Motionsdans med Jul-stuk!

Säsongens sista Motionsdans, med bjällerklang! 
 
 Julmusik med dansant takt fick inleda kvällens andra avdelning. 
 
 
 Under flera år har vi i slutet på säsongen presenterat en dansant julkavalkad. Varje år ger ett flertal musikanter ut sina bästa jullåtar, och vi brukar årligen botanisera bland dessa. Så med en bas-lista med passande låtar som grund, byts några ut inför varje juldans. Årets sista upplaga av Motionsdansen fick därför sin alldeles speciella prägel och innehåll. Så med bjällerklang och tomte-hoo kunde vi bjuda upp till final på Motionsdansen.
 
                                    
 
 Med kända jul-texter i låtarna, gick det bra att nynna med i foxen.
 
 Självklart håller vi fast vid vårt invanda upplägg, och blandar fox och bugg under de inledande danserna. De flesta hade gästat våra Motionsdanser tidigare under hösten, medan några andra premiärdansade denna finalkväll.  
 
                                      
 
 Anna och Martin kunde se tillbaka på både 1:an och 2:ans bugg under hösten.
 
 Sedan fick vi uppskattande ord för denna sköna blandning av båda kurs-gängen tillsammans. Visst är detta en trevlig del i kvällen, att kunna samla båda kursgängen i en å samma dans.
 Att lägga Motionsdansen som sista punkt under kvällarna är inte mycket att välja på för oss. Men samtidigt vet vi ju att det blir lite krångligare för den tidigare kursens deltagare, att dela upp söndagens danskväll. Så konsekvensen kan väl bli att man hoppar över Motionsdansen, tyvärr.
 I denna sista flämtande dryga timme av höstens dansverksamhet, kändes det därför extra bra att kunna samla hela gänget i gemensam dans. Å visst blev den trevlig!  
 
                                   
 
 
 Som vi tidigare nämnt, verkar foxtroten ha stigit i gillande under hösten. Bugg är ju vårt huvudnummer, så att säga, men höstens träning i fox har åxå givit resultat. I början av säsongen väljer en del att "stå" över denna dans, men nu ser vi att så gott som alla ta vara på denna trevliga dansform.  
 
                                    

                                    
 
                                    
 En hel samling sköna fox-bilder.
 
 
 Å gnussmästaren själv i "hot action"! :-)
*********************************************************************
 
 Fast under buggen blir det förstås extra fart i lokalen!
 
 Här blir det fart i benen på våra buggare!
 
                                      
Inge bjöd upp Marie-Louise på en bugg. 
 
 Rödnosade renar och rockande tomtar fick göra oss sällskap i kvällens buggmusik. För visst har flera av våra ordinarie dansbandmusiker givit ut härlig bugglåtar med julglittrande rim. Denna kväll fick vi kanske ge en smula avkall på vår annars så nogranna takträkning, och vi snabbade upp buggen ett snäpp. Men vad gjorde det när tomten rockade så skönt! HOO-HOO!   
 
 
                                    
 
 Anki och Veijo provar att spänna bågen
 
 Runt halvtid kliver vi in i andra andningen, och kopplar över till bara bugg. Här låter vi våra dansband ge oss en å annan traditionell bugglåt emellanåt. Vi plockar bland höstens populära varianter, och visst ser det ut att gillas. Gänget buggar så pannan blänker, men vad gör väl det nu när vi ändå gnussat färdigt!
 
                                    
 
Susanne och Bengt-Åke
 
Mia och Anki testar Dubbelbugg med Björn-Ove
 
 Inge och Lena
 
                                     
 Claes i buggartagen, här med både Anki och Katariina.
 
 
                                    
 
 Under den inledande repetitionsdelen fick framför allt deltagarna i Bugg 2:an, en riklig genomgång av höstens buggfigurer. Mycket att träna vidare på under Motionsdansen, för Er alla.
 Bugg behöver mycket träning för att utvecklas och bli bättre. Att utnyttja våra egna tillfällen till dans är ett utmärkt steg på den vägen. Vi hoppas Ni vill fortsätta med Motionsdansen under våren och utveckla Er bugg. 
 
Här har Ulla fångat en energirik buggbild på Inge och Marie-Louise
 
                                    
 
 Kate och John buggar på under söndagskvällen.
 
                                   
 
 Kate och Veijo 
 
 Tommy och Elin
 
 Som vanligt höjde vi upp tempot lite grann mot slutet av kvällen. BUGG's Motionsdans har ju meningen att vara just motion. Motion när den är som bäst, till musik och i sällskap med nära vänner. 
 
                                   
 
 
                                   
Björn-Ove har fått fart på hela serien i Dubbelbuggen med Annica och Monika.  
 
 Under hela kvällen puttrade det i glöggrytan, och det var bara att gå dit och fylla på sin mugg. Lite russin och mandel, samt en pepparkaka till det. Motionsdans med jul-stuk ska ha dessa ingredienser!
 
 Stellan fyller på med lite julstämning.
 
 Med inte så lite vemod i rösten, säger både Ulla å jag ett Tack för en heltrevlig höst med Motionsdans. En dansform som verkligen växt hos BUGG's under hösten, Tack vare Er alla!
 Om Ni vill, fortsätter vi med detta strax efter nyår igen! Mera dans med BUGG's den 20 januari är det tänkt!
 
Sedan hoppas vi att Ni håller med oss i "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

En blandad kavalkad!

 En repetitionskväll med hela gänget!
 
 Anki och Tommy passade på att träna lite extra under repetitionskvällen.
 
 Det blev riktigt mycket med folk på vår sista danskväll för i år. Den fösta delen hade vi tänkt att ägna åt lite repetition av utvalda buggturer. Vi kunde strax konstatera att golvet blev tämligen fyllt med dansare, så första uppmaningen blev detta med "Korta armar" och "Korta steg". En viktig övning i sig, att inte göra sin bugg onödigt yvig. Som regel är det ju andra dansare vi skall samsas med på dansgolven åxå. Sedan blir det ju betydligt enklare att hinna med sina rörelser om färdvägen blir kortare! Musik på detta, Varsågoda!
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
 Givetvis fick huvuddelen av kvällens buggturer kretsa kring Bugg 2:ans utbud. Så vi startade upp med "Handbyte bakom killens rygg", en buggtur som innehåller en hel del matnyttigt. Sammarbete inte minst, killens guidning och avslutningsvis den användbara, "Avig handfattning". 
  
 
 Detta kombinerade vi med vår "Midjetaget" som är en mycket bra kombinationsfigur. Passar in i många sammanhang. Vi provade några varianter, och lade även till den kluriga "Torpeden". Buggtur som rynkat mången panna. Lite buggande av buggserier fick gänget prova på, dessa tre gick att kombinera ihop på några sätt.
 
 Martin och Ida under koncentrerad övning.
 
 Det går väl inte att undvika "Handbyte bak Tjejens rygg" då vi nyss gjort killens dito! Inte bara för jämnställdhetens skull, utan här hade killen ett utmärkt sätt att byta sin hand att föra med. Visst går det att ge tjejen ett frivarv, och använda detta till handbyte. Fast nog är det väl stiligare att fixa detta med en buggtur! Muntlig genomgång och musikalisk övning.
 
                                    
 
 Veijo och Anki, trevlig förening av Bugg 2:an och Bugg 4:an.
 
 Javisst är en av anledningarna till en sådan här gemensan kursdel, just att kunna sammanföra de båda buggängen. Risken blir ju att vi inte mer än möts i dörren, mellan de båda kursdelarna. Därför är det extra trevligt att kunna sammanföra Er och knyta banden. Å visst såg Ni ut att trivas gott tillsammans!
 
                                    
 
 Lars-Inge och Victoria i fartig bugg.
 
 När man dansat några år, blir det många minnen som dyker upp emellanåt. De allra flesta är trevliga minnen, och många blir trevliga minnen, då tiden fått gå. Vissa episoder ville man nog helst ha varit utan när de hände, men självklart blir de till kul anektoter så här i backspegeln. En sådan här bonus-kväll ska vara lättsam, så kanske passade det att plocka fram några av de här speciella händelserna från tidigare år. 
 
                                   
 
 En fartfylld bild från söndagens repetitionskväll.
 
