Motionsdans lockar dansare!

Så kul att Motionsdansen fortsätter locka dansare! 
 
  Emelie tittade upp till Syltoppen och fick en dans med Björn-Ove.
 
 Denna hösten har både jag å Ulla åkt hem från dansen varje söndag och varit jätteglada över att Motionsdansen fått fart. Många stannar kvar från sista kursdelen och en betydande stor del från Bugg 2:an återkommer till kvällens sista evenemang. Inte ovanligt att nära 40-talet gäster dansar med oss, speciellt första fox/bugg-delen. Att sedan detta har hållit i sig under större delen av hösten, är jättekul,tycker vi! 
 
                                     
 
                                     
Dansen förenar, Åmål å Säffle, samt Säffle å Hagfors! 
 
  En stor del av höstens dansare kommer från Åmål och norra Dalsland. Att vi lockat deltagare från andra sidan gränsen är trevligt, och visar samtidigt att man är beredd att åka en bit för att få dansa. När vi läser igenom deltagarlistan ser vi gäster inte bara från Åmål, utan även dansvänner från Tösse, Ånimskog och Ed.
 Vänder vi sedan blicken åt andra hållet, ser vi ytterligare kursdeltagare från både Grums och Kil! Ja, till och med från Hagfors kommer deltagare, även om det inte är bara buggen som lockar här! Vi är imponerade över att Ni reser ända till Syltoppen i Säffle. Samtidigt Tackar vi förstås alla, att Ni väljer att dansa med oss i BUGG's!
 
 Det är inte bara bugg som lockar våra dansare upp på dansglvet.
 
                                    
 
 Då och då läser man om dansens nedgång, danspalats som stänger sin verksamheten. Olyckskorpar kraxar om nya tider, med dans som är "ute".
 Självklart blåser förändringens vindar även över den traditionella dansen. Men att dansen för den skull kommer att dö ut, känns nog lite överdrivet!    
 Snarare är det så att man får se över upplägget kring dansen. Viktigt är åxå att dans blir accepterad som den kulturform den verkligen är. För så vitt jag förstår, handlar "Kultur" om möten mellan människor, och vad slår i den meningen, dans? Vore kul att höra Era tankar i ämnet!
 
 En härlig kulturform som lockar människor, från mediabruset, till att mötas i verkligheten. 
 
                                    
 
 Flera av våra deltagare har nog fått en värmande aning om vilken fin motionsform dans, och framför allt bugg är! Ett mer lustfyllt sätt att motionera har åtminstone jag svårt att se. Träning till musikalisk ledning har kommit på modet i många varianter, dock oftast i singelövningar. Här får vi den härliga fysika kontakten som extra bonus!  
 
 Kanske det bästa av sätt att motionera, många här tycker säkert så!
 
 Elin och Mattias återvände till Motionsdansen, extra träning och motion!
 
 Är åxå övertygad att våra Motionsdansare skriver under på att kroppens leder och muskler fått sig en allsidig genomkörare. Bugg ger ett varierat rörelsemönster. Ju mer rytmkänslan kommer växer nöjet att ge sig hän i musiken med hela kroppen. Efter ett pass med BUGG's, och en dusch efteråt är känslan skön!
 
                                    
 Anna och John                                  Annica och Bengt-Åke 
 
 Både Kate och Claes kommer troget på våra danskvällar.
 
 
 Björn-Ove bjöd Victoria och Ote på bugg i dubbel variant.
 
                                    
 
 Anna och Martin samt Elin och Mattias från Bugg 2:an, under söndagens Motionsdel.
 
                                    
 
 Att man sedan träffar så många trevliga människor, är en ytterligare en stor poäng med dans! Att ledigt möta medmänniskor kan för många vara svårt. Med dansen som gemensam nämnare, finns alltid något att ventilera. Så många frågor, ideér och kommentarer dyker upp i samband med dansen, om just dansen. Till att hitta något bättre sätt till fysiska möten mellan kvinna/man blir nog svårt! Inte så dålig fördel bara det.... 
 
                               
 Motionsdansen förenar, Annci från 4:an och Martin från 2:an.
 
 
                                   
 
 
                                            
 Tittut med "Inåut-turen"!
 
                                    
 
 
 
  Enligt vår mening är fördelarna med dans många. Säger förstås vi, som själva är ett resultat av just dans. Så Ni får väl ursäkta om åsikterna blir lite objektiva. Fast när vi tittar över dansgolvet en söndagskväll är vi nog inte helt ensamma i dessa åsikter. Ser ut som en hel del andra delar, åtminstone några, av våra tankar!
 
 Lena och Claes under en karusell i verklig mening!
 
                                    
 
 
 Då man tittar på Kate och John under buggen, ser man verklig dansglädje!
 
                                    
 Fart å fläkt i buggen!
 
 Frågan om hur man lyckas med dans, finns inget självklart svar på. Men att se dansen med pessimistiska ögon är inget för oss! Dansen har en framtid, det är vi övertygade om!
Att lära folk att dansa, är ett av de första stegen på den vägen tror vi. Att sedan blanda in mycket skratt och glädje i den mixen är viktigt. Första steget på en lång väg är taget.
Vi försöker dra vårt lilla strå till stacken, och hoppas våra dansare blir goda ambassadörer i dansens fortsättning!   
 
Vi förenas med Karlsten och säger "Hej å Tack" för denna söndag! 
 
Varma danshälsningar från BUGG's / Ulla å Arne
 
Livet är fyllt med tvivel och tveksamheter, men..."Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" de é vi säkra på!

4:an Borrar Bommen med Avig Fattning!

En trevlig kväll med Bugg 4:an. 
 
 Caroline med skymd kavaljer samt Ulla och Stellan, inleder Bugg 4:ans bildkavalkad. 
 
Per och Anita buggar i förgrunden
 
 Ingen större uppmaning krävs för att få upp Bugg 4:an upp på Syltoppens dansgolv, det räcker med att Ulla sätter igång musiken. Strax fylls golvet med danssugna deltagare och det blir full fart på buggen. Ett duktigt gäng våra Bugg 4:or, där många har buggat med oss flera år nu. Alltid lika kul att stå och titta på Er när Ni buggar och plockar fram en rik variation på buggfigurer! 
 
                                     
 
 Pierre och Cecilia buggade under denna tredje kurskväll för Bugg 4:an.
 
 Som vanligt inledde vi med repetition av förra gångens buggturer. Första punkt var "Borren", som vi egentligen premiärvisade redan första kurskvällen. En "ny" figur som vi putsade lite extra på. Den skall under Bugg 4:ans gång kombineras samman med två andra, nya varianter, för att bli en trilogi av buggturer som passar fint ihop. Så lite extra träning passade bra, inför del två som kommer efter pausen ikväll.
 
                                 
"Borren" får träning av John-Erik och Anita, samt Karlsten och Ida.

John är på väg att fånga bugg-greppet med Josefin. 
 
 Nästa buggtur till repris var den långa "Avig fattning med piruett". Självklart startade vi upp med gemensam genomgång, och tog momenten var för sig. Många skiften i handfattningar, korstag och "lastväxlartag", det senare ett ord som vi använder på ett av greppen i denna figur. Våra deltagare har blivit luttrade vad gäller konstiga ordramsor å förklarande ord.
 
Här ser vi två sekvenser ur "Avig fattning med piruett"
 
 Förra gången hörde vi några fundersamma kommentarer, på möjligheten att få figuren att fungera. Ganska nöjt kunde vi konstatera att de uteblev denna kväll, och samtliga hade fått full funktion på buggturen. Jodå, med lite träning brukar det gå att få ordning på det mesta!
 
                               
Inledning på den "Aviga Fattningen" med både Lena å Stellan och Kate å Peter.
 
 Som sagt, en av de där lite längre buggturerna, som är ganska kul att kunna plocka med i sina figurer under buggen. När den sitter bra i minnet, och musiken har gott buggtempo, blir det fart i dansen.
 Vi passade åxå på att notera skillnaden i instegen i "Inåut-turen" som liknar den "Aviga fattningens" insteg. Av vikt att känna till skillnaden, då en kollision annars lätt kan bli följden. Vi tränar och blandar de bägge varianterna. (Inga kollisioner kunde upptäckas!)

Trevligt med full besättning på dansgolvet!
 
 Med kaffet i sikte, tog vi och petade upp tempot en smula. Några buggar med "Blanda å ge", som vi kallar den enskilda buggträningen, fick öka både pulsen och kaffesuget.
 
Claes och Josefin till höger 

                                    
 
                                    
 
                                    
 
 Då var det dags för kvällens begivenhet. Redan under våren hade vi testat den nya "Bommen". Eftersom den dök upp ganska sent under kursen då, har det varit lite med träningstid på den. Så det är därför sällan vi sett den under våra danskvällar. Läge att råda bot på detta i kväll. 

Josefin och Björn-Oves ryggsida.
 
 Tvåhandsfattning som utgångsläge. Lite ovant tag över huvudet, där tjejen följer med runt killen. En sekvens vi kallar "Falsk karusell", som strax går över i just "Bommen". En touch i rätt takt på tjejens högeraxel markerar frivarvet. Ett torpedliknande insteg, med följande baksteg för tjejen, innan hon gör framsteg och fritt högervarv.
 Låter konstigt för den oinvigde, men en hjälp för Er som tränar hemma kanhända.

                                   
 
Glad bugg med Stellan och Monika!

                                    
 Johan och Annica samt Bengt-Åke och Kristina.
 
 Stellan och Angelique tränar kvällens buggturer.
 
 Som avslutning testade vi på att koppla samman "Bommen" med "Borren" i sitt slutgiltiga läge. Två buggturer som passar fint ihop, och som under femte kurskvällen får sällskap av "Vänsterlås" Vi tränar vidare på de båda inledande varianterna nästa söndag. 
 
                                                            
Minibilder på Åke och Ulla.

Johan buggar med sin Josefin.
 
                                    
 
 Annci och Per under sista minuterna med fri dans.
 
 Även här kunde vi glatt summera en trevlig kurskväll igen. Några nya varianter blandat med kända buggfigurer till repetition. Precis som en kul kurskväll ska vara, tycker vi. Hoppas Ni håller med! 
 
 Väl mött nästa söndag igen, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Med en go' blandning av nya å gamla buggturer, säger vi som vanligt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg 2:an buggar halvtid!

 Trångt om saligheten på Syltoppen!
 
 Karin och Tommy till vänster, och Carina och Mattias på högerkanten, allt under Bugg 2:ans inledning.
 
 För att undanröja alla missförstånd angående överskriften, och eventuell brist på salighet i utövandet av dans, ger ovan utryck bara beskrivning för utrymmets relativa litenhet. Åsikter angående dansens innehåll av, mer eller mindre, salighet, lämnar vi helt åt andra att bedömma. 
 Saken är den, att trots några ansikten saknades, blev det så att säga "gôrtrångt på gôlve"! Förmodligen stan's trångaste dansgolv, å det vi är hemskt nöjda med! 
 
 Fartfylld uppvärmning på ett mysigt, trångt dansgolv!
 
 En hel del fri dans, fick inleda vår första buggkurs för kvällen. Gänget har fått en hel del buggturer att blanda om i sin dans vid det här laget. En stund med bugg som inledning kopplar upp buggminnet, och öppnar upp minnet för lite mera "input" i form av ytterligare buggturer. För visst ska vi ta oss an ytterligare en bugg-figur ikväll.
 
 
 
                                    
 
 Innan vi frestade vårt minne med ytteligare dynamiska färdigheter, friskade vi upp de vi redan belastat minnet med. Förra gångens "Handbyte bak tjejens rygg" blev första figur, vi gemensamt friskade upp. 
 Grundsteg och "markeringstegen" är inget större att orda om. Själva handbytet filade vi lite extra på och tipsade om en liten medurs vridning för att underlätta handbytet bakom hennes rygg. Sedan noterar vi extra att tjejen skall passera killen, förhoppningsvis i dansriktningen, så här är det av vikt att tjejen kliver på i sina snurrar. Åter påminde vi killen om att inte lyfta tjejens arm innan hon slutfört sitt första, av två varv.
 
