En välbesökt Motionsdans

                                                   En verkligt välbesökt Danskväll i söndags!

                 
                            Större delen av kvällen handlar om bugg, här idkas detta av bland andra, Peter och Monica.

 När sista bugglåten för DansMix'en tonat ut tackar vi för kursdelen, och Välkomnar till Motionsdans i samma andetag. Som så många gånger tidigare väljer många kursare att stanna kvar och ta vara på tllfället till dans.
Ett alldeles utomordentligt bra val, tycker givetvis vi!

                                   

 Vi hade några ytterligare dansgäster på besök, denna söndag. Inge och Ote är ju som bekant ute och dansar i bygderna så fort tillfälle ges, och från Mellerud hade de lockat med några kamrater. Trevligt tyckte vi! Först fick de prova på vår DansMix och blev tydligen inte helt avskräckta, utan stannade kvar till Motionsdansen och provade den. Vi hoppas den föll i smaken och genererar ett återbesök, när tillfälle ges! Välkomna åter! 

                           
                                                   Anna fick en dans med Christoffer, som gästade oss igen.


                          
                                               Peter i buggartagen, här är det Lisa som får en svängom.

 Några av grabbarna ur Bugg 1:ans gäng testade detta med Motionsdans denna söndag. En sak är att delta i buggkurs, visserligen ett stort steg bara det! Fast sedan är nästa steg att komma till Motionsdansen, för här skall man på egen hand äntra dansgolvet. Välja danspartner och själv starta upp sin dans. När man så känner sig redo för steget, är ju dans med gänget hos BUGG's, ett mycket gott sällskap att ha runtomkring sig.
 Här vet vi alla om den känslan, och förhoppningsvis ger vi alla våra nya dansare ett välbehövligt stöd. Ett "Får jag lov till en dans?" passar alldeles utmärkt här! Dessto snabbare man kommer ut på egen fot, så att säga, dess bättre är det! För dans, bland och med andra dansare, är den bästa träning!
 

                                     


                            
                  När Ulla ber om en "pose" inför kameran, nobbar sällan gänget! Hej, säger Lisa och Tommy!

 För egen del provade man på dansgolvet i tidigt skede, när man bläddrar i sitt minnet. Dålig med insikt om sin egen begränsning har man ju alltid haft. (En orsak bara det att men nu stå å lär ut dans, eller...)
 Folk i min dåvarande närhet hade dansat långt före mig. Ovan nämnda gjorde att jag och kvinnlig kurskamrat hängde med på hotell-dans redan efter andra gången på 1:ans buggkurs. Cirkelbugg och Karusell en hel kväll, gav värdefull träning! Lite knuff å bök med andra dansare, så släppte nog mycket av oron.
 Så mitt tips är och förblir: Ge Er ut på dans fortast möjligt! Vi är ju förstås glada att Ni väljer BUGG's Motionsdans! 

 
                               
                                                         Vårat dansgäng gillar även Foxtrot, i alla stilar!

 Som vanligt växlar vi mellan Fox och Bugg under första halvan. Själva tyckte vi hittade en hel del sköna foxar under denna första period.
 Att dansa foxtrot är träning, som vi talat om tidigare. Med mer fox-timmar i benen, utvecklar man sin egen stil. Något som säkert våra damer skriver under på? Förmodligen dansar inte två killar foxtrot lika. I samma mening får man beundra våra damers förmåga att följa oss killar i Foxandet! Ni är fantastiska!


                                                        
                                  Här får Lotta prova på Inges Foxtrot-stil! Klart godkänt, ser det ut som!

 Annars är det väl mest Bugg som gäller under kvällen. Bugg är ju lite av det allt kretsar kring för BUGG's! Trots att våra buggturer är ganska uppstyrda, så skapas egna stilar här. En personlig touch på många varianter, samtidigt som vi killar får egna favorit-kombinationer.
 Här måste man beundra tjejerna i än större grad. Ni som dansat bugg i några år, blir fantastiskt duktiga att läsa våra små markeringar i buggen! En liten vinkling av handleden räcker för att den buggtur vi planerat, är i full gång för vår buggtjej!  Det är här epitetet "Buggloppa" passar som handsken!


                           
                                        Här är det Stellan som markerar buggtur för Emelie.

                                 


                            
         Att Claes blev biten av Buggen märktes snart, men nu dansas även foxtrot. Går utmärkt säger Ann-Louise!


                           
                                          Med lite rockigare tongångar är det svårt att inte ryckas med!
                                                   Tror att Kim håller med, under bugg med Malin!

                           
                                       Det blev mycket dans för de flesta. Veijo tog en bugg med Annica...


                           
                                                                   ...och en fox med Monica.


                           
                                     Både Emelie och Victoria får en dubbelbugg. Med vem? Inge så klart!

                           
                                              Är det månne "Rallyturen", Claes bjuder Lena på?

                           
                     När Lena är klar med disken vankas det bugg. Här får Stellan föra med stadig "bonna-hand".


                                    


                                               


                                    
 
                                     
 
                                    


 Som seden är hos BUGG's, fick sista kvarten beså av idel rockiga låtar. Både Ulla å jag är nog mer rock-diggare är rena dansbands-fans. Bra säger vi, att de flesta banden kör riktigt goa rock-covers nu för tiden!
 Vad vi kunde avläsa av Er alla buggare hos oss, är vi inte ensamma om att gilla bugg till rockmusik! För här blev det verkligen sväng på golvet! Då ett rock-medley fick avsluta kvällen, blev golvet välbesökt. Vilken skön syn!

                                                 

 En alldeles ypperlig Motionskväll, kunde vi summera per omgående! Ett stort tack till Er alla som gjorde kvällen till ett skönt minne! Vi vilar inte på lagrarna för det, utan siktar högt på repris nästa söndag igen! Till Alla Er som ännu inte testat BUGG's Motionsdans, -det är bara fem söndagar kvar nu!  Men fem helkul söndagar då förstås! Välkomna!

 Vi laddar med flera sköna låtar till nästa söndag, och hoppas på fortsatt gott deltagande! Vårda dans-skorna under veckan, för på söndag får de bekänna färg igen! Mera dans med BUGG's på G!

                                                                                                              Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                                  Minst en bugg i veckan! Och: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

PS.
Tangerat "All time high" på bloggens besökslista på tisdagen! Vi Tackar!

DansMix 2, översta steget i trappan!


                                                            Gott om deltagare i DansMix 2

               

                                                                 Gamla och nya deltagare på vår DansMix!

  När nu vårvärmen börjar göra sig gällande, lockar utevistelse alla och envar. Därför blir vi dubbelt glada då dansgänget tar sig tid att dansa med oss en stund, så här på söndagseftermiddagen! Här till DansMix'ens andra avdelning, blev det riktigt gott om folk. Några av det gamla gardet och några nya deltagare dök upp till starten. En bra blandning av dansare borgar för en bra kursomgång! Några helt nya gäster besökte oss åxå, trevligt! Ett varmt Välkommen säger vi till Er alla! 
   
                         
                              Naturligtvis startar vi med uppvärmning, här värmer Monica och Claes med en bugg.

 DansMix 2 har ju repetition av Bugg 3 och Bugg 4 som huvudingrediens. En hel del av gänget är ganska nya i de här buggturerna, så en titt i kristallkulan ger fingervisning om att årets DansMix kommer att innehålla en hel del bugg! För i de högre kursdelarna blir turerna lite längre, och tar lite mer tid att nöta in. Samtidigt blir turerna ganska kul att ha med i sitt buggturslager. Även blir de en liten utmaning för Er som buggat förut, som vi hoppas Ni gillar åxå!


                          
                                                  För visst är det en konst att få till en kul buggtur!

 Vi kastade oss rakt in i Bugg 3:an och dammade av "Rallyturen", som inledning. En buggvariant bestående av tre delar egentligen. En god övning i detta att hantera "korsvis fattning", med byte av överliggande arm. Mellandelen med just "rallyturen", kör vi alltid två gånger. "-Bara för den är så kul", brukar den skämtsamma anledningen vara. Den sannare är nog ren tradition. "-Så gjorde vi alltid förr", som alla gamla gubbar brukar säger!
 Avslutningen på denna miniserie, är åxå "Rygg mot rygg". Här tränar vi på detta att få till ingången utan att bryta både ryggar å armar. Lösningen brukar vara att låta tjejen gå sitt högersteg, däräfter placerar killen högerdojan under tjejen rumpa. I golvet alltså!! Tajt handfattning mot hans axel, å rygg mot rygg! Fungerade bra! Inte ryggade gänget för detta!

                                
                                

                               

  På detta tog vi tag i "Karusell med tjejkryp", en kul variant som känns ganska lokal i Säffle. Inledning med traditionell Karusell, som inte kräver någon längre demonstration. Nu tramsar vi till det lite grann igen, då vi byter sida. Två gånger till och med! Första gången "Med armar å allt" å andra "utan armar å allt"! Rena dagisramsan, men ganska talande ändå. Sedan är jag rädd att jag skulle få bassning av Karlsten, om jag inte drog den? Den hör liksom till.
 Nu följer den lite udda markeringen på tjejen axel, och hennes dykande bakåt. Lite annorlunda buggtur.

                         
                                          Jo visst är det är det "Karusell med tjejkryp" på gång!

 En ganska lokal buggtur som sagt. Har själv haft en del kul med denna variant! Emellanåt har man nöjet att bugga med någon självsäker bugg-madame, då man är på resande fot. Med halvöppna ögon buggar hon Karuseller å Handbyten lite uttråkat, som inledning. Efter ett tag kan man så väcka damen med just "Karusell med tjejkryp". Lite kul får man väl ha?
 I DansMix 2 ska vi ge killarna några fler väckningsturer att ha med i bagaget.
                (Ja, nu får man väl hela feminist-rörelsen på sig?? Ullla, hur gör man när man suddar....)