 
                                    
 
 En liten nyhet fick det bli för våra vänner i Bugg 2:an, när vi tog upp "Låskolven". En egen variant hos oss i BUGG's, som är kul att presentera för Er. Några av bugg 4:orna har provat på denna under våren, men för många av Er andra var den ny. Alla buggturer som tränas för första gången, ställer till lite oreda.  
 
 Stellan och Katariina under träningen, ser ut som starten på "Låskolven", tror jag.
 
 Gemensam genomgång, med musikalisk träning som följd. Inte lätt med nya varianter, så en visning till fick det bli. Gänget tränar koncentrerat, flera moment som skall monteras samman. Mera musik, å bugg till det!
 
 
                                    
 
 En sådan här komprimerad kväll, kan vi inte ägna för lång tid åt varje buggfigur. Men lugn, de dyker upp under våra fortsatta kurser. Om nu någon skulle känna att figuren inte satt sig helt fast i minnet.
 
Claes och Monika till vänster, å minnsan tror jag inte att Ote och Björn-Ove testar "Låskolven", strax där bakom. 
 
                                    
 
 
 Sista varianten till repetition blev faktiskt två! För hos oss har vi två varianter av "Pilbågen". Först den lite enklare , där vi bjuder killens armbåge på momangen. Lite torrträning som inledning, sedan släppte vi gänget löst till musik igen.
 
Martin och Linda 
 
                                      
 
 Den andra varianten av "Pilbågen" tog vi som avslutning upp för repris. Här tar killen ett midjetag, och lägger till en handstöt. Ja, en å en, nu har varianten blivit populär med både två å tre handstötar, tänk vad man kan skoja till det... 
 
Göran och Gerd. 
 
 Katariina och Lars-Inge
 
 Lars-Inge och Mia i glad bugg.
 
 Tommy och Kate hör till "gamla" gardet och gillar buggen skarpt!
 
 Margareta och Stellan testar på "Pilbåge med variation".
 
Hela gruppen under taktfast marsch! 
 
 En lite kul variant av dansupplägg är den gamla "Jägardansen"! Ofta ämnat som en inledning av danskvällen, för att få gästerna våga äntra dansgolvet. Nu är det knappast något problem här, men visst kan det vara kul att känna till "Jägarn", då den kommer på tapeten igen. De sista tio minuterna fick hela gänget gå på jakt... 
 
 Varannan fox och varannan bugg under jägardansen.
 
 Så kunde vi ta en välförtjänt pause, och ägna kaffe med dopp lite uppmärksamhet. Ja, eller kanske till och med glöggrytan som stod å puttrade. Är det juletider på gång, så är det! Lite mandel å russin, å lite godis till det...
 
 Det stod Motionsdans på tur, men det ber vi att få återkomma med senare under veckan. Så länge, säger vi Tack för en Jättetrevlig repetitionsdel, med många deltagare! Ett utmärkt slut på årets kursande hos BUGG's!
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som inför stundande buggkurser på nya året, självklart tillägger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Medis satsade på Nonstop-Dans!

Så blev det dans på Medis igen!
 
Cayons orkester blev en ny bekantskap för de flesta av oss.
 
 På Canyons hemsida läser vi:
 "Canyons dansband startades redan 1973, då med säte i Alvesta. Spelade framgångsrikt mellan 1974 och 1981, då en av bandmedlemmarna avled. Bandnamnet såldes 1984 vidare och fick sedan säte i Bromölla. Canyons återstartade 1985, och blev ett stort band under 80-talets senare hälft. 1990 spelades den välkända "Inget stoppar oss nu" in och blev 1:a på "Skånetoppen" och även testades till Svensktoppen. Låten spelades sedan in av "Black Jack" som spelade den i filmen med samma namn. År 2011 återbildades och startades bandet upp igen, efter en längre pause."
 Mer trevlig information finns att läsa på Canyons hemsida!
 
          

          
 
          

          
 
          

          
Flera av Dansvännerna från BUGG's bjuder på en Pose till Ulla.
 
 
Selex orkester turades om att spela under kvällen.
 
"Selex är ett populärt "buggband" som utgår från Karlstad", läser vi på nätet,och fortsätter: "Bandet spelar handfast musik med modernt stuk. Högt tempo, annorlunda låtar och varierad repertoar."
Även här finns mer info att hämta på nätet!
 
          
 
          
 Lite pause vid borden mellan danserna.
 
          
 
          
 
 
 En hel del av våra Dansvänner från BUGG's hade tagit sig till Medis på lördagskvällen. Trevligt att se så pass många från nyss avslutade Bugg 2:an, som nu provade på sina nya kunskaper i bugg! När gänget återses ute på dans, blir det förstås enklare att bjuda upp. Det brukar bli trevliga danskvällar då gänget ses så här!
 
          
 
          
 
          
Full fart på buggen hos alla BUGG'sare!
 
 Vi tackar Medborgarhuset, Selex och Canyons för en trevlig kväll! Hoppas givetvis att kvällen genererade intäkter så att Medis fortsätter med sina danser. Ett Tack åxå till alla trevliga Vänner i BUGG's! Vi siktade på mera dans redan dagen efter! Repetition och Motion på Syltoppen! Mer om detta kommer på bloggen inom kort!

Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

Årets absolut sista Aktivitetsplan, 134.

 
 

En toppen-kväll med Motion!

 Rekordkväll för Motionsdansen!
 
 Ann-Louise och Peter dansade under söndagens Motionsdans.
 
  Final för höstens Kurs och Motion hos BUGG's, borde även vara final för Motionsdansen. Men icke! Den karamellen suger vi på ytterligare en vecka, och siktar på Motions-Final nästa söndag istället. 
 Även om söndagens Motionsdans känns svår att slå, gör vi givetvis ett försök i alla fall. För visst blev det en riktig kalaskväll i söndags! Många valde att stanna kvar från sista kursdelen och många återvände från kvällens första kurs, Bugg 2:an! Att det sedan dök upp flera gäster som hade Motionsdansen som kvällens mål, gjorde tillsammans tillställningen helt lyckad!
 
                                    
 
 Hos BUGG's har ju alltid buggen stått i centrum, men under Motionsdanserna blander vi åxå in en hel del foxtrot. En dansstil som kräver sin träning. I början av danskarriären tvekar man gärna inför foxtrot. Kan inte, vill inte.. Fast efter några träningsdanser hörs detta allt mer sällan, och deltagarna lär sig gilla denna lite "gammalmodiga" dansform.  
 
Anki och Karlsten samt Sofia och Marcus blir frontfigurer i en trevlig Fox-bild från söndags-kvällen.
 
 Hösten upplaga av Motionsdansen har haft en uppåtgående kurva. Besöksantalet har i det stora hela stigit under hela hösten, även om vår verksamhet sker i den lilla sfären. Givetvis är vi mycket glada för detta, Motionsdansen är ju lite av hela verksamhetens mål.  
 Samtidigt ger det en fingervisning om att dans är uppskattat av traktens folk. Detta i tider när dans i övrigt, inte alltid ses som helt inne. 
 
 Karlsten och Anci förmedlar dansglädje!
 
                                   
 
  Hade man fått en glimt av denna kvällen för åtta år sedan, hade säkerligen förvåningen varit stor. En viss skillnad från då Ulla å jag tillsammans med Lena å Vincent satt och varvade kaffe å prat med dans i samma lokal.
 Fast åxå ett bevis att det går att få dans populärt. Att se alla våra härliga dansvänners leenden i danserna, är en stor kontrast mot våra funderingar under våra första arrangemang. Det är, kul med dans!  
 
 En för kvällen extra stelbent "lekledare", bjuder Gerd på en bugg.
 
 Ett traditionellt upplägg även denna kväll. En blandning av fox och bugg fick inleda dansen. Här försöker vi blanda in en hel del nya danslåtar, för årets skivsläpp har varit många. Har sedan låtarna positiva texter och skönt sväng, gillas de av oss. Förhoppningsvis av Er åxå! Trångt på dansgolvet blev det i alla fall.
 
                                    
 
 Så där kring halvtid övergår vi till "Bara Bugg", och nu blir det fart på dansgolvet! Bugg är ju det vi tränat på hela kurstiden i höst. Så visst blir det många buggturer vi måste få träna lite mera på, en viktig del av Motionsdansen bara det. Som åskådare på scenen ser jag glädjande att variationen på Era buggfigurer är rik. De nya figurerna får extra träning, bra det, för det är ju med idogt tränande de sätter sig i minnet. 
 
