Ett litet klipp mitt i veckan!

Hej alla BUGG's-Vänner! Kanske ett litet film-klipp från söndagens BUGG's tvåor, skulle kunna hålla dans-suget uppe?..

 

 Ni har väl bokat in på agendan: Söndagen 11/4 Långseruds bygdegård kl: 18.00-20.30,
samt söndagen 18/4 Syltoppen Säffle kl:18.00-20.30.
Båda kvällarna kör vi en kort repetition med fox och bugg, efter det Motionsdansar vi av Hjärtans lust!

Vi hälsar givetvis alla dans-sugna VÄLKOMNA att prova på BUGG's!

                      "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"

                                               
                                                                   /Ulla o Arne

En så'n där bra kväll, igen!

                                                    Dansglada bugg 2:or!
 Så här i förkylningstider kan ju deltagarantalet variera en smula, inget konstigt med det. Trots detta blev söndags-kursen en välbesökt kväll igen. Försnack och kommentarer från helgens danser är ett kärt ämne innan kursen startar, dans är på tapeten. 
 Dryga femtio-talet bugg-tvåor fyllde dansgolvet, och dansade bugg av hjärtans lust. Så kul att se Er dansa uppvärmning, ingen tveksamhet här, full fart från första takt! 
 En extra genomgång av mini-buggserien av "Handbyten " och "Torpeden" fick inleda kvällen, där vi även komprimerade serien med att strunta i att "räta upp" första handbytet. Klurigt, men gänget vet vad det handlar om. Kvällens nyhet var "Karusell med fullt ut" som är ännu en variant på alla Karusellturer. Fler varianter kommer kan vi lova, i fortsättningens kurser åxå! Sedan blev det dansträning för hela slanten.  

                        
                                          Ett fullt Syltoppen under uppvärmnings buggen i söndags.

                                  

                                 

                                                     DansMix i evig tidspress!
 T
idspress är ju något som i allmänhet tolkas som negativt, så är det inte menat i detta fallet. Så mycket vi vill hinna med på korta en å en halv timme! Man kanske kunde lägga till sommartidstimmen mellan sex å halv åtta? Uppvärmning tar sin tid och repetitionen av förra gångens "Kramtur" tar sin tid. Denna tur hör ju till bugg 4:ans turer och här har vi samlat de lite längre å klurigare varianterna, som kräver lite mer träning.
 I kvällens tur, "Avig fattning med piruett", gav vi damerna lite lösare tyglar en stund, men allt avlöpte väl och ingen dansk skalle som resultat här inte! Fikapause och fortsatt träning.
 Som sista del blev det salsaträning, och nu lade vi till damens två varv som final på serien. Även om vi inte kan kalla oss salsadansare för detta, så har vi känt lite på rörelsen och rytmen. Vågar ta några steg då vi lägger på en salsa-inspirerad låt, å det är det som är meningen.

                        
                                     Monika följer Veijos trygga hand i buggen, med full koncentration!

                                          

                                 

                                 

                                                           
                                                            Våga bryta mönstret.
  DansMix gänget testar latinska rytmer med salsan, och böjer på leder vi inte trodde vi haft förut. Vem behöver "Dirty fox" när salsarytmer fyller lokalen, å gänget vickar på höfter i bästa Let's Dance stil. Heta blickar då värmen stiger i lokalen, havets vågor som bryts mot den palmklädda stranden, hörs genom fönstrens jalusier....

                        

.... jo men nästan i alla fall. Kul hade gänget, ingen tvekan om den saken. 

                                  Dubbelbugg kom på tapeten under Motionsdansen
 E
n välbesökt Motionsdans blev avslutning på en trevlig kväll. Här gav vi första halvtimmen en touch av Torgny Melins som en liten aptitretare inför bandets spelning under påskhelgen på Medis. Flera av bandets senaste låtar i både fox- och buggtempo blev kvällens dansmusik. En sms-hälsning från Torgny Melins, under deras hemresa från helgens spelning i Kalix, värmde och togs tacksamt emot. Hoppas på trevlig kväll på Medis, hälsar vi givetvis tillbaka!
 Under Motionsdansen poppade en en gammal goding upp i form av Dubbelbuggen, där varianter efterfrågades. Alltid kul att rådbråka sitt minne med dubbelturer, inte så ofta de kommer till användnng. Det är synd! Men desto roligare att se att Ni gillar detta!
 Andra halvlek buggade vi loss i ett lite högre tempo och lade betoningen på motion, helt i traditionell BUGG's stil! Vi noterade att en och annan t-shirt fick någon fuktfläck på ryggen under dansen, vilket är helt som det ska! Vi påstår ju att vi hittat den trevligaste formen av motion, bugg i motionstempo. BUGG's Motionsdans helt enkelt!

