Ett traditionellt besök i Hillringsberg.

 En liten "förfest" med kaffe och jordgubbspaj fick starta midsommardagens escapader. Så efter ett besök av Ann-Louise och Peter hemma i Sjöhaget, packade vi campingbordet och kaffekorgen och styrde mot Hillringsbergs festplats. I Säffle hoppade Lena även med på resan. Nu skulle det bli dans!  
 
                                      
                  I bagaget hade vi Lena, Ann-Louise och Peter.                 Tommy, Lotta och Karlsten på besök.
 
 Någon större klarhet över kvällens dansband hade vi egentligen inte fått. Rykten och hörsägen hade gjort gällande att "Expanders" skulle stå för "fiolerna" under kvällen. Om nu detta var fel eller om avbokning var orsaken, förtäljer inte historien, men på scenen stod ett gäng grabbar med namnet "Puls"!
 
                  
                                                               Grabbarna i Puls gav järnet!
 
 Att kalla "Puls" för ett dansband, vore väl inte helt korrekt, måhända. Låtvalet var inriktat på covers av det rockigare slaget, där favoriter radades upp. Creedence-kavalkad och låtar av Springsteen bjöds på med liv och lust, röken på scenen gav "Smoke on the water" en extra dimension. Allt detta gjorde grabbarna bra. Mycket bra!
 
 Fast för oss som hade dans i siktet, lades en liten "smoke" över humöret. De låtar som hade dansbar takt tog vi vara på, men en hel del låtar fick avnjutas längs panelen. Kanske ett flak Pripps hade gett en rättare nostalgisk stämning, än paj med marsansås under förfesten? Svaret saknas dock.
 
                                     
                                      "Danslärar'n" och Lena                                          Peter och Ann-Louise
 
                                     
                                         Lotta och Tommy                                                   Claes och Lisa
 
                                          
                                                                      Karlsten bjöd Anna på bugg.
 
 När det drog ihop sig till kvällens huvudnummer, började parkeringens glada gäster äntra entrén. Här har arrangörerna hittat ett sätt att locka besökarna betala sin avgift. För på scenen började "Top Cats" att värma upp. Ett gäng som verkade locka besökarna!
 
                                 En ringlande kö, där alla såg fram emot Rockabilly-musik av bästa klass!
 
                                
                                                          "Top BUGG's" strax före uppträdandet
 
                           "Snyggast tjejer i Värmland" berättar bandet, med glada bifall som resultat!
 
             
                                                 Top Cats med stor spelglädje å drag på scenen!
 
                                                         Monica, Malin och Emma diggade Top Cats
 
 Strax efter midnatt styrde vi kosan hemåt. Hillringsberg borde vara nöjda med kvällen, för ett större besöksantal innanför grindarna har åtminstone inte jag sett. Parker som går bra, är bra för fortlevnaden. Det är viktigt!
 Själva var vi nog mindre nöjda. Hade vi vetat om kvällens upplägg, hade vi nog valt ett annat evenemang med större inriktning på dans. Men det är ju en personligt tycke. Säkerligen 1500 andra deltagare, håller säkerligen inte med oss utan såg kvällen som en "Super-hit"!
 Vi tackar för oss, och är övertygade att Hillringsbergs-parken redan siktar på nästa midsommardag. Det är bra. 
Vart vi siktar då står skrivet i stjärnorna, den som lever får se....
                                                                                                                     BUGG's / Ulla å Arne
 

Sandö-Dansen

 
 
 Den första av de två efterlängtade Sandö-Danserna går av stapeln, onsdag den 4:e juli med avresa från Marinan i Åmål kl: 18.00. med m/s Vänervåg. Vi dansar traditionellt till BUGG's cd-musik, med kortare avbrott för fika. Hemresa är planerad vid midnatt.    Pris för både resa och dans blir låga:  100:- per person!
 
 
Anmälan till m/s Vänervåg på tel: 070-607 36 22
eller till BUGG's tel: 076- 148 83 85, hit även via sms med namn och antal. 
 
