På en visit till Liane.

 Ett glatt dansgäng i Årjäng.
 
 Delar från dansgänget radade upp sig för gruppfoto.
 
 Till förra helgens Lussedans hos oss kom Roger på besök. Roger har dansat med oss tidigare, så därav kom snacket igång om dansliv i stort. Han berättade att det dansades i Liane, strax norr om Årjäng, med ett trevligt dansgäng där. Eftersom egna dans-minnen finns i de trakterna, kändes det verkligen trevligt när Roger tipsade oss om att besöka dem. Så på tisdagskvällen satte vi oss i bilen och ställde in kursen på Liane bygdegård. Utan packning den här gången...
 Ett dansgäng som spritte av dansglädje välkomnade oss genast. Restiden hade dragit ut, så vi kom lagom till första dansen. Gänget hade siktat in sig på bugg, som de åxå hade gått flera kurser i. Så visst blev det fart på dansgolvet. 
 Våra buggstilar har samma rötter, så här stämde kemin fint. Tjejerna var riktigt duktiga, och av Ulla förstod jag att killarna åxå var en kunnig å trevlig ny dans-bekantskap. Även här innebar pausen kaffe och dopp, och trevlig pratstund. Det jag förstod har gänget nyligen startat egen verksamhet, och en spänande "nybyggar-anda" låg i luften. Härliga vibbar från vår egen uppstart för flera år sedan, dök upp i mitt minne!
 Samtidigt berättade vi lite om vår verksamhet, och vi upplevde ömsesidigt intresse om framtiden. Alltid lika spännande att möta människor med samma intresse för dans, så många upplevelser att dela, lyssna till och berätta.
 Fart på dansgolvet igen, i Lianes trevliga bygdegård. Trevlig musik och glada buggare, tänk vad roligt det är med dans. Med några minuters övertid avslutades dansen, och gänget plockade samman sin utrustning. Vi kunde förstås inte låta bli att samla några stycken till ett trevligt gruppfoto från en mycket trevlig kväll! En repris   
 av kvällen funderade vi på redan under hemresan...
 
Stort Lycka Till säger vi till dansgänget i Liane! Hälsar BUGG's / Ulla och Arne

Ett avslut med mersmak!

 BUGG's gänget dansar Final!
 
 Jonas och Josefin samt Maria och Roger var några av kvällens gäster
 
 DansAfton hos BUGG's innebär Trivseltimme som inledning. Även detta en tradition sedan vi startade upp våra egna danskvällar. En viktig del i detta att sitta ner och äta en stund tillsammans innan vi går på "huvudrätten", som i vårt fall är själva dansen. Så klockan 19.00 kunde vi hälsa ett förväntansfull gäng Välkomna till bords och vår form av förfest! 
 
          
 
          
Ote fick dans med både Martin och Inge
 
Roger bjöd Lotta på en svängig jul-bugg
 
 Sedan några år tillbaka blandar vi en fox och en bugg som passande musik-upplägg för varje dans. Förhoppningsvis ger detta tätare byten, och ger samtidigt smakprov på båda våra vanligaste dansstilar åt dansparen.
 Samtidigt manar vi ju på alla att prova på detta med att dansa foxtrot på detta vis. Bugg är ju vår huvudingrediens, men träning i fox är nödvändigt för att få in rätta känslan här åxå. Kommer vi ut på "riktig" dans, är det ju fox halva tiden. Å halva nöjet med...  
 
 Martin och Anna dansade riktigt mysig fox.
 
          
 
          
Victoria och Tommy samt Yvonne och undertecknad i foxens värld.
 
Monika och Peter hälsar på Ulla å hennes kamera.
 
  En annan tradition vi håller fast vid så länge, är den inledande julmusiken att dansa till. Inte för att det blir "Små grodorna" å liknande julmusik för det. Nej, här har vi försökt att hitta de där dansanta jullåtarna, som många av både dans- och rock-banden givit ut under årens lopp. Här kan man hitta en hel del både dansvänlig och trevlig julmusik om man letar en stund. Några byten sedan förra året förvisso, men inledningen med "Boony M" och "Mary's boychild" som fox-låt, ändrade vi inte på. Även om tanken faktiskt kom upp...
 
 Marie-Louise och Roger samt Karlsten och Maria buggade in julstämningen.
 
 Som avslutning på jul-passet rockade vi till det ganska rejält. Vi som själva brukar förmana till återhållsamt bugg-tempo under första halvan av danskvällen, trillade nu på eget grepp så att säga. Fast nu är det ju inte så gott om sköna bugg-alternativ att vraka bland, därför svängde det skönt om tomten så där mot jul-slutet... 
 
          
 
          
 
 Härlig julbugg med Inge och Victoria.
 
 När så tomtarnas rockande stod oss ända upp i halsen, växlade vi in på ett mer traditionellt spår av danslåtar. Hösten har ju varit en mycket god tid för oss som gillar ny och fräsch dansmusik, så här var det inte några problem att hitta bra dansmusik. Det blev till och med så att vi fick skrolla lite extra i låt-biblioteket för att säkerställa balans med några gamla godingar åxå. För visst ska det finnas några låtar som manar till lite allsång åxå...
 
          
Lotta och Tommy samt Britt och Karlsten
 
 Monika bjuder sin Björn-Ove på lite go-fox åxå.
 
 Josefin och Jonas dansade fox under DansAftonen åxå.
 
 Fartig bugg till "vanlig" dansmusik innan kvällens kaffepause.
 
  Så visst taggade vi ner ett par takter då det blev dags för vanlig dansmusik igen. Vi ville ju vara säkra på att få med de sköna låtarna med lite mindre stressig takt åxå. Flera av höstens favoriter radades upp för våra dansvänner, och killarna hade fullt upp att bjuda damerna på dans.  
 
Björn-Ove bjuder Britt på en glad foxtrot under kvällen.
 
          
 
          
 
          
 
 Skön och svängig dans, så till den milda grad att Ulla fick komma och påminna mig att det var dags för kaffepause åxå! Tänk vad man kan gå in i sin dans...
 Så nu dukades det upp kaffe och äkta hälso-kaka därtill. För visst är väl både kokos och choklad rena naturprodukter... Om det nu innhåll något mer, behövdes det säkerligen för fortsatt intensiv dans efter pausen!
 
 Inte alls ovanligt att en Linedance dyker upp hos BUGG's!
 
 Linedance är ju en återkommande ingrediens i våra DansMix-kurser. Linen "Elektric Slide" har blivit något av våran egen linedance, och återkommer som oftst under danskvällarna. Många, många fler finns att lära, men just denna variant villl vi gärna att så många som möjligt av våra dansvänner skall ha med i bagaget.
 
 Per-Arne och Linda kommer ihåg våran "Elektric Slide"! 
  
 Vi tackar Viktoria och Per-Arne för en härlig dansbild!
 
           
 
          
Karlsten och Britt samt Martin och Emelie varvar med några foxar förstås.
 
 Sedan kan jag förstås inte undgå att åter nämna hur trevliga våra danskvällar blir! Om vi själva har lite otur med våra dans-utflykter i allmänhet, vet jag inte. För även om vi reser till dans med kända band, så kommer vi hem lite missnöjda då och då. Gnäller lite över än det ena och än det andra.
 Men när vi dansar med våra dansvänner stortrivs åtminstone vi! Givetvis inverkar den avspända atmosfären en hel del. Dans med kända dansare ger en stor trygghet i dansandet, och man får liksom aldrig nog av dans. Önskar att kvällen vore bara lite längre... Även om benen på morgonen efter, talar i motsatt riktning!
 Sedan har vi ett dansant gäng här hos BUGG's! Inget snack om den saken! Här sticker inga vassa armbågar ut, och ingen bufflar fram över golvet som ett snälltåg. Stort beröm till Er alla som dansar hos oss! Det är Ni som gör kvällarna så trevliga!   
 
 Monika väntar spännt på nästa bugg-markering av Björn-Ove.
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Jonas och Josefin, två av våra yngre buggare.
 
          
Andreas bjuder Vanja och Camilla på var sin bugg
 
 Ett intensivt buggande genom hela kvällen.
 
          
Inge bjuder tjejerna på fartfylld bugg...
 
 ..å ibland vet de inte vad som är upp eller ner!
 
          
 
          
 Jag själv och Andreas tackar Linda och Vanja för en dans
 
 Härlig bugg-bild med fart och fläkt, med Victoria och Tommy!
 
 Även om man vill dröja in i det längsta med vissa saker, så kommer även BUGG's Danskurser till ett säsongs-slut! Den sista, lite vemodiga, sysslan är att plocka ner BUGG's-klockan, som vi alla nog har tittat på några gånger under säsongen. Denna kväll fick vi både fysisk och psykiskt hjälp, med detta vanskliga arbete av Peter och Ann-Louise. Visst känns bördan lättare att bära om man är fler! 
 Bara att gå hem å byta batterier i urverket, för snart ska den upp igen! Då är väl Du med och dansar in våren med BUGG's igen? En riktigt God Jul på Er Alla Dansvänner!
 
