DansMix 1 blandar dans i trevlig Mix!


                                            BUGG's Mix-gäng blandar Bugg, Fox och Line!

                         
                                                    Att Bugg inleder för Dansmix är en vana. 

 Naturligtvis inleder Bugg denna kursdels dansande. Huvudingrediensen i DansMix 1 är ju just repetition av Bugg 1 och Bugg 2. Så denna gång blandade vi in båda varianterna av "Pilbågen" medan uppvärmningen fortsatte. Två snarlika buggturer, där "Pilbåge med variation" fått ett extra midjetag och handstöt inlagd. En buggtur som ofta ses på dansgolvet. 


                                  


 Några noteringar tog vi även upp i den välkända "Tjej bak killes rygg". Här poängterar vi vikten av att göra tjejens första högra halvvarv redan bakom killens rygg, på två takter! Får vi inte detta halvvarv i ett tidigt skede, blir turen svår att hinna med på tänkta antal takter. Exempel på detta ser vi ibland, och därför tar vi med turen som repetition i denna kursdel. 

                                          

 Sedan hann vi med en buggtur som inte ligger fast i programmet. För turen "Låskolven" har dykt upp under höstens kurser, och flyter så att säga fritt. Flera av Er har redan testat den, men för en hel del av Er var den en ny bekantskap.
 Här gäller lite snabbhet i tanken för killen, i att fånga upp tjejen då hon är på väg ut ur det inledande låset. Sidbytet i en hast och den lite luriga skjutsen in i frivarvet för tjejen. Träning på detta, och sedan dök turen upp under kvällen. Ser ut som Ni gillade den! 


                         
                                    Lena och Claes är två av deltagarna i vårens inledande DansMix 1
 

                                                          Nästa dans till Mixern blev Foxtrot.                               

                         
                                                          Foxtrot med snedsteg blev nästa variant.

 Jo, lite jonglerande med ord i undertexten förvisso. Ett planerat snedsteg bör nog tilläggas! En variant på foxen, som vi filat på ett tag är "Side by Side".
 För visst är det kul att kunna variera sin foxtrot en smula under danskvällarna. Här använder vi redan intränade steg i högersvängen, och kompletterar detta med killens steg åt vänster. Då hamnar paret sida vid sida under bibehållen stegrytm, och ger dansen en liten knorr.


                                                     På detta Mixade vi in lite Linedance! 
 Efter detta hade tiden runnit iväg såpass att det blev dags för dansbyte igen. Under de båda inledande kvällarna har vi invigt alla intresserade på vår "egen" Linedance variant, nämnligen "Elektric Slide". Denna dyker som oftast upp under våra Dansaftnar, och därför vill alla ska kunna hänga på här.
 En annan av våra återkommande Linedancer är just denna vi testade på ikväll, som går under namnet "Texas Stomp". I vår variant på denna byter raderna plats under dansen, som gör den lite extra kul. Inledning med sedvanlig genomgång, bit för bit, och sedan grejade Ni detta alldeles galant!
 
 Efter varje kväll med Linedance, tjatar jag på Ulla: - Tänk en mysig loge en ljummen sommarkväll, med lite grillade hamburgare med lämplig dryck! Å så lite go countrymysik å Linedance. de vore kul de'!


                         
                                              Stilrena dansare med snygga rader. Linedance kallat!


                                                   Bugg ur minnet, eller "Fri Dans" även kallat!

 Några minuter återstod av kurskvällen och dem använder vi till dansträning. Några sköna bugglåtar i ett gott tempo och buggen går för fullt i Tveta! Ett tillfälle att testa kvällens varianter på buggturer!

                             


 Under hemresan enas vi att lite mer tid till DansMix'en sutte inte fel! Mycket dans försöker vi att hinna med, men mer ville vi stoppa in. Nåväl. Vårsäsongen 2012 är ju inte så långt gången än, några danser till lär vi hinna med. Vi hoppas Ni känner likadant! Vi ses!


 Några bilder på Motionsdansen ligger i startgroparna, nu gäller bara att klura ut några passande textrader åxå...

