Dansglädje i Tveta Bygdegård!

                                                       Bugg 2:an först ut i elden

                        
                                        Bugg 2:ans deltagare startar med att känna på glidet.


 Ingen mjukstart för 2:ans gäng i söndags heller. Nej, vi bygger vidare enligt "kursplanen" i gott tempo. Inledningsvis gav vi förra gångens "Handbyte bak killens rygg" en genomgång till. En av de där buggturerna som innehåller så mycket mer än bara en buggtur.
 Här blir dansriktningen mycket viktigt att tänka på. Det gäller ju att inte skicka iväg damen mot övriga dansare, utan med dem. Sedan tydliggörs vikten av att hjälpas åt, går tjejen bakåt, går killen fram, och vice versa. Allt för att buggen skall bli så tajt och smidig som möjligt.


                                  


 Flitig träning av detta, följde på genomgången. Här försöker vi räta ut frågetecknen och påminner om dansriktningen glöms bort. Det blir mycket att hålla i huvudet, vi vet! -"Inte bara buggturen i sig, takten skall följas och sen hur man står åxå!"  -"Å, nej nu kommer lekledar'n å tjatar om takten igen!" Tuffa tag hos BUGG's!


                                 

 Kvällens nya tur var den användbara "Handbyte bak tjejens rygg". Så här i börjar poängterar vi vikten av markeringen som inledning, och det var åxå detta som tränades först. Handens vridning, handbytet bakom ryggen och sedan väntan med att höja killens hand tills första varvet var klart. Många moment att sortera ut innan allt flyter på som beräknat. Å sen dansriktningen på det...

   Se nedan, på tjusiga bilder av kvällens tur!

                                     
                                              Handbyte bak tjejens rygg tränades av deltagarna! 


 Vad vi sedan lägger märke till under kvällarnas gång, är att tidigare lite spända miner allt mer spricker ut i leenden! Ett tydligt tecken att det börjar fungera nu, och vi blir allt mer avspända. Vi börjar dansa avslappnad och hittar dansglädjen. För det är ju den vi främst vill förmedla, "Dans med Hjärtat", som vi säger hos BUGG's!

 Så Välkomna nästa söndag igen alla bugg 2:or!    Då dansar vi med hjärtat igen!  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!


        PS
. Fortsättning på bloggen under veckan med Bugg 4:an och Motionsdansen!  Välkomna åter!


                  Då väntas ännu mer bevis på: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!  Tveklöst!

Aktivitetsplan 105


Vi siktade mot omstart hos BUGG's!

                                                         Bugg 2 äntrar golvet! 

J
a visst blev det en trevlig omstart på BUGG's Danskurser! Båda kursdelarna vi startade upp i början av september hade förra söndagen avverkat sina sex omgångar. Så nu lyfte vi oss upp ett steg och startade upp Bugg 2 och Bugg 4. Den sedvanliga frågan, skulle någon nappa på vår omstart? 

                          
                                       Tveta Bygdegård blev riktigt välfylld, redan till bugg 2:ans start!

  Det blev gott om napp, om man nu får uttrycka sig så. En liten rokad i rollbesättningen förvisso. men antalet deltagare är inte mindre i alla fall. Trevligt tycker vi! Å hjärtligt Välkomna är Ni!


                                    


 Inledning med lite genomgång av grunden i bugg, enligt oss. För visst är fundamentet viktigt då vi bygger bugg på höjden, för uppåt siktar vi! Grundsteg, Cirkelbugg, armar och steg, allt i takt takt! Premiär åxå för "Gummibandsdans", en talande förklaring om detta med att föra lagom kraftfullt.  


                          
                                 Stellan och Angelique under hård buggträning! Fast rätt kul var det ändå!

  För alla och envar tog vi en dust med "Katapulten" som repris. Här berörde vi likheten med Cirkel-buggen, gällande tjejens stegmönster. Visst rätades några frågetecken ut, tror vi.


                                   

 Kvällens nyhet för gänget var "Handbyte bak killes rygg", som blir den första i en trilogi av buggturer som inleder 2:ans buggkurs. Här betonade vi vikten av att hjälpas åt i buggen. En demonstration då Ulla fick bugga runt en stillastående "Lekledare" på fyra takter, gav tydligt bevis av detta! 
 Steg för steg gick vi igenom turen, parens inbördes rörelse övades in och så spelade Ulla en låt att öva till. Parbyte och ytterligare snack, innan musiken sattes på igen.   

                          
                    Jenny och Fredrik , ett av paren på BUGG's bugg 2.a!

 Som avslutning fick paren plocka turer ur minnet i vår avslutande "Blanda å ge"! Fri dans, även kallat! Här höjde Ulla tempot på musiken en smula, å minnsan tror jag inte det börjar likna bugg! Tack till er alla deltagare, och hoppas på återseende nästa söndag!