                         

  
                         
                                                  Välkomna till DansMix 2, säger vi till Stefan och Annika!

 Lite träning på detta, till passande musik. För strax så dukas kaffe med dopp på rullvagnen. En stund med vila och prat med gänget. Lite friskluft på altanen. En mycket viktigt stund, tycker vi!

                              

                         
                                                           Siktet inställt på bugg, för Bella och Claes!

 Efter pausen tog vi en traditionell tur till rannsakning. För "Katapulten" är väl en av de där verkliga kändis-turerna! I orginalutförande har Ni säkert redan använt den många gånger. Fast här tar vi med den som grundvariant och bygger vidare. DansMix i ett nötskal! Först lägger vi på "Handstöten" och provar turen med vänster- högerfattning. 
 Efter lite övning på detta lägger vi så till "Polisturen". Ännu en variant av Katapulten. Här blev det dags för mera ingående visning, då flera moment ingår. Å så är det viktigt med utsäppet i rätt takt!
Slutligen så kommer vår egen variation av "Katapulten" i "Medisturen". (Uppfunnen en gång när det var trångt på Medis en gång. Eventuella växlar på detta, får ni dra själva.) En liten kul variant, som vi ser på dansgolvet då och då. 


                                

                                     Trots att vi katapultade friskt, höll sig de flesta sig kvar på golvet!


                                  
   
                                  

                                  

 Sista minuterna fick gänget blanda bugg efter eget minne. Några sköna låtar, och stundom med någon liten tempohöjning.
Frisk fläkt över hela gänget! Inga problem här, för här är gänget på "översta trappsteget"! Fortsättning på söndag!

                         
                                          Kul under "Sista rycket" tycker Björn-Ove och Annica!

 En riktigt trevlig inledning av DansMix 2 tyckte åtminstone vi. Det såg ut som fler gillade kvällen! Naturligtvis siktar vi på fortsättning på söndag med mera bugg i den högre divisionen! Ett stort Välkommen åter till Er alla! 

                          En skön och härlig vårvecka på Er alla BUGG's-vänner!   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

                 I granens topp hörde jag en vårglad fink som kvittrade: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's"!


Nystart med Bugg 2!

                                                                    En omstart med drag!

                  
                                             När äntligen "danslärar'n tölat klart, blev det uppvärmning!

 Jo, lite prat blev det innan uppvärmningen åxå. En kort repetetion och visning av vårt sätt att göra grundsteg och cirkelbugg. Lite att börja trampa med om man kom som helt ny, till vår Nystart på Bugg 2:an. Grunden i bugg är ju detta med att trampa i takt, å helst rätt takt. Då vi följer takten gemensamt, jobbar vi tillsammans, och buggen blir just detta fina lagarbete med sin buggpartner, vi strävar efter. Så lite tôl om tramp i takt, de e' viktigt de'!

                                    

 Flera nya ansikten till Bugg 2:an, vilket vi gläds över! Lika mycket gläds vi över Er alla som återvände till, denna andra halvlek! Trevligt återseende. Detta syntes, eller hördes, rättare sagt! För att gänget trivs tillsammans, det hörs. Mycket att prata om, i alla byten. Det gillar vi skarpt, trots att vi hyschar på Er ibland. Hjärtligt Välkomna, allihopa!

                                            


                                     


 Inledningsvis tog vi förra kurskvällens "Midjetag" i repris. Visserligen hör den till Bugg 1:ans kursdel, men några frånvarande hade vi sista kurskvällen, så det är en av orsakerna till turens reprisering.
 Den andra orsaken är turen i sig. För "Midjetaget" är en sådan bra tur att komplettera med. Lite längre fram i kursen skall vi prova på just detta, att lägga till varianter i lämpligt läge. Fast först skall vi öva in turer för att få något att lägga förstås!
 Så nu trampade vi "Midjetag" med "markeringssteg" och "baksteg", följt av tjejens 1 och 1/2 varv åt höger som avslut. Till detta valde Ulla en lämplig bugglåt att öva till. Å sen blev det fart på golvet igen!


                 
                                                             Lite musik av Ulla, så buggas det friskt!

Kvällens höjdpunkt var dock "Handbyte bak killens rygg". Den började vi med så fort repetitionen var klar. Av erfarenhet vet vi att just detta "Handbyte" tar sin rundliga tid. Många delmoment som skall läras och putsas in, innan allt flyter bra!
 Här betonade vi vikten av att hjälpas åt. När tjejen skall båkåt, går killen artigt framåt. Vi hjälps åt att göra turen tillsammans! Killen planerar sidosteg åt höger, innan tjejen kliver fram med högerbenet. Även här hjälper killen till och för henne tydligt framåt. Följande högervarv för tjejen, har killen redan planerat in och ger markerad hjälp i detta varv.
för att hålla buggen tajt, följer killen med tjejen i hennes rörelse framåt!
 Visst har "Handbyte bak killens rygg" så mycket att ge!
 Eller en liten sjuka vi har, i detta att bena upp buggen så här? Fast vet man vad man gör, borde resultatet bli bättre?


                                          
       

                                       
                         Kul att träna bugg tycker Pia och Tommy!         Josefin och Sebastian i koncentrerat "Handbyte"!

 Lite musik och träning på handbytet, och sedan var de flesta mottagliga för ännu en muntlig genomgång. Delmomenten tränades del för del, takt för takt. För visst är det mycket att synkronisera, innan buggturen löper som tänkt. Alltid svårt med dessa buggturer som inte ger tillfälle för "pause" och betänketid. Musik igen...  

                                 
                                          Här tränas "handbyte" med Madelene och Mattias samt Kim och Emelie.

                                       


                                 
                                                         "Tryggt att dansa Bugg, med BUGG's i ryggen"
                                                                           (ibland får man till det!)

                                       


                                

 "Ur mitt eget, näst intill oändliga, arkiv med dumheter, dyker ett tidigt buggminne upp. Just denna "Handbyte bak killes rygg" hade jag tidigt snappat upp, och givetvis inte bemödat mig med tjejens högervarv. Nej, vänstervarv duger gott! Följden blev givetvis att jag imponerade minimalt, då jag, med armbågen!, lyckades klämma ur en ögonlins på min bugg-dam! Blev till att krypa på alla fyra, under pågående buggkurs, och leta lins mellan buggande fötter.
 Jo vi fann linsen! Om den nu var något att använda igen, där sviktar mitt minne!"
Sensmoralen efter detta borde väl vara att man ska göra som det är tänkt! Undvika alltför många otestade hemkok!

           

     

 Några frågor dök upp igen. Högervarv som blir vänstervarv, är återkommande. Lite resoneman kring detta, och musik igen. Minnsan tror jag inte det börjar fungera nu! Kul! Händer som byts och tjejer i högervarv, och killar som följer upp! Livet leker och buggen flyter bra! Mera musik å mera bugg! 

                                
                                      Är det ett högervarv Sebastian har på gång för Josefin, måntro?
Avslutningbugg efter eget val, å Ulla höjer tempot!

                                                      

Jösses vad kul det blev! En nystart som gav mersmak, tycker åtminstone vi! Att Ni gillade denna premiärkväll kan vi bara hoppas! Facit borde komma nästa söndag då fortsättning följer! Att Ni hjärtligt Välkomna åter, det vet Ni redan!

                                                                             Tack för trevlig kväll igen, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

                      Och avslutar med känt djungelordspråk: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 116


Häng med på Omstart hos BUGG's!

                               Dags att kavla upp ärmarna, och gå vidare i Buggen

                         
                          Vi låter Emelie och Tommy hjälpa oss att hälsa Er Alla Välkomna till BUGG's!

Nu på söndag kliver vi upp ett steg i vår Bugg-trappa! För förra söndagen dansade vi final på vårens första kursomgångar, Bugg 1 och DansMix 1. Två glada och trevliga gäng har lagt sina båda kurser till handlingarna, och vi hoppas förstås på fortsättning för Er alla. Båda de nya kursdelarna är speciellt avpassade för Er som just gått klart vårens båda första kursdelar. Dessutom mycket lämpliga för Er med liknande Dans-erfarenheter!

                                                      Bugg 2 tar Dig ett steg ytterligare!

                                                               
                                             Sara och Lars-Erik tror vi gillade sin Bugg 1:a!

 Uppföljaren till Bugg 1, är naturligtvis Bugg 2 som startar nu på söndag! Vår Bugg 2:a är en direkt fortsättning, och tar ett avstamp mot ökad bredd på buggen. Här tar vi oss an ett antal användbara buggturer, som ger Din bugg en utomordentlig variation. Samma upplägg som tidigare, med en ny buggtur per gång, som regel. Repetition även av förra gångens variant, ger möjlighet för dej som kommit lite efter, eller vill ha en påminnelse igen.
 Denna kursdel är något av ett uppsamlingsheat åxå! Brukar vara populär för De som buggat tidigare, men vill skippa en Bugg 1:a igen, för att hoppa på och finputsa sin bugg inför sommarens danser i bygden!
 Så till våra Bugg 1:or, samt till Er som dansat lite Bugg tidigare, Välkomna till BUGG's Bugg 2:a på Söndag kl. 16.30 i Tveta Bygdegård!

                                                          Vår DansMix 2 är speciell!
                                 
                                                               
                                            Stellan och Angelique är flitiga buggare i vår DansMix1!

