Att Motionsdans kan vara så kul!

 Gänget som stannade kvar!
 
En god skara dansare utnyttjade sin danstid väl!
 
 Om man hade pratat med mig om motionsdans innan min egen danstid, så hade säkerligen min inre bild av verksamheten visat något annorlunda. Bilden av buggande par, som dansar till rockiga toner, där flera av dem är i tonåren, hade nog inte poppat upp i mitt huvud. Precis så är det ändå på BUGG's Motionsdans!   
 
           

Gänget tar tillfället i akt till ytterligare träning, motion på köpet så att säga!

 Hur man får dans att fungera, finns nog ingen generell lösning på. Att vi skulle sitta inne med rätta svaret, vore totalt fel att ens påstå! Fast om man funderar kring ämnet kommer vissa ingredienser upp.
 En viss regelbundenhet i verksamheten, kan vara en bit i pusslet. Om man deltagit en gång, märker man den behagliga enkelheten i dansen. Inget man behöver känna sig orolig att delta i, utan dansen kan bli naturligare. Då är det lättare att gå på dansen igen, och då är det ju en förutsättning att aktiviteten är återkommande.
 
En skön blandning av kursdeltagare och tillresta motionärer.
 
 Sedan är musiken en viktig del, tror vi. De flesta dansare får sina favoritband efter hand. Själva gillar vi "Black Jack" lite extra. De danser med dem vi besökt, har orkestern genomgående levererat dansant musik i lagomt tempo. Lite av det stuket på musikblandning har vi försökt att uppnå under våra danskvällar. Dansmusik med skön taktkänsla i dansbart tempo, gärna med en positiv text i refrängen. Kan vara en bit i pusslet till en bra dans. Vilken är din favoritorkester?
 
                                    

 
Monika och Tommy besökte oss båda i söndags på Motionsdansen.
 
 En viktig del i pusslet mot bra dansarrangemang, är givetvis kunskapen till dans. Om inte ett visst kunnande finns, infinner sig knappast varken suget eller intresset för dans. Därför tror vi att danskurser är viktiga.
Utan dansare blir lätt dans-tillställningen ett party med dansmöjlighet. Då sviker dansarna efterhand och danserna dör ut. Ju fler som lär sig dans, ger fler som kan och vågar gå på dans. Om sedan dansarrangören själv kan dansa, är ett stort plus.
Så danskurserna är det frö, som sedan får dansarrangemangen att blomstra! Ett samförstånd mellan dessa aktörer är ytterligare en bit i pusslet, tror vi.
 
                                     
Så kul med våra yngre deltagare!

Claes för i buggen, och Pia bjussar på ett leende till Ulla! Vi tackar!

 Trivseln är förstås en jätteviktig ingrediens i den goda dansen. Här finns oändligt många parametrar att jobba med. Att arrangören själv är närvarande och kan läsa av stämningen blir en hörnsten förstås.
 Utöver musiken brukar temperaturen och luften ofta diskuteras. Möjlighet att gå ut i friska luften är viktigt. Tillgång till dricksvatten är en mycket stor fördel. Ett dansgolv fritt från spill och flaskor uppskattas. Men som sagt, här är beståndsdelarna många.
 Sedan är väl själva atmosfären viktig, en stor fråga som vi åxå kämpar med.
 
                                    
Två dansande gubbar med fin årgång! Kanske den bästa? ;-)

 Har Ni några tankar och funderingar angående en lyckad dans, vore det kul att höra dem! Vi funderar och försöker fixa till det bästa, men har naturligtvis lång väg kvar. Dina funderingar hjälper både oss, och eventuellt andra bloggläsare som arrangerar danser, att bli bättre inom vårt område. Välkommen med kommentarer!  
 
 Slutkläm med rockmedley ger puls som final!
 
 Gänget som stannade kvar pustar ut efter väl genomfört lopp! En slurk vatten eller godis ur skålen, för nu har vi gjort av med både kalorier och vätska. Hemfärd och en dusch, så känner man sig så där skönt slö.
 
 Hemma knäpper vi på kameran och snabbtittar på bilderna från ännu en Motionsdans hos BUGG's! Det ser ut som vi har haft kul.....
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Verkar stämma rätt bra med: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Snart e de Söndag;-) ha de gött

2012-09-13 @ 21:00:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0