Gôtt "Lut" hos BUGG's!

 
 Söndagen bjöd på trevlig dans, både under Kurs och Motion. Inga problem att få trevligt med ett så gôtt gäng som vi har hos BUGG's. Sista kurskvällen erbjöd ju åxå ett litet nytt bugg-hyss i form av nya "Luta".
 Så det känns alldeles riktigt att säga det är "Gôtt "Lut" med BUGG's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
Att vi sedan tycker att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's" ,ja det vet Ni ju redan!
 

Fortsatt populärt avslut på söndagen.

 Mysigt välfyllt på Syltoppen.
 
 Emelie och Hans i bakgrunden samt Bengt-Åke och Monika i förgrunden under söndagens Motionsdans.
 
 Glatt kunde vi konstatera att intresset för Motionsdans höll i sig även denna andra upplaga av evenemanget. Ett antal från höstens Bugg 2:a har valt att delta i vårens DansMix 1, vilket i sig är ett utmärkt alternativ på fortsättning hos BUGG's. En positiv följd blir ju att ett deltagande i Motionsdansen blir alldeles följdriktig.
 DansMix'ens sista toner har just klingat ut, då ljuset dämpas och Motionens första toner bjuder alla upp till en foxtrot. Danskursens täta aktivitet byts ut mot stillsam dans. En skön del på söndagskvällarna hos BUGG's! 
 
 Lena och Claes under söndagens fox-del.
 
 
 
 Att det sedan dök upp flera som dansat med oss under tidigare kurser, gladde oss åxå. Extra varmt välkomna till Er! Motionsdansen annonseras ut som en separat del av kvällen, och går således utmärkt att välja separat. Dans i vår form, som vi kallar vanlig sällskapsdans, är ju inte så ofta förekommande i trakten. Så visst hoppas vi att vi kan fylla ett behov med våra Motionsdanser. Vilken bakgrund Du än har, är Du självklart Välkommen till oss för att dansa. Söndag kl. 19.30 på Syltoppen, är tid och plats för Dej med dansintresse!  
 
         
 
Bengt-Åke och Ragnhild stannar båda från tidigare kursdelen.
  
          
 
 Sedan har ju Motionsdansen en viktig roll att fylla som fortsättning på kursdelen åxå! Under kursen forcerar vi fram, och hinner förstås inte ge all den tid till träning som behövs för att alla ska få sina dansfigurer att sätta sig ordentligt i ryggraden. Därför blir självfallet Motionsdansen en viktig del av våra danskurser för dess deltagare. En av orsakerna att den ingår i Er kursavgift, och självfallet uppmanar vi alla kursdeltagare att ta vara på detta tillfälle till extra dansträning. Som sagt, tillfällen till dansträning i bygden är ju inte direkt översvallande... 
 
 Buggen i Motionsdansen är uppskattad, här med Veronica och Sakarias.
 
         
 
          
 
Johan och Josefin tittar upp till Motionsdansen under söndagskvällarna.
 
 Till dansen försöker vi att blanda in några av dansbandens nyaste låtar. Både Kindbergs och Flamingo har nyligen givit ut nya plattor, och från dessa valde vi några spår denna söndag. Även om vi blandar in några äldre välkända låtar, så lägger vi självklart till några nyare danslåtar åxå. Som vi brukar säga: "Gärna gamla godingar, men blandat med ny och fräsch musik!"
 
          
 
          
          
 
 Just musiken tror vi är viktig för att få till en bra danskväll. Hur vi lyckas kan ju bara våra dansgäster säga, men tanken är att bygga en bra början av kvällen, som bara blir bättre ju längre kvällen går. Låter lite pretentiöst måhända, men då tröttheten kommer hos dansarna är det viktigt att musiken sporrar oss ta en dans till, och ännu en till...  
 
 Lena och Sten samt Tommy och Lotta, två grabbar som gärna kommer och tar en Motionsdans.
 
         
 
 Bugg med energi, här med Monika och Bengt-Åke
 
  Dansmusik är ett debatterat ämne. Musikformen smutskastas ofta i media, och får en lite nedsättande
landsorts-stämpel på sig. Spelas dansmusik i media, väljs ofta någon låt med åtskilliga decenier på nacken. Inte konstigt att musiken då får en lite mossig stämpel, av alla som ogillar kulturformen dans.
 Kanske en av anledningarna att vi strävar efter att ge ett prov på att musiken förnyat sig åtskilligt under de sista 20 åren! Nya band som spelar mycket bra har dykt upp under tiden, dansband behöver inte ha rötter i mitten av förra seklet för att vara bra... 
 
         
 
Bugg till sköna tongångar för Gerd och Bengt-Åke
 
         
 
         
 
 Kvällen lider mot sitt slut, och tempot i buggen stiger en smula. Vi har redan dansat "Bara bugg" dryga halvtimmen och en å annan svettfläck har kommit på tröjan. Nu plockar vi fram en svit med, förhoppningsvis, sköna låtar som inspirerar till mera bugg. Benen känns tyngre och andhämtningen har stegrats samtidigt som energinivån i kroppen sjunkit. Ett sista medley tömmer kraftreserven, och Motionsdansen har gjort skäl för namnet. Vi har gjort ett träningspass av ren glädje. Dansglädje kallat! 
 
