Aktivitetsplan 126


Holidays i Fengersfors!!

 
Igår var vi på dans i Fengersfors!
Det var Holidays som spelade, det gjorde de som vanligt Mycket Bra!
Dansvänliga låtar rakt igenom, bra ljud och spelglädje gav killarna oss i publiken. 
 
 
 
 
Många BUGG'sare var på plats för att dansa till denna orkester.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
Å som vanligt var kön lång till cafeterian, i pausen..
Goda smörgåsar, kondisbitar med gott kaffe hade arrangören ordnat!
 
TACK återigen till Holidays och Fengersfors!
BUGG's  /Ulla o Arne

Dans i Fengersfors!

Grabbarna i holidays spelar upp i helgen!
 
 
 Nu på lördag spelas det upp till premiärdans i Fengersfors Folkets Hus för i höst. För musiken står då "holidays orkester", som vi har dansat till ett flertal gånger, och kan starkt rekomendera! 
 Dansen börjar redan kl. 20.00 och pågår till midnatt, och dessutom ordnas det servering i pausen.
Arrangören hälsar varmt Välkomna!
 
 Dessutom kan vi väl kasta ut frågan till grabbarna i holidays, var denna stiliga bild är tagen?
 
BUGG's / Ulla å Arne

Veckans Collage...

 
En liten collagebild så här mitt i veckan.
 
 
 Vi mixtrade ihop ett litet collage med blandade bilder från helgens Kurs & Motion på Syltoppen. Vad vi förstår så finns ett intresse av våra foton från danskvällarna. Kul, vi gillar själva härliga dansbilder.
 
 Trevlig kväll i söndags igen! Många glada dansare som besökte Syltoppen, då kan kvällen inte bli annat än bra! Vi siktar givetvis på repris nästa söndag. Du hänger väl med?
BUGG's / Ulla å Arne

Motion, då den är som bäst!

 En trevligt helgfinal!
 
 En del av söndagens Motionsdansare, med Bengt-Åke och Ote i höger förgrund.
 
 Larmet från sista buggkursen klingar av. Flera drar sig ut mot hallen och siktar på hemfärd. Kursens sista rockiga tongångar byts ut mot en lite lugnare musik som passar till foxtrot. Nu sänker sig ett visst lugn i lokalen. Ljusen dämpas något och en prägel av danskväll infinner sig. Precis som vi önskar. Dansgolvet fylls med par som växlat bugg mot fox, medan några andra hämtar en vattenmugg och sätter sig vid borden en stund. 
 Själv blir jag ofta stående och tittar ut över dansgolvet, samlar tankarna från nyss avslutad, trevlig, kurs. Njuter av att se alla nöjda Dansare följa en skön låt. En bra stund under kvällen!
 
                                   
 
 Extra bra känns det med alla yngre som hakat på våra danser. Buggen är ju vår grund, så att säga. Fast att inte plocka med lite foxtrot i kursandet vore fel. Hälften av musiken under en danskväll är ju ämnad för just fox, så visst skulle det halta betydligt om inte något kunnande i denna danstyp åxå funnes.
 Så visst känns det bra då även våra yngre dansgäster blandar dessa båda dansstilar.

                                   
 
 En svängom får det förstås bli för mej själv åxå, gärna med uppstart av fox. Ett behagligt sätt att få rytmen i kroppen och få lederna mjuka. En titt ut genom dörren, där några står och samtalar en stund. En viktig del av en danskväll det med. Lite tid att lyssna, lite tid att tala om något som hänt. De flesta av oss träffs varje söndag och visst kan det hänt något under veckan, som tarvar en pratstund.
 Underbart att veta BUGG's blir ett tillfälle för möten mellan mäniskor. Det gillar vi skarpt! Kultur, så vitt jag förstår!
 
 Roger och Ann-Charlotte under svängom i buggen.
 
 När man gör svängen förbi kökregionen ser man som oftast aktivitet där. Där ordnar Ulla, med stor hjälp av både  Lena, Malin och Ann-Louise, allehanda bassysslor. Kaffe å tevatten finns tll hands, kanske med en liten mjölkskvätt dessutom. En kaka smakar bra då energilagret töms under dansen, och det fixar tjejerna. Sedan skall både vattenkaraffer och godisskål hållas fyllda.
 En avgift skall betalas, då kommer de till hjälp och kanske en torr T-shirt passar bra då den första blivit våt, även här hjälper tjejerna till. Sedan är det alltid enkelt att växla några ord med dem genom luckan.
 En viktig del av kvällen ordnas här. 
 
                                    
                         Tommy tog med Lotta på dans, trevligt!                  Veijo bjöd Ulla på Fox.
 
                                    
                   Kate och Villy                     och så Tommy å, Emelie, kul å se dig igen! 
 
 Trevligt att se deltagare från Bugg 1:an komma tillbaka och dansa en stund! Motionsdansen ingår ju i Er kursavgift åxå, så mycket Välkomna att utnyttja detta! 
 "-Hur man än vänder sig har man ändan bak", säger ju talesättet. Det känns så träffande när det gäller Motionsdansens placering. Helst skulle man ju ha den mellan kursdelarna, så första kursen hade den lätt tillgängligt. Fast knappast troligt att andra kursdelen skulle vilja börja med Motion å kursa sedan i svettig skjorta. Lite svårt val, men vi tror detta är det bästa, till trots. Till våra vänner i första kursen kan vi bara säga Välkomna åter. Lite mat i magen, en torr T-shirt och titta upp till oss igen kl.19.30! Sedan går det ju utmärkt att sitta å titta på dansgänget i Bugg 3:an en stund. De är ju så duktiga! 
 
Björn-Ove, Monika och Annica tar en dubbelbugg förstås, här koncentrerat  i "Tå, häl, kryss" delen. 
 
 Fortsättningen med "Första bågen" kopplad i figuren.
 
 Ja visst är Motionsdansen en betydande del i BUGG's verksamhet. Att den under hösten får gott om deltagare är därför glädjande. En stund för dans, en stund att träffas en stund med, förhoppningsvis, trevlig musik att lyssna till. En bra å stadig grundsten hos BUGG's, som vi varken vill eller ska ändra på!
 Så till alla Er deltagare, Välkomna åter! Samt till Er dansintresserade, som av någon anledning inte provat vår Motionsdans än, sväng upp till Syltoppen kl.19.30 på söndagskvällarna! Stort Välkomna! 
 
Ett JätteTack för en Trevlig söndag igen, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Jag säger: "-Katapulter" å "Torpeder": Ska de va bugg, ska de va BUGG's!!"
 
PS. Du har väl svarat på frågan i förra inlägget!
 

Bugg 3:an tar dansgolvet i besittning!

En kurskväll med + i kanten! 
 
Bugg 3:an är fortsatt välbesökt, och dansgolvet blir snabbt så där mysigt trångt igen.
 
 Vårt andra buggäng ligger redan i startgroparna, när Bugg 1:ans sista bugg-toner klingar ut. Ett besättningsbyte i flygande fart, som skulle få vilken stafettlöpare som helst att imponeras av växlingen. Välkomstfrasen väntar vi med tills vi dansat några byten. Ulla bjuder gänget på sköna låtar att mjuka upp lite höststela leder med.  
 Parbyte där sorlet stiger en smula, "-Hej på dej, du är här idag med"! Visst är halva nöjet att återse gänget!  
 
                                    
 
                                    
 Skönt drag på golvet under uppvärmningen!
 
