Bugg 4:an får avsluta höstens kurser!

 Som ett byte av laguppställning under pågående match, om man pratar hockeytermer, då Bugg 4:an äntrade golvet efter avslutad bugg 2:a. Inga onödiga pauser då BUGG's kör buggkurser! Nya gänget tog passningen och höll parketten varm!

                        
                                      Sista uppvärmningen för i år fick Bugg 4:an ta hand om.

 Oj, nu blev det driv i inledning på texten! Fast fart på golvet var det förstås. Några låtars uppvärmning är ju seden hos BUGG's. Lite höststela leder skall mjukas upp, innan kursen startar, med några sköna bugglåtar.

 
                                   


 Då vi fått upp temperaturen i kroppen, var det dags för lite återblick. Förra söndagen tog vi ett nappatag med "Linjebuggen" och det var tid för en snabbgenomgång igen. Gänget fick positionera sig runt golvet, med dansriktningen som viktig ingrediens. Nu var det inga problem med ordningen under buggturen, förra söndagens träning satt i bakhuvudet. Gemensam inräkning och "Linjebuggen satt perfekt, flera gånger om.  

                        
                                                     Tommy bjuder Kristina på "Promenaden"

  Då "Linjebuggen" klarats av, känns det helt naturligt att fortsätta med "Promenaden". Förvillande lik inledning på denna variant, men kom ihåg att "hämta" damen med ett "baksteg" killar!
 Som vi nämnt tidigare är det en ovanlig buggtur då man reser ut på dans, så här har Ni killar en kul buggtur med Er i kappsäcken.

                                            

 Söndagens buggtur på schemat var "Tjejdyket". En av de där turerna som vi heller inte använder så ofta, tycker jag mej se. Lite bångstyrig kanske, men funkar ändå. Här fick den en ärlig chans i alla fall, bara att kolla på dansgolvet frampå om den "dyker" upp!
 Genomgång följt av praktik till musik. Tjejerna dök, och vi killar aktade frisyrer! Mycket för oss killar att tänka på!


                        
                            Veijo och Susanne i perfekt studie i "Tjejdyk"! Ingen fara för lockarna heller...

                        
                                                  Sista minuterna ägnades åt "Blanda å ge"!

 Då sätter vi punkt för ännu en kursomgång hos BUGG's. Hösten har gått ovanligt fort i år, ett tecken att vi har haft kul tror vi! Hoppas Ni känner lika dant.

 Visst är kursandet viktigt, men för den skull får man inte glömma bort glädjen i dansen. Dans innebär möte mellan människor, möte mellan människor kallas kultur tycker vi. Dans är ett utmärkt sätt att finna glädje med kultur. Ingen svåråtkommlig eller högdragen kultur, där man behöver damma av några antika verk. Kultur som inte är beroende av några droger. Dans ska vara glädje, ett utomordenligt tecken på god kultur.
 Det hoppas vi i BUGG's få fortsätta att försöka förmedla! Vi siktar på mer kultur efter nyår! Hoppas Du hänger med!

                                                                         Tack för höstens buggkurser, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

 
  Samtidigt vill vi då framhålla vår övertygelse: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Med glädje förstås! 

                  PS. Vi återkommer med några bilder från Motionsdansen inom kort!  Vi ses!  DS.
 

Bugg 2:an buggar sista kursen för säsongen.

 Själva hade vi varit i bygdegården någon timme och installerat oss. Högtalare och övrig utrustning hade vi burit in och kopplat upp. Kaffet var bryggt, förra gångens bilder rullade på skärmen och musiken var provspelad. Allt var klart för sista buggkurserna för i höst! Nu väntade vi bara på våra kursdeltagare. 


                        
                                                Claes och Sandra under uppvärmning för finalkvällen

 Våra dansgäster droppar in strax före utsatt tid. Ett litet manfall för kvällen, första advent och virustider gör sig påminda. Fast ett startfällt för kvällen, det fixar vi i alla fall. Dags för uppvärmning och buggen är i full gång!

                                 
                                                Gänget under träning, en å annan "Pilbåge" skymtar till.

 Först och främst tog vi upp förra gångens "Karusell med fullt ut" i repris. Inga problem här utan allt fungerade som tänkt med denna finputs, inklusive obligatoriskt "Hejande"! 
 Lite återblick och provbugg av "Orginal-Karusell" och prat runt om detta. En tur till att lägga i bagaget.


                            
                                                    En stilstudie i "Pilbåge" med Sandra och John.

 Kvällens nya buggtur var "Pilbågen" i två varianter. Den första och kanske lite enklare varianten, averkade vi ganska snart efter pausen En buggtur med den lite udda visningen av armbågen som handtag. Träning på detta och ovan visar Sandra och John en fin studie i just "Pilbågen" Vi tackar för visningen!

 Så tog vi itu med den lite mer invecklade varianten av buggturen. Här skulle vi fatta tjejens midja och fortsätta med handstöt, varefter avslutning i tidigare utförande. Träning på detta åxå förstås, tills vi fått flyt i det hela.

 Sista minuterna ägnades åt vår variant av fri dans, nämligen "Blanda å Ge"! Många buggturer för våra nybakade bugg 2:or att blanda runt. För med Bugg 2:an i ryggen, är man gott och väl redo att ge sig ut på dansgolvet. Nu är det "bara" träning och erfarenhet som skall till. Å här är det bara dans som gäller! Så vår slutliga uppmaning till gänget blir naturligtvis: Ut och dansa!


                        
                                                "Blanda å ge" vår variant av Fri dans!

 Ett stort Tack till Er alla Deltagare för en trevlig kurshöst! Vi säger samtidigt ett stort Tack till Er "gamlingar" som hoppat in å hjälpt till under kursen! Hoppas Ni alla haft det lika kul som vi har haft under hösten, och hälsar Er alla Välkomna åter efter nyår, då vi startar upp igen!

                                                                                                                        Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

 Och hoppas givetvis Ni håller med i vår slogan: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

 PS.      Bilder från bugg 4:an kommer inom kort! Bredbandet är allt annnat än "brett" i våra trakter! 

BUGG's-gänget samlas för Dansafton!

                                               Vi samlas för gemensam Dansafton!