 En Dubbelbugg för Björn-Ove är självklar ingrediens av danskvällen!
 
 Stackars Annika får utstå lekledar'ns prov av nya buggturen "Luta".
 
Vi instämmer med Hans och säger Hej och Tack för denna söndag!
 
 Vi hoppas förstås på gemensamt återseende nästa söndag igen! De båda kursdelarna inleder givetvis kvällen, men vi avslutar förstås med Motionsdans igen! Så är det hos BUGG's och skall så förbli. Så det så!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Till Dej som gillar bugg, säger vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" För bästa resultat!

En tät DansMix 1 i söndags!

Det blev en verkligt fylld kurskväll för DansMix'en!
 
 Ulla bjöd på Shakin' Stevens som passande uppvärmnings-musik.
 
 Lite förändrad besättning, samt några nya deltagare kunde vi konstatera under uppvärmningen för DansMix 1:an. Nya deltagare är alltid Välkomna hos BUGG's, och vi hoppas att ni gillar våra danskvällar!
 
         
 
 Här buggar Leif och Marie-Louise upp värmen.
 
 Vår strävan är att danskvällarna skall hålla ett visst tempo. Vi skall försöka använda Er tid så väl vi kan, och ge den innehåll så gott vi nu kan. Så få onödiga pauser som möjligt under kursandet. Därför blir det att vi "hyssjar" då det blir lite pratigt, det är ju så att säga Er tid som rinner iväg... Danskvällarna hos BUGG's hoppas vi har sin egen profil, och som sagt, vi hoppas att Ni gillar upplägget hos BUGG's! Fart och fläkt i dansen är vår melodi! 
 
 
 Stellan och Victoria i vänster / högerfattning, månne ett handbyte på gång...
 
 Förra gången visade vi ett enkelt sätt att skifta handfattning, under buggandet genom frivarv. Fast ska det ske med lite mera stil, använder vi förstås en buggtur istället. Två figurer har vi till hands för detta ändamål, och först repeterade vi skiftet från killens höger hand, till hans vänstra hand. "Handbyte bak killens rygg" är buggturen som är som gjord för ett sådant handbyte, och som dessutom ger oss flera viktiga noteringar.
 Först och främst tydligheten i samarbetet i buggen, då vi rör oss gemensamt och kortar gentlemannamässigt av damens färdväg. Att vi sedan får en tajtare bugg, det är bara bonus! Sedan noterar vi åxå tjejens framsteg på högerfoten, innan högervarvet inleds. Det fenomenet lär vi att återkomma till...
 
 Peter och Elin ser ut att vara på väg och räta ut en "avig fattning."
 
 Jan och Anna samt Roger och Veronica i buggartagen.
 
 Att sedan byta tillbaka från vänster till höger hand för killen, använde vi "Handbyte bak tjejens rygg" till. Här blir det en utmärkt buggtur till att demonstera vikten av att starta med rätt dans-riktning. Tjejen passerar ju killen med lite fart, och sker inte detta i dansriktningen kan följden bli kännbar. Krockar i buggen försöker vi att undvika i alla lägen. Ett av många detaljer, är att starta upp sina buggturer i rätt riktning. Här hade vi ett talande exempel på detta...  
 
          
Roger och Maria buggar för "Lag Olsson" i denna andra halvlek. 
 
         
 John och Maria samt Martin och Kate
 
 Hela DansMix 1:an har ju grundtanken att repetera buggturerna från Bugg 1 och Bugg 2. Fast ibland kan det vara kul att ge våra "gamla buggrävar" något nytt att klura på. Så denna gång presenterade vi "Luta" för alla våra deltagare i DansMix'en. Föga intresseväckande namn förvisso, men många glada miner framkallade själva buggturen! Ja, tur och tur, mer ett litet kul hyss under buggen, men visst kan de där hyssen ge buggen den där lilla extra knorren!    
                  "Ge buggen en knorr med BUGG's!"             ( Var får man allt ifrån?)
 
 Veijo ger Maria kraftfull lutning! 
 
 Linda får till rätta benförningen i sin och Jörgens "Luta".
 
 Då vi hade "Lutat" färdigt stod kaffet på lut. Tjejerna i koket hällde upp varsin kopp med lut, och sedan var det skönt att luta sig tillbaka i stolarna. Ett skönt avslut på första halvlek!    
 
 Gänget i södra alkoven,
 
      och gänget i den norra.    
 
 Gänget som tar kaffet på stående fot.
 
 Hitch med Hoo!
 
  DansMix skall var just den mix av danser som namnet säger. Därför har vi blandat in en av våra varianter av Linedance i kursen. Linedance i sig är ett större kapitel i sig, och skulle väl kunna fylla sin egen kurs.
  En riktigt trevlig variant av dans, om man ger den en chans. Det ligger nog runt tiotalet line-varianter i bakhuvudet på oss, och det skulle vara riktigt kul att damma av dem någon gång. En loge i ljummen sommakväll med country-musik och nygrillade hamburgare, vore en härlig tillställning!  
 