                                                                                          På snart återseende, hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

                              Vissa må tvivla, men.. "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!" ...Jodåå!


BUGG's Bugg 1:a knöt ihop trådarna!

                                                 Bugg 1 börjar sortera upp sina buggturer!

                         
                                            Våra Bugg 1:or fick premiärdansa "Uppvärmning"

Före varje kursdels start hos BUGG's, dansar vi bugg till ett par låtar som uppvärmning. Ett tillfälle att mjuka upp vinterstela leder och få rytmen i kroppen. Par-byte efter halva låten, då vi även poängterar att bjuda upp väntande dansare. Alla skall få chansen att få fart på cirkulationen.
En förutsättning för detta förfarande är givetvis att man har några bugg-turer på lager! Våra Bugg 1:or har inte haft chansen till något stort buggturs lager än, så till och med Ulla såg fundersam ut när jag uppmanade till uppvärmning här.
-"Ska du inte visa först?" undrade hon.
-"Nej", viskade jag tillbaka, -"lägg på en bra låt istället."
Själv travade jag ut i cirkeln och uppmanade åter till:
"-Uppvärmning med Grundsteg å Cirkelbugg, lägg sedan på första varianten av "Karusell" på det! 1-2-3-4...


                         
                                                    Duktiga Bugg 1:or under uppvärmning

Ett litet test av buggminnet, i all enkelhet. Men det är ett duktigt buggäng vi har här, så visst dansade Ni uppvärmning jättebra! Era första grundsteg och buggturer fanns kvar i bakhuvudet, sedan i söndags! Grunden till en ny vana är lagd! Nästa söndag börjar vi med uppvärmning, igen.

                        

Förra gången hade vi provat på nästa buggtur i ordningen, "Karusell med utrullning och frivarv". Som vanligt, ja så är det faktiskt, uppstår det problem efter infångandet med höger-höger. Vi har ju just lärt oss att "gå bak på treans takt"! Stämmer gott, men ingen regel utan undantag!
I buggturers rörelser bryter vi då och då detta mönster, och rör oss efter buggturens eget mönster. Så blir fallet här, även om turen är en liten "fuskis" av originalet. Originalet visade vi åxå, och hoppas det klarnade en smula.

                         
                                   Mycket som skall hållas reda på så här i början, koncentration krävs!

Vi hade ju utlovat en sammanfogning av våra Buggturer så här långt, för att bringa lite ordning i turerna. Under flera säsonger nu, har vi därför kopplat samman buggturerna till en liten "Ramsa" och tycker oss se att detta underlättar för minnet.
Ett par genomgångar av "Ramsan", som följs av egen träning till musik. Mycket att komma ihåg, så vi går igenom tillsammans ännu en gång. På med musiken igen, å visst börjar gänget lägga samman buggturer på egen hand! Det börjar likna Bugg, minsann.... 


                                 
                                              Buggturer i följd, handbyten och buggsvängar på rad!

Vår så kallade "Ramsa" är givetvis inget fixerat sätt att dansa bugg! Det är bara tänkt som en hjälp så här i början av Er karriär. Allt efter som killarnas buggturer sätter sig i ryggmärgen, hittar Ni egna sätt att variera dem på. Turernas antal växer och variationen i Era egna kombinationer växer näst intill oändlighet. Kanske är det detta som gör buggen så facinerande och intressant! 


                          
                             När tidigare allvarliga miner börjar spricka upp i leenden, då är vi på rätt väg i buggen!

Vi hade ju åxå utlovat lite fler myror i huvudet innan kvällen var till ända! En prov-genomgång av nästa söndags buggtur tror vi ordnade detta. Lugn, bara lugn! Vi kommer att gå igenom denna variant, ett antal gånger till. För nu står Er kursomgångs verkliga kluring på tur! Buggturen "Tjej bak killes rygg" är inte helt enkel. 

Avslut med bugg enligt vår nyinlärda "Ramsa". Full fart på dansgolvet och Ulla höjde tempot en smula. Bugg med täta byten, å minnsan tror jag inte en å annan svettdroppe syntes i pannan! Bara det är en god orsak att lära sig bugg...