 Åke och Elisabeth dansade förbi Ulla kamera och fastnade på bild.
 
 Extra trevligt är det när tidigare kursdeltagare kommer upp till oss för att Motionsdansa! Att få tid till allt är inte lätt, och det kan faktiskt finnas annat att göra på söndagskvällarna åxå. Men att då och då göra ett besök på våra Motionsdanser, är ett utmärkt sätt att hålla sin dans levande. Ni är så Välkomna!
 
 Martin och Anna återkommer från sin Bugg 2:a och dansar vidare.
 
                                    
 
 Andreas och Lena
 
 Denna avdelning under kvällen ger inte bara ett utmärkt tillfälle att dansa sig samman med sina kurskamrater. Här blandas de båda kurs-nivåernas deltagare samman, och de nya buggarna får nyttig träning med sina mer erfarna kamrater. Åxå en viktig del av Motionsdansen!
 
 Karlsten och Anna i gott sällskap under dansen.
 
                                     
 
                                     
 Härliga dansbilder blir det varje danskväll.
 
 Annica och Åke samt Monika och Sten "Vänervåg" som gästade oss
 
 Allt efter som tiden går låter vi tempot öka en smula. En av grundmeningarna är ju faktiskt att det ska vara motion åxå. Motion görs bäst med glädje, tror vi. Många motionerar idag med musik på skilda vis, ensamt eller i grupp. Säkert bra på många vis, men kan det bli trevligare än med bugg och med någon att hålla i hand? 
 
 Mattias och Terese väljer åxå att utnyttja tillfället för extra träning.
 
 Några sköna sextitals-låtar får avsluta kvällens Motionsdans hos BUGG's. Härliga buggar i lite forcerat tempo, pressar hjärtat till några extra slag. Sista torra fläcken på tröjan, blir lika blöt som resten.
 Gänget pustar ut och siktar in sig på hemresa med avslutande dusch därefter. Ännu en trevlig kväll på Syltoppen är till ända. Vi kan bara Tacka vårt Trevliga Gäng för ännu en underbar kväll! 
 
Peter och Ann-Louise samt Mattias och Terese i förgrunden.
 
 Final på Motionsdansen tar vi alltså följande söndag, i samband med lite repetition som inledning. Vi hoppas förstås att så många som möjligt kan komma denna sista kväll för i år, och ta en dans med gänget. Har Ni sedan några danssugna vänner, är givetvis de åxå välkomna denna kväll! 
 Till Motionsdansen tänker vi att gå händelserna i förväg lite grann, och botanisera bland dansant jul-musik. Både dansband och flera rockband har gett ut en hel del trevliga Jul-låtar, som vi blandar in i söndagens Motionsdans.
 Så ett stort Välkommen säger vi till Alla nästa söndag med BUGG's Repetition och Motion! 
 
Stort Tack för trevlig kväll, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som givetvis, för att övertyga tvehågsna, tillägger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Repetition med Jul-inspirerad Motionsdans!

Välkomna på en liten Repetitionskväll med BUGG's!
 
En sista gemensam träff med hela gänget innan Jul-uppehållet!
 "Extra Repetition och Motion!"
Vi startar upp kl. 17.00 och samlar hela gänget, både Bugg 2 och Bugg 4!
Repeterar lite smått fram till ca: 18.30 då vi bjuder på fika.
Sedan dansar vi Jul-inspirerad Motionsdans fram till 20.00. 
 
Bjud gärna med dansvänner!                                                                     Välkomna BUGG's / Ulla å Arne

Vår Bugg 4:a blandar nytt och gammalt!

 Bugg 4:an samlade ihop och rundade av bland sina figurer!
 
Det går livligt till då Bugg 4.an startar upp för kvällens övningar! 
 
 Vår Bugg 4:an har en diger samling med buggturer att sortera bland, då det blir dags för uppvärmning med bugg-gänget. Hela gänget hade ett brett register redan före sin sista buggkurs för året,och inte blev den mindre då nu Bugg 4:an dansade finalkväll. Så visst var det en livligt samling som äntrade golvet och mjukade upp sina leder inför kvällens övningar. 
 
 Stellan och Anita buggade loss till Ullas musik!
 
 Ganska snart avbröt vi uppvärmningen och kallade på Er uppmärksamhet. En hel del skulle avhandlas denna finalkväll, så det gällde att utnyttja tiden väl. Av erfarenhet vet vi ju att våra buggkvällar brukar gå så fort, och nästan som lite jäktigt att hinna med de sista uppgifterna.
 
                                    
 Syskonparet Jansson i aktion, Marcus och Malin, vill säga!
 
 En annan av alla erfarenheter vi fått under åren som gått, inom buggandet, är att övning med "Linjebuggen" ställer till viss oreda. Så för att lägga denna oordning till handlingarna i ett tidigt skede, fick kvällens första uppgift bli just "LInjebuggen". 
 Vi noterar killens inväntan på plats, medan tjejen travar runt honom, under "såsom ett handbyte", och kopplar hans tydligt visade vänsterhand. Ett steg fram, vänd mot varandra, och vänd ryggen mot dansriktningen, innan skjutsen på fyra.Killen i två högervarv och tjejen i två vänster-dito. Står vi då efteråt inom armslängds avstånd, är det bara att koppla dubbelgrepp och bugga vidare.
 
 Marcus och Anci i ett traditionellt bugg-grepp.
 
 Ulla bjöd på musik medan "lekledar'n" räknade in för unison uppstart. Villervallan har god förhoppning att bli minimal, om alla startar upp samtidigt. Fungerade fint, och de flesta kopplade dubbelgrepp med samma danspartner man inledde buggturen med. Bara det är ett gott betyg på utförandets riktighet! Strålande "Linjebugg"!
 
                                    
 Karlsten bjuder damerna på bugg förstås, här åker både Annika och Ida med i svängarna!
 
 En annan buggtur som är svår att undvika då "Linjebuggen" är på tapeten, är den i inledningen snarlika "Promenaden". Om nu inte "Linjebuggen" hör till de mer populära varianterna, så är "Promenaden" dess raka motsats! Är det månne någon av killarna som inte plockar med den minst en gång, under varje bugglåt? Jag bara undrar!
 
 Peter i högerkanten buggar med Annika och Ulla till vänster buggar med dold kavaljer.
 
 "Promenaden" är en av de där lokala varianterna, som vi förstår uppskattas av buggtjejerna. Buggturen dök upp redan under senare hälften av nittiotalet, och var länge en variant med personlig prägel. Som vanligt gillar vi att bena ut buggturerna, och lär nu ut den variant som vi gillar bäst. Men variation, det kan den ståta med! Milt sagt!
 
                                    
 Marcus och Caroline                               Annika och Bengt-Åke
 
 Denna omgångs röda tråd, har varit den nya "Trilogin". Varannan kväll av Bugg 4:an har vi presenterat en ny del av denna samling,och nu skulle de sammanfogas till just hela "Trilogin".
 Först ut i serien är "Borren", med sin egenartade tryckning på tjejens högeraxel. Killen förväntar sig då en stilig nickning av tjejen, för att ducka under hans arm. Uppmaningen blev att killen skulle trycka lite längre på hennes axel, för att effekten skulle bli som bäst! Övning på detta!
 
 Här är det koncentrerad övning på "Linjebugg" som gäller! (Hur ser man det?)
 
 Nästa trilogi-del var "Bommen", som vi givetvis repeterade. Här dyker flera kul moment upp i både just "Bommen" och senare tjejens baksteg med följande höger-frivarv som följd. En lite udda buggtur som innehåller en hel del charm". Fast nu tiden rusade iväg mot pause, fick gänget lite övningstid även på denna variant
                                    
 Björn Ove och Maria                             Ulla och Stellan
 
 Fastän kaffe-tarmen gjorde sig påmind, fick sig den sista delen av "Trilogin" en genomkörare igen. "Vänsterlåset" som premiärvisades förra söndagen, fick en behövlig repris i denna stund. Här jobbar vi med tjejen till vänster om killen igen, för ovanlighetens skull, tillägger vi! 
  I de allra flesta buggturer går tjejen till höger om killen, så visst är det lite ovanlig krydda i de här varianterna!
- In i lås å ut igen, kort vänster med ögla som läggs, och tjejen ända ut till baksteg. "Lastväxlartaget" med "Torpedinsteg", och tjejens baksteg, med bibehållen handfattning då vi för henne i höger buggsväng. 
 Det är knappt så jag själv förstår, fast jag kan ju skylla på åldern jag! Vad skyller du på? :-)
 
 Josefin och Peter bringar reda i buggturerna.
 