                       
                       Björn-Ove var en av dem som tog en dubbelbugg, här tillsammans med Maria och Carin.

                               
 Näst sista kurskvällen för säsongen är härmed avverkad. Tur att vi har ett par extra kvällar på lut tycker vi, hoppas även ni ser fram mot dessa kvällar, med gästspel i Långserud som extra-kväll nummer ett den 11: april. Mer info kommer!
 Vi hoppas på återseende, först och främst lördag på Medis, men framför allt till finalkvällen på Syltoppen annandag påsk den 5:e april. Kurs som vanligt, som följs av Motionsdans, där alla danssugna hälsas Välkomna!

             Till dess, "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's" hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

 

 

 


Aktivitetsplan 66, 28 mars 2010


                        

Vi värmer på med Torgny Melins!

 Nästa helg, påskafton närmare bestämt, kommer Torgny Melins till Medborgarhuset i Säffle. Jättetrevligt att Säffles "eget" dansband gör en spelning på orten som omväxling. Ett av få dansarrangemang på Medis, så vi får hoppas det blir välbesökt, vilket vi förstår av försnacket det blir! Vi inom BUGG's gör givetvis vad vi kan för att ge det hela en skjuts framåt!
 Vi ägnar första halvtimmen av vår Motionsdans åt Torgny Melins nu på söndag, för att höja temperaturen en smula inför påskhelgens Medisdans! En skön blandning av bandets bästa fox och bugglåtar, i bra danstempo för att väcka intresset inför helgen. Dock utan deras dansbandskamps-hit, 800 grader, som vi tänkte att få bjuda på per omgående! Vi ser fram mot en trevlig danskväll, och önskar både Torgny Melins och Medis lycka till!

   

 Även om vi inte nått upp till 800 grader än, så hoppas vi temperaturen stigit en smula. Men till helgen....

 Vi hälsar samtidigt hela BUGG's-gänget Välkomna till söndagens danskurser, och hoppas ni ger dansvänner och bekanta tips om vår Motionsdans som är utmärkt att delta i och finputsa dansformen inför påskhelgen!

 En fortsatt trevlig helg till Er alla, och: "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne


Kultisdans hos BUGG's

            Meningen med BUGG's DansMix-kurser är att få tillfälle att testa mer än bugg.
 De flesta av er som kommit till upp till dessa kurser har genomfört buggkurserna fullt ut både en eller flera gånger, så buggen kan ni. Därför repeterar vi bara buggen inom DansMix'en i korthet, men testar som sagt andra danser. Under vårens DansMix har vi testat Foxtrot, Linedance, Salsa och nu sist gav vi oss i kast med Shottis.   
 Inte mening att vi på något vis skall "kunna" dessa danser, utan att vi hjälpligt ska kunna haka på dessa danser om tillfälle ges. Aldrig kul att behöva stå över en dans, det vet jag av erfarenhet.

  Här kommer ett litet smakprov på BUGG's premiär av "Latmans-schottis" i söndags. Kanske inte helt enligt Scottisens regelbok, men dansglädjen den tummar vi inte på! Varsågoda!   

                   

 Vi hoppas klippet påminde om en trevlig stund i söndags. Samtidigt ber vi att få hälsa Er Välkomna på söndag igen på fortsatt kursande enligt samma schema: Bugg 2 kl. 16.30 och DansMix 2 kl 18.00 samt givetvis vår Motionsdans kl. 19.30 där alla danssugna är hjärtligt Välkomna att prova på BUGG's variant!

                   "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"        Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Uppvärmning för DansMix 2 hos BUGG's.

  Ett par uppvärmningsdanser är ju obligatoriskt för oss BUGG'sare. Känna på golvet, få fart på benen och röra på  lederna. Sedan brukar det åxå vara bra, så alla senkomna detagare hinner sluta upp till gänget.

  Ni kommer väl ihåg att finalkursen under påskhelgen, är flyttad till måndag 5:e april, annandag påsk. Då kursar vi som vanligt med Bugg 2 klockan 16.30, fortsätter med DansMix 2 klockan 18.00 och sedan hoppas vi på en välbesökt Motionsdans klockan 19.30, vilken blir säsongens sista ordinarie Motionsdans.