 En liten pause, med Välkomsthälsning,och möjlighet att pusta ut efter första minuterna i rörelse. Här tog vi upp förra söndagens "långbänk" i repris. För visst är det så att "Erotikhandtaget" hör till de längre buggfigurerna. En lite förkortad variant har men sett på dans i bygden, men BUGG's kör givetvis med oavkortad version och avslutar med alla fyra höger varven. Enbart delat med en blixtsnabb "Huggorm". Kom bara ihåg, tjejer, att inte fresta killarna med högerhanden i lockande läge!  Ajabaja!

För ovanlighetens skull, var det lite brist på tjejer under söndagens kursdel! 
 
  Allra vanligast är ju att några tjejer får vänta på sin tur, då det som oftast är brist på killar. Under söndagen fick alla våra tjejer fullt upp, men ändå fick någon kille sitta å vänta en stund. Alltid synd att inte kunna erbjuda alla ihållande dans, men visst är det samtidigt kul om vi lyckas locka grabbarna på danskurs! Eller hur tjejer?
 
 Cecilia och Jan konstaterar att kvällens repetitionstur, innehåller många handtag.
 
 Jo visst är det lätt att komma av sig i "Erotikhandtaget", denna långa buggtur! Vi körde repris på hjälp-ramsorna åxå, som vi tror ger hjälp under träningen. Figuren ser svår ut till att börja med, men visst dyker den senare upp under kvällens bugg.  Med lite träning är buggturen faktiskt riktigt kul, och grabbarna brukar notera den går utmärkt att använda på tjejer som inte buggat den förut. Enda luriga passage är i momentet "Visa tydligt" där vänsterhanden måste visas, just tydligt! 
 Musik och träning till det; fungerar riktigt bra!
 
                                    
 
Höstens upplaga av Bugg 3, är en härlig blandning av "nya" 3:or och tidigare buggare i denna nivå!
 
 Som vanligt rinner tiden hastigt iväg. Ett syndrom vi lider starkt av hos BUGG's, här har vi nämligen världens kortaste 1 å en halv timme! Så innan pause hann vi bara börja med visningen av "Katapulten" och dess varianter. Utgångsvarianten, den lite enklare, provade vi på som inledning. Här gäller det att kliva in i tjejens högerarm, lite offensivt, för killen. Släpper sin höger och låter tjejen kliva sitt "baksteg" innan vi "fyrar" av slutvarvet. Träning på detta, medan nybryggt kaffe lockade med sin doft! 
 
                                     
 Gott med kaffe och lite frisk luft, men strax kallar Ulla tillbaka med lockande buggmusik.
 
 Direkt efter kaffe-pausen fortsätter vi med "Katapult med handstöt", en liten förlängning på originalet. Passande inlagd handstöt, ger tjejen ett extra frivarv. Dock är det samma höger/högerhandsfattning som avslutar båda varianterna.

 Angelique är ny på bugg 3:an, medan Bengt-Åke har kört kursdelen tidigare.
 
 Då vi ändå håller på att botanisera bland Katapulter, tar vi förstås med vår egen variant, "Medisturen". En variant vi testade fram en gång det var trångt på dansgolvet på Medis...
 Basen är just Katapulten, med med några enkla handgrepp ändrar vi avlutningen och trillar in i s.k. "Polisturen". En liten variant som kanske kommer till pass nästa fredag, 5/10, på Medis. Vem vet!
 
   "Katapulten" låter mer explosiv än vad den egentligen är, så alla dansare höll sig snällt på golvet. Även Kate!
 
                                   
 
 
 Ytterligare en av de där härliga buggbilderna!
 
 Som kvällens avslut, tog vi upp en av Bugg 2:ans turer. Den lite luriga "Torpeden", fick sig en laddning i minnesluckan. Vi poängterade killens väntan under första takten och lite explosiva andrasteg. Mötet på fyra, och   följande rygg mot rygg, med högervarvs avslut. Vad vi sedan gör med den "aviga fattningen" vi då får, ja det är en helt annan historia! Fortsättning följer...  
 
                                    
  "-Torpeder" och "Katapulter", här låter man ju som rena rama Kapten Haddock, då uppmaningen till kvällens fria dans ljuder. Dock hade nog inte vår vän Haddock, varken "Erotikhandtag" eller Medistur" i ordförrådet, vilket dock våra dansare, fick sig som uppmaning på bugg-innehåll. Allt medan Milou väntade i köket!
 
Maria och Lars i stilig bugg-pose!  Men,vilken buggtur gäller, och vilket hjälpord står på tur??
 
 Vi lägger kurskväll 4, på höstens Bugg 3:a, till handlingarna. I kollumnen på dans-dagboken skriver åtminstone jag, att det var en rysligt trevlig kurskväll. Givetvis hoppas vi att Ni åxå instämmer i detta, och sätter ett + i kanten i Er dagbok. Med siktet inställt på nästa söndag, och kurs hos BUGG's igen, säger vi stort Tack för en Trevlig kväll till Er alla! 
 
                                                                                                             Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
 Från det Trevligaste av dansgolv, säger vi unisont. "Ska de va bugg, ja då ska de va BUGG's!"
 
PS.
 Svaret på dubbel-frågan ser vi gärna inskickat till vår mail: buggs@live.se  Där vi premierar först dragna och rätta svar, nästa söndag!
1. Vilken buggtur?
2. Vilket hjälpord? 
                                                                             Lycka till!
 
 
 
 

Kvällens tjej "går bakom ryggen"!

 Bugg 1:an får nya uppgifter.
 
Nybörjargänget får fart på sin bugg!
 
 När Ulla startade upp musiken för våra Bugg 1:or, blev uppmaningen: "-Bugg ur minnet, varsågoda!"
Skulle våra dansvänner i nybörjargruppen minnas några buggfigurer, utan någon föregående genomgång? 
 
 Jenny startade upp buggen med maken Patrik. 
 
 Jovisst blev det bugg per omgående, ingen väntan här! Vi hoppas givetvis att vår "Ramsa" kom till användning, som en litet hjälp för minnet. Gänget buggade på och fick göra ett par byten innan vi pustade ut, och gjorde kvällens första gemensamma genomgång.
 
                                    
Att upptäcka bugg är kul! 
 
 Att vår bugg 1:a, såväl som fortsättningen i Bugg 3, besätts av ganska jämt med killar och tjejer, är både trevligt och underlättande för kursen. Ett litet överskott på tjejer utjämnas strax av vår hjälpsamma killar från fortsättningsdelen. Ja, även något extra par kan åxå hoppa in i ringen, så nybörjarkillarna ibland får bugga med någon av tjejerna i de högre kurserna. En nyttig erfarenhet i att dansa med någon som kan buggturerna sedan tidigare. En stor eloge till Er alla inhoppare!

En klippa i våra kurser är allas våran Karlsten! Expert på "Grundsteg", bland annat! :-)
 
 Som inledning tog vi repris på "Ramsan", så här långt. Demonstration av oss, med efterföljande figur av Er. Vi dansar så att säga lite "Copycat" 
 Att "Ramsan" har varit till nytta har vi hört av tidigare nybörjare, då de besöker offentlig dans för första gångerna. Inte sällan blir det då en liten blockad av minnesbanken med buggturer, och det "kontot" är lika tomt som lönekontot på juldagen. Men med vår "Ramsa" i bagaget tar vi fram "krediten", så att säga, och vi får genast solvens på buggturs-kontot. Å då blir det bugg, med klirr i kassan! 
   -Jo, föresten Karlsten, hur tycker Du höstens Bugg 1:a har klarat sina "Grundsteg"?
 