 Mia och Björn-Ove i förgrunden, och lekledar'ns pondus bristfälligt beskärd.
 
  Så under denna kursdel nöjer vi oss med ett litet smakprov på Linedance. Klurigt att memorera stegen, men då det fungerar till slut känns det dessto bättre. Så vi tar ett försök nästa söndag igen, häng med på nytt då!
 De kurser i Linedance vi besökt har det varit övervägande damer, dess mer glädjande att vi fått killarna upp i dansen!  Vi hoppas Ni gillar våran "Electrik Slide!
 
 Skön takt i line'n med go' country-musik!
 
 Så var det detta med tiden igen. Högersvängen i foxtroten var annonserad denna kväll. Lite prov på foxtrot i baklänges variant, till att börja med, eftersom den blir en del i högersvängen. Ett halvt högervarv på första "Fox-omgången" (1.2.3å)  med första vridningen på takt två. 1 omgång rakt bakåt. Sista halv-varvet inleds på takt 1 och fullbordas på 3å. Kort om tid förstås, vi ber att få återkomma i ärendet...  
 
 Men visst ser det stiligt ut under foxen.
 
          
Lena och Sakarias                                             Annica och John.
 
 John-Erik och Linda under kvällens korta foxtrot.
 
  Det sägs att "Traditioner är till för att brytas". Må så vara, men hos BUGG's avslutar vi med bugg, hur ont om tid vi än har. Så lite tid, att vi inte hnner med några buggsteg, finns inte i vår värld. Ulla bjöd på ett smakprov från "Elisa's" kommande cd, med låten "Be mig, Se mig, Ge mig" som har skönt bugg-sväng. Fart i buggen blev det som avslut på denna andra kurskväll av BUGG's DansMix 1! 
 
 "Be mig, Se mig, Ge mig, mera bugg!" 
 
 Stort Tack till hela gänget för en heltrevlig kurskväll igen! Vi ställer siktet på nästa söndag igen!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å helt klart lutar det åt att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Fart på Bugg 1:an!

Ett duktigt gäng, årets Bugg 1:a! 
 
Skön fart på buggen för vårt härliga bugg-1-gäng! 
 
 Andra kurskvällen är gjord för våra bugg 1:or härmed, och vi kan konstatera att det är härlig fart på gänget. Dryga tjugotalet deltagare i årets bugg 1:a samt därtill några av våra erfarna buggare som hoppar in och ger värdefull handledning. En stor orsak att årets bugg 1:a flyter på så bra, så därför sänder vi ett stort Tack till Er.
 
          

          
 
 En lite uppsnabbad repetition av premiärkvällens grunder, fick givetvis börja denna andra kurskväll. Som påpekat tidigare lägger vi stor vikt vid grunden i vår bugg. Somliga skyndar fram och vill börja med buggturerna lite snabbare, men här tror vi på att skynda långsamt. Så lite extra takttramp fick det bli, och det såg riktigt bra ut!
 
"Daddy's girl" Johanna får fart på "Daddy" Martin.
 
 Vi hade lagt till "Cirkelbuggen" som del av grunden förra söndagen. Ett viktig grundsteg som ger den sköna pendeln i buggen, så här noterar vi lite extra det viktiga baksteget för tjejerna. Vi lär att återkomma till just det steget, då det återkommer i ett flertal buggturer och är növändigt för att få rätt "gung" i buggen.
 
          
 
 Den första egentliga buggturen "Karusellen", gjorde sitt uppdyk redan förra söndagen, och då i varianten med "omtag". Dessa tre delar gjorde tillsammans en liten serie som gänget fick bugga i söndags som avslutning. Ett utmärkt tillfälle att här strax innan pausen, låta gänget ta denna lilla serie i repris. Ulla serverade några bugglåtar med bra takt och gänget buggade på.
 Vi poängterar om och om igen detta med att bugga tajt. Korta steg och korta armar, ger en snygg bugg utan att onödigt utrymme krävs, och framför allt har man lättare å hänga med då tempot i musiken ökar. Ulla spelade upp några takter och lät musiken komma upp i ca. 140 bpm. Då får orden om tajt bugg, en påfallande innebörd! 
 
Vårt unga garde får åxå fint flyt i buggen, här med Hampus, Emelie, William och Alva.
 
Hampus och Emelie i snygg Cirkelbugg!
 
 Dags för kvällens viktigaste punkt, som vi brukar säga. Nämligen vår återkommande kaffepause. Kaffe med dopp dukades fram i "serveringsluckan", och Karlsten visade vant vägen dit.
 Som vi ofta påpekar, vill vi att BUGG's ska vara en helhetsupplevelse med dans som gemensam nämnare! Kaffe under en stund vid borden, är en viktig ingrediens i byggandet av en ny del av dansgänget. Så mycket finns att ventilera om buggen vi nyss dansat. Något var svårt, något var lätt, prat som ger nya kamrater i dansens värld. Ett fenomen vi kan höra efter en tids dansande, att det blir många att säga "Hej" till under vardagsmöten framöver.  
 