                                                       Bugg 4.an fyllde lokalen!

 Kära Hjärtanes vad folk det blev på golvet då Bugg 4:an bjöds på uppvärmning! Trevliga återseenden sedan både höstens- och tidigare kursers deltagare! Välkomna! 

                          
                                           En välfylld buggkurs med överaskande jämna par!

 Här fick "danslärar'n se upp bland ivriga buggare! Som seden är hos BUGG's startar vi med uppvärmning för buggänget! Medryckande toner fick till och med några ur föregående kurs att stanna kvar en stund och ta sig en bugg. "Golvet var halt" blev ett unisont omdöme, å Ulla spred fästvalla bland buggande fötter.    

                                   
                             Glädje och koncentration i Tveta gällde under uppvärmningen!


 Vi inleder kursandet med lite repetition som brukligt. Förra gångens "Kråka höger" gick i repris, vilket blev extra bra några nya deltagare hade dykt upp. Så här blev det studie i Kråkans rörelseschema!

 Funderingar kring "Låskolven" hade dykt upp under veckan, så även denna fick sig en återblick. Trevligt att kunna lägga till den igen, då den var ny för somliga. En stund med musik så gänget fick testa dessa turer!
  
                          
                                            Visst gillar både Magnus och Maria att dansa bugg!


                                  
                                Hur många bilder i ovan rad är "Låskolv" respektive "Kråka höger" måntro?


                                 


 En liten kluring fick ni åxå! Med mest på skoj, med ett uns av allvar, lade vi till "Twisten" under kursen. Här ingår ju den trixiga 3-4 kicken, som vi tränade som inledning! Då detta fungerade hjälpligt lade vi till den lite enklare varianten, och visst twistade vi på! Träning är det innan kicken sitter som den skall. Vi ber att få återkomma! 

                          
                                                    "Plattan i botten" under Bugg 4:an!

 Dags för kvällens egentliga tur som bestod i "Rallyturen". Ingång med vinkande vänster, dubblering av rallytur och avslut med rygg mot rygg. Ja tänk vad det går att få till! Inga dikeskörningar är rapporterade så vi flaggar väl till omstart nästa söndag igen. Dubbfritt så klart! Bästa mellantid, Team Kallin! 


                                  

 Även här fick gänget blanda fritt under slutklämmen. En liten tempohöjning som regel, å nu flydde "danslärar'n" golvet! 


                                                 Motionsdans med blandade gäster!

                          
De flesta väljer Bugg medan några väljer Foxtrot! Fritt val för gemensamt nöje under Motionsdansen hos BUGG's! 


                                  
                                                     

 Vi är väldigt glada att Motionsdansen uppskattas! Många stannar kvar från kurserna och några kommer enkom för BUGG's Motionsdans. Precis som vi vill det skall vara. En trevlig avslutning på både kvällen och helgen med dans i Tveta Bygdegård med gänget hos BUGG's! Alla dansintresserade är givetvis Välkomna! 

                           
                               Först fick Lisa och Anna fick en genomgång i Dubbelbugg av Björn-Ove.

                          
                                                     Sedan var det dags för Monica och Annica.


                                   

 Vi Tackar så mycket för en ovanligt trevlig omstart i söndags! Ett återseende nästa söndag står högst upp på vår önskelista! Hoppas Ni håller med!


                                                                                                             Hälsar BUGG's / Ulla å Arne...

                              Som dessutom tillägger: "Ska de va bugg, ska de BUGG's!"

PS. Hur var svaret på frågan i texten?

Aktivitetsplan 104


Välkomna till Omstart hos BUGG's!

Den första delen av höstens buggkurser är till ända. Vår bugg 1:a och bugg 3:a finaldansade i söndags, och tar båda därmed ett kliv upp skalan! För nu på söndag den 23:e oktober drar de båda fortsättningskurserna igång! 


Conny och Sara, två av våra dansglada deltagare i höst!

 BUGG 2:an
Först ut på söndag är vår Bugg 2:a, kl. 16.30! Denna kursdel är i första han en naturlig fortsättning på nyss avslutade bugg 1:an. Dock är den åxå en ofta uppskattad kursdel att hoppa med för Er som buggat tidigare, och vill friska upp bugg-minnet.

 Vi gör en kort repris av grunden i vårt sätt att dansa bugg, och bygger sedan vidare med denna kursdels buggturer. En kursomgång som ger en utmärkt grund att idka bugg på allvar då det är dans på gång!  