 Båda våra DansMix-delar ägnar huvudelen åt repetition av Bugg! Nyss avslutade DansMix 1, ägnade Bugg 1 och Bugg 2 en återblick. Den nu aktuella DansMix 2 tar således upp främst Bugg 3 och Bugg 4 i repris. Här tar vi upp de lite mer avancerade buggturerna i vårt lager, för en upputsning inför sommaren.
 Som alltid formar vi Dansmix'en efter deltagarna, dock känner vi på oss att denna DansMix 2 kommer att bestå av stor del bugg. En hel rad spännande buggturer står och väntar på Er under kommande sex veckor! Men vi varnar givetvis för plötsliga infall av påhittige danslärar'n!

 Vi hälsar här speciellt våra nyligen klara DansMix 1:or Välkomna åter! Denna kursdel är även ypperlig för Dej som buggat en del tidigare, och vill berika ditt förråd av fler buggturer. Dessutom kommer Du till ett duktigt och trevligt buggäng! Välkommen på DansMix 2 på söndag kl. 18.00 i Tveta Bygdegård!

                                                            Motionsdansen är viktigt för oss!

                                                                
                                                     Här dansar Malin och Tommy Motionsdans!

 Allt sedan vår blygsamma start 2004, har Motionsdansen varit vår Hjärtefråga! "Dans med hjärtat" är vårt motto, och det är vår inställning åxå! Dans ska vara kul! Medryckande musik lägger vi stor vikt vid! En ny spellista varje söndag, och gärna blandad med ny och fräsch musik! Så tror vi dansen blir roligare! Kom gärna och testa oss i Tveta Bygdegård redan nu på söndag! Klockan 19.30 bjuder vi upp till Motionsdans till den låga entréavgiften 20:- i Tveta Bygdegård! Vi tror inte dans kan bli enklare och trevligare än så här! Välkommen att prova BUGG's!

                                              Välkommen till Tveta Bygdegård nu på söndag!

                                                            
                                                                          Ulla och Arne

                       Hjärtligt Välkomna till Tveta Bygdegård på söndag 26/2, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

                   Samt kan förstås inte undvika att påstå: "Ska de va bugg, Ska de va BUGG's!" Så klart!


Motionsdans dagen efter!

                                                            En lite stillsam Motionsdans!                      

                           
                                          Maria och Björn-Ove tog vara på söndagens dans i Tveta!

 Jo visst kändes att det varit en helg, rik på dans. En Dansafton i benen från lördagen, som var en riktigt fartfylld och trevlig tillställning. På detta lade vi till sedvanlig bugg- och danskurs, innan vi skulle motionera.
 Helt möjligt att det var orsaken till ett något mindre deltagare i söndagskväll på Motionsdansen. Trots detta stannade ett flertal kvar efter kursen och några ytterligare tillkom, så att vi kunde räkna samman ett 15-tal, känns helt ok! En träffpunkt för Dansvänner, även om vi vilar en dans extra! 


                       Tommy stod över Dansaftonen, så här var suget på topp! 
        
                       Bengt-Åke och Kate missade inte kvällens Motion heller!

 Fast annars var det mesta sig likt! Inledning med blandning av fox och bugg, i lite lugnare takter. Låtar från "Kindbergs" senaste platta dyker upp, den gillar vi! Foxtrot känns bra en sådan här kväll, då benen inte riktigt är på topp för en bugg. Efter halvtid dök de där sköna bugglåtarna upp, och då steg intensiteten!
 Trevligt då dansugna dyker upp åxå! Vi poängterar då och då att Vår Motionsdans är öppen för alla. En låg entré avgift, så ingen skall behöva avstå av den anledningen. Målet är ju att göra dansen lättillgänglig, och även avdramatisera detta med dans. Så till Er som funderar på söndagsdans, säger vi Välkomna till BUGG's, och till Er som kom och dansade med oss, säger vi Välkomna åter!                                    
                         Lisa var på bugghumör, och såg till att både Karlsten och Tommy fick röra på sig!

 En helg fylld med dans, fick naturligtvis sin avslutning med dans åxå! Några hade även tagit sig till Fengersfors på fredagen för att dansa till Jenny Saléns. Enligt utsago hade det varit en trevlig kväll, och bandet hade spelat mycket bra.
 Dansafton i Tveta med BUGG's på lördagen sedan slutligen kurs och Motion på söndag. Jo visst var det en helg fylld med dans! Ulla å jag får hjälp med städning som vanligt, och packar sedan bilen inför hemfärd. Sängen lockar en smula.
 Nu ska vi ladda batterier och tar sikte på nästa söndag med omstart på kurserna! Det ska bli kul! Bugg 2 och DansMix 2! Du hänger väl med på vårens sista kursomgång med BUGG's! Välkomna!

                                                                                                                    Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                         Som självklart tillägger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Utan tvekan!

DansMix 1 i Finalblandning!

                                                   Även DansMix 1 Finaldansade i söndags!

              
                                                    Björn-Ove och Bella vänder ryggen till i en "Twist"!

 Grund-idén med DansMix 1 är att repetera ur Bugg 1 och Bugg 2 som bas-innehåll. Det kan vi säga att vi har hunnit med ganska bra. Några varianter har vi lämnat kvar, och plockat in några extra istället. De här två sista gångerna har vi tagit ett nappatag med "Kick-ball-Chain", eller 3-4:a kicken den kallas som oftast.
 Förra gången dök den upp i "Twisten" i dess avslutning. Där vi efter fyra takters korsande steg, klev ut på takt 1 och 2 och lade just till "Kicken" på takt 3 å 4. Så här hamnar den i just de takter, 3-4 kicken ofta kommer i buggen.
 En efterfrågad repris på "Twisten" tillgodosågs, och gänget fick twista till det lite grann! Lite klurig tur, så träning är bra!  

                                   
                                               Bugg som inledning och som final, blev det för Mix-Gänget!

 E
n annan buggtur som innehåller "Kick-Ball-Chain" är turen vi kallar "Krysset". Inte bara en gång, utan två gånger till och med! Lurigt blev det med handklappen åxå! Nu ska inte bara stegen synkroniseras med partnern, här skall händerna förenas i en klapp som tillägg! Det här är en av de här kluriga turerna, så tiden bara flög iväg. Efter flitigt tränande på kickar och korssteg, kom pausen behagligt. Kaffe med dopp kändes alldeles perfekt! 

                         
                         Annica och Conny under avdelningen bugg. Ett leende hinner vi med bland alla kickar!

                                                         Salsan blev hel under finalkvällen!

                         
                                                     Ett gäng stiliga Salsadansare under träning!

 Lagom till finalkvällen på DansMix 1 tog vi oss an sista figuren i vår Salsa-serie. Fyra stycken grundsteg har vi provat på under de 3 kurskvällar vi ägnat åt detta. Denna stegsekvens vi kallar "Cassino" fick avsluta salsa-delen. En liten men skön serie att prova på då dansmusiken känns medryckande för salsa. 

                               
                         Bengt-Åke och Monika i "Salsa-steget" och Karlsten låter rytmerna hetta till det för Kate!

                                                               Linedance med kick i repris!

                         
                                Danslärar'n i en tillfälligt upplyft position, stegar fram vår "Red Hot Salsa".

 Till vår sista Linedance i denna kursomgång, dök ju "Red Hot Salsa" upp, redan förra gången. En anledning var ju detta att "Kick-Ball-Chain" ingick som del av Linen. En repris på denna tog vi gemensamt, och avslutade till passande låt, "Red Hot Salsa".

 Faktiskt lite kul att få dansa Linedance här i Tveta Bygdegård. För det var här jag och några ytterligare ur dåvarande dansgäng, fick prova på Linedance, någon gång -95 eller -96. Fyra Liner fick vi då prova på, och milde tid vad det gick runt i skallen. Fast tänd på dansformen blev jag.
Linedance tog vi upp på danslistan och flitig träning blev det. Kontakter knöts och resulterade i diverse uppvisningar. En upplevelse med Linedance, var dans i Lane Loge till Country band som spelade. Ett stort antal country-klädda, som dansade Line efter eget kunnande. Något som starkt kan rekommenderas vid tillfälle!    

                         
                              Gemensam träning som inledning, som följdes av "Red Hot Salsa" till musik.

 Avslutning med bugg som sig bör! Ulla pillade upp takten en smula, och vi dansade frisk, denna finalkväll.

 Vi Tackar för en trevlig kursomgång med hela DansMix 1-gänget! En hel del blandande har det blivit, och vi hoppas förstås att Ni gillat att prova på lite andra rytmer och rörelser! DansMix i ett nötskal!

 För Er siktar vi på DansMix 2 nästa söndag, där förmodligen Buggen tar större plats. Repetition av Bugg 3 och Bugg 4 innehåller ju lite längra buggturer, som tar sin tid att få till. Givetvis hoppas vi att Ni är sugna på att testa lite mer avancerad bugg, som blir kul att ta med sig ut på sommaren danser! 

 Ett Stort Tack även till Er DansMix'are för trevlig kurs, och hoppas på återseende nästa söndag på mera Bugg!

                                    För, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" som vi säger!

                                                                                                                        Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

ExamensBugg med MVG!

Finalkväll för Bugg 1:an!


Ett stort och troget gäng under vårens Bugg 1:a!

Ett stort och mysigt gäng har deltagit i vårens Bugg 1:a! Då buggturerna blivit längre och börjat kräva större plats, har omsider golvet känts lite trångt! Mysigt trångt, kan vi åxå lägga till! En god anledning för "danslärar'n" att tjata lite extra om detta med " korta steg å korta armar". Här får verkligen tajt bugg sin betydelse, eller hur?
Som vanligt fick sig "Ramsan" en genomgång under Er inledande uppvärmning. Minsann tror jag inte den börjar sitta i minnet nu. För här löpte buggen fint! Skönt att se gänget så avslappnat nu. Lite skillnad från första kvällen! 