                         
                                       Avslutning med "Fri dans". Bugg med variation, helt klart!

Under hemresan summerade Ulla å jag att kvällens Bugg 1:a hade varit mycket lyckad! Gänget hade börjat bugga på allvar nu! Mycken träning och finputs behövs ytterligare så klart!
Buggens trappa har många steg. Men nu är dansskorna på, ledstången är grabbad och första steget är anträtt. Visst är det kul med bugg? 

Vi Tackar Er alla för en trevlig bugg-kväll och ser fram mot nästa söndag! Det hoppas vi att Ni gör åxå....

Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Dessutom tror vi full å fast: "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"

Aktivitetsplan 112


En ovanligt trevlig Motionsdans!

Ja, visst hade vi en trevlig Motionsdanskväll!Att Veijo och Lena hade trevlig kväll, det syns då klart!

Motionsdansen ger foxtrot en chans!

En förhoppning med våra danser, är att avdramatisera detta med dans. Några lediga klädesplagg, hel å ren förstås, lätta skodon med lagom fäste och sen sticker vi å dansar en stund. Märkvärdigare skall det inte behöva vara. En rimlig entréavgift, dansant musik i gemytlig miljö, är vad vi strävar efter. Det skall vara lätt att gå på dans hos BUGG's, och framför allt, det ska vara kul med dans hos BUGG's!Sara och John passade på att ta en foxtrot

Den första delen av Motionsdanskvällen, blandas bugg och fox i lika delar. Musiken här plockar vi gärna ur det aktuella arkivet. Ny och fräsch musik är en av våra riktlinjer. Så nu i söndags dansade vi, bland annat, till helt nya låtar från Jontez och Jenny Saléns nysläppta album. Att Ni ibland funderar över låtarna märker vi då Ni smyger fram till låtlistan och kollar. Trevligt tycker vi! Välkomna att kolla igen! Motionsdansen innehåller gott om sköna foxlåtar som inledning.

Foxtrot ingår ju som del i vår DansMix, så därför blir kvällens Motionsdans ett utmärkt tillfälle att testa nylärda varianter. Då foxtrot kommer i diskusion, är det ofta enighet om att träning och åter träning är huvudsaken. Några genvägar är svårt att hitta. Fox'en är en pardans där takten är extra viktigt att följa gemensamt, då man hittat rytmen, slappnar av och låter sig fångas av musiken, är foxtrot en svårslagen dans. Ulla och Claes tog väl vara på kvällens musik


Fast annars är det väl mest Bugg som gäller!

Motion förknippas väl mest med bugg, då dans är gemensam nämnare. Att buggen då kommer som huvudingrediens hos oss, är väl inte så konstigt. Buggen är ju vår specialitet, så att säga.Inledning med bugg i lagom tempo, så kör vi!

Till första halvan med bugg, letar vi åxå efter aktuella danslåtar. I media har dansmusik överlag dåligt rykte, och blir därför lite illa representerat. I mitt tycke levererar moderna dansband, överlag bra musik. Djupdykningar finns, men mycket bra åxå. Många band söker bredda sitt register och ger nya och gamla "evergreens" skönt dansstuk. Det är här vi försöker hitta pärlorna, och delge dem för Er. Efter vårt tycke vill säga! :-)Peter släpper verktygen en stund och prioriterar buggen istället! 
Bra, tycker både vi och Lisa!Att Inge inte skulle dubbelbugga en kväll... Det har väl aldrig hänt!
Här får Sara och Sandra prova på.Veijo var på G. här blir det bugg med Ulla!
Sista halvan av motionsdelen ägnar vi åt "Bara Bugg"! Då skjortan ändå är fuktig är det lika bra att löpa linan ut, så att säga. Nu pillar vi upp tempot en smula, och plockar låtar ur avdelningen "Goa Bugglåtar". Här dyker de "Gamla Godingarna" upp igen och tanken är att de ska locka till en bugg till..å en till...

