Vi ber att få återkomma!

              

 Måndagskvällen lider mot sitt slut, och sängen lockar.
Två av våra yngsta danvänner får hjälpa till att säga God Natt, och samtidigt hälsa Er Välkomna åter till Bloggen imorgon. Då hoppas vi hinna lägga ut resten av alla trevliga bilder från söndagens dans på Syltoppen.

                                                           Varma God Natt hälsningar från BUGG's / Ulla å Arne

                Tack för en trevlig söndag, alla ni som vet att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 85 30/1 -11

Aktivitetsplan 85.                                    Gärna någon kommentar från Er!

         

Andra dansen ut!

                                                          Bugg 1:an blir fullsatt!

 För oss som anordnar danskurser är alltid andra gången spännande. Första gången är ju en prova på kväll, och gillar Ni oss inte så kommer man inte tillbaka. 
 
 Ni kom tillbaka, å det med råge. Jättetrevligt tycker vi! Kanske hade damerna nappat på detta med "överskott på killar" för nu dök även Ni upp, tillsammans med ytterligare par. Det blev faktiskt fullt på Syltoppen!

           
                             Fullt hus på Syltoppen, å här dansades det bugg i nybörjargänget!

 Jo visst blev det fart på buggandet! Då flera nytillkomna hade hoppat med i kursen, så vi repeterade lite extra från första kursvällen. Ett nappatag med takt och grundsteg tillsammans med "lagomt" motstånd i armarna! 
-"Det här är mycket att hålla reda på", hördes här och var. Jo det är det! Att så här i början hålla reda på takt å fötter som sedan skall utföra vissa rörelser åxå, sedan att hålla reda på en partner som tänkt nå't helt annat!

                                       

 Vi kan lugna er att det kommer att bli bara bättre! Det här vi tjatar om Grundsteg å Cirkelbugg ska in i ryggraden först, sedan fixar ni detta galant. 
 "Karusell med omtag" provade vi redan förra helgen och nu fick sig tjejen ett frivarv åxå. Nästa söndag fortsätter vi med "Ramsan", som vi bara hann att smaka på i söndags. Då blir det lättare att komma ihåg alla turer!
Ni har fixat första delen jättebra!   Å är det inte så att premiärnerverna börjar släppa en smula nu? 

                                                     


                                                 Även DansMix 1 fick tillökning!

           
                                      Idel glada miner på DansMix 1 under uppvärmning!

 Så gott som alla återvände till andra kurskvällen, och några ytterligare kom till. Väldigt trevligt är att nya deltagare som hoppat med i DansMixen. Så här blir första delen en repetition ur de tidigare buggkurserna, en möjlighet för Er alla att bekanta sig med BUGG's sätt att tänka bugg! 
 Denna kväll resonerade vi lite kring "Katapulten" och ett flertal varianter ur den. Till och med BUGG's egen specialare, "Medisturen" provade vi på.  Perfekt då det är trångt på dansgolvet!
 
                                

                                 

 Innan pausen passade det ypperligt att repetera en smula Linedance. "Elektric Slide" har blivit lite av vår signatur, vad gäller Line. Den efterfrågas ofta under våra Dansaftnar, som ett välkommet avbrott. Därför försöker vi träna in denna med så många som möjligt. Det är häftigt att se hela golvet röra sig i takt! Snyggt!

             

 "Säkert sôm amen i kôrka" så är det fika paus så där mitt i! Ett tillfälled att pusta ut, ta sig en kaffe å kaka å fylla på energi. Lite prat med bordsgrannen om, kanske lite dans?

 Efter detta blev det dags för Foxtrot! Denna kväll dansade vi baklänges åxå. Till detta så lade vi till "Högersvängen", nog så viktigt om vi tröttnat på att foxa baklänges! Men här fick vi säga till på skarpen! Killens högerhand för inte glida för långt ner! Aja baja Jan! Tur att Karlsten är vaksam!

             
                                      Jodå, här dansar vi både framlänges och baklänges!


                        
                                         Visst är det trevligt med en fox åxå, Ote?


                                      Såklart är det Motionsdans hos BUGG's!