 Stiligt utfört "Handbyte bak tjejens rygg" och här kom det extra knäböjet till användning.
 
 Som en liten extra knorr på figuren, visade vi hur killen kunde gå ner på knä under själva handbytet. Ingen speciell praktisk skillnad på buggturen i sig, men visst ger varianten en extra liten touch åt utförandet! Musik på detta och lite möjlighet att praktisera den nya varianten. Trevligt med så många knäböjande killar, tyckte säkert tjejerna!
 
                                    
 
 
 Här har vi bildbevis att BUGG's har många glada dansare!
 
 De tre första kvällarna av Bugg 2:an innehåller tre stycken buggturer, som passar alldeles utmärkt bra tillsammans. Därför tog vi åter som hastigast upp premiärkvällens "Handbyte bak killens rygg" på nytt.  
 
 
 Anna och Mattias ser ut att förbereda "Handbyte bak killens rygg".
 
 Svårighetsgraden har ökat en smula i denna kursdel. Momenten skall utföras i rätt takt och med rätt tajming, för att få rätta flytet. Handbytet bakom killens rygg är viktigt med sin framförning av tjejen just efter handbytet. Tjejen kliver fram ordentligt med sin högerfot, med killens handfasta hjälp. Stadga i hennes arm, hjälper honom att guida högervarvet rätt. En buggtur som absolut kräver en hel del träning.  

                                    
 
 
Här har Ulla fångat buggande Elin och Tommy med kameran.
 
 Så kunde vi sedan kombinera de båda handbytena, och eventuellt lägga till en buggsväng emellan för att justera riktningen. För här är det av vikt att tänka på vart man buggar iväg med sin dam! En miss här och tjejen kommer med fart mot dansriktningen, med en stor risk för onödig kollision! Som sagt svårighetsgraden har höjts, och både killar och tjejer får mer att tänka på.

                                    
 
 
 
 Sista minuterna innan pausen fick gänget blanda buggturer efter eget behag. Men att de båda handbytena passade ihop, det praktiserades för fullt.
 Vi signalerade för halvtid och bjöd på kaffe. Minnsan fanns det skaffning från "FredagsMotionen" kvar, både "Dammsugare" å... "Winerbröd"!
 
Här frontar Karin och Peter under buggen. 
 
 John siktar på helkväll med bugg, här i träning med Elin.
 
 Huvudnumret för kvällen var ändå nya buggturer "Torpeden". Vi kan nog säga att den är Bugg 2:ans klurigaste buggtur, och här får "taijming" sin rätta betydelse. Vi gick gemensamt igenom moment för moment, tittade på både tjejens och killens steg. 
 
 En hel del funderande är obligatoriskt under "Torpedens" träning!
 
 Killen skall ha is i magen och vänta på tjejens första halva varv under takt ett. Bara trampa takten och bereda sig för steget under "pärleporten" på takt två. Detta är en av lurigheterna i figuren. 
 Lite explosivt kliver han alltså på takt två, under sin egen arm. Nästa två takter använder både killen å tjejen till att gå till mötes axel-axel, killen lite före.
 Rygg mot rygg rullar paret, och tjejen får ett högervarv ytterligare. Avig fattning, som vi rätar upp enligt gammalt beprövat recept. 
 Inte så komplicerat rent rörelsemässigt, men här skall som sagt, taijmingen, fungera åxå. 
 
                                     
 
 
Träning av nya buggturer kan ge många skratt, här med Mattias och Emilie.
 
 
 
 
 
 En hel del "vänster-höger" fattningar på bilden! Träning av "Torpeden" kan man förmoda!
(Hur många ser Du?)
 
  Vi släppte gänget loss till musikalisk träning. Inte så lätt detta! Vi kämpar, varmt å svettigt, ibland med stänk av missmod, vi försöker igen. Ett framsteg här å ett där, å rätt vad det är så blir det en lyckat avfyrning av någon torped! Med ett leende som följd! Lite av charmen i detta med att lära sig nya buggturer... 
 
 
 
                                    
 
 Som vanligt ilar tiden snabbt iväg. Vi desarmerar "Torpeden" och blandar bland kända buggturer sista minuterna istället. Ulla låter musikens tempo stiga en smula, för visst ska pulsen upp en smula innan Ni får gå hem!
 
Gott tempo sista minuterna på Bugg 2:ans pass, här med Tommy och Emilie.
 
 En kurskväll med en hel del att tänka på och mycket huvudbry, men visst var den trevlig! Synd att tiden går så fasligt fort! Vi siktar givetvis redan in oss på nästa söndag, eller på Motionsdansen allra helst. Flera av Er tog tillfälle till extra träning då. Vi ber att få återkomma!
 
 Tack för trevlig kursdel, hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Som likt en torped exploderar i: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 130


En MMS-hälsning..

 
"En liten danshälsning från Forshaga där ca 15 Buggsare har tagit sin tillflykt denna lördag"
Hälsn. Björn-Ove & Monika

Vilken trevlig "Fredags-Motion" det blev!

 En danskväll med BUGG's att minnas!
 
Tommy och Sara här i centrum under fredagens dans.
 
 "FredagsMotion" var ett helt nytt grepp för oss i BUGG's. Vi har under åren arrangerat "DansAfton" som gemensam dans inom gänget. Nu ville vi prova något nytt. En gemensam dans utan föranmälan. Anmälningen gjorde gästerna vid entrén istället. Lite mer likt vanliga dansarrangemang, men ändå inriktat för BUGG's egna deltagare. Med dansvänner förstås!   
 
                                    
 
Katariina och Lars-Inge 
 
                                   
 
Göran och Lotta samt Simon och en halvskymd Malin. 
 
 Största skillnaden mellan "FredagsMotion" och "Dansafton" är att vi skippar "Trivseltimmen" på den förstnämnda. Trivseltimmen är annars vårt eget sätt att anordna förfest. Tanken är då att ta den tillsammans med gänget istället; har fungerat utmärkt under åren. 
 
                                    
 
Lena och Claes är flitiga deltagare hos oss. 
 
 Så denna danskväll skulle arrangerad förfest skippas, och dansen startade upp direkt kl. 20.00. Fast visst dukades det upp lite tilltugg på borden i alla fall, trevligt tycker vi! En danskväll med hög mysfaktor!
 
                                    
 
                                    
 
 
Monika i trygg fox med Björn-Ove 
 
 Som på "riktig"dans blandar vi lika delar Fox och Bugg. Vi har dock valt att lägga samman en av varje i låtparen, så det samtidigt ges träning i båda varianterna. Våra danskvällar är ju tänkta att vara lite av en fortsättning av danskurserna, och ge ytterligare dansträning.
 
                                    
 
                                    
 

                                    
 
Lotta och John bjussar på ett leende mot Ullas kamera.

                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
Sara och Jimmy buggar under vår FredagsMotion. 
 
 Fast visst är det något visst med buggen hos BUGG's! Den dansform vi alla ger mest tid för träning av. Då vi samlat en hel rad sköna låtar som passar utmärkt till bugg, ja då blir det mycket bugg för hela gänget. Att Ni alla trivs gott, visar bilderna med all tydlighet!

                                     

                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
 
 
                                   
 
Bugg tar på krafterna!
 
  Victoria hälsar på i energiskålen.
 
Ulla serverade "kulturkorv" med bröd åt en hungrig Simon. 
 
En stunds vila mellan buggarna sitter åxå fint!
 
Ett jättestort Tack till alla deltagare för en heltrevlig kväll med gänget!
Vi siktar på en repris om två veckor igen, och hoppas att det passar Er alla.
 
På återseende på kursen imorgon söndag, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
FredagsMotion gav svaret: "Ska de va bugg, ska de BUGG's!"

Alltid rätt tid för BUGG's!

Kom ihåg att ändra klockan till på söndag!
 
Hej alla BUGG's-vänner!
Med vår kära BUGG's-klocka som bakgrund, sänder vi en påminnelse att vi går över till vintertid nu på söndag. 
Nu skulle ju inte resultatet innebära någon större katastrof i sig, Du skulle bara komma en timme för tidigt till BUGG's evenemang! Å som vi säger på bilden: "Det är alltid rätt tid för BUGG's!" Även en timme tidigt!
Givetvis lägger vi med ett litet collage med dansbilder från söndagens Kurs och Motion!
 
Tidsenliga hälsningar från BUGG's / Ulla å Arne

En trivsam stund på söndagskvällen.

 BUGG's Motionsdans fortsätter locka!
 
 Både Annci och Tommy stannade kvar efter kursen och dansade en stund
 
 Så trevligt det är då allt fler gästar vår Motionsdans. Vi har haft ett extra troget gäng, som dansat med oss under flera år nu. Fast under hösten har uppsvinget för Motionsdansen hållit i sig, och besökstalet har ökat, för att sedan varit konstant högt, i våra mått mätt.  
 
                                    
 

                                    

 
                                    
 
 Vi har tidigare berört problemet med att lägga Motionsdansen som sista punkt. Inget bra alternativ finns, så vitt vi kan se. Men här har flera ur första kursdelen, endera väntat under kommande kurs, eller åkt hem en stund och återkommit lagom till dansens början. Då och då har till och med barnvakten entledigats och barnen har fått följt med på dansen. Trevligt tycker vi, kanske ett bevis på att dansen avdramatiserats, och blir just den trevliga motionsform vi vill få den till.
 
 Kate fick en bugg med Tommy under kvällen.
 
 Under söndagens Motionsdans plockade vi in några nya låtar åxå. Dansbandet "Icaros" har nyligen kommit ut med sin nya cd. Från denna plockade vi några låtar och presenterade dem under första delen bugg/fox. Även tidigare Lasse Stefanz medlemen "Lasse Sigfridsson", har gett ut sin första solo-platta, och här plockade vi både någon fox och bugg. Under första delen försöker vi att lägga in årets låtar, ny och fräsch musik som vi kallar det! För det är hos BUGG's Du hör ett urval från de nya dansplattorna! Ingen SR-cencur här!
 
 
 
                                   
 
 Just första delen med blandningen av fox och bugg verkar ha varit populär under Motionsdansen. Kul att så många av det yngre gardet tar tillfället att träna och lära foxtrot. Bugg är ju vår paradgren, så att säga, men att kunna dansa foxtrot är ju lika viktigt. Under dans "på lokal" är det som regel en lika blandning av dessa båda dansstilar, så kunskap om båda är förstås viktig.
 
 Under sista halvan kör vi bara bugg, här med Veijo och Linda.
 
 Bugg är väl mest av allt, det gemensamma ämnet för oss alla. Buggen är det vi ägnar mest tid på, och lär oss mest ingående. Så dansstilen ges mest utrymme under kvällen. Sista halvan kallar vi ju åxå "Bara Bugg".
 Här får musikens årgång mindre betydelse utan vi plockar mer med känsla fram de där sköna bugglåtarna! Här blir det just den där blandningen av gamla och nya musikaliska godingar, som ska locka till mera bugg! 
 
                                   
 
 Christina och Per har återkommit för att friska upp sin bugg. Välkomna åter!
 
                                  
 
 
 
 Det är full fart på dansen ända fram till slutet klockan nio. Sista tio minuterna låter vi tempot stiga ganska bra. Här i samlingen låtar med lite högre tempo finns många sköna bugglåtar. Självklart kan vi inte köra dessa hela kvällen, för då tryter orken. Men så här sista minuterna lägger vi några av dem, låter farten öka och pulsen därefter. Motionsdans då den är som bäst! Buggmusik då den är som bäst!  
 
 Terese och Karlsten låter inte tempot hindra buggen! Bra jobbat!
 
Halv åtta hos BUGG's!
 Tänk, redan är den åttonde av höstens tolv Kurs och Motionskvällar hos BUGG's avverkad! Två tredjedelar på höstsäsongen. Många har redan upptäckt BUGG's Motionsdans och dansar för fullt under söndagarna!
 Om Du inte ännu testat vår Motionsdans, skynda och kom upp till Syltoppen redan nu på söndag kväll klockan Halv åtta hos BUGG's! Välkommen!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Många har redan upptäckt, vi hoppas på fler: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Mycket för Bugg 4:orna!