 Skönt med hjälp i svåra stunder!
 
 Ett STORT Tack för en Jättetrevlig DansAfton, säger vi till Er Alla!
 
-Vilket skönt gäng vi har!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å viker inte en tum: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" på millimeter'n

Välkomna på LusseDans!

Alla Dansvänner är Hjärtligt Välkomna på årets LusseDans!
 
 
 Med ett collage av bilder från 2012 års LusseDans, vill vi inspirera Er till ett besök på Syltoppen och årets Lussedans hos BUGG's! Nu på lördag, 23 nov, öppnar vi dörrarna, för de som så önskar, till vår Trivseltimme kl.19.00. Här förtär eget knyte, valfri mat och dryck, i våra Dansvänners sällskap.
 På detta startar dansen kl.20.00, då Ni åxå är Hjärtligt Välkomna. Vi dansar fram till midnatt, med ett kortare avbrott för kaffe som vi bjuder på. Bjud gärna med Era Dansvänner!
 
Varmt Välkomna! 
 
Korvförsäljning i slutet av kvällen                       Entrè 50:-                       Vi bjuder på kaffe i pausen!

Årets sista Motionsdans.

 Vi spelar upp till höst-final för söndagsmotion.
 
 Tommy och Lotta samt Stefan och Marie-Louise, två av höstens danspar.
 
  Som vanligt valde flera att stanna kvar från sista kursdelen för att ta en dans med BUGG's-gänget. Några återkom från första delen, även om detta givetvis är ett omak i sig. Trevligt att Ni kommer, säger vi . Sedan blir det alltid några som kommer upp till Syltoppen, enkom för att dansa en stund i trivsamt sällskap. 
 Ett stort Välkomna till Er allesammans, hälsar både Ulla och jag. Vi är så glada att Ni väljer att tillbringa söndagskvällarna med oss och vår Motionsdans! Det ska Ni veta!
 
          
 
          
 
Gunilla och Björn-Ove passar på att foxa under första halvan äv dansen.
 
 Klart att tio års dansande och hela tiden samma plock med att hitta bra dansmusik, har givit oss en egen stil vad gäller att leverera passande dansmusik. Alla kan inte gilla allt i musikväg, en ren omöjlighet. Glada låtar med glad text får företräde hos oss, det har vi talat om tidigare. För vi vill ju att dansen hos BUGG's ska ha glädjen, liksom inbakad.
Vad som är dansant, kan sedan förstås diskuteras. En låt Vi gillar kanske inte alla finner den godaste takten i, och vice versa förstås. Fast som regel verkar alla att finna rytmen i vårt låtval.
 Sedan ingår en mycket viktig parameter, enligt oss. Nämnligen takten och taktantalet per minut, vardagligt kallat BPM (Beat Per Minute).  Vi har räknat takten i alla spelade låtar, å många därtill, för att kunna leverera, i vårt tycke, musiken i rätt antal takter. När vi själva kommer på dans förväntar vi oss liknande omtanke, och blir lite missnöjda om detta falerar. För ska man orka att dansa en hel kväll, ligger stor vikt i detta. 
 
         
 
         
 
 Klar med stöket i köket, tar Ann-Louise en dans med Peter.
 
 Att sedan danskvällarna, i vårt tycke, blir så trevliga, sänder vi en stor eloge till våra Dansare för! Vi tjatar jämt och ständigt om detta med tajt dans, både vad gäller fox som bugg. Undvika de långa armarna och de långa stegen i buggen, vika in sina vassa armbågar och lära sig att pausa i fox'en. Att sedan tänka på dansriktningen, är åxå något vi börjar tidigt att ha i minnet.
 Våra härliga Dansare tror vi har anammat detta, och dansar alldeles underbart hänsynsfullt! En stor orsak att danserna hos BUGG's blir så härligt trevliga! Ett stort Tack till Er alla Dansare hos BUGG's!
 
          
 
 Tommy och Victoria
 
 Anna passar på att ta en bugg med Niklas under kvällen
 
 Att sedan Syltoppen i sig är en så trevlig lokal, gör inte dansglädjen mindre. Visst gnäller vi på golvet ibland. Både temperatur och fuktighet i lokalen spelar oss hastiga spratt. Om sedan differansen inne mot ute blir stor, kan ett halkigt golv plötsligt suga fast skorna för de flesta. En livlighet vi får leva med i en liten och mysig lokal.
 För visst är Syltoppen, oslagbart mysigt. Här har Säffle en riktig liten pärla egentligen. Med ett lagomt antal personer här inne, kommer trivseln liksom på köpet.
   
          
 
          
 
 För de som händelse inte vet, så är huset vi dansar i, serveringslokalen som hörde till Säffles forna Folkpark. På den sluttande grässlänten, som ligger intill den branta vägen upp till parkeringen, fanns taktäckta sittplatser. Längst ner vid FF's kansli låg teater-scenen, där många dåtida kändisar uppträtt.
 På den igenväxta gräsplanen, norrut mot, gamla Källes lokaler, låg dansbanan med baksidan mot Industrigatan. Bredvid fanns enligt rykte lott-bodar och korvförsäljning, pilkastning och prickskytte. Allt detta tydligen upplyst av stort antal kulörta lyktor och lampor.
 Så visst andas Syltoppen traditonell kultur. Gå en sväng runt omkring, om tiden medger någon gång. Lätt att önska sig tillbaka, t.ex. då Snoddas uppträdde i parken och publikrekordet lär ha slagits...
 
 Hanna följde med och buggade med pappa Peter.
 
 Så i söndags beträdde vi lite helig kulturmark och dansade sista Motionsdansen för i år. En låtlista som innehöll flera av årets och höstens bästa danslåtar. Sedvanlig blandning med fox och bugg som inledning, till ett lagomt tempo. Att sedan återstående buggdelen fick ett lite extra stegrad skjuts som avslut, tillägnar vi vår önskan om motion och ökad puls. Trevligt att höra när någon tillägger att konditionen ökat under hösten. Då har ju vår Motions-dans verkligen gjort dubbel nytta!
 
          
 
          
 
          
 
 Björn-Ove bjuder damerna på dubbelbugg.
 
 Vi vill samtidigt, ännu en gång, få passa på att Tacka för den underbara "Julkramen" som var fylld med allehanda godbitar! Det värmer oss stort att Ni uppskattar dansen och Tackar extra, på detta fina vis!
 Även om det är behövligt med lite pause för oss åxå, lite tid att ladda batterierna, så kommer vi att sakna Er allesammans! För dansen med det goa gänget hos BUGG's är en svårslagen underhållning! 
 
 I söndags passade Victoria på att titta upp, och ta en dans med Tommy
 
 Är det nu så att någon vill dansa med oss efter nyår, kan vi garantera en fortsättning på Motionsdansen åxå! En viktig beståndsdel i vår verksamhet. Spännande skivsläpp med både "Arvingarna" och "Kindbergs" innan det blir dags för Motionsdans igen.
 Sedan får vi hoppas vi kan locka med våra nyss klara Bugg 2:or, till kommande DansMix 1. Då kommer det att passa fint att stanna kvar och dansa Motion med gänget under söndagskvällarna. 
 
          
Lena och Tommy                                  Maria och Veijo 
 
 Gunilla och Thomas
 
 Ett stort Tack för en trevlig höst-säsong med våra Kurser och Motionsdans.
Samt Välkomna på de avslutande DansAftonen nu på Lördag 23:e nov.
(Mer info kommer snart!)
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som ännu mer cementerar fast påståendet: "Ska de va bugg' ska de va BUGG's!" 
 

Ett Stort Tack för Julkramar med tillbehör!

 Karlsten Tackade för hela gängets räkning!
 
 Ulla med hela famnen full av Jul-Kramar!
 
 En underbar överraskning som gör oss förstummade varje gång Ni kommer med så fina gåvor till oss!
I smyg har gänget idkat insamling och inhandlat en hel korg med allehanda godsaker i, som i söndags överräcktes av Karlsten för hela gängets räkning!  Ett Stort Tack till Er Alla för denna fina present!
 
 Samt ett helt fång med Julkramar till Er alla från BUGG's / Ulla å Arne!

Säsongsavslut med flaggan i topp.

Bugg 4:an slutar med en rejäl djupdykning. 
 
 Som vanligt inleder vi med en god portion gladbugg.
 
 Då var det dags att runda av säsongens buggkurser och knyta ihop säcken, eller vad man nu säger om att komma till vägs ände. I vilket fall som helst buggade vår 4:a sin sista kurskväll i söndags. Alltid med ett visst mått av vemod i att säga Tack för säsongen, för detta innebär ju att vi gör en pause i vårt trevliga gemensamma sysselsättning.  Nu stundar advent där många skall ut och shoppa loss inför julen, trängas i julhandeln och äta lussebullar varje helg, till ett allt mer ökat antal tända adventsljus. Här önskar vi Er alla lycka till!  
 