  Men givetvis dansar vi först danskursernas omgång 5 som vanligt nu på söndag, 28 april, och även här Välkomnar vi alla dansintresserade till vår Motionsdans kl. 19.30. Till Er som ännu inte provat BUGG's Motionsdans, säger vi ett Extra Välkommen att prova på oss! Nästan gratis, bara 20:- i entré!

 Ett litet filmklipp så här mitt i veckan bjuder vi åxå på, Uppvärmning för DansMix 2 i söndags.  Vi hoppas kunna publicera ett nytt filmklipp imorgon åxå, då med Schottis för DansMix 2-gänget. På återseende imorgon!

                   

                                        Trevlig fortsättning på veckan hälsar,  BUGG's / Ulla å Arne

                                                     "Ska de va' bugg, Ska de va' BUGG's!"


Bugg 2:orna hos BUGG's i aktion!

 Vi lägger ut en liten Videosnutt från söndagens bugg 2:a hos BUGG's. Visst är det ett duktigt gäng våra
bugg 2:or! Vi återkommer under veckan med filmsnutt från DansMix 2 från i söndags.
                                        På återseende, BUGG's / Ulla å Arne.

                    

                           PS.              "Ska de va' bugg, Ska de va' BUGG's"           DS.

Vilket BUGG's-gäng det blivit!

                                             Ett bugg-gäng på frammarsch! 
 I
början av januari månad började ett gäng på vår bugg 1:a, som vi förstår, de flesta nybörjare på bugg. En början med grundsteg och cirkelbugg, som succesivt byggts på med tur på tur under snart tolv veckors buggkurs. Så nu ser vi resultatet under kvällens sista kvart, då vi "Blandar å ger! Här dansas det bugg så det står härliga till, jättekul att stå och titta på Er! Så vitt vi kan se har även ni jättekul med buggen! Eller hur?
 Kvällens huvud-ingrediens var repetition av "Torpeden", som är denna kursdels kluring. Som kvällens tillägg tränade vi på buggsväng i både vänster och högervarv. Låter som basic, men det ska vara under kontroll och se bra ut åxå. Lite av tanken hos BUGG's bugg-träning, att öva även på detajerna som ger helheten. 
 Ännu en kurskväll med våra bugg 2:or, en sån där toppenkväll, igen! Tack till Er alla! 

                        
                                              Gänget på bugg 2:an som upptäcker glädjen i buggen!

                                   

                                   

                                             

                                                 En blandad kompott på DansMix 2
 F
ör våra deltagare i DansMix 2, blev det en verkligt blandad kväll. Inledningsvis blev det bugg-träning, och denna gången i form av "Kramturen" som är en av våra lite längre turer. Många smådelar som fogas samman till en helhet, så inte undra på att man kommer av sig ibland under träningen. Men då den väl sitter, är det en tur med det lilla extra, vi får på lager.
 Efter fika-pausen fortsatte vi med vår salsa träning, och lade på frivarv för både tjej som kille. Lite klurigt med detta å byta "första-fot" på varje "etta", å så ska vi snurra åxå! Å se sensuell ut med....
 Avslutning i kulturens tecken, då vi testade med "Latmans-schottis". Tryggt med team Spelmans och team Martinssons i bakgrunden då vi ger oss ut i kulturdans, alltid nära till "Första hjälpen" då! DansMix med variation, ja det är ju så det är tänkt. Att schottis var uppskattat, tror vi oss förstå. En liten videosnutt kommer under veckan som bevis på detta! Ååh, ytter å ytter......

                        
                                      Att vi tränar kramtur, ser vi tydligt på bilden på DansMix-gänget.


                                  

                                           
                                           En stilstudie i "Kramturs-träning", signerad Malin och Åke

                                   

                                           Motionsdans, även kallad "Dans utan töl"
 Att "Lekledarn" lägger sig i både kreti och pleti, står ni tålmodigt ut under kursdelen, så då det blir dags för Motionsdans lägger sig lugnet över lokalen. Här blandar ni fox och bugg under eget ansvar, å se så bra det går! Å så trevligt ni har åxå! Bara Ulla som kommer och blixtrar till då och då, men kul att titta på bilder under veckan förstås. Drygt 25-talet dansare tog tillfället att Motionsdansa hos BUGG's under söndagskvällen, till en blandad kompott av låtar. Vi passar på att sända en krya-på dej hälsning till Veijo, hoppas vi ses till helgen, hälsar alla damerna hos BUGG's!