BUGG 4:an
Som andra kursdel hos BUGG's, startar vi upp Bugg 4:an kl. 18.00 nu på söndag! Den mycket välbesökta bugg 3:an, som avslutades förra söndagen, fortsätter även den. Här är det vår högsta renodlade buggkurs, som ligger i startgroparna. Där kommer de lite klurigare buggturerna fram, och ger den lilla extra knorren på buggen! En uppskattad kursdel hos BUGG's! Om nu inte Karlsten satsar på foxtrot fullt ut :-) , blir det inte bara Malin som får bugga med honom under hösten! 


Både BUGG 2 och BUGG 4
Vi vill även poängtera att det finns möjligheter att gå båda kursdelarna åxå! För om någon känner att man skulle vilja repetera bugg 2:an, även om man hoppar med i bugg 4:an, går detta utmärkt!

Att ta tillfället till mer buggträning, är något vi rekomenderar starkt! Flera av våra deltagare har utnyttjat detta under årens lopp, och tagit till sig ytterligare träning. Här tar vi halv avgift för den "lägre" kursdelen, och hel avgift för den "högre" kursdelen. En möjlighet värd att utnyttja

 BUGG's

Omstart på buggkurserna
 i
Tveta Bygdegård
 

Bugg 2:an     kl. 16.30
Bugg 4:an     kl. 18.00

6 gånger 1,5 timme  240:-
inkl. Motionsdansen!

Avgift för båda kursdelarna (bugg 2 + bugg 4): 360:-

*********************************************
 
MOTIONSDANS
                                                                
                                                              kl. 19.30 - 21.00                                                               
Enbart Motionsdans 20:- !

********************************************

Hjärtligt Välkomna att dansa med BUGG's!                 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 


Danstips ikväll fredag!

Ett rykande aktuellt danstips från Ote lägger vi ut i en hast: 

  "Helgens danstips: Wahlströms Forshaga Folketshus Fredag 21 okt kl 21,00-01,00. Kul om det kommer fler Buggsare. Karlsten: det finns säkert många fina tjejer att foxa med även där!"

V
ad vi förstår är ett flertal BUGG'sare på väg dit just ikväll!

 Trevlig danskväll på Er! Glöm inte att skicka mms-hälsningar till oss bloggläsare!

                                                                                                                    BUGG's / Arne

Delfinal som halvtidskväll!

                                             Bugg 1:an finaldansade i söndags

 I och med att vi dansar final på första omgångens buggkurser hos BUGG's, dansar vi åxå halvtid för höstsäsongen. Sex stycken kurskvällar är genomförda, och lika många återstår innan juluppehållet och tomten kommer till oss. För givetvis siktar vi på omstart nästa helg!


                        
                                                    Ankie och Claes under söndagens finalbugg.

 Som inledning fick Bugg 1:an deltagare repetera förra gångens "Katapult", där vi påtalade killens lite mer offensiva roll. Här är det inte bara att signalera tecken med handen, utan här blir hela kroppens rörelse ett tecken. Killen kliver in i tjejens arm, och börjar därmed buggturen. En ofta använd buggtur på dansgolvet.
 Då vi lite som bonus lade till samma buggtur, men med "Handstöt" som tillägg, klurade det till sig. Just inlärda hand- och armrörelser skulle korrigeras om och fördröjas, å så skulle tjejen göra ett högervarv åxå. Mycket huvudbry blev det, "-När skulle handen visas å vilket håll skulle ja snurra?" Svaret är det samma som oftast, med träning brukar de flesta frågetecknen räta ut sig. 


                                 
                                     Repetition och träning gällde för gänget inledningsvis!


 Som vanligt lade vi så in detta i vår "Ramsa" och tränade vidare på detta. Det har blivit många turer att hålla reda på nu, men det ser ut att fungera för det mesta. Vi påtalar förstås igen att "Ramsan" inte är ett absolut sätt att dansa efter, utan bara ett sätt att komma i håg Era buggturer. Med ytterligare träning blir killarna säkrare i att variera sina buggturer efter eget huvud!

                        
                                            Stellan och Pia visar Dansglädje under bugg 1:an!


 Flera av Er kanske kände att "Ramsan" var ganska fullbelagd nu, men en tur ytterligare skulle vi klämma in där. Kvällens "nyhet" är en tur som är lite av vår egen tur, nämligen "Midjetaget"! En buggtur som i de övre kurserna ofta används som del i några buggserier. En liten lustifikation som vi har, detta med att lägga samman passande buggturer till lite längre serier. Kan sedan Ulla hölja tempot på låtarna åxå är lyckan gjord!
 För våra vänner i bugg 1:an skall vi inte krångla till det i onödan, utan här tränar vi den som singeltur. Denna buggturs klurigheter så här i början, är nog att komma ihåg det viktiga "baksteget" och steget "fram" före tjejens högersväng! Samma förutsättning gäller här, Övning ger färdighet... 


                                        
                                                              Övning i "Midjetag" gäller här!