  Nu var det hög tid för kaffe med dopp! Gänget fick chans att vila både fötter och öron en stund. I stället kunde man ta sig en titt på fina gruppfoton sedan förra helgen. Med ett namn på listan och en peng i kassan, så kommer ett stiligt foto från en trevlig kursomgång per post inom kort!
 
                                    
 Pierre och Ida                                         Veijo och Monika
 
 När kaffet hade förflyttats till sin rätta plats och buggrytmen kommit i kroppen igen, var det dags för den svåra uppgiften att lagga samman hela "Trilogin"!  Lite kul att se att även de "gamla" buggarna får tänka till en smula. För visst är det så att när flera moment skall läggas samman, sätts minnet på prov. Fast med lite träning, fixade hela gänget detta! Några extra rundor, så sitter det fint!
 
 När nu Veijo vänder oss ryggen, riktar vi blickarna mot Marcus och Lena istället.
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
 En variant återstår av denna finalkvälls buggturer, och den fick bli "La Grande Finale" för hösten buggkurser. "Tjejdyket", eller den mer vanvördigt kallade "Kärringdyket", stod för den sista uppgiften.
 Att jag själv blivit lite åthutad i själva markeringen, blir nu ett kul minne som gärna kommer med i demonstrationen.
 "- Du måste visa tydligt, Arne!!"
 Någon närmare förklaring är helt onödigt, då vi kan lägga till bilden nedan!
 
 Veijo och Lena gör en suverän visning av "Tjejdyket" !
(En bild säger mer än tusen ord!)
 
                                    
 Margareta och Jan                                   Lars och Maria 
 
Jan och Susanne i glad bugg.
 
 Vi avrundar kursdelen med lite fri dans, eller "Bland å ge" som vi brukar säga. Ulla botaniserar bland några extra sköna bugg-vax, och presenterar dem för Er. Fart på buggen blev det, för så skall det va när BUGG's dansar final!
 
 Ett Stort Tack till Er för en trevlig kursomgång, och för fin present!!   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
 
Och hoppas Ni håller med oss i att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Avslut med beröm godkänt för Bugg 2!

Finalkväll för Bugg 2:an.
 
 Stefan och Carin värmer upp inför Finalkvällen.
 
 Vi väntade inte onödigtvis utan lät musiken starta upp punktligt klockan 16.30. Gänget har kommit väl in i rutinerna vid det här laget, och behöver inte någon större uppmaning för att ta dansgolvet i besittning. Som vanligt bjöd Ulla på några sköna bugglåtar att starta upp med. Takfasta och med lagom tempo är vad som vi försöker bjuda vårt dansgäng på som inledning. Varsågoda!
 
                                    
 
                                    
 
 Några senkomna anlände under de första bugg-bytena, och snart var vi så gott som fulltaliga. Fökylningstider på gång, så några frånvarande kunde vi konstatera. Vi hoppas Ni är på hugget redan till helgen, för då stundar det dans i byn! På Medis förstås, men framför allt på Syltoppen igen!
 
 Träningdags för hela gänget, och här med Malin och John. 
 
 Som första buggtur till repris, tog vi upp förra gångens specialstudie av "Katapulten" på nytt. "Katapulten" i högervariant ingår redan i Bugg 1:an. Fast då några av deltagarna hoppat med på Bugg 2:an, fanns goda skäl att ta figuren på nytt. Inte bara som utmärkt buggtur att göra handbyte med, utan även som en skön variant under uppvärmning och som "mellantur". "Katapulten" ska finnas med i lagret, helt klart! 
 
                                   
 
 Lite att gå händelserna iförväg kanhända, men vi tog och provade på "Katapult" med vänsterfattning som en lite bonusfigur. Stora likheter i utförandet, men vi väljer att föra vår dam i "Buggsväng vänster" ett varv innan vi killar kliver in i hennes högerarm, på välkänt manér. Musik och träning på detta, och uppmaning att blanda båda varianterna. Snällt och lydigt dansar gänget enligt detta övningsexempel.
 
 "-HEJ", ser vi tydligt att Martin säger till Mia!
 
 Förra söndagen provade vi på en variation av "Karusellen" där vi lade till ett "Fullt ut". Sedvanlig ingång och utrullning med dubbla handfattningen bibehållen. Det karatäriska "Hej-andet" före tjejens passage bakom killens rygg, har åxå givit buggturen dess mer använda namn, "Hej-turen"! 
 
 
 Som ett litet extra komplement till träning av "Hej-turen" fick gänget i uppdrag att komma på de två tidigare varianterna på "Karusellen". Båda utförda under Bugg 1:ans första del. Så nu blev det "karuseller" över hela golvet!
 
                                    
 
 Kaffepausen som följde på detta innehöll en stor, i ordets dubbla mening, överaskning, för Ulla och mej! Överaskningens art ber vi att få återkomma till, men ett Stort Tack passar vi på att säga till Er Alla!
 
 Andreas och Carin under träning av "Katapulten"
 
                                    
 Att både Åmål- och Säfflebor gillar bugg, vet vi.
Nu vet vi att även Hagforsbor åxå gärna dansar bugg!
 
 Lite fri dans startar vi upp med efter kaffepausen.
 
 Stefan och Ragnhild tränar flitigt på kvällens bugguppgifter.
 
 Även denna finalkväll hade en egen buggfigur som skulle tränas in. Ja, faktiskt två stycken, eftersom "Pilbågen" finns i två varianter hos BUGG's. I den första varianten ger killen armbågen åt sin tjej redan i första steget, och båda trampar baksteg på tredje takten, varpå killen ger henne vänster frivarv på "fyr"!  Killen vänstervarvar åxå och fångar upp sin dam med vänster hand. Musik och träning!
 
                                    
 Variant nummer 2 av "Pilbågen" blir lite längre, eftersom killen här startar med ett midjetag på sin tjej, med högerarmen. Tjejen hakar på sitt handtag på killens högra överarm, och båda använder sina fria händer för handstöten. Under nästa baksteg kopplar killen ur sitt midjetag och förbereder sin avfyrning av pilbågen på takt fyra igen. Samma varv och handkoppling som förra varianten. Ser ut att fungera bra!  
 
Martin och Ragnhild i takt tre, av pilbågens avslutning. Perfekt handfattning, kraftfull men behaglig!
 
Veijo ger van guidning i "Pilbågens" handhavande till Anki 

Lars-Inge och Anna under söndagens Bugg 2:a.

                                    
 
Göran och Vanja tar vara på sista minuterna av finalkvällen.
 
  Några nya buggturer fick sig gänget att träna på under de sista minuternas bugg. Full fart på golvet, och som jag nämnde för Er alla:
 -"Vilken förändring sedan vi startade upp våra kurser i september!"
 Det har varit en jättekul att få följa med i Er resa mot bugg! Ett stort lycka till med Din bugg i fortsättningen!
 
  Några minuters fri dans avslutar även denna finalkväll för gänget i Bugg 2:an!
 
 Samtidig hoppas vi att Ni har gillat att dansa med BUGG's, och längtar lika mycket som vi att få bugga vidare i januari månad efter jul och nyårsledigheten! Att Ni alla är stort Välkomna, det tror jag att Ni vet!
 
 Stort Tack för en Jättetrevlig kursomgång, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!!
 
Samt påminner även om nästa söndags gemensamma Repetition och Motion!
På Syltoppen söndag 25 nov, kl.17.00!     Du kommer väl!
 
Å missar förstås inte tillfället att nämna: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 133


Ett litet Minns-Collage!

Är det någon som minns?
 
