Långfredags-Dans på Syltoppen!

Trevlig Dansafton i Påska-tider
 
Dans under påskhelgen lockade deltagare!
 
 För några veckor sedan funderade Ulla och jag om det skulle fungera att anordna en dans under Påskhelgen. För nog är väl påsken, liksom julhelgen, en tid för samvaro i familjens krets. Att då locka med dans, ställde en del frågetecken för oss i alla fall, skulle det komma några gäster mån tro?
 
          
 
          
 
 Både familjen Martinsson och Bohman, valde dans på fredagen.
 
 Fredagens danskväll gick under benämningen "Dansafton", och innefattar då tillfälle för förfest á lá BUGG's. Vi öppnar dörren för en timme före dansen, och erbjuder möjlighet att sitta ner en stund och äta medhaft knyte. Några av våra deltagare nappade på idèn och anlände med matkorgen i högsta hugg vi 19-tiden. Trevligt att få möjligheten till mat och prat innan dansen börjar, då blir det av naturliga skäl lite mindre av den varan, när musiken bjuder tillfälle för dans. 
 
Bröderna Martinsson tar en foxtrot, med sina respektive.
 
 När klockan hunnit några minuter över 20.00, böjade ett gott antal dansgäster ytterligare att droppa in. För Er var det bara att snöra på dansskorna, och ge sig ut i dansens virvlar per omgående. Som vanligt bjuder vi under kvällens inledning, på extra lugn och skön dansmusik. Allt för att få en mjuk start på kvällen, och givetvis för att 
kunna säga några hälsningsfraser under dansen åxå. Ulla var förstås framme med kameran och fotade några glada dansare under stilfull foxtrot. 
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
           
 
          
 
          
 
 Visst var det fart på fredagskvällens dans!
 
 Dock är det inte bara foxtrot under våra egna danskvällar! Nej vårt upplägg har varit att blanda musik, passande en fox och en bugg under varje låtpar, till våra Dansgäster. Tanken är först och främst för att mana till tätare byten, då man för möjlighet att dansa båda stilarna med sin danspartner. Mindre vänte-tider för sittande dansgäster, är förstås förhoppningen. Att man sedan kan portionera ut buggen och hålla skjortan torr en stund till, är väl åxå en positiv följd kanske... 
 
          
 
 En nykomponerad låtlista bjöd inledningsvis på dans till några nyare låtar, från nyutkomna cd. Så här kunde vi bjuda på, förhoppningsvis, sköna låtar till våra dansgäster. Å visst var det fart på buggen under kvällen... 
 
Emelie bjöds på bugg av Sakarias.

          
 
 Så trevligt att långfredags-dans lockade gäster till Syltoppen!
 
Tommy och Kate buggar friskt under fredagskvällen.

          
  
          
 
 Grabbarna bjuder på varierande buggfigurer!
 
          
 
          
 
Fler dansgäster droppade in under kvällen. Trevligt säger vi! 
 
          
  Kerstin och Magnus                                Stefan och Marie-Louise 
 
Peter och Ann-Louise hade en helkväll med BUGG's!
 
          
 
          
 
 Kate och Daniel under fartfylld bugg!
 
          
 
John njöt av kvällens dans, här i bugg med Mia. 
 
          
 
 Magnus bjöd Susanna på en bugg.
 
           

          
 
 Så visst kunde både Ulla å jag nöjt konstatera, att Långfredags-dans hos BUGG's fungerade alldeles utmärkt! Ca: 45 deltagare under kvällen, där några åxå var tillfälliga gäster hos oss, kunde vi glädjande summera till slut. Självklart hoppas vi att alla våra Gäster hade en trevlig kväll, och kan tänka sig en repris av evenemanget. Vi säger förstås ett stort Tack till Er Alla som gjorde kvällen så lyckad!  
 
Fritt fall för Kate i bugg med Inge. 
 
 På återseende hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

En Hälsning...

Vi har fått en hälsning från Peter med familj, som är på semester i det varma Florida!

En MMS-hälsning...

 
"En hälsning från ett härligt Gustaf Fröding där Wisex spelat!"
/Mattias, Theres, Johan och Josefin
 
TACK, säjer vi för denna MMS-hälsning!! /Ulla o Arne

Välkomna på Dansafton!


Motionsdansen håller fart på dansen!

Söndagsnöje med Motion. 
 
Några sköna foxlåtar hade vi blandat in i startdelen. 
 
 Fast en del av våra trogna dansgäster hade andra planer denna helg, så kändes ändå söndagens Motionsdans välbesökt. Vi gillar skarpt när tidigare Dansgäster gör ett återbesök hos oss, och gör oss sällskap under söndagskvällarna. Vi hoppas förstås att detta är en följd av att BUGG's verksamhet får ett gott rykte, och därmed lockar till mer besök. En vision från våra tidigaste år, som slagit in långt över våra förväntningar.
 
Magnus och Jenny reser till Säffle för en dans.
 
 Som sagt saknade vi några av våra trogna dansare denna söndag. För under veckoslutet reste några av våra tjejer på en Ålandkryssning, och fick där dansa till Arvingarna. Ett foto från den resan skickades till oss, tillsammans med en hälsning, som lades ut på BUGG's-bloggen under veckan. Ett sevärt uppträdande lär åxå ha framförts av "The Legends" där låtar från Roy Orbinson, Jerry Lee Lewis, samt Elvis karriärer spelades. Från detta kompletterar vi veckans bildhälsning från tjejerna med nedanstående foto. 
 
 "Jerry" och "Elvis"
 
 "Roy" och "Elvis"
Foto: Yvonne Brodén
 
 Vi tackar för bilder, och uppmanar fler att sända sina rese-bilder som hälsning, och självklart till publicering på bloggen. Lägg gärna till lite information kring Din resa och bilder.   
 
Från ett mer närliggande evenemang, kommer här nedan en liten, men härlig, bildkavalkad.  
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 En hel rad med sköna dansbilder på foxtrotdansare, från kvällens inledande Fox / Bugg-del.
 
Det är inte bara under foxlåtarna det blir fart på dansgolvet hos BUGG's.
 
 Sedvanligt upplägg med blandning av både fox och bugg under första delen. Så under första dryga trekvarten blandade vi båda danserna, till en traditionell mix av dansbandsmusik. En hel del plockade från de nya plattorna från bl.a. Matz Bladhs senaste, där vi hittat en hel del goa låtar. Bra fart på dansen, hoppas vi tydde på gillande av musiken... 
 
          
        Mia och John                                   Sakarias och Veronica
  
Tommy och Annica
 
          
Tackar för buggen Marie-Louise!               Och Karlsten tackar Monika.
 
Veronica och Björn-Ove
 
          
Karin bjöd både Björn-Ove och Jörgen på en bugg 
 
Tommy hade vägarna förbi, och passade på att dansa, med bland andra Lena 
 
          
 
          
Vi hälsar både Lars-Erik och Sara Välkomna åter!  
 
 Lena och Sakarias buggade under kvällen.
 
           
 
          
Glada bugg-miner hos Maria och Inge  
 
 Ett bra alternativ på barnpassning för Linnea och Anders.
 
 
 Stadigt bett om nappen, gäller under buggen!
 
 Jan har tänt på Dubbelbugg, här med Sara och Susanne
 
 Vi summerar en trevlig söndagskväll, och hoppas vårt dansgäng håller med. Avslutning med lite uppsnabbat tempo, och en å annan svettdroppe i pannan, som indikerar en Motionsdans med gott syfte. Vi hälsar alla Dansgäster välkomna åter, och säger extra  Välkommen åter till våra resande dansare. Nästa Motionsdans är alltså på måndag, Annandag påsk, den 1:e April!        Notera detta, så ingen missar dansen!
 
  
 Kul med dubbelbugg!
 
 Sedan vill vi åxå påminna alla Er som ännu inte provat på BUGG's Motionsdans, och känner ett dansug på söndagskvällarna, att titta upp till Syltoppen i god tid före kl. 19.30!  För då startar vi upp vår trevliga Motionsdans!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Kom och prova BUGG's!   Vi tror Du håller med efter det, att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

DansMix 2 plockar fram verktygslådan.

Ikväll får vi inte Borra skutan i sank. 
 
 Ett buggsuget gäng värmer upp.
 
 Det är inte mycket till spilltid mellan våra båda kursdelar. I stort sett hinner vi inte mer än säga Tack för Trevlig kursdel till våra Bugg 2:or, och ta ett nytt andetag och hälsa Välkomna till våra DansMix'are. Sedan bjuder Ulla på uppvärmnngsmusik, och här är det väntande gänget allt annat än svårbjudna upp på dansgolvet. Å visst är det så det ska vara hos BUGG's, vi sätter dansen i centrum och finner alla stor glädje i det!  
 
          
  
          
Ett härligt bugg-gäng våra kursdeltagare! 
 
Karlsten har gett Sandra ett frivarv i buggen.
 
 Faktiskt är det lite av vår tanke, att dansen hos BUGG's ska vara effektiv danstid. Nu har vi ingen större erfarenhet av andra kursleverantörer, eftersom vi ordnat egna kurser mesta tiden. Fast de tillfällen vi deltagit i kurser, har vi noterat då det spills tid på snack i allmänhet och väntan på musik i synnerhet. Tidigt bestämde vi oss för att tänka på detta, och göra vårt bästa för att leverera effektiv danstid till våra deltagare. Sedan kan vi bara hoppas våra kursare tycker vi lyckats... 
 
          
Varmkörning för både Linda och Pierre.
 
 Ett glatt och blandat dansgäng hos BUGG's!

 Sedan kan det ju ta lite tid då kursdeltagarna gör sina första byten för kvällen, och ska hälsa på varandra. I stort sett bara ett gott bevis på hur bra vårt dansgäng trivs tillsammans, och uppskattar att träffas så här in gång i veckan. Något vi är mycket glada för att kunna medverka till!  
 