                                    
 
                                    
 
 På denna gemensamma övning, blev det bugg till musik igen. Ramsan fungerade fint och gänget buggade friskt på, med fint flyt i sina buggturer. Vårt eviga påminnande om kortare armar och mindre steg, fick sig en handfast och musikalisk innebörd.
 Ulla petade upp tempot på musiken, varpå vi passerade 140 bpm i takten. Det är nu det börjar kallas bugg, fick gänget veta. Parbyte och ett par snäpp till i takthöjning, när gänget buggade loss i 152 bpm. Ett sista kort ryck när vi rockade loss till hela 156 bpm, och orsaken till korta armar samt steg fick en tydlig innebörd, hoppas vi!   

Snygg W-form på fasta armar, ser bra ut!
 
                                   
 
 Denna kväll var i huvudsak ämnad åt, kanske Bugg1:ans klurigaste buggtur, nämligen "Tjej bak killes rygg"! En buggfigur som egentligen borde platsa i kommande Bugg 2:a, men som lite av tradition, dyker upp i nybörjardelen. Ett antal moment som skall monteras ihop, för att uppnå ett snyggt resultat.
 "Grundsteg" och "Markeringssteg" inleder varianten. Det, i vårt tycke viktiga, första halva högervarvet, kommer därpå i två takter. Sedan får tjejen 4 takter på sig för att fullborda det hela högervarvet, och kom ihåg "Baksteget" åxå tjejer! En bekanting i form av "Buggsväng" i två takter följer på det, och "Tillbaka på enklast möjliga vis" får fyra takter som avslut.
 
 På detta följde träning, givetvis! 
 
 Denna buggtur är verkligen klurig att lära så här i början, det är helt klart! Dock sa både Ulla å jag när vi resonerade om kvällen i efterhand, att detta gjorde Ni jättebra! Ni följde och tog åt Er del för del, och när vi sedan satte ihop den fungerade det! Bra gjort!   
          
 Kvällens buggfigur blir ytterligare en med Höger - Höger som handfattning.
 
 Ett litet avsteg från ordinarie upplägg blev det ändå. Det stundar dans på Medis om knappa två veckor, och vi hoppas givetvis att NI alla tar Er en premiärdans då!
 Eftersom vi vet att en danskväll består av både fox och bugg, tog vi några minuter att testa foxtrot. Inledande vandring efter takten, 1-2-3å1-2-3å1.....  På detta provade vi fattningen, och fox till musik som följd.
 Trevande i början och lite osäkerhet förstås, träning gäller även här! Vi ber att få återkomma. 
 
Sista minuterna fick gänget plocka fram buggen igen! "Mindre tugg - mera bugg"

 Emelie inleder första högervarvet i nya buggturen, med högersteg och vänsterhands-stöd! Perfekt!  
 
Klart att kvällen nya buggtur dök upp under finalen!
 
 Att säga att våra nybörjarbuggare har lämnat nybörjarstadiet, står helt klart! Nu har gänget tagit dansgolvet i besittning och buggen är i full gång. Mycket återstår att lära, och detta är kanske det allra roligaste med just bugg. Det finns så mycket mer att ta till sig! "Shit",(ursäkta!), vilken kul resa Ni har framför Er! Jag lovar...
 
 Varma Hälsningar till Er alla från BUGG's / Ulla å Arne!
 ♥
Från ett Trevligt dansgolv säger vi. "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Aktivitetsplan 125


Ett trevligt sätt att avsluta helgen!

 Söndag 19.30 är tiden som gäller!
 
Tommy bjuder Lisa på en bugg under Motionskvällen.
 
 Vårens trend med gott deltagande i BUGG's Motionsdans håller i sig även under hösten. För redan under vårsäsongens Motionsdanser i Tveta Bygdegård, märkte vi av ett ökat dansintresse. Ett gäng av återkommande dansgäster utgör stommen i våra danskvällar, vilka får sällskap av gäster som under hösten tittar upp till Syltoppen då tiden så medger. Men lika Välkomna är givetvis alla Ni som inte provat på våra danser tidigare, utan tittar upp till oss för att stilla nyfikenheten. Precis så som vi önskar BUGG's Motionskvällar ska fungera!  
  
 En dans med Veijo, det gillar Victoria!
 
Pierre bjuder Susanna på en bugg. 
 
 BUGG's har inga stora resurser som att boka live-musik till sina Motionskvällar. Istället jobbar vi med de möjligheter vi har, och tror vi är bra på, nämligen att blanda Cd-musik till en dansant kompott. Dansmusik är lite av en färskvara, där många låtar har mer eller mindre kort livslängd. Så därför uppdaterar vi oss flitigt med nyutgivna skivor. I mitt tycke levererar flera dansband, mycket trevlig och lättlyssnad musik.
 Fast visst finns "evergreens" inom dansgenren åxå. Med dessa låtar kryddar vi anrättningen av nya och fräscha låtar, till en musikalisk dans-mix!
 
            
 
 Så våra gäster kan, förhoppningsvis, se fram mot en danskväll med en skön blandning av musik. Några spår vi gillar skarpt kommer oftare i repris måhända, men i övrigt vill vi att varje ny låtlista skall vara spännande att lyssna till var söndagsmotion! Låtar som verkligen lockar till dans!
 Sedan hoppas vi förstås att Ni åxå stämmer in i vårt gillande av lite rockigare tongångar. Här har många av aktuella dansband dragit sitt strå till stacken och ger återkommande ut sina varianter av dansant rockmusik.
 Även om pulsen stigit i föregående bugg, och en stunds paus hägrar, skall kommande låt kännas att man bara "måste" bugga en gång till! Det är så vi hoppas Motionsdansen skall vara just bra Motion!

  
Karlsten i livlig bugg med Anci under söndagens Motionsdans.
 
 Givetvis är det inte bara bugg vi spelar. Inledningsvis blandar vi lika delar med fox och bugg. Här försöker vi hitta de där sköna foxlåtarna med medryckande takt, har låten dessutom en positiv text, borgar det för säkrare avancemang i vår lista.
Så bjud gärna upp till en foxtrot, och inte sällan kan man stilla sjunga med i texten, för en å annan "evergreen" dyker åxå upp! Dansa å njut!
 
 
  
 Lena hänger gärna med på en bugg med Claes.
 
 Efter halvtid sådär omkring, växlar vi över till bara bugg. Om vi tycker att låtlistan känns lyckad, kan Du förvänta Dig en god portion Rock'n Roll i det här passet! Många av dansbanden har gjort både nya varianter och sköna covers, här botaniserar vi friskt. Ett å annat Rocka Billy-band har åxå gjort bra låtar i buggbart tempo. Hittar vi sedan någon Country-rock med go´basgång, tvekar vi inte att lägga den i lista. Å tänk bara vilka helbra rocklåtar Eddie Medusa gjort emellanåt, kanske inte alltid bästa inspelningskvalitet, men...
 
          

 
Pia och Veijo till vänster och Ulla och Bengt-Åke tillhöger. 
  
          
Sofia får en bugg med både Marcus och Karlsten.
 
 Thomas och Monika
 
 När sista halvtimmen inleds är vi nog många som känner en viss trötthet i benen. Då brukar vi plocka fram våra ess ur skjortärmen, bästa "vaxen" under kvällen lockar sista kraften ur buggmuskel'n. Det är nu Du fixar duchen om en halvtimme, till helgens bästa upplevelse. En macka som sängfösare, och om Du sedan drömmer om bugg, är Du nog inte ensam. Understundom har det hänt mej.... 
 
          
 

Ett något glesnande gäng spurtar i mål även denna söndag.
 
 Visst ska morsan ha en bugg, säger Marcus till Ann-Louise!
 
 Visst gillar Ulla dans!
 
 Vi förenar oss med Ulla i bilden ovan, och säger Tack för dansen! Sista tonerna har klingat ut och tidigare nämnda dusch står högt på listan. Några sömnproblem brukar sällan förekomma efter en trevlig Motionsdans hos BUGG's. Inte utan man redan ser fram mot nästa söndag....
 