Kluriga buggturer för våra Bugg 4:or!
 
 Höstens Bugg 4:a har ganska jämn fördelning mellan killar och tjejer.
 
 Även 4:an börjar att ta form, och de flesta gästerna har gått Bugg 3:an tidigare under hösten. Fast några nya ansikten duker ändå upp, trevligt säger vi! Under hela hösten har vi haft en ganska jämn besättning med killar och tjejer överlag. Denna Bugg 4:a är inget undantag, så väntan på sin dans blir inte alltför påtaglig. Eftersom inte vi bara tar emot jämna par, är ju risken att fördelningen blir ojämn. Så är dock inte fallet i höst. Buggen flyter på bra, med andra ord!
 
Höstens 4.a har fler kluriga buggturer än vanligt, träning här för Per och Cecilia.
 
 Vi försöker att hitta lite nya buggturer allt eftersom, och under denna sista omgång dyker det upp några nya varianter. Förra söndagen dök "Borren" upp som oprövat buggtur. Alltid spännande att se om det fungerar bland gänget. En sak är träning hemma i köket, helt annan sak då det står "hungriga" buggare i en ring runt omkring.      
 Det vi såg förra söndagen under träningen på just nya "Borren", gav indikation att den fungerade bra. Att den senare åxå dök upp under motionsdansen är ett gott tecken.
  
                                    
 
 Så en del i söndagens träning blev förstås en repris på denna buggtur. Gemensam genomgång inledningsvis, om nu någon hade missat den i söndags. Del för del och tips om diverse handgrepp som bör noteras.
 Ulla spelade upp en lugn träningslåt, och visst blev det lite funderande här och var. Träning ger resultat, och snart buggades det "Borren" över hela golvet! Tror faktiskt Ni gillade den! 
 
          
Ett bra exempel på "Borren" med Patricia och Stellan!
 
 Jag tror både Kate och Sakarias hade kul med buggen i söndags!
 
 Vi siktar på en "ganska" ny figur nästa söndag då vi lägger in "Bommen" som nygammal buggtur. Den dök visserligen upp under våren, men tror den vilar lite i glömska till trots. Uppväckning nästa söndag!
 Femte kurskvällen räknar vi med att prova på "Vänsterlås", som kommer att bilda tredje figuren i denna lilla trilogi med nya buggturer.Mer om det då!
 
Johan buggar målmedvetet med Josefin. Undrar om det inte är "Midjetaget" på gång?
 
          
Stellan bjuder damerna på bugg!
 
 Förra sönagen stod " Hårdknuten" på programmet. Som vanligt repeterar vi föregånde kurskvälls variant,och därför kom "Knutan" i repris. Flera är nya som deltagare i nivå 4:a, och därför försöker vi att ge tydliga visningar även denna kväll. "Hårdknuten" har ett par fallgropar med sitt lås för tjejen, så dessa försöker vi åxå reda ut.
 
Pierre och Caroline samt Tommy och Maria.
 
  En liten stund kvar till sedvanlig kafferast, och här passade dansträning utmärkt. Uppgiften blev förstås att blanda in "Borren" och "Hårdknuten" under den fria dansträningen. Musik till det....
 
                                    
 
Stilfullt klädda syskonen Janson i full action! 
 
 Vi lät Streaplers version av låten "Bugga" locka upp gänget på dansgolvet efter pausen. Inte många takter hann gå innan dansgolvet på Syltoppen var så där härligt fullt igen. Visst är det ett buggsuget gäng vi har!
 
          
 
 Kvällens nya buggtur är den lite klurigare "Avig fattning med piruett". Åxå en av de här lite längre figurerna, som det gäller att komma ihåg följden på. Givetvis har vi en lite dagisbetonad minnesramsa även här.
 -Killen dyker i högervarv. 
 -Tre varv för tjejen, ett med handen högt, ett med handen lågt, å sista med handbyte å lastväxlartaget
 -Axel-axel, å ett varv till för tjejen.
 -Byter fattning å fångar axel.
 -Åh piruett!
 Konstigt? Är övertygad söndagens Bugg 4.or hänger med!
 
Jan har just fångat Susannes axel, piruett väntar strax!
 
 Flera av Er har buggat figuren tidigare, men för de som buggturen var helt ny för, blev det mycket huvudbry! Många sekvenser att pussla samman, och sedan skall allt timas in i takten åxå. Blev nog att börja om ett par gånger innan mönstret satt som det var tänkt. Men visst gick det....

                                   
 
Patricia och Peter har just börjat med "Borren"! Lycka till!

                                    
 
Trevlig buggbild med Pierre och Annci
 
                                    
 
Stellan och Monica under dansträningen.
 
                                    
Två sekvenser under "Avig fattning med piruett" med Per och Caroline.
 
 
Marcus fick en bugg med Therese.
 
                                    
 Karlsten på glad buggbild med Linda
 
 Både Ulla å jag var nöjda efter en lyckad kurskväll. Så roligt att kunna servera någon ny buggfigur då och då. Många av våra "gamla buggrävar" har dansat flera år med oss, och kan det mesta ur vårt bugglager. Därför är det extra kul att servera några tankenötter till Er åxå. Lite mer nötknäckande nästa söndag! På återseende!
 
Hälsar BUGG's Ulla å Arne
Resumè:
"Ska de va bugg, Ska de va BUGG's!"

Fortsatt högt deltagarantal på Bugg 2!

Ännu en kväll med Handbyte för Bugg 2:an! 
 
Gänget i Bugg 2:an växer med sin bugg! 
 
 I söndags fick hela gänget i 2:an börja med att värma upp utan något extra prat av "lekledar'n. Det är viktigt att få tid till både uppvärmning och uppmjukning innan kursandet börjar. Dels för att buggandets rörelser, likaväl som kroppsrörelser överhuvud taget, behöver komma igång. Själv känner jag att skallen åxå ska komma igång och takten kopplas samman med ben och armar, så där i början av en dans. Så visst har en stunds uppvärmning en viktig betydelse!
 
 Ett härligt trångt dansgolv på Syltoppen i höst!
 
  Under dansandet kikar jag runt och kollar in buggen. Ibland upptäcker man någon sekvens i buggen som kan noteras lite extra. Så i nästa parbyte blir det gemensam genomgång och vi tränar alla gemensamt på den delen som kräver så. Del för del benar vi ut någon rörelse i buggen och försöker ge orsak och verkan, och hur det blir just som det blir. Många små moment som tillsammans ger en bra och fin bugg.
 
                                    
 
 I början av vår kurstid hade vi möjlighet att rent handgripligen, gå in och visa buggturer. Då nu antalet deltagare har stigit år från år, hinner vi inte detta, utan vi försöker visa alla på en gång så tydligt som möjligt. En betydande förändring för oss under årens lopp, som vi hoppas fungerat bra!  
 
Täta parbyten gäller hos oss, här får Vanja och Mattias en bugg tillsammans.
 
 Förra gångens "Handbyte bak killens rygg" tog vi upp på nytt. Här skulle killen utföra ett visst stegmönster, för att underlätta för tjejen. Medan hon skulle tänka på att kliva fram inför sitt högervarv, vänster om killen.
 Stadig högerarm hos tjejen underlättar för killen, till att hjälpa henne runt i högervarvet. Slutligen skulle den "aviga fattningen" rätas ut, och om detta blev som bäst, bytte paret riktning inför nästa buggtur som skulle tränas in senare under kvällen.
 
Under Bugg 2:an kommer många nya handgrepp, gänget tränar på! 
 
 Här under Bugg 2:an dyker de lite klurigare buggturerna upp. Stegmönstret blir lite längre, några handgrepp kanske skall bytas under själva buggturen. En utebliven eller svag rörelse får betydelse, och hela figuren får inte rätt mönster. Vi ska hitta rätt "flyt" under buggturen, rätt "timeing" blir allt viktigare. Vi övar vidare!
 Visst blir det svårare, det är ju själva tanken! Succesivt flyttar vi fram Din gräns i buggen. Så kul det är att kunna  att utveckla sin bugg! En stor del av den dansens charm! 
  
Fart i buggen för Karlsten och Sara, samt Hans och Mia.
 
 Några minuter återstod innan kaffet stod klart. En perfekt tid för dansträning! Gänget slipper "lekledar'ns" töl, och kan ägna sig åt bugg i stället. Ulla serverar några sköna låtar och det blir fart på golvet, snabba byten ger mera dans! Vi ökar pulsen inför välförtjänt pausevila.
 
                                   
 
 "Tjejerna i köket" hade smitit ut till köket lite tidigare så kaffet stod dukat i "luckan" tillsammans med några kakor, då gänget buggat klart sista takten. Skönt att hämta andan och få lite förnyade krafter inför sista halvlek.
 
           Sandra och Tommy i förgrunden till vänster, och Carina och Nicklas till höger.
 
Självklart så inledde vi med lite fri dans, så kaffet fick hjälp på nervägen. Deltagare som intagit kaffet ute, kom in i lokalen och startade upp buggen. Gänget är på gång igen!
 
                                    
 
 Nu var det dags för kvällens nya buggfigur. Ytterligare ett handbyte skulle avhandlas, när "Handbyte bak tjejens rygg" stod på tur. Här inledde vi med att poängtera killens läge för ett säkert utförande av buggturen. Karlsten placerade sig lämpligt, för att visa då vi buggade mot "Dansriktningen", med följande kollision som given konsekvens. Ett lite intränat scenario kanske vi kan tillägga!
 För visst är dansriktningen viktig att tänka på. Kollisioner med full fart på buggen, kan ge onödiga skador!
 
 Mattias och Mia under "Tjej bak killes rygg", spana in Mias perfekta handstöd mot Mattias rygg! Tjusigt!

 Som vanligt inleder vi nya buggfiguren med grundsteg så klart! Markeringstegen med sin markering på tjejens högra axel. Killen kliver mot henne och vrider handen en smula, medan han skiftar fattning bakom hennes rygg.   Tjejen passerar killen på hans högra sida i dansriktningen. Så fortsätter hon med 1 1/2 högervarv som killen för tjejen genom, samtidigt som han följer med henne i dansriktningen förstås.
 Några stödord, som vi hoppas kan ge något tips vid hemmaträning. 
                                    
 Handgrepp passande för "Handbyte bakom killes rygg" för Hans och Anna.
 
 Ett par gånger trampade vi gemensamt igenom figuren, innan Ulla lade till musikalisk hjälp. Nu skulle gänget både tänka på figuren i sig och dansriktningen på det! Nja, jodå, visst började det fungera...
 
                                    
 Tommy och Vanja inför handbyte och Inga-Lill och Tommy i en "Karusell".
 
 Andreas och Theres har kul med "Handbyte"!
 
  En genomgång till, med gemensamt trampande fick följa upp. Vi noterade vad viktigt det var att killen inte höjer sin, och framför allt hennes arm, innan hon gjort klart sitt första högervarv. Ett utrop av smärta och risk för påföljande bannor från tjejens sida, förelåg om killen inte tog denna uppmaning på allvar! Vi får vara rädd om våra damer! Musik igen!!  
 

                                    
 Göran och Marie-Louise buggar på.
 
  Dessa båda buggfigurer passade särdeles bra ihop, kunde vi sedan konstatera! Killen byter i första läge från höger-höger fattning till vänster-höger fattning,med förra söndagens "Handbyte bakom killens rygg"! Positionerar sig rätt med sin rygg i dansriktningen, och börjar sedan med "Handbyte bakom tjejens rygg".
Vips har vi bytt tillbaka till utgångslägets höger-högerfattning! Ett lite tjusigare sätt att byta till önskad handfattning.
(Eller som vi lite vanvördigt säger ibland: "Mycket jobb för ingenting") :-)
 
                                   
 Mattias och Theres                                Gerd och Lars-Inge
 
 
                                    
                                    
 

 Som vanligt ägnar vi sista minuterna åt fri dans för hela gänget. En bra kombination som gängat har att träna på. Som vi brukar säga i detta skede:
- "Buggar man med höger-högerfattning så kommer förstås på den där trevliga buggturen med vänster-högerfattning! Å vice versa!"
Så nu har vi ett passande sätt för killen att göra det där handbytet, med en buggtur, så vi kan göra turen vi hade planerat i andra skedet. Tänk vad duktiga vi blir...
 