Frågan var om inte vi lyckades ändå, för när Veijo var på väg hem och med ytterkläderna på, tonade sista rycket med goa rocklåtar ut. Ytterkläderna åkte av igen och det blev bugg igen! Det är väl så vi hoppas det skall kännas att gå på dans hos BUGG's! Vi ser gärna repris!   


Ann-Louise stod över kvällens buggar, men fox blev det! Karlsten fixade detta!Björn-Ove verkar övertygad och vill delge detta riktat och muntligt med tydlig mimik !
Vad det handlar om? Inte en susning! Kommentar kanske?Ulla plockar bort tomma godisskålar. Åxå ett tecken på en lyckad kväll!En Tack-för-hjälpen-kram till Ann-Louise!
Den vidarebefodrar vi även till både Malin och Lena förstås! Stort Tack!

Ja, visst var det väl en ovanligt trevlig kväll med Motionsdans? Fast med ett så trevligt gäng som dansar hos oss i BUGG's, blir det ofta ovanligt trevligt! Vi kan inte annat än hoppas Ni håller med och återvänder nästa söndag igen! 

Självklart säger vi även Välkomna till Er som inte dansat med oss tidigare. Kurserna är i full gång nu, men till Motionsdansen är Alla Hjärtligt Välkomna! Våga prova Motionsdans, Våga prova BUGG's!

Till dess säger vi fortsatt trevlig vecka till Er alla, och akta ben och lemmar i halkan bara, så ses vi på söndag!

Hälsar BUGG's/ Ulla å Arne

Sedan vill vi ännu en gång delge vår allt tydligare uppfattning: "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"

DansMix 1 finputsar dansen!

                                                     DansMix 1 gör skäl för namnet!

 DansMix blev den naturliga fortsättningen för gänget som gått buggkurserna fullt ut. Under DansMix 1 är det bugg 1och 2 som får en repetetion som huvudingrediens. En viktig del är även Foxtrot, som vi lägger som komplement under kursen. Många av deltagarna är väl bevandrade i denna dans sedan tidigare och ger därför det nya gardet nyttig kunskap i foxen. Förena nytta med nöje, skulle man kunna säga...

              
                                          Uppvärmning med bugg, är ett utmärkt sätt att öka pulsen!

 Under fortsatt buggande, efter uppvärmningen, blandade vi in några gamla varianter. Inledningsvis tog vi upp den lite kluriga "Buggsväng höger". För några var nog turens utförande en nyhet, även om huvuddelen av gänget hört ramsan tidigare. Här blir nog puts av tjejens cirkulation runt killen i högervarv, mer av vikt. Snyggt och tajt, ska de se ut!

                                      
                                       Påkallade buggturer blandas med turer ur minnet. Så ska de va!

"Handbyte bak killen rygg" blev naturligt att fortsätta med. Här uppmärksammas, inte bara killens hjälpsamhet i buggen, utan även nyss tränade Buggsväng höger, som avslutar denna variant. 
 

                          
                                              Dans ska vara kul! Det tror vi Åke och Pia håller med om.

 Vår egen variant av "Midjetag" följde på detta. En så'n där go' tur att avsluta med, speciellt när man ska "Räta upp en avig fattning", som blir i slutskedet av flera buggturer. Nyss tränade "Handbytet" är en sådan, och därför kombinerade vi naturligtvis dessa två varianter.
 Tiden susar iväg i en hast, ytteligare varianter stod på tur, men vi får fortsätta nästa söndag med buggträningen!  
                                         

                                        


 Så fick sig foxen en påminnelse. Nya deltagare, så en snabbrepetition blev aktuell. Dubbelsteget i dansen togs upp, innan högervarvet fick en repris.
 Lite rundsnack om detta med att "Fösa" sig väg genom dansgolvet under foxen, nämnde vi åxå. Tror ingen missade min negativa inställning till detta oskick? Så här tränade vi på detta att kunna hejda sin framfart under foxandet, med lite sidledes foxsteg på plats. Nog så nyttigt att behärska! Önskar fler gjorde det!!  