 
 Dagens bakgrundsbild är tagen för ganska precis ett år sedan. Då åkte en stor del av BUGG's-Gänget iväg på en Ålandskryss och dansade till bl.a. Holidays orkester! En trevlig resa, med ett trevligt gäng!
 De små bilderna är från förra söndagens Kurs och Motion hos BUGG's på Syltoppen. Det minns allesammans!
Å visst är det en vinst att varje söndag få dansa med gänget i BUGG's? 
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

En härlig Motionsdans-höst.

Ett troget gäng motionerar vidare! 
 
Höstens upplaga av Motionsdansen har varit välbesökt.
 
 När final-tonerna från Bugg 4.ans sista fria dans tonar ut, blir atmosfären lite lugnare. Rivig bugg-musik byts ut mot sköna foxtoner. Några har dansat färdigt för kvällen och går ut i höstrusket med ytterkläderna på. En hel del väljer dock att ta vara på möjligheten till lite extra dans. Motionsdansen hos BUGG's har startat!   
 
                                    
 
                                    
 
 
                                    
 
                                    
 
  Motionsdansen har lockat ett blandat gäng under hela hösten. Några hör till de allra trognaste dansgästerna och har inte missat en kväll. Andra har givetvis fått prioritera sin tid och har kommit till oss när tiden medgett, samtidigt som några kommer mer sporadiskt. Båda kursdelarna är givetvis representerade, där allt fler från bugg 2:an kommit dessto mer kunskap i dans de fått. Ett skönt och bllandat gäng!
 
Johan och Josefin har blivit duktiga i både Fox och Bugg! 
 
 Buggen har nog alltid legat i popularitets-topp hos våra dansare. Fast under hösten har vi noterat att foxen åxå gillats skarpt. En orsak kan vara att det trots allt tar sin tid att lära sig dansa foxtrot, och få in rätta känslan. När den känslan har hittats mäter sig foxen väl med buggen. 
 
                                    
Visst är det kul att ge en pose till Ullas kamera! Resultatet kommer under veckan på bloggen. 
 
 Runt halvtid under Motionsdansen växlar vi över till "bara bugg"! Just denna kombination tror vi gänget gillar! När skjortan ändå blivit lite fuktig, är det lika bra att löpa linan ut. Vi petar upp tempot en smula och samlar de sköna låtarna som lockar till bugg. Här dyker de där "gamla godingarna" upp,om än i nyare tappning, från våra duktiga dansband. Här vill vi att det ska rycka ordentligt i buggfoten!
 
 Emelie och Åke under söndagens Motionsdans, avdelning "bara bugg"!
 
                                    
Mattias och Elin tittar tillbaka från Bugg 2:an för lite extra dansträning!
 
 Tommy och Kate har fart i buggen.
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
 Så visst blir det fart på dansgolvet när goa låtar kommer i rad. En snabb mugg med vatten,lite friskluft på trappan, och sedan in och hitta en buggpartner igen. Allt efter tiden går kommer rock-låtarna allt tätare. När takten kretsar runt 160 bpm, finns det gott om skön rockmusik som passar utmärkt till bugg. Nu blir det fart på pulsen dessutom!   

 Ända från Grums kommer Jenny och Magnus för en stund med Motionsdans hos BUGG's!
 
                                    
 
 
 Peter låter jobbet vila en stund och siktar på dans i stället, här med Ann-Louise, 
 
                                    
 Och en bugg med både Kate och Annica!
 
 Ett rock-medley får avsluta kvällens Motionsdans! Ingen ovanlighet hos BUGG's! En genomkörare för både puls och ben. Gänget plockar samman sina pinaler från borden, väskor, tröjor och vattenflaskor. Några ord måste förstås växlas om kvällens dans, medan vi går mot hallen och våra ytterkäder. Det var kul ikväll åxå!
Sista ordinarie Motionsdans nästa söndag kl. 19.30! Missa inte denna!
 
Vi Tackar Er alla stort för denna trevliga kväll, BUGG's / Ulla å Arne
 
Glädje med Motion! Motion med bugg! Å, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 
 
 
 

3 i rad för 4:an!

 Bugg fyran buggade trilogin komplett!
 
 Bugg 2:an lämnade plats på dansgolvet, för sina vänner i Bugg 4:an.
 
  När det är dags för våra Bugg 4:or, har höstmörkret krupit in på knutarna. Lite skillnad från uppstarten av höstomgången i septembers början. Då satt gänget ute och väntade in sin kursdel. Men väl inne i lokalen är stämningen lika hög som då, för här är det bugg på gång. Nu som då.
 
 Bugg 4:ans gäng värmer upp, här med Lars och Linda i förgrunden.
 
 Som första punkt i programmet tog vi "Kramturen" i repris. Flera av deltagarna i Bugg 4:an hör till det "gamla" gardet, och har buggat de flesta av våra buggfigurer ett antal gånger. Fast denna omgång är ett lika stort gäng helt nya på denna nivå i buggen, så därför kör vi noggrant igenom alla varianterna.
 Kramturens markering och följande vänstervarv att börja med. "Anknäbb" och handbyte och därefter in i första kramen. Två varv för tjejen och midjetag för båda, och andra kramen är tagen. Sedan gäller det bara att krångla sig ur fattningen med sänkning av killens vänsterhand, och buggsväng för tjejen och killens snabba högervändning. Höger buggsväng för tjejen och "Kramturen" är klar!
 
Lena och Stellan är inne i andra kramen.
 
                                  
 
                                  
 
  Både "Borren" och "Bommen" tog därefter upp till repetition. Två nya buggturer vi satt samman till den första delen av den kommande trilogin. Denna första tur, "Borren", har den egenheten att uppstarten sker på killens vänstra sida. Lite ovanligt, och gör att man får tänka till lite grann.                                 
 
 Annica bjuds på bugg av Marcus.
 
 Sedan fick sig även "Bommen" en omvisning. lite speciell med tjejens arm som en bom, som skjuts åt sidan, vilket ger henne sitt höger-frivarv. Nu blev uppmaningen att kombinera dessa båda buggturer. En lite längre serie, som vi fick tänka till en smula för att få till. Träning på detta fram tills att kaffet fick sin chans.  
 
                                       
 
                                       
 
                                       
 
 Efter kaffet blev det äntligen dags för den sista delen, så den nya serien blev komplett. Något spännande namn har denna tredje buggfigur inte fått till dags dato, utan "Vänsterlåset" får väl duga så länge.
 Även här går tjejen vänster om killen,men in i ett lås. Därav namnet. Figuren tränar vi in och detsamma till musik. 
 När gänget skall lägga samman alla tre buggturerna, får vi tänka till ordentligt. Flera snarlika fattningar och snabba handbyten. Men visst är det kul att få klura till det för Er "gamlingar" åxå ibland!
 
 
 Stellan demonstrerar "Bommen" med Maria.
Hon gör högersteget innan skjutsen kommer, snyggt!
 
                                  
 
 En hel del att träna under sista minuterna för Bugg 4:an, även denna gång. Fast kul att kunna lägga till någon ny variant så där emellanåt. Fortsatta äventyr i buggen nästa söndag för hela gänget!
 
På återseende hälsar BUGG's/ Ulla å Arne 
 
 Å Bommar givetvis inte att Borra in vårt devis ännu djupare: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  

Med gårdagen i benen för Bugg 2.

 Lite Buggsväng och Katapult för Bugg 2:an.
 
 Som vanligt är det glada miner hos våra Bugg 2:or.
 
 Inga svårflörtade dansare hos oss i söndags heller. Punktligt klockan halv fem står gänget redo på golvet för den inledande varmkörningen. Ulla kör igång musiken, och sedan är det full gång på buggen. Några parbyten så att alla hinner få sig några buggar i benen innan kursen sätter igång. En traditionell start, som blivit vana för våra deltagera vid det här laget. 
 
 Här har grabbarna båda varianterna av handfattning på gång!
 
 Först och främst tog vi ett återsnack kring detta med "Buggsväng". Den vänstra varianten med höger/höger-fattning har vi tränat sedan Bugg 1:ans kursdel och den sitter nu. Markering med höjning av handen, då tjejen är på väg fram med högerfoten, så fungerar vänstersvängen fint. Givetvis är takten viktig att hålla under utförandet!
 Helt i kronologisk ordning, fick vänster/höger-fattning bli nästa moment till träning. Här är det mest att killen ska få upp sin känsla för att föra i buggen med vänsterhanden, vi tränar in. Rätt i takten och tydlig markering i rätt läge. Musik och träning på detta.
 