          
Kul att ses igen, tycker Jan och Veronica samt Tommy och Elin
 
 Vi tyckte att en kortare repris på förra söndagens "Kramtur" kunde passa som kvällens introduktion. En av de där längre buggturerna i vårt register, men även en av de roligare varianterna. Inte bara för de ovanligare del-momenten, utan även för att den är lite speciell och ovanlig att se på danser runtomkring. Alltid kul att kunna bjuda upp någon "buggloppa" till sommaren och bjuda på någon nyhet, för grabbarna.... 
 
 
Det gäller att ha tungan rätt i munnen då "Kramturens" alla moment fogas samman.
 
 Ja visst är ögonkontakt viktigt i buggen! Med beröm godkänt, Martin och Sandra!  
 
          
"Första Kramen" med Karlsten och Monika och "Andra Kramen" med Lena och Roger. 
 
 "Kramturen" vet jag av egen erfarenhet, att inget annat än träning är rätta medecinen för lyckat resultat. När figuren präglats in i minnet får man ett skönt flyt i buggturen, och hela figuren passar sedan så bra in i rytmen, ända till avslutande "Höger buggsväng" för tjejen. Så lägg in den ofta i Din bugg
 
 Stefan och Annica twistar loss med "Twisten".
 
 En av de första kurskvällarna under DansMix 2 provade vi på detta med "3-4 kicken", som ger buggen en extra krydda. Den första av buggturerna där den ingick, inte bara en utan två gånger, var "Krysset". En kort repris på denna figur fick återuppväcka minnet, av både figur och kicken i sig.
 Den nu aktuella figuren, "Twisten", inleds med insteget och markeringen med midjetag på tjejens vänstra höft. Som första uppgift får gänget kliva de följande fyra takterna i enkla kryssteg, och avsluta med ut-steg på 1 och 2 samt avsluta med 3-4:a kicken.
 Då vi sedan klurar till det hela, ska krysstegen kompletteras med vridning i stegen, just det som vi kallar "Twisten". Inte så märkvärdigt i sig, men då takt och rörelsemönster ska synkroniseras, blir det att tänka till en smula. Sedan tackar vi förstås Maria och Roger för en strålande demonstration av buggfiguren "Twisten"!
 
 I vänster bildkant ser vi Margareta och Kristoffer samt Elin och Peter träna på sin "Twist". 
 
 Kvällens "nya" buggfigur kan väl kallas ny med modifikation, för den introducerades i mitten av oktober förra året. Men för de flesta hade nog "Borren" ett visst nyhetsvärde.
 Lite ovanlig inledning med tjejens högersnurr till vänster om killen, med bibehållen dubbelhandsfattning. Återsnurr med kort vänster, och killens ögla som notering. Därefter ger han tjejen hennes vänster frivarv och passar på att "Borra" till henne på högeraxeln. En buggfigur med stort mått av särprägel...   
 
 
Vi lät hela gänget träna på kvällens nya buggfigur "Borren" en stund.
 
 Tanken var i alla fall att ge Salsan sin sista finputs denna kväll. För under DansMix 2 hade vi fått till de fyra grundstegen i Salsan riktigt bra. Son-steget, Rumba-steget, Salsa-steget och avslutande Cassino-steget hade fått bilda ramen i vår lilla serie, med heta rytmer. I "Cassinosteget" hade vi lagt in åtta takter med höger- och vänstervarv för tjejen som första uppgift. Nästa uppgift blev en "Body-cross" i "Rumba-steget".
 
 
          
Marie-Louise och Martin under söndagens Salsa-träning.
 
 Dessa två tillägg i serien, gav plötsligt killen ett flertal alternativ att kombinera med. Några exempel tränade vi på under kvällarna. Men kom ihåg att, liksom i buggen, kan killarna variera sina turer, och bygga sin egen dans tillsammans med sin dam. Bara Din träning och Din fantasi sätter Dina gränser. 
 
          
Peter och Lena                                         Martin och Veronica
 
En sista minut med Bugg!
 
Visst är det härligt med Glada Buggare! 
 
 En vana som tydligen är svårt att bryta, är just detta med avsaknad av gott om tid för sista buggen. Jojo, men det brukar sällan bli speciellt långtråkigt på våra möten heller...
 Även lite bugg är åxå kul, och mera dans stundar ju alldeles strax, eftersom Motionsdansen ligger på lut. Så vitt vi förstår en av de få tillfällen som bjuder på återkommande fox och bugg i motionens tecken, i vår närhet åtminstone. Så det mått som blir snålt fyllt med dans under kursdelen, fyller vi på med råge under Motionsdansen. Så är det hos BUGG's, och skall så förbli, så länge skorna passar på "trä-benet"... 
 
          
Man blir glad av dans, säger Susanne...  
 
 Den fjärde kurskvällen fick åxå ett lyckligt slut, och det Tackar vi alla våra glada dansare för! Vi ställer in siktet på måndag Annandag påsk, för nästa kurskväll, och ber Er alla kursdeltagare att extra tydligt notera denna flyttade kurskväll!
Men innan dess hoppas vi att Ni alla planerar in Långfredagens Dansafton, i Er agenda med stora bokstäver!
 
Till dess säger vi ett stort Tack för trevlig kurskväll med hela gänget" Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
En kväll som ger ett otvetydigt svar: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Vad annars...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Göra rätt av avigt!

"Avig fattning", mer än att bara räta upp.. 
 
 Lägg märke hur vårsolen strålar in genom fönstret, på vårt dansgolv. Härligt!
 
 I vårt eget programblad står det att kurskväll 4, ska vi få de första tre turerna att fungera ihop. Bägge varianterna av "Handbytet" och så förra söndagens kluriga "Torped", var de tre buggfigurerna som skulle monteras ihop. Därför passade det utmärkt, av flera anledningar, att starta upp med en lite uppsnabbad genomgång av de båda "Handbytena". Dels för att uppfriskande damma av dem, samt att även ge de deltagare som missat någon av varianterna, ett extra tillfälle för träning.
 
          
Peter och Lena                                         Johan och Carin 
 
 Ser ut som Martin markerar ett "Tjej bak killes rygg" för sin Anna...
 
 Några större frågetecken angående dessa båda varianter, tror jag inte behövdes rätas ut. Ett par träningslåtar, så fungerade detta fint. 
 Självklart tog vi det lite grundligare med vår kära "Torped" och snackade oss igenom den moment för moment. För här är det ju så viktigt att takten finns med som första punkt, och att sedan "tajmingen" fungerar. Killen viktiga väntan på första takten, tjejens vandring på 2-3 och mötet på takt 4.
Lite ytterligare träning på "Torpeden" som singeltur, fick inleda denna figurträning.
 
          
Kristoffer och Gerd                                 Jonas och Marie-Louise
 
  
 Emelie och Hampus
 
 Dags att pussla samman dessa tre buggturer, till vår lilla miniserie här i  bugg 2:an. Först som hela figurer, var för sig, med lite musikalisk hjälp från Ullas musikmaskin förstås. Så här gäller det att lägga turordningen på minnet. När det börjar fungera riktigt fint, var det dags att lägga några nya krokben för Er alla.
 Vi studerade den "Aviga fattningen" som uppstår efter "Handbyte bak killes rygg" och provar vad vi kan använda den till.
 Med ett stopp då fattningen är uppkommen, rätar vi då upp "Aviga fattningen" med att göra "Torpedens" insteg på takt 1. Vips har vi tajtat till buggfigurerna och gjort en fartfylld växling mellan de båda. Något vi gillar att göra!
 Jo en "Avig fattning" kan man göra mer av, än att bara räta upp! Å mer skulle komma...
 
           
Söndagskvällen bjöd på flera klurigheter att träna på, för Anna, Andreas, Peter och Annica.
 
 Vi kunde gemensamt konstatera att en "Avig Fattning" kunde man göra något av. Själv gillar jag att använda den fattningen till ett flertal turer, och därför testade vi på att komma in i fattningen med en "buggsväng höger" som variation. Gemensam övning på detta för hela gänget... 
  
 Fart i buggen med Marie-Louise och Andreas
 
 "Vänster Katapult" är en ny buggfigur för de flesta, men då den passar som kombination här, tog vi och tränade in denna åxå som singelvariant, till att börja med.
 Målet var dock att upptäcka vad denna buggfigur åxå passar fint att kombinera med avig fattning. Hela gänget fick prova på att utgå från den aviga fattningen, och lägga till "Vänster Katapult" som tajt tillägg! Visst satt det som en smäck! 
 
          
Peter och Lena samt Jonas och Ingrid fick prova kombinationer i buggen.  
 
Tommy hör till veteranerna hos BUGG's, och guidar säkert Elin i buggen.
 
 När det nu blev dags att kombinera alla tränade figurer, blev det mycket att hålla reda på. Djupa veck i grabbarnas pannor, då alla varianterna skulle komma i "rätt" följd. Men nu ska vi komma ihåg att rätt och fel finns inte, bara en mängd varianter i buggen... 
 
          
 
Marie-Louise och Stefan får lite mer att träna på, hemma på köksgolvet under veckan.
 
 Som vanligt rinner tiden snabbt förbi under våra sammankomster. Innan vi tog till vinjetten för Bugg 2:ans kursdel, klämde vi in en ytterligare buggfigur som passar till den aviga fattningen. Våran "Midjetaget" är ytterligare en variant som gör sig utmärkt med den aviga fattningen som startläge. Lite kort träning på varianten fick stå som slutord, innan Ulla bjöd oss alla på sköna buggrytmer under de sista minuterna. Bugg med fräcka variationer fick avsluta bugg 2:ans fjärde kurskväll...
 
          
Kristoffer och Lena                                        Jonas och Elin 
 
Ingrid avslutade med bugg tillsammans med, ny-ekiperade, kavaljernen Hans!
 