                          
                                                     Foxtrot träning är en del av vår DansMix 1

 Förra gångens Linedance, "Elektric Slide, tog vi upp igen. En sida med dansbeskrivning hade vi lagt upp på bloggen, och några osäkra hade tränat extra under veckan. För visst gick det riktigt bra nu! Till andra låten höjde Ulla tempot rejält, men tji den som ger sig! Bra gjort, en annan variant nästa söndag! Visst är det kul med Linedance åxå!

                          
                        "-Höger, bakom, höger, stomp!" Inte undra att man är lite hes på måndagsmorgon!

 Ett pass med bugg ur minnet, "Blanda å ge" som vi säger, fick avsluta kursdelen. Ulla skruvade upp både volym och tempo en smula, så nu blev det bugg med ös! Själv klev jag upp på scenen och tittade på Er! Duktigt gäng, våra DansMix'are!

 Vi Hälsar och Tackar för ännu en trevlig söndagskurs, och ser fram mot nästa söndags fortsättning!

 Några bilder från Motionsdansen återstår, dessa kommer på bloggen inom kort.

                                                                                                 På återseende! Säger BUGG's / Ulla å Arne

                             Och vi tillägger lite kaxigt, att "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"

Bugg 1:an i hetluften!

                                                                   Vår Bugg 1:a tar stora steg!

                   
                                                  Fortsatt trevligt trångt på dansgolvet i Tveta i söndags!

 En lite missvisande rubrik som inledning, måhända! För vårt nya buggäng har redan fått sig inpräntat att det är korta steg och korta armar som gäller. Nej, inledningen syftar mer på steg i utvecklingen i buggen! För här kliver vi sannerligen på i stora steg, ställt utom alla tvivel.

  
                                         
                                      Stor koncentrationen under Bugg 1:an, mycket att hålla reda på här!

 En betydande del av denna andra kurskväll, gick i repetitionens tecken. Ett antal nya deltagare hade tagit vara på chansen att hoppa med på buggtåget så här i sista sekunden. Så nu tog vi Takt och Grundsteg i repris, dock i ett lite forcerat tempo. Vi hoppas Ni hängde med i svängarna och anammade både Grundsteg och Cirkelbugg. En återblick som säkert mottogs väl av hela gänget, eller hur?


                             
                                                  Malin är glad över att Simon har börjat bugga åxå!


 Högt tempo i kursandet för våra Bugg 1:or. Vi övergick direkt efter repetitionen till att öva delar i kommande Buggturer. Höger-höger handsfattning testade vi på, och lade på en Buggsväng som lite bonus. (Visst var det lite magiskt i alla fall?) Klurigt i början, men det såg bra ut efterhand.
Hur man byter från Höger-höger-fattning till Tvåhandsfattning testade vi åxå. Ett "Frivarv" blev lösningen här. Många buggdelar att sortera i skallen, men vi skall knyta samman det hela nästa söndag! Vi lovar!

 "Karusell med omtag" hade vi testat redan förra söndagen, men den fick sig självklart en genomgång till. Denna variant av buggtur, är den första egentliga" tur" som gruppen lägger till i den kommande samlingen av buggturer. "Markering, rulla in på 1å2, gå ut 3å4, å rulla ut på 4 takter och grundsteg igen", var beskrivningen här.


                             
                                                              Full fart på träningen för alla buggare.

 Som sista uppgift testade vi på en annan variant på "Karusellen", nämnligen "Karusell med utrull och frivarv" Nu skulle tjejen göra ett vänster-varv fritt och fångas upp med höger-höger fattning. Att sedan komma igång igen blev en lurig historia!  "-Börja på 1 och med framsteg," blev den korta uppmaningen! På söndag ska vi visa Er varför åxå!

                             
                                                                 Mycket att tänka på för våra kursare!

 Lite fler myror i huvudet då Ni gick hem, än då Ni kom i söndags kanhända? Jo så kan det nog vara, mycket nytt att hålla reda på. Fast, som vi sagt, nästa söndag ska vi binda samman alla lösa trådar!
 Då sorterar vi upp det hela med vår bekanta "Ramsa"! Här lägger vi Bugg 1:ans turer i en serie med buggturer, som blir lättare att hålla ordning på. En stor hjälp då Ni ger Er ut på egen dans i framtiden. En spännande söndag, nästa söndag, att vänta på!  


