Bytt är bytt, och kommer aldrig tillbaka!

 I söndags bytte Bugg 2:an händer!
 
"Handbyte bak killes rygg" ser ut att vara på gång för Emelie och Jonatan.
 
 Under vår Bugg 2:a dyker några riktigt användbara buggturer upp. Redan första kurskvällen, förra söndagen, tog vi upp "Handbyte bak killes rygg", och tränade in stegmönstret.
 Innan kvällen var till ända, skulle ytterligare en nyttig buggtur finnas i gängets register. 
  
                             
         Emelie och Jonas i inlednings-skedet.               Kristoffer guidar Carins högerfot kraftfullt framåt! 
 
  I  "Handbyte bak killes rygg" dyker ett flertal moment upp som är värda att notera lite extra. Denna andra kurskväll tog vi därför upp momenten i repris, efter att vi repriserat figuren som helhet.
 Först och främst låter vi tjejens rygg vara i "Dansriktningen" vid starten! Slutliga utsteget i dansriktningen, ger då minimal kollisions-risk!  Sedan hjälps vi åt att skifta plats, till att börja med. Då tjejen går bakåt, går killen framåt; när tjejen går åt vänster, går killen åt höger. Vi hjälps åt att göra figuren så tajt som möjligt. Killen hjälper sin tjej framåt på högerfoten, efter handbytet. Till sist noterade vi vikten att ge tjejen tid och rum att utföra sitt baksteg åxå.    
  
Kristoffer och Lisa är två av vårens Bugg 2:or. 
 
 Sedan tog vi och studerade det triviala upprätandet av den aviga fattningen som mellan-spel. Gör vi detta upprätande ordentligt kommer vi att skifta plats, och dessutom skifta riktning på dansparet. Mycket passande då nästa buggtur kräver just detta! 
 
          
  
          
 
          
 
 Redan innan pausen tog vi de första stegen av "Handbyte bak tjejens rygg", en buggfigur som passar alldeles perfekt som kombination. Här är utgångsläget en vänster / högerfattning, med tydling markering som inledning.
 När tjejen smiter förbi killen på hans högersida, passar han på att byta till höger/höger fattning bakom hennes rygg. Ta gärna ett stöd med vänsterhanden tjejer, på killens axel åxå!
 Två högervarv för tjejen, varav det första med låg handfattning och det andra med hög fattning, fick särskild uppmärksamhet. För någon vrickad axelled, vill vi inte åsamka!     

En lätt och fin "avig fattning" är på väg att rätas upp, för Jonatan och Emelie.
 
 Hade vi sedan rätat upp tidigare "Avig fattning" enligt anvisning, blev utgångsläget det allra bästa för "Handbytet bakom tjejens rygg", då killen lämpligast vänder ryggen i dansriktningen i startläget.
 Många detaljer att tänka på för deltagarna! Men så vill vi inte att BUGG's buggare, ska vara de som krockar och ställer till oreda på dansgolven i framtiden. Den avdelningen finns det redan alltför många "dansare" som behärskar till fullo! Därför noterar vi dessa detaljer redan i början av kurserna, och hoppas de ska sätta i ryggmärgen. Höga krav på blivande duktiga buggare hos BUGG's, jo-då!
 
          
Två detaljstudier i själva handbytet med Jonas å Lena samt Hans och Ingrid.
(Kom ihåg alla tjejer att stödja vänsterhanden på killens högeraxel. "Ett bra stöd i livet"!) 
 
 Inför kommande helgs "LördagsMotion" tog vi och testade på grundstegen i foxtrot. Ingen långbänk här, utan bara så att gänget fick testa rytmen i fox'en. 1-2-3å1.., var rytmen vi räknade.
 Ta några fox-steg på köksgolvet under veckan, och bli lika nördig som "lekledar'n" själv! 
  
Johan och Gerd testar en kul variant på kvällens handbyte.
 
 En riktigt gemytlig kväll tyckte vi att det blev! Ett lite mindre antal deltagare gör givetvis att vi hinner med att studera Er alla lite bättre, när vi nu var knappa tjugo buggare i kursen under kvällen. Naturligtvis hoppas vi att Ni gillade kvällen åxå, och ställer in siktet mot nästa kurs-del på söndag! 
 Fast Ni får ju inte missa vår LördagsMotion heller! Ett utmärkt delmål under veckans väntan på nästa Kurs och Motion hos BUGG's!          Lördag kl. 20.00 är tiden att minnas! Bjud gärna med Dina dansvänner åxå!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Söker man bugg med sinne för detaljer, blir påståendet givetvis: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0