Bugg 2:an inleder vårens omstart!

Ett synnerligen jämnt startfält äntrar golvet!
 
 En gemensam uppvärmning kändes mer motiverad än vanligt.
 
 Startfältet för vårens upplaga av bugg 2 bjöds upp på dansgolvet på Syltoppen, och konstaterades vara synneligen jämnt sammansatt. En utmärkt förutsättning för en bra kursomgång. En bra mix från just avslutade Bugg 1, och deltagare från höstens Bugg 2:a, som väljer att ta kursdelen i repris. Så visst kändes det extra bra att ge gänget några extra låtar, till att få bekana sig med varandra. 
 
          
Ingrid och Jonas                                    Jonathan och Emelie
 
Tommy och Ingrid i bakgrunden och Lena och Jonas frontar bilden 
 
 Att flera väljer att ta en extra omgång med Bugg 2:an tycker vi är bra. Att gå en kursomgång innebär som oftast att men hinner ta del av kursinnehållet i stora drag. När man väljer att gå en andra omgång har man dessa huvudingredienser kvar i minnet, och mer öppen för att ta åt sig de små detaljerna som ger finess i sin bugg.
 Vi tror att detta gäller alla kursdelarna rakt över, från lägsta Bugg 1:a till högsta Bugg 4:a! Att man sedan får ett nytt trevligt dansgäng att bekanta sig med under gemytlig dans, ja det är bara bonus det...
 
          
Hans och Agneta                                Andreas och Lisa 
 
 Som inledning på de flesta av våra kursomgångar, tar vi ett snack om vårt sätt att se och dansa grunden i vår bugg. Kan hända ställer vi lite högre krav på våra buggare än andra gör, så därför vill vi åxå ge de bästa förutsättningar för att nå ett så lyckat resultat som möjligt, då kursens slut närmar sig.
 
 
 I både "Grundstegen" och "Cirkelbuggen" finns moment som följer hela tiden i buggens rörelsemönster. Detta tar vi och noterar lite extra och lägger på minnet. Tvåhansfattning och höger/höger är de vanligaste handfattningarna och här provar killarna på att föra sin dam på bägge sätten.   
  
          
John och Annica                                       Jonatan och Lena 
 
          
Martin och Carin                                  Angelique och Andreas
 
Glada miner då buggfigurerna fungerar för Kristoffer och Lena
 
 Även "Buggsväng" tar vi upp och lägger till i grundsnacket. Busenkla turer säger de flesta, men här hos BUGG's ställer vi kraven lite högre och ska ha utförandet på bästa sätt. Både vänster och högervarvet ska hitta sitt "driv" runt killen och utföras utan några oplanerade utflykter i perferin. Lätta turer kan tyckas, men då de förekommer som delmoment i framtida buggturer ska de sitta rätt i ryggraden. Så vi tränar på... 
 
          
 
Stefan buggar på med Emelie under kvällens premiär för Bugg 2.
 
          
 
          
Alltid trevligt att se en ny konstellation med dansare bekanta sig i dansens virvlar.
 
 En av Bugg 1:ans buggturer tog vi upp till repris, och fick avsluta det inledande snacket. "Katapulten" är en trevlig  figur i sig, och är dessutom en ypperlig variant då vi som nu inledningsvis "leker lite bugg". Att blanda samman den med de nyss tränade grundvarianterna, ger möjlighet tll att lattja lite med en skön låt, och några avslappnande bugg-rörelser. Ett utmärkt sätt att inleda sin uppvärning på, som vi själva oftast använder.    
 
Lisa och Jonas skaffar sig rutin i buggen.
 
Hampus och Alva buggar med vårens Bugg 2:a. 
 
Emelie och Roger 
 
 Efter kaffepausen blev det dags för kvällen ordinarie buggtur, som denna första kväll på Bugg 2:an är "Handbyte bak killens rygg". En av de både handbytena som inleder 2:an buggkurs. Här börjar nu de figurer, där killen ska föra sin dam på ett lite mer handfast sätt, som blir verklighet när nu kursen stiger ett kliv upp i graderna. Killen får ett stegmönster för att underlätta sin tjejs färdväg bakom hans rygg, och sedan ännu mer då hon kommer fram på killens vänstra sida.
 Här noterade vi nyss tränade höger buggsväng, och jämförde tjejens steg fram med högerfoten, innan den avslutande högersvängen för henne. Före högervarvet för tjejen, låter vi henne ta sitt högersteg framåt, innan vi killar guidar henne runt. En uppmaning vi återkommer till, helt säkert! 
 
Deltagarna bjuder på några moment av "Handbyte bak killens rygg".
 
          
Stefan inleder med buggsvängen under armen, för Elin..
 
 
Jonathan byter handfattning med Anna...
 
Och Jonas är på väg att föra fram Ingrid med hennes högersteg. 
 
De sista minuterna fich hela gänget blanda sin bugg, nytt med gammalt.
 
 En trevlig inledning på kursdelen tycker vi, och hoppas Ni håller med! Bugg 2:an är en riktigt bra kursdel, tycker vi, då den innehåller flera av de där buggturerna som ger en innehållsrik bugg. Samtidigt som den höjer Din bugg ett rejält steg, och gör Dej till en buggare med varianter.
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Trevligt när allt fler inser att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Tycker vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0