          
 
         
 
  Här hos BUGG's använde vi sista kvällens samvaro, till att repetera och polera det sista i vår trilogi av buggturer i "Borren" "Bommen" & "Vänsterlåset" som inledning. Helt följdriktigt var det just "Vänsterlåset" som fick sista finputsen, innan vi kunde släppa loss de trenne figurerna i rätt och vältränad ordning. Fungerade alldeles utmärkt för de flesta, fast hade man studerat övre Frykens natur under söndagarna, fick man gnugga minnescellerna lite extra... :-)
 Som extra uppgift fick Ni själva ge Er poäng om killens minne fungerade under trilogins utförande. Fungerade den utan missar fick killen poäng, men missade han i guidningen fick tjejen poäng. En liten extra krydda i den serverade tre-rätters kompotten...
 
 Veijo och Victoria räknade poäng i sin bugg-trilogi, vem blev vinnaren måntro?
 
 En annan buggfigur som kom upp på agendan igen, var förra gångens "Linjebugg". Det allmänna, men i och för sig trevliga, kaoset som uppstår vi träningen här, gjorde att övningstiden kortades av en del. Syftet är ju främst att visa på figurens moment, för de som vill träna vidare senare. Uppstår funderingar är Ni förstås välkomna att fråga i efterhand
 
          
 
          
 
 Fast ur "Linjebuggen" har en annan buggfigur uppkommit under årens lopp. "Promenaden" är en figur som växt sig ur "Linjebuggen" och fått ett eget namn och plats i buggturs- listan, en helt välförtjänt plats dessutom.
 Snarlik ingång, med skillnaden att killen mer aktivt hämtar tjejen. Egentligen inte mer än grundsteg under utförandet, samt en välplacerad höft-kick som avslut. En buggfigur som brukar gillas av damerna...
 
Johan och Annica samt Monika och Bengt-Åke dansar finalbugg med gänget. 
 
 Här vill vi åxå passa på att säga ett stort Tack till tjejerna som så snällt hjälpt oss med kaffe-serveringen under pauserna! Även denna kväll ställde de upp och serverade kaffe till sugna dansgäster, kanske med en skvätt mjölk och socker därtill. För visst är pauserna under BUGG's danskvällar något visst! Några minuter som känns väldigt värdefulla! Tror att Ni håller med...
 
På "Promenaden" med Elin och Tommy. 
 
  När man klickar runt bland fb-klipp, ser vi att buggfigurer med BUGG's signatur gillas av fler än buggarna här. Ett trevligt bevis att buggfigurerna gillas av mer än våra dansare.
 Kvällens, förhållandevis, nya figur, har vi inte sett hos andra buggare än, men visst är "Dubbelt Tjejdyk" en annorlunda och lite trevlig variant på en gammal buggtur, väl värd att återse i framtiden. 
 Inledningen här blev förstås "Tjejdyk" i singelversion, den gamla varianten, om man säger.
 *Markering med hela vänster-handen framför tjejens ansikte, därefter bådas baksteg.
 *Här bjuder killen nyss visad hand, ny visning bakom högerarmens ögla, som tjejen dykandes fattar med sin vänsterhand.
 *Tjejen backar ut sig själv om killens vänstersida, med nyss släppt högerhand. Denna hand fattar killens högerhand på nytt framför ekipaget.
 *Här guidar han sin dam i ett högervarv, å så är figuren färdigmonterad...
 
 John tog en "Promenad" med Patricia.
 
  Den dubbla varianten skiljer sig i ett uteblivet höger/högersläpp, när tjejen går bakom killen i första dyket. Istället vänder killen i ett snabbt halvt högervarv, och bjuder tjejen på ett dyk i repris. Här är fortsättningen helt lik den gamla varianten, som då får agera andra-dyk. Men dubbelt dyk är det likaväl...
 Att vi sedan skojsade till det hela och markerade varianten med en gimmic ur filmen "Pulp Fiction", det får bli vår egen lilla hemlighet...
 
          
Tjejdyk i oviss variant, med Martin och Victoria samt Lars och Josefin.
 
 Här fick hela gänget tid att träna på de bägge varianterna av figuren. Den speciella markeringen för dubbla varianten gav upphov till många leenden. Här är det fritt fram för grabbarna att presentera egna, mer eller mindre, livfulla ideér av markeringen. Som vi säger: Bugg ska vara kul! Det tar vi allvarligt på...  
 
          
 
          
 
 Sedan kunde vi förstås inte undvika att åter ta upp "Lotusdyket" från sista kvällen på Bugg 3:an. "Lotusdyket" innehåller ju ett "Tjejdyk" med annorlunda ingång, som är riktigt trevlig, tycker vi. Traditionell ingång demonstrerades, och sedan kunde vi förstås inte undå att ge en variant på den åxå. Tja, tänk vad man kan krångla till detta med bugg...
  
 Tommy och Elin i stilig buggfigur.
 
  Som avslutning satte Björn-Ove och Monika oss på pottkanten då vi inte mindes mer än fragment ur "Pysens Brorsa" . Lätt irriterad på mig själv, friskades minnet upp av följande visning, och nu sitter varianten igen, kan vi meddela paret Martinsson! Till och med på film, för säkerhets skull! Något att ta upp till vårens DansMix 1 hos BUGG'S!  En riktigt stilig buggfigur för övrigt, när man tittat på filmklippet...
 
          
 
          
 
 Avslutning med fri dans för hela gänget! Vi Tackar för säsongen till Er åxå, och hoppas att Ni liksom vi, siktar på en trevlig fortsättning efter nyår med hela gänget i BUGG's igen! Stort Tack!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Säsonget har givit oss ännu mer vatten på kvarnen, som mal vidare och säger: 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Lekfull final för Bugg 2.

 Vi hoppas kunna visa buggens lekfulla sida.
 
 Bugg 2:an fick extra lång uppvärmning i söndags.
 
 I söndags tog vi lite extra tid, för att försöka visa buggens lite lekfullare sida som omväxling. Vi som har pysslat med bugg under flertalet år, riskerar att gå in och bli lite nördiga i ämnet. Förmodligen en risk i alla gebit. För när man lärt sig basnivån någorlunda, vill man kanske utmana sig själv, och sätta upp lite högre ribbor. Allt eftersom, lära fler buggfigurer med ökad svårighetsgrad. En utmaning att kunna ta sig över en nivå, man inte trodde sig om, inledningsvis. 
 
          
 
          
 
 Tommy och Britt tränar lättsam bugg.
 
 Nu är det inte så att vi uppmanar Er att slarva i buggen, lång därifrån. Vi siktar absolut att baskunskaperna ska sitta, och vi bryter fortfarande av dansen, om vi märker att takten spårat ur. Lite handpåläggning och takt-räkning till en ny start i buggandet. För den absoluta grunden i skön bugg, är att takten följs. Här finns inget utrymme för tvekan.
 Det är nu vi kan börja leka i buggen. För just bugg tycker jag är ett utomordentligt skönt sätt att lyssna på musik, och samtidigt kunna få nöjet att röra sig till en medryckande takt. Sitter sedan låtens vers i minnet, kan man givetvis nynna med. Tja ibland blir det till och med en duo med bugg och sång... 
 
          
 
          
 
 Att "leka bugg" ger glada miner, här med Fredrik och Linda.
 
  Att repetera grunderna i buggen denna finalkväll tyckte vi passade extra bra. Ett uppehåll i kurserna stundar, och kanske kommer Ni att ge Er ut på dans i skarpt läge under tiden. Vi förbereder detta på bästa sätt.
 Under kurserna brukar jag ibland säga att: "Med en buggsväng och ett leende kommer man långt!"
Sitter som sagt takten rätt, och handfattningen lagom lång och stadig, är det bara att leka på. Starta upp ekipaget med "Grundsteg" och "Cirkelbugg", så har vi börjat få rytmen i kroppen. Här är just "Buggsväng" en alldeles utmärkt uppföljning. Har sedan grabben lärt sig att föra sin dam, i både vänster- och högervarv i "Buggsvängen", är lyckan gjord. Då efterhand säkerheten infinner sig, kan killen kosta på sig ett leende till sin buggdam. Vad kan man mer begära?
 
          
Leif och Johanna                               Fredrik och Gunilla 
 
 Ett "Midjetag", med Maria och John, är en utmärkt "Lek-tur".
 
 Nu ska vi kanske inte ha några stora begär, om vi nu bara "leker bugg" förstås. Fast någon "Katapult" är ju en passande lekfull figur. Högervarianten har vi redan provat på under Bugg 1:ans kurs, så den fick en kort repris och bakades sedan in i leken. Visst är det kul att "leka bugg"!
 
          
 
 Leif och Yvonne provade åxå på kvällens uppgifter.
 