 Många nya rörelser och handgrepp har deltagarna i höstens Bugg 1:a fått känna på! "Bugglärar'n har tjatat om än det ena och än det andra, korta fötter hit och vridna fötter dit, korta armar å takt som skall följas. Å så skall man se glad ut åxå, mitt i all koncentration. Ja mycket har det varit, men både Ulla å jag hoppas att Ni har haft kul i alla fall! Vi hoppas givetvis på återseende nästa söndag! Välkomna!                                                    Bugg 3:an blandar nytt med gammalt!

 För deltagarna i Bugg 3:an har det varit en intensiv kursomgång. Under denna bugg 3:a har vi haft dansare som buggat på annan ort tidigare och därför har vi valt att lägga in lite buggturer från lägre kurser som komplement. Dels för att ge Er samma grund att bygga på som övriga buggare, men även ge möjlighet att hänga med på kommande buggturs-serier. En viktig förutsättning här har givetvis varit alla Ni "gamla buggrävar" funnits, för att ge säker handräckning på dansgolvet! 


                        
                                 En intensiv bugg har varit den röda tråden genom denna hösts Bugg 3:a!

 Några gånger har vi själva frågat oss om vi haft för högt tempo under kursen. Mycket bugg i flera variationer. Men.. Vi vill ju samtidigt hålla tempo genom kurserna. Våra deltagare ska inte vänta på musik som "kommit bort" eller bläddran-de i kurspapper. Det gillar inte vi då vi sitter i Er sits.
 Det vi vill vara nogranna med är buggturernas tydlighet. Mer finns att göra här, men vi jobbar på detta åxå! Hellre ägna tid åt en extra visning.... 
 Nej, vi hoppas kunna hålla högt tempo på BUGG's kurser. Hoppas givetvis att ni gillar det!                                 
                                                      "Skönt flyt" eller inte, kul e de i alla fall!


 Efter uppvärmning repeterade vi förra gångens "Kråka höger" och kompletterade den med "Tjejkryp".
Vår egen "Låskolven" som vi testade förra söndagen fick sig en repris. Hur gick det här då? Blev det några snygga högersvängar som final, tjejer?
 "Sköna moves" som det yngre gardet kanske skulle kallat det,provade vi på, "skönt flyt" i vår översättning. För vi testade åxå "Handbyte bak killes rygg" med förflyttningen, vänster till höger, som inledning på "Kråkan". Frågan är: hittade Ni något skönt flyt här?


                                     


 Kvällens buggtur var åxå en BUGG's egen variant. Den lite kryptiskt namnade "Inåut-turen", dök upp för ett par år sedan, och används på BUGG's kvällar allt som oftast. Trevligt tycker vi! Här betonade vi den glada blicken, som inte bara är trevlig i sig, utan är lite av buggturens tecken. Smile!
 Även här kombinerade vi en smula, och lade till bl.a. "Erotikhandaget". Som sagt en fullspäckat kurskväll i högt tempo!

 Vi tackar samtidigt alla Bugg 3:an deltagare för en trevlig kursomgång, och hoppas Ni har gillat den lika mycket som vi! En Bugg 4:a står för dörren, och vi hoppas även här på återseende nästa söndag! Välkomna!  

 

                                                 Motionsdans som avslut på kvällen!


                          
                                        Victoria och Tommy tog sig en fox under Motionsdansen!

 Det känns som Motionsdansen har blommat ut i höst! Många väljer att stanna kvar från Bugg 3:an, några Bugg 1:or återkommer samt några anländer enkom för denna avdelning! Vi är väldigt glada för detta! BUGG's startade ju med viljan att få dansa, som ledstjärna! Å den stjärnan lyser än...

                                   
                                                           Bugg och fox i behaglig blandning!
 

                        
               Många börjar att dansa med buggen som prio ett, men upptäcker efterhand även fox'en! 
                                             Instämmer helt, säger både Anna och Karlsten!


 Sex stycken söndagar med Kurs och Motion hos BUGG's är till ända. Halvtid på höstens kurser, med andra ord. Vi har haft trevligt, tycker vi, och hoppas givetvis att Ni känner så åxå!
 Samtidigt hoppas vi att fler blogg-läsare ser dansglädjen hos BUGG's och gör oss alla sällskap den sista halvan av höstens kursomgång. För nu siktar vi mot både en Bugg 2:a och en Bugg 4:a nästa söndag! Samt naturligtvis en fortsättning på BUGG's Motionsdans! Välkomna! 

            Trots fel å brister, är vi fortfarande övertygade: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Så det så!

                                                                                                                          Hälsar BUGG's / Ulla å Arne


Höstens första Dansafton i Tveta!