                                  

 Kanske är det dags att ändra vår slogan till: "Ska de va Motionsdans, ska de va BUGG's!" Nja, den gamla får nog stå kvar ändå! Fast lite ligger det nog i det i alla fall. En å halvannan timme för Er som gillar sällskapsdans, då står gärna BUGG's till Er tjänst! Här blandar vi fox och bugg som inledning, fram till fika pausen

                         
                             Att bland buggen med någon fox, gillar både Tommy och Cate.
                           (Föresten Cate, var har du grabbarna dina? Buggdax snart igen!)

                                 
                                      Gänget blandar bugg å fox, visst ser det trevligt ut!

                        
                                         En sån där underbar bild som säger det mesta om dans!

 Efter fikat blev det traditionsenligt "Bara Bugg"! Här försöker vi samla de där goa bugglåtarna, kanske i ett lite, alltefter tiden går, snabbare tempo. Det tror vi oss veta gänget gillar!

                                 

 Björn-Ove var besviken att musiken tystnade redan klockan nio. (Vi slutar faktiskt kl. nio!) Men några buggar hade vi på lut ändå. Här blev det bugg med öppna spjäll! Visst hör Rock'n roll och bugg ihop!
 Minnsan var det inte tjejerna som kroknade först? Eller hur killar! 

                        
               Till och med Per och Jan fick torka pannan för en gångs skull! Motionsdans hos BUGG's!

 Ännu en genomtrevlig kväll är till ända! Från vår sida kan vi inte annat än säga Tack Till Er Alla för detta!
Samtidigt hoppas vi på återseende nästa helg igen, då vi fortsätter galenskaperna hos BUGG's! Välkomna!


PS. Du vet väl att BUGG's har en egen grupp på Facebook! Är Du med i FB är det bara att söka på BUGG's, och gå med, så kommer det tips från oss då och då! Dryga hundratalet är redan med! Dax för dej med?                                                                       Välkommen!                                                                 DS.

Till sist vill vi för nytillkomna tillkännage vår uppfattning:     Ska de va bugg, ska de va BUGG's!

Aktivitetsplan 84 23/1 -11


BUGG's dansar vidare!

 Vi dansar vidare nu på söndag hos BUGG's med både Bugg 1 och DansMix 1, som vanligt på Syltoppen!

 Först ut är Bugg 1:an, kl. 16.30, där vi repeterar i ett något snabbare tempo, förra helgens grund i buggen. Så här går det utmärkt att hoppa med i vårens nybörjarbugg hos oss! 

 För DansMix 1 är det åxå andra kurskvällen som gäller på söndag kl. 18.00. Här repeterar vi först ytterligare ur våra bugg 1 och bugg 2 kurser. Vi fortsätter sedan med foxtrot, där "Högersvängen" står på tur. En repris på förra gångens Linedance räknar vi med, sedan får vi se vad tiden räcker till. 


                             En dansbild från oktober förra året, då det åxå var full fart på buggen!

 Givetvis avslutar vi kvällen med Motionsdans kl. 19.30! Denna ingår i kursavgiften för alla kursdeltagare, för övriga danssugna tar vi 20:- i entré och då ingår även kaffe i pausen! Alla Danssugna hälsas Välkomna!

                                     Välkommen till Er alla,  säger BUGG's / Ulla å Arne

              Och för tveksamma dansare säger vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Premiärbugg hos BUGG's anno 2011

 Så blev det premiär på Syltoppen för 2011-års bugg- och danskurser hos BUGG's! Av vad vi förstår av några kommentarer på bloggen har det varit efterlängtat. Trevligt tycker vi!
 För många blev det även en premiär vad gäller bugg, då vår Nybörjarkurs i bugg startade denna kväll. För ovanlighetens skull var killarna i majoritet, vilket damerna gillade skarpt. Mer vanligt är ju att det är ett visst överskott på tjejer under kvällarna, men premiären visade att åxå killar vill bugga!

                        
                                                    En liten översikt på Nybörjarbuggen i söndags

 Sedvanlig träning på grundsteg och cirkelbugg till rätt takt, inledde kvällens Nybörjarkurs. Mycket nytt att lära sig, inte alltid så lätt då premiärnerverna spelar in. Vi kommer att repetera det mesta nästa kurskväll, så det går utmärkt för ytterligare nybörjare att hoppa med då. Ett trevligt gäng väntar på Er då!
 Denna premiärkväll lägger vi inte ut så mycket bilder från nybörjardelen, då vi ännu en gång, vill påminna om att eventuell önskan om att inte vara med på bild kan meddelas till oss. Nästa söndag kommer vi att fota som vanligt, och lägga upp fina bilder här på bloggen. Det vet vi de allra flesta deltagare gillar, och väntar på, eller hur?


