Motionsdans som i flydda dar!

 Temadans med rockiga toner.
 
 Ote och John samt Marie-Louise och Stefan 
 
 Under några veckors tid har vi återkommit om vår temakväll med femtiotals-musik. Så Ni har nog blivit väl påminda om evenemanget. Men visst är det värt att notera kvällen lite extra i sin almanacka. För en hel rad sköna låtar bjöd ju 50-talet på. Låtar som håller än idag, även om kvaliteten på ljudet brister som oftast, men kanske är det just detta som skänker charmen i låtarna.
 Denna första, av tre temadanser från 50-talet, försökte vi att erbjuda så många original-artister som möjligt. Tror säkert de flesta av Er kände igen de mesta av låtarna, och i vilket fall som helst dansade Ni verkligen flitigt!
 
          
 
          
 
           
 
           
 
 Som vi nämnt tidigare hade ett antal av dansarna tagit 50-talet ett steg till, och ekiperat sig så tidsenligt som möjligt. Å visst skänkte detta en skön charm åt kvällen, som vi alla uppskattade. Skulle tro att detta taggade fler att ta en djupare titt i mor å fars garderober, till nästa gång vi dansar femtiotal!
 
Skönt sväng till gamla toner under söndagskvällens Motionsdans. 
 
 Karlsten och Josefin i skön stil!
 
          
 
          
  
          
 
  Även några av våra tidigare kursdeltagare, hade hörsammat inbjudningen och passade på att lyssna och dansa till kvällens retro-musik. Jättekul att Ni håller koll på blogg och facebook, även om Ni gör uppehåll i kursandet, och väljer att besöka oss vid passande tillfälle. Vi Tackar för besöket, och  Ni är så Välkomna så, när Ni kommer!
 
Ja visst är det svårt att låta bli å va glad, när det ska dansas rockig bugg!
 
          
 
          
 
Bengt-Åke och Victoria
 
Roger och Lotta
 
          
 
Som sagt var söndagens tema-dans, den första av tre tillfällen att uppmärksamma Säffles 50-tals tripp. Hos BUGG's räknar vi med att göra en repris på femtiotals-inspirerad Motionsdans redan den 23 mars. Ett liknande upplägg, även om vi fortsätter att söka upp fler gamla godingar. Vi väntar nu på fler plattor med nostalgisk musik.
 
  
 Thomas och Anna samt Lars-Erik, med något skymd, Vanja strax bakom.
 
          
 
          
Fina ungdomar i rättan stil, Johan och Susanna 
 
  
 Duktiga Johan och Josefin 
 
 Den tredje och sista kvällen när vi uppmärksammar 50-talet, går av stapeln lördag den 12:e april. Då är de ordinarie kurserna över, och vi dansar en avslutande Dansafton för i vår. Då samlar vi både originalartister och flera av alla bra cover-versioner på dessa låtar från rockens ungdom.
 Den kvällen inleder vi för övrigt med en "Workshop", (kurs) i bugg. Där kan intresserade prova på detta med grunderna i bugg, och sedan givetvis få dansa med oss under den följande Dansaftonen. Här hoppas vi förstås att Ni lägger ett gott ord om BUGG's och verksamheten till Era vänner, så kanske De vill testa på detta med BUGG!
 
          
 
           
Härligt retro-par, Josefin och Björn-Ove  
 
 Javisst gav kvällen både ögon- och öron-godis i härlig stil!
 
 Därför kan vi summera kvällen som en trevlig och lyckad Motionsdans, och hoppas förstås att Ni håller med!
Nästa söndag ser vår Motionsdans lite mer traditionell ut, då musiken till största delen består av bekant dansmusik. Vi lyssnar då lite närmare på den nyutkommna plattan med Claes Lövgrens orkester, som innehöll en del fina spår. Till dess önskar vi Er en fortsatt fin vecka, och återkommer på bloggen inom kort! 
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Till vilken musik det än ska buggas till, så: "Ska de va bugg-ska de va BUGG's!" Det är rätt musik!

DansMix 2 blev den självklara fortsättningen!!

DansMix 2 planerar forsatt dansblandning.
 
 En stor skara dansare väntade på forsättning.
 
 Med en fortsatt anspelning på kvällens tema kring femtiotals musik, fortsatte vi att dansa uppvärmning för nystartande DansMix 2. Ulla serverade musikaliska örhängen, glänsande av nostalgi från flydda da'r. Extra härligt då flera av våra dansare hade anammat temat, åxå i sin klädnad. Detta ger skön känsla och gav färg i dubbel bemärkelse. Som bekant är inte våra dansare speciellt nödbedda vad gäller dans, så här blev det full fart på golvet direkt. 
 
