Nästan som balett!

 DansMix garderar med kryss!
 
Vi kortade av uppvärmingen en smula, men några buggar blev det för, bland andra, Roger och Katariina i allafall.
 
 Vis av erfarenhet kortade vi som sagt av uppvärmningen några låtar, för vi vet ju att tiden blir knapp mot slutet. Det är ju så mycket vi vill hinna med att visa, och givetvis att träna på åxå. Även denna kväll hade vi en hel del i planeringen, så det var lika bra att köra igång!
 
          
 
Maria och Kristoffer samt Elin och Peter värmer upp inför kvällens kursande! 
 
Åke och Margareta får till ett stiligt "Kryss" med avslutande "Kick ball change"!
 
 För några söndagar sedan testade vi detta med "3-4 kicken", och lade på en av de turer där den ingår. Kicken i sig görs på två takter, med en inlagd extra "å" takt emellan. Ett vanligt mönster är steg på 1 och 2, och därpå kicken på 3 å 4, men den kan även dyka upp andra mönster.  
 
Björn-Ove och Ida under insteget i "Krysset".
 
 I söndagens buggtur "Krysset" dyker den upp i två varianter på stegmönster. I första skedet markerar vi figuren på 1 och kliver tillbaka på 2-3-4. Sedan läger vi kicken därefter. Sidosteg med handklapp för båda på 1-2 och därefter "Kicken" på just 3å4. Så visst kan "Kicken" läggas in i stegen på skilda vis.
 
 
          
 
 Nyss nämda "Kicken" benäms väl mer korrekt som "Kick ball Change", där det även finns en skröna om dess ursprung. 
 -" När slavar hämtades från Afrika till slavarbete runt om i världen, kedjades en länk och en järnkula fast vid ena foten. Givetvis för att försvåra rymningar. För att kunna gå fick vederbörande kicka fram sin länkade fot, och sedan följa efter med den fria foten. Man alltså "Kick Ball" och ändrade "Change" sin fria fot. På detta vis skulle således själva rörelsen uppstått...
 Sant eller ej, äger vi ingen kuskap om, men fan tro't...
 
Therese och Pierre tränade bugg under söndagskvällen. 
  
          
 
 Efter denna extra genomgång av "Krysset" fick gänget några låtar på sig att Kryssa på egen hand. Flera nya moment som skall fungera ihop, och visst är "Kicken" ett tillägg som kräver sin träning. Ett välment tips kan vara att inte göra den för yvigt, utan bara som en liten lätt kick med foten. Buggfigur med förväntad vinst, men gardera med kryss...
 
Åke och Elin samt Lena och Roger 
 
 Andreas väljer Bugg under hela kvällen, ja visst är detta kul!
 
Veijo byter ut sin aviga fattning med Cecilia, och siktar på piruette.
 
 Både Bugg 3:an och Bugg 4:an innehåller en hel del långa figurer. Ofta sammansatta av kända moment, men då de ska sätta samman, sätts minnes-cellerna på hårda prov. Denna omgång av DansMix'en har tanken varit att göra axplock bland dessa varianter.
 Kvällens figur går under namnet "Avig Fattning med Piruette", vilket kan leda tankarna in på balett. Nog för att vi är väldigt graciösa i buggen, men närmare jämförelse ska nog undvikas...
  
          
Annica och Björn-Ove under både inledningen och slutskedet av figuren.
 
 Start med killens 3 framsteg och markering med utsträckt arm, sedan sker allt i rask takt. Killens högervarv under egen arm, 3 vänstervarv för tjejen. Den avigaste av de aviga fattningar, byts mot höger/höger och killen tar klurigt tag om tjejens v-axel. Åhh, höger piruette efter hennes höger framsteg!
 Låter enkelt, men visst krävs det lite träning, eller hur?  
 
Dags för lite Salsa!
 
 Salsa 1-2-3-pause, i just salsa-steget, med Veijo och Kate.
 
 Vi börjar se allt mer glada miner under Salsa-delen under söndagarna. En ny rytm som skall tränas in, och som tar några träningar innan den sitter. De 4 grundstegen har vi tränat på, och nu skulle vi lägga till 2 varv för tjejen. Kort visning av både killens och tjejens snurrar som inledning, men denna gången låter vi tjejen stå för rotationen.
 
          
Tommy och Ida under både "Rumba-steg" och "Salsa-steg".
 
 Det sista "Cassino-steget" i vår stegserie, avslutar vi med en markering för tjejen, och guidar henne runt, först i högervarv, och sedan i vänstervarv. På detta fick killarna själva välja mellan ytterligare en omgång med "Cassinosteg" eller börja om med "Son-steget". Nu blev det mycket att hålla reda på igen, och sedan hade vi kortat av antalet upprepningar av grundstegen åxå... Huuvaligen! 
 
 
Men vi avslutar dock med vår specialitet!
 
 
Andreas och Anna
 
Tommy och Kate
 
 
 En glad bugg med Åke och Anna!
 
 Som avslutningsord bad vi alla notera helgens "LördagsMotion" i almanackan, mycket noggrant! Detta evenemang hoppas vi att Ni alla har möjlighet att deltaga i! För övrig fanns inte myckat annat att säga än Tack för en trevlig kurskväll igen! För visst var det en riktigt trevlig kurskväll med BUGG's?
 
Även om vi kryssar och kickar med avig fattning, kvarstår en sanning ändå: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Samt påminner ännu en gång till Er alla om vår "LördagsMotion" nu på Lördag 16:e mars!
 
Vi startar dansen kl 20.00
Blandar Fox och Bugg, men avslutar kvällen med "Bara Bugg" kring midnatt!
Vi bjuder självklart på kaffe!
Tag med övrig dryck och tilltugg i egen regi!
Entré 50:- 
Bjud gärna med Dina Dansvänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0