                                   
 
Vi Tackar för en trevlig kväll igen, med ett härligt dansfoto på Sandra och Tommy. Visst är det kul med bugg!
 
Ett stort Tack för en trevlig kväll, säger vi till alla glada buggare hos oss, 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Vi tror de flesta egentligen håller med i: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 129


FredagsMotion!

FredagsMotion på Syltoppen!
 
Under dansafton i februari i år, skötte Malin kassan!
 
 Får vi fresta med en "FredagsMotion"® nästa fredag, 26 oktober, på Syltoppen mellan kl. 20.00 och Midnatt!
Samma musikaliska upplägg som tidigare danser, med blandning av bugg och fox mesta tiden, men sista kvarten kan vi nog inte hålla oss utan släpper buggen fri! Entré med dans och kaffe för hutlöst låga priset av 50:-!! 
Denna kväll dukar vi inga bord, men Ni kan givetvis ta med snacks och förfriskningar efter eget tycke!
(Bord och stolar finns ju framme i alla fall!) 
Ett ypperligt tillfälle att under festligare förhållande idka både Dansträning och Motion!
Välkomna Alla BUGG'sare med Vänner!
Dricka å korv till försäljning!                                                               Hjärtligt Välkomna! BUGG's / Ulla å Arne

"FredagsMotion"®
Syltoppen -Säffle
Fredag 26 oktober -12
Dans 20.00 - ca. Midnatt
Entré 50:- 
(Anmälan vid entrén)
Ev. frågor. 0533-155 66
eller
BUGG's tel: 076-148 83 85

Blå himmel som bakgrund!

 Ett höstcollage!
 
 
 En vackert blå hösthimmel har vi inte varit bortskämda med denna höst. Men i vårt fotoarkiv hittade vi några gula björklöv mot blå himmel, tagna just på Syltoppen för något år sedan.
 Alla dansfoto är dock alldeles färska och tagna förra helgen. Meningen var att bilden skulle varit utlagd igår, torsdag, men vårt mobila bredband fick någon form av vattenskräck och vägrade fungera i regnet.(Förmodar att etern redan var full?) Hoppas bilden uppskattas idag åxå!
 
Mysiga fredagshälsningar från BUGG's / Ulla å Arne

Motionsdans i medvind!

 Fortsatt välbesökt på Motionsdansen.
 
Att varva foxtrot med bugg är utmärkt inledning.
 
 Då vi startade upp BUGG's för nära nio år sedan stod Motionsdansen för en viktig del. För orsaken till att vi började med BUGG's var att vi, jag och Ulla, skulle få någonstans att dansa. Visst är en svängom i köket inte att förakta, tvärsom! Tanken var nog att vi skulle kunna samla några ytterligare dansintresserade och dela intresset för dans. En liten skara blev vi, med betoning på just liten! Men visst blev det dans på Syltoppen!
 
Ett allt större antal väljer att stanna för just Motionsdansen.
 
 För att få lite fler dansvänner förstod vi snart att vi behövde anordna danskurs åxå. Lite försiktigt prövande till att börja med, men sedan lossnade det då Södra Ny ville ha Buggkurs på programet. Arton stycken intresserade dök upp på Bugg 1:a och både Ulla å jag blev halvt chockade! Så mycket folk! 
 
Åke var en av deltagarna i Södra Ny, en trogen gäst hos BUGG's, här i dans med Lisa.
 
  Ett stort steg för oss och likaså för BUGG's. Då vi följande höst återvände till Syltoppen igen, följde flera av Södra Ny's deltagare med, men först efter älgjakten, men visst tillkom det några ytterligare. Både bugg 1 och 2 under hösten, och här dök Motionsdansen upp igen. En liten tapper skara dansade och drack kaffe, samma upplägg då som nu, dock med ett "något" ökat antal nu för tiden!  
 
                                     
 
 Med ett litet leende brukar Ulla å jag dra oss till minnes hur vi satt och lyssnade igenom cd-skivor,och sökte passande dansmusik. Då någon låt föll oss i smaken, laddade vi in den i datorn, och när vi fått ihop runt timmen med dansmusik, brände vi en egen cd. BUGG's Motionsdans 1, blev namnet på den första, både 2, 3 och ända upp till 20-talet skivor blev till. Dessa kunde vi sedan variera för gästernas trevnad, och inte köra samma lista varje söndag! Den tanken lever i högsta grad ännu, dock har vi åxå tagit steget in i dataåldern!
 
Lite prat varvat med dans, var visionen redan från början.
Här är Annika och Björn-Ove samt Annci och Tommy en i högsta grad nuvarande del i detta.
 
Veijo och Lena i förgrunden. Lena var vår absolut första dansgäst.
 
 Just varierande låtlistor är ett måste i vår värld! Varje Motionsdans kombinerar vi samman en ny låtlista. Visst dyker våra favoriter upp med tätare frekvens, men så vill vi ju sätta vår prägel på dansen!
 Nya Cd-skivor köper vi regelbundet in, går igenom dem, markerar sedan våra favoriter in en personlig ranking. Torsdag kväll brukar vara en åtekommande kväll, då vi sitter ner och sammanställer söndagens låtlista.  
 
Tommy tar hand om vara damer som en riktig danskavaljer, och visst ser Agneta ut att trivas! 
 
 Så på torsdagskvällen åker vår musik-dator fram! Understundom har Ulla åxå fixat något läckert för gommen, som komplement till allt örongodis, jag klickar fram.
 Först handlar det om att hitta några sköna foxar till Motionsdansens första del. Vi har ganska identisk musiksmak, men av den orsaken, blir det inte utan diskussion!
- Den hade vi med förra söndagen!
- Jo, men den är bra!
- Den förra var bättre!
- Nää, ja, men då vill jag ha med denna här!
 Jo låtarna nagelfars under resonemanget, men en trevlig kväll är det! Å visst är det sköna foxar överlag?
 
 En skön fox med Mia och John
 
Samt en med Karlsten och Anna
 
Trevligt när det yngre gardet åxå upptäcker att foxen. Här är det Mattias och Terese.
 
 Ibland brukar vi logga in oss på "Gruppen BUGG's" under torsdagskvällens låtväljande. Vi slänger här ut lite frågor om  Era funderingar kring bra dansmusik. Ibland kommer resonemanget i gång och Era tankar kommer upp. Vi är ganska svårflörtade, kan vi redan nu säga, men att växla tankar om musik är alltid trevligt. Håll utkik på facebook under torsdagskvällarna, och delge dina musikaliska ideer!  
 
                                     
 
 När foxarna är listade är det dags för sköna bugglåtar! Först skall vi hitta några lugnare som passar till de första fox/bugg paren. För dessa båda försöker vi att hitta nya låtar, till denna dansens första del. Ny och fräsch musik är ju vår paroll, och sedan är det ju kul att kunna presentera rykande färska låtar! 
 
När det spelas lockande buggmusik, blir det trångt på golvet! 
 
Angelique och Stellan tar gärna några danser under Motionsdansen.
 
När det sedan blir dags för låval till avdelningen "Bara Bugg", blir det extra kul! Nu plockar vi fram avdelningen "Våra favoriter" vad gäller buggmusik. Här varvar vi gamla godingar med nya godingar! En koll på facebook om några tips har inkommit, kollar om de ligger i vår bibliotek och är buggbara. En trevlig del av kvällen och volymen vrids upp ett snäpp. "Rockin' in the Kitchen" skulle man väl kunna säga...  
 
          
 
Glad musik ger gladare dans, tror vi! Här med Mia och John!
 
 
          
 
 Då det blir fart på buggen, är Både Ulla å jag nöjda!
 
Så det är alltid spännande att få presentera söndagens låtlista för våra dansare! Resultatet ser vi på dansgolvet! När golvet fylls med glada dansare känns det bra! Ofta blir man stående på scenen och bara kollar in alla dansare, rycks med i rytmen och nynnar med i texten. En verklig energi-kick!
 
          
 
Björn-Ove gillar Dubbelbugg, här med Lisa och Anna...
 
 Och sedan med Annica och Monika.
 
Karlsten utvecklar sin Gnuss- Fox, vi hoppas på ett referat bland kommentarerna!
Lisa verkar att gilla den nya dansstilen skarpt, duktig elev förstår vi?
 
          
 Hela familjen Olsson gillar dans hos BUGG's! Trevligt!
 
 Motionsdans hos BUGG's med tradition, skulle man väl kunna säga!  Motionsdansen är verkligen en hjärte-sak för oss! Under hösten har vi märkt ett ökat intresse, vilket gläder oss stort. Ni är Hjärtligt Välkomna åter alla Dansvänner, och till Er som inte provat varianten än, säger vi: Kom och prova BUGG's Motionsdans! 
 
 På snart återseende Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Utan någon som helst tvekan!
 

Vi blandar beprövat med splitter nytt!

Så härligt trångt det blev på golvet. 
 
När höstens första del av Bugg 4:an startade upp, blev det riktigt trångt på Syltoppen! 
 
 Alltid lika trevligt med uppstart på våra buggkurser!  I söndags var det så dags för Bugg 4:ans nystart för i höst. Först är det spännande att se om några fortsätter sitt kursande, och det kunde vi snabbt konstatera att flertalet gjorde från den tidigare Bugg 3:an.
 Glädjande nog kunde vi åxå konstatera att några hade valt att ta upp sitt buggande igen, efter ett litet uppehåll! Våra buggkurser startar ju ganska tidigt, och det är inte alltid så att tiden räcker till såpass tidigt på hösten.
  
                                    
Peter och Patricia                                          Calle och Maja
 
Veijo och Annica tog en bugg underuppvärmningen.
 
 Det fick bli någon extra låt som uppvärmning i söndags. Tror det kan kännas skönt med några buggar om man inte dansat på ett tag, en chans att hitta in i rytmen igen, och framför allt hinna byta några gånger å heja på fler ur gänget. Ulla har ju så många sköna låtar och välja bland, och visst tror vi att värmen steg en smula.

           
Karlsten och Maria                                 Sandra och Tommy
 
Markerar Markus en "Rallytur" till Ann-Louise måntro?
 
          
 
 Gänget fick en andningspause och nu skulle dagens första buggtur tas upp. Denna premiärkväll är det "Hårdknuten" som inleder Bugg 4:ans kurs. Här förvillar vi deltagarna redan innan vi börjar visningen, med att påminna att personliga variationer bestämmer stor del i figuren! Här rynkades kvällens första ögonbryn. Fler skulle komma!
 
Välkomna tillbaka, hälsar vi till Peter och Sandra!
 
"Hårdknutens" inledning bjuder inte på några problem. Grundsteg och Markeringssteg där vi tittar på varandra genom "öglan". Denna ögla lägger killen runt sin egen hals, och släpper vänsterhanden då tjejen börja rulla ut mot låset. Klart som vatten ända hit!
 De nämnda variationerna dyker upp i samband med tjejens rullande, i högervarvet, in i låset. Några tjejer glider snabbt runt och kommer fort in i låset,medan andra tar stegen lite lugnare och sekvensen brukar då bli två takter längre. Ingen anmärkning om rätt eller fel!
 Påminnas bör dock att killen får vara beredd på båda varianterna, och snällt vänta på fortsättningen tills tjejen rullat klart in i låset! Lämpligast då med fortsatt trampning i takt för killen.
 Killen drar åt sig tjejen med högerhanden,och fortsätter med sidbyte samt koppling av vänster-högerfattning. Tjejen går ut i baksteg och förs sedan av killen i en vänster buggsväng. Figuren är klar! 
 
"Karusellfattning" för Ulla och Jan.