                                                                                                                     Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  En sanning utan modifikation!

En ovanligt tuff kväll för våra Bugg 3:or!

Bugg 3:an låter "hårddisken" få jobba! 
 

Johan "visar tydligt" för Kate under söndagens Bugg 3:a! 
 
 Höstens upplaga av Bugg 3, är en mer tydlig Bugg 3:a än på länge. En stor del av deltagarna är helt nya på den här nivån. Vi tror säkert att flera av de nya kursdeltagarna kan intyga att vi tagit buggen ett steg upp med denna kursdel.  Buggturerna blir liten längre, mer sammansatta av fler varianter, vilket gör att "Hårddisken", minnet, får jobba lite extra.  
 
Stellan och Angelique har följt med i höstens upplaga av Bugg 3.
 
 Deltagarna fick traditionsenligt en mjukstart på kvällen ändå. Väl inkomna i lokalen kunde man njuta av föregåendes kursdels värmande atmosfär, och så snart golvet någorlunda utrymts, kunde 3:orna börja med sin uppmjuknings-bugg. 
 Flera av Bugg 1:ans deltagare stannar kvar en stund och pustar ut, samtidigt de tittar på sina kamrater i den övre kursdelen. Trevligt tycker vi, Ni är så välkomna att stanna en stund och kolla in forsättningen!
 
Pierre och Sophie under ett av bytena under kursen.
 
 Förra kurskvällens "Karusell med sidbyte å tjejkryp" tog vi som inledning upp till repris. En av de där mer lokala varianterna, som hängt med sedan "Brors Danskursers" tid. Så för mig har den 18 år på nacken, säkerligen några år till. Figuren har jag använt på många danser lite längre bort, och så gott som alltid möts av överaskande miner. Så att säga den är ganska lokal, ligger nog sanningen nära. Så visst är det trevligt med en kul kultur tur! (obs-försök till vits.) 
 
          
      Willy och Susanne                              Bengt-Åke och Therese
 
 Så här tränade vi "Tjejkrypet" ånyo, och poängterade vikten av att markera ordentligt på tjejens högeraxel, då utebliven sagda, inleder en högst obekväm buggtur för oss killar. Förmodligen blir vi nödgade att demonstrera även denna figur i framtiden, men skjuter på detta in i det längsta...  
 
Självklart skall man ha "glimten i ögat" under buggen, helt rätt Claes!
 
 När "Tjejkrypet" var tränat både gruppvis och parvist, stundade allvaret för gänget. Kvällens utmaning var det beryktade "Erotikhandaget". Några hade tydligen gjort förhoppning om njutning i samband med det erotiska inslaget, men fick de våta drömmarna grusade på det mest hårdhänta vis. (Vi nämner inga namn, Stellan) 
 
Sara verkar nöjd att bugga med John.
 
 En av de här längre buggfigurerna, som är sammansatt av flertalet enklare varianter. Lite längre å lite svårare att memorera.
"-Våffö gör vi på dette vise då!" 
 Tja, en orsak är väl tradition. Buggturen har funnits med, lika länge som tidigare nämnda. En av orsakerna.
 Sedan är det nog åxå så att med de här sammansatta figurerna, får vi en tempohöjning i buggen. Ett flertal moment följer i rask takt, utan några Grundsteg emellan. Då tempot i musiken höjs, blir det fart å fläkt i buggen. Det är nog en orsak. 
 
           
Visst krävde kvällens träning både koncentration och angagemang!
 
 För att underlätta serien, har vi sedan länge lagt till några ord-ramsor i ren dagisstil. Fast visst tror vi att de hjälper minnet, när rörelser snabbt skall utföras i takt till musiken. Eller vad tror Ni...
 
"-Som om ett handbyte bak rygg."
"-Bjud vänster. Byt, å Visa tydligt."
"- Killen går. Tjejen går å Tjejen går igen."
" -Två varv höger, Huggormen å två varv höger igen." 
 
 Lite tramsigt, men visst hjälper det minnet! Kanske träningen på köksgolvet fungerar bättre med "dagisramsan" som hjälp. Under kurskvällen dök den upp ett antal gånger åtminstone. Lycka till i alla fall...
 
När en lång buggfigur fungerar blir man glad. Som Stellan och Elisabeth kanske.
 
Pierre och Lena under träning i "Visa tydligt" delen. 
 
 En stor del träning på detta, både gemensamt och sedan enskilt till musik. Själv irrade jag runt och försökte ge råd, då det understundom gått i stå. För en å annan panna rynkades då å då, vilket inte är så konstigt. Buggturen är lång! Men allt eftersom träningen fortskred fungerade det allt bättre och mungiporna höjdes. Visst var det "Erotikhandaget" vi såg komma till stånd! Härligt! 
 
Här förmodar vi att Maria ger Marcus en hjälpande högerhand. 
 
 Sista fem minuterna gav vi gänget lite friare tyglar igen. Då fick improvisationen fritt spelrum hos våra kavaljerer, och Ulla höjde tempot på musiken en smula. Ni har varit jätteduktiga allesammans, och genomgått en tuff kväll med högsta betyg! 
 
En glad slutbild med nöjda buggare!
 
 Ett Stort Tack till tåliga elever, säger både Ulla å jag! För att gå på buggkurs med BUGG's är inte bara dans på trosor, rosor, skall det ju vara! Även om det är "Erotikhandaget" som står på tur!
 
 Vi hoppas Ni alla vågar återkomma på söndag igen, Repetition och " Variation på Katapult", bland annat, står då på agendan!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Med den tokiges envetenhet vidhåller vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Så det så!

Skulle Bugg 1:an få till någon bugg?

 Bugg 1:an dansar bugg!
 
 Lite uppmjukning i höstsol!
 
 Redan förra gången hade vi ju lovat att få lite mer flyt i buggandet för våra Bugg 1:or. För hitills hade vi mest plockat fram pusselbitarna och vänt dem rätt, samt studerat var och en för sig. Skulle detta gå att foga samman? 
 
                                     
 
  Första kurskvällen blir ju alltid lite av en introduktionskväll. Allt är nytt, lyssna till takt och få kroppen att röra sig till denna. Bara det kan vara stort! Sedan skall en partner åxå röra sig i takt, å helst i samma takt!
 Att man denna premiärkväll går hem och känner utmaningen allt för stor, är inte så konstigt. Allra helst om man dröjt kvar en stund, och tittat på Bugg 3:ans uppvärmning.... 
 

Veijo hoppar med och ger våra nybörjardamer en säker hand.
 
 Andra kurskvällen plockar vi fram alla pusselbitarna till det lilla pusslet. Grundsteg och Cirkelbugg får sig ytterligare en rannsakning, både med dubbelhandsfattning och med höger-höger fattning. Första varianten av Karusellen studerar vi som första tillägg. Då den sitter bra krånglar vi till det hela igen och ber damen göra ett frivarv åxå. Denna variant brukar ge den kommande hemmaträningen en anledning till huvudbry! ( Eller...) 
 
                                    
 
 En ytterligare pusselbit är konsten att föra sin dam med just höger-höger-fattning, som dansparen ovanför visar så fint! Med bibehållen W-fattning för killen sin dam i både Grundsteg och Cirkelbugg, och rätt vad det är trollar kavaljeren fram en Buggsväng med sin dam.... 
 

Visst är det trevligt med bugg!
 
  Så då tiden rinner ut för den andra kurskvällen, står gänget med vända och beskådade pusselbitar. "Danslärar'n" har manat om kortare armar och dito steg. Stadiga armar och baksteg skall tas, tydliga tecken och håll kvar till 4. Å sker inte detta i gemensam takt, så är det bara att börja om...  Phuu!
 