(Vid deltagarantal högre än 50 personer kan det bli aktuellt med ytterligare en avresa kl. 17.00. Mer om detta om det blir aktuellt.) 
                                                                               Välkomna hälsar m/s Vänervåg, ÅMS och BUGG's! 

Midsommardagens dans i Holmedal

                                               Sandins orkester spelade upp till dans i Holmedal.
 
 Från familjen Opheim kommer en trevlig danshälsning från deras besök i Holmedalsparken på Midsommardagen. Sandins stod för musiken, och vi hoppas gänget hade en bra danskväll!
 
 
 
 En bild från entrén visar en sån där helmysig liten folkpark, som man önskar fanns i vår egen närhet. Ett stycke svensk folklig kultur, då den är som bäst! Bara att njuta!
 
 
 
 Mamma Maria håller om både Alva och Sara. Av klädsel och blänket i dansbanans golv, kan vi anta att det traditionsenliga regnet gorde ett litet besök. En midsommar utan regn; har väl aldrig förekommit?
 
 
                                       
                    Alva och pappa Roger tog en dans.               Sara blåste såpbubblor, ser det ut som.
 
 Vi tackar självklart gänget för de trevliga bilderna, och hoppas på kommentar angående väder å vind, antal besökare samt orkesteromdöme från Opheims. Vi hoppas Ni alla gillar bilderna, och lägger dem på BUGG's-bloggen förstås!  
                                                                                                         Tack från BUGG's / Ulla å Arne
 

Välkommen på danskryss!

Danskryss på Vänerhav!
En idé om dans kom till.
För tre år sedan kom iden upp om att arrangera en danskryssning på Vänern. Skeppare Sten Nilsson på m/s Vänervåg, tog kontakt med BUGG's dansgäng om intresse fanns för att anordna en kryssning med dans därtill. Dansgänget i BUGG's tände på idén och gav självklart grönt ljus från deras sida. Åmåls Motorbåts Sällskap, ÅMS, förfogar över en dansbana på sin klubbholme Sandön, och blev en given samarbetspartner.
En efterlängtad tradition.
När nu tredje upplagan av danskryssen står för dörren, får det nog kallas tradition. En efterlängtad sådan, noteras från tidigare medresenärer. Två onsdagar har planerats, 4:e och 18:e juli, för evenemanget.
En underbar utflykt som inledningsvis bjuder på båtresa genom Åmåls skärgård med m/s Vänervåg. Här går Vänerns horisont ihop med en blå sommarhimmel i öster, medan vi kryssar mellan vackra öar. En skärgård som Åmåls kommun med rätta kan vara stolt över.
En skärgård som vårdas.
De flesta öarna öster om farleden ägs av av Åmåls kommun sedan lång tid. Detta område skänktes som förläning till Åmål redan under 1600-talet, av drottning Kristina. Några av öarna har befolkats under åren, och del av dessa bostäder finns ännu kvar och vårdas av kommunen. Dessa arrenderas som klubbhus av skilda föreningar som ex. SSÅV, ÅMS, Kanotföreningen och Scouterna. För övrigt finns ingen bebyggelse, vilket gör skärgården till detta paradis.
Projekt SERÅ tar vara på skärgården.
Under projekt SERÅ, Skärgården en Resurs För Åmål, vårdas området ömt. Tanken är att öka tillgängligheten till skärgården, ta vara på den resurs den verkligen är. Farleders utprickning ses över och bryggor renoveras. Renhållningsdelen uppdateras och vandringsleder ses över. Grillplatser ordnas och sittplatser iordningsställs. Ett projekt som finansieras delvis med EU-medel. Mer information går att söka på www.serå.se
Sandön, en pärla för alla.
ÅMS klubbholme Sandön, är resans mål för oss. Tryggt och säkert lägger m/s Vänervåg till vid bryggan, och låter oss gå i land på ön. En promenad på sandfylld stig, för oss upp till klubbstugan och dansbanan. Här bjuder ÅMS oss att sitta ner vid uppställda långbord, och kanske smaka på medhavd matkorg. För dig som vill finns härliga stigar runt ön, och fina badvikar att upptäcka. En stund att spendera efter eget val, innan kvällens dans.
Sedan är det dans som gäller.
För många är dansen kvällens höjdpunkt. För visst är dans, på utedansbana i ljummen sommarkväll, ett svårslaget nöje!
Här bjuder BUGG's på egen kombinerad kavalkad av cd-musik, och dansanta tongångar utlovas. Vi siktar på traditionell dans, med blandning av foxtrott och bugg under kvällen. Ett kortare avbrott för kaffe sådär mitt på kvällen, efter det pågår dansen fram till midnatt.
Hemresa i fyrars sken.
Promenad till bryggan inför hemresan till Åmål. Här stävar m/s Vänervåg hemåt med tända lantärnor, och vi siktar naturligtvis på ljumma vindar som svalkar oss skönt. Med Fogdens fyr i öster, stävar vi in sista biten mot Marinan i Åmål. En härlig danskväll är åter till ända.
Information.
Övrig information om arrangemaget kommer upp på: vanervag.se där även upplysningar om ytterligare turlistor finns.
På: buggs. blogg.se finns mer information om dansen.
Hjärtligt Välkomna hälsar m/s Vänervåg, ÅMS samt BUGG's!
Text: BUGG's / Arne Persson
Foto: BUGG's / Ulla Eriksson
                                                           Danskryss på Vänerhav!