 Tja, en kurskväll med inget speciellt, skulle man kunna säga. Inga nya halsbrytande buggturer som kontenta, utan mest lite rundsnack om detta med variationer i bugg. Fast visst är det detta som är det roliga med bugg, med några få buggturer i bagaget, så kan man bygga om ganska friskt och få till en variationsrik bugg.
 Kan hända är det detta som är lite av vår tanke med buggen. Några fartiga kombinationer av buggturer, blandat med lite lugnare partier av lek i buggen. För huvudsaken är ju att vi har kul med vår bugg, å tänk det tror jag alla våra Dansvänner har... 
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Att buggen ska vara kul, det tar vi allvarligt på! Med andra ord, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

En MMS-hälsning...

Här kommer en hälsning från Cinderella!
 
Hälsningen kommer från Kate, Angelique och några fler...
Det var Arvingarna som spelade, berättar Agneta, som också har skickat mms.et.
 
Tack för detta, säjer vi!

 

Långfredags-Dans på Syltoppen!

 

Aktivitetsplan 144

 
Kom ihåg, flyttad 5:e kursdag till Annandag påsk, måndag 1:e april!
Inget skämt!!

Sista dansen för denna helgen!

En dansrik helg avslutas med mera dans!
 
Herr och Fru Martinsson tar en fox under första halvan av Motionsdansen.
 
 För oss hade verkligen helgen varit fylld med dans, både rent praktiskt, men givetvis åxå tankemässigt. I mitten av förra veckan började vi pussla samman en låtlista som passade för lördagens LördagsMotion, till att börja med.
 En låtlista som andades mycket traditionell dansmusik, under första halvan. Några nyare tongångar där emellan och några country-inspirerade som variation. Andra halvan fick gå i nostalgins tecken och här bjöds det på dansmusik med goa cult-inslag. Resultatet verkade att gillas, för på lördagskvällen dansades det friskt!
 
          
Veijo och Elin                                      Åke och Annica 
 
           
Ragnhild bjöd både mej och Veijo på en dans. 
 
          
Emelie och Monika bjöd grabbarna på en foxtrot  
 
 Mys-Fox med Johan och Josefin
 
 Under fredagskvällen var det så dags för att ta itu med söndagens Motionsdans-lista. Då hade både "Martinez" och "King Edvards" nya plattor hunnit dimpa ner i brevlådan, blivit uppackade och rippats in i datorn. Så nu kunde vi bjuda på några rykande färska låtar till söndagens Motionsdans.
  
          
Kate och Anna bjuder båda våra Tommy's på dans
 
 "Martinez" är ett proffsigt dansband och gjorde inte oss besvikna alls. Flera av låtarna fick 4-poängare av oss, och dessutom någon 5-poängare, som vi åxå kunde ge någon låt, bland de många trevliga låtarna. En riktig bra platta, med andra ord!
 "King Edvards" är förstås inte lika kända, och når väl inte upp till Martinez höjder, men visst hade de en och annan bra låt. Från båda dessa plattor kunde vi således lägga in en del nya låtar i söndagens dans-lista. Alltid trevligt att kunna bjuda på några nya låtar till våra dansare! 
 
En hel del fox under kvällen, men mycket bugg blev det åxå!
 
 Sanningen att säga, så lade vi till några extra Fox/Bugg-par, under söndagens låtlista. Största anledningen var att flera av oss skulle nog gilla ett något lugnare upplägg, då de flesta hade ganska mycket dans i benen sedan lördagskvällen. Skulle inte tro att jag var den ende som kände av lördagen i benen, eller? 
 Inga större protester nådde oss i alla fall, angående, detta lite omtänksamma, upplägg!
 
          
 
 
Johan och Josefin
 
          
Sakarias bjöd Lena på fartfylld bugg! 
 
 John och Ragnhild
 
          
 
 
En annorlunda danspose, med Emelie och Björn-Ove. 
 
          
Lisa bjöd "gubbarna" på varsin bugg. Vi tackar så mycket för det!
 
Flera sköna bugg-låtar inbjöd till bugg under söndagskvällen.
 
 Så klockan närmade sig halv nio innan vi släppte loss med avdelningen "Bara Bugg". Här kunde vi åxå bjuda på en av "Martinez" bästa bugg-låtar, bland många andra goa bugglåtar. Som vanligt låter vi tempot stiga en smula under denna sista del av danskvällen, och visst blev det riktigt varmt och skönt i lokalen!
 
          
"Låskolven" blev en av buggturerna, som Jörgen bjöd Anna på.
 
Emelie gillar bugg, här med Sakarias.
 
          
För Kristoffer blev det en helkväll med dans, här bugg med Elin och Ingrid.
 
 Tommy och Lena samt Jörgen och Ragnhild under sista delen av kvällen.
 
 Ett medley var tänkt som sista låten för kvällen, men då frågan om någon ork fanns kvar, svarades det "-Ja då"!
 Som vanligt ligger det någon extra låt i listan, utifall att, så därför bjöd vi på en riktigt buggvänlig rock-låt som kvällens absolut sista bugg. Å faktiskt antydde till och med Björn-Ove att det kändes i benen, då jag stängde av musiken...
 
          
Sakarias och Veronica                                  Bengt-Åke och Lotta
 
 Både Ulla och jag var nöjda med att vi hade sovmorgon på måndagsmorronen. Detta betydde att vi inte behövde stressa allt för mycket under plockandet efter dansen. God hjälp av syster Lena med jobbet åxå!
 Lite småsnack om kvällens och helgens dans. Trötta men nöjda kunde vi konstatera att det vart en bra danshelg, då vi plockat in skyltarna vid vägen, och styrde kosan hemåt. Ett stort Tack till Er alla som gjorde helgen så lyckad!      
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som med trötta bugg-ben, ännu en gång kan konstatera: "Ska de va bugg,ska de va BUGG's!"

Kluriga Krumbukter å Finurliga Fattningar!

 Efter Aviga Fattningar blir det bra med en Kram!
 
 Stämningen på topp, redan från första buggtakten hos BUGG's DansMix 2"!
 
 Ett något decimerat gäng, det är ju virustider som bekant, mötte upp för DansMix'ens kurs på söndagskvällen. En kväll som innehöll en hel del Kluriga Krumbukter och Finurliga Fattningar, både inom Buggen och Salsan. Traditionell uppvärmning fick dock inleda kvällens kursande för gänget i DansMix 2.
 
Åke bjuder Cecilia på en värmande bugg som inledning. 
 
Björn-Ove bjuder Elisabeth på "Erotikhandtaget", ja buggturen alltså... 
 
          
Åke och Marie-Louise är glada buggare, liksom Martin och Elisabeth!
  
 Kristoffer håller värmen uppe från Bugg 2:an, och delar med sig till Ida.
 
DansMix 2 tar sin balett-piruette i repris!
 
 Önskemål om en liten repetition av förra söndagens "Avig Fattning med Piruette" hade inkommit, och givetvis fixar vi till detta. Ulla dokumenterade påpassligt detta, och med några få rader kompletterar vi de instruktiva bilderna.   
 
 Karlsten har gått sina första 3 takter, och steg därtill,
medan Gunnel har gjort tjejens vänstervarvet under hans arm.
 
Härefter dyker killen under egen arm, med ett högervarv.
Tjejen bjuds på tre vänster-varv, och hamnar i... 
 
 Här är Åke på god väg att ta sig ur den "Aviga Fattningen",
som Linda blev delaktig i, genom att bjuda högerhanden,
och sedan släppa vänsterhanden. 
 
   
 Här har Peter påpassligt greppat Annicas vänsteraxel,
inför den avslutande "Piruetten",
och är på väg att sträcka ut fattningen.
   
          
 I den Finurliga Axel-Fattningen,
har både Ida och Kristoffer, samt Martin och Elisabeth, hamnat!
Vi säger ett stort Tack till Er alla, som så duktigt har åskådliggjort denna lite kluriga buggfigur!
Hoppas bilderna kan ge någon hjälp, om ni sparkar undan mattorna på köksgolvet, och tar en träningsrunda där!
 
En "Kramtur" sitter aldrig fel!
 
Martin och Linda är inne i den "Andra Kramen" i figuren.
 
När "Kramturen" blir aktuell, sänder jag alltid en tanke till Vincent, som lärde mig denna buggtur på köksgolvet, i mitten på -90 talet. Då tyckte jag att den var lång och svår att lära sig, men efter några träningsrundor fastnade den i mitt minne. Ett Tack till Vincent, för denna trevliga buggfigur!
   
          
John och Elisabeth samt Karlsten och Ragnhild är inne i den avslutande "Andra Kramen"!
 
 Med den typiska markeringen på tjejens överarm, inleder vi denna figur. Med handbyte och snurr åt "fel" håll, samt "Anknäbb" därtill, har vi återkommit till inledande höger/ höger-fattning. Mycket jobb för ingenting!
 Så smiter vi med vänsterarmen bakom tjejens rygg, och utdelar "Första Kramen". Fyra takters vandring, och två vänstervarv för tjejen senare, kommer vi så in i den karaktäristiska "Andra Kramen". Denna kommer vi lättast ur, om killen kommer i håg att sänka sin vänsterhand och ge tjejen sitt högervarv. 
 På detta visar vi killar vår snabbhet och svänger ett varv åt samma håll, och guidar tjejen i sitt avslutande högervarv. Så var den figuren klar, och nu är det bara att kramas på dansgolvet! 
 
          
Björn-Ove och Mia i "Andra Kramen", medan Anna och Peter är på väg ur densamma.
 