                                    
 
 Denna tredje kurskväll blir således lite av en "Upp till bevis" kväll, för alla parter. Inledning med kort repetition
och beskådande av alla pusselbitarna igen. Efter detta börjar vi att lägga bitarna på plats, till detta vårt första lilla bugg-pussel. Vi visar först, och buggänget följer efter. En efter en faller bitarna på plats, å visst passar de bra ihop....
 

Visst blir man glad då bitarna passar ihop; å det blir vi med!
 
 Bugg's "Ramsa", är just vad vi kallar detta första lilla pussel. Här ger vi ett förslag på buggturer som passar samman, enligt oss. Inget absolut sätt att dansa bugg, utan just en liten ramsa om minnet sviker för killen under buggen. För helt klart kan ramsan hjälpa till att hålla reda på buggturerna så här i början...
 
            

 Ulla spelar upp en taktfast bugg-låt och det är "Ramsan som gäller!" Gänget fogar samman sina buggturer enligt givet mönster, vi byter partner å försöker igen. Att komma ihåg serien när musiken mal på är inte det enklaste, så vi tar en repris på "Ramsan" tillsammans igen. Träning och repetition ger verkan, vi kommer allt längre och längre i vår ramsa. Rätt var det är kommer vi igenom å kan börja på nytt, ja visst dansas det bugg!
Lite koncentrerade miner börjar spricka upp i leenden! Ett tecken så gott som något... 


Det är kul då buggen börjar flyta på!

 "-Hett å svett på Statt i Härnösand"!
 Är det inte så bl.a. Jerka sjunger i "Vintervisa"? Tror det är direkt överförbart till buggen på Syltoppen i söndags, å kul har vi! Svettiga buggare med breda leenden, känns som en bra sammanfattning av kvällen. Varmt var det, och visst fylldes golvet buggare! Det kunde både Ulla och jag nöjt konstatera! 
 
 På Välkommet Återseende nästa söndag, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Om tvivel uppstår, har vi svaret: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 124


 

Att Motionsdans kan vara så kul!

 Gänget som stannade kvar!
 
En god skara dansare utnyttjade sin danstid väl!
 
 Om man hade pratat med mig om motionsdans innan min egen danstid, så hade säkerligen min inre bild av verksamheten visat något annorlunda. Bilden av buggande par, som dansar till rockiga toner, där flera av dem är i tonåren, hade nog inte poppat upp i mitt huvud. Precis så är det ändå på BUGG's Motionsdans!   
 
           

Gänget tar tillfället i akt till ytterligare träning, motion på köpet så att säga!

 Hur man får dans att fungera, finns nog ingen generell lösning på. Att vi skulle sitta inne med rätta svaret, vore totalt fel att ens påstå! Fast om man funderar kring ämnet kommer vissa ingredienser upp.
 En viss regelbundenhet i verksamheten, kan vara en bit i pusslet. Om man deltagit en gång, märker man den behagliga enkelheten i dansen. Inget man behöver känna sig orolig att delta i, utan dansen kan bli naturligare. Då är det lättare att gå på dansen igen, och då är det ju en förutsättning att aktiviteten är återkommande.
 
En skön blandning av kursdeltagare och tillresta motionärer.
 
 Sedan är musiken en viktig del, tror vi. De flesta dansare får sina favoritband efter hand. Själva gillar vi "Black Jack" lite extra. De danser med dem vi besökt, har orkestern genomgående levererat dansant musik i lagomt tempo. Lite av det stuket på musikblandning har vi försökt att uppnå under våra danskvällar. Dansmusik med skön taktkänsla i dansbart tempo, gärna med en positiv text i refrängen. Kan vara en bit i pusslet till en bra dans. Vilken är din favoritorkester?
 
                                    

 
Monika och Tommy besökte oss båda i söndags på Motionsdansen.
 
 En viktig del i pusslet mot bra dansarrangemang, är givetvis kunskapen till dans. Om inte ett visst kunnande finns, infinner sig knappast varken suget eller intresset för dans. Därför tror vi att danskurser är viktiga.
Utan dansare blir lätt dans-tillställningen ett party med dansmöjlighet. Då sviker dansarna efterhand och danserna dör ut. Ju fler som lär sig dans, ger fler som kan och vågar gå på dans. Om sedan dansarrangören själv kan dansa, är ett stort plus.
Så danskurserna är det frö, som sedan får dansarrangemangen att blomstra! Ett samförstånd mellan dessa aktörer är ytterligare en bit i pusslet, tror vi.
 
                                     
Så kul med våra yngre deltagare!

Claes för i buggen, och Pia bjussar på ett leende till Ulla! Vi tackar!

 Trivseln är förstås en jätteviktig ingrediens i den goda dansen. Här finns oändligt många parametrar att jobba med. Att arrangören själv är närvarande och kan läsa av stämningen blir en hörnsten förstås.
 Utöver musiken brukar temperaturen och luften ofta diskuteras. Möjlighet att gå ut i friska luften är viktigt. Tillgång till dricksvatten är en mycket stor fördel. Ett dansgolv fritt från spill och flaskor uppskattas. Men som sagt, här är beståndsdelarna många.
 Sedan är väl själva atmosfären viktig, en stor fråga som vi åxå kämpar med.
 
                                    
Två dansande gubbar med fin årgång! Kanske den bästa? ;-)

 Har Ni några tankar och funderingar angående en lyckad dans, vore det kul att höra dem! Vi funderar och försöker fixa till det bästa, men har naturligtvis lång väg kvar. Dina funderingar hjälper både oss, och eventuellt andra bloggläsare som arrangerar danser, att bli bättre inom vårt område. Välkommen med kommentarer!  
 
 Slutkläm med rockmedley ger puls som final!
 
 Gänget som stannade kvar pustar ut efter väl genomfört lopp! En slurk vatten eller godis ur skålen, för nu har vi gjort av med både kalorier och vätska. Hemfärd och en dusch, så känner man sig så där skönt slö.
 
 Hemma knäpper vi på kameran och snabbtittar på bilderna från ännu en Motionsdans hos BUGG's! Det ser ut som vi har haft kul.....
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Verkar stämma rätt bra med: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Ännu en intensiv kurskväll hos BUGG's

 Bugg 3:an övertar dansgolvet!
 
 Välkommen upp på golvet säger vi till Bugg 3:ans dansgäng!
 
 Knappt har våra nybörjare börjat stiga av golvet, när gänget som börjat vår bugg 3:a, tar dansgolvet i besittning. Musiken är snabbt på "G" igen, och lederna börjar får sin sedvanliga uppmjukning. Flera ur nybörjargänget stannar några minuter för att kolla in sina kamrater i den högre kursen. Ni är så välkomna att sitta ner en stund och titta på bugg 3:ans dansare. För visst tål de att tittas på! Duktiga buggare redan nu, och bättre ska det förhoppningsvis bli! Här är det uppvärmning med fart och fläkt....  
                                 
                                     

                                     
 
 Till uppvärmningen väljer Ulla snabbt ut några sköna låtar! Detta är just en målsättning vi har! Visst kan tekniken strula till det ibland, men överlag försöker vi leverera bugglåtar utan dröjsmål. Er tid på golvet är vilktig! 


 Några bugglåtar senare och några partnerbyten likaså, är både temperatur och stämning redan flera grader högre! Ett par minuters uppvärmning är bra för stela leder, senkomna gäster hinner in i lokalen och framför allt hinner "Danslärar'n" fatta att det är ett nytt gäng på golvet....
 
                                    
 

En skönt fartig bild på buggare i full action!