 Tolv veckors idogt kursande avslutades med en danskväll som final, vilken gick under namnet "Lussedansen". Kanske är vi lite tidigt ute i avseendet "Lusse", då ett par veckor återstår till det rätta datumet för Lucia. Fast här är det sista gången gänget kan samlas och dansar innan jul, så detta är det närmaste Lusse och Jul vi kommer tillsammans. Sedan är det ju en orsak att botanisera i avdelningen julmusik åxå, och plocka fram dansanta sådana. Bara det är en anledning att arrangera "Lussedans"!

                         
                                           Feststämning i Tveta Bygdegård under lördagen.

 Dansafton hos BUGG's är tänkt som ett lite festligare dansarrangemang. Lite festligare klädda, tar många tillfället att samlas en stund innan dansen till vår traditionella Trivseltimme! En stund att sitta ner å språkas en smula innan dansen, gärna med lite mat och dryck som knyte. Ett trivsamt sätt att ordna förfest tycker vi.
  

                                    

                                

 Glädjande var åxå att flera av höstens nya buggare, vågade sig gå på dans denna kväll! För visst är detta en av tankarna med våra danskvällar, att lära sig våga gå på dans.
 Av egen erfarenhet, vet jag att dans i yngre år krävde en del styrkande, innan dansbanan tordes beträdas. Att dansens kvalitet ökades härmed, var man nog ensam om att tycka dessvärre. En resa med dans, är en resa i sin egen självsäkerhet åxå. Ett steg i denna utveckling, hoppas vi att BUGG's Dansaftnar är för våra deltagare!
 Så med ordspråket: "Förena nytta med nöje" kunde vi således samlas och idka Dansafton tillsammans!   


                        
     Björn-Ove slog två flugor i en smäll! Passade på att födelsedagsfira och fick stor danskram av fru Monika!


 Under flera år har vi samlat dansant julmusik och lagt samman dessa låtar till en lista för dans. Skivor med julmusik handlas varje år och låtar byts ut kontinuerligt för att göra den bättre å bättre. Å visst hade vi en hel del sköna jul-låtar att dansa till, med bjällerklang i bakgrunden? 

                                  


                        
                                             Jenny och Fredrik tog sig en juldans tillsammans!


                                   


                                         

 Strax efter 22-snåret gjorde vi avbrott för välbehövlig kaffepause. En stund att vila både öron och ben! Nu smakade kaffe och tårtbit mycket gott. Ett utmärkt tillfälle att inventera glöggrytan, konstaterades åxå!

 Under pausen steg även representanter från dansgänget upp och begärde ordet. Här överräcktes en, milt sagt, välfylld korg med godsaker, samt vintervärmande presenter, över till Ulla å mej! 
 Från Ulla och mej kommer ett Stort Tack för dessa uppskattade gåvor! De värmer i dubbel mening!


                        
                     Dubbelbugg passar både till vardag och fest, säger Björn-Ove till Ote och Linda!

                                  


                        
                                                 Lisa och Tommy med förnyad energi efter pausen!

                                                            
                                                      Ulla med kaffevagnen i högsta hugg!

                                                         
                                                     Lekledarna öppnar glatt sina presenter!

 Med årets sista Dansafton i ryggen återstod bara en ytterligare träff innan julstämningen kunde sänka sig på allvar. Danströtta ben fick några timmar på sig att vila på, innan vi återsågs för sista Kurs och Motion med BUGG's för i år. Vi säger Tack för en utomordenligt trevlig Dansafton, och ber att få återkomma med bilder från söndagen inom kort.

                                                                                                             Hälsar BUGG's / Ullla å Arne  

                Och somnar lätt, övertygade om att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"   ZZZZ!

Aktivitetsplan 109


Ett Tack för Trevlig uppvaktning!

 I samband med kaffepausen under Dansaftonen klev ett par representanter från kursdeltagarna fram, med famnen full! De begärde ordet och vände sig till oss. 
 Samtidigt som det då överräcktes både presenter och Stor korg med allehanda godsaker, framfördes åxå ett tack för höstens kursverksamhet från alla Deltagare!

 Från Ulla och mej kommer ett Hjärtligt Tack för denna uppvaktning, och säger samtidigt att vi har haft en mycket kul kursomgång i höst! Att Ni gillat danshösten förstår vi med denna trevliga gest! Givetvis hoppas vi på återseende på fortsättningen i januari igen!   


                        
                            Lekledare som ser fram mot mysiga hemmakvällar ett tag framöver! 

                                                                                                   Ett stor Tack från BUGG's / Ulla å Arne!

Avslutningshelg med Dansafton!

Kommande helg dansar vi final, för säsongen, hos BUGG's! Det kommer att bli en intensiv danshelg i Tveta Bygdegård! Vi inleder på lördagen, den 26:e november, med vår traditionella "Lussedans". En Dansafton med Julstämning, som musikaliskt tema!    


    
      Några bilder sedan höstens första Dansafton i oktober.  


 Vår traditionella trivseltimme ruckar vi självklart inte på! Klockan 19.00 bjuder vi således alla BUGG's-Vänner till gemensam samling före dansen. Eget knyte är självklart här!
 Klockan 20 spelar vi upp till första dansen. Här har vi blandat sköna danslåtar! Som seden är hos BUGG's denna Lussedans, dyker ett stort antal låtar med jul-tema upp. Givetvis blandat med mer traditionell dansmusik åxå. Allt samman i behaglig danstakt! 
 Någon gång mitt i kvällen gör vi en pause, där vi bjuder på kaffe med dopp! Så är det hos BUGG's! 
 Efter detta dansar vi fram till midnatt. Redan gott deltagande, men vi har ändå plats för fler BUGG's-vänner! Så låter detta lockande, som vi hoppas, anmäler Ni Er till oss via BUGG'sMs: 076-148 83 85!


Dansafton
"Lussedansen"
Tveta Bygdegård

Trivseltimme kl 19.00 - 20.00
Med eget knyte
Dans från 20.00 - 00.00

Pause där vi bjuder på kaffe med dopp!

Inträde 50:-

                                                                                                          Välkomna hälsar BUGG's / Ulla å Arne


 


Motionsdansen avslutar kvällen.

                                                              Motionsdans á la BUGG's!

  Någon gång i mitten av veckan före Motionsdansen sätter vi oss, Ulla å jag, runt köksbordet med musikdatorn i högsta hugg. Här skall komponeras låtlista för söndagens Motion.