 De flesta passade på att ta del av vår variant av förfest, timmen innan vi kallar Trivseltimmen! En stund att samla sig inför dansen i goda vänner lag. Matkorgen inventerades och det verkar som Ni gillade innehållet! 

                                


 Att vi är tidiga med vår dansstart vet vi! För gänget hos BUGG's kan sin dans och behöver inte stärka sig speciellt mycket för att våga äntra dansgolvet. Redan kl. 20 börjar musiken, och då är det ingen tveksamhet. Nu är dansen prio 1!

                        
                                          Det var glatt i dubbel bemärkelse på lördagskvällen!

                                


                        
                                                           Sara och Conny i stilig danspose!                               

                        
                                                   Även Ann-Louise fick en dans med Conny
                                 

                                 
                                                    Många fina bilder på våra dansgäster blev det!


                        
                          Vår egen konditor i full action! Simon i bakgrunden håller ett vakande öga!

 Premiären för BUGG's Dansafton, både för hösten och i Tveta Bygdegård, får anses lyckad! Mycket lyckad! För visst var det en alldeles utomordetligt trevlig kväll! Med gänget hos BUGG's finns de bästa förutsättningar för en lyckad danskväll! Den saken är glasklar! Tack till Er alla för lördagens Dansafton! 

                                                                                                                       Hälsar BUGG's / Ulla å Arne


Aktivitetsplan 103

              

Dansafton idag!

                        
                                               Vackra höstfärger då solen tittar fram!

                         Idag lördag den 15 oktober dansar vi vår första Dansafton för i höst!
 Många anmälningar har redan droppat in, men vi har givetvis plats för fler deltagare! Trivseltimme med eget knyte från 19.00, då vi äter en bit tillsammans. Från kl. 20.00 dansar vi till BUGG's egen CD-musik, fram till midnatt. Avbrott strax efter 22-snåret för kaffe med dopp som vi bjuder på. Helt traditionellt!

    Vi hälsar alla varande och blivande BUGG's-Vänner Välkomna på lördagens Dansafton i Tveta Bygdegård!

                                                                                                                    Hälsningar BUGG's / Ulla å Arne

Danskryssning med Holidays och Kindbergs!

                   Välkommen på Danskryssning till Mariehamn på Åland 7-8 November!

                        
                                         Salta grabbar i holidays tar sig ton på Ålandshav!


                                                        
                                     Samt kända bandet Kindbergs spelar tillsammans då!


 Med hjälp av lokala initiativtagare, anordnas en Dansresa med Cinderella till Åland 7-8 november!

För det rimliga priset av 595:- ingår bussresa t/r, med rast i Arboga under ditresan, del i insides tvåbäddshytt, Buffé inkl. vin /öl / dricka och kaffe samt frukostbuffé på morgonen.

För bokning ring Charterbuss: 0550 / 83 346 och uppge kod "danskryss" 

Besök gärna även hemsida www.charterbuss.se 
 
                                             ************************************
 Några av våra vänner inom BUGG's har redan bokat och hoppas på en trevlig kryssning!

                                                                                                              Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 


Det börjar bli drag under galoscherna!

                                                     Välkomna att värma upp!

 Ett steg i utvecklingen är då bugg 1:an kan börja att värma upp som inledning. Det började vi redan med förra söndagen, och fortsatte givetvis åxå denna söndag. För de första gångerna blir det ju lekfarbrorn danslärar'n som tölar som inledning om handfattning å fötter. Nu fixar gänget detta själva. Ramsan gäller, gemensam inräkning och sedan buggar gänget på!


                        
                                                       Uppvärmning för bugg 1:an i söndags!


 På detta tog vi en dust med "Tjej bak killes rygg", som är det verkliga eldopet för deltagarna i Bugg 1:an. Turen består av flera delmoment som läggs samman, och blir därför en nöt att knäcka. En blandning av träning i grupp och sedan träning till musik gör underverk. Nu börjar den att sitta fint!


                                 

 Strax före pausen bytte vi stil! Nu skulle det tränas foxtrot! Dansafton som sagt på gång, och då brukar vi alltid låta nybörjargänget få testa detta. Det där med en "Å" takt var lustigt. Den dyker upp på det karakteristiska "dubbelsteget" i foxen. Så nu räknade vi "1 - 2 - 3 Å 1" Klurigt det där, men visst fick vi en början på den tråden åxå...  Foxtroten är verkligen den dansen som kräver idog träning. Hitta stegen, framåt å bakåt, svänga höger å vänster och sedan kunna slappna av å skönt följa musiken.

 Avslutningsvis kom så kvällens buggtur upp, nämnligen "Katapulten". Här fick killarna förmaning att vara offensiva och kliva in i tjejens arm, som inledning. Som vanligt ger träning resultat och visst började även denna se bra ut! In med den i ramsan å vips blev den en tur längre! Mer att hålla reda på.....