                        
                                    Tommy passade på att upptäcka "Dubbelbugg" under Motionsdansen.

                                    

                        
                            Att äta godis och dansa bugg är något som ungdomsgänget gillar!
       ( Ungdomen Kallin i bakgrunden har just svalt sin kola, så rubriken gäller självklart honom med!)

                                                         Tillfälle att gilla dans 
 Att ni skall gilla att dansa både bugg och foxtrot, hoppas vi naturligtvis, alla skall göra! Extra roligt är det om ni gillar att dansa hos BUGG's, det är ju vår förhoppning. Vi hoppas även att våra extra Motionskvällar skall ge fler tillfälle att gilla dans hos BUGG's. Planerat enligt följande:

Den 11/4 i Långseruds Bygdegård kl.18, och 18/4 på Syltoppen kl.18 repeterar och Motionsdansar vi tillsammans!
Till detta hälsas alla dansintresserade hjärtligt Välkomna! 

 Vi tackar för en trevlig söndag igen, och hoppas bilderna väcker trevliga minnen! På återseende på söndag!

               "Ska de va' bugg, Ska de va' BUGG's!"                  BUGG's /Ulla å Arne


Aktivitetsplan 65, 21 mars 2010

Aktivitetsplan 65
                        

Bugg i stark konkurrens!

                                                                  Bugg i vårsol
 U
nder denna tiden på året känner både jag och Ulla konkurrensen om våra dansare, och funderar "om det kommer några å dansar i dag, mån tro?" Men det gjorde det! Vårsolen lyckades inte hålla tillbaka våra dansare i söndags! Dryga åttiotalet dansare valde BUGG's med Bugg 2 och DansMix 2 i alla fall!
 Bonnpôjken i både Kallin å mej konstaterade krasst: "-Att en kommer ju inte å vägen å ut i skogen för all snön i alle fall, så en kan ju like gärne danse!"
 Så dans fick det bli, å dans blev det, det vill jag lova! 

                                                          Gula lappen, en tradition
 Ett litet tecken på att ni trivs, kan det vara då gänget börjar samlas redan strax efter klockan 16. Bänkar sig vid borden, pratar och skrattar, samt givetvis läser "Gula lappen", vår aktivitetsplan vill säga. Här ger jag högst personliga reflektioner kring detta med dans och musik, varvat med information om aktiviteter hos BUGG's och i bygden. Trevligt att ni läser tycker vi!  

                                                                    Dags för dans
 S
edvanligt startar vi med Bugg 2:an som värmer upp som inledning. Repetition av de båda "Handbytena" som andra punkt på programmet, där vi måste säga att ni vart duktiga som fått dessa båda turer att fungera så bra! Kvällens kluring, i verklig bemärkelse, var "Torpeden", och här höjde jag redan inledningsvis ett varningens finger. Torpeden, är en av de lite längre turerna, och kräver övning innan den sitter som den ska. Men vi måste även här säga, "Det ser bra ut!" Ett duktigt gäng, våra bugg 2:or!  

                        
                                                 Här tränas det "Torped" för fullt, visst ser det bra ut!

                                  

                                  

                                      

                                                    
                                                        DansMix 2, med mer än bara bugg
 E
n grundtanke med vår DansMix är självklart att finslipa buggen, men även få möjlighet att testa annat än bugg. Så efter pausen ägnade vi oss åt grundstegen i Salsa. Nya steg att lära, men kanske framför allt, nya leder att böja! Lite ovant, speciellt för oss killar, att höften skall röras på detta viset. Tommy Levin frågade fundersamt, " Jaha, vart tog manligheten vägen nu då?" Vad svarar man på det, måntro?

                        
                                                  DansMix 2 gänget, innan manligheten sätts på spel

                                  

                                  

                                                      
                                                          Vi dämpar ljuset en smula

 Till vår Motionsdans dämpar vi lyset en smula, och försöker göra atmosfären lite mysigare. Kanske är det här Syltoppen verkligen kommer till sin rätt. Lite lågt till tak, dansgolvet fylls och folk sitter kring borden och pratar med en kaffe i handen. Lätt hänt att jag blir stående på scenen och bara njuter. Det var så som vi önskade BUGG's skulle fungera i våra vildaste drömmar. Undrar om jag våga nypa mej i armen.....