          
Veijo och Lena                                      Karlsten och Gerd
 
 Efter pausen och lite sedvanlig uppvärmning, blev det dags för nästa buggfigur. Här lägger vi till nästa variant av "Karusellen" med lägger sedan till "Frivarvet". En liten knepighet i denna figur redde vi redan från början upp, och lät tjejens frivarv och killens takttramp på plats, ske under två takter. Vid nästa omtag började vi om räkningen från 1 igen, och det såg ut att fungera fint från början. Lite mer träning på figuren följde på detta så klart!   

Jonas och Åsa under söndags bugg.
 
 Ett litet avbrott i nya figuren, då vi testade på detta med Höger / Högerfattning. En av de två vanligaste handfattningarna under buggen, och vi provade på att bugga både Grundsteg och Cirkelbugg med denna fattning. Torr-träning att börja med och musikalsk dito därefter. En viktig del i buggen att kunna föra sin dam med bara högerhanden, och givetvis lika viktigt för damen att kunna följa med bara en hands förning,
 
Vi provade även på Höger / Högerfattning 
 
 Så kunde vi slutligen börja att lägga samman vår bekanta "Ramsa", som blir en hjälp att komma ihåg bugg 1:ans buggturer, allra främst för killen. Vår inledande visning och gruppens gemensamma genomgång därefter. Ett sätt att memorera bugg, som blivit en tradition för oss i BUGG's! Som vi även vet varit uppskattat bland deltagarna!
 
Nu blir det mycket att hålla reda på i Er bugg! 
 
 Tiden går som bekant med dubbla hastigheten hos BUGG's, men sista minuterna kunde vi ägna åt nyvunna kunskaper till medryckande musik. Jovisst ser buggen riktigt bra ut, och efter bara två kurskvällar! Duktigt gäng!
 
 En härlig buggbild får avsluta referatet från BUGG's andra kurskväll för Bugg 1:an!
 
 Vi hoppas NI alla hade en lika trevlig kurskväll som vi hade med Er! Det är så kul att få delge Er kunskapen att kunna bugga, något vi haft så mycket roligt med. Något vi är övertygade Ni åxå kommer att få i en snar framtid!
 
Vi säger stort Tack för kvällen och hälsar alla Välkomna nästa söndag igen! BUGG's / Ulla å Arne
 
Och upplyser alla fundersamma: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Jodå!
 

Aktivitetsplan 136


MMS-hälsning..

Hälsning från Ote och Inge.
"En danshälsning från Forshaga och Claes Lövgrens"
      

En välbesökt Motionsdans!

Många valde att stanna på Motionsdansen!
 
 
Som vanligt startade vi upp med foxtrot för gänget.
 
 Kursdelen avslutades med några pigga bugglåtar, som satte fart på blodomloppet. Så visst kändes det att vi varvade ner en smula då Motionsdansen började på söndagskvällen. Lite av meningen med det hela, i början av denna avdelning. Dans skall åxå vara en avkoppling från vardagen, och vad passar då bättre än att få bjuda på några sköna fox-låtar. Vi dämpar belysningen en smula och låter den nyss använda kurslokalen byta skepnad till mysig danslokal. En av de stora fördelarna med vår trevliga lokal uppe på Syltoppen, som lätt anpassar sig till våra båda aktiviteter.  
 
         

          
Så trevligt då det blir fart på dansen redan från starten. 
 
 Så med de rätta låtarna ur högtlarna infinner sig strax en god stämning för foxtrot. De flesta har dansat med oss en längre tid, och gillar verkligen dansen.
 Ett tecken på att ett behov av dans finns, något vi har trott på hela tiden. Att sedan lyckas hela vägen, har många etapper. Passande lokal, lockande musik från cd eller levande band, en återkommande aktivitet på passande tider, många parametrar som skall fungera ihop. Vi kommer självklart aldrig att gå hela vägen, även om vi börjar förstå att "detta med dans" inte är helt lätt och få till.  
 
Caroline och Vejo dansar förbi Ullas kamera 
 
          
 
 Vår lilla roll i det här pusslet med dans, är förstås först och främst att försöka lära fler att dansa. En grundförutsättning för ett levande dansliv. Samtidigt hoppas vi att avdramatisera dansen en smula. Ger förhoppningsvis fler människor insikten att dans är en aktivitet som är lätt att utöva, och utan behöva använda konstgjord stimulans. Önskan vore ju ett rikare dansutbud, fler aktiva lokaler och fler levande orkestrar. Tänk Säffle som "Dansstaden Nr 1"! Något för våra politiker att fundera kring i dessa lite dystra tider...
 
Vi säger hej till Emelie, som nästan växt upp med BUGG's. 
 
 För visst känns det som dansen fått ett uppsving i omgivningen. Flera aktörer som lär ut dans, och ger behov av ett ökat utbud av dans. Om nu leverantörerna av dansevenemang har känselspröten någorlunda avdammade, borde utbudet kunna ökas. Gärna i sammarbete med kursverksamheten, för dessa delar borde vara tätt knutna tillsammans. Å sedan representerar vår danstyp bara en del av kakan...
 