 Då och då när vi pratar om detta med låtlistkomponering dyker kommentaren upp, " -Ta någon gammal låtlista, de e ingen som märker någon skillnad"

 Det ligger säkert något i detta. Men vår målsättning är ju trots allt att få presentera en så färsk lista som möjligt. Vad gäller Svensk dansmusik, köper vi alla Cd-skivor som kommer ut på marknaden, så vårt bibliotek här är ganska uppdaterat. Givetvis innehåller låtlistan flera "gamla" godingar, men en stor del av låtarna består just av nya fräscha låtar. Det är så vill ha det, "Gärna gamla godingar, men blandat med ny musik"! 

 Hör vi någon dansant låt från senaste "Hits'en" försöker vi skaka fram den åxå. Bara för att man gillar att dansa, måste man ju inte snöa in i en musik-genre för det. Gäller att ha öronen på skaft.


                        
                                               Tommy och Annica tar del av söndagens Låtlista.


                        
                                       Christer och Kristina tar en svängom under Motionsdansen.

 Så när listan sammanställs plockar vi bland låtarna i datorn. En lagom takt och skönt gung är viktigt för oss. Nya låtar får företräde, fräsch musik är som sagt viktigt! Sedan väljer vi förstås låtar vi gillar, det är ju det som är BUGG's prägel på musiken! Vår prägel på musiken är viktigt för oss, BUGG's har ju bästa dansmusiken! Tycker vi! Så vitt vi förstår gillar några fler BUGG's musik åxå! Du vet väl att Du kan gilla "BUGG's musik" på Facebook åxå? 

  
                                                          
                                  En så'n där skön dansbild igen, Veijo och Ann-Louise bjuder på den!

 Så visst blev det dans till BUGG's nykomponerade låtlista i söndags. Bästa låtlistan i stan, enligt oss! För somliga är söndagskvällarna hos BUGG's veckans höjdpunkt, har vi hört. Trevligt tycker vi! 


                        
                                          Angelique och Veijo i full action under söndagskvällen!


                                                                          
                    Ett par Dubbelbuggar är brukligt förekommande under kvällen. Premiär för Angelique!


                                                        
                                            Lika så lite rock'n roll med kast! Ibland går det bra!

                                                        
                                                          Ibland går det mindre bra!


                                                                Avdelning Gnuss!

 Vågade grepp även i gnussens värld. Instruktören är inne i en kreativ period och drar sig inte för att testa nya varianter. Fast frågan är om inte söndagens testdans kommer att falla i glömska? Trots inspirationsrika försök verkade "Dubbelgnuss" inte nå upp till högt ställda förväntningar. Såg det ut som i alla fall...  

                        
                                "Dubbelgnuss" suger, blev den spontan kommentaren under kvällen!

 Gnuss-instruktören har säkerligen inte räknat ut varianten helt å hållet, utan vi får avvakta mer konkreta utsagor. Vi ser fram emot en utförligare kommentar från "Fox-utvecklingen" under veckan! Energi verkar det vara överskott på till trots!

 Vi Tackar åxå John för sitt trevliga fotoalbum med fyndiga kommentarer, som förevisades!

 Motionsdansen är en källa till glädje, vilken variant Du än väljer. Till söndag 27/11 är det sista möjligheten för säsongen att dansa Motion hos BUGG's! Vi hoppas givetvis på återseende av gänget igen. Till Dej som inte provat detta än, säger vi ett stort Välkommen att prova på!

       Fox under utveckling, men vad gäller bugg, säger vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

                                                                                                                 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

Bugg 4:an nöter parketten igen!

 Denna gången hann jag i alla fall med en Välkomstfras innan första bugg låten dånade ut i högtalarna. Full fart på golvet från början, det är ju så det skall vara! Att se er bugga är en fröjd för ett gammalt Bugg-öga! Välkomna föresten... 

                        
                                          Ingen "Lugnbugg" i inledningsskedet för våra 4:or inte!


                                                          
                                       Peter och Malin värmer upp samtidigt som Jan och Malin.


Den gamla "Överhuvud taget" fick sig en repris som inledning. Buggvariant som ofta får en personlig prägel, men vi poängterar här, den i våra ögon, "riktiga" varianten. (Finns för övrigt inget rätt eller fel! Bara varianter!)

 Klurigt detta med att byta sida smidigt, och på fyra takter åxå! En hjälp vi poängterade var, om killen tar ett kliv åt höger på sin "2:a" efter karuselltaget. Svårt detta med att förklara buggturer med ord, men om jag visar med Ulla på köksgolvet här.... 

 Slutligen lade vi på "Fullt ut" igen å ger därmed turen lite mer stuns! Övning på detta...


                        
                                 Malin hoppade in å gav Veijo goda råd om "Jo-Jo'ns" handhavande!

 Förra gångens helt nya tur "Jo-Jo'n" fick sig en ytterligare genomgång! Några för kvällen nya deltagare, fanns med och gavs extra träning. Alltid lika kul att ge Er lite å tänka på! Varianten är lurig med sitt högervarv för båda två samtidigt, så här är det en tankenöt att knäcka åxå! Turen är kul då man hittat rätt och lagrat figuren i minnesbanken, för den ska ju gå undan åxå!
 En liten knorr som avslutning fixade vi med en "Rygg mot rygg" och så får turen se ut nu. Varianter på påbyggnad finns som vanligt. Visst är det kul med bugg!  


                                                      
                                                            En fin konst detta med Jo-Jo!                        
                                               Karlsten och Annica gillar nya turer i buggen!                                             


                        
                                   Efter idog träning, släpptes gänget löst inför kaffepausen.

 Kaffe med dopp serverades av våra duktiga hjälpredor, Ann-Louise, Malin och Lena! Behaglig värme även utomhus lockar dansarna att ta med kaffekoppen ut på trappan. Gruppfoto på båda buggängen fanns till beskådande för hugade spekulanter. Ett foto som minne av höstens trevliga kurser passar väl fint! Ett julklappstips kanke? Ulla hjälper Er om frågor finnes!


                        
                                   Magnus och Jenny tränar bugg, både i Tveta och hemma förstår vi! 


                                            


 Efter kaffepausen så bryter det stora kaoset ut! Lyckligtvis är det ett planerat kaos. För nu är det dags för gemensam träning av "Linjebuggen! Buggturen i sig kanske inte används varje dans, men är ändå kul att ha med i bagaget.
 Själv använder jag den då man vill flytta sig ett stycke i dansen. Man kanske hittat ett fritt utrymme på dansgolvet ett stycke bort, då passar "Linjebuggen" utmärkt att förflytta sig å damen dit. Med bugg!
 