        

                                                               En idé om dans kom till.

 För tre år sedan kom iden upp om att arrangera en danskryssning på Vänern. Skeppare Sten Nilsson på m/s Vänervåg, tog kontakt med BUGG's dansgäng om intresse fanns för att anordna en kryssning med dans därtill. Dansgänget i BUGG's tände på idén och gav självklart grönt ljus från deras sida. Åmåls Motorbåts Sällskap, ÅMS, förfogar över en dansbana på sin klubbholme Sandön, och blev en given samarbetspartner.


                                                               En efterlängtad tradition.

                         

 När nu tredje upplagan av danskryssen står för dörren, får det nog kallas tradition. En efterlängtad sådan,  noteras från tidigare medresenärer. Två onsdagar har planerats, 4:e och 18:e juli, för evenemanget.
En underbar utflykt som inledningsvis bjuder på båtresa genom Åmåls skärgård med m/s Vänervåg. Här går Vänerns horisont ihop med en blå sommarhimmel i öster, medan vi kryssar mellan vackra öar. En skärgård som Åmåls kommun med rätta kan vara stolt över.


                                                               En skärgård som vårdas.
              

 De flesta öarna öster om farleden ägs av av Åmåls kommun sedan lång tid. Detta område skänktes som förläning till Åmål redan under 1600-talet, av drottning Kristina. Några av öarna har befolkats under åren, och del av dessa bostäder finns ännu kvar och vårdas av kommunen. Dessa arrenderas som klubbhus av skilda föreningar som ex. SSÅV, ÅMS, Kanotföreningen och Scouterna. För övrigt finns ingen bebyggelse, vilket gör skärgården till detta paradis.

                                                      Projekt SERÅ tar vara på skärgården.
  
             

 Under projekt SERÅ, Skärgården en Resurs För Åmål, vårdas området ömt. Tanken är att öka tillgängligheten till skärgården, ta vara på den resurs den verkligen är. Farleders utprickning ses över och bryggor renoveras. Renhållningsdelen uppdateras och vandringsleder ses över. Grillplatser ordnas och sittplatser iordningsställs. Ett projekt som finansieras delvis med EU-medel. Mer information går att söka på www.serå.se

                                                         Sandön, en pärla för alla.
            