Camilla och Pierre i svängom
 
 Vår uppfattning är självklart att vår dansform är värd att vårda. Ett stycke svensk kultur med stark folklig förankring. En kulturform som, tid som oftast, får kliva åt sidan för andra kulturformer, men ändå står stadigt kvar. Musikstil som misshandlas av storstadsmedia, men ändå lockar stor publik år efter år.
 Min egen fundering kring den styvmoderliga synen på dans, är en blandning av både okunnighet och avunsjuka. Därför blir kursverksamhet i dans, ett sätt att motverka båda dessa eventuella orsaker.   
 
 En härlig dansbild som ger positiv förhoppning av dansens framtid!
 
          
 
Sakarias och Elisabeth buggar loss
 
 Sällskapsdansen är inte bara värd att vårda som genuin kultur, utan även som en social verksamhet utan motstycke. Ett sätt att bredda sin vänkrets, som jag har svårt att se motstycke till. Ett sätt att få vänner i sin nära omgivning, som att få vänner i hela landet. De gränserna sätter Du själv.
 
 
          

 Möjligheten i att skaffa sin livspartner genom dansen, är för somliga en viktig del. Å vad är väl ett bättre sätt än att träffa sin tillkommande, "live", så att säga? Här är dansen åxå svår att slå.
 Har man sedan lärt sig att dansa kan man sedan göra detta viktiga val i nyktert tillstånd.
 
 
Lena lämnar köket en stund och tar en bugg med Claes. 
 
 Nåväl, i brist på storskaligt angagemang, fortsätter vi att vårda dansen i det lilla formatet, Närmare bestämt på söndagarna på Syltoppen. Det tänker vi att fortsätta med, om Ni vill fortsätta att komma till oss och dansa med hela gänget hos BUGG's. För visst hade vi en trevlig söndagseftermiddag?  
 
John med skymd danspartner samt Mia och Bengt-Åke 
 
 
Ewa och Veijo buggar till vänster och Peter å Ann-Louise "Katapultar" till höger 
 
 
Björn-Ove bjuder Josefin och Ragnhild på lite Dubbelbugg 
 
 
"Midjetaget" i dubbelbuggen är en klurig figur!
 
 Nästa söndag vårdar vi vidare och inleder med kurs i bugg klockan 16.30. Här inbjuder vi alla som är intresserade att lära sig att bugga, och repriserar därför en hel del ur första kvällens grunder i bugg. Stort Välkomna alla danssugna, säger vi! 
 
Linda och Karlsten pustar ut efter ett buggpass. 
 
 Hoppas Ni, liksom vi hade en trevlig söndag tillsammans med det sköna dansgänget hos BUGG's! En fortsättning följer som sagt nästa söndag, vi ses då!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Som egenkärt och enträget tillägger: Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 

DansMix 1 premiären blev en tät historia!

 Oj, så mycket folk som kom!
 
Elin och Tommy tog en premiärdans på söndagen.
 
  Alltid lika spännande innan starten att se om vi får några deltagare till våra danskurser. Till årets uppstart av DansMix'en hann vi inte med att fundera spciellt mycket. Redan innan klockan blivit 18.00, som var utsatt starttid, började ett stort antal danssugna göra entré i lokalen.
  Så lagom till skiftbytet var det riktigt kaotiskt trångt ett tag på Syltoppen. Fast efter några uppvärmnings-buggar, började ordningen återställas och vi kunde konstatera att ett trevligt dansgäng hade samlats. En härlig blandning av gamla bekanta, höstens nybörjare samt helt nya deltagare. Vi passar på att ytterligare en gång hälsa alla dansare hos BUGG's varmt Välkomna!   
 
Åke och Annica samt John-Erik och Cecilia buggar i förgrunden.
 
 Att spika någon fast kursplan är inte lätt, innan vi vet vilka som dyker upp till våra DansMix-kvällar. Vi brukar säga att vi formar, denna lite udda danskurs, efter deltagarna i möjligaste mån. En fast punkt i programmet är givetvis repetitionen av buggturer från 1:an och 2:ans buggkurser. Då många deltagare var från höstens bugg 1:a samt även nya gäster, blev en snabb genomgång av grunderna i vår bugg en naturlig början.
 
 Lisa och Andreas med fart i buggen.
 
 Anna och Martin fortsätter med vårens DansMix 1
 
 Det blev en härlig fart på golvet när vi fått upp värmen!
 
 Vi pratade lite kring grunden i buggen under de första parbytena, och lät gänget bugga ur eget minne där emellan. På detta började vi att plocka buggturer ur de båda första bugg-kurserna, demonstrerade å resonerade kring dem. Ulla varvar med sköna bugglåtar, så ska de va!  
 
          
 
Kul att Kate och John buggar repris hos BUGG's. 
 
 Glada miner under DansMix 1:an!
 
 Annica och Veijo passar på att ta en trevlig bugg tillsammans.
 