 Vår "Överkurs", DansMix 1 blev en välbesökt historia! För de flesta är denna kursdel en möjlighet att dansa vidare då våra fyra buggkurser är fullföljda. Även är det mycket glädjande då tidigare dansare återvänder för att dansa med gänget igen, Ni är hjärtligt välkomna åter! Ett extra Välkommen säger vi åxå till Er nya deltagare som nappat på vår DansMix, med möjlighet att repetera både bugg och fox!

                        
                                   En trivsam trängsel blev inledning på vårens DansMix hos BUGG's!

 DansMix 1 inleddes med en liten grundrepetition av vårt sätt att dansa bugg. Många synvinklar på bugg finns det, och vi vill givetvis betona på det vi anser viktigt, speciellt då flera nya deltagare gästade oss. Så prat kring bugg varvat med mycket dans startade kursen.
 Innan kaffet tog vi även och dansade grunden i foxtrot. Testade handfattning och "dubbelsteget" givetvis, som sedan praktiserades till musik.

                               

                        
                              Här buggar Josefin med Anders, full koncentration som sig bör på kurs!

                                       
                                          Visst dansade gänget foxtrot under kursen.

  Vi tog även och dansade lite Linedance i form av "Electric Slide". En "gammal" line javisst, men den har blivit lite av en tradition under våra Dansaftnar, och då är det kul om alla kan hänga med!
 Häftigt då femtiotalet Linedansare dansar synkroniserat på Syltoppens golv! En eloge till Er alla! 

  Som tradition hos BUGG's avslutar vi kvällen med Motionsdans! Denna ingår för Er som deltar i någon av våra danskurser, och för övriga deltagare är det näst intill gratis, bara 20:- i entré! (Kaffe ingår givetvis!)
 Denna första motionskväll dansade vi till ett axplock av 2010 års, i vårt tycke, bästa danslåtar. En bred blandning av förra årets artisters inom dansgenren. Att erbjuda aktuella låtar blandat med sköna favoriter, gärna i lite rockigare tappning, är BUGG's signum! Välkommen att prova oss nästa Motionsdans! 

                              

                        Många från kurserna stannar kvar, och några tillkommer på Motionsdans!


                        
                 Under Motionsdansen är det lite friare tyglar i dansen, här testar Mats ett "Bugg-Lyft" på Lena


                        
                                          Dubbelbuggens Vänner, här i form av Inge, Ote och Lena

                               
                                 Ett lite ökat tempo i slutet av kvällen, det är ju Motionsdans som gäller!

 En trivsam premiärkväll summerar vi, hoppas Ni tycker likadant! Nästa söndag dansar vi vidare med både Nybörjarbugg och DansMix 1. Mycket folk var det denna kväll, men på Syltoppen finns det "Hjärterum", så Välkomna alla Ni som är sugna att hänga med på BUGG's vårsäsong!
 Givetvis avslutar vi även nästa söndagskväll med Motionsdans, till vilken alla Dansintresserade är mycket Välkomna!

 Vi Tackar Er alla för en trevlig kväll, och hoppas på återseende nästa söndag!        BUGG's / Ulla å Arne

            Samtigt tillägger vi stolt:   "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"


Aktivitetsplan 83 16/1 -11

Aktivitetsplan 83
                        

Vi startar upp för våren 2011!

 Så tar vi avstamp för vårsäsongen 2011 hos BUGG's! Vi hoppas givetvis att just Du sugen på en vår i dansens tecken! Det är alltid en avvägningsfråga vilka kursdelar vi skall satsa på för kommande säsong. Trots detta känns vårens omgång ganska klar. En Nybörjarbugg för att ge fler tillfälle att hoppa på BUGG's kurser, och en DansMix där Ni som dansat tidigare med BUGG's, eller likvärdiga kurser, skall få en möjlighet att gå vidare inom sällskapsdansen.
 Kursavgiften erläggs andra kurskvällen, så tveka inte att prova på introduktionskvällen den 16:e januari på Syltoppen! 