                        
                                             En av Inges paradgrenar, Dubbelbugg!

                                  

                                   

                                   

                                                                      
                                                                       Resumé
 Vi packar ihop för kvällen och konstaterar att totalt 30-talet BUGG'sare stannat eller kommit till för att dansa Motionsdans på Syltoppen denna söndagkväll. Visst är man trött efter en sådan kväll, men ännu mera nöjd!
 Med många glada dansare i minnet  styr vi kosan hemåt. Inga problem med sömnen efter en så'n här kväll inte, eller hur? Lite bilder från en trevlig kväll kanske kan väcka ljusa minnen?

 Än en gång Tackar vi gänget för en jättetrevlig kväll! Vi ses snart igen. 
                                      
                      " Ska de va' bugg - ska de va' BUGG's!"              BUGG's/Ulla å Arne

 

 

 

 

 


Aktivitetsplan 64, 14 mars 2010


                        

Lite över halvtid igen.

 Veckan är på god väg att komma till ände, och söndagen börjar kännas kännas inom räckhåll. Hoppas ni hunnit och varit ute känt lite på luften idag, som lovar ännu en vår. En skön tid vi går mot!
 Själva sitter vi å plockar låtar inför söndagens motionsdans. Hoppas kunna kombinera en skön blandning till er. Kanske en liten filmsnutt sedan i söndags skulle kunna intressera medans vi väntar på mera bugg med BUGG's.
 Ni som händelsevis ännu inte provat på BUGG's, Välkomna upp på Motionsdans på Syltoppen kl. 19.30 !
  
         För som vi säger: "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"

                                                                                           På återseende hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                        

Kan aldrig bli för mycket BUGG's!

                                                              Till dans i bygden.
 Denna helg såg vi BUGG'sare lite överallt, men mest figurerade de förstås på Syltoppen! Först på vår egen Dansafton i fredags, då ett rekordstort antal inledde en dansfylld helg. Dans till över midnatt!
 Under lördagen gästade ett flertal BUGG'sare Medis och fick en eloge för sitt deltagande. Ja vi vet hur roligt det är då gänget från BUGG's kommer och dansar, en fröjd för ögat! Trevligt att höra, inte bara jag blir glad att se Er!
 Dock återgår vi till ett mer traditionellt framträdande av BUGG's härunder, då omgång två av både Bugg 2:an och DansMix 2 gick av stapeln. En synnerligen välbesökt kursomgång, givetvis lika rolig som alltid!

                                                            Bugg 2 som inledning.
 Syltoppen fylldes med glada dansare på Bugg 2:an som inledning, oj vad mycket folk det blev! Stjärterum var det ont om, men vad gör väl det då Hjärterum finns i överflöd! En god träning med detta å bugga tajt med W-form på armarna, och tänka på dansriktningen. Gänget tränade handbyten både bak killes rygg och dito bak tjejens rygg och kombinerade detta. Bra träning inför nästa helg , då vi lägger till sista delen i denna triad av buggturer.   
  Varsågod, lite bilder på glada BUGG'sare att vila ögonen på, delad glädja är dubbel glädje!
                        
                         
                         En koncentrerad Bert tränar handbyte i förgrunden, med övriga gänget som bakgrund.

                               

                               

                               

                                      
 Visst får det ursäktas om jag blir stående med ett nöjt leende då ett så här trevligt bugg-gäng kommer på besök, och visar hur duktiga ni blivit! Välkomna tillbaka nästa helg igen!

                                                         En tuff DansMix.
 Fortsättningen på kvällen blev naturligtvis vår DansMix 2, som deltas av flera som kanske inte har grunden för denna del. Vi repeterar ju både bugg 3:an och bugg 4:an, och går därför lite snabbare fram än vad vi gör under sedvanlig kurs. Men ni kämpar med beundransvärd glöd och snappar upp det mesta under den korta tiden. BUGG's DansMix är ingen nybörjarkurs ska ni veta, bra kämpat!
 En bildsvit från gänget som repeterar och kombinerar avancerade buggturer. Att det här gänget kan detta med bugg är det inget tvivel om! 

                        
                                I mitten av bilden reflekterar, bokstavligen, Torbjörn kring detta med bugg.