 I och med att vi byter handfattning under själva leken, kan det ju vara kul att lyxa till det med en buggfigur, då vi tagit vänster/högerfattning emellanåt. Här är "Katapulten" i vänster-utförande en ypperlig figur att leka vidare med. Inga stora skillnader i sig, bara att vi för tjejen i en vänster buggsväng som passande inledning på figuren. Att sedan grabbarna lyfter på den fria högerarmen i insteget, är viktigt för att inte låsa fast den i mellan sig själv och damen! Fast lagom högt, då förstås...
 
          
Veijo och Pernilla i just "Vänster-katapult" samt Annica och Thomas i "Karusell" 
 
 Ja här försvann första halvtimmen av kursen i lättsam bugg. Ett envist och återkommande syndrom, detta med att tiden försvinner som en avlöning i julveckan...
 Kvarten innan kaffepausen tog vi i alla fall och repeterade förra söndagens "Karusell med fullt ut", eller mer vanligt kallad "Hej-turen". För det är ju här vi lägger in det hurtiga "Hej'et" som en taktmarkering, innan killarna guidar tjejen bak ryggen. Ett "Hej" som fått ge det dagliga namnet på figuren.
 I förra blogg-inlägget, "Börja med "Torped" å sluta med Hej!" från Bugg 2:ans 5:e kurskväll, finns en vokabulär beskrivning på just "Hej-turen". Klicka dej gärna tillbaka dit, om Ni vill träna lite extra på figuren!
 
Linda och Peter, med siktet korrekt i dansriktningen... 
 
 Yvonne rullar ut, under Björn-Oves uppsikt.
 
 Thomas och Linda säger "Hej" till varandra!
 
Några minuter med Foxtrot, fick ingå i final-kvällen.
 
 Som vi hoppas framgick med all tydlighet, vankas det DansAfton på lördag. Traditionellt avslut på höst-säsongen med BUGG's Lussedans! En uppskattad danskväll som inleds med passande Jul-musik! Givetvis har vi samlat en rad med dansanta jul-låtar, med hög igenkännings-faktor! Julmys i dansens tecken!
 Så därför tyckte vi att det passade bra att damma av kunskaperna i fox'en, och ge dem passande aktuell fräschhet. För på lördag blir det både bugg och fox! (Jo jag kollade rättstavning, det ska vara två "h" i fräschhet. Faktiskt!)
  
          
Både Niklas och Linda samt John och Patricia tränar "Pilbågen".
 
 Denna finalkvälls sista figur var "Pilbågen", eller rättare sagt båda varianterna av figuren. I den första varianten ger killen armbågen åt sin tjej redan i första steget, och båda trampar baksteg på tredje takten, varpå killen ger henne vänster frivarv på "fyr"!  Killen vänstervarvar åxå och fångar upp sin dam med vänster hand. Musik och träning på första varianten...
  Variant 2 av "Pilbågen" är lite längre, då killen här startar med ett midjetag på sin tjej, med högerarmen. Tjejen hakar på sitt handtag på killens högra överarm, och båda använder sina fria händer till handstöten på sina framsteg på ettans takt. Under nästa baksteg kopplar killen ur sitt midjetag och förbereder sin avfyrning av pilbågen på takt fyra igen. Samma varv och handkoppling som förra varianten. Ytterligare träning på figuren följde på detta...  
 
           
Peter och Yvonne och Leif och Annica spänner alla "Pilbågen". 
 
 Som avslutning fick hela gänget lite friare tyglar och buggade efter eget minne den sista stunden. Riktigt härligt att se Er alla, när nu Ulla petar upp tempot en smula, och det buggas med liv och lust av hela gänget.
 För tolv veckor sedan stegade ett lite osäkert gäng in på Syltoppens dansgolv. Började då sin karriär med att trampa sina Grundsteg. I sanning en stor skillnad mot avslutande buggen i söndags! Vilken resa i buggens värld för Er alla, för så duktiga Ni är nu! Vi Tackar för att vi fått följa Er på denna resa!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
 
För:"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Inget vi tvekar på, i alla fall!

Aktivitetsplan 160

 
Passa på att dansa med oss, denna sista Motionsdans för året!
 
Klockan 19.30 - 21.00 spelar vi upp en skön dansant kavalkad med härliga danslåtar.
En blandning med nya som gamla godingar med BUGG's signatur!
Kursdeltagare fri entrè, övriga endast 40:- !
 
Alla danssugna är Hjärtligt Välkomna till oss! 

En Danskryss till Åland.

 Ett förväntansfullt Dansgäng!
 
 Hela gänget samlat inför ombord-stigningen.
 
 En idé tidigare under hösten om en danskryss till Åland, kunde under veckan förverkligas. Från början var det nog Ulla å Ann-Louise som fick uppslaget, och tyckte att en dans till Black-Jack skulle sitta fint. Bandet var utannonserat som denna kvälls kryssningsband. Black Jack har vi goda minnen av sedan tidigare, så här kändes det som en säker satsning...
 Väl ombord på Cinderella, när ett besök i hytterna var avklarade, ställde vi in siktet på uppdukad buffé!
  
          
Thomas och Gunilla                            Tommy och Lotta 
 
          
           Peter och Ann-Louise                     Arne, Björn-Ove, Monika och Tommy
 
 
 Per-Arne och Linda
 
 Mätta och "goa" av kallskuret, varmrätt och alltför smaklig efterrätt, återvände vi till våra hytter och fräschade upp oss inför kvällens äventyr. En trevlig överraskning utannonserades i högtalarna, kvällens andra band var nämnligen "Martinez"! Ett band vi dansat till efter cd-skiva, men aldrig live. Spännande tyckte vi!
 
Sandra med sitt band, var en glädjande överaskning. Danne på trummorna i bakgrunden.
 
 Som sagt, Martinez var en trevlig överaskning! Man märker ganska snart om banden trivs med sitt spelande och gillar sin publik. Det tyckte vi Martinez gjorde. Ögonkast till publiken och lattjar på scenen, är goda tecken. Gott låtval i lagom takt gillar vi åxå. 
 Danspubliken var i mogen ålder, och till och med jag själv hörde till det yngre gardet, för en gångs skull. Givetvis speglar detta av sig på repertoaren hos båda banden, som förstås läser av sin publik. Därför hörde vi många evergreens, lite väl många tyckte kanske jag, men smaken är ju som baken. Framförandet var det inga fel på, tvärt om!
 
          
Linus vid klaviaturen                                  Sandra med bra sång 
 
 Tommy med sång och gitarr
 
 Martinez var ett band som spritte av spelglädje.
 
 Kvällens andra band var alltså välbekanta Black Jack. Ett band vi gärna spelar musik från, under våra kurskvällar. Dessutom har vi dansat till dem live några gånger åxå, och bara spridit lovord om dem. Full pott vad gäller låtval och taktmässigt framförande, har varit återkommande kommentar från oss.
 Ett dansband med rötter i Sundsvall, och baserades på filmen med samma namn från 1990. Året efter bildades bandet, som haft flera låtar på svensktoppen. ( Uppgifter från Wikipedia)
 
Tony frontar och sjunger, Peder med dragspel och Morgan med saxen 
 
 Black Jack är ett gäng med verkliga proffs i sitt gebit, inget snack om den saken. Gänget framför sina låtar perfekt, även om det inte spritte lika mycket kring detta bandet, tyckte vi...
 Kanske spelar även publikens reltivt höga medelålder in även här. Många kända låtar med flera år på nacken, fick vi dansa till. Ett tempo som passade kvällens publik, om man säger. 
 Vi siktar på att dansa till bandet i repris, vid ett lämpligt tillfällen igen. Då har vi säkert ändrat oss...
 
 
 Peder delar gärna med av sitt leende
 
 Skön pose mot Ulla å hennes kamera, av Morgan och Peder
 
 Inledningsvis var det sannerligen fullt på dansgolvet. Inga yviga svängar under varken fox eller bugg, blev det för oss. Den saken skötte så många andra om istället!
 Ett onödigt stort mått av bufflighet, gnällde vi under första timmen. När tiden runnit iväg blev det bättre med plats på dansgolvet och knuffarnas antal minskade. Härlig danslokal med en hel del sittplatser, om man bara vill sitta och njuta av danskvällen med ögon och öron.  
 
 När någon timme förflutit, blev det lite mer plats på dansgolvet. ( Ser Ni Gunilla och Tommy?)
 
 Lite sjögång under kvällen, gjorde att man ömsom dansade i uppförsbacke, och ömsom i utförsbacke! En spännande upplevelse bara det!
 Nu var det ingen risk att ramla omkull för det. Vi dansade på, mer eller mindre, en gummimatta, och flera av oss bytte skor ett par omgångar, för att hitta glidet. Själv drog jag på mig bootsen, och träffade ganska rätt...
 
 Många kända låtar från Black Jack.
 
 
 
          
 
 Tommy bjöd damerna på flera BUGG's-turer. Det gillade vi skarpt!
 