                                                                         BUGG 1:an
 Bugg's Nybörjarkurs i bugg vänder sig först och främst till Er som inte dansat bugg tidigare. Vi börjar från grunden med att hitta takt och grundsteg. Detta vidareutvecklar vi så att efter sex veckor dansar vi bugg med glädje och säkerhet! Bugg 1:an lämpar sig även utmärkt för er som dansat bugg tidigare, men känner att en uppfräschning med grunden skulle kännas bra. Att skynda fram i lagom takt, är ett motto som vi gärna framhåller här!
 Ni är Alla Hjärtligt Välkomna till BUGG's nybörjarkurs i bugg, på söndag 16/ 1 kl. 16.30!

                                                                        DansMix 1
 Vår DansMix är en unik danskurs! Grunden består givetvis i att repetera bugg 1:an och bugg 2:an ur BUGG's synvinkel. Här går vi igenom dessa båda kursdelar i ett lite snabbare tempo och lägger till några små finesser.
 Fast bugg blir inte det enda vi dansar, därav namnet DansMix! Sällskapsdansens andra danstyp, Foxtrot, tar vi här och provar på mer ingående. Foxtrot är ju trots allt lika vanligt förekommande som bugg, så här är träning väl på sin plats.
 Här vill vi åxå ge tillfälle att prova på lite Linedance och lite Dubbelbugg, det vet vi att gänget brukar gilla! Om tiden så medger provar vi även på någon gammaldans,  målet är ju att bredda vårt danskunnande.
 Ni som känner att detta låter kul, Välkomna till BUGG's DansMix 1, söndag 16/1 kl.18.00! 

                                                                    MOTIONSDANS! 
 Varje kurskväll avslutar vi med Motionsdans! En omtyckt tradition sedan starten för 7 år sedan! Här hälsar vi Alla danssugna Välkomna till en kväll med dans i motionens tecken. Vi varvar fox och bugg som inledning, och övergår sedan i "bara bugg" som avslutning. Allt till medryckande ny och fräsch dansmusik, vårt signum! Entré, nästan gratis, bara 20:- inkl. kaffe i pausen!  
 Till detta hälsar vi inte bara Välkommen till vana BUGG'sare utan Alla Ni som gillar dans!

                     BUGG's / Ulla å Arne, hälsar alla dansintresserade Välkomna till en vår dansens tecken! 

     För som vi säger utan tvekan:    "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Helgens Aktiviteter för dansvänner!

 Hej BUGG's-Vänner! En lagom kort arbetsvecka sedan förra helgen får man väl säga! En arbetsfredag emellan helgerna känns väl bra. Vad hittar Ni på i helgen då?

                                                            
 Några kanske planerar en resa till Arvika och Parkhallen för att dansa till storbandet Lasse Stefanz, som gästar lokalen på lördagskvällen. Start för dansen är utsatt till kl. 21.00. 

                                                           
 Ett alternativ på söndag skulle kunna vara att dansa till Thor-Björns orkester i Storfors folkets hus. Tiden där lär vara, Söndag 9/1 kl. 17.00 - 20.30. En lagom tid för oss Motionsdansare!


                                              

 För oss latmansdansare blir fredagsunderhållningen att kolla in Let's dance på TV 4. Här premiärdansar ett nytt gäng, samlat från mer eller mindre bekanta kändisar.
 Vi Säfflebor kanske håller en extra tumme för Tina Thörner, som har rötter från orten. Schlagersångaren Alexander Rybak och idolsångaren Andreas Weise får en dust med sångdomare Anders bagge. Brottaren Frank Andersson och författare Björn Ranelid, journalisten Alexandra Pascalidou och sångerskan Jessica Andersson med flera, med flera.
 Ja det blir underhållningen för oss på fredagskvällen, tror Ulla fixat lite gott att äta åxå.

                            En trevlig kväll till Er, det ska vi ha!     Hälsar BUGG's / Ulla å Arne


Nyårdags dans i Fengersfors.

 Dans på nyårdagen känns lite som dans dagen efter. Inget fel i att dansa på nyårsdagen, ingen dag är ju fel att dansa på för övrigt! Trots det så kommer frågan i min skalle varför inte Nyårsafton är den stora dagen passande till dans? Då kunde ortens dansmetropol slå upp portarna till en Stoor Nyårdans..... eller?
 