Grabbarna börjar att föra säkrare i buggen nu! Bra!

Förra gången fick sig "Katapulten" en lite rumphuggen genomgång. Då stod ju även Foxtrot på agendan. Så denna sista gång, tog vi raskt upp denna buggtur i repris. Killens offensiva insteg i tjejens högra arm, på takt 1 å 2, fick inleda genomgången. Därefter poängterades bådas baksteg på 3:ans takt, och tjejens frivarv som inleddes på takt 4. Lite torrträning före den musikaliskt hjälpta fortsättningen. Partnerbyte och ny genomgång, jo nu började det fungera vill jag lova...med musiken och dansträningen får sin tid. Dansträning till skön och dansvänlig musik, är den bästa träningen! Den försöker vi ödsla med så mycket vi kan...


Många buggturer att hålla ordning på nu...

Så fick det bli träning av Ramsan igen. Fast denna gång utökades den med "Katapulten" åxå. Ibland glömmer vi någon buggtur i serien, men vad gör det? Som min Danslärare Bror sa, "-Så länge motorn, d.v.s. fötterna, går i takt, är det ingen fara!" Ligger mycket i det! Om båda trampar vidare i takten, så kan man fumla friskt innan det spårar ur helt! Men något speciellt fummel, var det inte tal om här....


Dansträning igen! Ständiga parbyten och mycket prat därvid. Så tydligt att Ni gillar att dansa och ha kul tillsammans! Det är så här dansgängen svetsas samman. När Ni kommer att träffas på dansbanor under kommande danser, känner Ni en stor trygghet i att ha tränat tillsammans. Vilket gör att de tillfällena kommer att bli jättekul danser för Er! Vem behöver då styrka sig extra i smyg, ur kavajfickan? 


Visst kan man ha kul med dans! Här har Mattias och Lisa kul i alla fall!
Nästa och sista buggtur för Bugg 1:an är våran "egna" variant av "Midjetaget". Historien härvid är att jag själv hade hittat på en kul buggtur, och ivrigt visade den för Ulla. Stolt demonstrerade jag den både muntligt och rent fysiskt för henne, och förklarade rörelsemönstret stegvis. Då jag sedan lade till musik och buggade loss, kommenterade Ulla uppgivet, att
"-Denna har jag buggat i Karlstad förut!"
"-Hmm, men inte på mitt vis", blev jag ju tvungen att kommentera! 

Så därför har vi stolt nöjet att presentera BUGG's "egen" version av "Midjetaget"! En riktigt trevlig buggtur!

Cirkelbugg med Marcus och Maria

Gemensam träning givetvis på denna variant. Som vanligt benar vi ut steg för steg, till takt för takt. Störst huvudbry tror jag "baksteget" ger. Här uppstår veck i pannan på killarna, så därför tar vi det hela igen. Baksteg på takt 3, har Ni hört förut, och kommer att göra det igen. Träning på detta ånyo. Ulla lägger på en lugn bugglåt, å visst!! Nu kommer baksteget med. Buggturen har hittat sin rytm! Sköönt!


Fin stilstudie i "Midjetaget"! Så ska det se ut!

Sedan konstaterar vi att armarna inte har oändlig räckvidd åxå! För då tjejen svänger iväg sina 1 1/2 högervarv-varv, i dansriktningen, är det bara för oss killar att traska efter här. Gärna då i takt åxå, som vi nämnde!In med "Midjetaget" i Ramsan, som nu har fått sin fulla längd. Nu gäller det att angagera minnet fullt ut. För då dessa buggturer sitter, har ni en fin ramsa att ta till då Ni kommer på dans i skarpt läge! Resten av kvällen ägnades åt att pränta in serien i minnet. Så kul att se Er dansa bugg så här bra!


Sebastian och Josefin har fint flyt på buggen!Tomas och Susanna buggade serien under sista delen.

Ett duktigt bugg-gäng, helt klart! Vilken utveckling dessa sex veckor! Minns Ni för sex veckor sedan, när Ni började trampa Grundsteg? Visst har det hänt en hel del!

Själva kan vi bara Tacka, för att vi fått följa med Er i denna resa mot Bugg! Samtidigt inbjuder vi till fortsatt resa nästa söndag, då resans mål är "Buggare av klass"! Välkomna då, bugg-tåget går 26/2 kl. 16.30 i Tveta Bygdegård!

Välkomna åter, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

Samt repeterar: "Ska man lära bugg, ska de va me BUGG's!"....


                                                                                          ...... -Ulllla!!, va de inte så ja bruka skriva??.....

Dansafton hos BUGG's!

Välkommen på Dansafton hos BUGG's!

O
j vad många bilder som blev bra, från lördagens Dansafton! Så svårt att välja för oss!
Summan av det hela blev en stort gäng bilder kommer ut på bloggen. För visst är de bra! 

I vår egen "kassa" sitter Malin och sköter ruljansen!

En spänd förväntan råder hos oss innan gästerna anländer. Även om allt är ordnat i god tid, så finns alltid pirret i magen där. Ska allt fungera, musiken förstås, sittplatser åt alla, några återbud och allt annat oförutsett. Jo då, allt fungerade fint! Gästerna anlände med matkorgen i hand. Årets första Dansafton hade inletts!


Efter traditionellt matmys under Trivseltimmen kunde så dansen starta upp. Jo, musiken fungerade den med! Lugnt och fint startade vi upp med foxtrot, följt av lugn bugg.

Inge och Annica är trogna gäster på våra Dansaftnar

Jan och Carin fick ge Ulla å hennes kamera en pose.


         
Inte bara Foxtrot under kvällen, här buggas det!

Som vanligt blandar vi både Bugg och Fox på våra Dansaftnar. För lite av tanken med dem är ju att ge lite erfarenhet av att dansa på "riktigt". För många nya och oerfarna dansare hör, inte sällan, dans i hop med festandet, i olika grad. En öl eller ett vinglas till maten hör visst till, för visst är dans en fest! Men sedan kommer gärna dansen som prio ett hos BUGG's! Detta har vi ofta fått uppskattande ord för, och det gläder oss mycket!! En inriktning vi hoppas kunna fortsätta med!Annika och "våran" Karlsten, två av gästerna som verkade trivas under kvällen!

Björn-Ove och Monica är givna gäster hos BUGG's.

      
Kul att Bugg 1:an deltagare blandade sig med i gänget!

En bra danskväll för träning av det yngre gardet!
Jan visar Sophie hur dans går till!
 
     
Full fart i köket för Malin och Lena, inför pause-serveringen!

Så där strax efter 22-snåret var det dags för välbehövlig pause. Under Ullas ledning i köket, hade tjejerna brått kvarten innan! Lena, Ann-Louise och Malin garnerade bakelser för fulla muggar, och förberedde skaffningen till kaffet. Alldeles lagom kunde serveringsvagnen med godsakerna rullas ut i lokalen. Strykande åtgång kunde nöjt konstateras! För visst blir man sugen efter idogt dansande!

         
Kaffe med dopp gav förnyad energi.

Jan och Susanne gillar dans skarpt.

            
Energiska dansare höjer temperaturen i lokalen!Peter Wall passade på att bjuda fru Wall på fest, romantisk middag med dans!
En utomordentligt bra idè tycker vi!

Även vårt "allt i allo" Malin, fick sig en dans!


         
Till och med "Danslärarna" fick dansa i kväll!


Björn-Ove bjöd Sara på en Foxtrot

Festklädd Sandra tog en dans med John


Jörgen tittade in till oss, och passade på att bjuda Josefin på en bugg.
Visst är det mysigt med dans! Tror absolut Angelique och Stellan håller med!Karlsten vet hur man får fart på bugg-tjejerna! Här får Sara en buggsväng!


Therese bjuder pappa Björn-Ove på lite foxtrot

            
Lite högre buggtempo allt efter som kvällen gick!


Lena och Stellan skänkte Ulla ett leende, under dansen.

Karlsten och Ann-Louise har dansat med BUGG's i flera år nu! Trevligt tycker vi!Damerna fick turas om, för att dansa musten ur Inge. Här är det Victorias tur!

Strax efter midnatt tonade sista låtarna ut. En liten egenhet vi har, är att sista danserna brukar vara några buggar på rad. Önskemål om "Peppermint Twist" tillgodosågs, och idékläckaren går numer med mellannamnet Peter "Peppermint" Wall hos oss! Ett tillägg han kan bära med väl värd stolthet!

Efter fartfylld avslutning kändes det skönt att sitta en stund och vila fötterna. Resterna i snacks-skålarna rensades, medan torra T-shirts verkligen kändes skönt. Så vitt vi förstår delades vår uppfattning om en lyckad kväll med flera deltagare. Lite småsnack i hallen, innan gästerna gav sig hemåt, för välbehövlig vila.
 
För lite vila kunde vara bra! Inte länge till gänget samlas igen för mera dans! Sådär femton timmar ungefär...


Tack till Er Alla, för en utomordentligt trevlig Dansafton!

                                                                                                              Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

För visst: "Ska det va BUGG's, om det ska va bugg!" (Eller hur det nu var??)

Ps.  Lite sent utlägg förvisso, men kan sitta fint till morgonfikats läsning åxå! :-)   Ds.

Aktivitetsplan 115


Dansafton 18/2...

TACK,
alla Ni som kom och gjorde BUGG's Dansafton till en riktig TOPPEN-kväll!!


 
Lena, Arne och Ann-Louise....
Malin

Många fina foton hann jag att ta på Er i dansens virvlar,
men idag hinner vi inte lägga ut något mer om detta evenemang på bloggen..
Så Ni får vänta...  :-)

Väl mött ikväll igen i Tveta Bygdegård på BUGG's Kurs o Motion!!