           
John och Susanne                                         Johan och Linda
 
 Då höstens Bugg 4:a består av både mer vana buggare, och helt nya deltagare denna nivå, fick det givetvis bli en ganska detaljerad genomgång. Tjejens rullning in i låset brukar få repeteras, likaså att killen ska vänta in tjejen i just låstet. Vi noterar, men siktar ändå på en repris nästa söndag. Vem vet, då kanske vi hittar på någon trevlig fortsättning på fiuren åxå...  
 
Vi tackar Cecilia och Åke för en härlig buggbild!
 
 Några minuter innan kaffet serveras och då passar vi påmed kort repetition av förra söndagens "InåUt-tur". Vi har ju som sed att ta upp förra kurskvällens buggfigur på nytt. För att räta ut eventuella frågetecken.
 Deltagarna har som oftas tränat lite hemma, å då är det inte ovanligt att paret kommit till skilda uppfattningar. Då blir "Lekledar'ns" roll lite av domarens roll, och dömer rätt åt endera parten.
Ett segervisst "-Vad var det jag sa!" tilläggs ofta av den "segrande" parten...
Trevligt är ändå att paret skippat Tv'n en stund och ägnat tid åt sin samvaro istället! En god följd av bugg!

          
 
 Vi tar halvtidsvila och låter kaffe med dopp, få mesta av uppmärksamheten en stund. En sittning vid borden eller ut i friska luften, å lite prat med danskamraterna förstås. En trevlig stund under buggkurserna! 
 
Glada buggare på bild får vi aldrig nog av, här gläds Stellan och Maria åt buggen! Trevligt!
 
  Det behövs inga större ansträngningar för att få gänget till dansgolvet efter pausen. Några passande låtar ur högtalarna så samlas alla på golvet igen. Bugg på gång!

          
 
 Visst är det väl så att våra buggkurser rullar på efter ett lite invant mönster. En serie med buggfigurer som skall övas under kurserna, och som vi vill att våra deltagare skall kunna. 
 Vi håller förstås ögonen öppna hela tiden efter nya varianter, hittar någon då och då. Tränar hemma på köksgolvet å känner att denna passar inte oss. Vi letar vidare...
 Dessto roligare är det då vi kan presentera någon figur som är ny,och som kräver extra koncentration.
 
Pär och Linda tog del av söndagens nya buggfigur.
 
 Efter kaffepausen var det dags för en ny variant i alla fall. Ett långt ifrån imponerande namn hade den fått, eller vad sägs om "Borren"? Ofta dyker ett mer eller mindre passande namn upp i tidigt skede, å sen hänger det med. På gott å ont!
 Nåväl, här skulle "Borren" tränas! Tvåhandsfattning å högervarv på vänster sida killen, fick inleda. Tillbaka och "kort vänster" beordras, innan öglan läggs. Lite klurig fri vänstersväng för tjejen, med hand-påläggning från killen. Så fick en traditionell vänster buggsväng avsluta figuren. 
 
          
"InåUt-Tur" med Annci och Jan.                        "Borren" med Linda och Claes. 
 
 Att den nya figuren krävde viss eftertanke märkte både Ulla å Jag, med ett leende! Alldeles efter första visningen blev det helt tyst på dansgolvet runtomkring. Ett ovanligt fenomen på våra kurser! Ulla å jag tittade på varandra och viskade,
-"Tror gänget fick lite att tänka på"
En genomgång till, och så började det fungera. Musik på detta fick det bli... 
 
Christina och Pierre buggar "Pilbåge".
 
 Men, visst fungerade den nya varianten alldeles utmärkt efter lite övning! Sista delen av kursen ägnades åt varianten, där den buggades jättebra. Tjejerna får en ny rörelse att träna på i sin fria vänstersväng med handpåläggning, som fått ge namnet "Borren" åt nya buggturen.  

          
  
Sara och Peter under buggen, kan det vara frivarvet "Borren" i nya turen som är på gång?
 
          
 
Både Annica och Ulla verkar ha upplysningar att delge under buggen, Stellan och Johan lyssnar.
 
 Som vanligt får gänget bugga efter egna ideer sista minuterna. Skönt driv i musiken fixar Ulla, och visst dyker kvällens varianter upp under buggen. Det här är en stund som gänget gillar...
 
 Visst gillar våra buggare att få improvisera i sin bugg!
 
 Gerd och Agneta väntar på Motionsdansen! 
Reportage från denna återkommer vi med imorgon!
 
 En noterbart trevlig premiärkväll tycker vi, självklart hoppas vi att Ni håller med! Nästa söndag planerar vi ett återseende, det hoppas vi att Ni åxå gör! 
 
 En fortsatt trevlig vecka önskar vi Er alla!   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne  
 
Sedan noterar vi åxå att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Kraftfullt!

Rivstart för Bugg 2:an!

 Nystart med blandad besättning
 
 Efter lite introduktionsprat blev det bugg!
 
                                   
 
                                   
 
 Både Ulla och jag var lite nyfikna inför vår omstart för i höst. Inte helt ovanligt att det blir lite ombyte i rollbesättningen vid omstart på kurserna. När vi så här i efterhand kollar bilderna och i lite ro tittar efter, ser vi att visst blev det en  del byten bland deltagarna. Största delen består dock av tidigare Bugg 1:or, med inblandning av en hel del nya ansikten.
 Vilken av dessa två grupper Du hör till, är Ni alla Hjärtligt Välkomna på BUGG's Bugg 2:a!  
                          
                                  
 
 Med en betydande del nya deltagare, kändes det bra att börja med lite prat om grunderna i buggen. Variationer i "Grundstegen" finns ju, så därför ville vi ta detta som första punkt. Viktig del eftersom alla övningar av buggturer under kursen börjar just med "Grundstegen" och ibland med "Cirkelbugg", som åxå fick en genomgång.
 Lite snabbt genomgånget måhända, men Ni har säkert alla dansat dem tidigare, så det handlade ju mest om uppfriskning av minnet! Lite musik lade Ulla förstås till, och gemensam övning av de båda grundstegs-varianterna provade vi på.  
 
                                   
 
                                   
 
 Ganska snabbt på detta blandade vi in båda de första varianterna av "Karusellen" som repetition. Helt i kursordning fickvarianten "Karusell med omtag" bli första test för gänget. Musik till detta, och nu tränade gänget grundsteg ock första karusellen. 
 I nästa parbyte tog vi även med "Karusell med frivarv" och tränade den tillsammans utan musik. Allt fungerade fint och några takfasta tongångar fick guida gruppen musikaliskt.
 
 Karlsten hoppade med i ringen och gav hjälp åt deltagarna. 
 
 Som sista buggtur i denna lite snabba repetition, tog vi upp "Katapulten" till gemensam genomgång. Då vi tränat figuren utan musik och alla verkade få den att fungera, lade Ulla på en låt igen. Visst fungerade det fint! Tror säkerligen de allra flesta av Er buggat den tidigare, och den lilla uppfräschningen hämtade hem den igen. 
 
                                   
 
                                   
 
 Lite fria tyglar åt gänget och Ulla pillade upp musiktempot en smula. Vi höjer temperaturen en smula innan den stundande kaffepausen. Den viktigaste stunden under kursen, som vi brukar säga! För visst är en stor del av hela verksamheten just detta att träffa mäniskor, samtala en stund, och sedan ta sig en dans på det förstås.
 
Tommy och Lisbeth under söndagens Bugg 2:a. 
 
 När kaffekoppen tömts, fick några sköna tongångar upp gänget på dansgolvet igen. Några parbyten hann vi med och kroppen kändes uppmjukad och redo för nya uppgifter. Nu skulle vi återgå till lite mer ordning på torpet!
 
Uppvärmningen ger tillfälle till fler byten och vi får träna med fler danspartners, en nyttig lärdom. 
 
 Första kvällen på bugg 2:an är ägnad åt "Handbyte bakom killes rygg", som denna repetitionsfyllda kväll, fick vänta till efter pausen. En buggfigur som har flera fallgropar. Förutom takt och "timeing" som alltid är viktiga, har vi åxå dansriktningen att ta hänsyn till. 
 I turens slutskede kommer tjejen att förflytta sig under högersnurr, och det vill vi givetvis ska ske i just Dansriktningen! En viktig del i allt buggande! Så förutom rätta handgreppen skulle även killen se till att både flytta sig själv lämpligt och sedan föra sin dam tydligt i tänkta banor. Mycket att få till, vi vet! 
 
 Mattias och Katariina i perfekt position för "Handbyte bak killes rygg"!
 
 Några låtars träning på denna nya figur, fick vi tillfälle till. Vi utlovar redan nu ytterligare träning på buggturen nästa söndag, då vi fortsätter med vårt bytande av handfattning. Då skall vi byta bakom tjejens rygg istället!
 Sista minuterna försöker vi använda åt bugg efter eget tycke. Under uppmaningen "Blanda å ge" låter vi killarna plocka bland sina buggturer. Så här låter vi kursen avslutas med några sköna bugg-låtar, som gänget får chans att bugga loss till!
 
Vi hoppas förstås att Ni gillade den musikaliska slutklämmen på kvällen!
 
 Samtidigt hoppas vi åxå att Ni gillade premiärkvällen och siktar på att återvända nästa söndag igen! Då buggar vi vidare och tar oss an en ny buggtur att lägga till samlingen.   

Hjärtligt Välkomna Åter, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne! 
 
Och hoppas de flesta av Er sällar Er till vårt påstående: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 128


Välkommen på omstart!

Fortsättning med buggen på söndag!
 
 Ett Varmt Välkommen säger vi till alla som är intresserade av en fortsättning på våra buggkurser! Nu på söndag startar vi upp en fortsättning på höstens inledande  Bugg 1 och Bugg 3, med avpassade Bugg 2 och Bugg 4.
 
Bugg 2
 Vår första kursdel, Bugg 2, är en direkt fortsättning på föregående Bugg 1:an. Med Ditt nyss införskaffade bugg-kunnande i ryggen, bygger vi vidare på Din bugg. Här lägger vi till en buggfigur varje kurskväll,och ger tid till träning av Din dans. En Buggkurs som tar dig en bra bit upp i buggen!
 Denna kursdel brukar åxå vara populär att hoppa på, då man har gjort vår, eller motsvarande, grundkurs i bugg tidigare. En snabbgenomgång i vårt sätt att dansa bugg inleder premiärkvällen, varpå vi raskt tar oss vidare i kursandet!
 Så till Er alla säger vi Hjärtligt Välkomna på söndag 14 oktober kl. 16.30, till Syltoppen Säffle!
 
Bugg 4 
 I vår högsta renodlade buggkurs, Bugg 4:an, bygger vi vidare från tidigare gjorda bugg 3:an, och tar vi oss an de lite klurigare buggfigurerna. En buggkurs som ger Din bugg en extra knorr! Även här ger vi tid för dansträning, och provar på lite kluriga kombinationer ibland. En buggkurs med stor portion dansglädje! Till Er som vill testa vår Bugg 4:a, och ta del av våra klurigast buggfigurer, säger vi mycket Välkomna till Syltoppen i Säffle, söndag 14 oktober, kl 18.00! 
 
Motionsdans
 Givetvis fortsätter vi med vår allt populärare Motionsdans, även denna omgång! Då buggkurserna dansats klart kl. 19.30, växlar vi över till en trivsam stund med dans i BUGG's stil. Inledning med en blandning av bugg och fox  med skönt stuk. Strax efter halvtid övergår vi till "Bara Bugg" och låter tempot öka en smula, och ger motionen en chans med skön bugg!    Motionsdans kör vi varje söndag kl. 19.30!
 Nya som "gamla" motionsdansare hälsas Hjärtligt Välkomna!
 
Dansa med i vårt motto: "Dans Med Hjärtat"!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som även tillägger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

HöstGodis med BUGG's!

Veckans Collage.
 
 
 Vi låter en bild med vackra röda nypon från Syltoppen, stå som bakgrund till lika härliga dansbilder från söndagens dans hos oss.
 Runt om Syltoppen minner förvildade prydnadsväxter och överväxta murar om tiden som Säffles Folkpark. Fast den tiden sedan länge är borta, skänker forna planterade buskar ännu av sin glöd. Vi dansar på kultur-mark!
 