 En mycket god ersättning för detta blev en resa ur kommunen, till trevliga Fengersfors Folkets hus!
Återigen slås man av dansaktiviteten i bygderna runt omkring! Ännu ett välvårdat Folkets hus som lever upp med dans, och ett gäng entusiaster som arrangerar detta! Skönt att Ni finns, hälsar alla vi danssugna! 

                         
                                    Del av BUGG's-gänget samlat på trappan till Fengersfors Folkets Hus.

 En liten pose på trappan innan vi steg in i lokalen, och betalade entrén. Inlämning av ytterplagg utan avgift, här blir man omhändertagen! Lite småprat med övriga dansgäster, alltid lika trevligt. Så måste man ju in å kolla parketten åxå.... foxglid. Här blir det glatt :)


                         
                                      holidays stämde upp med både go' musik och charm!  
                         
  Denna kväll gästade ett av bygdens band, holidays, Fengersfors. Senast vi själva dansade till dem var på Comfort Royal i Säffle, där vi blev positivt överraskade i deras nya konstellation. Så förväntningarna var högt ställda!

 Ett gott gäng av både nuvarande och tidigare BUGG's-are hade tagit tillfället i akt att ta sig en nyårsdagsdans i Fengersfors. På hemvägen räknade vi samman alla kända ansikten och landade strax över 25-talet. Trevligt att se Er använda kunskaperna, ett nöje att se Er ha kul med dans!
 Som vanligt dröjer det inte länge förrän gänget äntrar parketten och dansen är i full gång! 

                               

                                

                                

 Inte mycket vilande här inte. Full fart på golvet och det dröjde inte länge innan skjortan kändes varm. Fart på fläkten och dörren på glänt, så ska det va' på dans i bygden! Att folk här gillar dans är tydligt, en förutsättning för arrangörerna och vice versa.  

                         
                                               Björn och Michael gillar att spexa med publiken.

 Förväntningarna då? Jo då, de blev väl uppfyllda! Ulla å jag gillade låtvalet igen! Sköna foxar, och bra buggar,och inga racerbuggar däremellan, bra säger vi!
 Flera band som vi dansat till ska promt lägga in några högtakts-bugg med slö-fox emellan, inget kul med blöt skjorta och en kramfox på det. Så här får holidays pluspoäng för bra danstakt! Visst gillar vi rivig bugg, men lägg gärna den mot slutet av kvällen, så är vår tanke åtmionstone.
 
                                                         
                    Björn och Michael bjuder på sig, medan resten av bandet tryggt backar upp dem.

                         
                                              Björn "Caruso" Björklund i full aktion.

                         
                         Då danssuget blev för stort släppte Björn micken och tog sig en bugg med Sara.
                


                         
                                  Ett litet snack i pausen, och Ulla är givetvis där med kameran

                                                        

 I
pausen fick vi uppgiften om att det åtminstone nära 150 deltagare hade anlänt då, och därmed borde kvällen gått ihop för arrangörerna. Bra tycker vi, då vi gärna återkommer på ytterligare dans här!

 Vi Tackar Fengersfors Folkets Hus för en trevlig danskväll, och ser fram emot repris. Vi vill åxå säga Tack till holidays orkester för bra musik under kvällen, och förmodar Ni inte blir av med BUGG's-arna i första taget!

                                                                                                             Hälsar BUGG's / Ulla å Arne,
och nämner i sammanhanget att "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

            Ps. Nästa dans i Fengersfors Folkets Hus blir: Lördag 5/2 till Leijons Orkester   DS.

NyårsdagsDans i Fengersfors.

God fortsättning på det nya året, alla BUGG's-Vänner!

 I
kväll kl 21.00 spelar "holidays" upp till dans i Fengersfors Folkets Hus. Resvägen från Säffle är på cirka 4 mil.


                                                       "holidays" i sin nyaste skepnad.
 
 Är det några som grunnar på att hänga med?
 Vi tar oss en tur dit i alla fall: Ulla, Arne, Ann-Louise och Karlsten.

Svara gärna med en kommentar!

                                                                                                 Hälsningar BUGG's / Ulla å Arne


RSS 2.0