                                    
 
 Här har Mattias ett "Handbyte bak tjejens rygg" på gång.
 
 Sedan är det ju detta med Buggsväng i högervarv, som kan ställa till det en smula. Här känns det än viktigare att man dansar rätt i takten. Båda två. Är man inte synkroniserade här, får man inte till den rätta känslan i figuren. Hur enkel den än kan tyckas. Här tjatar jag lite, men känns figuren inte helt rätt, tänk på takten.
 
 
Ragnhild och Tommy i aktion. 
 
 Även här skulle killen kunna använda båda händerna, höger- som vänsterhand, till att föra sin dam genom "Buggsväng i högervarv". För båda alternativen gäller givetvis att tjejen skall få kliva fram på högerfoten, innan killen "stoppar" henne och guidar runt i högervarv. 
 Som om inte detta var nog, upprepade vi vikten av att tjejen skulle göra sin "Buggsväng höger" i högervarv kring killen åxå, för att figuren skulle se bra ut. Här gäller det att tjejen trampar på en smula, och vågar svänga runt i sitt högervarv.
 
 Göran och Mia är inne i en "Katapult".
 
 Så att säga "bara en buggsväng" är nog att förenkla det hela. För visst ligger en del i vårt uttryck:
"-Med en buggsväng och ett leende, kommer man långt!" 
 
                                    
 
 Ett härligt trångt dansgolv är det på Syltoppen under söndagskvällarna!
 
 Visst satt föregående kväll i benen en smula. Men en danskväll hos BUGG's brukar inte gå helt obemärkt förbi heller.
 Så visst passade det utmärkt att "leka" lite bugg som inledning denna kväll. Låta kropp och leder få "lattja" lite bugg, innan några halsbrytande buggturer blir aktuella!
Med nyss tränade buggsvängar i färskt minne, kom båda varianterna av "Katapulten" väl till pass som uppmjukning. Höger/höger-fattning och högervarianten blir aktuell. Killen kliver "offensivt" in i tjejens högerarm, och signalerar handbyte med visad vänsterhand på det. Båda gör sitt baksteg, och killen ger tjejen "frivarv" med vänster/vänster. Sedan har killen valfrihet i ny handfattning, även om höger/höger är vanligast. 
 
                                   
 
 Vänster-varianten av "Katapulten" utförs med koppling av killens vänsterhand och hennes högerhand. Här låter vi dock tjejen göra en buggsväng i vänstervarv, innan killen gör sitt offensiva insteg i hennes högerarm.
(En liten egenhet vi har, men då vi, förhoppningsvis senare, skall testa på "Dubbelbugg"  kommer det till sin förklaring om varianten är invand.)
 Annars är utförandet lika, så det brukar gå riktigt bra efter lite övning. Vi tar repris på "Katapulten" nästa söndag, så kommer bägge varianterna att sitta fint. Sedan är det bara att lattja bugg!
 
 När Sandra och Tommy dansar bugg är det med full inlevelse!
 
 Annars var det "Karusell och fullt ut" som stod på kvällens program. En sedvanlig Karusell som inledning, men nu släppte vi inte vår tjej för frivarv, utan höll båda händerna kvar i stadigt grepp.
"Högern lågt och vänstern högt" blev uppmaningen för killarna, då de lät tjejen snurra fyra takter högervarv ut i lås. Lite klurigt att hitta till att börja med, men med några repetitioner hittade alla rätt.
 Här dök vårt hurtiga "Hej" upp, som åxå gett turen sitt mer använda namn, nämnligen "Hej-turen"!
 Killen guidade tjejen bakom ryggen och gav henne det slutgiltiga högervarvet ut i "Avig fattning". Som man kan använda till något mer än bara räta upp, eller.... 
 
                                    
 
                                    
  
 Nu hade gänget mycket att öva på under sista delen av sin buggkurs. För under "blanda å ge" är det tänkt att kvällens buggturer ska komma till användning. Givetvis med blandning av de vi redan kan. Musikalisk uppmuntran, och så buggade gänget för fullt igen!
 
Slutkläm med fri dans för våra Bugg 2:or! 
 
 Ännu en hel-trevlig kurskväll tillsammans med våra deltagare i Bugg 2:an, kan vi som vanligt summera! Vi siktar  på detsamma nästa söndag, då vi dessutom dansar final på våra Buggkurser! Tänk vad tiden gått fort!
 
Stort Tack för trevlig kväll, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Som med nu uppmjukade ben å leder säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 
 

LördagsMotion med Fest och Motion

BUGG's ger Motionen en prägel av Fest! 
 
 Ja visst blev det en festligare inramning av helgens "LördagsMotion" hos BUGG's!
 
                                    
 
 Göran och Inga-Lill i förgrunden samt Lars-Inge och Katariina strax bakom.
 
 Några gånger under varje kurs-omgång försöker vi ge möjlighet att samla hela dansgänget. Tidigare om åren har vi oftast kallat det Dansafton, men under hösten i år har evenemanget gå under namnet "FredagsMotion" eller "LördagsMotion". En av anledningarna har varit att skippa föranmälan, utan låta dansen bli den spontana aktivitet vi så gärna vill få dans till att vara. Dans bygger på känsla, trevligt om den kan vara det i alla led.
 
Maria och "Signar", ursäkta, Roger tittade upp till oss under lördagskvällen!
 
                                   
 
 
 Lovisa, som dansat med oss tidigare, i dans med undertecknad, samt Monika och Tommy där bakom.
 
 Våra danskvällar har en lika lång tradition som BUGG's själv. BUGG's startade med den stora anledningen att vi själva ville dansa. Kurserna är komna ur möjligheten att få några fler att dansa med. Måhända en kraftig nedbantning av förklaringen till vår verksamhet, men ändå en sammanfattning. Så visst är våra danskvällar starkt förankrade hos BUGG's!
 
 Veijo och Anne-Charlotte samt Maria och Roger
 
                                    
 Lars-Rune och Vanja                                        Monika och John
 
 Under hela kvällen var golvet fulltaligt med dansare!
 
 Sedan är ju vår förhoppning att alla som har möjlighet att komma, tar tillfället i akt till att dansa samman gänget. Vår stora erfarenhet är ju att då medlemmarna träffs på dans i bygderna, ger de tagna bekantskapern en stor trygghet under danserna. Det finns alltid någon bekant att bjuda upp, samtalsämnena är många och danskvällarna brukar bli ännu mer lyckade så. Så här är en ytterligare viktig del av våra danskvällar.
 
                                     
 Tommy och Lotta                                         Lovisa och Daniel
 
 Vi blandade varannan Fox och varannan Bugg under lördagskvällen. Såg ut att gillas.
 
                                    
 
 
                                    
 
 Vanja och Martin till vänster och Björn-Ove och Ragnhild till höger.
 
Pierre från Bugg 4:an och Gerd från Bugg 2:an under LördagsMotionen. 
 
 Under pausen bjöds det på kaffe med Malins hembakta bullar! Smakade mycket bra, vill vi hälsa till Malin! Om det berodde på pepparkakorna därtill, låter vi vara osagt, men visst var Ni väldigt snälla efter pausen... 
 Ulla passade på att koka några korvar lagom till periodpausen, och även de fick en strykande åtgång. Att man blir hungrig av dans, står helt klart!
 
 Marcus och Sofia till vänster, medan Björn-Ove dubbelbuggar med Susanna och Emelie till höger.
 
                                    
 
Härlig buggbild på Katariina och Lars-Inge 
 
                                   

Ulla var klar i köket, och tog en dans med Martin.

                                    
 
                                    
 
                                    
 
 Med förnyade krafter buggar gänget vidare, Martin och Gerd samt Roger och Maria.
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
 Therese fick en bugg med pappa Björn-Ove.
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
 Full fart på dansen ända fram till midnatt, även denna danskväll. Sista halvan av kvällen hade vi försökt att samla en skön blandning med många kända evergreens, och visst tyckte vi oss se de lockade till mera dans! Trötta men nöjda, kunde vi så säga ett stort Tack för en trevlig kväll, med en stor del av dansgänget hos BUGG's!
 
 Simon avslutar danskvällen på bästa sätt, "Kultur-kôrv" i bröd!
 