                                                                
                                                           Visst är det spännande att börja på buggkurs!

 Vi tackar alla glada Bugg 1:or för en trevlig söndag och hälsar Er alla Hjärtligt Välkomna nästa söndag igen! Då skall vi sortera i våra buggturer, och lägga den tillrätta! Å plantera in lite nya myror i huvudet, fattas bara annat...

                                                                                                                Hälsningar BUGG's / Ulla å Arne

Att börja på buggkurs är självklart, men "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 111


Vilken Kursstart!

                                        Bugg 1 debuterar med ny besättning!

 Så blev det dags för premiärkurs för 2012 hos BUGG's! Samma undran som alltid hos oss, om vår inbjudan till kursstart hade hörsammats. Svårt att sia om hur dansintresset är i bygden så här i förväg. Så vi rullade spännt tummarna!  


                     
                                          Oj vilken uppslutning det blev på BUGG's Bugg 1:a! 

 Strax före utsatt tid droppade dansgäster in snabbare än vi han säga Hej och Välkomna till Er. Så till utannonserad tid kunde vi säga Välkomna upp på golvet till ett stort dansgäng! Spänning låg i luften. Vi vet att det är pirrigt att gå på sin första danskurs. Mycket som sätts på prov inombords....


                     
                                                          Bugg 1:an med sina första bugg-steg!

 Sedvanligt takt- och stegträning. Vi lägger största möjliga vikt, vid just dessa viktiga ingredienser, i buggens startskede. Grunden skall vara så stabil som möjligt. Det är mycket som vilar på den....

                     
                                                  Full koncentration och utmärkt handfattning!

 Grundsteg och Cirkelbugg stod som första uppgift. Dessa två varianter på grundsteg kommer att bli flitigt använda den närmaste tiden. De används båda som ingång i kommande buggturer. Träning och åter träning... 


                     
                                                           Gänget provar på sin första buggtur!

 Ja så blev det dags för gruppens första egentliga buggtur. "Karusell med omtag" fick sin presentation, och nu blev det mycket att hålla reda på!
Vi vet hur det är! Ni har mycket nytt i Era huvuden nu, och så går det en "danslärare" å tittar åxå! Å han kan intyga att Ni skötte er mycket bra under kvällen, Allesammans!
 Vi hoppas givetvis på återseende nästa söndag, då vi bygger vidare på buggen hos BUGG's! Välkomna åter!


                                                        DansMix 1 blandar dans!

                        
                                                  En bugglåt i högtarna, sen är det full fart!
                                   (Ni såg väl Åkes träffsäkra T-shirt, "Sponsrad av Duracell")

 Som en virvelvind sveper "Gamla gardet" ut på dansgolvet för uppvärmning, och drar av farten med sig nya dansgäster. Att det fanns ett uppdämt buggsug efter uppehållet, kunde både Ulla å jag leende konstatera!!

 Då vi väl fått hejd på Er, och den värsta ysterheten lagt sig, kunde kursen börja. Ni får ursäkta om vi började med lite grundprat, men det är en repetition som gäller. Vi vill gärna ge en bild av vårt sätt att dansa bugg, för alla nytillkomna. Grunden skall finnas med, för att bygga buggen vidare på. För hos BUGG's bygger vi högt! 

                      
                             Grund och kända buggturer, gärna med varianter. DansMix 1 på gång!

 Efter buggen fått sig en genomgång, stod Linedance på tur. Gamla "Elektric slide" skulle tränas igenom. Flera av Er har dansat denna förut och kanske just därför tar vi den i repris. För under våra Dansaftnar gör denna Linedance ett välkommet inhopp som oftast. Så här vill vi ha så många deltagare som möjligt! 

                     
                                        "Hitch med Hoo" är en del av "Elektric slide"!