 Dans och upptäcksfärd runt båten, till långt fram på småtimmarna. Nu skulle hytten besökas för vila, upplystes man om. Dags att vaggas till söms av ett jäsande Ålands hav...
 
 Onsdagen bjöd på strålande höstsol och friska vindar.
 
 
 Lunchdans, är ett trevligt sätt att idka dans på!
 
 Martinez fortsatte åxå sitt spelande. 
 
          
 
En avslutande scenshow av bland andra, Sten och Ebbe Nilsson. 
 
 Vilket givetvis ger tillfälle till en sista dans!
 
 Ett besök i taxfree blev det som avslutning, och vips var resväskan lite tyngre. Inga kvarglömda prylar i hytten, och några steg över landgången, så var man på fast mark igen. Bussresan gick snabbt och bra, även om man just nu inte längtar efter den speciellt mycket. Man vill mest hem till sin egen säng, även om resan absolut var ett trevligt äventyr. Å tänk, sängen hade även den samma vaggning som slafen på båten...
 
 Ett tack till alla trevliga resvänner från BUGG's!  Hälsar Ulla å Arne.

MMS-hälsning...

"En liten hälsning från Björn-Ove & Monika på Ålandskryss"
 
Vi Tackar för denna hälsning!
( Å tillägger att det kommer fler foton från denna resa inom kort här på bloggen.. ;-)    )
 

Motionsdansen går mot sin final..

 Omtyckt danstillfälle för många BUGG'sare!
 
Någon ny, lite modernare, fox-låt dök upp under första halvan och verkade att gillas.
 
. Nästa söndags Motionsdans blir den sista för säsongen 2013. Själva har vi svårt att fatta hur fort denna hösten dansats iväg. För många av årens deltagare har söndagarnas Motionsdans blivit en kär tradition och även flera av våra nya deltagare har tagit dansformen till sitt hjärta. Så det är nog inte bara för oss som dansuppehållet, har ett visst mått av vemod över sig. 
 
Foxtroten blir skön avkoppling från kursdelens tempo.
 
 Fast vi siktar på fortsättning efter nyår igen, det ju klart. Vi hoppas förstås att Ni åxå ser fram emot en nystart i mitten av januari igen. Samma funderingar angående vårens upplägg, men vi tror det börjar klarna en smula. Hoppas Ni gillar vårens dansupplägg till lika! 
 
 Utökat fox-del verkar gillas under höstens Motionsdans
 
 Först och främst vill vi locka fler deltagare till att lära bugg i BUGG's regi. Varje blogginlägg avslutar vi med en mer eller mindre lyckad lustfikation angående anledning och orsak till buggande hos BUGG's. Självklart skruvar vi till det en smula, men visst tror vi på vårt sätt att lära ut bugg. En buggstil vi tycker passar på dansgolvet när man vill idka traditionell sällskapsdans. Så ett visst mått av allvar ligger det i vår avslutande slogan...
 "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
  
          
 
 Så med siktet på fler buggare hos BUGG's planerar vi en ny Bugg 1:a till vårsäsongen igen. Här hoppas vi förstås på Er hjälp att marknadsföra BUGG's buggkurser, och berätta för Era vänner om vår nystart.
 Vi fortsätter med att lära ut vår bugg från grunden i ett lagomt tempo, vilket vi hoppas Ni håller med om. Sedan vet vi att det är av stor nytta att repetera sin grundkurs, om man känner sig minsta osäker på den delen.
 
 Bengt-Åke och Emelie
 
  Sedan blir förstås en intressant följdfråga vad vi erbjuder Er andra. Nu på söndag slutför vi ju först och främst en trevlig Bugg 2:a! Ett buggäng som lärt sig buggen riktigt bra, upp till sin nivå. Ett steg upp till Bugg 3:an är ett stort steg för gänget tror vi, då det här dyker upp en hel del kluriga buggfigurer som kräver att grunden sitter tveklöst.
 
 Ann-Louise lämnar service-tjänsten och tar en dans med Peter
 
 En DansMix 1 tycker vi kan erbjuda en perfekt bredd på Bugg 2:ans fortsatta dans så här långt. Här repeterar vi Bugg 1 och Bugg 2 och tar upp variationer och finesser. Sedan brukar någon ny variant dyka upp som extra krydda på anrättningen.
 Här lägger vi åxå in en grundläggande träning i den nödvändiga foxtroten. En dansform som utövas till hälften i, så gott som all, sällskapsdans. Så även om intresset så här i böjan inte direkt spritter hos Er här, kan vi lova ett intressant och nödvändigt danskunnande här.
 Sedan dyker fler trevliga inlägg och danser upp. Att Ni sedan får ett oslagbart duktigt dansgäng som läromästare i DansMixen, höjer kursens värde betydligt!
 
 Niklas och Annci samt Jimmy och Emelie
 
 Bugg 4:ans gillar att dansa med BUGG's, tror vi. Vår förhoppning är att vårt upplägg och det trevliga sällskapet av duktiga dansare ska locka till en fortsättning hos BUGG's. Vi ska försöka att leverera några nya varianter även för Er och jobbar givetvis starkt för att leverera skön musik. Vi gör vårt bästa för en trvevlig danskurs hos oss, men mest av allt lockar nog det härliga dansgänget hos BUGG's!.
 Så även Er i Bugg 4:an hoppas vi kunna locka till en fortsättning hos BUGG's med vår DansMix 1...
  
          
 
          
 
 Björn-Ove bjuder Mia på en bugg.
 
 Till vårens planerade DansMix 1 har vi åxå en förhoppning att kunna locka Er som dansat tidigare i annan regi, men som känner sig lockad att prova på BUGG's! Ett val vi starkt kan rekommendera!
 Ett grundkunnande i Bugg är en utmärkt grund för att hoppa med i BUGG's DansMix 1. Ett breddande av Er dans hoppas vi kunna leverera till Er, men även här kan vi lova ett härligt Dansgäng som sällskap!
 Även här upprepar vi vår slogan: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Ragnhild och Martin samt Andreas och Vanja
  
          
 
          
 
 Lite buggträning inför Cinderella
 
 Med detta upplägg hoppas vi kunna reta Er aptit på danskurs under våren. En vårsäsong där BUGG's jubilerar sitt tionde år av bugg och danskurser! Tio år och en underbar samling av sköna dansminnen!
 
Thomas tar en svängom med Annica
 
          
 
          
     Inge och Ote                                       Bengt-Åke och Annci 
 
 Att Ni sedan förstår att vi fortsätter med vår traditionella Motionsdans, det tar vi för givet! BUGG's Motionsdans tror vi har blivit ett väl inarbetat faktum vid det här laget. Många har redan tagit denna söndags-sysselsättning till sin återkommande trivselmotion. För vilket sätt att motionera skänker på samma sätt "Nytta med Nöje!"
 
 Fortsatt gott om deltagare på Motionsdansen,, ur vårt mått mätt
  
           
 
 Gott om nya fräscha bugglåtar under hösten
 
 Ann-Louise får utsta Buggturs-prov.
 
 Så med detta löfte om ett dansliv efter nyår, hoppas vi att ni ställer kosan mot Syltoppen och BUGG's final av Kurs & Motion på söndag, den 17:e november. Fortsatt kursande som inledning, och givetvis en finalversion av vår trevliga Motionsdans! Väl mött på söndag igen! 
 
Om nu någon skulle missat vårt viktigaste påstående, repeterar vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
PS. Dessutom ber vi att få återkomma inom kort med vår avslutande DansAfton,
"LUSSEDANSEN",
lördag den 23:e nov.
Notera redan nu detta i Er agenda!

En variationsrik kväll för Bugg 4:an.

 Ett tålmodigt gäng som hänger med i svängarna.
 
 Monika och Björn-Ove tar golvet i besittning
 
 Vi hade ett digert program denna femte kurskväll, så uppvärmningen fick inte ta alltför lång tid. För ordningens skull startade vi upp med en kortare repetition av de två delarna av vår lilla "Triologi", tredje och sista delen skulle sjösättas innevarande kväll. Därför stegade undertecknad upp på dansgolvet, tätt följd av Ulla, här skulle repeteras både "Borren" och "Bommen".
 
Åke låter Maria rulla ut ur "Karusellen".
 
          
 
          
 
Lars buggar med Monika
 
 När vi ändå var i repeterar-tagen slank förra gångens "Kramtur" med av bara farten. En trevlig buggfigur som ger vibbar från nittiotalet, när man själv tränade den hemma på köksgolvet.
 Flera delmoment som skall monteras samman, innan markeringar, anknäbbar och högervarv är klara och man kommer till själva kramandet. Buggfigurens höjdpunkt om man frågar det "gamla" gardet...
 
 
          
En ytterst talande stilstudie med Johan och Carro i "Kramturen"!
 
För Lisa och Jimmy blir det allt mer figurer att träna på.
 