 Att ta sig ur "Andra Kramen" kan vara ett kapitel i sig. Själv minns jag en gång, tror det var Parkhallen i Arvika,  då jag skulle imponera med "Kramturen" på en okänd bugg-tjej. Buggturen flöt på alldeles utmärkt, ända tills hon greppade en anorlunda handfattning i just "Andra Kramen, med sin vänsterhand.
 Det var som att formatera om ett usb-minne... Med ett pling var skallen tom, och minnet hur jag skulle ta mig ur buggfiguren var helt raderat! Med några tavliga ursäkter till tjejen, lovade jag mig själv att senare studera utgången mer noggrant.
 Så genom att "Sänka vänsterhanden, och guida tjejen i högervarv", avslutar vi denna figur! Ett välment tips jag gärna delar med till Er!
   
 Ser ni så stiligt Tommy i bakgrunden, markerar "Kramturen" på Kates arm?
 
Dags för lite Salsa!
 
 Martin och Annica i "Rumba-steget".
 
          
Salsa för Stefan och Marie-Louise. 
 
 Kvällens Salsa kryddade vi, förutom repetition av tjejens dubbla snurr i "Cassinosteget", även lite extra med en inlagd "Body-cross" i "Rumba-steget". Åtta takter med rumbasteg, första stegen igen på 1,2,3 och sedan en förflyttning av tjejen på takt 5,6,7 i vänsterled. Jo, nu blir det klurigt att komma ihåg rörelserna! Fast många glada miner ser vi under vår salsa-träning i alla fall!
   
   
Stefan och Veronica                           Tommy och Kate
 
Avslutning i traditionens tecken!   
  Då det var fem minuter kvar av kurstiden, var det hög tid att avsluta med lite bugg. Ulla letade upp några svängiga låtar och hela gänget fick bugga en stund innan slutsignalen gick. Å vist dök det upp både "Aviga fattningar med Piruetter" och "Kramturer", med både Kluriga Krumbukter och Finurliga Fattningar!
   
 Bengt-Åke och Ragnhild får tillfälle att prova nya figurer.
 
 Tommy och Annica under slutminuterna av DansMix 2.
 
 Visst är det väl så att under denna avslutande kursdel, dyker de där lite längre Buggturerna upp. Att memorera in dem kräver träning, något att tänka på om man tappar tråden emellanåt. Har ni några funderingar, så kom gärna och fråga vid tillfälle. Vi hjälper mer än gärna till, såvida vi inte har glömt bort dem åxå...
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å gillar Ni åxå att bugg ska ha Kluriga Krumbukter och Finurliga Fattningar, ger vi gärna rådet:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg 2:an laddar med "Torped"!

 "Time for Timeing!"
 
 
 Tja, trots att vi oftast använder det svenska språket i den här bloggen, dök en engelskspråklig variant upp som överskrift i dag. "Time for timeing" syftar i min tanke, på kvällens nya buggfigur. Den kräver ett betydande mått av tidsanpassning, "Timeing", för att fungera som allra bäst. Vi ber att få återkomma i ämnet alldeles strax....
 
          
    
           
 
 Några av deltagarna i vårens Bugg 2.a har gått kursdelen tidigare, men klokt nog valt att ta den i repris, medan flera avdeltagarna är nya Bugg 2:or. Bugg 2:an innehåller ett antal användbara buggfigurer, som vare sig man tar dem i repris eller får dem som nya bekantskaper, kommer till bra användning i Ert framtida buggande.
Så kvällens aktiviteter fick inledas med en kortare repetition av de båda inledande "Handbyten", som tränats under de två första kurskvällarna. 
 
Peter och Marie-Louise får bra "Pendel" i sin bugg. 
 
 De tre första kvällarna av Bugg 2:an bygger vi en liten miniserie, med de tre inledande buggfigurerna. De bägge handbytena som har tränats under bägge första kvällarna, passar ju samman som "hand i handske". Ett lite stiligare sätt att byta sin handfattning för killarna, utan att behöva använda det lite simplare "frivarvet" för ändamålet. Bra sätt att ge sin bugg variation...
           
 
Hampus och Alva i koncentrerad bugg-träning.
 
 De fallgropar som finns med "Handbyte bak killes rygg" och "Handbyte bak tjejens rygg" försöker vi att leta upp innan vi faller däri. Dansriktning, markeringar och rörelsemönster är några av momenten som studeras. Dessa grundläggande figurer är bra om de fungerar utan onödiga missar, och speciellt då vi ska montera samman dem med kvällens nya "Torped" alldeles snart.
 
          
Veijo guidar både Gerd och Lena under kvällen.
   
 Hans och Annica bygger på kvällen miniserie.
 
 Vissa buggturer fungerar bäst med "Grundstegen" som intro, medan några fungerar bättre om man dansar "Cirkelbuggen" och har fart på sin "Pendel". Kvällens "Torped" är just en sådan variant, som fungerar bäst med pendeln igång. Så ett kort snack om detta fick inleda träningen... 
 
          
Både Kristoffer och Monika samt Björn-Ove och Lena har rätta handfattningen,
och pendeln igång, inför "Torpeden".
 
 Träning av "Torpeden" för Lisa och Jonas.
 
 Väntans tider fick inleda killarnas första moment av figuren, medan tjejerna snurrade dryga halv-varvet. Ivriga grabbar fick påminnas, ett antal gånger, om denna viktiga väntan i att låta tjejen hinna runt sitt halv-varv. Så påminde vi extra om den lite explosiva delen av "Torpeden", när killarna ska kliva under "Pärleporten" på 2:ans takt. Det är här som det gäller att hitta rätt "timeing"!
 Tjejerna inleder sin vandring mot mötesplatsen, redan på 2:ans takt, och gör sitt "rendezvous" med killen på 4:ans takt, med axel mot axel. Killen lite före...
 
( För att undvika bannor från Ulla senare ikväll, om att jag använder konstiga ord, förekommer jag detta med en liten förklaring från Vikipedia, enkom för Ulla...) 

Rendezvous är ett franskt uttryck som har flera betydelser:

  • den grundläggande betydelsen är möte, (speciellt kortare kärleksmöte men används även för dockning mellan rymdfarkoster.) 
          
Peter öppnar, medan Stefan redan har öppnat "Pärleporten" och kliver stiligt därunder, på 2:ans takt! 
 
Johan och Anna i upplyftande träning. 
 
 När detta så är gjort rullar paret rygg mot rygg, och sedan låter killen, tjejen snurra ett extra högervarv innan själva figuren kan anses klar, och killens hand sänkes.
 Den uppnådda "Aviga handfattningen" rätar vi i nuläget bara upp, nästa söndag ska vi ge några alternativ på fortsättning. För tänk vad många variationer det finns i buggen, om man tänker till en smula....
 
          
Andreas och Anna                                  Kristoffer och Emelie
 
 En helkväll med buggfigurer för Marie-Louise och Stefan, börjar med "Torpeden".
 
 När vi så slutligen lade samman alla figurerna till vår lilla miniserie, fick gänget en riktigt fin kombination att träna på. Som en liten extra uppgift lade vi in att inleda "Torpeden" med den "Aviga fattningen" efter "Handbyte bak killens rygg", och använda upprätningen, till insteget och tjejens första varv i "Torpeden". 
 En liten vurm vi har i detta att tajta till figurerna, och få till en lite intensivare bugg. Är det detta som kallas att vara lite nördig, i ett ämne måntro... 
 
          
Björn-Ove och Malin                                   Peter och Lisa 
 
 I vilket fall som helst, fick hela gänget använda sista minuterna till musikalisk bugg-träning. Ulla lät tempot stiga några bpm och det blev skön fart i buggen. En trevlig del av kvällen för oss, att titta när Ni buggar på, och lägger in kvällen figurer lite då och då... 
 
Ingrid och John i bakgrunden och Johan och Lisa i förgrunden.
 
 Med dessa tre buggfigurer i bagaget, får gänget ytterligare några bra buggturer att använda i sin bugg.
 Men, nu innehåller ju buggen mer än bara en massa buggfigurer förstås. Då och då brukar jag påminna om att komma ihåg att "leka bugg" åxå! Bugg ska vara kul att dansa, och vad passar då bättre än att lattja lite bugg med bara lite takttramp och några buggsvängar. Kryddat med några ögonkast och leenden förstås...
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och tillägger vår bästa recept på bra bugg, med: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Aktivitetsplan 143


LördagsMotion hos BUGG's!

 Under vår första danskväll för vårsäsongen, hade många av våra dansvänner tagit sig en tur upp till Syltopppen för att dansa en stund. Under första halvtimmen droppade allt fler in och slutligen blev vi nära fyrtiotalet dansare som hade en trevlig kväll tillsammans!
Att gänget börjar gilla bilder på glada dansare är tydligt, och Ni ger gärna Ulla en leende pose då hon plockar fram kameran. En samling fina bilder på glada Dansgäster som bevis!
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vi tackar våra Dansgäster för en heltrevlig Danskväll hos BUGG's igen! 
På återseende till kvällens Kurs och Motion!
Hälsar BUGG's / Ula å Arne
 

LördagsMotion!

Ni har väl inte glömt att det är LördagsMotion ikväll på Syltoppen?!

Motionsdans i normala hjulspår.

 En temafri Motionsdans
 
Några fox'ar passar fint som inledning, här med Veronica och Claes.
 
 Förra söndagens "Schlager-tema" på Motionsdansen var en trevlig erfarenhet, tycker åtminstone vi. En hel del pysslande innan den låtlistan låg klar, men en riktigt kul kväll verkade det att vara förra söndagen.
 Denna här söndagen slår vi an en mer traditionell ton, och samlade samman en hel rad med riktigt traditionell dansmusik som inledning.
 
          
 
          
 
 Kate och Göran
 
 Några spår från "Lasse Stefanz" sista cd, som innehåller i stort sett bara kända låtar. Trevliga låtar javisst, men några nyare spår kunde gänget ha kostat på skivköparna. Så här blev det favorit i repris, som till trots bjöd på god dansmusik!
 Dessutom dansade vi till några spår från "Mats Bladhs" nya cd, där de levererar några nya låtar, och ger sin egen version på kända dans-hits. Jo, till och med "Top Cats" nya platta hittade vi dansmusik på!
 