                              

                               
                                Här är gänget som gör det omöjliga möjligt, BUGG's DansMix 2, givetvis!

                                                               En trivsam final på helgen.
 Visst kan man väl säga att vår Motionsdans mer än någonsin känns som ett bra avslut på en dansfylld helg. Röra lederna lite så där lagom inledningsvis, för att senare få ge det där lilla extra som gör att även flåset fått sitt för helgen. Träffa gänget en sista gång och ventilera en händelserik helg. För visst händer det mycket då männinskor möts, å kanske extra mycket då det kretsar kring dans. Dans är så mycket mer än dans, tror ni håller med...

                        
                                      Maria och Roger passar på att utnyttja helgens sista danspass.

                                          

                        
                                            Att dans är mer än dans, tror jag Lotta och Tommy håller med om!

                                             

                                                                  Så lärorik dans.
 Tror inte jag är ensam om att några av måndagens tankar kommer kretsa kring dans, efter en så dansfylld helg. Ja, jag menar dans och allt vad dans innebär, med människor som möts, tankar som både delas och kanske ger eftertanke. Funderingar hur människor handlar å tänker. En sak är jag säker på, dansen i mitt liv, har varit så lärorik. På alla plan, de allra flesta, slutligen, på gott!


På återseende till helgen, då vi dansar vidare och ger livet fler nyanser. Förstås tillsammans med gänget i BUGG's!

                För:   "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"            BUGG's / Arne å Ulla

 

 

 

 


Väntan...

I väntan på text och foton från gårdagens Buggkurser och Motionsdans,
 bjuder jag på en liten filmsnutt från Bugg2an :                                                        BUGG's   /Ulla

Aktivitetsplan 63, 7:e mars 2010

Aktivitetsplan 63.

              

Får vi lov att Tacka för dansen!

 Så kunde äntligen vår "Vinterdans" gå i verkställighet, efter förra försöket som fick ställas in pga snökaoset då. Som vi förstår var det inte bara våra miner som var lite sura efter att vi blev tvungna att ställa in, men med fredagens dans som ersättare, får vi nog säga att resultatet blev utomordentligt bra.
 Nytt deltagar-rekord för Dansafton blev det åxå, och därtill mycket glädjande att så många från bugg 2:an tog tillfället i akt att prova dans, "nästan som på riktigt." För här hade vi komponerat dansen med två bugg och två foxtrot som brukligt är ute på danslokal. Jovisst, gärna byte mellan dessa danser, frågan dök upp, inte lätt att veta alla dessa dansens oskrivna regler. Det är ju lite av så våra dansaftnar skall fungera, ett tillfälle för våra deltagare att prova dans i skarpt läge!  Lite bilder från BUGG's "Vinterdans" bjuder vi givetvis på!

                                   

                                   

Efter sedvanlig trivseltimme, där gänget spisade medhaft knyte, startade dansen planenligt klockan 20.00. Dansgolvet fylldes på, då första foxtroten tonade ut, men blev ännu mer befolkat när första buggen så spelades upp. Kanske är det så att buggen lockar mer i början av kvällen?
 Dans till dryga tiosnåret då vi bjöd på kaffe med Carins hembakta bullar till. Vi hälsar och Tackar Carin för detta och tillägger att de smakade mycket gott! Vi konstaterar att inte bara bugg, utan även bull-bakning står på hennes meritlista! Duktig tjej! Så dansar vi vidare....

                                   

                                   

                                     

 Med en halvtimme kvar av dansen växlar vi över till bara bugg, samtidigt som vi pillade upp tempot en smula. Får nästan citera gamle Jerka å säga att "Det kokade till ordentligt", då gänget rockade loss! Ett bra slut på en trevlig kväll hos BUGG's! Tror de flesta håller med!

                                                   

 Vi Tackar även Vicki på mittenbilden, där tillsammans med Regine, som valde att fira sin födelsedag tillsammans med BUGG's gänget! Ett gemensamt hurrande för födelsedagsbarnet bjöd vi givetvis på, GRATTIS Vicki!


 Slutligen kan vi inte annat än instämma i Ullas "Tack för dansen kram" till Er Alla för en jättetrevlig Dansafton!!

                        

 På återseende på söndag (imorgon vill säga) då vi fortsätter med BUGG's Kurs och Motion! Välkomna då!

                 "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"                    BUGG's / Ulla å Arne

 

 


Vi startar om våra bugg- och danskurser!