Ett jättestort Tack till Er alla för en heltrevlig "LördagsMotion" med gänget hos BUGG's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och konstaterar ännu en gång: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 132

 

LördagsMotion!

TACK, till alla Dans-Vänner för ytterligare en Trevlig Motions-Dans!
 
Mer foton från denna kväll kommer på bloggen, men tyvärr hinner vi inte med det idag..
 
Hoppas vi ses ikväll på Kurs och Motion, kväll 5!!
BUGG's  /Ulla o Arne

En-inbjudan-till-dans-Collage!

 
 Vi låter våran anka "Snövit" ligga som bakgrund, även om hon å det bestämdaste kväker att hon inte är en gås. För på lördag firar alla gås-älskare "Mårten Gås", och därför ger vi vår "LördagsMotion" ett tilläggsnamn "MårtenGås-Dans".
 Samma upplägg som tidigare, på Syltoppen, med start av dansen kl.20.00, till egen CD-musik. Vi dansar så fram till midnatt, med en kortare pause runt 22-snåret då vi bjuder på kaffe med dopp. Ingen föranmälan, utan vid entrén betalar Du inträdet á 50:- och noterar Dej på listan. Eget tilltugg och dryck tar Du med efter smak! Vi siktar på en trevlig LördagsMotion igen!
 
LördagsMotion
Syltoppen-Säffle
Lördag 10:e Nov. 
  Kl.20.00 - ca.midnatt
Entré 50:-
Hjärtligt Välkomna!                                                                                  BUGG's / Ulla å Arne

Trivsam dans i höstmörkret.

Vi kryper inomhus och tar oss en dans. 
 
 Pierre och Linda motionsdansar gärna på söndagarna, likaså Annica och Björn-Ove.
 
 Själv är jag ingen höstmänniska. När kvällsmörkret sänker sig allt tidigare, börjar min längtan mot våren. Förr om åren har det varit svårt att hitta något vettigt att göra då. Utomhusaktiviteterna som jag gillar bäst, går i ide då kylan och mörkret får sällskap av regn och rusk. Viken tur att vi har våran dans!
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 En härlig blandning av dansare hos oss under söndagskvällarna.
 
 När våra vänner är nöjda med dansen, som Peter och Ann-Louise verkar vara, är vi mycket glada! 
 
 För många av oss har säkerligen söndagskvällarna varit lite av veckans slapparkväll. TV'n lockar med både film och deckare. Fast när man sedan hittat sin dans, får tv'n en stark konkurent. 
 
 Mia och Claes har kul med sin bugg! Ser Ni vilken buggtur de buggar här?
 
 Att samlas uppe på Syltoppen under söndagskvällarna, och få avsluta med Motionsdans känns som ett bra alternativ till soffan! Förutom en trevlig kunskap dessutom få träffa så många härliga människor, en bonus utan like! 
 
                                    
Ote och Björn-Ove                                        Magnus och Nina
 
Anna och Veijo i buggartagen.
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                    
 
                                    
 Ett trevligt galleri med buggvänner från i söndags.
 
 
 Björn-Ove och Mia samt Veijo och Anna under flitigt dansande.
 
                                     
 
 
                                    
 
Martin fortsätter sin buggträning under Motionsdansen, här är det Lena som agerar buggloppa.
 
 Ett utmärkt tillfälle att träna extra på kvällens nya buggturer, är en viktig ingrediens i Motionsdansen. För att få figurerna att sitta, finns ingen annan väg än träning. Så här tränar gänget vidare!
 
                                    

                                    
 
 
                                    
 Josefin och Johan                                  Karlsten och Tommy 
 
 Stor hjälp med städning av våra duktiga hjälpare Lena och Ann-Louise samt Peter. Summerar kvällen under tiden, och säger sedan Tack och Hej. Slutligen bär vi ut utrustningen med duggregnet i nacken. Skyltarna plockas in i bilen och hemresan börjar, med vindrutetorkarna i foxtrot-takt. 
Tack för trevlig söndagskväll, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Till Dej som vill upptäcka bugg, säger vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Utan tvekan!

Receptfri stimulans på Syltoppen!

 Bugg 4:an Bommar Borren och avslutar med Kram!
 
Linda och Stellan förenar sig med gänget och värmer upp.
 
  Man är nog inte ensam om att känna sig lite kurig, när regnet strilar ner och temperaturen kryper ner mot noll-strecket. Att hålla humöret på topp är inte alltid det enklaste under dessa förhållanden. Ett säkert sätt att motverka dessa symtom är att ge sig upp till Syltoppen för en stund med bugg. Det är testat och bevisat av mej själv, så det skriver man under på! Upp med både temperaturen och humöret med BUGG's!
 
                                    
Skönt att värma upp sig med några extra buggar så här i höstrusket.
 
Detta utmärkta val gjorde även Ida och Tommy.
 
 Så visst kändes det helt rätt att Ulla spelade ett par extra uppvärmningslåtar denna höstkväll för gänget i Bugg 4:an. Värmen steg i kropp och själ, och höstrusket var glömt för en stund. Det är väl så det ska kännas hos oss!

                                    
Josefin och Åke                                    Bengt-Åke och Ulla 
 
Stellan tar en bugg med vännen Angelique..

                                   
och med Linda...                                   och med Margareta.
 
 Å, vad gjorde vi mer än attt värma upp då? Jo, först och främst tog vi och friskade upp förra gångens buggtur, "Bommen". Ett dubbelt tagande över huvudet, inleder buggturen, och fortsätter med upprullning av detta korstag.  Figuren innehåller sedan en "Falsk Karusell", en helt ny bekantskap i sig. Tjejens arm symboliserar därpå "Bommen", som fått ge namn åt hela figuren. Torped-insteg och tjejens "baksteg" bakom ryggen, en ny del som avslutas med framsteg och frivarv. Denna buggtur kommer att vara den första, i en serie om tre turer, som vi skall bekanta oss med i höst. 
 
 Ida och Lars till vänster, är inne i "Bommen" med sin typiska skjuts i tjejens frivarv.
 
 Kul med buggträning säger Veijo och Maria!
 
 
 När Jan skojar till sin bugg, är det kul tycker Annica!

                                    
 
  Andra buggturen i trilogin blir "Borren", med sitt lustiga "knick" på tjejens axel som avslut. En lite annorlunda variant där vi inleder med att föra tjejen till vänster, som omväxling. Vi för tjejerna åt höger i de flesta bugg-figurer, men här startar vi upp åt vänster. In i ett knepigt korstag, och ut igen. Kort vänster med en ögla över killens huvud som fortsättning. Ett ytterligare högervarv för tjejen, och vänster frivarv med "Knicken". Snabbhet i handen gäller för killen här, samt en kvick duckning för damen. 
 
 Pierre och Ulla fick träna på bägge de nya varianterna.
 
 På allt detta nya, tog vi så en välbehövlig kaffepause. En rast som gänget gillar skarpt. Ja till och med så ivrigt att Karlsten kilar iväg och hämtar kaffe innan dansen är slut. Men så är det ju Löfbergs Lila åxå!
 
 Dags för mera bugg igen! Ulla spelar upp för andra periodens bugg.
 
  Vi samlar ihop gänget och skakar ner kaffet i magen med några buggar som inledning. Ett par byten, så är temperaturen på topp igen. För nu skulle vi ta oss an kvällens nya buggtur.

                                     
 
                                     
 
                                     
 Vilken buggtur stod på tur nu då? Karlsten ger några tydliga tecken på detta!
 
  Jo visst är det "Kramturen" vi siktar in oss på. Ytterligare en av de där lite längre varianterna, som innehåller flera moment. Vi går sakta igenom dem, och tränar om igen. Figuren blir allt längre och avslutas med sina bägge Kramar. En riktigt trevlig variant. Själv sänder jag tacksamma tankar till Vincent, som lärde mig denna buggtur på köksgolvet, för dryga femton år sedan. 
 
 Både Jimmy och Annica samt Linda och Åke, är synkront inne i den andra Kramen.
 
 Stellan och Lena
 
                                    
 Maja och Claes                                       Linda och Magnus
 
Ett extra Välkommen säger vi till gästande Nina och Magnus från Forshaga! 
 
