" efter goa låtar i stigande Motionstempo.
En Motionsdans-kväll i äkta BUGG's-stil! Gillar du detta så kom å prova vår Motionsdans, "Dans med hjärtat"! 

Så medan du väntar på söndagskvällens dans, så håll till godo med en "gammal goding", med Sven-Ingvars!

                                            

            Hoppas vi ses på söndagen Motionsdans kl. 19.30 på Syltoppen!                      BUGG's / Arne

Första Buggen på nya Deceniet!

 Så blev det äntligen dags för buggkurs på Syltoppen igen! Först ut i leken var som sig bör Bugg 1:an. Som vanligt gick vi och funderade på om det skulle komma någon till oss å dansa? En tradition hos oss före varje nystart. Om det kom nå'n sen? Ja det gjorde det! Kära hjärtanes, golvet blev fullt! Att räkna var inte möjligt, men uppskatt-ningsvis runt 60-talet nyfikna på bugg hade nappat på detta! Jättekul tycker vi!

 Alla hälsades naturligtvis Välkomna till BUGG's, och samtidigt detsamma upp på golvet! Möblerna fick vi skjuta ut i hörnen på lokalen. Vi tränade Takttramp och Grundsteg, visst gick detta bra, så nästa moment blev Cirkelbuggen. Här blev stegen några fler att hålla reda på, men gänget var duktiga å fixade detta! Slutligen lade vi så till Karusellturen, och vips hade vi fixat vår första buggserie. Mycket att hålla reda på i början, jodå vi vet! 
 Detta tränade vi så resten av kurskvällen, å visst började det fungera bra, eller hur? En första inblick i vad kul det är med bugg! En hel del repetition på detta kommande helg, för detta ska vi träna in i ryggmärgen. 1 2 3 4....

                         
                     Ett trångt och mysigt Syltoppen under bugg 1:an på söndagskvällen!

 På grund av att vi inte hann informera om att vi lägger ut bilder på bloggen från kurserna, lägger vi inte med några närbilder på bugg 1:ans deltagare i bloggen idag. Lista att anteckna sig om man inte vill va' med på bild på bloggen, finns uppsatt under nästa kurskväll. Men det hoppas vi förstås att ni gärna vill va' med på!! 

 DansMix 1 deltagare har gått på våra kurser tidigare, och brukar vänta på att bilderna skall komma ut på vår blogg! Det har vi förstått på snacket. Visst är det väl kul att få en liten återblick från söndagens dans på Syltoppen?

                                 

                                 

 Vi repeterade buggturer från första kursen, tillsammans med lite prat kring dans och trivsel. Jodå en liten ny inledningskrumelur på Karusellturen blev det, som fick Åke att utbrista "Krångla inte till det här nu" med ett leende. Eftersom det befanns vara ett visst överskott på damer på kursen, passade det bra att ta ett nappatag med dubbelbuggen igen. Flera har provat detta tidigare, men några som premiärbuggade dubbelt var det åxå. Inga problem med detta heller, så har vi lagt ytterligare kunnande på lager. Så ska DansMixen fungera!
 Fika pause givetvis med dopp å prat, mycket att ventilera så här efter juluppehållet. Dans igen, å den här gången testade vi Linedance. En av våra "gamla" linedancer, men denna vill vi så gärna att alla deltagare skall ha med sig i bagaget. Brukar ofta efterfrågas på Dansaftnarna, som ett populärt inslag. En som vanligt, trevlig kurskväll!

 Avsluting med tradition hos BUGG's är den sedvanliga Motionsdansen. Vi släpper kursdelen och nu återkommer deltagare från bugg 1:an för att dansa tillsammans med hela gänget. Ytterligare motionsdansare dyker även upp, för visst kan man dansa utan kurs med! Här dansar vi fox och bugg som inledning, för att efter pausen köra "bara bugg" i ett sakteliga ökande tempo. Motion a la BUGG's! Vi tror vi hittat ett bra upplägg, ingen ändring på gång!


                                  
              Deltagare från Bugg 1 och DansMixen tillsammans med Motionsdansare, så ska det va! 

                                  
                                   Visst är det kul att dansa foxtrot med, å bugg, å dubbelbugg!

                                 
                                              En serie med glada dansare hos BUGG's!

