Gott Nytt År till Alla BUGG's-Vänner!

Ett Gott Nytt Dans-År hälsar vi till Alla Vänner av BUGG's!

Vi hoppas givetvis på återseende den 15:e januari då vi dansar vidare i Tveta Bygdegård.

D
å planerar vi en Kurs-Start och givetvis Motionsdans á la BUGG's!
 En Nybörjarkurs i bugg där vi startar från början och en fortsättningsdel vi kallar DansMix 1

 Ett tillfälle för alla dansintresserade att lära sig framför allt bugg! Naturligtvis bjuder vi på kaffe och dopp under kvällen! Välkomna att dansa med BUGG's under våren!

Mer information kommer på bloggen inom kort!

N
i har väl skickat in Era namn-förslag på "buggturer" i vårt lilla Jul-knåp åxå!
Några förslag har droppat in, men vi väntar på fler!!

F
ör övrigt står det allt mer klart: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Tror vi!

Lite julpyssel med namnlek!

 Bland många trevliga bugg-bilder, under höstens kursomgångar, har vi plockat några talande exemplar. För om Ni kollar bilderna lite extra, så visar de alla en mer eller mindre tydlig stilstudie i någon av våra buggturer! En buggtur per bild har vi tänkt oss! Många kluriga buggturer med lustiga namn, kommer du ihåg namnen? 

 Många kluriga bilder är det, och några är lite extra luriga, då dansarna visar en lite annorlunda sekvens i buggturen. Så varsågoda att lura ut dessa buggturer medans julgröten smälter i magen.

 Vi har ett facit enligt våra tankar, och skulle Ni lyckas att lura ut de flesta enligt detta facit, kan Ni skicka in Er lösning till buggs@live.se så drar vi en vinnare bland dessa förslag och belönar detta med en trisslott! Kom ihåg att sända in lösningen före 2:e januari -12, tillsammans med din adress åxå! Lycka till! 


Nr:1  Emelie och Niclas i en av de vanliga turerna, men en luring finns med i...Nr:2  Karlsten och Marie i en buggtur som hör till överkursen... Nr:3   Sandra och Claes i en av de första varianterna...Nr:4 Här bjuder Karlsten Marie på finalknorren i .... Nr:5  Här får Susanne kasta sig in i Veijos armar i ....


 
Nr:6  Susanne igen, men denna gången bjuder Jan på....
En liten luring, tycker vi!Nr:7  Jan Kallin väljer att bjuda Susanne på en av BUGG's egna varianter, nämligen....Nr:8  Ännu en av våra nya varianter, som Malin och Stellan testar. Buggturen vi kallar...


Nr:9   Emelie och Jan i en vanlig buggtur, men i varianten....Nr:10  En buggtur ur de övre kursdelarna, med Ote och Åke, som kallas....Nr:11  Jenny och Inge i en grundvariant av... Nr:12  Från Bugg 1:an har vi en bild med Annica och Stefan som övar...Nr:13  Bugg 1:an även här, då Sandra och John tränar....Nr: 14  Stefan och Anna i en skön bild, visande....
Nr15
   Här gäller det att ha ögon för detaljer, då Monica och Per är i inledningen av... Nr:16  Lite lurigt då Peter och Malin buggar en ganska vanlig tur, men i ett mindre tydligt skede! Visst är det....Nr:17  Med full koncentration buggar Malin och Tommy baksteget i... Nr:18 Under säsongen har vi fått följa Karlstens utveckling av foxen med....Lite julpyssel som sagt till alla våra dansvänner! I övrigt skall Ni ha en fortsatt God inledning på Julen!

                                                                                           Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Och hälsar alla Tomtenissar att:  Ska de va bugg, ska de va BUGG's!    Ho-Ho!

Lite Danstips i bygden!

Hej alla BUGG's-Vänner!