 Nu arrangeras hela gänget i rätt riktning och rätt utgångsposition. Lekledar'n gapar taktfast ut rörelsemönstret och de lydiga eleverna kopierar snällt detta. Då allt ser ut att fungera som tänkt kliver Ulla fram till musikanläggningen, nu ska det Linjebuggas till musik!
 1-2-3-4-Grundsteg.... Jo nu utförs allt helt synkront! Å tur är väl det! Är det någon som blir efter i takten, blir man överkörd av en hel radda Linjebuggare! I takt av ren självbevarelsedrift!  


                        
                           Jan och Susanne i finalgreppet av Jo-Jo'n! Ser lite bakvänt ut, men rätt!

 Då vi konstaterat att alla överlevt ""Linjebuggen", tog vi en lugnare tur till skärskådning. Ganska snarlik i inledningen är dock turen som hos oss går under namnet "Promenaden".
 En buggtur som hängt med ganska länge här i bygden, men som åtminstone inte jag stött på "utomsocknes". Inledning som Linjebuggen, men utan frivarv, med gemensamt trampande av grunsteg som följd. En lätt "bump" med höften som avslut, brukar ge glada miner hos damer som inte "stött på" varianten tidigare.
 Så ""bumpande" med glada miner fick avsluta kursdelen, denna näst sista kurskväll för i år. 

                        
                          Glada miner brukar det bli då Per bjuder på dans! Här är det Lena som smittas!

 Några minuter med "blanda å ge" fick bugg 4:an ta som avslutning på kvällen. Lite höjning av tempot är mer regel än undantag här. Så nu buggade gänget friskt!
 Själv steg jag upp på scenen en stund å bara tittade och njöt av att se Er dansa bugg! Jösses vad duktiga Ni är!!Ett svårslaget buggäng BUGG's Bugg 4:or! Helt klart!

                                                  Stort tack för trevlig kurskväll, även till Er!  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne! 

                       En övertygad lekledare konstaterar: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

PS.
Vi ber att få åtekomma med bilder från Motionsdansen inom kort. Däri även ett reportage från Gnuss-instruktörens äventyr igen! På återseende!

Bugg 2 i dansriktningen!


                                                 Bugg 2 på stadig frammarsch!

                        
                                           Gänget på Bugg 2:an värmer på inför kvällens äventyr.

 I dessa förkylningstider blir det lite variation i laguppställningen om kvällarna. Då passar det bra med lite extra repetition. De tre första kurskvällarna har vi ju avhandlat "Handbyte bak killes rygg" och "Handbyte bak tjejens rygg" samt slutligen "Torpeden! i nämnd ordning. Tre turer med mycket innehåll att diskutera kring.

 Då vi som bekant gillar detta med buggserier, lade vi förstås denna prägel på dessa tre turer som finalövning. Som en liten överkurs fick gänget åxå prova att skippa en "räta upp" och inleda "Torpeden" på direkten efter ena handbytet. Små tricks som får det hela att flyta på lite tajtare, om man så önskar. Mycket i detta med bugg!

 När denna buggserie övats ännu en gång, fick gänget släppa loss och "Blanda och ge"! Visst dök våra serier upp i buggens virvlar, bland flera andra turer förstås!

                                  
                                  Buggänget släpper loss och blandar turer, med buggserien som bas!

 Klockan rusar iväg då man har kul! Efter detta var det dags för sedvanlig kaffe-pause. Efter en intensiv bugghöst har gänget svetsats samman, och det blir mycket att diskutera under kaffet. 
 
 Oftast kommer man på buggkurs för att just lära sig bugg! Efterhand märker man även att man har hamnat i trevligt gäng, som har samma intresse. De i början lite tysta pauserna blir allt mer pratglada. Kontakter knyts och banden stärks, gänget svetsas samman. Mycket att avhandla, ofta med dans som gemensam nämnare.
 Vankas det dans i omgivningen, skall detta diskuteras i förtid, vilka ska gå, kan vi träffas före och hur åker vi dit. Väl på dansllokalen blir det aldrig ensamt. Alltid någon bekant kurskamrat att bjuda upp till dans! Dessa danskvällar brukar bli hur bra som helst! Efteråt träffs man på danskursen å har såå mycket att tala om. Dansgänget trivs tillsammans! 


                               
                                      Får vi förmodar att lite bugg kom upp som samtalsämne? 

 En bugglåt förkunnar att pausen är över, och lydigt kommer eleverna upp på dansgolvet. Ett byte hinner vi med innan temat bugg, byts ut mot temat foxtrot. Dansafton på gång och då brukar vi lägga in lite "styrdans" på dagordningen. Med "lång handfattning" tränar vi fox-steg framåt och lägger givetvis med "Dubbelsteget". Då vi dansar Linedance kallar vi det för "Shuffle-steget", kärt barn har många namn.
 Då stegordningen sitter bra byter vi till fox-fattningen, med fattning runt midja och damens högerhand. Lite torrträning ytterligare med 1-2-3å1, så lägger Ulla sedan på en dansvänlig låt åxå. Nu dansar vi foxtrot, och riktigt bra ser det ut.... 


                        
                                   Glada att foxträningen är över, buggar Sandra och Peter vidare.

 Kvällens nyhet för gänget var den användbara "Karusell med fullt ut". Inledande karuselldelen är ju bekant sedan tidigare, så den ger inga problem. Sedan kommer så detta med att rulla ut tjejen i "lås", här beträder vi ny mark. Vi visar avslutande rotationsriktning och handfattning ett par gånger, så sitter det fint!
 Sedan är det ju viktigt var vi säger "hej" åxå! Abbans den som ropar "hej" för tidigt! Det är på takt "Ett" vi brister ut i detta hejande! Buggturen går ju under namnet "Hej-turen" i vardagslag. Ingen överaskning kanske?  


                                       
                          Slutdans med fritt val bland buggturer. Ett å annat "hejande" hördes ibland...

 Vi Tackar vårt trevliga gäng på Bugg 2:an, för ännu en trevlig kväll! På lördag är det Dansafton och då ses vi väl igen! BUGG's Dansafton är utmärkt träning inför dans i skarpt läge, som vi säger!
 Har Ni inte anmält Er än, skickar Ni bara in Er anmälan på BUGG'sMs: 076-148 83 85, så ses vi på lördag och dansar och trivs en stund med buggänget hos BUGG's! Välkomna!