 En avslutningsbugg till ett rock-medley fick sätta punkt för premiärkvällen kl. 21. Trött, javisst! Men även mycket nöjd med en ny toppen-kväll. Lite eftersnack runt dans å så, och den sedvanliga ihop-packningen av prylarna, lastningen i Volvon å hemfärd. En smörgås å lättöl smakar bra vill jag lova! Några rader i dans-dagboken, och avslutar med "En trevlig kväll igen". Tack till Er alla BUGG's vänner, hoppas på återseende på söndag!

                                                                                           BUGG's /  Ulla å Arne

 

 


Aktivitetsplan 17:e Januari 2010

Aktivitetsplan 56

                   

                    

Äntligen kursstarts söndag hos BUGG's!

             Så är det dags för start på våromgången hos BUGG's, med både Bugg 1:a och DansMix 1. 

 Till vår bugg 1:a hoppas vi främst kunna locka Er som inte provat bugg förut. Vi börjar från grunden och arbetar oss sakta framåt. Har du buggat förut men känner du glömt en smula, då är detta åxå kursen för dej. 

 DansMix 1 är en fortsättning för Er som vill testa mer än bugg. Givetvis repeterar vi bugg 1 och bugg 2, men formar resten efter deltagarna. Foxtrot, Linedance och kanske även testa dubbelbugg.

 Som traditionell avslutning kör vi vår Motionsdans. Motion i form av pardans, kan det bli bättre? Vi tror inte det! 

                                                      Vi startar upp enligt nedan annons:

                        

              Dans skall vara kul! Dansgänget hos BUGG's gör varje kväll sådan! Dans i sin bästa form!

      Du som funderat på att lära dej bugg, kom och prova på! Till Er, tidigare gäster hos oss, Välkomna åter!

          Vi ser fram emot en trevlig premiärkväll!                                         BUGG's / Ulla å Arne

Prova på i Svanskog

 Ett litet gästbesök i Svanskogs Folkets Hus för att se om bygdens ungdomar är sugna på bugg, gjorde vi i torsdags kväll. Jo visst dök en del ungdomar upp, men att sedan våga sig upp på dansgolvet, blev ett väl stort steg för en del. Fast de som tog mod till sig och äntrade golvet, tror jag fick en kul stund i alla fall.
 
 Ett gott gäng från våra BUGG'sare följde med till Svanskog för att guida kvällens "prova på" ungdomar i en introduktion i bugg. Som inledning visade gänget upp lite av vad som blir resultatet av träning i bugg. En liten uppvisning för att locka fram buggsuget.
 Som inledning trampade vi grundsteg och hittade takt och rytm, en nog så viktig start! Dags för pardans och få allt att fungera tillsammans. Här är ju våra buggare till stor hjälp med sin vana, då de medverkar i ringen! Grundsteg komletteras med Cirkelbugg och så lägger vi på Karusellen, och så får vi vår första buggserie. Jo visst fungerade detta! Med träning kommer säkerheten, återkommande parbyten så alla får dansa. Bugg i sin linda!

                         

                                 

                                              

 Då "kurs"-delen gick mot slutet, tonade vi över det hela till mer dans. Fortfarande täta byten så alla får prova på att bugga. Premiärbuggarna fick dansa vidare med våra dansare till pigg musik. Vi hoppas på mersmak för er!

                         

                                   

                                  

                         

 M
en visst tror vi att ni gillade bugg! Som vi förstår hänger flera av Er på vår bugg1:a i Säffle på Syltoppen nu på söndag. Jätte-kul tycker vi, och hoppas samtidigt att ni ska gilla kursen då!
 Ett stort Tack till alla BUGG'sare som kom och hjälpte oss med "prova på" kvällen!!

                         
 Packhjälp av vårt ressällskap Emelie att frakta BUGG's-skyltarna vidare. Nästa gång är det Syltoppen som gäller!


 Vi hoppas på återseende på söndag under Bugg 1:an kl. 16.30 eller DansMix 1 kl. 18.00  samt till alla dansintresserade på Motionsdansen kl. 19.30! 

    Tack för en trevlig kväll, med kaffe och dopp till Ann och Kristina!                        BUGG's / Ulla å Arne


Kurs-start hos BUGG's!

                        

Prova på Kväll för ungdomar i Svanskog!