 God fortsättning på danshösten, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 

Visst blev det en trevlig Motionskväll!

 Flera Bugg 1:or provade Motionsdans!
 
Så vitt vi förstår gillar de flesta några danser med fox, eller hur Jenny och Magnus!
 
  Vi säger Tack och Hej till alla finaldansande Bugg 3:or, och hälsar samtidigt Välkommen till Motionsdans! Våra kursdelar flyter så att säga in i varandra, och då vår trevliga BUGG's-klocka förkunnar 19.30 växlar vi in på nästa spår. Dags för traditionell Motionsdans hos BUGG's!
 
                                    
 
 En härlig blandning av deltagare dansar foxtrot.
 
  Några av Bugg 1:ans deltagare har stannat kvar och kikat på sina kurskamrater i 3:an, i väntan på dansen. Samtidigt har ett antal 1:or även droppat in sista kvarten, några hade passat på att handla lite ätbart och intog extra energi, påpassligt nog.  
 
                                    
 
 
John bjuder självklart Veronica på en dans! 
 
 Först och främst tycker vi det är kul om kvällens första kursare, återvänder för en dans med gänget. Sedan är det ett bra val, tycker vi, om Ni tar tillfället för lite extra dans-träning. Under kursen blir det ju alltid lite av korvstoppning, vad gäller dansinformation. Så en stund att med praktiskt träning få allt att smälta in, är alldeles utmärkt!
 
 
                                    
 
                                    
 
Att träning på foxtrot behövs, får vi positiva kommentarer om. 
 
 Under min egna första buggtid, fanns det bra möjligheter till extra dans-träning. För på den tiden anordnade Hotel Royal torsdagsdanser, med orkester förstås. Traditionellt besökta av resande, ofta herrar, som passade på att dansa med ortens dansintresserade damer.
 Hit brukade ett gäng från den tidens buggkurser komma, ett utmärk tillfälle att träna extra på söndagskursens buggturer. De mer vana dansarna i gänget stilade gärna med sina tjusiga buggturer, medan man själv körde "Karusellen" oräkneliga gånger. Lite enehanda när man ser i backspegeln kanske, men vilken ypperlig träning det gav, och "shit" vad det var kul!
 Extra trevligt att den tidens danskamrat gästar oss nu åxå! Visst var det kul, Lotta!
 
 Vi tackar Annci och John för ett jättefint foto!
 
                                    
 
 Sedan är det bra att få blanda samman hela dansgänget! Få banden att växa mellan alla dansarna, bygga vidare på dansgänget, tycker vi är trevligt. Då man senare träffs på dans i trakten blir det många glada återseenden, och många tillfällen till trevliga danser med tidigare kurskamrater.
 
 
 Att tillhöra ett dansgäng är något som andra ibland knorrar lite avundsjukt på. Lätt hänt att gänget "bara" dansar med varandra, och inte bjuder upp utanför gänget. Kanske en följd av att det är lättare att våga bjuda upp inom gruppen, samt att det är många man vill hinna dansa med under danskvällen. 
 Något för oss som tillhör ett dansgäng att tänka på, och därför åxå bjuda upp utanför närmsta gemenskapen när det dansas "på lokal". Sedan hälsar vi förstås välkommen till alla dans-intresserade att dansa med oss, och växa in i gänget! 
 Egna erfarenheter i ämnet är välkomna som kommentar. Många har säkert stött på ämnet.
 
 Lisa och Karlsten under foxen. Inga nya fox-idéer på gång, Karlsten? 
 
 Många foxtrot-bilder! Men visst dansar vi bugg åxå! Första halvan av Motionsdansen varvar vi fox och bugg, en av varje. Under denna första halva försöker vi att hålla ett lugnare tempo på buggen, och kanske lite högre på foxen istället.
 Ofta noterar dansare, ute på dans, att foxarna blir lite för långsamma. Nästan släpiga. Kan bli svårt att hålla både takt och rytm då. En skön foxlåt kan gärna hålla ett lite högre tempo, och ända kännas behaglig att dansa fox till, tycker vi åtminstone. Vad tycker Du?
 
Bengt-Åke och Ann-Louise tar en bugg. 
 
                                    
 
Tommy bjuder upp Lena på en bugg under Motionsdansen. 
 
 Omkring halvtid växlar vi över till "Bara Bugg" som brukligt är! Sista delen av Motionsdansen är meningen att göra lite skäl för namnet Motion. 
 Under första fox/bugg-delen försöker vi att ge ett urval av ganska ny dansmusik. Vi köper in det mesta av nyutgivna dansskivor, och försöker hitta, i vårt tycke, pärlorna här. De blandar vi, och presenterar under första delen av Motionsdansen. Kvällen till ära hade vi skrivit upp den låtlistan på bords-sticksen. Det såg Ni väl?
 Så då vi nu startar upp andra delen, blandar vi gamla godingar med nya sköna bugglåtar. Ett gott sväng är viktigast här! Här ska de rycka i kroppen av bugg-sug, blandning á la BUGG's! Hoppas det smakar!
 
 
                                 
 
                                  
 
                                  
 
 Björn-Ove tog en dubbelbugg men Monika och Annica under slutdelen.
                                     

 Lena och Claes buggar på, är det månne en "Vänsterkatapult" Claes?
 
                                    
 
                                    
 
 Efter mycket buggande är det skönt med en sittning, säger Karlsten och Annci!
 
 Så trevligt att dansgänget samlas till denna sista punkt på vårt söndags-program, Motionsdansen! Jättetrevligt var åxå att en hel del nya dansvänner från Bugg 1:an hälsade på oss! Hoppas Ni fick "blodad tand" på detta med Motionsdans, och återvänder. Till alla övriga säger vi åxå Välkommen nästa söndag kl.19.30, för då dansar vi igen! Vårt Dansgäng hos BUGG's får gärna växa med fler Dansvänner!
 
 Hälsar BUGG's / Ula å Arne
Å fortsätter enträget med att påstå: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Ja, detta med namn på alla våra buggturer!

 Det blev en helfylld kurskväll; igen!
 
 Som vanligt blev det riktigt trångt under uppvärmningen, mysigt trångt förstås!
 
 Det är alltid ett lite ivrigt dansgäng som äntrar golvet, då Bugg 3:an legat i startgroparna. Flertalet av Er kommer tidigt och sitter en stund och kollar in sista minuterna av Bugg 1.ans kurs. Ett duktigt gäng, Ni kan vila blicken på, eller hur?
 Då det äntligen är dags för Bugg 3:an, behövs ingen annan uppmaning än bra musik ur högtalarna. Vips är dansgolvet åter fyllt, denna gång av buggande "3:e klassare"!  Härlig fart på golvet!
 
 Ulla och Pierre i buggartagen, är det månne "Högerkråkan" som är på G?
 
                                   
 
 Egentligen vore kurskvällen lätt att samanfatta i en kortfattad textrad:
 "-Deltagarna fick repetera "Högerkråkan" och lära sig nya "Inåut-turen".
Fast nu är det ju så att vi gärna lindar in det hela i en fasligt massa rundsnack. Å inte bara här på  bloggen utan även under kurserna åxå. Kanske lite utav våra image, så'na är vi....
 
 
  För visst blir det kuligare med lite tjöt och skratt under kurserna åxå, sen så är det ju så mycket som händer utöver de båda buggturerna under kvällen. Å de måste vi ju snacka om.... 
 
                                    
 
 Så inledningsvis repeterade vi således "Kråka Höger" som första punkt. Damerna skådade armveck och blev utsatta för "Locket på" , som är några av hjälporden under förevisningen. Parvis träning till, förhoppningsvis, medryckande musik, fick bli fortsättning här. Jovisst är det kråkan som breder sina vingar i lokalen!
 
Här ser vi Cecilia och Stellan, samt Lars-Erik och Sara i förgrunden under träningen. 
 
 Men... nu är det ju så att vi är lite förtjusta i detta med att kombinera buggturer, vilket naturligtvis går ut över våra tåliga elever. Här skulle det kombineras. Nu fick sig "Torpeden" en kort repris, för den skulle kombineras in som första uppgift.
 "Torpeden" fick sig en andra avfyrning, och killarna uppmanades ännu en gång att vänta in tjejens första varv under takt ett. Kliva in under "pärleporten" i takt två, och mötas med takt tre å fyra. Tänk så många ord det finns...
 
                                     
 
  
 Så blandade vi samman de båda varianterna, varvid den nyss så stolta "Kråkan" blev nackad och förkortad för att passa som förladdning av "Torpeden". Lite klurigt att hitta snittstället i nacken, men visst blev det schvung i figuren, när transplantationen var klar! "Nackad Kråka med Torped" blir namnet på resultatet!
(Vänta bara till vi kapar Torpeden åxå och lägger på en "Hårdknut" som final!)
 
 Gänget behöll glada miner, trots svåra uppgifter. Bra jobbat!
 
                                    
 
 Att sedan Kråkan fick sällskap av "Sidbyte med tjejkryp", ja det gick av bara farten. Lite i förbigående bytte vi sida och idkade fysisk påtryckning av damerna, som smet bakom ryggen, men dök upp med nytt mod på vår vänstra sida för att slutligen finna sig i en avig fattning. Tja, så kan man åxå säga.... 
 
 Hos BUGG's krävs koncentration för att hänga med i buggen, Mattias och Cecilia fixar detta galant!
 
 
 Hela gänget bildar en praktfull fond, när Johan och Sara frontar i denna tjusiga dansbild! Snyggt!
 
                                     
 
 
  Vi lät hela buggänget vila öronen tillsamans med en kopp kaffe. En sväng ut i friska höstluften, och dra några djupa andetag. Det är varmt att gå på buggkurs!
 
 Pierre och Annika i en glad buggbild, glada buggare gillar vi!
 
                                    
 
 Kvällens nya buggfigur var vår egen variant, "In å ut-Turen". Noterare av ekivoka uttryck höjde kanske en smula på ögonbrynen när vi påkallade denna buggtur. För namnet är kanhända lite provocerande, och "fram och åter-turen" kanske skulle passa bättre... Nää, risk för misstolkning här åxå.. 
 I vilket fall fick eventuella tolkningar stå för åhörarna, och vi lät vår dam glida bakåt och framåt igen, justera handfattning, rutcha bakom ryggen och föras tillbaka till utgångställningen...  
                                                                                                           -Ulla, det blir fel ord för mej....
 
 Mattias och Maria till vänster och Lars och Cecilia till höger.
 
 "In å ut-turen" har en hel del gemensamt med "Handbyte bak killes rygg", Bland annat handfattningen i start- och slutskedet. Så här är en kombination lätt att få till, "In å ut-turen" som inledning å "Handbytet" som uppföljning blir en fin kombination.
  
                                   
 
 Till Er som hängt med våra buggkurser sedan tidigare, är det kul att ge några knivigare uppgifter. Då vi skulle kombinera "Erotikhandtaget" med "In å ut-turen" blev det visst lustigt i överkant...
 Nåväl, de båda turerna blir en fin serie ihop, och detta fick hela gänget som övningsuppgift. Om inte det kom till fulländning under kursen, får Ni öva vidare hemma!
 
 Det gäller att vara allert på kavaljerens tecken då det gäller bugg, Ulla iaktar Lars kommande markering! 
 
 Josefin och Marcus under söndagens buggträning.
 
 Lite fria tyglar för gänget, att träna "In å ut-turen" som enskild figur, eller kombinera den efter alternativen vi övat på. Är figuren helt ny för Dej, är det lämligt att först hitta den som solo-tur. När det fungerar kan det var kul att koppla ihop med passande buggturer. Då man hittat varianter som man tycker passar ihop, får man skön fart i sin bugg.
 
                                    
 
 
 Sista tio minuterna fick alla buggarna träna, under måttot "Blanda å ge"! Ulla letade sköna låtar, medan "Lekledar'n" uppmanade Er att blanda in "Kråkan" med "Tjejkryp" eller "Torped" samt den nya "In å ut-turen" med "Handbyte bak killes rygg" eller "Erotikhandtag"! Inga dåliga krav den mannen ställer...  
 