Pierre och Lena blandar in någon bugg förstås.
 
          
Mia tar en bugg med både Björn-Ove och Tommy 
 
 Fortsatt gott deltagande på Motionsdansen konstateras. Ofta ser vi några nya ansikten under kvällarna, vilket gläder oss. Kul om vår Motionsdans sprider ut sig och blir ett allmänt känt evenemang. Vår mening är ju att ge möjlighet att dansa i det lilla formatet, utan några märkvärdigheter. Ett upplägg vi hoppas ska gillas av allt fler!
 
 Kul i buggen för Ann-Charlotte och Martin
 
          
Inge och Emelie tar ett par buggar under kvällen.
 
 För visst känns det som möjligheterna till dans har minskat, åtminstone i vår bygd. De stora arrangörerna bjuder på trevliga uppträdanden, med mer eller mindre kända artister. Kulturevenemang som säkert gillas av några. Dans blir det mer sparsamt av, kanske ett par gånger per säsong. För lite tycker vi...
 Så för oss som hellre deltager i underhållningen, och inte sitter stilla och blir underhållna, ser det ut som "själv är bäste dräng". Därför spottar vi i nävarna och plitar samman en ny låtlista till varje söndag, och hoppas Ni ska fortsatt gilla våra Motionsdanser på söndagskvällarna! För dans en gång i veckan, det ska vi väl ha? Minst!   
 
 
 
           
 Henrik kommer på Motionsdansen och buggar med både Gunnel och Lena.
 
 Denna söndag dansade vi således till traditionell dansmusik, största delen av kvällen. Ett härligt låtarkiv ligger i vår musikdator, och här kan vi plocka ut en hel del sköna danslåtar. Till allra största delen köper vi musiken via cd, och hoppas på så sätt även gynna dansbandens tillvaro. Vårt sätt att dra strået till stacken...
 Oftast ligger beställningar inne och ny dansmusik på cd kommer så fort de givits ut. Därför kan vi åxå erbjuda ny och fräsch dansmusik, till våra Dansgäster på danskvällarna. Givetvis blandat även med gamla godingar, för så ska det vara tycker vi....
 
          
Victoria och Bengt-Åke                          Maria och Jörgen 
 
Alva tar en bugg med pappa Roger.
 
 På söndag siktar vi på mera Motionsdans igen, om Ni nu orkar förstås? För ni kommer väl på "LördagsMotion" kvällen innan åxå! Om Ni väljer att besöka oss på söndag igen, hoppas vi att kunna bjuda på några spår från "Martinez" nya platta som släpps under veckan.
 Martinez är ett dansband som har sina rötter från Alnön utanför Sundsvall. Bildades redan 1976, men då under namnet "Triggs". Namnbyte 1978 till "Santos", och sedan 1980 ytterligare ett namnbyte och då till nuvarande "Martinez". Deras nu nya album, "Fram och tillbaka" är deras sjätte sedan starten, och vi hoppas på många sköna danslåtar på den nya cd'n. Bara det en anledning att besöka söndagens Motionsdans!
 
          
Veronica och Roger                               Annica och Tommy
 
Ingrid bjuder lekledar'n på en bugg 
 
           
Magnus och Jenny                                     Björn-Ove och Ote
 
"Tre på linjen" heter figuren i Dubbelbuggen.
(Mycket likt Midjetaget i singelbuggen)
 
"Midjetaget" i dubbelbuggen är en slingrig historia.
 
 När vi lägger samman våra låt-listor under veckan före, räknar vi med ett avslut till klockan nio på kvällen. Ett par låtar extra ligger på listan under kvällen, därför brukar vi göra några hopp och välja bort någon mot slutet av danstiden.
 Sedan lägger vi även till några bonus-låtar som reserv, ifall nu våra buggare ser ut att orka någon sista bugg ytterligare. I söndags var det fart på buggen ända till slutsignalen, och då vi tonade ner "sista" låten hörde vi "-Mera"! Denna söndag hade vi lagt några sköna rock-låtar som extra bonuslåtar, därför var vi snabbt med på noterna och levererade ett par snabba rock-klassiker till Er! Full fart på buggen igen, och några extra svettpärlor i pannan. 
 
          
 Både Inge och Pierre buggar med Lena
 
 Vi summerar en riktigt trevlig Motionsdans i söndags! Ett riktigt fartfyllt avslut på kvällen, där vi hörde ett och annat "Phuu!" då¨absolut sista tonen klingat ut. Men är det inte så en riktig Motionsdans skall vara? Den sista kvarten låter vi tempot stiga en smula och låter hjärtat få jobba lite extra. Ska visst va' bra, sägs det! Dessutom tycker åtminstone jag att det är svårt att hitta ett roligare sätt att motionera, än med just bugg till medryckande musik. Hoppas Ni håller med!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Sedan siktar vi på att bli ett svårslaget alternativ, för: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Nästan som balett!

 DansMix garderar med kryss!
 
Vi kortade av uppvärmingen en smula, men några buggar blev det för, bland andra, Roger och Katariina i allafall.
 
 Vis av erfarenhet kortade vi som sagt av uppvärmningen några låtar, för vi vet ju att tiden blir knapp mot slutet. Det är ju så mycket vi vill hinna med att visa, och givetvis att träna på åxå. Även denna kväll hade vi en hel del i planeringen, så det var lika bra att köra igång!
 
          
 
Maria och Kristoffer samt Elin och Peter värmer upp inför kvällens kursande! 
 
Åke och Margareta får till ett stiligt "Kryss" med avslutande "Kick ball change"!
 
 För några söndagar sedan testade vi detta med "3-4 kicken", och lade på en av de turer där den ingår. Kicken i sig görs på två takter, med en inlagd extra "å" takt emellan. Ett vanligt mönster är steg på 1 och 2, och därpå kicken på 3 å 4, men den kan även dyka upp andra mönster.  
 
Björn-Ove och Ida under insteget i "Krysset".
 
 I söndagens buggtur "Krysset" dyker den upp i två varianter på stegmönster. I första skedet markerar vi figuren på 1 och kliver tillbaka på 2-3-4. Sedan läger vi kicken därefter. Sidosteg med handklapp för båda på 1-2 och därefter "Kicken" på just 3å4. Så visst kan "Kicken" läggas in i stegen på skilda vis.
 
 
          
 
 Nyss nämda "Kicken" benäms väl mer korrekt som "Kick ball Change", där det även finns en skröna om dess ursprung. 
 -" När slavar hämtades från Afrika till slavarbete runt om i världen, kedjades en länk och en järnkula fast vid ena foten. Givetvis för att försvåra rymningar. För att kunna gå fick vederbörande kicka fram sin länkade fot, och sedan följa efter med den fria foten. Man alltså "Kick Ball" och ändrade "Change" sin fria fot. På detta vis skulle således själva rörelsen uppstått...
 Sant eller ej, äger vi ingen kuskap om, men fan tro't...
 
Therese och Pierre tränade bugg under söndagskvällen. 
  
          
 
 Efter denna extra genomgång av "Krysset" fick gänget några låtar på sig att Kryssa på egen hand. Flera nya moment som skall fungera ihop, och visst är "Kicken" ett tillägg som kräver sin träning. Ett välment tips kan vara att inte göra den för yvigt, utan bara som en liten lätt kick med foten. Buggfigur med förväntad vinst, men gardera med kryss...
 
Åke och Elin samt Lena och Roger 
 
 Andreas väljer Bugg under hela kvällen, ja visst är detta kul!
 
Veijo byter ut sin aviga fattning med Cecilia, och siktar på piruette.
 
 Både Bugg 3:an och Bugg 4:an innehåller en hel del långa figurer. Ofta sammansatta av kända moment, men då de ska sätta samman, sätts minnes-cellerna på hårda prov. Denna omgång av DansMix'en har tanken varit att göra axplock bland dessa varianter.
 Kvällens figur går under namnet "Avig Fattning med Piruette", vilket kan leda tankarna in på balett. Nog för att vi är väldigt graciösa i buggen, men närmare jämförelse ska nog undvikas...
  
          
Annica och Björn-Ove under både inledningen och slutskedet av figuren.
 
 Start med killens 3 framsteg och markering med utsträckt arm, sedan sker allt i rask takt. Killens högervarv under egen arm, 3 vänstervarv för tjejen. Den avigaste av de aviga fattningar, byts mot höger/höger och killen tar klurigt tag om tjejens v-axel. Åhh, höger piruette efter hennes höger framsteg!
 Låter enkelt, men visst krävs det lite träning, eller hur?  
 
Dags för lite Salsa!
 
 Salsa 1-2-3-pause, i just salsa-steget, med Veijo och Kate.
 
 Vi börjar se allt mer glada miner under Salsa-delen under söndagarna. En ny rytm som skall tränas in, och som tar några träningar innan den sitter. De 4 grundstegen har vi tränat på, och nu skulle vi lägga till 2 varv för tjejen. Kort visning av både killens och tjejens snurrar som inledning, men denna gången låter vi tjejen stå för rotationen.
 
          
Tommy och Ida under både "Rumba-steg" och "Salsa-steg".
 
 Det sista "Cassino-steget" i vår stegserie, avslutar vi med en markering för tjejen, och guidar henne runt, först i högervarv, och sedan i vänstervarv. På detta fick killarna själva välja mellan ytterligare en omgång med "Cassinosteg" eller börja om med "Son-steget". Nu blev det mycket att hålla reda på igen, och sedan hade vi kortat av antalet upprepningar av grundstegen åxå... Huuvaligen! 
 
 
Men vi avslutar dock med vår specialitet!
 