 Hos oss tar vi som regel och ägnar första minuterna på kursen till repetition av föregående kurskvälls buggturer. Några av turerna är här är lite längre, sammansatta av flera moment, så visst sitter en repris bra så här veckan efter. Även en möjlighet för någon som kanske missade förra gången, till att snappa upp figuren.
 
                                    
 
 Mer än en gång har det hänt något danspar som övat hemma under veckan, kommer och frågar ett moment i förra veckans buggfigur. Vi försöker givetvis att förklara eller visa detta, med på följd att någon av de båda stolt utbrister:
"-Vad var det ja sa!"
Alltså har buggen varit på tapeten under veckan, träning med följande diskussion. Ett av det där roliga med buggen, man skippar tv'n och tar en dans med vännen på köksgolvet istället! Trevligt!

Stellan markerar "Rallytur" för Patricia.

 Denna kväll fick eventuella frågetecken angående "Rallyturen" möjlighet att rätas ut! En av de där sammansatta turerna som kräver viss uppmärksamhet. Vi är som bekant lite förtjusta i kombinationer, och här tyckte vi "Handbyte bak killens rygg" passade fint som avslutningsvariant.Träning på detta så klart...
 
                                    
                                     Tommy är i slutskedet på "Låskolven" i den högra bilden.
 
 "Låskolven" fick sig åxå en liten reprisering. En av flera buggturer som har BUGG's signatur! Den dök upp under vårsäsongen och används stadigt under danskvällarna.
 Även "Midjetaget" tog vi upp som hastigast. En av de turerna som ofta passar som avsutningtur efter någon av de övriga figurerna. Slutar de med "avig fattning" sitter inte sällan "Midjetaget" bra som fortsättning. Ni kan vara övertygade att den dyker upp igen...
   
Mycket att träna på, så angagemanget är på topp!
 
En liten snackis under kvällen, blev om det skulle markeras med "studs" eller "touch" före utrullen i "Låskolven"?  Givetvis skickar vi frågan vidare till vårt buggorakel Karlsten, om någon förutsättning eller tendens kan uttydas här!
   
                                   

 Några minuter kvar till kaffepausen och Ulla bjuder på sköna bugglåtar som periodslut. Att höja pulsen även om det bara är "kursdel", kan väl inte skada? Sedan smakar kaffe med kaka ändå godare förstås...
 
Annci och Markus hänger med på höstens bugg på Syltoppen.
 
                                     
 
 Kvällens "nya buggtur" är väl inte helt ny egentligen. En variant på grundfiguren "Karusellen" som har så många kombinationer i vårt buggturs-lager. En variant som i alla fall vi upplever som ganska lokal. Tar man till denna buggtur lite utomsocknes, brukar damerna tveka en smula. Lite imponerings-faktor i bakfickan, grabbar! 
 Här rullar vi traditionellt in i karusellen och byter sedan sida "med armar å allt", och tillbaka utan trasslet. Nogrann markering å sedan dyker tjejen bakom ryggen för att sedan fångas upp med killens vänsterhand. Några stödord till Er som tar en träningbugg på köksgolvet under veckan. Lycka till...
 
 
 Flera av deltagarna är helt nya på BUGG's bugg 3:a, och därför har Ni förmodligen fullt upp. Vi lägger ibland till någon bonusvariant för att ge våra återkommande deltagare lite att testa åxå. Vi hoppas ändå att Ni hinner med att snappa upp det mesta. Fast är det något Ni funderar på så är det bara att hojta till, vi kör en genomgång igen, självklart! 
 
                                     

                                    
 
 Vi låter gänget använda sista minuterna till egen träning. Flera nya varianter som är skönt att prova en gång till, innan man styr kosan hemåt. Några buggvänliga låtar ger kraft för sista rycket. Ulla står beredd vid t-shirtslagret om en torr tröja skulle sitta fint till hemresan...

Javisst krävs koncentration om buggturerna ska bli perfekta! 

           
 
 
Både Tommy och Kate tycker bugg är kul!
 
 Ja visst har vi en trevlig kursomgång nu i höst! Två välbesatta kursdelar som ser ut att gilla bugg och är sugna på att lära mer! Vi Tackar för ännu en trevlig kväll och ser fram mot nästa söndags kurser redan nu!  
 
När man står och tittar på Er i buggens virvlar, är det svårt att inte utbrista:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

På väg mot bugg.

  Bugg 1:an har börjat sin resa!
 
Del av gänget som hänger med i höstens Bugg 1 med BUGG's! 
 
 På något sätt känns andra kurskvällen som kursstart på riktigt. Nu har man bestämt sig för att ta buggen på allvar. Att säga det är en mödosam väg man börjat är väl en överdrift, men ett visst engagemang ger ett bättre resultat vid nästa hållplats. Att säga buggens väg har ett slut, vore helt fel. Kanske detta som är tjusningen med bugg, det finns inget slut på den vägen! Bugg har så många möjligheter till utveckling...
 
                                   

                                  

 Denna andra kväll inleddes med repetition av första kvällens grunder. Vi repeterar dels för de som hoppar med i efterhand, men åxå för att grunden är så viktig att få med sig för alla. Grundsteg och Cirkelbugg igen, och detta ska buggas i rätt takt åxå...
 
 Trevligt att ytterligare några hade hoppat med i kursen!
 
 Efter denna inledning plockade vi fram buggdelar som nästa gång skall kombineras till vår sk, "Ramsa". Grundstegen provade vi på med högerfattning och "Karusellen" fick en liten variation med frivarv. En variation som satte lite myror i huvudet, men orsaken diskuterade vi igenom. Magiskt blev det åxå när tjejerna, nästan som förtrollade, bara gled runt i vänstervarv, som fortsättning... 
 
                                    

                                    

 Som sagt, många bugg-delar fick gänget prova på, och kanske snurrade det till av alla nyheter? Lugn, bara lugn, nästa söndag skall vi bringa ordning i pusslet igen. Bitarna kommer att falla på plats, och då blir det riktig tjusig bugg kan vi lova....
 
Bugg 1:ans damer får hjälp av, bland andra, Peter!

 Hur gick det föresten då Ulla höjde tepot en smula? En vanlig kommentar är att, det går lite lättare då! En sanning med lite modifikation, måhända. Armarna blir lätt lite längre och trampet följer inte takten fullt ut.
 Kul att prova på, men vi sänker nog takten igen och ser till att plantera in steg och figurer i ryggraden lite säkrare först. Det är inte bara fötterna som skall hänga med, skallen ska ju helst ligga steget före åxå, grabbar... 
 
                                     

                                    

 Dags för kaffe med kaka åxå! Ut i friskluften och kyla av sig en smula. Detta är ett av de viktiga momenten i dansen. En stund för lite social samvaro. Dansen är ett av de bästa sätten att möta människor, tycker jag. Ett gemensamt intresse ger lätt tillfälle till konversation.
"- Oj vad det var varmt ikväll!"
"- Den sista buggturen var lurig, den får vi öva på mera!"
Ett nytt dansgäng håller på att smältas samman. Då det blir dans på orten möts gänget igen och det finns alltid någon att dansa med. Sådans kvällar brukar bli lyckade...
 
 
 Musiken manar gänget tillbaka till dansgolvet. Mellan demonstrationer och instruktioner dansas bugg för hela slanten. Täta partnerbyten ger tillfälle att prova på olika buggstilar, en nog så viktig ingrediens! Vi tränar ju för dans tillsammans med andra, och då är det viktigt att lära sig vid detta...
 
 
                                     

 
 
 
 Då slutsignalen gått får gänget pusta ut. Hemresa med säkerligen många intryck i bagaget. Kanske en del övning på buggen på något köksgolv under veckan. Buggen brukar angagera många! 
 