 Efter kaffepausen tog vi en dust med Foxtrot så klart. Då vi besöker "Dans i skarpt läge" är ju faktiskt varannan dans foxtrot, så att behärska den är viktigt. Foxa framåt och bakåt som inledning, med tillägg av högersväng, blev kvällens variant. Vi repeterar detta nästa söndag, om inte fötterna gjorde som vi tänkte första gången!

 Ett sista ryck med bugg fick avsluta säsongens första DansMix 1. Visst är det kul att vara igång igen?


                          Motionsdans som avslutning så klart. En självklar final hos BUGG's!


                       
                      En uppskattad teckning från Celie, ger en god bild av BUGG's! Vi tackar!


Vi siktar mot nästa söndag, med fortsättning på både Bugg 1 och DansMix 1, och säger Välkomna Åter!

           Vi hoppas givetvis Ni håller med oss i påståendet: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

                                                                                                                Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

PS. I blogginlägget nedan, finns beskrivning på Linedancen "Elektric Slide". Träna på!  DS.


Beskrivning till "Elektric Slide" Linedance.

I söndags tränade vi på en LineDance kallad "Elektric Slide".
 De flesta Linedancer finns i olika varianter, här presenterar vi den variant vi hos BUGG's brukar använda.
 Träna in rörelsen i minnet, steg för steg, och prova sedan till en lugn och taktfast låt.
Lycka till!Elektric Slide

Koreograf: ?

Nivå: Nybörjare

Beskrivning: 4 vägs line dance, 18 steg

Musikexempel: Marcia Griffiths "Electric Boogie" (112 BPM)


 Vine höger och stamp

1. Kliv till höger med höger fot

2. Sätt vänster fot bakom höger

3. Kliv till höger med höger fot

4. Stampa med vänster fot intill höger och klappa händer.


 Vine vänster och stamp

1. Kliv till vänster med vänster fot

2. Sätt höger fot bakom vänster

3. Kliv till vänster med vänster fot

4. Stampa med höger fot intill vänster och klappa händer


 Gå bakåt och Hoo

1. Kliv bakåt med höger fot

2. Kliv bakåt med vänster fot

3. Kliv bakåt med höger fot

4. Lyft vänster fot, "tummen upp" samt ropa "Hoo"


 Steg, nudda, steg, nudda

1. Kliv fram med vänster fot

2. Nudda med höger tå intill vänster

3. Kliv bakåt med höger fot

4. Nudda med vänster tå intill höger


 Steg och vrid 1/4, klack

1. Kliv fram med vänster fot och vrid 1/4 åt vänster

2. Klacka med höger fot intill vänster

Börja om


Årets första aktivitetsplan,110

Mer info om våra danskurser lite längre ner i bloggen. Skrolla ner och ta en titt!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Extra dans i Fengersfors!

På lörsdag 14/1 arrangeras en extra dans i Fengersfors Folkets Hus. Då står välkända Holidays orkester för musiken under kvällen. Observera att dansen startar kl. 20.00 och pågår til 24.00!


Grabbarna i Holidays


F.I.K hälsar Välkomna och meddelar även att serveringemn är öppen under kvällen.

Besök gärna Holidays hemsida på:  http://www.holidaysorkester.com/

************************************

Vi i BUGG's hoppas givetvis på återseende på söndag, hälsar BUGG's / Ulla å Arne


Nystart hos BUGG's!!

Dags för Dej att dansa med BUGG's i vår!

Både Jul- och Nyårsfirandet kan nu läggas till handlingarna. Januari har redan naggats i kanten och dagarna har så smått börjat bli längre. Mycket vinter återstår ännu, men låt oss ge ett förslag på garanterad vinterförkortare!

Häng med på BUGG's Bugg- och Danskurser!

*************************
BUGG's Bugg 1:a, en självklar nybörjarkurs i Bugg!
För dej som inte provat på detta med Bugg tidigare, eller provat på tidigare och tyckt Bugg vara lite klurigt, är vår Bugg 1:a ett självklart alternativ! Här lär vi oss Bugg, enligt BUGG's sätt, från allra första början. Vi startar med grunden i Bugg, och bygger sakteliga upp ditt förråd av Buggturer. Du är snart redo för att ge Dig ut på dansgolvet, en skön upplevelse kan vi lova! Att du sedan blir del av ett underbart dansgäng, är en ren bonus!
Så Välkommen att prova på BUGG's Nybörjarkurs i Bugg! För visst är det väl dags för Dej nu?