 Många varianter att träna på, för hela gänget, under sista minuterna.
 
 Tänk vad mycket man hinner med under en kurskväll med BUGG's, om man bara sätter sig och ransakar sitt minne. Ska man sedan försöka att återge allt sammans med ord, blir det många ord...
 När det egentligen bara handlade om att: Repetera "Högerkråkan" och lära sig nya "Inåut-turen".
 
 Ett stort Tack till alla härliga buggare för denna finalkväll på Bugg 3:an!
 
 Vår Bugg 3:a har gått i mål för i höst. Gillade ni omgången, är Ni hjärtligt Välkomna att ställa upp Er på startlinjen redan nästa söndag, då startskottet för höstens Bugg 4:a går.
 Att Ulla kommer att fortsätta välja sköna bugglåtar, det lovar vi. Men om "lekledar'n" blir nå't bättre, det är tveksamt. En spännande fortsättning blir det i vilket fall som helst....
                                                                                                                     Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Trots allt detta vidhåller vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 
 

Bugg 1:an dansade sin första final!

Många besökare på vår finalkväll! 
 
 Full fart under uppvärmningen hos BUGG's!
 
 Punktligt kl. 16.30 startade Ulla upp musiken för denna sjätte och sista kväll för bugg 1:ans kursdel. Det fick bli någon extra låt som uppvärmning, för det handlar ju mycket om att få öva just den fria buggen ikväll. Att det är "Ramsan" som blir ledtråden, det har gänget hajat nu. Så visst blir det fart buggen denna sista uppvärmning!
 
                                    
 
 
 Mycket bugg blev det för alla, här med Anna och Martin.
 
                                    
  Pause i buggandet och Välkomsthälsning, för nu hade alla hunnit in och fått på sig dansskorna. En kort repris på vår buggserie då alla var redo, och så bjöd Ulla på mera musik. Självklart dök det upp en å annan låt med Arvingarna, som just gästat Medis. En handuppräckning bland gänget visade att flera hade tagit tillfället för dans till bandet under fredagen. Trevligt tycker vi!

  Villy kom och dansade å visst blev det bugg för tjejerna.
 
 
                                    
 
 
 En repris på förra gångens "Katapult" stod först på tur. En av de där verkligt användbara buggturerna, som dessutom finns i ett flerta varianter. Grundutförandet gällde för kvällens gäng, och återgång till höger-höger-fattning. Den passade utmärkt in i buggserien som fick sig ytterligare en del. 
 
 En sådan där jättefin buggbild igen, dessutom illustrerar den alldeles förträffligt kvällens "Katapult". 
 
 Katapulten igen, och här i fjärde takten då killen skickar iväg tjejen i sitt frivarv, vi tackar Micaela och Erik!
 
                                    
 
 Kvällens variant dök upp för ett par år sedan, när jag hade klurat ordentligt. Suttit och funderat ut en buggtur som var förhållandevis enkel, inrullning och baksteg, varpå avslutning med en buggsväng.... Den blir trevlig, hem å visade Ulla den nya varianten! Några större lovord blev det dock. Ulla upplyste mig att denna hade hon dansat tidigare under motionsdans i Karlstad. Ja ja, kort lycka är åxå lycka...
 
 
 Fast buggturen blev accepterad, och kom flitigt till användning. Å nu i söndags hade vi glädjen att dela den med Er. Lite klurig med sitt baksteg på tre å fyr, men vi är övertygade om att Ni kommer att använda den lika flitigt som vi. Lite mera träning så sitter den fint. 
 Ett par tränings-låtar på det, innan vi gjorde avbrott för kaffe. Det är en viktig del av kvällen...
 
                                    
 
 
 
 Under kaffepausen fanns det tillfälle att kolla in gruppbilden vi tog förra söndagen. En riktigt bra bild med många glada ansikten. Om Ni vill kan Ni beställa ett eget foto på hela gänget, ett foto vi hoppas kan vara ett trevligt minne från Er Bugg 1:a.
 I ett album fanns en diger samling gruppbilder från flertalet av våra danskurser. Riktigt kul att sitta å bläddra i då och då. Vi tar med dem nästa söndag igen, om Ni vill kolla in Era föregångare.
 
 
                                    
 
 Efter Kaffet startade Ulla upp musiken på nytt. Några sköna bugglåtar fungerar utmärkt som en startsignal för denna kurskvälls andra halvlek. Deltagare som avnjutit kaffet ute, lystrar och hör att nu är det dags för mera bugg! Gänget samlas igen...
 
 Lite uppmjukning efter pausen, här med Andreas och Jenny.
 
 
 Så blev det dags att lägga sista buggfiguren i vår nu ganska långa "Ramsa". Efter lite ytterligare träning på figuren kunde vi idka "copycat" igen. Vi visar först och Ni får tillfälle att kopiera figurerna efteråt. Nu kunde vi lägga "Midjetaget" som sista del i vår serie, som vi hoppas kan bli till hjälp, främst för killarna, då det stundar dans i skarpt läge!
 
                                    

 Lite lösare tyglar fick gänget på denna sista genom gång. Fri dans, eller "Bugg ur minnet" som vi åxå kallar då killarna får föra bugg efer egna val. Ulla plockade trevliga bugglåtar, och oj vad det blev fart!
 
Många buggturer att hålla i minnet för gänget nu!

  Några minneord på vägen fick avsluta kursen. Visst har vi matat buggturer, visat steg i betonad ordning. Lagt turerna i vår Ramsa, inte som tvungen ordning, utan bara som lite minneshjälp!
Så glöm inte bort att buggen skall vara rolig i första hand! 
 "- Med ett leende och en buggsväng, kommer man långt" som vi brukar säga.
 Se till att hålla takten, så gott det går. Trillar man ur den, så börja om. Ögonkontakt med Din danspartner och ett leende därtill, så har Du hittat mycket av buggens själ. Ut och dansa så fort det finns möjlighet!
 
 
 
 
 
 Några sköna bilder från Bugg 1:ans sista kväll, får avsluta sex veckors härliga dansbilder!
 
 Ulla och Jag själv hoppas Ni har haft kul under BUGG's sex veckor med Nybörjarkurs i bugg! Ett stort Tack till Er alla, med samtidig förhoppning, att Ni får mycket kul med Er bugg! 
 Är ni sedan sugna på lite mera bugg med BUGG's, så startar ju redan nästa söndag en direkt uppföljning i vår Bugg 2:a. Här lägger vi på en hel del buggfigurer, som tar Er ett stort steg mot Buggen övre skikt! 
 
 Vi hoppas på återseende söndag den 14:e oktober kl. 16.30; Med mera bugg med BUGG's!
                                                                                                                    Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
 Med nystart i sikte säger vi kavat:  "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Väl värt att prova!
 
 

Aktivitetsplan 127


Bugg 2 för Dej, nästa söndag?

Du är Hjärtligt välkommen till oss!
 
Ulla å Arne i BUGG's Hälsar Dej Välkommen!

 Nästa söndag, 14:e oktober, startar vi upp vår Bugg 2:a! Det är inte ovanligt att några dansgäster väljer att kliva med i Bugg 2:ans nivå. Ni är Hjärtligt Välkomna då, givetvis!
 Ett välment förslag är att Ni gör en snabbrepetition av Bugg 1:an genom att deltaga i sista kurskvällen imorgon, söndag 7:e okt, kl. 16.30. Du får då en genomgång av tidigare buggturer, och står väl rustad för kommande Bugg 2:a, samt får tillfälle bekanta dej med ett jättetrevligt dansgäng! Du betalar givetvis bara för denna sista kurskväll!
 
I övrigt gäller:
Kursstart söndag 14:e oktober på Syltoppen.
 Bugg 2:a         kl.16.30
 Bugg 4:a         kl.18.00
Varje kursdel 6ggr x 1,5 tim. 
1 kursdel          = 240:-
Båda kursdelar = 360:-
Samt givetvis:
Motionsdans kl. 19.30
Ingår i kursavgift / eller 20:- per gång
Hjärtligt Välkomna!
 
Ett ypperligt tillfälle att konstatera att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG''s!"
 

Arvingarna på Medis i Säffle

Vi har fått in en MMS-hälsning från Agneta! Vi säjer TACK till henne för den!!
 
Hur var spelningen och dansen nu då?..
Ja, eftersom jag och Arne inte var där själva, så har jag frågat runt lite bland våra Dansvänner..
Å många olika tyckande och kommentarer har jag fått..
"-Bra..  -För långsamma låtar.. -För snabba låtar.. -Dret.. -Gamla dåliga låtar... -Konstiga foxar.. -Okej.."
 
Vad tyckte Du? Skriv gärna Ditt tyckande i en kommentar!
 
BUGG's /Ulla 

Litet höst-collage!

Höstcollage med söndagens foton.
 
Med bakgrund av gulnande höstlöv, lägger vi ut ett urval från söndagens dansbilder. Fast hösten är under stark frammarsch samlas buggänget varje söndag och har trevligt tillsammans. "Höstkul med BUGG's", kan man säga! 
 
En bra vecka på Er alla, trots mörka moln över Säffle, hälsar BUGG's / Ulla å Arne.

En Motionsdans med riktigt mycket folk!

 Söndagens Motionsdans blev en höjdare!
 
  Annci och Claes passade på att ta en Motionsbugg i söndags. 
 
 Under hösten har det varit en uppåtgående trend för vår Motionsdans. Att det varit mycket folk på Buggkurserna har givetvis spelat in. Vår förhoppning är förstås att Motionsdansen står på egna ben, och lockar just för att dans är en så trevlig form av Motion. Under en andningspause yttrade en av våra grabbar en sanning, som jag genast skriver under på:
-"Det här är mycket roligare än att springa ensam i skogen!"
Visst är det! Själv har man gjort en löprunda då och då, och samtidigt lovat sig till repris nästa dag. Tusen ursäkter som väder, kläder eller lite ont nå'n stans har satt käppar i hjulet för upprepning. Några sådana ursäkter dyker aldrig upp när det gäller dans. Är man ensam om den känslan, eller....
  
                                     
 
 
 Tommy tog åxå tillfälle att bjuda Annci på bugg.
 
 Sedan hoppas vi att vårt musikval har ett finger med i spelet, till gott besöksantal. Musiken speglar ofta sinnesstämningar, och ibland är det skönt att lyssna till lugna tongångar.
 Fast när det är dans på gång, vill åtminstone vi att det skall vara svängiga och positiva tongångar. Dans är glädje och det skall musiken åxå återge, tycker vi. Därför hör Du oftast glada låtar hos BUGG's!
Flera dansband har gjort egna covers på "Radio Rix-hits" och lyckats riktigt bra. Sådana låtar kan vara kul att blanda med, för att variera dansmusiken lite grann.
 
 Motionsdans blev det åxå för Gerd och Jimmy samt för Bengt-Åke och Lena
 
 Sedan tjatar vi ju om detta med rockiga tongångar förstås. Men nu är det så att både Ulla å jag gillar när det svänger skönt och rock-rytmer mullrar ur högtalarna. Så'na är vi, och vi tror helt säkert att de flesta av våra dansgäster stämmer in i den gruppen av rock-diggare! Då man hittar en Rock'n Roll låt med dansbart tempo är det svårt att stå still!
 Förresten damp en cd med riktigt sköna gamla godingar ner i brevlådan under veckan, så nu blir det mera bugg till Rock'n Roll på söndag igen!
 
                                    
 

Tommy och Emilie återvände från sin Bugg 1:a till Motionsdansen, trevligt!
 
 Malin fick stå ut med bugg av "lekledar'n", som tackar för dansen! 
 
                                    
 
 För några var säkerligen kvällens dans en liten repetition inför kommande helgs dans på Medis. För visst är bugg lite av en färskvara, som mår bra av repris för att hålla sig uppdaterad. Några sköna toner och buggsteg på det, så brukar buggminnet återvända i en hast. Då passar det bra att besöka BUGG's! Välkomna!
 
 En fox sitter aldrig fel!
 