 
Andreas och Anna
 
Tommy och Kate
 
 
 En glad bugg med Åke och Anna!
 
 Som avslutningsord bad vi alla notera helgens "LördagsMotion" i almanackan, mycket noggrant! Detta evenemang hoppas vi att Ni alla har möjlighet att deltaga i! För övrig fanns inte myckat annat att säga än Tack för en trevlig kurskväll igen! För visst var det en riktigt trevlig kurskväll med BUGG's?
 
Även om vi kryssar och kickar med avig fattning, kvarstår en sanning ändå: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Samt påminner ännu en gång till Er alla om vår "LördagsMotion" nu på Lördag 16:e mars!
 
Vi startar dansen kl 20.00
Blandar Fox och Bugg, men avslutar kvällen med "Bara Bugg" kring midnatt!
Vi bjuder självklart på kaffe!
Tag med övrig dryck och tilltugg i egen regi!
Entré 50:- 
Bjud gärna med Dina Dansvänner!

Bytt är bytt, och kommer aldrig tillbaka!

 I söndags bytte Bugg 2:an händer!
 
"Handbyte bak killes rygg" ser ut att vara på gång för Emelie och Jonatan.
 
 Under vår Bugg 2:a dyker några riktigt användbara buggturer upp. Redan första kurskvällen, förra söndagen, tog vi upp "Handbyte bak killes rygg", och tränade in stegmönstret.
 Innan kvällen var till ända, skulle ytterligare en nyttig buggtur finnas i gängets register. 
  
                             
         Emelie och Jonas i inlednings-skedet.               Kristoffer guidar Carins högerfot kraftfullt framåt! 
 
  I  "Handbyte bak killes rygg" dyker ett flertal moment upp som är värda att notera lite extra. Denna andra kurskväll tog vi därför upp momenten i repris, efter att vi repriserat figuren som helhet.
 Först och främst låter vi tjejens rygg vara i "Dansriktningen" vid starten! Slutliga utsteget i dansriktningen, ger då minimal kollisions-risk!  Sedan hjälps vi åt att skifta plats, till att börja med. Då tjejen går bakåt, går killen framåt; när tjejen går åt vänster, går killen åt höger. Vi hjälps åt att göra figuren så tajt som möjligt. Killen hjälper sin tjej framåt på högerfoten, efter handbytet. Till sist noterade vi vikten att ge tjejen tid och rum att utföra sitt baksteg åxå.    
  
Kristoffer och Lisa är två av vårens Bugg 2:or. 
 
 Sedan tog vi och studerade det triviala upprätandet av den aviga fattningen som mellan-spel. Gör vi detta upprätande ordentligt kommer vi att skifta plats, och dessutom skifta riktning på dansparet. Mycket passande då nästa buggtur kräver just detta! 
 
          
  
          
 
          
 
 Redan innan pausen tog vi de första stegen av "Handbyte bak tjejens rygg", en buggfigur som passar alldeles perfekt som kombination. Här är utgångsläget en vänster / högerfattning, med tydling markering som inledning.
 När tjejen smiter förbi killen på hans högersida, passar han på att byta till höger/höger fattning bakom hennes rygg. Ta gärna ett stöd med vänsterhanden tjejer, på killens axel åxå!
 Två högervarv för tjejen, varav det första med låg handfattning och det andra med hög fattning, fick särskild uppmärksamhet. För någon vrickad axelled, vill vi inte åsamka!     

En lätt och fin "avig fattning" är på väg att rätas upp, för Jonatan och Emelie.
 
 Hade vi sedan rätat upp tidigare "Avig fattning" enligt anvisning, blev utgångsläget det allra bästa för "Handbytet bakom tjejens rygg", då killen lämpligast vänder ryggen i dansriktningen i startläget.
 Många detaljer att tänka på för deltagarna! Men så vill vi inte att BUGG's buggare, ska vara de som krockar och ställer till oreda på dansgolven i framtiden. Den avdelningen finns det redan alltför många "dansare" som behärskar till fullo! Därför noterar vi dessa detaljer redan i början av kurserna, och hoppas de ska sätta i ryggmärgen. Höga krav på blivande duktiga buggare hos BUGG's, jo-då!
 
          
Två detaljstudier i själva handbytet med Jonas å Lena samt Hans och Ingrid.
(Kom ihåg alla tjejer att stödja vänsterhanden på killens högeraxel. "Ett bra stöd i livet"!) 
 
 Inför kommande helgs "LördagsMotion" tog vi och testade på grundstegen i foxtrot. Ingen långbänk här, utan bara så att gänget fick testa rytmen i fox'en. 1-2-3å1.., var rytmen vi räknade.
 Ta några fox-steg på köksgolvet under veckan, och bli lika nördig som "lekledar'n" själv! 
  
Johan och Gerd testar en kul variant på kvällens handbyte.
 
 En riktigt gemytlig kväll tyckte vi att det blev! Ett lite mindre antal deltagare gör givetvis att vi hinner med att studera Er alla lite bättre, när vi nu var knappa tjugo buggare i kursen under kvällen. Naturligtvis hoppas vi att Ni gillade kvällen åxå, och ställer in siktet mot nästa kurs-del på söndag! 
 Fast Ni får ju inte missa vår LördagsMotion heller! Ett utmärkt delmål under veckans väntan på nästa Kurs och Motion hos BUGG's!          Lördag kl. 20.00 är tiden att minnas! Bjud gärna med Dina dansvänner åxå!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Söker man bugg med sinne för detaljer, blir påståendet givetvis: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

LördagsMotion 16/3

 
Välkomna alla Dansintresserade!!
 

Aktivitetsplan 142

 
Kom ihåg vår "LördagsMotion nästa lördag, 16 mars kl. 20.00!
Alla BUGG's-vänner varmt Välkomna!
Entré 50:-

Vinnare i vår Schlager-Quiz!


Schlager-Quiz med Dans!

Det blev ju riktigt kul detta med Schlager!
 
Elisabeth och Kate shakar och fyller i schlager-svar. 
 
          
Karlsten, Mia och Ida samlas och funderar      Angelique och Jesper sitter och klurar
 
          
            Therese är koncentrerad                 Emelie och Victoria enas om svaren
 
Björn-Ove och Monika använder musiken till dans.
 
 Redan förra året, då i Tveta Bygdegård, uppmärksammade vi den svenska schlager-uttagningen, och ägnade en del av danskvällen där åt en tillbakablick på Eurovisions-pärlor. Någr positiva kommentarer då, gjorde att vi försiktigt började snegla mot årets melodifestival.
 Så under året som gått har vi hållit ögonen lite extra öppna om det legat någon CD med schlagerlåtar i blickfånget. Med spridda inköp i bakfickan, kunde vi denna kväll faktiskt sammanfoga en hel Motionsdans med dessa låtar. Å faktiskt blev det riktigt bra, tycker vi i alla fall, trots att långt från alla schlagerlåtar har bra dansrytm. Å det blev inte bara svar på schlager-frågor, utan mycket dans och en hel del allsång emellanåt!
 
 
 
 
          
Tommy och Angelique                                   Jan och Susanne 
 
 Den första halvan som traditionellt blandas lika mellan fox och bugg, fick åxå stå som tävlingsdelen för våra deltagare. Sju låtpar, fjorton låtar totalt, skulle anges med Låttitel, Artist eller Grupp-namn, samt kanske svårast av allt, Rätt tävlingsår.  Förmodar att det funderades en smula under dansandet...
 
Elin och Kristoffer samt Lisa och Bengt-Åke fick fundera på svaren under dansen. 
 
          
 
Ja nog ser det ut som det blev en hel del allsång, även för Sara, Susanne och Jan i förgrunden.
  
           
Linnea och Anders gästade oss under kvällen. 
 
 Linnea och Anders 
 
 På baksida av tävlingformuläret fanns några extra frågor till de låtar som spelades under "Bara Bugg". En hel radda med medryckande schlager-låtar med lite mer sprittande takt, fick ange tonen i sista halvan för kvällen. Här fanns de där välkända låtarna som bara inte går att stå stilla till, och kring kaffe-luckan blev det ett glatt shakande till musiken!
 
 Full fart på dansgolvet under avdelningen "Bara Bugg"!
 
          
Claes buggade loss med både Veronica och Lisa! 
 
Glad musik ger glada buggare!
  
          
Maria fick bugg med både Jesper och Roger 
 
 En markant glad stämning under hela kvällen hos våra dansare!
 
          
  
  Rygg mot rygg för Victoria och Bengt-Åke 
 
          
    Lisa och Tommy                                Marie-Louise och Anders 
 
 Veronica och Claes under söndagens "Bara Bugg" -del. 
 
En pose framför Ullas kamera för Veronica och John. 
 
          
 
 Bland många andra buggare ser vi Martin och Lena.
  
          
Anna får en bugg med Claes och Karlsten 
 
 Här passar Sara på att säga hej till Prince.
 
 Tja, innan kvällens Motionsdans funderade vi på om det skulle hålla med Schlager-låtar en hel kväll. Det är ju knappast dansmusik i den formen vi är vana vid. Trots detta känns det som kvällen blev riktigt lyckad, och alla tog kvällens dans för just vad den var ämnad till, en glad "Schlager quiz med dans!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Gör schlag i saken och sjung med i att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

BUGG's tar sikte mot våren!

Vi låter DansMix 2 föra oss mot ljusare tider. 
 
Andreas och Linda samt Annica och Kristoffer hänger med på säsongens sista kursdel.
 
 I söndags kickade vi igång vår DansMix 2, i dubbel bemärkelse. För kickar blev det under kurskvällen, även om de inte hamnade där det var tänkt från början. Lite av charmen med denna här kursdelen i och för sig, för någon spikat kursplan finns inte. Utan här har vi stakat ut vägen ganska brett, och låter omständigheter och infall få friare spelrum. Det kan man väl säga att denna första kurskväll, var ett strålande exempel på!
 