Vi hoppas självklart Ni börjar hålla med oss i att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 PS. Klicka gärna in Er på Facebook å gå med i "gruppen BUGG's"! Vi ses där!

Aktivitetsplan 123


Imorgon är det bugg igen!

 Äntligen söndag och dags för bugg hos BUGG's igen! Så hoppas vi givetvis att Ni åxå känner.
 
 Vi fortsätter först och främst med vår nybörjarbugg, där vi startar med repetition ur första kurskvällen kl. 16.30. Så viktigt att få grunden med sig! Samtidigt passar det utmärkt om någon ny buggare vill haka på nybörjardelen. Sedan bygger vi vidare och lägger till lite nya "moves" givetvis. En trevlig kursdel på "G"!
 Vår Bugg 3:a fortsätter kl. 18.00, och även här repeterar vi först från förra kurskvällen. För Er som var nya, blev det kanske mycket i slutet? I övrigt ägnar vi tid åt dansträning, och lägger på en "ny" figur på det. Vi siktar på ännu en trevlig kurskväll med gänget hos BUGG's!
 Vi avslutar traditionsenligt med Motionsdans! En stund för dans i goda vänners lag! Vi blandar som vanligt fox och bugg som inledning, för att senare övergå till bara bugg i skönt motionstempo! Alla kursdeltager, danssugna motionsdansare och Du som inte provat BUGG's än, Välkommen till BUGG's Motionsdans! Vi startar kl. 19.30 på Syltoppen!
 


 Ett Stort och Hjärtligt Välkommen till Er alla dansvänner! Imorgon dansas det hos BUGG's Igen!
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" -Så sant som det är sagt!
                                                                                                                             BUGG's / Arne

Premiär för höstens Motionsdans!

Vi höll värmen uppe under Motionsdansen!
 
 En god skara dansare stannade kvar för lite mera dans!
 
 Även om dansen inte behövdes för att hålla värmen uppe denna första Motionskväll, var det flera som tog tillfället  att dansa en stund till. En kort tur ut i friska luften och sedan in i dansens virvlar igen. För visst hörde vi en och annan som hade längtat efter dans. 
 
                                   
 
 Kate och John fortsatte med dans även efter kursens slut.
 
 För oss som dansar med BUGG's har dansen blivit mer än bara dans. Många har hängt med flera år vid det här laget, och därför blir danskvällarna lite av en träffpunkt åxå. Så denna premiärkväll var det en hel del som skulle pratas om. Motionsdansen är just ett tillfälle då man tar lite tid till prat mellan danserna. Så kul att ses igen...
 
                                    
 
                                   
 
 Fast självklart är det inte bara kursdeltagare som stannar kvar för lite dans! Tidigare kursare som av en å annan anledning står över aktuellt kursutbud, kommer och dansar med oss under Motionen. Extra glädjande är åxå de som kommer för att prova på BUGG's och vår dans. Precis så som vi vill danskvällarna ska fungera! Välkomna allihopa!
 
Kristina och Christer tittade upp till Syltoppen på söndagskvällen.  
 
 Denna första kväll hade vi valt ut i huvudsak danslåtar från årets skivsläpp. En hel del bra låtar, tycker åtminstone vi. Själv vurmar jag för flera av coverlåtarna från 60-70-talet som banden spelar både dansant och väl så bra som originalen. Visst, här blir det givande diskussioner kring köksbordet då låtlistan skall komponeras, men vi hoppas förstås att resultatet gillas av Er!
 
                                    
 
                                   

 Så här efter ett längre uppehåll i dansen, uppstår visst glapp i minnesbanken vad gäller buggturer. Lite funderande och frågor dyker upp. Då gäller det att rannsaka sitt minne, å fundera om det var höger eller vänster  det skulle vara... 

  Monika och Björn-Ove verkar nöjda med att dansen börjat igen. Vi håller med!
 
                                    
 
                                   
  Ulla har laddat kameran och börjar fotografera igen. Vi hoppas givetvis att Ni gillar att kolla på bloggen efter alla härliga dansbilder. En hel del sortering blir det då vi kommer hem, för visst blir det många "rygg-bilder" under kvällen. Däremellan dyker några helsköna bilder upp åxå. Eller vad säger Ni?

Annica och Bengt-Åke har fastnat på en så'n där jättebra bild!

 Sista buggen tonade ut strax efter kl 21, och första Motionsdansen kunde läggas till handlingarna. Vi hoppas Ni gillade den lika mycket som vi, och redan nu ställer in siktet på nästa söndag igen.
 En nylåtlista skall komponeras, lika spännande varje gång. Det blir veckans jobb för Ulla å mej.
 
 En välbesökt premiärkväll i det hela taget. Vi är mycket nöjda med kvällen, och hoppas Ni är det åxå! Nästa Kurs och Motionskväll blir således söndag den 9:e september, på återseende då!
 
                                                                                                               Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Och vi har inte heller denna säsong för avsikt att ändra oss, vad gäller: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

En het premiär-kväll på Syltoppen!

  Startkväll för höstens dans
 
 I god tid för kursstart började deltagare till bugg 1:an anlända. Vi hade hört lite snack om att intresse fanns för nybörjarbugg, men något antal visste vi inte. Klockan halv fem, som var utsatt starttid, hade en god skara buggsugna anlänt till Syltoppen. Vi uppskattade till dryga trettiotalet som ville prova på detta med bugg. Jättekul tycker vi!
 Här startade vi med träning i "Grundsteg" och "Cirkelbugg", och allt skulle ske i takt till musiken åxå! Mycket att träna på, förstod vi på stämningen. Obligatorisk kaffepause, som de flesta valde att avnjuta utomhus. Värmen i lokalen var påtaglig, och var nog ett av samtalsämnen under fikat!
 Efter pausen lade vi till första varianten av "Karusellen", och gav tid till träning. Å viss började vi ana bugg mot slutet av premiärkvällen! Här hade gänget sin första lilla buggserie att träna vidare på. Trevligt!
 Då vi tackat deltagarna och önskat dem Välkomna åter, tittade Ulla å jag på varandra och konstaterade att vi inte tagit några foton! Vi hade haft fullt upp med buggandet å glömt av detta! Blir bättring nästa söndag, vi lovar!
 
Bugg 3:an löser av!
 
 Mot slutet av Bugg 1:an började Bugg 3:ans deltagare att droppa in. De blev varmt välkomnade!
 
Det blev riktigt trångt på dansgolvet då bugg 3:an drog igång!
 
 Även här svävade vi i ovisshet om intresset för bugg, innan kvällens kurs startade. Fast oj, vilken tillströmning det blev! Det var trångt på bugg 1:an, men här blev det trängre! Under "uppvärmningen" öppnade vi vad som fanns kvar att öppna av ventilation. Så både uppvärmda och uppmjukade tog vi oss an kvällens kursdel nummer 2!
 
                                        
                          
                                   
 
 Vi gjorde mjukstart och repeterade "Handbyte bak killes rygg" som inledning. Vi hade sett att flera av deltagarna var nya och även från tidigare kurser, så lugn början var nog av godo. Herr Karlsten mimade till den muntliga instruktionen, månne han hört den förut?
 
 
                                    
 
                                   
 
 En ny variant för de som buggat i de lägre kursdelarna, blev ändå " Rallyturen". Sammansatt av tre delar, som tränades var för sig. Sammanslagning och musik till detta. Det mesta fungerade fint, Fast ett par extra genomgångar i sekvensen "Rygg mot rygg" fick det bli. Några handgrepp som skall putsas till innan buggfiguren löper som tänkt. In med foten "under rumpan", tajt handfattning å uppmot nacken. Jo då, det är faktiskt bugg vi håller på med!!
 