                                                                                                                     Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

      Där vi tror hela gänget stämmer med i "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  (Å, "hej" på "ett" förstås!)

Aktivitetsplan 108


Vi lägger pannan i djupa veck!

 Avdelningen Bugg 4:a kom upp på golvet utan uppmaning i söndags. Lättdistraherad som man är hade jag tankarna på annat håll och Ulla startade upp första uppvärmningslåten för Er per omgående.
 Men å andra sidan har Ni varit med om proceduren några gånger nu! Flera av Er har dansat med oss ett antal år, vilket vi tar som en stor komplimang! Lite vanvördigt går flera av Er under epitetet "Gamlingar" nu, vilket inte har med ålder utan med erfarenhet att göra!!  Vilket bevisas då instruktörsramsorna rabblas lika bra av deltagarna! Rulla in på 1 å 2......


                        
                                 Helt ovälkomnade startade buggänget sin uppvärmning!

 Jo Välkomstfrasen fick vi ta efter Er uppvärmningsrunda, men då har å andra sidan alla senkomna hunnit knyta på sig buggskorna och får ta del av den åxå! Välkomna är Ni i vilket fall som helst! Det tror jag Ni vet! 


                                  

 Då allvaret hade infunnit sig, började vi med att gå igenom förra gångens "Kramtur" en gång till. De allra flesta av Er har dansat den flera terminer, men för De nyare är det av vikt att förtydliga figuren. Lång är den och många delmoment skall monteras ihop för att den skall fungera som helhet. Fyra takter lång "kram" är anbefalld, Ni tjuvade väl inte till Er fyra takter extra... 


                        
                           Här tränades det "kram" av Ote och Åke! Trevlig tur denna "kramtur" väl?

 
 Efter allt kramande blev det så dags för kvällens nygamla variant. Denna samlig med figurer går under namnet "Överhuvud taget". En av de där turerna som hängt med sedan "Brors Danskursers" tid. En tur som varieras lite i utförandet omsider, medan vi håller hårt på den ursprungliga varianten. -"Utrullningen med sidbytet på 4 takter, och Tjejens framsteg på takt ett med hennes högerfot!" Brors röst klingar ännu klart i mina öron, även om jag senilat bort mycket annat! (Ibland är åldern bra att skylla på!) 
 Att vi sedan varierat slutet av turen en smula det är en annan femma, för här lägger vi på "Fullt ut" som egen variant. Lite kan en trähäst som jag, åxå få lov att ystra till...  


                                        

 Som vi tidigare sagt, har flera av Er dansat med oss flera år nu. Trevligt tycker vi och hoppas förstås att vårt devis, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's" är den stora orsaken!

 Dessto roligare är det då att få presentera någon ny buggtur för Er då och då! "Gamla" buggrävar blir som nya igen och ber om en extra genomgång till av turen! Å, det gör vi ju så gärna! Samtidigt kan vi ju ägna en tanke åt alla nya deltagare, som alla turer är nya för. 

 Den nya varianten går under namnet "JoJo'n", vilket passar bra då tjejen snurras in i lås åt två håll som inledning av figuren. En lite kul passage i buggturen är då båda två snurrar åt samma håll, vilket låter omöjligt, speciellt då man har höger-vänster fattningen kvar! En kul variant, tyckte åtminstone vi, som helt klart lade pannan i djupa veck här och var! Vi repriserar varianten nästa söndag, jojo mänsan!


                        
                            Peter släpper tapetserar-verktygen en stund och finslipar buggen istället!


                        
                                   Lena och John var med och provade på den nya "JoJo'n". 


                        
             Det "gamla" gardet fick lite att tänka på i söndags. Här representerat av glada Marie och Karlsten.


                                   Efterlängtad Motionsdans med tillfälle för gnuss!


                        
                       Gnussinstruktören värvar nya lärjungar, här är det Carro som övertygas! :-)


                                                

 M
otionsdans med nykomponerad låtlista, som vanligt tillägger vi! Det är så vi gillar att framföra musiken hos BUGG's. Många fina låtar att dansa till har vi på lager och därför är det kul att kunna spela dem för Er åxå! Förhoppning att varje danslåt som börjar skall vara en liten positiv överaskning, och inte en välkänd serie låtar som man kan utantill. Sedan är det ju klart att några av låtarna blir lite av våra favoriter, och återkommer oftare.

 Samtidigt hoppas vi förstås att det skall vara trevligt att lyssna till musiken, även om man sitter ned en stund å hämtar andan. BUGG's skall även vara en musikupplevelse för alla, det hoppas vi på!


                                

 Klockan 21 tonnade sista låten ut och vi tackade Er för kvällen som varit. En afton i dansens tecken som började redan kl 16.30. Vilket ger 4,5 timme med dans, som flera av Er är med på från början till slut! Två kvällar kvar i samma anda innan tomten pockar på uppmärksamhet. 
 På återseende nästa helg säger vi till Er alla, och är det nu någon som inte provat på BUGG's än, men som funderar på't? Ta Er en titt till Tveta Bygdegård nästa söndag! Kurs eller Motion, Välkomna! 

                                                                                                              Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

                Självklart bröstar vi sedan upp oss å säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's"!

Ett uppsamlingsheat för Bugg 2

                                                       Bugg 2 samlar ihop sig!

 Vi har kört ganska raskt fram för våra Bugg 2:or de tre första kurskvällarna. Så denna fjärde gång hade vi en kväll för repetition och tillbakablick. En hel del lösa trådar att binda samman. 


                        
                                 Claes och Pia startar med att känna på golvet under uppvärmningen!

 Inledningsvis ägnade vi en hel del tid åt den kanske klurigaste turen under hela bugg 2:an, nämnligen "Torpeden". Som vi påtalade är det inte bara figurens rörelser som skall fungera bra, utan här är takten viktigt att följa genom turens hela förlopp. Inte minst är synkroniseringen med partnern A och O! Allt detta fick sig en ytterligare sammanfattning under söndagens inledning för gänget i Bugg 2!   

 
                                 


 Sedan tog vi en snabb repris av de båda inledande "Handbyte bak killes rygg" och "Handbyte bak tjejens rygg" för att friska upp minnet och räta ut eventuella frågetecken. Viktiga passager i turerna belystes lite extra. Dessa två turer lades samman och skulle flyta på bra innan den slutliga dockningen med "Torpeden".


                        
                                                         Både Sandra och Stellan tycks gilla bugg!