                     
                  Veronica och Peter                           Ida, Jan, Ragnhild och Stefan   
 
 Då några nya deltagare tittat upp till oss, tog vi som brukligt upp detta med vårt sätt att dansa grunden i bugg. Inget långtravande alls, utan några korta test-turer fick räcka som introduktion. Det finns ju några varianter på grundsteg i omlopp, så mest reko är väl att i korthet tala om vårt tänk i frågan. Därmed hoppas vi att alla spelar på samma planhalva, så att säga...  
 
Ida och Jan lägger med "Midjetaget" under sina första uppvärmningsturer i buggen. 
 
 Vår egen "Låskolven" hade jag noterat i min plan för kvällen, och den fick bli första uppgiften åt gänget. Vi hade tagit upp den under förra kursdelen, men inte hunnit att repetera den, därför tyckte vi denna mjukstart kunde passa. I den här buggturen gäller det att killen är vaken och är beredd på de snabba handgreppen som fattas i rask följd.
 
Bengt-Åke och Anna-Karin 
 
 In i lås med tjejen och sedan ut och stoppa henne med västerhanden. Där gäller det att högerhanden är med på noterna och fångar hennes högeraxel, efter hennes halva vänstervarv. Fyra takter att samla tankarna innan vi skickar henne vidare i ett höger frivarv. Som sagt, bara killen är med på kommande moment, brukar figuren inte innebära några problem. Musikalisk träning följde givetvis!  
 
Lösning på dubbla problem, ger tre-dubbel glädje 
 
Fyra glada tjejer på samma bild, ja visst är "Dubbelbugg" kul!
 
                 
 Ganska snart såg vi ett visst överskott på tjejer, denna första kurskväll.  Ett antal av dem blir ju lite sysslolösa mellan våra parbyten, så visst kunde väl lite "Dubbelbugg" passa alldeles utmärkt som en uppgift. Och av leenden att döma var det inte alltför trist, med några turer med denna variant. 
 
Peter Wall dubblar med frugan Sandra och dessutom Ragnhild.
 
 Hela gänget fick inleda med de första uppgifterna "Buggsväng" i både vänster och sedan högervarv. Det är här vi tränar på att föra båda tjejerna likadant med båda armarna. Buggsväng vänster brukar gå lättast, och då högervarvet skall göras får man tänka till. Här gäller det ju att låta bägge tjejerna gå sitt steg med högerfoten på första takten, innan killen kan guida runt dem i högervarvet. En del träning, givetvis.  
 
 Martin är snyggt inne i första egentliga buggturen i dubbelbuggen.
 
 Sedan fick gänget en lite klurigare uppgift. Högertjejen skall göra en "Tjej bak killes rygg" med tajtare markering, och vänstertjejen en "Vänster Katapult". Det är här vänster-tjejen skall göra en buggsväng vänster, innan hon kliver runt killen i "Katapulten", för att synkronisera sig med högertjejen. Detta lade vi med som träning då den övades som singeltur, så det var kul att visa varför vi utför "V-katapult" med denna inledning. 
 En klurig kombination, men Ni fixade den över förväntan! Bra gjort!
 
Linedance där alla kan va' me' efter kaffet.
 
En  "Röd Het Salsa" fick bli kvällens Line-variant.
 
 Egentligen hade vi tänkt att vänta med linedance tills tredje eller fjärde kvällen, men snabba kast fick bli kvällens refräng. Då vi nu är lite högre i kurserna, fick en lite längre Linedance fresta minnes-funktionerna.
 Nåväl, flera av momenten upprepas, så därför blir inte varje steg en nyhet, å visst fungerade det riktigt bra! När Ni slappnar av en smula och lyssnar till låten, sjunger de just om de stegen vi tar i Line'n. En riktigt kul variant tycker jag och hoppas Ni håller med då vi fått in den i minnet!   
 
 "5,6,7,8- peka med fingern och takta med hälen!"
 
Mer het Salsa, i annorlunda tappning!
 
 Här är det träning av grundstegs-varianterna som gäller.
 
 Ett nappatag med vår Salsa fick det bli förstås. En extra omgång då vi lät gänget trampa igenom sina 4 grundsteg igen. Nästa gång hoppas vi det blir dags att lägga till Era första varv för tjejen åxå, ett åt vänster och ett åt höger. Så ta några Salsa-steg under veckan så höfterna håller sig i form!
 
          
John och Ida får glädje i sin salsa! 
 
Karlstens salsa smittar glatt av sig på Mia! 
 
Sista traditionella rycket med Bugg förstås!
 
 Peter och Elisabeth under den sista Buggen för kursdelen.
 
 Måhända ett lite omkastat program denna premiärkväll för DansMix 2. Vi hoppas förstås att Ni gillade kompotten i alla fall, och siktar på fortsättning nästa söndag. Här på bloggen ber vi att få återkomma inom kort med ett inlägg från den trevliga fortsättningen på söndagskvällen med "Sclager-Quiz med dans"!
 
Till dess önskar vi Er alla en fortsatt trevlig vecka och ett snart återseende! Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och medger självkritiskt att några Salsa-experter blir vi inte, men: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg 2:an inleder vårens omstart!

Ett synnerligen jämnt startfält äntrar golvet!
 
 En gemensam uppvärmning kändes mer motiverad än vanligt.
 
 Startfältet för vårens upplaga av bugg 2 bjöds upp på dansgolvet på Syltoppen, och konstaterades vara synneligen jämnt sammansatt. En utmärkt förutsättning för en bra kursomgång. En bra mix från just avslutade Bugg 1, och deltagare från höstens Bugg 2:a, som väljer att ta kursdelen i repris. Så visst kändes det extra bra att ge gänget några extra låtar, till att få bekana sig med varandra. 
 
          
Ingrid och Jonas                                    Jonathan och Emelie
 
Tommy och Ingrid i bakgrunden och Lena och Jonas frontar bilden 
 
 Att flera väljer att ta en extra omgång med Bugg 2:an tycker vi är bra. Att gå en kursomgång innebär som oftast att men hinner ta del av kursinnehållet i stora drag. När man väljer att gå en andra omgång har man dessa huvudingredienser kvar i minnet, och mer öppen för att ta åt sig de små detaljerna som ger finess i sin bugg.
 Vi tror att detta gäller alla kursdelarna rakt över, från lägsta Bugg 1:a till högsta Bugg 4:a! Att man sedan får ett nytt trevligt dansgäng att bekanta sig med under gemytlig dans, ja det är bara bonus det...
 
          
Hans och Agneta                                Andreas och Lisa 
 
 Som inledning på de flesta av våra kursomgångar, tar vi ett snack om vårt sätt att se och dansa grunden i vår bugg. Kan hända ställer vi lite högre krav på våra buggare än andra gör, så därför vill vi åxå ge de bästa förutsättningar för att nå ett så lyckat resultat som möjligt, då kursens slut närmar sig.
 
 
 I både "Grundstegen" och "Cirkelbuggen" finns moment som följer hela tiden i buggens rörelsemönster. Detta tar vi och noterar lite extra och lägger på minnet. Tvåhansfattning och höger/höger är de vanligaste handfattningarna och här provar killarna på att föra sin dam på bägge sätten.   
  
          
John och Annica                                       Jonatan och Lena 
 
          
Martin och Carin                                  Angelique och Andreas
 
Glada miner då buggfigurerna fungerar för Kristoffer och Lena
 
 Även "Buggsväng" tar vi upp och lägger till i grundsnacket. Busenkla turer säger de flesta, men här hos BUGG's ställer vi kraven lite högre och ska ha utförandet på bästa sätt. Både vänster och högervarvet ska hitta sitt "driv" runt killen och utföras utan några oplanerade utflykter i perferin. Lätta turer kan tyckas, men då de förekommer som delmoment i framtida buggturer ska de sitta rätt i ryggraden. Så vi tränar på... 
 
          
 
Stefan buggar på med Emelie under kvällens premiär för Bugg 2.
 
          
 
          
Alltid trevligt att se en ny konstellation med dansare bekanta sig i dansens virvlar.
 
 En av Bugg 1:ans buggturer tog vi upp till repris, och fick avsluta det inledande snacket. "Katapulten" är en trevlig  figur i sig, och är dessutom en ypperlig variant då vi som nu inledningsvis "leker lite bugg". Att blanda samman den med de nyss tränade grundvarianterna, ger möjlighet tll att lattja lite med en skön låt, och några avslappnande bugg-rörelser. Ett utmärkt sätt att inleda sin uppvärning på, som vi själva oftast använder.    
 
Lisa och Jonas skaffar sig rutin i buggen.
 
Hampus och Alva buggar med vårens Bugg 2:a. 
 
Emelie och Roger 
 
 Efter kaffepausen blev det dags för kvällen ordinarie buggtur, som denna första kväll på Bugg 2:an är "Handbyte bak killens rygg". En av de både handbytena som inleder 2:an buggkurs. Här börjar nu de figurer, där killen ska föra sin dam på ett lite mer handfast sätt, som blir verklighet när nu kursen stiger ett kliv upp i graderna. Killen får ett stegmönster för att underlätta sin tjejs färdväg bakom hans rygg, och sedan ännu mer då hon kommer fram på killens vänstra sida.
 Här noterade vi nyss tränade höger buggsväng, och jämförde tjejens steg fram med högerfoten, innan den avslutande högersvängen för henne. Före högervarvet för tjejen, låter vi henne ta sitt högersteg framåt, innan vi killar guidar henne runt. En uppmaning vi återkommer till, helt säkert! 
 
Deltagarna bjuder på några moment av "Handbyte bak killens rygg".
 
          
Stefan inleder med buggsvängen under armen, för Elin..
 
 
Jonathan byter handfattning med Anna...
 