                                                                 Premiärkväll för bugg 2. 
 Välbesökt start för andra "perioden" för BUGG's kurser i söndags kväll! De flesta av våra nyutexaminerade bugg 1:or, tillsammans med flera nyanlända, tog klivet upp i bugg 2:an, och tog sig där an en lite klurig tur, kallad "Handbyte bak killes rygg"! Kluriga namn på buggturer! 
 Av erfarenhet vet vi att denna tur kan vålla vissa problem, så "danslärar'n" stegade igenom turen takt för takt, å steg för steg. Gruppen följde lydigt med i galenskaperna, å visst började det fungera! Hemläxa å finputsning nästa helg, så ska ni se att detta blir jättebra. Då ska vi byta tillbaka våra händer, det blir väl trevligt!

                        
                                       Att det är handbyte på gång, kan vi se om vi studerar bilderna!

                                 

                                 
                                       Våra bugg 2:or som tränade duktigt på "Handbyte" i söndagskväll. 

                                                                          Dansminnen.
 "Bättre än mig i min bugg-ungdom! Påminner mig om en mindre lyckad variant av denna tur, jag utförde på en torsdagsdans på hotellet i mitten på nittiotalet.  
 Hurtigt förde jag tjejen bakom ryggen, helt korrekt, men grabbade sedan tag i hennes högra handled, + i ett flerradigt pärlarmband, som givetvis inte höll ihop för en, lite för ivrig, danskavaljers handfattning. Gissa om det var ett visst problem att krypande, hitta "tusen" pärlor mellan en massa buggande ben på ett dansgolv? Prova aldrig!
 Vad lär man sig av detta? Först att råda damer att inte använda pärlarmband på dans förstås! För oss killar kan en blick på damens arm å eventuella smycken, ge oss nyttig information om var handtaget skall tas."

                                                              DansMix 2 som kronan på verket.
 Omstart var det även för vår DansMix och nu i variant 2. Största delen av gänget återsamlades tillsammans med ytterligare deltagare till vår "högsta" kursdel, där repetition och tillfälle att testa nytt, är temat. Vi hoppas givetvis att få sätta en å annan myra i era huvuden under kursens gång, dock avlöpte väl premiärkvällen ganska lugnt?
 Vi repade "Karusell med tjejkryp" tillsammans med "Rallyturen" som båda gav kursen en mjukstart. Lite av "Linjetwist" och Fox med "Pause-steg" efter kaffet kändes som en bra början på en trevlig kursdel. 

                         
                            Här demonstrerar Ote och Roger, ett skolexempel på "Karusell med tjejkryp". 
                                Observera kavaljerens redan beredda vänsterhand! Nemas problemas!

                                

                                 

                                 
                                                 Bugg och Foxtrot blev inledningen på DansMix 2

                                                         Uppskattad tradition hos BUGG's! 
 A
tt vår Motionsdans är ett uppskattat inslag på söndagskvällarna har vi förstått via kommentarer på Facebook. Ännu mer glädjande är att det unga gardet, gillar traditionell pardans. När vi läser att ungdomarna väntar på söndagskvällen hos BUGG's, värmer det i hjärtat på oss! Var så säkra! Denna tradition skall vi vårda ömt, och välkomnar alla danssugna, oavsett ålder, till vår Motionsdans. Allt under mottot "Dans med hjärtat"!

                                                  

                                                          
                                                    Bugg och foxtrot under Motionsdansen hos BUGG's.
        Men vem är det som dubbelbuggar? Jo vår energiske Inge dubblar buggen! Inge latmansbugg här inte!

                                                                   Tack för en trevlig kväll!
 Vi tackar självklart gänget för en lyckad omstart på BUGG's danskurser. Alltid lika trevligt att arrangera dans med ett så här dansant gäng. Vi är säkra på att bilderna förmedlar en god bild av BUGG's danser, eller hur!?

 På återseende, först och främst på fredagens Dansafton, som verkar uppskattad av anmälningarna att döma! Sedan givetvis på söndagens fortsättning på BUGG's kurser! Välkomna då!

                                             "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"                BUGG's / Ulla å Arne 

PS.
 Hallå Kallin! Nu får du sluta å riskera liv å lem med Wasalopp å Rally! Var rädd om dej, damerna väntar!
Å föresten, ta med dej Åke axå. Nu har han vilat färdigt!!
                                                                                                                        DS.


RSS 2.0