 En danskväll utan några foxtrot känns lite fattig förstås. Inledningsvis blandar vi lika delar av båda varianterna, och visst gillar gänget en skön fox emellanåt! Även här försöker vi hitta de där goa låtarna med skön takt och positiva texter. Kan vi sedan blanda in några nya fräscha foxlåtar i dansmixen, känns det bra!
 
                                    
 
                                    
 Att varva bugg med foxtrot är tradition, som inledning av Motionsdansen!
 
 Tradition är även att övergå till "Bara bugg" så där kring halvtid. När skjortan ändå håller på att bli fuktig, är det lika bra att löpa linan ut, så att säga. Nu plockar vi fram de där låtarna som bara inte går att sitta stilla till. Bugg är Motion och Motion ska vara kul, så resonerar vi. Skjortan blir snäppet mer än fuktig måhända, men Ulla erbjuder torra T-shirts till vettiga priser! Full fart på buggen hos BUGG's! Så ska de va! 
 
Bengt-Åke och Annika är trogna dansgäster.
 
 
                                    
 
 
                                     
 
                                                         
Sofia tittar upp till Motionsdansen och får några buggar med Marcus...
 
 Tommy bjuder upp Lisa.
 
 ...å några till!
 
 Ibland hinner Ulla få ett foto på Veijo åxå...
 
 Monika åker på en akrobatisk buggtur av Björn-Ove.
 
 Hej och Tack säger Caroline och Tommy!
 
 Andhämtning är kanske något förhöjd, pulsen har stigit en smula å hjärtat pumpar i bröstet. En å annan svettpärla i pannan torkas av, medan sista skvätten i vattenflaskan rinner ner i den torra strupen. En liten stumhet i benen, å skorna känns lite trånga.
 En ganska vanlig känsla om man varit på Motionsdans med BUGG's! Fast mest känns det bara "gôtt"! En dusch när man kommer hem, å sen känns sängen så där underbar.....
 
 Ett stort Tack till Er alla som gjorde vår Motionsdans så lyckad! Igen! Ses på söndag!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
Kurs och Motion, i skön kombination. "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Så klart!

Fullbelagt på Bugg 3:an!

 Bugg 3:a med många gäster.
 
 Under uppvärmnings-buggarna droppade det in allt mera dansgäster!
 
 Som vanligt kör vi några låtar att bugga till, som inledning på kursdelen. Först och främst för att komma in i rytmen och mjuka upp lederna en smula, men den stunden passar åxå fint att vänta in "sista minuten" gästerna. När vi så stannade upp för kurstarten och Välkomsthälsning, hade dansgolvet blivit bort i mot "fullbelagt"!
 
 Caroline tittade upp till oss och fick en bugg med Bengt-Åke.
 
 Kan hända är det fredagens dans på Medis som givit en extra skjuts för bugg-intresset i stan! Ett utmärkt tillfälle att friska upp sin bugg, så här dagarna före evenemanget. Vi är naturligtvis glada att Ni tittar upp till oss, och hälsar Er alla Hjärtligt Välkomna!  För: "Ska man friska upp buggen, ska de givetvis va med BUGG's!" :-)
 
                                    
 
 
Bland många buggare såg vi Mattias och Sophie
 
 Förra gången var det "Katapulten", med diverse variationer, som stod i centrum. Därför passade det utmärkt att vi tog dessa figurer i en liten repris, denna femte kurskväll. Grund-varianten fick bli först på tur, även om den redan dykt upp i de lägre kursdelarna, för det är ju denna vi bygger vidare på och varierar denna kväll. 
 
                                     
 
 Så lade vi till varianten med "Handstöt" och tjejens extra högervarv. Därpå tog vi "Polisturen" i särskilt beaktande, och funderade kring det lite anmärkningsvärda namnet. Någon förklaring på "nätet" kanske?

                                     
  Sedan fick vår egen mixade variant, som går under namnet "Medisturen" en ytterligare genomgång. Kul med en variant vi kan sätta BUGG's signatur under!
 Slutligen tog vi upp "Katapult" i vänstervariant, med sitt extra vänstervarv för tjejen. Ett litet tillägg som vi poängterade, att den dyker upp i Dubbelbuggen åxå. 
 Slutuppgiften blev självklart att alla dessa  fem varianter skulle användas under träningsmusiken som följde. Å hur gick det då? Blev alla varianterna representerade i Din bugg?
 
 Katarina och Jimmy tränade på "Katapulten", är det månne frivarvet på gång!
 
 Några låtar med träningsmusik fick det bli på detta förstås. Några lugnare varianter som inledning, och sedan petar gärna Ulla upp tempot en smula. En vanlig kommentar är att det går lättare att bugga då tempot höjs, en sanning med viss modifikation! Det blir lättare att tappa bort ett steg åxå, så därför är det bra att träna in stegen till lite lugnare tempo först. Sedan kan man öka på tempot efterhand.
 
                                    
 Viktoria och Stellan                                            Kate och Roger
 
                                    
 
 
 Maria och Veijo under bugg 3:ans kurs.
 
 Kvällens "nyhet" var den högra varianten av "Kråkan". En lite flaxig buggtur, som är väl värd sitt namn! Här fick grabbarna som första uppgift att föra tjejen åt höger, vilket genast gav bränsle åt en trevlig liten diskussion hurvida höger skulle ses från tjejens eller killens synvinkel. Lekledar'n slog fast att höger skulle ses ur killens ögon, hoppas alla nöjda med det?
 På det blev det sidbyte bakom ryggen, å tjejen kunde, väl framkommen, skåda killens vänstra armveck. Frågan om nu detta var något att se, förblev svarslös! Killen under egen arm, och tjej i vänstervarv med "locket" (armen) på, som avslut på buggturen. Lite klurig, men nu vankades det träning till musik.
 
                                    
 
 En riktigt bra bild, på del i "Kråka höger", med Mattias och Linda 
 
 Så gav vi "Kråkan" chans till flykt på egna vingar. Ulla valde musik som kändes som en lätt försommarbris, med god termik. Lite osäkert i början, men allt eftersom säkerheten kommer blir flykten allt stadigare och vingarna bär. För säg den kråka som flyger på första försöket! 
 
Åke gästade oss och bjöd på bugg till damerna. 
I bakgrunden buggar Jan med krampande vad. Vadan gick det med din vad, Jan?
 
 "-Trångt dansgolv, är ett trevligt dansgolv" En målsättning hos BUGG's!
                         
                                    
 
 Då vi lärt "Kråkan" flyga blev det lite prat kring "Avig Fattning". Ett handgrepp som dyker upp efter diverse buggturer. Oftast tar vi oss ur läget genom att "Räta upp" med en "buggsväng vänster". Krångligare är det inte, men varför inte bygga vidare och använda läget till något kuligare? Ett par alternativ står till buds, och under de minuter som återstod, provade vi att lägga på vårt "Midjetag" som fortsättning. Vi siktar på att ge fler alternativ nästa söndag!
 
 "Blanda å ge" som slutkläm!
 De sista minuterna försöker vi att hinna med lite fri dans i alla fall. Lite piggare tempo och snabba  byten, hoppas vi ska ge en fartfylld sista stund av kurskvällen. Ett pass under kvällen som gänget ser ut att gilla skarpt! 
 
                                    
 
 
 Marcus och Kate buggar på under sista delen, som vi även kallar "Blanda å ge"!
 
En härlig fart på våra buggare, som avslut på kursen!
 
 Sanningshalten i talesättet att "Tiden går fort då man har roligt" står utom allt tvivel, under söndagens buggkurser hos BUGG's! Det är fasligt vad en och en halv timme går fort då! Här kunde den gamle Einstein fått en delikat uppgift i att bromsa tiden en smula, åtminstone här uppe på Syltoppen. Problemet lär bli olöst, och vi för trösta oss med att det inte är så långt till nästa söndag igen! För då (del-) final-buggar vi med BUGG's!
 
 Då är NI hjärtligt Välkomna igen!  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Ett fullbelagt dansgolv ger trovärdighet åt uttrycket: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Våra förevigade Bugg 1:or

Bugg i höstsol.
 
 Med en vacker höstsol i fönstren, dansade Bugg 1:an sin uppvärmning. 
 
 I söndags blev det uppvärmning, utan någon repetition som hjälp, för gänget i Bugg 1:an. Ulla startade upp musiken per omgående,och nu fick buggen köra igång direkt. Några senkomna gäster droppade in och tog plats i dansringen efterhand. Några byten förstås, innan vi kunde pausa och hälsa hela gänget välkomna åter.  
 
En sån där härlig buggbild igen! Vi tackar Jenny och Patrik för posen!
 
 Vi tar en repris på Ramsan innan vi fortsätter,det är ju bra om den får en liten uppfriskning. Vi dansar före och gänget följer efter. Steg för steg till vi kommit igenom den helt. Sedan kör vi lite musik och dansar vidare.
 
                                    
 
 Som vi poängterat är inte "Ramsan" något som helst absolut sätt att dansa bugg. En liten hjälp, främst för killarna, att komma ihåg de buggturer vi hittills lärt oss. Tanken är ju att killarna ska "föra" sin dam, och så här i början innan säkerheten kommit, är det lätt att tveka och fundera för mycket. Här är det meningen att Ramsan skall ge minnet hos grabbarna en liten hjälp. När säkerheten kommer frampå, kan de börja att blanda sina buggturer eftrer eget tycke. Ge buggen sin egen personliga touch.  

Ramsan skall ge killarna hjälp att minnas buggturerna. Här är det Jenny och Hans som buggar på.
 
 Förra gången hade vi börjat med "Tjej bak killes rygg" som ny buggtur. En variant som kräver en hel del övning, kanske vår bugg 1:as klurigaste figur. Flera moment att öva, och vi lägger på bit för bit, tills figuren blir komplett. Flera passager som vi poängterar lite extra, så ett å annat avbrott blir det ju med ytterligare kommentarer.
 
                                    
 
 När figuren börjar att sitta i minnet, lägger Ulla till lite musik. Gänget tränar på figuren, varpå vi lägger in den i Ramsan förstås. Serien har blivit riktigt lång, mycket att komma ihåg!
 
Här buggar Mia och Martin under söndagens bugg 1:a. 
 
 Under pausen samlade vi hela gänget för ett gruppfoto. En trevlig tradition som följt oss unde åren. Nästa gång räknar vi med att ta med ett provfoto, för eventuell egen fotobeställning. Ett trevligt minne från en kul kurs!
 Dessutom tog vi med oss pärmen med tidigare gruppfoton, spännande att bläddra och minnas tidigare deltagare. 
 
 
                            
                                    
 
 Vi lägger som brukligt till en buggfigur varje gång. Denna gång var det "Katapulten" som stod på tur. En lite kortare variant, som dock krävde ett mått av aktivitet av killen som inledning. Hans insteg i damen högra arm får tjäna lite som en markering för buggturens början. Härpå gör båda sitt baksteg, och kopplar vänster-vänster-fattning. Killen ger tjejen hennes frivarv åt vänster på takt fyra, och kopplar höger-höger fattning. Buggturen är klar och förhoppningsvis båda nöjda å glada.

Full fart på träningen, här med Emilie och Martin.
 
                                    
 
 Som vanligt ägnar vi sista minuterna åt fri dans, eller som vi annars åxå säger: "Blanda å ge"! Ulla plockar fram några sköna bugglåtar och petar upp tempot en smula. Nu buggas det friskt och bugg 3.an, som anlänt och ligger i startgroparna, får titta på trevlig bugg!
 
 Full fart på buggen under sista minuterna av Bugg 1:ans kurs!
 
 Vi Tackar för ännu en trevlig kursdel, och hälsar gänget Välkomna åter till nästa söndag. Då kickar vi igång Bugg 1:ans finalkväll, som kommer att bestå av bland annat buggturen "Midjetaget". En trevlig och användbar figur som följer oss under fortsatt kursande. För visst hoppas vi att återse hela gänget på Bugg 2:an, som startar efterföljande söndag!  
                                                                                               På återseende hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
Självklart tillägger vi vår fasta övertygelse: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

RSS 2.0