                                 

 En trevlig kväll med gänget i bugg 1:an var till ända. De flesta avslutade kvällen här och styrde kosan hemåt, medan några satte sig tillrätta och väntade på kvällens finalpass. Helt rätt, tycker vi!


                                               En stor skara Bugg 3:or äntrar golvet

 Årets Bugg 3:a är en ovanligt välbesatt grupp! Så då detta gäng äntrar golvet får knappt danslärar'n plats. Ett trevligt utgångsläge att bedriva buggkurs så här! Uppvärmning till lockande rytmer...


                         
                                  Uppvärmning med återkommande byten. Alla ska ju värma upp!


 I samband med uppvärmningen repeterade vi förra gångens varianter på "Katapulten". Hela 5 st. blev det då vi summerade! Då inräknat både "Polisturen" och "Medis-turen", som dök upp här. Repetition i full fart, så att säga!

 Efter lite detaljstuderande av gamla "Tjej bak killes rygg", där vi kom med några påpekande, hade tiden runnit iväg sådär igen. "Blanda å Ge" fick avsluta första passet innan den viktiga kaffepausen tog vid. 

 
                                 


 Kvällens buggtur var "Kråka Höger" som monterades ner i beståndsdelar inför träningen. Karlsten insisterade på grundstegen som inledning, så det fick det bli... På detta "förde vi tjej åt höger","bytte sida", "studerade armveck" och "lade öglor". Ja käre tid vad det går att få ihop! Men buggtur av det, blev det.

                                 

 En variant signerad BUGG's provade vi på avslutningsvis. Buggturen dök upp förra säsongen och var länge namnlös. I duschen på jobbet, av alla ställen, dök så namnet plötsligt upp. Den skulle heta "Låskolven"! Lustiga kommentarer härvidlag, undanbedes vänligen men bestämt!

 Så nu blev det träning av "Låskolven", och den var helt ny för en stor del av gänget. Kul att få något nytt, även för "gamla rävar". Även här rann tiden iväg, men de sista fem minuterna höjde vi tempot och dansade "Blanda å Ge"! Å minsann dök en hel del "Låskolvar" upp!
              

                                         

 Bugg 3:orna pustade ut efter väl genomfört arbetspass. Vilan blev dock inte lång, nästa pass låg redan på "skivtallriken"...

                                                Motionsdans med blandade gäster

                      
     
                         
                               Söndagens Motionsdans blev en överaskande välbesökt tillställning!

 Många bugg 3:or stannade kvar, några tillkommande och våra väntande bugg 1:or äntrade golvet. Trevligt!
 En extra eloge till Er bugg 1:or som tog tillfället att träna lite extra här!!

                                

 Då höstkvällen hade fått mer normal ute-temperatur, blev följden att lokalens inre-dito höll sig på en behaglig nivå.
 Som vanligt bestod första halvan av Fox och Bugg i fin blandning. Här försöker vi att till övervägande blanda nyare danslåtar.
 Kul att kunna ge ett smakprov på ny å bra dansmusik,(enligt oss) som riksradion så envetet vägrar spela i etern. Är det det som månne kallas "Public service"? 

                                 

 Sista halvan av Motionsdansen är vigd åt bara bugg! Här duggar det emellertid tätt mellan "gamla godingar"! Vi väljer, de i vårt tycke, skönast bugglåtarna. Tanken är att locka till en bugg till, å en till, å en till... Grundtanken i BUGG's Motionsdans!  


                                        

                        
                                     Utvilade Tommy buggar skjortan av lilla Emelie!                        
                                      Kul att Karlsten börjat gilla fox, säger både vi och Kate


                                            


                        
                                   Lisa såg till att Cleas från bugg 1:an fick träna både bugg och fox.


                        
                              Likaväl som att Anna tog hand om Christoffers dansträning. Bra tjejer!


                                                          
                                           Inge såg givetvis till att det dansades Dubbelbugg!
                                                  Något annat hade föressten överaskat oss!

  Som vi spådde redan förra veckan blev denna söndags Kurs och Motion hos BUGG's ovanligt trevlig! Utan att riskera allt för mycket kan vi redan nu säga att trenden håller i sig, och utlovar ännu en ovanligt trevlig söndag i Tveta redan kommande söndag! Välkomna att se själva då! Vi bjuder på kaffe, godis, kurs och Motion då, helt klart!  

 Vi Hälsar och Tackar alla våra trevliga deltagare för söndagens aktiviteter!            BUGG's / Ulla å Arne

 
               128 st. Facebookvänner kan inte ha fel,  Ska de va bugg, ska de va BUGG's!


PS.
 Du är väl med i gruppen "BUGG's" på Facebook? 
                                                                                DS.

 


Aktivitetsplan 102

             
                

Får vi lov, till en Dansafton!