 Tillsammans med Svanskogs Folkets Hus tänkte vi att locka främst ungdomar, men givetvis övrigt bugg-intresserade åxå, att komma och prova Bugg nu på torsdag kväll kl. 18.30 i Svanskogs Folkets Hus!

 Så till Er som är intresserade av att lära sig Bugg gör vi en "Prova på kväll" inför vår kursstart på Syltoppen i Säffle kommande söndag, 17/1, enligt tidigare annons. Under torsdagskvällen i Svanskog kommer vi att köra en grundkurs i nybörjarbugg, där vi mixar ihop grundsteg med en buggtur så vi får känna på hur kul det är med bugg! Så alla som är nyfikna på Bugg, ta chansen att testa detta i:
                                     Svanskogs Folkets Hus, torsdag 14/1 kl. 18.30! 

 Till våra "vana" BUGG's dansare som känner sig villiga att komma att ge oss och ungdomarna en hjälpande hand, säger vi givetvis ett stort Tack om ni kommer hit och hjälper oss med detta! Vi hoppas att kunna avsluta kvällen med lite bugg till lugnare musik för att ge ungdomarna ett prov på hur det fungerar på "riktigt"!

                                                                             Vi ser fram mot en trevlig BUGG's kväll! Ulla å Arne!


                         


Välkomna på kursstart!

                        

 Så drar det ihop sig till nystart på BUGG's danskurser igen. Vi hoppas givetvis på fortsatt gott om danssugna deltagare, en trend som varit på uppåtgående de senaste åren. Vår ledstjärna under kurser och motionsdans har varit och skall även förbli "Trivsel"!
 Det skall vara kul att komma till BUGG's! Musiken vi väljer tror vi lockar till dans. Glad och pigg musik, gärna åt det lite rockigare slaget, det är vår "musik". Att fler gillar detta tycker vi oss märka. Kom gärna och testa BUGG's!
 
 BUGG 1:a är kursen för dej som inte dansat bugg tidigare. Vi startar från grunden och lär oss grundsteg till lugn musik, och bygger stegvis på med mer turer till något högre tempo efterhand. Efter sex kurskvällar törs vi lova att Du fixar buggen och får mersmak på detta! Kanske en fortsättning på bugg 2:an i vår?
 Du kanske dansat tidigare men glömt en smula? Även här kan vi varmt rekomendera bugg 1:an! Dans bygger mycket på självförtroende. Att gå om bugg 1:an vet vi stärker detta, i takt med kunskapen växer till! Att "skynda långsamt" är en tes som gäller dans, det är vi övertygade om. Välkommen till vår Bugg 1:a säger vi till Er!

 DansMix 1 är kursen för dej som gått motsvarande bugg 1 och bugg 2 tidigare. Här repeterar vi dessa kurser i ett snabbare tempo, men lägger även till foxtrot som grund. Alltefter deltagarnas erfarenheter låter vi Er prova på Dubbelbugg, Linedance och kanske någon gammaldans, vem vet? Här hoppas vi våra tidigare deltagare dyker upp och delar med av sina värdefulla kunskaper till Er. DansMix 1 brukar vara en kursomgång som kryddas med många glada skratt och mycket trivsel! Det är så här BUGG's ska fungera, Välkommen du med!

 Motiondans blir det traditionsenligt efter kurserna kl. 19.30! Här hälsar vi inte bara våra kursare, utan  alla danssugna Välkomna till stunds dans i motionens tecken. Vi startar med en blandning av bugg och fox fram till fikapausen, varefter vi kör "bara bugg" i ett lite ökande motionstempo fram till kl. 21.00. Många har upptäckt vår Motionsdans, gör det Du med! Gillar du bugg till svängig musik tror vi du kommer att trivas! Välkommen!

 Den 17:e januari samlas vi på Syltoppen för ovanstående kurser och Motionsdans, Bugg 1:an kl. 16.30 och DansMix 1 kl. 18.00 samt Motionsdansen kl. 19:30. Ett varmt Välkommen säger vi till alla intresserade, och en särskild uppmaning till Er killar som inte lärt Er bugga än: Det är dags nu, eller?!

                             Välkomna till BUGG's och en "Dans med hjärtat" hälsar Ulla å Arne! 

RSS 2.0