 Då var "skåpmaten" bortstädat så att säga, nu stundar "nya" buggfigurer. Ja,jo, nu är det väl så att så många nya figurer, finns inte att erbjuda, utan mer nya från kursupplägget, är nog mer riktigt förstås. Sprillans nya buggfigurer växer inte på träden precis. Förmodar att det är ett litet dilemma för alla som erbjuder buggkurser, detta i att hitta nya och intressanta buggfigurer. Trots detta tror vi nog i BUGG's att vi är ganska bra med i svängen, för med våra olika varianter på varianterna, så kan vi summera till dryga fyrtiotalet buggfigurer. Nog att fylla en hel bugglåt med idel olika figurer, om man nu skulle vilja testa detta!
 
 Stilig bugg för Stefan och Josefin
 
 Innan det var dags för kaffe och friskluft så passade vi på att fylla ut vår triologi. "Borren" & Bommen" skulle få sällskap och den avslutande "Vänsterlåset". Denna figur håller kvar mönstret med att guida tjejen till vänster om killen, något av ovanligheten med dessa varianter. I övrigt finns stora likheter med förra figuren "Bommen", även om ingången innehåller just Vänsterlåset. 
 
          
 
          
 
 Tommy och Elin 
 
 I vår dagbok skrev jag att -"kvällens öppet hus blev ingen kioskvältare precis!" Några nyfikna kom det dock och tittade på vår verksamhet, och vi får hoppas det tände någon nyfikenhetens låga. Vem vet, kanske vi gör en repris under vårsäsongen, med förhoppningsvis ökat deltagande...
 
          
 
 John och Mia
 
 Kvällens ordinarie buggtur brukar framkalla ett mindre kaos emellanåt. "Linjebuggen" är just som namnet säger, bugg på linje, och dessutom bugg i dansriktningen. Därför brukar vi träna den samtidigt, så att buggparen ger sig iväg på samma gång, allt för att minska kollisionerna.
 * Så med höger/högerfattning inleder vi med grundsteg.
 * Så som ett handbyte, inleder tjejens vandring bakom killen.
 * Killen inväntar tjejens plats på hans vänstersida, med tydligt visad vänsterhand förstås...
 * Båda ett steg fram på takt 1.
 * Båda kliver till ansikte mot ansikte på takt 2
 * Båda kliver steg i dansriktningen, killens vänster, tjejens höger.
 * På takt 4 guidar killen tjejen i två vänstervarv fritt,medan han snurrar två högervarv fritt.
 * Har allt nu lyckats står båda två, ansikte mot ansikte, och kan ta dubbelhandsfattning och fortsätta sin bugg med önskad buggfigur... 
 
 Åke och Vanja i perfekt position för vandringen i "Linjebuggen".
 
          
 
          
 
 Vi kortar som sagt var av träningen på Linjebuggen, när alla fått en kortare instruktion, Buggfiguren ger lite väl mycket oreda på dansgolvet.
 Dock finns en variant som är sprungen ur Linjebuggen, den som går under namnet "Promenaden".Här är ingången mycket liknande, men här "går killen bak och hämtar" sin tjej. Följer sedan upp med Grundstegen, som tjejen följer. Antalet gånger är upp till killen själv. Avslutning med den typiska höft-kicken. Inte ovanligt att man får ett leende till svar...
 
 På "Promenaden" med Stefan och Monika.
 
 Andreas och Josefin samt Rose-Marie och Martin
 
 Martin och Anna
 
          
 
 Emelie och Lars-Erik
 
 Ett tålmodigt gäng våra bugg 4:or, säger Ulla, samtidigt som hon tyckte jag hade tölat ovanligt mycket, denna femte kurskväll...
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Å vi som skulle sagt till alla "Öppet-hus-besökare": "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" helt tveklöst!
 

Börja med Torped å sluta med Hej!

 
 
 Några låtar som inledning, medan gänget blir fulltaligt.
 
 En återkommande fråga i början av varje kurskväll, är hur pass jämnstark laguppställningen blir. Strävan är förstås att vi ska bli lika många tjejer som killar. Oftast ställer tjejerna upp med numerärt överläge, även om vi haft förmånen att ha ganska jämna kurser hos oss. Startuppsättningen bruka ändras på under våra uppvärmningslåtar, och när det stundar kursstart fyller våra trogna följeslagare ut eventuella luckor. Här säger vi Hej och Välkomna till hela Gänget...
 
 Leif och Maria sätter fart på buggen per omgående
 
  Innan sista uppvärmningslåten startar upp, får gänget sin första uppgift för kvällen. Nu skulle "Torpeden", som tränats under två kurskvällar tidigare, läggas med i buggandet. Efter lite funderande så Torpederades det vilt på dansgolvet, vilket vi gillade skarpt. Eventuella tveksamma misstankar, sköts genast i sank...
 
          
John och Yvonne                                     Annica och Peter
 
 Niklas och Pernilla
 
Jo, nu är det ju så att de tre buggfigurerna som inleder Bugg 2:ans kursomgång, lägger vi stor vikt vid. De båda "Handbytena", bakom Killen respektive bakom Tjejen, vill vi ska sitta bra efter kursomgången. Om "Torpeden" har några detaljer kvar att träna på, ser vi kanske lite mellan fingrarna på. Om rörelsemönstret fungerar är det oftast bara mer träning som krävs, innan rytmen har hittats och figuren löper fint under buggandet.
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Linda får en säker bugg-arm av Tommy
 
 Därför tog vi ännu en repris på dessa tre buggfigurer, som inledning av kurskvällen. Att några hade missat förra helgens kursdel, gjorde orsaken ännu större till genomgången. Ulla serverade musik i ett lite ökande tempo, och återigen påpekade vi vikten av tajtare bugg, med kortare steg och armar...
 
          
 
          
 
 Som ett litet mellansnack tog vi några ord om detta med buggsväng i högervarv igen. Vi hade berört ämnet förra söndagen, men då några av deltagarna hade annat ärende då, testade vi på att bugga damerna i högervarv igen.  Denna till synes enkla figur, är inte helt enkel att få till i början. Även om vi inte fick den till fulländning i söndags, så har vi sått ett litet frö i Ert medvetande. Slutorden blev att Ni killar skulle blanda in figuren i Ert buggande då och då, som återkommande träning...
 
 Jonas säger "Hej" till Britt!
 
 Kvällen ordinarie buggfigur heter "Karusell med fullt ut", men går oftast under den kortare benämningen "Hej-turen". lite av en favorit-tur hos oss, och som alltid väcker ett leende under buggen.
 * Figuren börjar som en traditionell "Karusell", inrull på 1 å 2, och gå runt på 3 å 4. Sedan skiljer den sig från tidigare varianter, genom att killen behåller två-hands fattning, medan tjejen rullar ut till ett lås på 4 takter. Hans vänsterhand högt och högerhand lågt, är hjälp-orden vi säger här.
 * En taktmarkering och ögonkontakt på följande 1:as takt, tillsammans med ett glatt "Hej", ger figuren skäl för sitt andra namn.
 * På följande takt 2, guidar killen, tjejen bakom sin rygg med högerhanden, som han sedan släpper.
 * Hans vänsterhand behåller sin fattning, och styr tjejen runt i följande högervarv.
 * Här uppstår den vanliga "Avig fattning" igen. Tja, bara att räta ut om man vill, eller kanske lyxa till det med en "Torped" för den alerte killen...
 
 Ett stiligt och samstämt "Hej" för både Linda och Björn-Ove.
 
 Thomas "Hejar" på sin buggtjej Annica
 
 Kvällen variant på buggfigur, tror jag nog vi kan säga har BUGG's signatur, rätta mig om jag har fel. För det glada utropet "hej" i figuren, ger oftast förvånade men glada miner hos ovana bugg-damer. Alltid kul med varianter som inte gått land å rike runt, om man säger...
 
Maria och Thomas får tillfälle att testa på flera figurer.  
 
 Gunilla och Jonas hänger med i ökat bugg-tempo på slutklämmen.
 
 Denna femte kurskväll under Bugg 2:an, blev ännu en i raden av trevliga sammankomster. Ett härligt bugg-gäng siktar nu in sig på finalkvällen på sin kursomgång, nästa söndag. Svårt att första att vi då har dansat hela tolv gånger med detta trevliga gäng! Fast det är ju så att tiden går fort när man har roligt, tycker i alla fall vi...
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Hej" på Er alla glada buggare! "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Det tar vi i hand på...
 

Aktivitetsplan 159

 
Kom åxå ihåg kvällens "Öppet Hus"!
 
 Bjud gärna med Dina vänner, föräldrar eller barn och visa dem vad Du håller på med under söndagskvällarna!
Vi bjuder på kaffe förstås och Ni bjuder på underhållningen, om man säger...
 Vi hoppas att dina vänner ska gilla musiken,dansen och uppskatta kvällen,och vem vet kanske själva prova på detta med dans någon gång! Ett varmt Välkommen till Er alla säger BUGG's i alla fall!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

MMS-hälsning...