Gänget konstaterade att det var varm å skönt, extratröjan kunde gott tas av under buggen!

            
 
            

Stefan och Annika hängde med från Tveta till Syltoppen!
 
                                    
 
   Lite fribuggande innan pausen, tillfälle att träna på turerna lite extra.
 
  Även här valde de flesta att ta kaffekoppen med sig ut i friska luften. Kul att återse hela buggänget igen, och givetvis en hel del snack om sommarens danser och väder förstås! Att vi har ett gôtt gäng, det är klart!
                       
                       
 
                                   

 Under pausen dök en fundering upp, och vi resonerade oss fram till att det var "Midjetaget" som det gällde här. Så en liten repetition av nämnda buggtur fick inleda period 2 av Bugg 3:an. Här gäller det att få med det lite kluriga "Bakstegen" och följande "Framsteg" innan tjejen kan avsluta med sitt 1 1/2:a högervarv. Så hoppas vi att detta frågetecknet rätats ut. Lite träning på detta....
 
 Ann-Louise och Simon under premiärkvällen.
 
 Visst blir man glad då en klurig buggtur fungerar! Här lyckas Annica och Stellan!
 
                                    

                                   

 Som en liten extra buggtur så här mot slutet, tog vi en repris på "Låskolven". En buggfigur som dök upp under vårens DansMix. Lite annorlunda men ganska kul, och här fick den dyka upp under Bugg 3:an. Nya buggturer ställer alltid lite oreda i skallen, och vi lovar lite repris nästa söndag även här.
 
 Några minuter återstod av denna första kvälls sista buggkurs, och här fick det bli fribugg för hela slanten. Fast med uppmaningen att stoppa in lite "Handbyte bak kille", "Rallytur", "Midjetag" och "Låskolvar". Nejdå, helt lösa tyglar får Ni inte... 
 
Trevligt med alla danspar som följt med till Syltoppen, från vårens dans i Tveta!                        
                                     
Visst är det härligt med alla glada buggare!

Ulla och Björn-Ove återvänder till BUGG's även i höst! Så Välkomna så!

 I och med detta kan vi konstatera att premiärkvällens kursande är till ända. Ett över förväntan gott deltagande kunde vi summera, då vi tackat för kvällens kurser. Självklart hoppas vi att Ni alla har haft en trevlig kväll, och väljer att återvända nästa söndag. Då tror vi åxå att speciellt Bugg 1:ans nybörjarnerver känns mindre uppspelta, och dansglädjen tar överhand i stället :-)  Då siktar vi på mer att lära vad gäller bugg!
 Själv lärde jag mig att inte stoppa i mej en Läkerol innan allt kursprat under Bugg 1:an. Den torkade fast i gommen å där satt den sen! Ja tänk vad man lär sig på buggkurser hos BUGG's!
 
                                                                                         Välkomna åter, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 PS. Vi återkommer under veckan med mera bilder från vår Motionsdans, på återseende!
 
 För nytillkomna bloggläsare tillkännager vi mer än gärna: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 
 (Vår lilla slogan, som vi hoppas gillas, av de flesta!)
 

Aktivitetsplan 122

 

Holidays i Bengtsforsparken

Ett av spelglädje sprittande Holidays stod för musiken i Bengtsfors parken i lördags!
 
 Vi lät Holidays stå för en liten "Kick-Off" för höstens dansande för oss, när det arrangerades dans i Bengtsfors Folketspark i lördags. För ovanlighetens skull var det en skön och ljummen sensommar kväll, där regnet höll sig borta. 
 
                                      
 
                                      
 
                                      
Ett flertal kända ansikten på dansgolvet.
 
 Allt eftersom kvällen gick, dök allt mer BUGG's-vänner upp, och en snabb summering gav ett trettiotal dansvänner från gänget. Holidays spelar bra dansmusik, så det var bara att dansa på. Detta kändes helt visst i lite dansovana fötter.  
 
                                                        Kate och Elisabeth trivdes i parken.

                                    

 Vilken härlig folkpark Bengtsforsborna har! Här borde lokalbefolkningen utnyttja tillfället ännu mer. Alltför många parker har fått stryka på foten, och jämnas med marken. Vi hoppas denna park har ett långt å lyckligt liv kvar, ett litet guldkorn i sig!
 Traktens ungdomar vaknade till liv vid midnatt och befolkade traditionsenligt parkeringen utanför. Jo, några besökte "Disco-banan" förstås, medan några provade dansbanan med blandat resultat. Danskurs i Bengtsfors skulle gagna både ungdomarna själva och parkens fortlevnad i längden. Tankarna snurrade i huvudet under hemresan genom septembermörkret. 
 
 Av dans blir man hungrig och "Kôrvboa" fick besökas innan hemresan. Visst är det mysigt med Folkparker!
 
Hungriga dansare på kö!
 
 Vi summerar en trevlig kväll i Bengtsforsparken, och hoppas på återkommande arrangemang här!
 
BUGG's / Ulla å Arne
 
 
 
  

I väntans tider!

 Hej och trevlig helg på Er alla Dansvänner!
 
 En aktiv kultur-helg här på orten med "Kulturnatt / Ljusfest" under fredagskvällen. Här lockades med vandring i marschallers sken längs älven där blandade kulturevenemang erbjöds. På Medborgarhuset arrangerades "Kanalbankett" där Säffle Kanals 150-års jubileum firades.
 
 Under lördagen inleds så "Skördefesten på Värmlandsnäs" som nog får anses som ett av ortens största evenemang. Ett fullspäckat program erbjuds, och här kan man välja egna aktiviteter efter tycke och smak! Vi hoppas givetvis att lördagens inledande vackra väder håller i sig, och erbjuder både tillresta som närboende besökare ett flödande solsken.
 
 
 
 För oss som gillar dans blir det kultur-behovet dock inte tillgodosett på orten, så vitt vi vet. Därför ställer åtminstone vi kosan till "Furnäs", Folkparken i Bengtsfors, på lördagskvällen! Här spelar Holidays orkester upp till dans, på den anrika dansbanan. Något klockslag har vi inte hört, men vi siktar på trolig dansstart kl. 21.00!
 
Den vackra Bengtsforsparken.
Holidays Orkester
 Grabbarna i Holidays är alltid trevliga att dansa till.
 
  Är det några fler som går i dans-tankar så vore det kul om vi sågs i Bengtfors-parken ikväll! Vacker septemberkväll med dans, är väl så god kultur som något, eller....
 
 
 Fast för oss känns helgens stora Kulturevenemang som vår uppstart på höstens Bugg- och Danskurser! Söndag klockan 16.30 inleder vi med vår nybörjarbugg, "Bugg 1" som är vår inkörsport till Buggen! Vi startar från början med vår sätt att dansa Bugg, och inga förkunskaper behövs. Lätta skor och ett gott humör, så kommer Du långt!
 Kl. 18.00 buggar vi vidare med vår fortsättningsdel, och här står vår Bugg 3:a på tur. En kursdel där vi breddar Ditt förråd av Buggturer och därmed ökar Din möjlighet till variation i Buggen.
 Vilken kursdel Du än väljer sätter vi dansglädjen i första rummet! "Dans med hjärtat" ,är vår paroll!
 
 Som seden bjuder avslutar vi med "Motionsdans" klockan 19.30! En tradition hos BUGG's som vi träget håller fast, och som uppskattas av allt fler. Denna premiärkväll har vi botaniserat en hel del i årets, och framför allt sommarens utgivna danslåtar. Vi tror vi kan lova en dansant Motionsdans, denna söndag! Välkommen att dansa med oss på söndagskvällen på Syltoppen!
 En diger kulturhelg där vi spar det bästa till sist, eller som vi säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

RSS 2.0