Och Jonas är på väg att föra fram Ingrid med hennes högersteg. 
 
De sista minuterna fich hela gänget blanda sin bugg, nytt med gammalt.
 
 En trevlig inledning på kursdelen tycker vi, och hoppas Ni håller med! Bugg 2:an är en riktigt bra kursdel, tycker vi, då den innehåller flera av de där buggturerna som ger en innehållsrik bugg. Samtidigt som den höjer Din bugg ett rejält steg, och gör Dej till en buggare med varianter.
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Trevligt när allt fler inser att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Tycker vi!

Aktivitetsplan 141

 
 
Kom ihåg kvällens Schlager-Quis i samband med Motionsdansen!
Bjud även gärna med icke dansande vänner, mor- eller far-föräldrar till en trevlig kväll i Schlagern tecken med utvalda tankenötter! Kom igod tid innan starten kl.19.30! Vi bjuder självklart alla på Kaffe å kaka!
Entré för Dans och/eller Quiz endast 20:-!
Välkomna!                                                                                                 BUGG's / Ulla å Arne

BUGG's blev förstasidesstoff!

Välkommen på omstart!
 
 Nu på söndag är det dags för BUGG's andra omgång med danskurser under våren 2013! Denna sista kursomgång leder oss fram mot våren och en ny efterlängtad danssommar! Självklart ska Du väl ut och Dansa i sommar? Då gör Du helt rätt i att förbereda Dig på bästa sätt med Kurs och Motion hos BUGG's!
 
Bugg 2:a kl: 16.30   Syltoppen   Säffle
 
 Först ut är vår Bugg 2:a som av oss ses som den kanske trevligaste kursomgången! Det är här vi tar klivet upp i buggens värld, och blir buggare av klass. Redan under Bugg 1:an har deltagarna lagt grunden i Sin bugg, och med Bugg 2:an i ryggen står Ni Er mycket gott under sommarens danser.
 En kort repetition av grunden i vårt sätt att dansa bugg inleder denna kurs, för att sedan raskt kliva vidare med nya spännande buggfigurer. Här hoppas vi förstås att Du gör oss sällskap!
 Vår Bugg 2:a passar åxå utmärkt för Dej som provat på bugg tidigare, kanske i annan regi. Ta chansen att hoppa med i vårt jätte-trevliga Dansgäng i och med denna omstart! Inget Du kommer att ångra, vi lovar!  
 
DansMix 2  Kl: 18.00  Syltoppen Säffle
 
 Våra bägge omgångar av DansMix är de högsta danskurserna hos oss. Under den nu startande DansMix 2 tar vi närmare bekantskap av utvalda buggfigurer ur våra Bugg 3 samt Bugg 4, och repeterar dessa som kursens grund-innehåll. Buggturer som har det där lilla extra, och sätter ytterligare krydda i Din bugg!
 I övrigt blandar vi in ytterligare varianter av dans, och siktar på fortsättning av Salsa, någon ytterligare Linedance, Dubbelbugg om det passar in. Dock ligger tyngdpunkten på vår Hjärte-dans Bugg!
 
Motionsdans ger dans till Alla, kl. 19.30!
 
 Naturligtvis fortsätter vi med vår uppskattade Motionsdans, bara det ett utmärkt skäl att dansa med BUGG's! Klockan 19.30 hälsar vi alla danssugna till oss på Motionsdans uppe på Syltoppen, varje söndag! Här blandar vi inledningsvis Fox och Bugg fram till halvtid, och övergår sedan till "Bara Bugg" i något ökat tempo. det är här vi hoppas det ska göra skäl för namnet Motionsdans! Skön modern dansmusik med rockiga inslag utlovas!
 Denna kursdel ingår för Alla som betalt en kursavgift, och kostar för övriga endast 20:- !!
 
*****************************************
En kursdel, 6 x 1,5 timme, kostar 240:-
För Dej som väljer att gå med i båda kursdelarna, 6 x 3 timmar, har vi specialpriset 360:- för 6ggr!
Motionsdansen ingår i kursavgiften, och för övriga Motionsdansare endast 20:- !
Självklart bjuder vi på kaffe till deltagarna!
 
Hjärtligt Välkomna!                                                                              BUGG's / Ulla å Arne

BUGG's go' Schlager!

 
Schlager-quiz med dans!
 
 Jo, självklart skall vi dansa denna söndagskväll åxå! Men för dem som gillar Schlager blir det åxå ett utmärkt tillfälle att sitta och lyssna på en hel rad pärlor i Schlager-världen.
 Dessutom kan vi erbjuda fler att sitta och lyssna, samt fylla i några svar på frågor kring låtarna vi spelar under Motionsdansen. Så varsågoda att bjuda med Er vänner, eller far- och morföräldrar till en helkväll i Schlagerns tecken hos BUGG's! Inte bara ögonfägnad av alla härliga dansare, utan även lite örongodis att fundera kring!
För alla som nappar på detta erbjudande tar vi endast samma inträde, 20:-, som vanligt! Förstås med kaffe därtill! Så till alla Quis-deltagare påminner vi extra om att komma i god tid, före kl.19.30!
 Till alla våra Motionsdansare hälsar vi som vanligt Välkomna på deltagande i vår traditionella Motionsdans! Denna helg med Värmländs Schlageryra, ber vi åxå att få bjuda på dans till en hel rad sköna danspärlor från schlagerns värld! En oslagbart oförglömlig Motionsdans, kan vi lova till Er alla i Schlagern tecken!
 
 Så Välkomna till Schlager-quiz med dans hos BUGG's på Syltoppen kl. 19.30 till kl. 21.00!
 
Inte bara dans med BUGG's, men: "Ska de vara bugg, ska de vara BUGG's!"

Torsdagskväll med mycket Dans!

Vi inleder kvällen med ungdomarnas "Prova på"! 
 
Riktigt stilig buggfattning för Therese och Jesper!
 
 Ingen större anstormning blev det kanske till BUGG's "Prova på Bugg" under torsdagskvällen, men några ungdomar kom upp till oss för att prova detta med dans. Ett litet samtal om takten och varför vi följer den, fick inleda kvällens träning. sedan blev det dags att börja trampa både takt och rörelsemönster.
 
          
 
          
Farbror Peter hoppade in och hjälpte tjejerna. 
 
          
Björn-Ove guidar Therese i hennes premiärbugg. 
 
 
 
          
Pappa Bengt-Åke hoppar med och hjälper dotter Elin. 
 
          
Mamma Angelique tar en bugg med Jesper.
 
Lite svårt i början med bugg, men visst var det kul, Malin och Ella?
 
          
Med lite träning, blir det bara bättre och bättre.
 
Visst är det spännade att bugga, här med Jesper och Elin. 
 
 
Även farbror Karlsten visar både Grundsteget och Cirkelbuggen. 
 
Med lite träning blev buggen riktigt bra för Jesper och Maria. 
 
 
 
Både Maria och Roger passade på att bekanta sig med bugg, under kvällen.
 
Även här gav träning resultat. 
 
Ullas nybakade bullar var nästan bättre än buggen, och fick en strykande åtgång.
 
          
Lekledar'n i sitt rätta element! 
 
Vi tackar alla våra ungdomligt sinnade besökare, för en trevlig "Prova på - kväll"!
 *********************************************************************
Den andra avdelningen av kvällen ägnade vi åt Motionsdans! 
 
Riktigt populärt detta med torsdagsmotion!
 
 I BUGG's barndom dök faktiskt Torsdags-Motion upp som ett återkommande arrangemang. Nu är det ju detta med ordinarie arbete och den begränsade tiden som sätter käppar i hjulen, men att återuppliva idéen någon gång emellanåt känns riktigt kul. Ännu mer kul att dansen hörsammades av ett så stort antal, för närmare fyrtiotalet dansintresserade tittade upp och tog sig en dans på kvällskvisten. 
 
          
Karlsten och Ida                                         Kate och John
 
 Ann-Louise och Peter tog en torsdagsdans.

          
Jesper och Mamma övar vidare                               Elin och undertecknad. 
 
          
 
Jodå, Emelie fastnade på bild med Tommy under fox'en. 
 
          
                     Lena och Inge tar en fox          Carin tittade upp och dansade med bla. Karlsten 
 
Veronica och Tommy
 
          
Claes bjöd både Anna och Gerd på varsin foxtrot
 
 
 
 
          
Man får Tacka både Josefin och Hannah för dansen. 
*************************************************************************
 Så klart avslutade vi kvällen med "Bara Bugg"!
 
Fart i buggen är BUGG's signum! 
 
  
 
          
Systrarna Opheim i bugg med Roger. 
 
Bengt-Åke i buggartagen med Ingrid.  
 
          
Bröderna Martinsson i bugg med Veronica och Ida. 
 
En kväll med mycket dans för oss alla.
 
          
 
Lite extra träning i buggen bjöd pappa Bengt-Åke Elin på. 
 
          
 
Par i BUGG's, ger höga poäng!
 
          
Roger och Carin                                     Martin och Elin
 
Bugg för Martin och Anne-lee 
 
Många danskvällar i veckan för Inge och Ote!
 
          
Björn-Ove och Ingrid                                   John och Mia
 
Bengt-Åke och Josefin 
 
          
Sakarias och Lena                                      Inge och Elin
 
          
Roger och Lena med fart i buggen!
 
Gott tempo mot slutet av kvällen, här med Lena och Claes.
 
-"Lite Dubbelbugg måste vi klämma in åxå", säger Björn-Ove och bjuder upp Maria och Carin 
 
 Ulla släppte kameran för ett ögonblick, å så gick det!
 
Vi Tackar för en ovanligt trevlig torsdagskväll,och med några trevliga kommentarer
så kanske vi skulle kunna göra repris på detta, om intresse finnes!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Står allt mer klart!

RSS 2.0