  -"Med en trevlig danspartner och ett glatt golv, går tiden fort!"  blev sista kommentaren innan det var dags att ta en välförtjänt pause. Ann-Louise och Lena stod redo att servera kaffe med dopp, till ett fikasuget gäng. En stund att snacka en stund med alla vännerna i gänget igen. Visst är det kul att återses efter ett långt helg-uppehåll!
 
Gänget testar beprövad Linedance 
 
  Några foto blev aldrig tagna då DansMix-gänget dansade Linedance. Vi ska försöka bättra oss på detta, men det blir alltid en aktiv händelse då det är dags för Linedance.
 Denna Linedance, "Electrik Slide", är en av flera vi har på lager, men det är just denna vi väljer att låta nybörjare prova på. Inte alltför många steg att memorera, utan det brukar gå att få till den. Sedan är det en Linedance som brukar efterfrågas då vi ordnar egna danskvällar, och då är det kul om så många som möjligt kan hänga med. Lite country-toner passar bra till Linedance tycker vi, så Ulla serverade detta.  
 
 Dags att prova på lite foxtrot för gänget.
 
 Vår DansMix är ju meningen att vara just en mix av danstyper. Buggen är givetvis vår "paradgren" som vi gillar och behärskar mest. Fast lite foxtrot försöker vi givetvis få att fungera åxå. Denna premiärkväll lät vi alla få prova på takten, och att dansa rakt, utan vändningar.
Många av Er behärskar självklart detta sedan tidigare, men målet är ju att lyfta kunnandet hos hela gänget. Så detta får bli starten, och vi fortsätter förhoppningsvis med högervarvet nästa söndag. Å visst såg alla ut att gilla lite "styrdans"!  
 
          
  
 Roger och Kate fattar en stilig Fox-fattning.
 
 Avslutning med bugg är en självklarhet hos BUGG's!
 
 Stellan och Caroline tar gärna en bugg som avslut.
 
 Närhelst det ska dansas hos BUGG's, under kurs, Motion som Dansafton, så är det standard att avsluta med bugg. Ulla letar upp några låtar som lockar fram buggsuget. Ett stort antal sköna bugglåtar ligger i vårt lager, och ska det sedan buggas, letar vi gärna upp några med lite skönt sväng och allra helst med rockigt stuk. Buggmusik vi gillar, och förstår att många av Er åxå gör!  Självklar hoppas vi att Du åxå gillar BUGG's musik!
 
         
          
Ett gott tempo i buggen under sista minuterna av kursdelen!
 
 Ulla och jag Tackar för en mycket trevlig premiärkväll för vårens DansMix 1! En kurskväll med fart och fläkt, som vi hoppas att Ni åxå gillade. Så redan nästa söndag siktar vi in oss på nästa kurskväll med DansMix hos BUGG's!
                                                                                                                Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Även om vi blandar in olika dansstilar, säger vi förstås: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
PS. Även till Er i DansMix'en, påminner vi om att Ni är Välkomna i "Gruppen BUGG's" på facebook!

Premiär kväll med dubbel uppstart!

Inledning med vår Bugg 1:a!
 
 Ett gäng buggsugna elever kom till oss på söndagen.
 
 Klockan halv fem på söndagens eftermiddag startade vi upp 2013 års upplaga av BUGG's danskurser. Första kurs på plan blev vår Bugg 1:a, som fick agera premiärdansare. Ett gäng med bra blandning, där damernas lite större antal utjämnades med våra trogna killar, som hoppade in fyllde upp till jämna par. Sedvanlig inledning med focus på steg och takt.  
 
          
 
          
När inledningen var gjord, bjöd Ulla på dansmusik.
 
 Vi lägger som vanlig stor vikt att grundstegen får sin viktiga första tid av kursen. Hos BUGG's finns det många steg i buggen att gå vidare med, många buggturer att lägga till sitt buggbibliotek. Därför försöker vi ge den stabila grund vi senare ska bygga vidare på. 
 När vi har nöjet att dansa med våra BUGG's-vänner, då det bjuds på dans i bygden, är vi inte så lite stolta över våra kurs-deltagare. Här bjuds det på en underhållande och variationsrik bugg, och frächa buggturer avlöser varandra, i gott tempo. En nivå i buggen man inte når utan en bra grund, tror vi.
 Så våra nya dansvänner fick tragla lite grundsteg, både med och utan musik, som inledning på sitt nya buggäventyr. För visst kan man väl kalla danskunnandet ett litet äventyr i sig!  
 
Spännande första steg i buggen, och kolla in den utmärkta W-formen på armarna! Stiligt!
 
 "Grundstegen" fungerar fint, med simulerat tuggummi under varierande fötter. Dags att klura till det hela med "Cirkelbuggen". Nu skall killarna börja röra sig i ett nytt mönster, och sedan skall tjejerna föras runt om killen åxå! Brukar bli mycket för grabbarna att tänka på i det här skedet.
  Tjejerna får åxå ett nytt steg-mönster att träna in, och nu dyker det viktiga "baksteget" upp för första gången. Ett steg för tjejerna som är så viktigt att hitta. För det är här vi kallar fram den nödvändiga "pendeln" i buggen, den som ger det sköna flytet. Att jag återkommer till detta fenomen, är en lätt underdrift! 
 En stund med träning så trillar polletten ner, lite vanvördigt sagt, och det hela börjar flyta på riktigt fint. Tricket är väl att flytta fram målet en smula i taget, för att nå över "det omöjligas gräns". För det är väl dit vi alla vill nå....  
 