Hur är det nu han brukar skriva?....  "Ska de va bugg, ska de va BUGG's"  ;-)

          BUGG's  /Ulla

Välkomna på Dansafton!

                                                            På lördag dansar vi igen!

               
                             En trevlig bild från Dansafton 15:e oktober förra året, med Ann-Louise och Conny 

                                 Årets första Dansafton hos BUGG's i Tveta Bygdegård nu på lördag!

 H
os oss är förberedelserna i full gång, med sikte på en trevlig lördagskväll. Rekvisita är inköpt och kaffepausens  dopp bakas för fullt. Musiken så gott som klar, fast några justeringar kvarstår. Med andra ord allt är som det ska!

 Vi önskar Er alla redan nu Välkomna, och vill samtidigt tipsa om att några platser återstår. Vi uppskattar om du meddelar oss om din ankomst, gärna med BUGG'sMs på tel.nr: 076-148 83 85 ! Samma nummer går givetvis bra att ringa åxå, även Hem-nr: 0533-155 66 fungerar fint!  Trevligt om vi kan ordna sittplatser åt alla innan dansen.

 Upplägg som tidigare, med Trivseltimme kl. 19.00 då vi sitter och spisar medhavd knyte. Vårt sätt att ordnaförfest!
 Vår dans börjar efter detta kl. 20.00! Det går självklart bra att komma då åxå, för den som väljer så! Vi dansar fram till midnatt, med avbrott för lite "11-Kaffe" så där mitt i, som vi bjuder på. Skön blandning av fox och bugg, i BUGG's anda. Vi hoppas Ni gillar upplägget och låtvalet, och ser fram mot kvällen lika mycket som vi!

  Hjärtligt Välkomna säger vi till alla BUGG'sare och deras Vänner, till Tveta Bygdegård lördag 18/2.

                                                                                                                   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

 

Ålandskryss med Monika och Björn-Ove

En liten bildberättelse från en Dansresa till Åland.

Text ocb bild Björn-Ove och Monika.

Vi fick nära till ombordstigningen denna gången, båten låg först i kö!
Det låg lite is i skärgården nu men var öppet längre ut!Färden ut mot Ålandshav genom en frusen skärgård


Dags för dans.


Dans till Streaplers!De gjorde som vanligt ingen besviken med sitt uppträdande.

Full fart från första stund och dansgolvet var som ett böljande hav.
Glöm dock dansriktning, det är vi ensamma om!


Dessa bilder är dock tagna under middagstid med lite mindre trängsel!

Ett par bilder på danssalongen!Dans till Callinaz!

Var helt ok men grabbarna behöver lite mer träning
och erfarenhet för att göra sig hörda, de var lite bleka röstmässigt!Tyvärr har jag tagit bilderna på lite långt håll så det är svårt att se orkestern bra!
Inte så mycket folk på golvet under middagsdansen men kvällen före var det tätt!

Ett uppskattat uppträdande


Några bilder på ett mycket käckt och underhållande gäng!Det var schlagertema på dagordningen, mycket duktiga!

Ett stort urval av sköna ABBA-låtar!

Text och Bild: Björn-Ove Martinsson

******************************************************************

Vi Tackar så mycket för ett trevligt reportage från Monica och Björn-Oves Ålandsresa!

Påminner Er alla att sända in Era trevliga dansbilder till oss, så kan vi lägga ut dem på bloggen!

Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Motionsdansen i vanliga gängor igen!

                                                 Motionsdans i med fart och fläkt!          

                         
                                Therese och Bengt-Åke passar på att dansa en fox under Motionsdansen

 Denna söndagen fick vår Motionsdans återgå till mer ordinära former. Förra söndagen rycktes vi med i den allmänna schlageryran, och kunde inte låta bli att låta denna musikform stå som tema för dansmusiken. Idel kända låtar spelades då upp.
 Så denna söndag botaniserade vi i vårt dansbandsarkiv och lät utvalda praliner ge Er takt och ton till dansen. 
 
                                  

 En glädjande iaktagelse är den ökning av dansare som besöker oss på söndagskvällarna. Gott om folk på kurserna som vi redan talat om, och flera av dem stannar kvar på Motionsdansen. Detta gillar vi skarpt, då denna delen av kvällen står oss varmt om hjärtat.

                         

 Att lägga Motionsdansen som sista evenemang för kvällen, har varit orsak till grubblerier för oss. För den tidiga kursdelen är detta ett givet minus, då väntetiden blir lite väl lång. Helt klart. Ser man ur denna synvinkel, skulle förstås Motionsdansen ligga mellan de båda kursdelarna.
 Ännu mer fel blir det då för den senare kursdelen om man skulle starta med en Motionsdans, och låta kroppen bli varm och svett innan kursen! Knappast trevligt att gå i varm skjorta och öva tajta buggturer.
 Nej, här stämmer det gamla talesättet, att: "Hur man än vänder sig, har man ändan där bak!"

 Kontentan blir att vi får dansa vidare med samma upplägg, och hoppas att kunna locka den tidiga kursdelens deltagare tillbaka till oss igen, lagom till Motionsdansen kl. 19.30! För varmt välkomna är Ni, och kul är det på Motionen, det kan vi lova! 
                                  

 Två nya plattor hade vi att lyssna till denna kväll. Både "Pure Divine" och "Kindbergs" hade släppt sina nya album under veckan. Som vi poängterat tidigare, vill vi under denna första del, erbjuda en del nya frächa låtar.
 "Pure Divine" fick stå för kvällens första bugg, under första halvan, sedan fick orkestern vänta till avdelningen bara bugg. Några sköna bugglåtar fanns med på skivan, men oj vilket tempo de valt att presentera dem med! Kul med upp-tempolåtar, men lagom är nog bäst!
 "Kindbergs" tyckte vi hade hittat "tillbaka" till sitt sköna stuk på låtarna. Lite lagomt country-inspirerat med skönt gung i takten. Från deras platta hade vi valt ett antal låtar, som vi gillade skarpt. Hoppas det var ömsesidigt?

                         
                Maria tog helt enkelt med sig barnen till dansen, och tog emellanåt en dans. Här med Veijo!

 En liten nyhet för kvällen var låtlistan som bordsstick åxå! Tanken var att ge Er en liten överblick på låtvalet, för första avdelningen med fox/ bugg-blandningen. Hoppas den gav lite extra info, för Er som funderat över låtvalet.
Ris eller ros angående detta, ser vi gärna som kommentar.... 

                         
                                                     Claes och Lena, två av Motionsdansens utövare.

                                  


                         
                                               Tommy och Ulla är två flitiga Motionsdansare!
 
 Då sista buggen tonat ut var inte paren nöjda ändå! Ett extranummer med ett par gamla sköna rock-låtar fick bli grädde på moset! Då tackade vi för oss, och lät dansarna torka pannan. Lite eftersnack förtås, dansäventyr som ventileras. Mer om detta kommer i morgondagens blogg.

                         
                          Full fart på Inge förstås! Ena stunden far Ote ömsom högt, omsom lågt!
                            Sedan blir det dubbelbugg, dock med fötterna på golvet denna dans!

 Denna femte kurs och Motionskväll läggs till handlingarna. "Undrar om inte detta var den roligaste hittills.."
                         (Kopierat utryck, från en viss herr "Selmerlöv" i känt tv-program.)

                     Tack åter, för en trevlig kväll, säger vi till Er alla! Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                     Återkommer imorgon med ett bild-reportage, på bloggen, från ett dansresa!

                         Dessutom tillägger vi envist, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

DansMix provar "Kick-ball-chain" i olika danser!

                                                           DansMix 1 med nya varianter

                 
                                                                DansMix 1 fick prova lite nya tag.

 Ni som dansat med oss flera år nu, har ju åxå hängt med i DansMix'ens olika upplagor. Här har vi inget fast program, utan vi blandar danser efter rådande omständigheter. Så för Er "gamlingar" dyker tidigare, och kanske även glömda, dansvarianter upp. Dansare med gott minne känner säkert igen varianterna.
 Fast för Er som är nyare i Mix-grupperna, hoppas vi kunna överaska ibland. Kvällens buggtur, som vi kallar "Twisten" har dykt upp under kurserna som en bonus ibland. Så denna buggtur, kan bli ny för somliga, och inte helt lätt heller!
 Här ingår den lite kluriga "tre-fyra kicken", som den kallas av oss till vardagslag. Så vitt vi förstår, är det mer gångbara namnet, "Kick-ball-chain" för denna figur. I "Twisten" hamnade den just i takterna 3 å 4. Liten kick på takt 3, fot-isättning och vikt på samma fot på "å" takten, och ett tramp på takt 4 foten. 

 Sant eller ej, men en liten anekdot om "Kickens" ursprung säger:
 Då slavar transporterades gåendes, hade de fotlänk med järnkula i änden, för att hindra rymning. För att kunna gå, fick de då dra och kicka fram kulan med denna fot, för att sedan flytta den fria foten med ett vanligt steg. Således skulle uttrycket "Kick-Ball -Chain" därvid uppstått.

 Som sagt, sant eller ej, men helt orimligt låter det ju inte. Fotboja ska Ni få slippa hos BUGG's i alla fall!  
   
                                                Vi forsätter med Salsa, men utan "Kick"!

                         
                                                     Kate och Åke under träning av Salsa-steget.