 ÅMS klubbholme Sandön, är resans mål för oss. Tryggt och säkert lägger m/s Vänervåg till vid bryggan, och låter oss gå i land på ön. En promenad på sandfylld stig, för oss upp till klubbstugan och dansbanan. Här bjuder ÅMS oss att sitta ner vid uppställda långbord, och kanske smaka på medhavd matkorg. För dig som vill finns härliga stigar runt ön, och fina badvikar att upptäcka. En stund att spendera efter eget val, innan kvällens dans.
Sedan är det dans som gäller.
 För många är dansen kvällens höjdpunkt. För visst är dans, på utedansbana i ljummen sommarkväll, ett svårslaget nöje!
 Här bjuder BUGG's på egen kombinerad kavalkad av cd-musik, och dansanta tongångar utlovas. Vi siktar på traditionell dans, med blandning av foxtrott och bugg under kvällen. Ett kortare avbrott för kaffe sådär mitt på kvällen, efter det pågår dansen fram till midnatt.

                                      

                                      

                                      

                                      

                                      

                                                            Hemresa i fyrars sken.

             

 Promenad till bryggan inför hemresan till Åmål. Här stävar m/s Vänervåg hemåt med tända lantärnor, och vi siktar naturligtvis på ljumma vindar som svalkar oss skönt. Med Fogdens fyr i öster, stävar vi in sista biten mot Marinan i Åmål. En härlig danskväll är åter till ända.
Information.
 Övrig information om arrangemaget kommer upp på: vanervag.se där även upplysningar om ytterligare turlistor finns.
 
                              
                            Hjärtligt Välkomna hälsar m/s Vänervåg, ÅMS samt BUGG's!
                                   
                                                          Båtresa + Dans 100kr

Text: BUGG's / Arne Persson
Foto: BUGG's / Ulla Eriksson

En helkväll i Hasslerudsparken!

Visst blev det en heltrevlig kväll i parken!

 
Fernandoz spelade upp till en skön danskväll.

En ovanligt kylslagen junikväll, när rekordkalla juni-temperaturer rapporteras från landet, värmde ett besök i Hasslerudsparken rejält! Fernandoz spelade som vanligt en samling med sköna danslåtar, och dansbanan blev snart välbesökt. Efter några buggar var inte den låga temperaturen några problem, utan kändes mera lagom. Eftersom tiden gick, dök allt fler bekanta dansvänner upp från tidigare danskurser hos BUGG's.
Trevligt med alla vänner att återse och få säga Hej till!  
    
  Själva anlände vi till parken strax före dansen, och gick en runda på parkeringen. En hel egen rad hade ett stort antal sköna amerikanare fått för sig själva. En gammal Nissan försökte att klämma sig in i samlingen, men blev strax anvisad annan plats av vakterna. Bra, för visst är kvällen lite av ett "meeting" för traktens bil-nostalgiker.

  Visst kändes nostalgiska vindar för oss åxå! Själv traskade man ju runt här i slutet på sjuttio-talet och kollade in motorcyklar, bilar å tjejer. Dansen var oupptäckt på den tiden, fanns ju så mycket annat å upptäcka då...  
Å minsann dök en å annan bekant från den tiden upp. Ibland står tiden stilla!

         


Fast ikväll fick dansen första prioritet, och det tror jag flera av våra dansvänner åxå valt!

         
Emelie och Tommy                                  Lena och Pierre

            Kate fick en bugg med Tord


                     


         
Roger och Maria                                  Kate och KarlstenMaria haffade Tommy på en fox.

         
Magnus och Jenny                                        Cia och Åke


            


         
En stilstudie i bugg med Pia och Karlsten


         
Dans blev det för Herr å Fru Wall och även för Susanna. 

         
Susanne och Jan på topphumör, å leenden från Peter, Sandra och Åke


            En pose med Emma och Malin


         
Inge bjuder på bugg, och Madelene och Mattias testar buggen.

         
Susanna fick en bugg, likaså Viktoria som bjöd Åke på dans.


         
Håkan och Åsa buggar på                         liksom Pia och IngemarSandra hjälper Karlsten att minnas buggturer.


Pause-uppträdande med sköna "Top Cats"

Trevligt att återse Er alla dansvänner, och hoppas Ni alla hade en trevlig kväll!
Vi säger åxå ett stort tack till arrangörerna och siktar på repris under sommaren.

Information om kommande Sandö-danser kommer inom kort.

På återseende säger: BUGG's / Ulla å Arne

RSS 2.0