          
Minnsan börjar det inte att buggas efter pausen.
 
 Kafferast hos BUGG's givetvis! Hos oss siktar vi på mer än buggkurs. BUGG's ska vara ett plats att trivas på, komma en stund innan och sitta ner en stund, kolla in skön dans och höra härlig musik. Samt förstås sitta ner och snacka en stund med fikat i handen. Utöka sin vänkrets, något som dansen är så bra på!
 Som sista krydda på premiärkvällen lägger vi till "Karusell med omtag" och får en liten serie att bugga. Sista kvarten ägnar vi åt detta och visst börjar det bli bugg av det hela. Lite förmaningens ord från "lekledar'n" mellan partnerbyten, små detaljer som justeras. Så buggar vi vidare igen...
 
 Peter hoppar in i ringen och ger tjejerna en hjälpande hand i buggen.
 
 Vi hoppas att alla premiärdansare gillade kvällen och siktar på ett besök hos BUGG's nästa söndag igen. Då ska vi repetera det hela igen, och lägga till en ny variant på "Karusellen". Den första delen i vår "Ramsa" börjar ta form.
  Nästa söndag går det även utmärkt att hoppa med som nybörjare i bugg 1:an, då vi repeterar en hel del av kvällen. Så Hjärtligt Välkomna, ytterligare buggsugna deltagare, till Syltoppen klockan 16.30 på söndag!
 
 Sedan hoppas vi förstås att Ni gillar alla fina dansbilder! Hos BUGG's försöker vi att ha en aktiv och trevlig blogg. En plats i cyberrymden för alla som gillar sköna dansbilder och snack om dans...
 
 Och tillägger för alla och envar: "Ska de va bugg, ska de BUGG's!" Vår fasta övertygelse!
 
                                                                                                                    Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
PS. Klick gärna in Dej och gå med i gruppen BUGG's på facebook!
 
 

Aktivitetsplan 135

 
 
 

Det drar sig mot kursstart!

 
 
 
Ingen föranmälan!  Alla Välkomna!  Till BUGG's och "Dans med Hjärtat"!
 
Välkomna att trivas med BUGG's! 
 
  Äntligen stundar det dans med BUGG's igen! Vi tror att många längtar tillbaka till det glada dansgänget, efter jul- och nyårsuppehållet. Många av BUGG's dansvänner återkommer år från år, vilket är det bästa betyg vi kan få. Vår slogan, "Dans med hjärtat" är en slogan vi verkligen vill skall stämma in på BUGG's verksamhet! Visst är kursverksamheten en viktig hörnsten, att lära deltagarna att dansa är ju en förutsättning. Detta skall förstås utövas med glädje och nära till skratt. Det skall vara kul att gå på danskurs, här finns ingen prutmån!
 
Ann-Louise och Åke under höstens dans hos BUGG's
 
 Sedan är ju trivseln en mycket viktig ingrediens. Vi strävar efter en trivsam miljö, det skall vara trevligt att komma till BUGG's. Välkommen in att ta plats vid ett av borden, och språka en stund innan dansen. Här finns information utlagd med kanske några bilder från föregående kurs- och danskväll. På bildskärmar rullar trevliga bilder från förra danskvällen, brukar vara en populär samlingsplats. En liten omväg förbi godisskålen, det är bäst att hålla energinivån på topp... 
 
 Victoria provianterar.
 
 Dansandet tar på krafterna och det blir dags för kvällen viktigaste punkt. En liten pause med frisk luft och lite kaffe med dopp. Med dansgänget runtomkring, finns det alltid mycket att diskutera. Så att sitta med en kopp kaffe till hands, är en mycket viktig del av BUGG's verksamhet! 
 
Karlsten och Tommy låter kaffet smaka.
 
Josefin och Johan sitter och tar en pause.
 
 Bugg 1:an är en ypperlig början på äventyret!
 
  Som sagt stundar en ny omgång för BUGG's kurser redan på söndag den 20:e januari! För tionde säsongen har vi därför nöjet att hälsa alla dansintresserade Välkomna till våra danskurser på Syltoppen i Säffle!
 Först ut är vår trevliga Bugg 1:a som vänder sig både till Dej som är helt nybörjare på bugg, samt även för Dej som vill repetera grunderna i vår bugg. Här startar vi från grunden och bygger den stark. Vår bugg har många steg och därför är det viktigt att alla får en stabil grund i sin bugg. Så Välkommen att testa buggen hos BUGG's! 
 