"Hälsningar från Camilla. Jag var och dansade på Båberg.
Träffade på en del kända ansikten.
Mycket dans kan jag säga, en lyckad kväll.
Arvingarna önskade samtidigt God Jul!"
 
 
 
 
 
 

MMS-hälsning...

"Danshälsning från Båberg 8 nov där Streaplers bjöd på härlig dansmusik.
Hyggligt me folk å en trevlig kväll.
Ote och Inge med goa vänner :-) "
 
 

Trevnad i höstrusket

 Söndagsmys hos BUGG's!
 
 Vi dansar fox som första dans under Motionen.
 
 Tommy och alla vi andra, säger Grattis till Caroline!
 
 Då och då har vi glädjen att få Gratulera någon under våra danskurser. Alltid lika trevligt å få göra ett litet avbrott och utbringa några hurra-rop för gratulanten. I söndags var det Caroline vi fick hurra för! Grattis till Dej!
 Samtidigt känner vi oss väldigt stolta att någon väljer att fira födelsedagen tillsammans med gänget i BUGG's! Att gänget, BUGG's och vår dans blir valet under denna speciella kväll! Vi bugar till det förtroendet!
 
          
 
 Anna och Martin stannar kvar efter kursen och dansar med oss.
 
 Jo, men visst är det så att Motionsdansen är lite av veckans mysigaste kväll, fredagen får faktiskt ursäkta här. När kursavdelningens sista toner klingat ut, tillsammans med en hel del liv och rörelse, lägger sig lite av ett lugn över Syltoppen. Dags för dans ur ett lite mer praktiskt perspektiv, så att säga... 
 
          
 
 
 För det är ju ändå så att allt vårt kursande har ju till mål att lära sig dansa, både fox och bugg. Därför blir Motionsdansen ett utmärkt tillfälle att prova på kursens nya kunskaper i ett lite mer verklighetsnära tillfälle. Tryggheten i gänget hoppas vi gör det lite mindre pinigt att dansa något snedsteg emellanåt. För trots allt är vi här för att lära... 
 
          
 
          
Bengt-Åke och Annica                                Martin och Monika
 
 Elin och Stefan är fullt angagerade i sin "Kråka".
 
 Fast nu kurs och lärande har ett stor del av vår verksamhet, så blir just Motionsdansen en av veckans höjdpunkter. Ett tillfälle att längta till, ett tillfälle för några trevliga danser. Speciellt nu när danser i vårt närområde inte är alltför ofta förekommande, blir våra Motionsdanser ett utmärkt tillfälle att utöva vårt intresse...   
          
Bengt-Åke och Annica                              Susanne och Jan      
 
 Tommy och Elin tar en "Promenad" framför Ullas kamera.
 
 Kvällen musik-mix fick en stor andel av nyare dansmusik. Som vi tidigare nämnt har flera band givit ut plattor under hösten, och flera av dem håller hög klass dessutom. Vi blev faktiskt själva förvånade då vi plockade samman listan hur snabbt det gick att kombinera en härlig dans-mix, och så många nya låtar den innehöll.
 Hoppas Ni gillade kvällens kavalkad av dansmusik hos BUGG's! 
 
 Björn-Ove bjuder Ann-Louise på någon kul buggfigur.
 
          
 
          
 
          
Josefin och Johan bjuder på bugg med touch av BUGG's. Vi njuter! 
 
 All dansmusik till trots, anser vi oss inte vara några speciella dansmusik-älskare. Speciellt den lite äldre musikstilen känns lite gammal och saknar det sting vi söker. Inte så konstigt om dansmusik i stort, får negativ klang i media, när musik-producenterna där kör ideliga gamla repriser.
 När nu en hel del av den nyare musiken har sköna rytmer, och lockar fram danssuget som åtminstone vi söker. Förmodar musikstilen skulle bli mycket mer accepterad om våra nya fräscha band fick mer utrymme i media. 
 
 Patricia och Thomas i avdelning bugg!
 
          
 
 Tommy bjuder Camilla på en bugg.
 
 En danskväll går mot sitt slut igen. Måndagen väntar med vardagen i sitt följe. Men visst följer söndagens danser, skönt med i minnet några dagar till. Å sedan kan vi ju börja vänta på nästa söndag igen... 
 
Hälsar BUGG's / Ulla å  Arne
 
Den som väntar på nå't gott, väntar ofta på bugg!  Å,"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 
 

Bugg 4:an tränar på att kramas!

Blixt-problem i november-kväll. 
 
 Nödvändigt med uppvärmning innan vi ska Kramas!
 
 Ett snabbt byte av besättning, å så är dansen i full gång igen. Nej, det blir ingen lång pause mellan våra båda danskurser precis. Några ord som Tack till Bugg 2:an givetvis, för det är en mycket trevligt gäng att få leda i dansen!
 I samma andetag tar vi så och Välkomnar nästa dansgäng upp på golvet, som i detta fallet är höstens Bugg 4:a. En uppmaning som inte behöver upprepas!
 
Anna och Veijo 
 
 Vi poängterar förstås att Bugg 2:ans deltagare är varmt Välkomna att stanna en stund till, sätta sig ner och hämta både andan och en kaffekopp. Ingen dålig dans-show som Bugg 4:an bjuder på så här till uppvärmning, så visst finns flera skäl att dröja sig kvar en stund...
 
 Fart och fläkt i buggen för Caroline och Tommy
 
 Då vi ända talar om detta med "Dans-Show" vill vi ännu en gång poängtera, nästa söndags "Öppet Hus""!
För på söndag 10 november är Ni Hjärtligt Välkomna att bjuda med Era vänner, föräldrar, syskon eller barn och visa vad Ni håller på med på söndagskvällarna! Ingen speciell tid, utan vi håller dörrarna öppna hela kvällen, och givetvis står kaffekokaren åxå på! 
 Så bjud med Era vänner! Vi bjuder på kaffe med dopp, medan Ni bjuder på showen, så att säga!
 
 Björn-Ove och Monika, trogna dansare hos BUGG's.
 
 Lisa och John säger hej till Ulla å hennes kamera.
 
 Innan uppvärmningen var helt klar, var vi förstås tvungna att kasta ut en uppgift till Er alla. Under Bugg 2:an hade vi just premiär-provat detta med "Buggsväng i Högervarv". En liten bagatell i buggen som inte alltid är så bagatellartad att få till riktigt snyggt. En tränings-uppgift som vi då och då kastar ut till alla våra deltagare, å visst är det inte helt enkelt att få tjejen i ett tajt och snyggt högervarv runt killen! 
 Nå, uppgiften fick sin träning, bara så att Ni inte glömmer bort att träna på "bagatell-turen" emellanåt!
 
          
Andreas och Vanja                                 Pierre och Monika
 
 Karlsten bjuder Vanja på långt mer än Grundsteg!
 
 När vi så gjorde tillfälligt stopp i buggandet och hälsade alla Välkomna, passade vi åxå på att redogöra för nästa uppgift. Repetition av förra gångens "Bommen" stod närmast på tur.
 En ganska ny buggfigur i vårt lager som vi hittade i en Fransk video. Lite ombyggnad så den passade in i vår buggstil, och sedan fick förstås vårt bugg-gäng ställa upp som försöks-dansare. Några större biverkningar har vi ännu inte upptäckt bland våra buggare, så nu anser vi den som fri från sydeuropeisk smitta och buggar friskt vidare med "Bommen"! Lite inledande och välmenta tillrättalägganden förstås, å så på med musiken...
 
          
En liten bildsvit med "Bommen".
 
          
 
          
 
          
 
          
Johan buggar på med både Josefin och Lisa 
 
 Caroline och Jimmy har hittat gott gung i buggen!
 
 Vi har ju åxå utlovat en liten trilogi med några av våra buggturer under Bugg 4:an. Nyss tränade "Bommen" ingår som andra figur i denna serie, där åxå "Borren" ingår som första variant. "Borren" fick sin träning som enskild figur under de två första kvällarna av Bugg 4:an i höst. Därför var det nu verkligen dax att montera samman de båda bugg-figurerna, till två tredjedels bugg-trilogi. Som väntat fungerade det mycket bra med musik...
 
          
 
          
 
 Kul att bugga med Veijo säger Josefin.
 
 En stund kvar innan kaffet runnit ner i kannan, därför klämde vi in en liten extra buggfigur under tiden. En figur vi kallar för "Twisten" tog vi upp till träning. Denna variant avslutas med "3-4 kicken" som vi kallar den lilla sparken, i dagligt tal. Mer korrekt vore väl att kalla den "Kick ball change" som den lär kallas på engelska. En historia ligger bakom förstås, som vi berättat tidigare i bloggen. 
 Denna "3-4 kick" tränade vi som första övning av figuren, då den, som vanligt, ställer till lite huvudbry. När den började fungera, lade vi till både insteg och stegmönster. Inga större problem i sig, bara den där sista kicken på slutet förstås... 
 