 En eller ett par gånger under säsongen brukar vi försöka att arrangera en Dansafton! Ett tillfälle att träffas och dansa. Sitta ner och växla några ord under vår den inledande "Trivseltimmen", då den medhavda matkorgen kommer i centrum. Här brukar gänget duka upp rätter med stor variation, sallad, paj, baugette, smörgåstårta eller till och med pizza! Valfri dryck till detta givetvis! Vårt sätt att genomföra en förfest.

    
Några bilder från vårens sista Dansafton hos BUGG's

 Dansen står givetvis i centrum för vår aktivitet! Här blandar vi fox och bugg i lagomt tempo! Vi plockar nu danslåtar, lite mer med skön stämning som riktmärke här. Nu är tillfälle för fina gamla godingar, som lockar till mysig dans, lite välbekant text att nynna med i. Dansafton hos BUGG's!
 Likaväl som kvällen är som gjord för trevlig dans, är tanken åxå att Ni som går grundkurserna skall få ett utmärkt tillfälle att träna Er dans! I nästan skarpt läge, som vi säger. Så till alla Er grundkursare. Missa inte BUGG's Dansafton! 


Full fart på dansen under Motionsdansen i mars månad.

 Med ovan text som lite orientering, Bjuder vi härmed in Er alla Dansvänner till Dansafton hos BUGG's!

DANSAFTON
Tveta Bygdegård
Lördag 15 oktober
Trivseltimme kl.19.00
Dansen börjar 20.00
Pågår till ca. 00.00
Vi bjuder på "11-kaffe" som vanligt!
Entré 50:-

Anmälan på lista nu på söndag eller via BUGG'sMs nummret: 076-148 83 85
Hjärtligt Välkomna!

Hälsar BUGG's / Ulla å Arne


En kurskväll med mersmak!

                                              Bugg 1:an praktiserar dansträning!

 I vår egen kursplan står det att gång 4 för nybörjargänget är ämnad för Repetition och träning av "Buggsväng". "För att få allt att fungera ihop". Vid första påseendet låter det mest som idétorka, och få kvällen att glida iväg utan substans. Fast av erfarenhet vet vi att detta kanske är den viktigaste kvällen under bugg 1:ans kurs!
 Med vår "Ramsa" som bas låter vi pusselbitarna falla på plats. Den kluriga "Tjej bak killes rygg" får mer tid för träning, och placeras sedan in i serien. Varpå det är dansträning som gäller! Om och om igen!

 
                        
                                                Visst börjar det att likna bugg för våra bugg 1:or!

 För dansträning är ju vad som behövs! Allt eftersom repetitionskvällen lider, mjuknar gänget upp. Det buggas! Ramsan gås igenom gång på gång. Visst kommer man av sig ibland, men börjar strax om. Framför allt ser vi att spännda ansikten spricker upp och leenden kommer tätare. Det börjar bli kul med bugg! 


                               

 Denna tid i min egen buggkarriär minns jag med glädje. Utöver grundstegen hade man just lärt sig "Buggsväng" och "Karusell". Min kvinnliga kurskamrat å jag hängde med dansgänget på Torsdagsdans på hotellet. De övriga var långt före oss i kunnandet, och förstår att man inte stod allra högst på listan hos dem.
 Fast min kurskamrat å jag buggade torsdagskvällarna igenom. "Buggsväng" å "Karusell"! Det var skitkul! Vi fick den viktiga dansträningen, och kunde lägga till en tur varje vecka å träna detta så svetten dröp.

 Tordagsdanserna är ett minne blott. Tyvärr! Ibland ordnas en sporadisk dans, varpå man konstaterar att publiken sviker. Sedan struntar man i att arrangera danser på ett tag tills man provar igen med samma resultat.
 Själv tror jag på återkommande danser. Något som danspubliken kan bli van och känna sig trygga med, få in en rutin att dansa. Ytterligare ett stort ämne att diskutera!


                                       


 Gänget hos BUGG's bugg 1:a buggar dock vidare. Här grundar vi vanan att dansa på söndagskvällar. Kul har vi åxå. Det flyter på och nästa söndag övar vi vidare, samt lägger till en ny buggtur till i ramsan!
 Det är inte utan att man är lite avundsjuk på Er, som har så mycket nytt å kul att lära, framför Er!


                             Även bugg 3:an hade en kväll med mycket smått och gott!
                      

                          
                                            Uppvärmning för Bugg 3:an är en tät historia!

