Gott Nytt 2015!

 Till alla våra Dansvänner!
 
 
Samtidigt önskar vi på återseende den 18:e januari på Syltoppen igen!
Då dansar vi vidare in i 2015!
 
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

"DansCafe" på prov!

 Dans i ny kostym.
 
 Linda vikarierar i Ullas Café
 
 Som finalsöndag bjöd BUGG's på något annorlunda. Något vi inte har hört talas om i alla fall, men för den sakens skull kan vi ju inte säga om det finns eller ej. Någonting vi själva skulle vilja besöka, om det nu fanns. Vad snackar vi om egentiligen? Jo, ett "DansCafé"
 
          
 En kopp kaffe medan man insuper lite dansstämning.
 
 Vad skulle nu vitsen vara med detta då? Vill man dansa går man förstås på dans! Jo, det är ju klart som korvspad.
 Men idag tenderar alltfler dansevenemang att bli någonting för "proffsdansare", om Ni nu förstår mig rätt. Vanlig sällskapsdans får ett skimmer av tävlingsdans över sig. Rätt look, med de rätta detaljerna i en fartfylld dans som inramas av ett glättigt leende.  
 
 Kvällens hedersgäster på egen vip-hylla.
 
 Var ska dom gå som skulle vilja titta på dans och bilda sig en uppfattning om dans, kanske bara av nyfikenhet. Få tillfälle att lyssna på, den i media så förbjudna, dansmusiken. Som i min mening, i många fall håller väl så hög klass som musiken vi får oss till livs via skvalradion.
 Kanske rent av lite lust att prova på dans, utan att bli ett rundningsmärke på dansgolvet för det. Om nu man känner en lockelse att testa på ett trivsamt sätt på umgänge.  
 
 Veronica och Tommy repeterar lite bugg inder kvällens "kursdel"
 
 Det är med den här bakgrunden vi tänker oss ett DansCafé. Möjligheten att slinka in och "gömma sig" bakom en kopp kaffe med tilltugg. Titta på några dansare som utövar sitt intresse till lagom hög musik, så att man själv fortfarande kan växla några ord i samtalston. Kanske till och med så avslappnad miljö att barnen kan sitta bredvid och mumsa på en bulle och dricka. 
 
          
 
          
 
          
 Repetitionskväll med kanske någon nyare variant på buggtur till och med.
 
 Möjligheten för dansarna själva att sitta en stund, och njuta av Dansvännernas dans på golvet. Ta en kopp kaffe under tiden och lyssna till skön musik, en stor del av dansandet bara det. Sedan finns det ju så mycket att muntligen ventilera kring dans dessutom. Det görs bra över en kopp kaffe, med bra musik i lagom volym....
 
Linda och Peter har fattat ett "Axeltag" 
 
          
 
 Tommy och Jytte 
 
 Nu ska inte vi på något sätt påstå att vi har ett färdigt upplägg här. Nej, en idé har väckts och inte långt mer än så. I söndags gav vi lite luft under de här vingarna, och provade på några av ingredienserna som skulle kunna dyka upp. Allt efter de förutsättningar vi har möjlighet att jobba med.
 Några av ideérna har vi nog redan förpassat till papperskorgen. Vi återgår bland annat till fox/bugg upplägget nästa gång! :-)
Andra ideér ska vi fundera vidare på. Dra ifrån lite här, och lägga till lite där. Om vi nu fortsätter med ideérna över huvud taget. Det är ju Ni som skall trivas med dansen...
 
          
 
          
 
 Inge bjuder Marie på en sväng om i buggen.
 
 En viktig del av kvällen var ju repetitionen i bugg, som vi placerat lite mitt i. Trivsamt nog hade vi en blandning av deltagare från både danskurserna, och botaniserade därför inte allt för högt i buggkurserna. Till detta så kom det även ett flertal Dansvänner från Årjäng på besök. Ett extra Välkommen till Er! Vi hoppas självklar att Ni åxå fick ett och annat att ta med Er tillbaka. Alla ska ju få sig lite till livs, är ju vår förhoppning...
 
 Bengt-Åke och Pernilla dansade under vår finalkväll.
 
 Vi resonerade under kvällen lite kring varianterna av "Karusellen", som i grund-utförande kan varieras i flertalet figurer. En annan grund-figur i buggen är "Katapulten" . Hos oss har åxå den fått en hel del varianter eftersom, varifrån vi plockade ett par stycken och tränade på. Vi avslutade kompotten med att prova på "Låskolven". En kortare variant, som ändå innehåller ett par spännande moment. Här gällde det att killen var på allerten och tog snabba handfattningar.
 
 Här får Patricia guidning i buggen av Inge
 
Bengt och Carina passade åxå på att ta en bugg.
 
 Så visst är en kursdel en given komponent under ett DansCafé. I vilka doser man sedan blandar kurs med repetition, kan bli ett mer grannlaga spörsmål att fundera på. Men med nära femtiotalet buggturer och varianter på lager, har vi nog att pyssla med en stund...  
 
          
 Peter och Ann-Louise                              Lennart och Jytte         
 
 Inge och Linda
 
 I vilket fall som helst gjorde vi en liten testkväll på detta med DansCafé. Några synpunkter fick vi under kvällen, där de flesta var positiva. Det blev åtgång på både kaffe och dopp, och mycket dans på det.  Av stämningen att döma trivdes våra gäster. Så vår preliminära bedömning är att det finns något att jobba vidare på.
 
God fart på dansen, fast vi höll på till klockan 21. 
 
 Med denna kväll sätter vi punkt för jubileumsåret 2014. Vi rullar ihop vår banderoll och låter den ingå i museidelen av BUGG's. Ett dansår med full fart på buggkurserna och några sommarträffar på "Sjöhagebryggan". (Sjöhagebryggan som förresten finns som grupp på facebook vet Ni..)
 
 Under vår-säsongen noterade vi Säffles 50-talstema ett par gånger, och krönte detta med en uppvisning på Lindbackens ålderdomshem, som blev mycket uppskattat. 
Ett par Danskvällar samt en Dansafton som sammanföll med Ulla bemärkelsedag. Därför var det åxå kul att avsluta med en lite annorlunda danskväll i ny kostym.
 
                
 BUGG's packar ihop jubileumsåret och rullar vidare...
 
 Tradition sist på avslutningskvällen.
 
 Vi säger ett varmt Tack för en trevlig Danshöst och nu senast ett trivsamt "DansCafé"!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å sist men inte minst:

RSS 2.0