Vår DansMix 1, där Du utvecklar Din dans!

Många av deltagarna hos BUGG's väljer att återkomma år efter år. Det bästa av betyg vi kan få av Er deltagare! För Er alla som dansat, framför allt Bugg tidigare, har vi under några år nu kört våra så kallade DansMix 1 och 2. Här repeterar vi först och främst Bugg och ger ytterligare varianter på våra Buggturer. En utmärkt fortsättning på våra Buggkurser, där vi håller buggen i friskt minne!
Under denna inledande DansMix 1 tar vi som komplement, i första hand upp Foxtrot på agendan. Grundläggande steg och de första svängarna. Allt för att ge Dej ytterligare variation i din dans. 
I denna kursdel ligger ingen fast kursplan, utan vi bygger efter hand. Vanligtvis brukar någon Linedance och gammaldans-variant dyka upp under tiden. En kursdel att utveckla Din dans med!
Vi säger Välkommen åter till alla tidigare deltagare, men självklart även till Dej som dansat tidigare i annan regi!
Se fram mot en vår i dansens tecken, med vårt härliga Dansgäng hos BUGG's!

************************

Motionsdans - Vår specialitet!

Allt sedan starten för BUGG's, år 2004, har vi dansat Motionsdans som avslutning varje kurskväll! Så även i år!
Här ger vi tillfälle att dansa Bugg och Foxtrot till skön musik, och hälsar Alla dansintresserade Välkomna! Självklart även till Dej, som inte deltager i våra övriga danskurser! Välkomna till BUGG's Motionsdans! 
Vi startar med en blandning av fox och bugg, gärna till ny och fräsch dansmusik. Sista delen kör vi "Bara Bugg" till ett lite högre tempo, och väljer ut de låtar som lockar till bugg! Här låter vi just Motionen stå i centrum! En del av kvällen som gillas av våra buggare!

************************

Vårens första kursdel enligtföljande:

Vi fortsätter att dansa i Tveta Bygdegård!

Start söndagen den 15:e Januari.


Bugg 1 (Nybörjarkurs) kl. 16.30

DansMix 1 (Fortsättning) Kl. 18.00

samt

BUGG's Motionsdans  kl. 19.30 - 21.00

En kursdel:        6 x 1,5 timme 240:-
Båda kursdelarna:                   360:- 
(Här ingår Motionsdansen)

********
Enbart Motionsdans: 20:- / gång

Givetvis bjuder vi på kaffe i pausen under alla kurskvällar!

Frågor: Telefon, Hem:      0533-155 66 
BUGG's tel:       076-148 83 85                                       Välkomna hälsar BUGG's / Ulla å Arne

"Vi tror starkt på: Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Resultat på vårt Julpyssel!

 Några svar har droppat in på vårt lilla Julpyssel. En vinnare har vi fått i Tomas Karlsten. Samt en andrapristagare, som är Ann-Louise Jansson. Vi gratulerar pristagarna och skickar Trisslott som pris.

Rätt rad enligt vårt eget, ej överklagningsbara, "facit" är enligt följande:

 1. Pilbåge med variation.
 2. Tå-Häl-Kryss.
 3. Karusell.
 4. Promenaden
 5. Tjejdyk
 6. Tjejkryp
 7. In å Ut-turen
 8. Låskolven
 9. Vänster Katapult
10. Kramturen
11. Pilbågen
12. Handbyte bak tjejs rygg
13. Handbyte bak killes rygg
14. Höger Katapult
15. Avig fattning med piruett
16. Kråka höger
17. Midjetaget
18. Gnuss

 V
i tackar för visat intresse, och siktar på återseende söndag den 15:e januari
i samband med nystart på våra danskurser i Tveta Bygdegård!

                                                                                                          Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                       O
ch delger åter vår fasta övertygelse, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

RSS 2.0