 Björn-Ove och Nina och ryggsidan av Annica och Jimmy
 
 Även gänget i Bugg 4:an får ägna sista minuterna fri dans. En liten uppmaning att ägna extra uppmärksamhet åt både "Bommen" och "Borren" samt förstås den trevliga "Kramturen". 
 
                                  
 Linda och Peter                                      Monika och Claes
 
 Visst kunde vi avsluta Bugg 4:ans kurs med uppvärmt, både humör och hjärta. En mycket stor anledning att vi alla håller på just med dans, och bugg i synnerhet. Detta uppiggande recept innehåller minst två doser till, och kan avhämtas de två kommande söndagarna på Syltoppen. En alldeles utmärkt medicin!
 
Höj Din livskvalitet med bugg! Å... "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 Hälsar Dr. BUGG's / Ulla å Arne

Repetitionskväll hos Bugg 2

En titt i backspegeln. 
 
 Uppstart för gänget i Bugg 2:an.
 
 Vi ger som vanligt hela gänget i Bugg 2:an några buggar till att komma i rätt stämning under vår uppvärmning. Från en lite gråkall höstkvällning ute, skall hela gänget både få upp temperaturen och hitta sin bugg ur minnesbanken. En nog så viktig del av kvällen.
 
Andreas och Vanja 
 
 Under Er uppvärmning har vi möjlighet att kasta några blickar på buggen åxå. För det allra mesta fungerar det fint, men ändå tar vi upp några viktiga grunder på nytt.
 
                                   
 
 Från musiken får vi oss takten given. Den gör att vi kan starta upp buggmaskinen, och börja trampa i takt. Våra fötter blir liksom motorn i buggen, som taktfast driver dansen. Å den motorn håller vi igång under buggen. Stannar vi motorn, får vi ofrivillig pause i buggen, och risk att vi inte kommer i takt när vi plötsligt startar upp igen.  
Blir en omstart aktuell, gör gärna det gemensamt. Lyssna på takten och räkna in 1.2.3.4... 
 Så låt motor gå, det är ett grundläggande tips!
 Att man sedan längre fram i buggen, gör en å annan "konstpause", det är en helt annan sak...

 Tommy och Inga-Lill får buggen att fungera fint.
 
 Denna fjärde kurskväll under Bugg 2:an är tänkt lite som en repetitionskväll. Tredje kurskvällen tar vi oss an den klurigaste buggturen så här långt. För visst är "Torpeden" lite  att bita i! Sedan skall vi ju åxå lägga samman den med de två tidigare lärda buggfigurerna, så visst kan det röra runt i skallen en smula! Vi benar ut det lite grann...
 
 
 
 Första kurskvällens "Handbyte bak killes rygg" tog vi som inledning. Vi noterar stegföljden och tjejens framsteg på högerfoten, innan hennes högervarv. Avig fattning som vi rätar upp, så här långt. En extra notering om dansriktningen förstås...  
 
                                    
 
 
 
 Andra kvällens "Handbyte bak tjejens rygg" följde på detta så klart. Här såg det ut att flyta på utan någon anmärkning! Ni markerar duktigt, och byter handfattning när tjejen passerar killen i dansriktningen. Killen följer med och höjer inte sin hand förrän efter andra varvet för tjejen. Bra!
 Men.. var vaksamma på dansriktningen!  Vi poängterar detta lite extra...
 
                                   
 
                                   
 
 Efter lite musikalisk träning, tog vi så ett nappatag med "Torpeden" igen. Tror de allra flesta kan våra minnesord vid detta laget.
 -Låt tjejen göra sitt varv på takt ett!
 -Killen kliver, lite kraftfullt, under "Pärleporten" på takt två!
 -Trampa vidare takt 3 å 4 och möts axel-axel!
 -Rygg mot rygg och ett varv till för tjejen!
Å så var det detta med att få till detta i verkligheten. Inte så lätt, vi vet! Vi tränar vidare fram till kaffepausen, ja lite under den åxå. Men visst blir det bättre och bättre... 
 
Sandra och Tommy med fin fart på sin bugg!
 
 Som avslutninhg på första perioden fick gänget uppgift att lägga samman dessa buggturer i nämnd ordning. Vi provade på gemensamt först, och sedan bjud Ulla på musikalisk hjälp. Jo-men visst fungerade detta riktigt bra! Lite finputs här och var, men det hör liksom till...
 
 Emilie och Joakim i snyggt karusellfattning.
 
 Efter kaffet fick gänget komma igång med lite fri dans. Ett utmärkt tillfälle att testa på den nya trilogin med buggturer. Fast självklart dyker flera varianter upp nu, det är ganska många buggturer ni har på lager nu...  
 
 Hanna och Hans under söndagens buggträning.
 
 Kvällens nyhet presenterades! "Buggsväng"! En enkel buggsväng? Ska det va nåt att träna på?
Jo vi vill nog påstå att det är det! Inte ovanigt att vi tar upp det ganska högt upp i kurserna, och försöker rätta till. Hittills har vi klarat av "Vänster Buggsväng" med höger-höger fattning, och lade nu till samma variant med vänster-höger fattning. Lite mer ovant, men det går bra med lite träning. Bugg i gemensam, rätt takt, är förstås en förutsättning...
 
                                    
 Buggsväng med vänster-höger fattning ingår i kursen.
 
 Med dessa båda handfattningar skulle åxå buggsväng i högervarv fungera. Nu blir det lite klurigare! Som alltid skall ett högersteg framåt för tjejen, föregå ett högervarv för henne.
 Så nu låter vi tjejen gå fram på ettans takt med högerfoten, innan vi "stannar" tjejen och guidar henne runt i högervarv. Skulle det nu se riktigt bra ut, är det tänkt att hon utför höger-buggvängen runt killen i högervarv åxå. Till råge med både killens vänster och högerhand. Jaha, nu blev den där enkla buggsvängen, lite klurigt igen...
 
Med en "avig handfattning" kan Björn-Ove starta upp både det ena å det andra!
 
                                   
 
 Gänget fick lite musik till att träna buggsväng till. Ibland kan hända att vi pillar med detaljerna, kan så vara. Fast utan den där lite finputsen är det svårt att gå vidare i buggen. Allt eftersom vi stiger i kurserna, dyker detaljerna upp i lite längre buggturer. Ofta sammansatta av kända figurer, som hålls samman med de där små detaljerna. Vi pillar och putsar vidare...
 
 Visst kräver buggen koncentration, skön stilstudie med Ragnhild och Veijo.
 
 
 Lisbeth och Peter gillar båda buggen!
 
 
                                    
 
 Som en liten sista överkurs, gav vi exempel på hur man använder sin "Avig handfattning" till något mer än att räta ut. Ett utmärkt utgångsläge för just "Torpeden", där vi rätar ut och låter tjejen göra sitt första vänstervarv, i ett moment. Lite överkurs, men lite tankenötter i buggform kan vara spännande...
 
Hanna och Joakim
 
 Veijo och Mia samt Andreas och Anna under sista minuterna bugg.
 
 Några minuter med dansträning fick traditionsenligt avsluta även denna kurskväll. Fler och fler varianter att träna på för hela gänget. Charmen med buggen tycker vi är denna rika möjlighet till variation. Varje inlärd buggtur ger många möjligheter till att kombinera sin bugg! Å bugg med variation, det är kul det...
 
Vi tackar för en trevlig kväll igen...BUGG's / Ulla å Arne
 
Bugg med dansglädje är kul bugg! Å..."Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 131

 

MMS-hälsningar...

Två MMS-hälsningar har vi fått på vår telefon!
 
"BUGG's hälsningar från Titanix. Kram från Andreas, Martin och Anna mfl."
 
"Trevlig kväll med mycket dans från Fengersfors. Andreas, Martin, Anna och Lena"
 
TACK, säjer vi för dessa hälsningar! /Ulla o Arne

Trevlig Helg!

 
 
 Vi sänder en Helg-Hälsning till Alla våra dansvänner! En helg till både eftertanke och tillfälle att träffa sina nära och kära. Som vanligt siktar vi in oss på BUGG's Kurs och Motion på söndag med fjärde omgången av både Bugg 2 och Bugg 4. Traditionell avslutning på kvällen med Motionsdans! På återseende då alla Dansvänner!
 BUGG's / Ulla å Arne  

RSS 2.0