  Så då dessa två handbyten fungerade ihop lade vi på "Torpeden" som komplement. Nu skulle det bli buggserie!
 Vi har ju en liten vurm, Ulla å jag, i detta med att pussla samman passande buggturer till lite längre serier. En stunds lugnbugg följs av en liten höjning i intensiteten av buggfigurer, för att sedan stilla sig en stund igen.
 Ett litet förslag på detta fick sig gänget till livs då vi nu pusslade samman dessa turer. För då minnet fungerade och turerna kom som tänkt, kändes det väl riktigt bra? Då Ulla petade upp tempot en smula blev det fart på dansgolvet!

                                

 Som sista punkt på kvällens schema tog vi upp detta med "Buggsväng i högervarv". En sådan "enkel" tur på programmet? Jo, tack! Då kraven på denna enkla variant förklaras, inses ofta att träning krävs.
 Här får ordet "tajming" sin rätta innebörd, redan i inledningskedet av turen. Sedan skall damen cirkulera i snyggt högervarv kring herren åxå, å inte sväva ut i perferin. 
 Denna "enkla buggfigur" kommer upp med jämna mellanrum, kan vi upplysa gänget om. Vi vet att denna behöver putsas till då och då. Vi är lite petiga ibland, (har vi hört) men så blir det bra åxå! ;-)
 En uppmaning till just "lugnbugg" som avslutning på kursdelen. Skön lugn takt och enkla buggfigurer. Skön bugg utan stress. Men visst sätts fotarbetet på prov...

                        
                                    Stefan fick kunnigt stöd av Monika under kursdelen! Kul!


 Finalminuter med "Blanda å ge"! Ulla väljer några låtar med buggsug och nu buggar gänget friskt! Tidigare svettiga pannor får sig en åtefuktning. Ja visst är det kul med bugg! Att motionera med trevliga vänner till skön musik, måste väl vara ett av de roligast sätten att idka motion? Rätta mig om jag har fel!

 Här i bredbandets yttre gränsmarker, fortsätter vi att lägga in bilder på BUGG's-bloggen. Då sända ettor och nollor har genererat trevliga dansfoton i någon server i etern, ber vi att få återkomma med mera tillbakablickar från i söndags!  Till dess önskar vi en fortsatt trevlig vecka på Er alla BUGG's-vänner!

                                                                                                                  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

                    Den petiga danslärar'n poängterar: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Så det så!

Aktivitetsplan 107


Vilken trevlig resa det blev!

                                                     Mot Ålandshavet det blå


                                                                 
                                           Ett dans-och matsuget gäng i väntan på ombordgång.


 I lagom förmiddagstid, tjugo över tio, på måndagen, äntrade vi bussen mot Stockholm. Ett gäng, upplockat i Åmål, hade redan funnit sig tillrätta i bussen och hälsade oss Välkomna ombord. Några sittplatser kvar, så det var bara att lägga bagaget på hyllan och luta sig tillbaka i sätet. Färden mot Åland var inledd.
 Några ytterligare resenärer plockades upp längs vägen, och bussen blev i det närmast fullsatt. Prat och vila avlöste varandra. Ett stopp i Götlunda där vi fick oss lite i magen. Fortsatt resa och framkomst till terminalen i lagom tid. Hjälp med inscheckningen av chauffören, så det var bara att traska upp i väntsalen. Lite snack med kända å okända under väntetiden. Alla är glada och förväntansfulla!


                                                                  
                                           Stellan och Angelique använde väntetiden till buggträning!

                                                          Mat till hungriga resenärer!

T
idsenligt öppnar porten till landgången och ombordgången kan börja. Hytterna står klara och det är bara att bära in bagaget i sitt tillfälliga hem. Snabb uppfräschning innan vi tågade mot buffén. Här var det ett hungrigt gäng som gav sig i kast med både varm och kallrätter! Till desserten hade hungern stillats och man blev tvungen att välja av godbitarna. Ett glas till, fick det bli innan vi återvände till hytterna och förberedde kvällens aktiviteter.


                        
                                  Revirmarkering innan buffén anfölls och tappkranarna testades!


                                                    Kvällens huvudnummer, Dans!

 Dusch och sista kollen av pressvecken samt paljetträkning, baluns i sikte! Själv smet jag iväg och satsade på "banditerna" en stund. De var välvilliga ikväll! En satsat Selma växte till en knapp Linné! Med skramland fickor återvände man till hytten å berättade om stordåden!
 Nu var resten av gänget åxå klara för marsch mot festvåningen! 


                        
                                             Alltid lika kul att säga hej till trevliga Holidays!


 Först ut på scenen var Holidays som började lugnt och städad. Foxarna duggade något tätare än buggarna. Inget vi misstyckte, besöket i matsalen hade en lugnande inverkan på de flesta. Mycket folk på dansgolvet, och trängseln var tryckande!
 Trevligt att få dansa till Holidays i denna speciella miljön! Här är lokalen verkligen betonad på fest och glamour. Spotlights lyser upp och tv-skärmar förmedlar dansgolvet från skilda vinklar. Balkonger med åskådare och baren inom lättvindigt avstånd! Knappast inredd efter socialstyrelsens önskan, men knappast därför folk ger sig ut på kryssning heller! En upplevelse i sig bara detta!  


                         
                                               Det syntes att gänget trivdes denna kväll!

 Holidays hade haft en intensiv sista vecka med flera spelningar vilket hade gett Björn en lite mer "Sex appeal" i rösten! Gänget serverade godbitar på sedvanligt sätt. Bandet har verkligen klivit upp ett steg sista året, och levererar bra dansmusik! Sitt första pass genomfördes på ett utmärkt sätt, innan gänget lämnade över till nästa band för kvällen.

                        
                                     Välkända Kindbergs klev upp på scenen som nästa band.


 Kindbergs har varit lite av ett favoritband för oss. En spelning gänget hade i Hasslerudsparken tidigt 2000-tal är ett bestående minne. Från de flesta av bandets plattor har vi valt musik till våra kurser, så flera av låtarna var sköna favoriter i repris. Skönt gung och fin kontakt med publiken är en kort sammanfattning av gänget. 


                        
                                   
Glada miner från Kindbergs då kameran kommer fram.


                        
             Bengt-Åke och Annica trivdes gott på dansgolvet,( eller heter det dansdurken på en båt, Sten?) 


                                 
                                                Mycket dans blev det! Mycket trevligt var det!