          
"Twist-träning" med Veijo och Patricia samt Bengt-Åke och Mia
 
 John och Anna i koncentrerad bugg
 
 Martin och Rose-Marie samt Karlsten och Maria
 
 Lite fri bugg innan kaffet hälldes upp i kopparna.
 
  Lite pause med kaffe och dopp. En gnutta frisk luft på trappan, ger nytt syre i lungorna. Kan behövs till nästa pass. Ett gruppfoto stod på agendan denna kväll, men här gick det sådär. Med lite skarpare linser framför korpgluggarna hade man nog upptäckt att blixten gav sken i objektivet. Vi får se om Ulla redigerar fotot under veckan, annars blir det repris på söndag igen. Kan meddela att Ni såg riktigt bra ut! Fast det gör Ni ju jämt förstås...
 
För säkerhets skull buggade vi ner kaffet efter pausen. 
 
 Dags för en liten favorit, så att säga. För visst är "Kramturen" en liten favorit hos oss. Frågan dök upp om varianten var vanlig på dansbanorna. Enligt min erfarenhet ser man den inte ofta, och i så fall inte i vår version. Ännu en av de där lokala varianterna som hör till bygden, upplever vi åtminstone.
 Här dyker några typiska ledord upp som "Tydliga Markeringen" och "Vänstervarv efter handbytet". Icke att förglömma "Anknäbben". "Första kramen" och följande "Andra kramen", gärna med "-Uff". "Sänka armen" för utgång, och killens "snabba vändning" som följs av "Högervarv för tjejen".
 Kan det bli tydligare?
 
          
"Markeringen"                                           "Anknäbben"
 
          
"Första Kramen"                                         "Andra Kramen" 
 
Stilig "Kramtur" här ovan, med Martin och Monika!
 
        
Ännu en "Kramtur" med Veijo och Rose-Marie!
 
        
Samma med Tommy och Annica!
 
        
 Mera "Kramtur" med Björn-Ove och Mia!
 
 Ja visst är "Kramturen" riktigt trevlig! Här med Martin och Marie-Louise.
 
 Att Ni kunde kramas redan innan kvällens buggkurs, det tvivlar vi inte på. Men nu kan Ni göra det i bugg-takt åxå! Tänk vad man kan lära sig hos BUGG's i alla fall! Bara detta en orsak att hänga med hos BUGG's! 
 
 En riktig glad bugg-blick från Patricia och John!
 
 Vi säger återigen Tack för en trevlig kurskväll med gänget hos BUGG's, och hoppas Ni kramas riktigt mycket under veckan! Gärna i buggtakt åxå!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Hos oss lär vi oss att kramas i buggen!  Ja,"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Finesser och detaljer.

 En kväll med lite småprat.
 
 Avslappad uppvärmning får inleda kvällen.
 
 Att gänget börjar bli hemmastadda på Syltoppen står allt mer klart. Att vi nästan glömmer bort att börja bugga, är inte det jag först tänker på, utan Ert allt mer lättsamma uppträdande under kvällen. När leenden och skratt kommer allt tätare, har vi fått ett gott bevis att Ni trivs på allvar nu. Men så har Ni åxå umgåtts och dansat under en säsong snart nu. Så kul när man ser att Dansgänget trivs tillsammans! 
 
 Lena och Tommy dansar glatt sin bugg.
 
 Vi har haft ett mycket troget gäng i Bugg 1 och Bugg 2 denna säsong, så det känns lite ovanligt då några av killarna fått annat göromål till kurskvällen. Fast är man på utlands-resa kan man inte åka hem "bara" för en kväll med BUGG's förstås... 
 
          
Jonas tar en övningbugg med både Yvonne och Kristina
 
          
 Karlsten och Josefin                                  Britt och John
 
          
Thomas och Yvonne                                  Lars-Erik och Patricia
 
 Nu brukar detta lösa sig ganska bra i alla fall, för efter en stund så droppar flera av fortsättningskursens killar in och tar hand om var sin bugg-tjej. så strax är besättningen fulltalig, kan man säga. Vi tackar förstås till fortsättnings-kursens tjejer som snällt lånar ut sina killar...
 
 Jonas och Josefin har fått god fart i sin bugg!
 
 Kvällens första och viktigaste uppgift var att få slutgilltig fason på "Torpeden". Ja, slutgilltig, var kanske att ta i en smula. För all bugg är ju träning i sig, och bugg hoppas vi att Ni alla ska hålla på med länge än.
 Fast en extra genomgång av "Torpeden" var både planerad, och blev även verkställt. En klurig figur som kräver sin träning. Denna kväll var ju ägnad åt lite finputs och finesser, och visst putsade vi på "Torpeden" som inledning.
Vi:
 Notrerade killens väntan på första takten, så vi inte kolliderar i tjejens vänstervarv i ivern.
 Kommenterade att killen ska vara rask in i axel-axel, och helst lite före.
 Poängterade tjejens sista högervarv, efter rygg-mot-rygg.
 Påpekade att killen håller sin förande hand uppe under hela figuren.
Träning på var uppgift för sig och visst började det se riktigt proffsigt ut efter idog träning!
 
          
Peter guidar både Gunilla och Blanca i buggträningen.
 
          
 Björn-Ove och Josefin                              Peter och Pernilla
 
Jonas och Britt 
 
 När första uppgiften var avverkad, var det dags för lite lekfull buggträning. Visst försöker vi ta allvarligt på buggen, att den ska se bra ut och fungera fint för buggparen. Men trots detta behöver inte buggen alltid vara full av komplicerade buggturer för att vara kul.
 Ett stort steg i att hitta den lekfulla sidan av buggen, är att träna in killens förmåga att guida sin tjej i de grundläggande figurerna. Här tycker vi att "Buggsväng i högervarv" är något av ett måste. En enkel figur kan tyckas, men innan den sitter snyggt krävs ofta mycket av träning! 
 
          
 
          
 
 Tommy i bugg med Linda.
 
 Att rätt få tjejen in i högervarv, krävs alltid hennes högersteg som inledning. Detta ska givetvis vara i rätt takt, för att momentet ska sitta som det ska. Som till grunden är killens sak att ordna till...
 En fasthet i aktuell handfattning, och armarna därtill, är åxå en nödvändighet. 
 Då sedan killen guidar tjejen i högervarvet, ska det ske i rätt takt å moment av buggen.
När det sedan blir dags för mer än ett varv för tjejen, blir det synnerligen tydligt om hon vågat kliva på i sina steg, och cirkulerar snyggt medurs runt sin kavaljer...
Inga tårar om detta inte sitter per omgående, detta är en del i buggen som inte kommer av sig själv, om man säger...
 
 Axel-axel-momentet i "Torpeden" med Josefin och Jimmy
 
 Som en deluppgift i "Höger buggsväng", provade vi även på att låta killen föra med sin vänsterhand. Här nöjde vi oss dock med ett varv för tjejen. Detta enda varv konstaterade vi slutade i en "Avig fattning", ett läge i buggen vi hittills "bara" rätat ut med en "Buggsväng vänster".
 Ett läge som är mer värt än att bara räta upp. Plötsligt hittade vi en alldeles utmärkt inledning på den nyss tränade "Torpeden"! Låt" upppräningen i vänstervarv bli första varvet i just "Torpeden", och vi har tajtat till våra buggfigurer åxå. Åxå ett sätt att göra sin bugg mera "Tajt"!
 
          
 
 Att sedan samma moment även passar utmärkt till inledning på "Midjetaget", ja det fick gänget åxå prova på!
En liten kurs i kursen i detta att hitta början på den lekfulla delen i buggen. Allt bygger ju på att killen får träning i att tryggt föra sin tjej i de "enklaste" figurerna i buggen. Tjejen lär sig att följa samma moment med ökad känslighet i sina händer, och känna killens allt säkrare guidning. Ett viktigt steg i buggen, tycker vi...
 
 Snyggt "stopp" i cirkelbuggen för inledning på "Höger Buggsväng"!
Jimmy med vänsterfoten på 1:ans takt, Josefin med högerfoten fram.
Under takt 2 här efter, kommer "Höger Buggsväng" att inledas!
Vi Tackar för en utmärkt demonstration!
 
 En avslutningsbild med Jonas och Lena från söndagens Bugg 2:a!
 
 Det kan finnas de som tycker vi går onödigt mycket in i detaljer i vårt buggande. Må så vara, men då vi ser våra buggare i full action, ser vi ett synnerligen duktigt gäng. Tajt och variationsrik bugg med en härlig lekfullhet i dansen! En bugg som är ett nöje, både i att dansa och att titta på! En bugg, rik på finesser och detajer...
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Vill Du ha finess i Din bugg, säger vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 158

 
Passa åxå på att komma på kvällens Motionsdans!
En härlig blandning av mestadels ny dansmusik, som vi tror kan locka fram Ditt danssug!
Motionsdansen kl. 19.30, ingår för alla kursdeltagare hos BUGG's, entré för övriga endast 40:-!
Välkomna!

RSS 2.0