Om danssug uppstår under helgen kan vi ge några förslag:

***************************************
Ikväll fredag 2/12 spelar:
Jannez Orkester
i
Forshaga Folkets Hus
Kl. 21.00 - 01.00

***************************************

Imorgon lördag 3/12 spelar:
Svantes Orkester
i
Fengersfors Folkets Hus
Kl. 20.00 - 00.00

***************************************

I morgon lördag spelar:
Robins
i
Skoga Bygdegård i Hagfors
Kl. 21.00 - 01.00

****************************************

Har Du fler Danstips i bygden meddela gärna!
 till BUGG's tel: 076-148 83 85
Gärna som sms!


Motionsdans med aktuell musik!

                                                        Vi Dansar med Hjärtat!

 Vår slogan "Dans med Hjärtat" är något vi alltid siktar mot. Dans med hjärtat i tre meningar.

* För det första "Dans Med Hjärtevännen", varande eller kanske blivande hjärtevän, en nog så viktig ingrediens i dansen! 

* Den andra tanken är ju "Dans För Hjärtat"! Dans för motionens skull, en betydelsefull mening det åxå. För en trevligare motionsform än Dans, undrar jag om man kan hitta? 

Tredje meningen i vår tanke, är just "Dans Med Hjärtat", i glädjens mening! Kanske den viktigaste delen i BUGG's grundtanke. Vi försöker att lägga Hjärtat i vårt sätt att ordna dans. Samtidigt hoppas vi att Ni har Hjärtligt roligt med vår dans!  Dans är glädje! Vi vill det ska vara kul att dansa med BUGG's!

                                               Motionsdans för sista gången i år  (Tror vi)

                        
                           Stellan och Victoria såg till att inte missa sista Motionsdansen med BUGG's!

 Denna sista gång hade vi en extra morot att locka våra dansgäster med. 2011 har varit ett år med mycket ny dansmusik. Med en snabb översikt i musikbiblioteket, räknade vi fram till ca. 25 nya cd-skivor med dansband. Givetvis några ytterligare cd som inte faller under ren dans, för vi vill ju erbjuda mer än dansband åxå!

 Ur detta arkiv plockade vi samman de bästa låtarna och presenterade dem under Motionsdansen. Smaken är ju som baken, men visst var det en ganska bra samling danslåtar som vi dansade till i söndags! Inledning med både fox och bugg som vanligt, följt av sista halvan med ren bugg. I ett stigande tempo förstås, men så är det ju alltid hos BUGG's!   


                                  
                                                         Glada Motionsdansare i Tveta i söndags!                                                 
                                              Annica och Claes               Victoria och Stellan

  En mycket trevlig iaktagelse är alla nya dansare som tillkommit under hösten! Från Bugg 1 och Bugg 2 har ett nytt gäng buggintresserade, tagit klivet fullt ut i dansens värld!
 På Facebook läser vi om våndan av att vänta ända till januari för att få bugga igen! Att bli biten av dans, sätter sina spår! Men snart är det dags för bugg igen, vi lovar! Passa på att bjuda med Tomten på bugg under våren åxå! Han kan nog behöva bugga av sig all julgröt då! "Dans för Hjärtat" Ni vet!   


                        
                                            Tveta Bygdegård har varit en trevlig bekantskap!

 Själva har vi stuvat undan lådorna med rekvisita nu. Måste ju få plats för alla julklappar Ulla ska köpa åt mej. Fast musikdator står lätt tillgänglig. Några sköna låtar vill vi ju lyssna till, å en bugg på köksgolvet förstås! Det tror vi att Ni kommer att ta Er emellanåt åxå! En julbugg är aldrig fel!

 Ta det nu lagom hetsigt i jul-jäktet och njut av tiden istället. Klicka in någon gång på bloggen emellanåt, för även om den blir mindre aktiv ett tag nu, så kommer ett å annat inlägg att dyka upp. 


                                                        
                                         Tvetas representant Gun-Britt i samspråk med Ulla!

                 Tack för en Jättetrevlig Danshöst till Er Alla, och på återseende innan jul på bloggen! 
                                                                      
                                                                                                                        Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

               PS.     Tipsa sedan Tomten att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"   DS.

RSS 2.0