 Efter den traditionella uppvärmningen gällde repetition även för bugg 3:ans gäng. Ja "Buggsväng höger" fick Ni baka in i uppvärmningen förstås. Bättre å bättre går den, men träning gäller innan tjejen går i sin fina cirkel! Sedan repade vi givetvis förra gångens "Erotikhandtag". En av de där långa turerna som är både klurig å svår att komma ihåg i ett svep. Med några "Dagisramsor" som bistånd, så får minnet extra hjälp. "Killen går, å tjejen går, å tjejen går igen" tillsammans med "Huggormen", ja vad håller vi på med egentligen? Men kul e de!


                                  

 Sedan fick sig vår variant av "Midjetaget" sig en repris. (Snyggt Anna å John!) Inte bara för turen som så, utan för att se vad användbar den är ihop med övriga turer. Vi pusslade ihop med både "Torped" och "Handbyte bak killes rygg", några turer som passar fint tillsammans.  

                                  
 Annars var ju kvällens attraktion "Katapulter" i 5 varianter och kombinationer. En av de där grundfigurerna som är så användbara. Tiden gled iväg när "Danslärarna" rök i hop och diskuterade så hårtestarna flög! Nja kanske lite överdrift, men visst har vi kul på våra möten? Tio minuter kvar till "Blanda å ge". Ulla höjde tempot och jag tror ingen av er frös speciellt mycket!


                        
                                                   Björn-Ove bjuder Lisa på en bugg!


                              

 Så vi kan ganska sanningenligt summera att även Bugg 3:an hade en intensiv kurskväll! Mycket bugg varvat med en hel del töl. Ja, det där sista var mest Ullas tillägg, adresserat till mig. Men kul hade vi! Eller? 


                        
                                                          Lilla Lady kom å charmade alla!


                                                   Motionsdans i sommarkväll!

                                       

 Med den sommarlika värmen vi haft sista tiden, känns det som om sommaren återkommit. Det är bara att njuta så länge det går, även om skjortan snabbt blir blöt under dansen. Dörrar och fönster på vid gavel, så syret kommer in. Minns att vintern började 8:e november förra året.


                        
                                           Paret Magnus och Jenny tränade extra under Motionen.                                                                    
                                                    Emelie och Tommy tar en Foxtrot.

 Vi lägger fjärde Kurs och Motionskvällen hos BUGG's i Tveta till handlingarna. En ovanligt trevlig kväll tycker vi! Fast å andra sidan är alla kvällar med gänget hos BUGG's, ovanligt trevliga allihopa! Så utan att lova för mycket kan vi utlova ännu en ovanligt trevlig kväll med Kurs och Motion i Tveta nästa söndag igen! Välkomna då!

             Vi slår oss likt Tarzan för bröstet och utropar: Ska de va bugg, ska de va BUGG's! 

                                                                                                             Hälsar BUGG's / Ulla å ArneAktivitetsplan 101 2 okt.-11

               

En bugg i Fengersfors!

 Det blev en tur till Fengersfors. Själva hade vi haft en fullspäckad lördag, så kvällens aktiviteter var långt från givna. Fast visst vore det trevligt med en dans, då vi nu hade "ledig" helg. Så det blev, som sagt var, en tur till Fengersfors.

                        
                                            Grabbarna i holidays blir bara bättre!

 Vi har följt gänget i holidays några år nu, så att gänget spelade i Fengersfors var ett trevligt återseende. Vi har alltid gillat deras låtval, en blandning nytt och gammalt inom dansgenren. Nu har bandet skaffat sig erfarenhet åxå och blommar sannerligen ut. Grabbarna gillar vad de gör, en viktig ingrediens om resultatet ska bli bra.
 En repertoar med bra tempo! Viktigt tycker vi! Grabbarna i holidays glittrar av spelglädje, och blir bara bättre!


                                  

 Ett gott antal dansare besökte dansen och flertalet tidigare eller nuvarande BUGG'sare. Alltid lika trevligt att återse Er igen! Varmt i lokalen som bara den, men så var ju yttertempraturen hög åxå. Så ett och annat besök på svaliga trappan blev det. Fox och Bugg varvades, och mix med Vals, Schottis och Hambo bjöds det på. Kul att flera BUGG'sare hängde på här å visade att vi vågar oss på mer än bugg! Alltmer buggare släppte loss eftersom kvällen led, kul tyckte i alla fall vi.


                         
                                    Ulla och Monica vilade sulorna och tog sig en pratstund.


                                        

 En trevlig kväll i Fengersfors är till ända. Snabbt skjortbyte innan hemresan och så kunde vi börja småplanera för söndagen bugg under hemresan. För helgens finaldans dansar vi i Tveta Bygdegård med gänget i BUGG's söndag kväll! Kurs för bugg 1 och bugg 3 som inledning, sedan Motionsdans kl. 19.30! Då är alla danssugna Välkomna!

                    Hörde vinden rassla i löven under kvällen: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's"!

                                                                                                                Hälsar BUGG's / Ulla å Arne


RSS 2.0