 Vår salsa-skola går väl inte i de högre nivåerna, men lite träning för höftleden blir det! Vårt inledande "Sidosteg" fick ju sin fortsättning redan förra söndagen med "Rumbasteget". Dessa båda steg-varianter fick inleda söndagens träning. Fyra upprepningar av stegsekvensen, och byte därefter, under träningen. På detta lade vi till "Salsasteget" så småningom, och dansen fick tre varianter av grundsteg att hålla reda på. Nästa söndag lägger vi till "Cassino-steget" så blir det en fin serie att öva. Salsa rytmer i Tveta bygdegård, när hördes detta senast tro?

                                  
                                               Skön stil, till sköna rytmer,för våra Salsadansare!

                                                          Linedancen fick däremot en "Kick"!

               
                           Klackande med hälen och taktmarkering med fingret, 5-6-7-8. Tjusigt!

 För att återknyta en smula till inledningens "Kick-ball-chain", fick den lite längre "Red Hot Salsa" bli kvällens Linedance. Lite längre som sagt, men flera repetitioner av rörelserna, gör att den går bra att få till. Musik med det passande namnet "Red hot salsa" passar utmärkt, och om man lyssnar på texten, sjunger de om linens rörelsechema! Ett tips till nästa söndags repris.

                                                         Även här avslutade vi med bugg!

                                                        
                                      Trevligt att Carin gjorde återbesök! Jan bjöd på bugg, förstås!

  Jovisst slutar vi med några bugglåtar! Jan gjorde tummen upp, då Ulla påpassligt spelade upp Radio Värmlands "Jag skiter i rallyt". Högaktuell i dessa rallytider! Rallyfart på dansgolvet i Tveta skulle man kunna säga. Buggturer efter eget val, men blev det någon "Twist" måntro... 

                                    


                         
                        Vi passade givetvis på att hurra för jubilerande Peter, 22 år enligt egen utsago...

                         
                 och hurrande även för vår färskaste 18-åring! Emelie till vänster, om någon nu undrade...

 Visst blev det en kväll med lite nya varianter för Er? BUGG's kvällar med DansMix är tänkta att innehålla det där lite ovanliga. En heltrevlig kväll tyckte vi, hoppas givetvis Ni gillade kvällen åxå!

 Vi ställer in oss på snarast möjliga återseende, och det blir på lördagens DansAfton! Ni har väl bestämt Er?

Vi tackar för ännu en trevlig kväll, och undrar om Ni har några goda tips på knyte till lördagens Dansafton?
                                                                                                                     Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                       Vi kan givetvis inte vara på topp i allt, men: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"


Full fart från start!

                                               Inget latmansgöra detta med bugg!

                         
                                                        Uppvärmningen ökar pulsen för Bugg 1:an!

 Jo visst är det full fart på buggen från start! För det hoppas vi att Ni vill ha! Fart i buggen, det är vår målsättning åxå. Både Ulla och jag gillar sköna låtar med "rätt" gung å drag i. Nu är ju musiksmak något personligt. Det vi gillar behöver inte Du gilla. Så är det förstås! Låtarna vi spelar hoppas vi skall locka till dans, och i detta fall just till bugg. 
 Å, nog såg det ut som Ni gillade musiken, för full fart blev det på Er under uppvärmningen för söndagens Buggkurs! Plus en faktor som spelar in åxå, så klart, det är ett duktigt gäng på vårens Bugg 1:a!    

                                
                                                 Nu när "Ramsan" börjar sitta, flyter buggen fint!

 En ytterligare genomgång av vår buggramsa, för att fylla ut eventuella minnesluckor. Sedan tror vi det är bra att repetera tre gånger för mycket, än en gång för lite åxå! Vi visar buggturerna stegvis å Ni följer efter. Så då Ni sedan släpps "lösa" till musik, fungerar det bra! Träning och åter träning, ger resultat.

 Kan inte låta bli att citera våran Karlsten, angående Bugg 1:an, och dess träning:
"-Jådå, nu efter femton genomförda Bugg 1:or, börjar "Grundsteget" sitta fint!" :-)  
Så sant som det är sagt! Träning ger resultat! (Eller hur, käre karlsten?)

                         
                                   Gänget provade dock på mer än "Grundsteget" under sin bugg!

 Efter en del buggande, tog vi en repris av denna buggkurs verkliga kluring, "Tjej bak killes rygg". En hel del moment skall övas in, och för killens del, gäller det att ligga lite före i tanken. Inte lätt detta att både styra sig själv och sedan styra sin dam, plus att ligga före i tanken sedan!
 Återigen är det träning som gäller! När turen som så sitter i ryggraden, kan hjärnan ägna sig åt planering av nästa steg i buggen. Det är då det blir kul på allvar!
 Sedan kan man råka ut för härdsmälta i kontoret åxå, det är jag den förste att skriva under på...

                         
                                              Tydlig och fin markering före "Tjej bak killes rygg"!
                                                    Kommunikation i buggen är A och O. Snyggt!

 In med buggturen i "Ramsan" och sedan blev det bugg med många turer! Ulla radade musik på löpande band, och minnsan ökade takten efterhand. Fullt drag på golvet, så ska det va! Visst smakade kaffet bra på det! 

                                  

                         
                              Stöd med handen mot killens rygg, under "Tjej bak killes rygg"! Helt korrekt!

 Kaffe och lite prat förstås! Funderingar kring detta med bugg och dans i stort! Då och då dyker dessa tankar upp för deltagarna.
 Att börja danskurs är, speciellt för killar, ett stort steg. När steget väl är taget, märker man att killarna är ganska nöjda. För min egen del blev dansen ett jättesteg i min egen utveckling, och jag tror Ni killar kommer att hålla med om detta, allt efter som tiden går.
 Att behärska dans, hjälpligt, ger en självsäkerhet i sällskapslivet. Utan jämförelse! Slippa bli hängande över ett par ölglas, känns mest befriande. För att inte tala om nöjet med alla härliga möten på dansgolvet.
 Vägen med dans blir så lång Du gör den. Min har varat i sjutton år nu. Visst har det stormat en del, planer har kastats omkull, men nya dörrar har öppnats och vägen som helhet varit ett äventyr! Som fortsätter!
 Era tankar kring dans, som Ni delger, är så intressanta att höra! Att upptäcka dans är stort! Vi hoppas kunna ge Dig en bra start på Din resa med dans. En lång och spännande resa kan börja för Dig, mycket nöje med din dans!
     
                                                Får vi lov att bjuda på en "Katapult"!

                                          

 Efter pausen blev det snålt om tid, igen! Först och främst skulle vi prova på kvällens nya buggtur, "Katapulten". Ett namn på en tur som ger dramatiska vibbar. Nu är varianten långt ifrån dramatisk i sig.
 Här får killen tipset att vara lite offensiv själv, då han vänder åt vänster in i tjejens högerarm på takt 1 och 2. Tjejen gör sin "vandring" runt killen, med 1 och 2. Båda gör baksteg på 3. På takt 4 inleder tjejen sitt vänster frivarv. Nästa söndag tar vi reprisering på detta och lägger i ramsan. 

                         
                                                Lite tid fick dock gänget att prova på "Katapulten".


                                                                    Vi provar lite Foxtrot!

                         
                                                     Sara och Lars-Erik provar på detta med Foxtrot.

 Vi hade ju utlovat lite grann Foxtrot åxå! Eftersom en Dansafton står för dörren, så är det brukligt med lite "prova på" Fox'en här. Inledande stegträning med tvåhandsfattning, ger utrymme för "felsteg". Nu blev det oroligt i klassen, så är det ofta då osäkerheten infinner sig. :-) Fast Ni hajade detta fint. Vi travade på med 1 2 3å1.. och strax sjönk ljudnivån i takt med stigande koncentration. Såg bra ut! 

                                  

 Vi fattade korrekt handfattning och provade detsamma med musik igen. Total fokusering på stegen och visst såg det bra ut. Vi kan omgående säga att foxtrot kräver träning! Om och om igen! Fast då den, efter träning, fungerar är den en helkul dans! Vi lovar! 
 För det kan vi starkt rekomendera lördagens Dansafton...

                         
                                                    En utmärkt början på Foxtrotens långa väg!


                                                            Avslut med "Bugg ur minnet"!

                         
                                              Pia och Kristoffer passar på till de sista buggtonerna!

 Självklart blev de sista tonerna avpassade för bugg! Nu blandade gänget bugg efter eget huvud, till en utmärkt dans! Sköna bugglåtar i ett lite stigande tempo fick pulsen att stiga en smula. Det ser bra ut, kan vi lova.

                                   

 Vi tackar så mycket för ännu en heltrevlig kursdel med Er Bugg 1:or! Med detta tar vi sikte på den 6:e och sista kursvällen, nästa söndag! Har inte de här fem söndagskvällarna gått fort, så säg?

 Följande söndag, 26/2, har vi sedan nöjet att bjuda Er till fortsättning och klivet upp i Bugg 2! Ni hänger väl med då?
 
En fortsatt trevlig vecka och lycka till med buggträning i hemmet. Så ses vi på söndag, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

                                       Och repeterar envist: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 114


SchlagerMotion hos BUGG's

                                                                 Schlager-tider delar landet!
  
                
                                                 -"Kom igen då, morsan! Det Schlager-svänger ju!"

 Schlager var på allas läppa denna, dagen efter-söndag. Pressen var frikostig med både ris och ros över lördagens schlager-kombatanter. Ja, till och med BUGG's egen krönikör, ventilerade åsikter utöver det vanliga i sin "På-gång-aktivitetsplan", som publicerades på söndagens blogginlägg. Denna musiktävling är väl något som vi svenskar älskar att hata, så vad vore livet utan den?   

                                    

 BUGG's hade utlovat sin egen Schlageryra på söndagen, under Motionsdansen. Förväntansfyllda dansare fick dock ge sig till tåls, till att börja med. Inledningsvis presenterades några nya spår från rykande färska plattor. Elisa's "Det sa klick", Jenny Saléns "Nu bubblar blodet" och Matz Bladhs "Leende Dansmusik" fick snurra några varv först. Trevliga plattor med flera sköna spår!