                        
                              Bröderna Martinsson i action, Annica och Angelique som dans-damer här!


 Som sagt mycket folk på golvet, och trängseln var påfallande. Att vi skall fortsätta ta upp detta med vett och etikett under danskurserna, står utom all tvivel. Våra danskursare som blir inpräntade detta med ansvarstagande, dansriktning och tajt dans, förvånades nog en smula denna kväll. Alla varianter på motsatsen fanns representerade.
 Men en helkväll med dans blev det! Då värmen på dansgolvet blev hög, promenerade man en sväng längs däck. Mycket att titta på, glada människor överallt. En tur till hytten å byta skjorta kanske. En dricka i automaten, som svalkar skönt. Sedan tillbaka på parketten igen! En kväll som gav mersmak!


                                 
                           Flera av Holidays vänner reste med på kryssningen och trivdes alla!


 Dans till 02 kändes i fötter och ben! En sista drink innan baren stängde, så kunde vi samlas och summera kvällen. Många minnen som man vill förmedla och upplevelser som diskuteras, blandat men många glada skratt. Att kvällen varit hel-lyckad står utom allt tvivel! Sakta promenad mot hytten, dit vi anlände kring halv tre. Eller var klockan halv fyra? Vi var ju i den Finländska tidszonen?                                                        Lunchdans som dessert!  

 Ett tidigare oprövat kort för oss var lunch-dans! Vi kan berätta att det går utmärk att dansa mitt på dagen åxå! Ja frågan är om det inte gick ännu bättre här i alla fall! Nu var golvet betydligt glesare besatt och kvällsdansens yvighet var ett minne blott.
 Både Holidays och Kindbergs fick var sin spelning, och levererade sköna låtar. Dans varvad med tillfälle att bara sitta och lyssna en stund, en skön lunchdans!  
                       

                          
                                 Ett mycket trevligt tillfälle att dansa, under middagstimmen

 Tisdagen erbjöd trevlig samvaro i allmänhet. Vi traskade runt på båten och stötte samman med övriga i dansgänget, tog en fika eller matbit å skildes och gick vidare igen. Några mynt i "banditerna" gav blandat resultat. Vackra vyer över Stockholms skärgård i solsken, går heller inte av för hackor. Lite shopping i Taxfree-butiken var ett trevligt nöje.  


                        
                                Sammansötning med delar ur Holidays-gänget och lite dansprat förstås!


                                                          
                                                                   Tur-Ulla!

                                                            Hemresa som final

 Lite vemodigt förstås, men ändå skönt att få packa sina väskor och förbereda sig på hemfärd. Ett intensivt dygn är till ända, men ack så kul! Ankmarch genom terminalen mot en väntande buss, där man skönt sjönk ner i sätet. Inte mycket stoj här inte, de flesta slöt ögonen ganska snart. Fika pause i Götlunda med bensträckning, innan sista delen av hemfärden anträddes. Att det slutligen kändes underbart att få lägga sig i egen säng, behöver väl knappast tilläggas. Med många rese-och dansminnen glimmande inför slutna ögon, somnade åtminstone jag snabbt in...

                                                                                                         Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                    Ett saltstänkt uttryck hört på Ålandshav, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's"!

Bugg 4:an blev en skojig omgång.

Bugg 4:an blev lika fullsatt som vanligt!


Höstens Bugg 4:a är välbesökt.


Ett trivsamt kaos infinner sig då första kursdelen slutar, och den andra startar. Hela gänget växlar plats då bugg 2:an lämnar plats åt sina vänner i bugg 4:an. Den första uppvärmningslåten tonar ut, och det sistnämnda gänget tar golvet i besittning. Några ur första gruppen stannar och tar sig en titt på de sistkomna dansarna, några tips kan man ju snappa upp! Helt rätt, ta gärna och sätt Er en stund och titta på!Inledningsvis tog vi en kort repetition av "Handbyte bak killes rygg med extravarv". Denna gång fixade till och med lekl.. danslärar'n turen åxå! Detta får väl markera att allesammans har fixat varianten och vi kan gå vidare!
Emellanåt får vi bildbevis på att det är kul hos BUGG's!


Nästa buggtur till reprisering var förra gångens "Avig fattning med piruett". Denna variant började vi med förra söndagsen, och inledde med att poängtera likheten med "Inåut turen". Nedan ser vi Monika och Per i perfekt inlednings fattning! En radda med "lösenord" även här, "killen går"," första högt", "andra lågt" och "smeka ryggen". Inte underligt att vissa drog på smilbanden en smula. Nedan ser vi dock både par John/Lena och Peter/Annica ha fattat både galoppen och fattningen inför piruetten i finalen! Vi tackar för hjälpen att åskådligöra denna buggtur! 
Monika och Per                       Stellan och Carin                       John och Lena                        Peter och Annica
Gemensam uppvärmning efter kaffe och kaka i pausen!


Efter nämda pause och uppvärmning, stod kvällens buggtur för dörren. Nu var det dags att kramas! Ja inom kursens ram, då förstås! Här skulle det buggas "Kramtur"!
Nu blev det väldigt roligt. Att pausa i buggturer och "frysa" mitt i är alltid kul. I just "Kramturen" är det extra kul! Kryddat med lite vokabulära grodor från lekledar'n gjorde denna genomgång lustig i överkant. Ett löfte om skärpning till nästa gån utlovades, om nu nå'n tror på det? Ni är givetvis Välkomna åter, till ett allvarligt försök till repris nästa söndag! 

Avslutning med "Blanda å ge" blev det åxå! En liten tempohöjning från Ulla och nu buggades det för fullt! Extravarv och piruetter fick vi se, ja en å annan kram åxå! Ja inom kursens ram, vill säga!Emelie och Inge under kvällens bugg.
Kolla den fina handfattningen i buggturen! Snyggt!Motionsdans med jämnvikt!

Det var ovanligt jämnt i kampen mellan killar och tjejer under söndagens Motionsdans. Killarna hade numerärt överläge vid flera tillfällen, vilket gjorde att Ulla fick dansa mer än vanligt.
Eftersom ljuset då är lika skumt som lekledar'ns ögon, blev det dålligt med fotografering under Motionsdansen. Därmed missade vi söndagens Fox-studie vilket vi är ledsna för! Instuktören smet ut på altanen i mörkret, och vi undrar om det tränades mörker-fox? Det hade vi velat se i så fall! :-)
Strax innan slutsignalen fick Ulla tag i kameran och fotade sista dansen, som blev en dubbelbugg med Ote, Emelie och Inge. Trevligt hade vi i alla fall, kan vi sanningsenligt intyga. Även om helgen hade innehållit mycket dansande och kraften sinade ibland. Men trött av dans, de e gött de! 

