Motionsdans med Western-touch!

 Motionsdans som gillas av än fler!
 
 Till att börja med var det riktigt trångt på dansgolvet!
 
 Att det finns ett visst sug efter sällskapsdans, är vi övertygade om. Hösten hade en uppåtgående trend, som verkar fortsätta under vårens Motionsdans. Så på söndagskvällen stannade ett stort antal kvar från kurserna, och några ytterligare dansgäster tog sig en resa upp till Syltoppen för ett trivsamt söndagsnöje. 
 
 John och Mia stannade åxå kvar efter söndagens sista kursdel, och dansade.
 
 Anna tog en dans med Tommy.
 
 Hos oss snurrar givetvis tankarna i vida cirklar om dans. För att få dansen att utvecklas, krävs en kombination av kursverksamhet och därefter ett utbud av dans, tror vi. Det är åxå det mottot vi har arbetat efter, i den lilla skalan. Helt klart är det del av glädjen när vi ser alla våra Dansvänner dansar och har kul, ett litet bevis på att vår grundtanke bär frukt. För dans är något vi gillar, och tror på, både som motion och socialt nyttigt nöje. 
 
         
Tommy och Emelie samt Jenny och Magnus besöker Motionsdansen. 
  
 Vår ort har egentligen bara en danslokal med större kapacitet. I övrigt finns bygdegårdar med lite längre resavstånd, och samtidigt lite i minsta laget om man vill satsa på dans till orkester. Så att anordna dans i egen regi, är inte helt enkelt. Vad som står oss till buds, är därför detta vi gör just nu. Anordna Motionsdans i det lilla formatet, med egen ihop-komponerad cd-musik från vårt lilla musikbibliotek.      
 
 Björn-Ove och Monika är trogna gäster på våra danserbjudanden.
 
         
 Därför dansar vi vidare i vår lilla dansvärld, och försöker forma den efter bästa förmåga. Motionsdansen är en del i programmet där vi kan forma evenemanget efter egna idéer. Som till exempel denna kväll då vi gav första delen en "Touch av Country".
  
Marie-Louise bjöd "lekledar´n" på en bugg.
 
         
 
 Därför gjorde vi en liten djupare dykning i låt-arkivet förra veckan, och letade dansant musik med mer eller mindre anknytning till Country-genren. En musikstil vi båda gillar, om den har skön dans-rytm. Flera av våra kända dansband har givit ut sina tolkningar av evergreens i musikstilen, och de var givetvis självklara val.
 
Beng-Åke är i slutskedet på "Avig fattning med piruette", bara piruetten återstår för Monika.
 
         
Henrik och Lena                                           Sakarias och Anna 
 
 Sedan har vi under åren köpt en hel del musik passande till Linedance, och här finns en hel del låtar med gott gung. Här letade vi upp de mer renodlade country-låtarna som satte skön prägel på söndagens musikaliska "Western-kavalkad". Ett par positiva omdömen dök upp på BUGG's facebook-sida. Vi Tackar för dem!
 
 Marie-Louise och Stefan gillar buggen i Säffle. 
 
John och Kate dansade självklart Motionsdans i söndags.
 
Fartig bugg med Tommy, Anna, Magnus och Jenny.
 
 Som vanligt byter vi upplägg så där mitt i Motionsdansen och siktar in oss på "Bara Bugg", och sa samtidigt Good Bye till Western Music Show för denna gången. Mer traditionella bugglåtar fick nu ta över underhållningen och servera skön buggtakt till våra dansare. Måhända med lite ökande takt vartefter...
 
 Elisabeth och Claes till vänster och Martin och Lena till höger, alla i buggtagen.
 
 Glada buggare med Bengt-Åke och Lisa samt Tommy och Lena i förgrunden. 
 
 Även om några ben blev lite tröttta alltefter kvällen led, så var nog detta en rekordkväll för Motionsdansen hos BUGG's. Vi är naturligtvis jätteglada för detta, samtidigt som det övertygar oss än mer att dans är ett uppskattat nöje. Vi ser med förhoppning fram mot nästa söndags Motion, då vi presenterar en mer ordinarie låtlista. Utvalda musikaliska praliner till alla våra motionerande Dansvänner.
 
 
 "Anknäbb" förevisas.
 
 Björn-Ove under sekvensen "Paketet" i dubbelbuggen med Annica och Monika. 
 
"Markera på mej" i ingången på "Bågen
 
 Vi säger stort Tack för en trevlig danskväll med alla Motionsdansare, och siktar alltså på repris redan nu på söndag. Som nämnt, då en traditionell låtkavalkad med dansbandens bästa låtar i skön mix, bjuder upp till dans. 
 Nästa musikaliska tema-kväll siktar vi på i samband med att Melodifestivalen gästar Karlstad den 3:e mars, då vi lite traditionellt bjuder på en Motionsdanskväll med Schlagern som tema. Mer om detta längre fram.
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Vi som sätter buggen i centrum, säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Åter igen,jäklar va kul vi har ;-) ha de gött

2013-02-13 @ 21:10:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0