                                              
                                           Jan och Susanne tränar Sophie och Sara i detta med Bugg!


                         
                                         Kristina och Christer passade på att Motionsdansa en stund!


                                   

 "-Nej nu får det räcka med dansband", sa Ulla och avbröt de traditionella dansbanden, en fox/ bugg dans tidigare än tänkt.
Nu fick det bli den utlovade avdelningen. Om nu skillnaden blev så där påtaglig inledningsvis kan man undra, då Lasse Stefanz bjöd på förra årets "En blick och nånting händer" som första schlager ut. En dansbandslåt i schlagerskrud!

                         
                                              Ett pärlband med kända låtar fick gänget dansa till!

 Om nu schlager-låtar är de bästa låtarna att dansa till, finns det säkert delade meningar om. Vi försöker som regel att spela de mest dansanta låtarna, enligt oss förvisso, för att ge den rätta känslan under Motionskvällarna. En egen BUGG's-prägel på musikvalet vi hoppas Ni ska gilla.
 Att nå dit med kvällens musik-urval kanske inte är så lätt, å förresten, kanske inte meningen heller. Nej, här hoppades vi mer på en rad gamla kända låtar, att väcka lite nostalgiska vibbar med. Visst tror vi att det lyckades!

                                    

 För alltsom oftast kunde man se Er sjunga med i de kända texterna. Svårt att undvika då Ted's "Rock'n Reelin", eller ABBA's "Ring Ring" eller Herreys "Diggeloo Diggeley" står för dansmusiken. Som sagt ett pärlband med mer eller mindre kända hit's spelades upp. Kände Ni förresten igen Brandsta City's "Kom å ta mig"?

                         
                                                Lena och Sten utnyttjade kvällens musik väl!


                         
                                Kicki kom och hälsade på oss och fick en bugg, av bland andra, Tommy.

  Klockan blev så gott som nio innan sista schlagern tonade ut. En speciell låt var planerad till finalbuggen. En nyutgiven rask bugglåt fick ackompanjera de tappra sista buggarna denna Schlagersöndag. "Trötta ben" hörde jag talas om så där i förbigående, torde betyda en god Buggkväll hos BUGG's! Å det var ju det som var meningen åxå! Hoppas alla var nöjda å glada, det var vi i alla fall! 


                                 
                                               Lite mer spelrum för ystra buggare, så där mot slutet!

                         
                                                            Inge hade händerna fulla, som vanligt!

 Givetvis siktar vi på Motionsdans kommande söndag åxå, dock tar vi oss då an lite mer traditionell dansmusik. Sedvanlig inledning med lite nyare låtar, där vi väljer spår från "Kindbergs" och "Pure Divine's" nya plattor!
 En vinter med många nya skiv-släpp, från våra dansband. Trevligt tycker vi, och hoppas Ni väntar på att få höra dem åxå! Så ett gott tips är att boka söndagskvällen för Motionsdans i Tveta Bygegård, med gänget i BUGG's!

        Vi hälsar Er fortsatt trevlig vecka, och önskar på återseende nästa söndag!    BUGG's / Ulla å Arne

 För Er som gillar bugg till ny och fräsch musik, hälsar vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

DansMix1 mixar om!

                                                 Andra halvan av DansMix 1 påbörjad!

                         
                                             Stefan och Linda under avdelningen Bugg i söndags!

 I söndags dansade vi över i andra halvlek för gänget i DansMix 1 hos BUGG's! En liten rockad vad gäller danser, stod därför på gång. Fast vår paradgren Bugg, den flyttar vi inte på. Vi vänder på vår slogan: "Ska de va BUGG's, ska de va bugg"! Den saken är helt klar! Bugg ska de' va, å bugg ska de' bli! 

                                   

 Jo visst blev det bugg! En dubbelkoll i dagboken verifierar att efter sedvanlig uppvärmning, tog repetition av "Handbyte bak tjejens rygg" vid. En av de båda nyttiga handbytena.
 För som jag säger, -Buggar man med vänster-höger fattning, kan man ju ge sig den på att man kommer på den där roliga buggturen, med höger-höger fattning. Så med kvällens repetition av buggturen i färskt minne, löser vi detta problem lätt!

 En liten bonus-variant på denna fick Ni unga, viga grabbar testa på åxå. Knäböj i samband med handbytet, och turen får en extra överaskning. Själv hade jag fullt upp med att räta tillbaka ryggen efter demonstrationen, medans Ni stiligt buggade vidare!

                           
                                           Veijo och Annika tror jag är på väg ur en "Avig fattning"
 
 Nästa tur till repris var den gamla "Torpeden". Buggturen som ger "tajmingen" ett ansikte! För här gäller det att killarna har lite is i magen, och ger tjejen tid att göra sitt inledningsvarv, innan vi grabbar visar snabba fötter. Sedan gäller "Rygg mot rygg" i rätt takt, för att den där goa taktkänslan i magen ska kännas. 

 Eftersom vi tränat "Handbyte bak killes rygg" nyligen, slog vi samman de trenne turerna till en miniserie. Det är väl ganska känt att vi gillar att komponera ihop sådana ibland. Så här följde ett idogt handbytande blandat med en å annan torpedering. Fart å fläkt i buggen!  

                                   
                                    Två av buggparen tränar "Handbyte bak tjejens rygg"! Ser Ni vilka?

 En buggtur som dök upp under hösten tog vi på nytt. Den ganska nya "Jo-Jo'n" är lite klurig, innan man fått in rörelse-chemat. Eftersom turen görs i ett sträck, gäller det att inte stanna upp å fundera på fortsättningen. En hel del frågetecken fick rätas ut, bara detta att göra höger-rotation båda två under bibehållen handfattning.... Som sagt en lite klurig tur, men kul!

                                                    DansMix 1 bytte Foxtrot mot Salsa.

                         
                                Björn-Ove och Emelie fyllde på ledvätska, och dansade Salsa riktigt bra!

 Nu skall vi väl klargöra per omgående, att Salsa är inte något vi anser oss kunna i någon större utsträckning! Nej, här är det mest för att vi ska få prova på lite nya rörelser. För en ny rörelse, det är det!
 Under träningen i Foxtrot brukar vi vilja se lite mer rörelse i höftleden, få lite mer "Gung" i foxen. Så med detta som ett mål, gungar vi höfter med lite Salsa! Det inledande sidosteget kräver ledvätska i nordiskt stela höfter, och vips är vi alla nybörjare igen. 
 Efterhand lade vi på "Rumbasteget" som komplement, och så tog dansen form. Vi fortsätter med träningen nästa söndag igen. Månne det blir lite hemmaträning under veckan....  

                                                                    Linedancen får sin beskärda del!

                         
                                                       Emelie har tagig ledarrollen i söndagen linedance-träning!

 För var gång vi dansar våra Linedancer ser och hör man någon som stolt konstaterar att nu gick det bra, och jag hängde med! Något som värmer oss i hjärtat, och ger skäl till fortsättning!  
 På renodlade Line-kurser är tempot betydligt högre och nya varianter står på rad. Lätt att då gå hem med missmodet tätt i häl. Vi vet. För oss är inte kvantiteten viktig, utan vi dansar för att ha kul tillsammans. Det tror vi man har om man skyndar långsamt, vis av erfarenhet! 
 Så vi fortsätter att dansa lite Linedance i vårt tempo, och tycker det är jättekul om alla hänger med!!  


 När vi stängde bildörren efter oss i söndags och började hemresan i vinterkvällen, sa jag till Ulla, -"Detta var en riktigt kul kväll på DansMix'en."
 Jo, visst var det! En Mix av nya och gamla varianter på dans! Men, det är väl just det BUGG's DansMix handlar om! Gammalt och nytt i trivsam blandning, i tempo så alla hänger med. Dansglädje, återigen!

 Vi Tackar vårt trevliga gäng på DansMix 1 och ser fram mot nästa söndag, med mera Mix!

                                                                                                               Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
                                                                         
                I många dansvarianter finns säkerligen alternativ, men "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

                                                                     

Ännu ett steg fram för Bugg 1:an!

                                                               Bugg 1:an visar goda takter!

 Ja visst kan vi helt sanningsenligt säga att vi tog ett steg fram i söndagens Bugg 1:a! Det känns som vi blev ett gäng buggare på allvar nu. Vår buggserie blev en klurig buggtur rikare, och därmed ett litet stycke längre. 

                         
                                                       Inledande uppvärmning har blivit en vana nu.

 Uppvärmning med vår buggserie fick inleda söndagens Bugg 1:a. En serie buggturer som är ihoplagd för att lättare stanna i minnet, och därmed skall vara lättare att plocka fram vid behov; främst för grabbarna. För det är inte bara på kursen denna "Ramsa" passar in, utan då man kommer ut på dans i skarpt läge åxå.

 Med huvudet fyllt med nya intryck, mitt på ett sorlande dansgolv, och en orkester spelar upp kvällens första bugglåt. Tja, att det då uppstår lite idétorka, vad gäller buggturer, det är inte helt ovanligt.  
 Därför är det inte helt fel att ha en serie buggturer, lite inväxta i ryggmärgen, klara att plockas fram. Det är här våra grabbar på Bugg 1:an kommer att ge sin dam ett självsäkert leende, räkna in rätt takt, och starta en virvlande bugg....Eller hur?  

                                  
                                                 I väntan på skarpt läge tränar gänget in sin buggserie!