 En bild från Bugg 1:an hösten 2012, med bland andra Anna och Martin
 
 Första kvällen i vår bugg 1:a inleder vi med att lära oss grundstegen och lägger därpå musiken, så det hela skall utföras i takt. Ett stort steg bara detta, om man inte dansat tidigare. Vi lägger till ytterligare en variant av grunstegen, och visar så den första av alla våra buggturer, samt ägnar träning på detta. Då premiärkvällen är gjord hoppas vi att Ni går hem å redan är är sugna på fortsättning.
 För vår förhoppning är att Du skall längta till BUGG's!
 
DansMix är vår egen dansidé!
 
 Bugg är en huvudingrediens i DansMix 1
 
 Hos BUGG's sätter vi buggen i första rummet! Så först och främst tar vi en repris av buggen från både Bugg 1 och Bugg 2. Bugg är lite av en färskvara och repetition av dessa båda kurser uppdaterar minnet.
 
Glada under under Fox'en hos BUGG's! 
 
 Sedan tar vi ett nappatag med Foxtroten förstås! För går man på dans, är det ju faktiskt så att hälften av danserna är just Foxtrot. Därför är Foxtrot viktigt att lägga till i sitt danskunnande. Denna dansform kräver sin träning innan den flyter bra. Så lite träning i grunderna och sedan lägger vi på lite figurer, så kommer Du åxå att gilla Foxtrot! 
 
Vi lägger gärna in lite Linedance i vår DansMix!
 
 DansMix är just en blandning av olika dansstilar. Några varianter av Linedance brukar dyka upp under DansMix 1, som sedan brukar efterfrågas upp under våra danskvällar. Ett deltagande i en synkroniserat Linedance är en upplevelse! Välkommen till BUGG's DansMix 1 redan nu på söndag, klockan 18.00!
 
Motionsdans som traditionellt avslut!
 
Varje kurskväll avslutas med Motionsdans hos BUGG's!
 
 Vi är ganska unika på orten, att så här traditionsenligt avsluta kvällarna med Motionsdans! Ett tillfälle för alla deltagare att träna lite extra på sin dans, men även för övriga Dansvänner att få ett tillfälle till dans.
 
Vi hälsar Dig Hjärtligt Välkommen till BUGG's!
 
 Radarparet Ulla och Arne i BUGG's!
 
 BUGG's skall vara mer än bara buggkurser! Ett härligt dansgäng har följt oss under åren, vilket bara växer år från år. Vi är glada att så många kommer och dansar och trivs med BUGG's! Lite av drömmen vi hade då vi startade vårt  BUGG's. Välkommen Du åxå att dansa och trivs med gänget hos BUGG's!
 
Vi lägger givetvis till vår fasta övertygelse: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Så är det!
 

MMS-hälsning..

En MMS-hälsning från dansen i Arvika,
då Lasse-Stefanz spelade, har Tommy skickat in!
 
"Gänget som for till Arvika"
 
**************************************************************
Hur dansen/kvällen var, förtäljer inte mms.et...
Den som vill, kan skriva i kommentarsrutan, hur det var!
Tack till Tommy för hälsningen
BUGG's  /Ulla

Välkommen på Buggkurs!

 
 Så har vi nöjet att få erbjuda Er ännu en omgång på våra trevliga Bugg och danskurser!
 
Söndagen den 20:e januari startar vi upp på Syltoppen i Säffle igen.
En nybörjarkurs i bugg inleder kvällen klockan 16.30. Här lär vi oss vårt sätt att dansa bugg från allra första början. Inga förkunskaper krävs, utan ta bara med lätta skor och ett glatt humör. Vi fixar resten!
 
Den andra avdelningen kallar vi för DansMix 1. Här repeterar vi ur våra tidigare kurser, Bugg 1 och Bugg 2, och mixar sedan kursen med lite Foxtrot och lite Linedance. I övrigt formar vi kursdelen efterhand, och av erfarenhet vet vi att det brukar bli en trevlig kursdel. En kurs som gör skäl för namnet DansMix! Start klockan 18.00.
 
Givetvis avslutar vi vår kurskväll med Motionsdans!
Till dansant cd-musik dansar vi mellan 19.30 till 21.00! Inledningsvis blandar vi både fox och bugg lugnt tempo. Kring halvtid övergår vi till "Bara Bugg"och låter tempot öka en smula, och låter sista halvan ge oss lite motion.
Med avgiften 20:- hälsar vi alla dansintresserade Välkomna till BUGG's Motionsdans!
 
Välkomna till en trivsam och lärorik dansvår hos BUGG's!      Hälsar Ulla å Arne!
 
Och tillägger som vanligt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Självklart!

MMS-hälsningar från lördagskvällen...

Från lördagskvällen i Mellerud fick vi in dessa MMS:
 
"Danshälsningar från Camilla och Anna med flera i Mellerud"
 
**************************************************************
 
"En dansande hälsning från Ote o Inge på Elisa's i Mellerud"
 
*************************************************************
Vi tackar för hälsningarna!! /BUGG's

Danstips...

Danstips från Ote och Inge...
 
"Lördag 5/1 spelar Elisas på kåken i Mellerud.
Biljetter finns till försäljning genom Kroppefjälls IF,
Tel: 0530 20897  073 50052
Ta med knyte."

RSS 2.0