Några av oss styrde kosan hemåt med ännu mer dans i sikte. En sista genomgång av packningen inför dansresa med Cinderella. Vi ber att få återkomma inom kort med ett referat från ett rykande Ålandshav!


Tack för ännu en trevlig danskväll hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Och tillägger allvarligt att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg 2:an har en tuff kväll!

                             Tredje kurskvällen på andra omgången gällde i söndags.


                       
                                Några av "gamla gardet" blandade in sig i Bugg 2:ans uppvärmning.

 N
umer är det uppvärmning utan krusiduller som gäller för vårt första buggäng. En kort välkomstfras å på med musiken, sedan är det bugg som gäller. Lite stela leder mjukas upp och buggmuskler syresätts. Det kan behövas, för tredje kurskvällen för bugg 2:an är en tuff kurskväll!


                                

                                


 E
n repetition av våra båda "handbyten" blev det som inledning. Dessa två som inleder vår Bugg 2:a är bra på flera sätt som buggturer. Båda är mycket användbara på dansgolvet, en nog så viktig del.
 Sedan är de tydliga att belysa vikten av att tänka på dansriktningen. Rätt utgångsläge poängteras för att undvika kollisioner då tjejen avslutar turen, helst i just dansriktningen.
 Fast mycket bra att ha som just "Handbyten åxå! För visst är det så att har man tjejen i en högerhandsfattning, så kommer man på hur många kul turer som helst med vänsterhandsfattning, å vice versa? Lätt fixat nu! Ett val av passande "Handbyte" så är det ordnat! Redo för nästa tur!


                       
                             Stefan och Sandra under buggträning i söndags. Visst är det kul nu?
 

T
uff kväll! Jo den andra kurskvällen på 2:an omgång är vigd åt "Torpeden". En buggtur som inte bara sätter koordinationen på prov! För inledningsvis är det en lite klurig rörelse som skall tränas in. "Ett varv på tjejen" å "Pärleporten" å "Möte axel-axel" är några av lösenorden i turen. Vi brukar skoja till det så här för att underlätta inlärandet. Om det fungerar? Tja, vi tror så.
 Sedan är det tajmingen som har betydelse åxå. Dels skall ju takten följas och så skall rörelsen synkroniseras med partnern. Jo "Torpeden" är en lurig tur. Tar tid att hitta rätt i, men sedan en jättebra buggtur! En av mina favoritturer för övrigt.
 Vi tränar vidare på söndag och lägger samman den med de tidigare turerna. Tillägas bör, att jag tycker Ni gjorde det bra i söndags! Mycket bra!


                                            

 Avslutning med "Blanda å ge"! Nu blandade gänget turer från minnet och Ulla höjde tempot en smula. Låtar kring 150 bpm (beats per minute) i takt spelades och hade inte svettpärlorna tittat fram tidigare så gjorde de det nu i alla  fall. "Korta armar å korta steg", var det övergripande rådet som gavs!


                        

 E
n trevlig kurskväll igen kunde vi summera för våra Bugg 2:or! Vi sänder ett extra Tack till er "gamlingar" som hoppar med i gruppen och ger värdefull hjälp! Vi ställer siktet mot nästa söndag med Er alla! Välkomna då!

                                                                                                                     Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
                    
                                O
ch tillägger givetvis "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 106


Fortsättning följer, mera BUGG's!

Våra Bugg 4:or kastar sig in i leken!


Här dansas det bugg med Peter och Malin!

Till uppvärmning med gänget i bugg 4:an blir det full fart per omgående! Danssuget på topp då man redan suttit å väntat under de sista låtarna som förra gänget dansat till! "Välkomna upp på dansgolvet!" är startsignalen!


Även här fick första delen bestå av repetition. Förra gångens "Rallytur" fick inleda kvällens kursande! En lurande start, korsvis fattning, dubbelt rally och roll mot rygg". Tja en kort sammanfattning av turen. Några nytillkomna fick givetvis en tydligare beskrivning, lite klurig är ju turen, trots allt.
Ett nappatag med "Twisten" tog vi åxå! För er som kände för lite extra provade vi på "vridningen" som tillägg. Avslutningstegen med 3-4 kicken är ger krydda åt turen, men träning tarvas!

För Bugg 4:ans grupp stod "Avig fattning med piruett" som kvällens lockbete. Här fumlade "danslärar'n till det å glömde ett högervarv! Det glömmer ingen nu, alltid en fördel med vimsiga ledare!  
Så här blev det piruetter på löpande band! Prima primadonnor, så långt ögat nådde! Bugg kräver koncentration! Men visst blev det bra bugg!


Motionsdans på uppgång!


Idel nöjda dansare i Tveta i söndags!Att Bengt-Åke gjorde ett gästbesök gillade damerna! Här fick Ann-Louise en dans.Cia och Åke lämnade farmen och tog en dans istället!


Angelique och Stellan stannade kvar från första kursen och Motionsdansade! Helt Rätt!
Dansare från båda kursdelarna och nytillkomna på det! Så ska det va!


Dubbelbugg dyker upp som oftast! Anna och Monica dubblar med Björn-Ove!Inge buggar med Ote och Lena!John och Annica buggar och trivs på Motionsdansen!


Gott om dansare under söndagens Motionsdans! Precis som vi önskat droppar fler in till dansen! Hjärtligt Välkomna ska Ni vara!
Till dans med glädje i Hjärtat, Till dans för Hjärtat med Motion, samt kanske en dans med Hjärtevännen! Allt enligt BUGG's slogan: Dans med Hjärtat!Nya dimensioner i foxen! Våra entusiaster är inte främmande för den så omtalade "Gnuss-foxen"!
Vår kanske mest inbitne foxare, Karlsten, utlovar ytterligare varianter på söndag. Vi väntar spänt på detta!


Vi ritar en röd ring kring nästa söndag i almanackan, för då får inget stå ivägen för nästa danskväll med BUGG's!

För är det månne någon som är sugen på dans på söndag, står BUGG's givetvis för musiken i Tveta Bgd! Av tradition!

Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Och visar då för tvekande själar: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

RSS 2.0