 Vår önskan är givetvis att Ni ska tycka det är kul att bugga! Även om vi tar allvarligt på att lära ut bugg, behöver inte kursandet kännas stelt och allvarligt för det. Ibland trampar vi fel i takten, steg-följden blir inte vad vi tänkt från början, men det är bara att med ett leende ta nya tag. "-Nästa gång blir det bättre", skall inställningen vara!

 Det är så vårat bugg-gäng känns denna gång! Kanske är det just därför det går så bra för Er! För det gör det verkligen, Ni är jätteduktiga! Om det var förra gången lite stela miner sprack upp, så var det denna gången som dansglädjen kom! För dansglädje, det är det vi verkligen vill förmedla! 

                         
                                          Dansglädje på bild! Bara att Tacka våra buggare för bilden!


                              

                                                

 E
fter uppvärmningen tog vi en genomgång av "ramsan" igen. Som vi sa, vill vi få den att sitta som gjuten i minnet. Vi visar först, och ni följer efter. Så kör vi, och kommer att göra det igen.
 Några låtar ytterligre, och gänget buggar vidare. Avbrott för byte av danspartner, och så dansar vi vidare. I flera av våra byten, kommer den tôlige danslära'n och ger nya råd:
 -Korta steg å korta armar, tajta till dansen, dansriktning åxå, ge damen plats å tid för baksteg, markera tydligt... Ja, listan blir hur lång som helst! 

                         
                                                      Många förmaningar att följa! Men bra blir det!
                             Se bara danskavaljer Jörgens utmärkta stil! Armar i W-form och tajt fattning!


                                 

 Sedan blev det så dags för kvällens höjdpunkt! Genomgång av "Tjej bak killes rygg", denna kursdels verkliga kraftprov. Förra gången hade vi provat på den, men tiden rann iväg som vanligt, och den fick sin fortsättning denna kväll. 

 Del för del övade vi in rörelsemomenten. Killarnas vridning i 2 st. 1/4-varv först till vänster, och sedan 2 st. 1/4 varv till höger, samtidigt som damen skulle föras enligt planen.
 Tjejernas viktiga första halv-varv åt höger, redan bakom killens rygg, poängterades noga. Som sedan följdes av fullvarv åt höger med avslutande baksteg, vänster buggsväng, och slutligen fyra steg till utgångsläget.

  Många ord som förklaring, men en liten hjälp kanhända för Er som tar en träningbugg hemma under veckan.
 Vi säger förstås Lycka Till, och aviserar en repris nästa söndag igen!


                          
                                Ibland kommer de där underbara bugg-bilderna. Alla ord är onödiga....

 Så kommer avgörandet! Dags för första testet om buggturen har satt sig. Ulla lägger på en lugn bugglåt, och gänget skall dansa "Tjej bak killes rygg" på egen hand. Sanning att säga är vi lite nervösa vi åxå.

 Men tjii... Vad det gick bra! Killarnas vändningar satt där! Tjejerna snurrade åt rätt håll, hela vägen! Kul!
Lite finsputs på baksteget, buggsvängens markering, å kanske återgången till utgångsläget slutligen. Men det är just finputs!
 Bra gjort!
 Lite mer övning på turen som så. Sedan lade vi till den i Ramsan åxå, och tränade gemensamt på detta! En kvart kvar av kvällens kurstid, och här fick det bli dansträning för hela slanten. Mera goda råd i bytena, svårt att få tyst på danslärar'n, vet Ni!

                                  
 Nu blev det bugg för fulla segel! Inte många takter här som ödsades bort, nej de användes till bugg allihopa! Att Ni hade kul, var utan tvekan. En god bild av dansglädje! Att säga Bugg 1:an denna kväll tog ett steg fram, är ingen överdrift!

                         
                                                      Full inlevelse i buggen! Ett Skönt buggäng!


 En trevlig kurskväll är till ända igen! Den kommer jag att minnas med nöje i alla fall! Hoppas Ni gör det åxå!

                                                                      På återseende nästa söndag, hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                         Tja vad säger man: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's" eller...

PS.
 Ni vet väl att ni kan gå med i "Gruppen BUGG's" på Facebook åxå! Klicka in dej, så får Du snabbare nyheter från oss!

Aktivitetsplan 113

              

Schlagerparad med BUGG's!

              

Nu är det Schlager-tider i landet!

Då hakar BUGG's givetvis på och dammar av några schlagerpärlor. Några orginal-varianter och några som våra kära dansband har givit en mer dansprägel på. Söndagens Motionsdans får Schlager-prägel hos BUGG's!
 
Som vanligt inleder vi söndagens Motionsdans med sökning bland nyare dansbands-låtar, ur det aktuella biblioteket. Några av årets skivläpp har några riktigt fina låtar, som vi dansar till. Dessa blandar vi med utvala dans-hits från senare årgångar, och mixar då samman till en förhoppningsvis skön Fox/Bugg-del. 

Till den följande "Bara Bugg" delen har vi alltså letat i arkivet och hittat ett flertal Schlager-Hits! Några som deltagit i den Svenska uttagningen och några som spelats i den Europeiska festivalen. Vissa presenterar vi i originalutförandet medan andra låtar som våra dansband givit ut i mer dansant variant.

Så till Alla danssugna säger vi Välkomna till BUGG's i Tveta nu på söndag 5/2 kl. 19.30! 

 Vi hoppas Ni gillar söndagens upplägg och testar BUGG's i Schlager tider! 

***********************************'

Samtidigt lägger vi med en blänkare om kommande Dansafton hos oss! 

D
ansafton enligt sedvanligt upplägg med Trivseltimme och Dans med blandning av Fox och Bugg! 
Lördagen den 18 februari har vi vigt åt detta evenemang och hälsar Er Välkomna på Trivseltimme kl 19.00!
Dansen startar vi sedan upp kl. 20.00
och siktar på dans till midnatt.

 Ett extra stort Välkommen säger vi till Er alla Bugg 1:or, då vår Dansafton är ett utmärkt och trevligt sätt att prova sin dans i nästan skarpt läge! Tveka inte utan anmäl Er till årets första Dansafton hos BUGG's!

                                                                                                         Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

 


En liten Dans i all enkelhet.


                                            BUGG's Motionsdans en myskväll i musikens tecken. 

                         
                                         Danssugna eller kursare, Sara och Veijo ger gott exempel här.

 Söndagskväll och en stund till övers, det är här vi hoppas vår Motionsdans ska kännas lockande. Till och med så lockande att Tv'n och soffan lämnas ensamma en stund. För oss som dansat en tid nu, känns söndagskväll utan det glada dansgänget, en smula tomt. Nej, söndag kväll lämnar vi kommande arbetsveckas tankar därhän, och kastar oss in i dansens värld. För en stund finns bara nuet.... 
 
                                  
                                                    Bugg är huvudingrediensen vår Motionsdans.

 Att träffas och dansa under någon timme, var BUGG's idé från början. Tiderna var annorlunda då och dansgänget litet, mycket litet. Dock trodde vi på vår idé och fortsatte på inslagen väg.
 Kursverksamhet var en nödvändighet för att få några fler att dansa med. Medryckande musik, i vårt tycke, har alltid haft hög prioritering. Mottot att spela den musik vi gillar, har följt oss hela tiden. Att fler har likvärdig musiksmak, tycker vi oss se. Vi har oftast letat låtar med lite rockigare prägel till buggen, främst för att vi gillar dessa låtar själva. Självklart hoppas vi detta är en av orsakerna till ökat deltagarantal. Rock och bugg hör samman tycker vi...   

                                  

 Lite "styrdans", som foxtroten lite vanvördigt kallas, är åxå en viktig del i Motionsdansen. Kanske framför allt för att foxtroten kräver mycket träning innan den flyter på bra. Takten skall kännas i kroppen, vilket gör att mjukheten avslappningen följer med, och dansformen får sin rätta uppskattning.
 Nybörjare i detta rynkar ofta lite på näsan och menar att buggen är mycket roligare. Med några danskvällar i ryggen slår vågskålen ofta om till jämnvikt åtminstone, och kombinationen mellan bugg och fox känns helt rätt. Foxtrot är ett samarbete, och ett samarbete som fungerar är som bekant oslagbart.... 

                          
                                     Javisst, blev kursdelens "Side by Side" testat av Tommy och Lisa!                                             
                                                           Här gillas "styrdans" fullt ut!

 Ofta säger vi "Dans ska vara glädje"! Det är målsättningen vid varje danskväll. Vi kombinerar ny låtlista till varje danskväll, och väljer ur ett nu digert arkiv med sköna danslåtar. Cd-skivor från dansband köps i samma takt som de ges ut, vilket gör att "gamla godingar" kan blandas med ny fräsch dansmusik. Det är så vi hoppas Motionsdansen skall få BUGG's prägel, "Dans ska vara glädje!" 

                         
                                                    Två glada dansare hos BUGG's, Sten och Lisa!

 Vi är så glada att dansgänget hos BUGG's återkommer till oss! Dansare i olika kunskapsnivåer blandas och ger sin av danserfarenhet, något som ger övning av bästa sort!
 Ibland smyger jag med lite vid sidan av och njuter av att se Er dansa. Par som dansar och samtalar, några dansar, lyssnar och låter musiken ta över. Vid borden sitter några och pustar ut med vattenmuggen i handen, några ventilerar aktuella händelser i stort som smått.

 Det var så här det skulle se ut i mina yttersta tankar, som jag delgav Ulla, för nära nog 8 år sedan...


 Ett stort tack till Alla Er som gillar att dansa med BUGG's! Alla Ni som delar uppfattningen, "Dans ska vara glädje"!  

                                                                    Förmedlat med en Tacksam hälsning från BUGG's / Ulla å Arne

                             Som fortfarande vidhåller: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

RSS 2.0