          
Caroline och Bengt-Åke                        Tommy och Victoria
 
Micael och Victoria samt Bengt-Åke och Åsa 
 
 Vårens första DansMix, den nu avslutade Mix 1:an, kunde åtminstone vi summera som en riktigt trevlig och bra kursomgång. Vi hann att repetera så gott som hela Bugg1.an och Bugg2:an, och även resonera kring dessa figurer.
 En bra genomgång av Foxtrot känns det åxå som vi fick till. Nu dansar ju vi den mer traditionella stilen av fox, den stil som vi tycker känns bra att praktisera på dansbanor i bygderna, samt passar bra att bjuda upp varierade danspartners med. Här övade vi grundsteg både framåt och bakåt, samt lärde oss att kunna pausa sin foxtrot om det blir trångt på dansgolvet. Både höger- och vänster-varvet fick sin genomgång, samt några variationer i "Side by side" samt fox-varianten av "Fallet".
 Så visst kan deltagarna säga att de fått en utmärkt bas-träning i sin dans. Med dessa övningar kommer Ni långt på kommande danser! 
 
 Patricia och Tommy blev fångade av Ullas kamera.
 
 Här passade Patricia på att få en bugg med Lennart
 
 Martin och Anna satsade på DansMix 2, och mera bugg.
 
 Vågor i håret gällde för Björn-Ove ikväll, här buggas det med Marie-Louise.
 
 Peter och Ann-Louise buggar DansMix
 
 Ett färgglatt gäng med tolkning av kvällens tema.
 
 Efter att vi repeterat förra gångens "Låskolv" lade vi lite passande till träning på 3-4:a kicken. För visst ger denna variant lite extra "rock' roll-känsla" över buggen. 3-4:a kicken, eller "Kick ball change" som den egentligen heter, lade vi som slutsteg i "Twisten". Här gav vi åxå prov på en lite enklare variant utan vridning, på de fyra korsande stegen. Passar utmärkt att träna in som första uppgift, så man hittar rytm och rörelse i figuren. När detta sitter kan vi öva vidare på vridningen, som givetvis ställer till det en smula. Fast en kul variant å speciell buggtur, det är den helt klart!
 
          
 En skön 50-tals brud i Mia, bjuder både Bengt-Åke och Stefan på bugg.
 
 Både vi och Peter spanar in Monikas härliga lockar i sann 50's anda.
 
          
 Ida ekiperade sig åxå i kvällens 50's-tema, Veijo och Stefan bjuder upp.
 
          
 Storprickigt passade utmärkt ikväll, dans med kis i keps och Tommy därefter.
 
 
 
 Under DansMix 2 dyker det ju upp några utvalda buggturer från både Bugg 3:an och Bugg 4:an. Några av dem hör till de lite längre buggturerna, och det gjorde kvällens huvudnummer, "Avig fattning med piruette".
 *Uppstart med killens trestegs framåt-gång, å tjejen halvt vänstervarv och backande bakom killen.
 *På takt fyra dyker killen under egen högerarm i högervarv.
 *Nu bjuds tjejen på tre vänstervarv, då vi säger: "Första högt, andra lågt och lastväxlartaget"
 *Axel-axel och ett varv till för tjejen.
 *Killen bjuder högern, och släpper vänstern, å fångar tjejens vänsteraxel.
 *Så återstå bara Piruetten efter tjejen tagit högersteget framåt.
 Tja, får hoppas att dessa ord kan komma till användning för Er som tränar hemma!
 
 Skön nostalgisk stämning under hela kvällen!
 
 Stilig avslutningsfattning av "Piruetten, med Maria och Lennart
 
 Denna lite längre variant av buggfigur, fick extra med träning. Flera moment som killen skall komma ihåg att guida sin dam igenom. Skönt att flera av våra "gamla" deltagare har buggturen i minnet och kan därför ge värdefullt stöd i träningen.
 En buggtur som förstås, liksom flera av de längre varianterna, kan avkortas och kombineras efter eget tycke. Inget vi visar i första hand, utan vi vill självklart ge ut buggturen i sitt originalutförande. 
 Här nedan ser vi utvalda moment i figuren, med: 
 
           
Monika och Peter...
 
          
och med Björn-Ove och Jennie 
 
 DansMix 2 bjuder på kulturell träning.
 
 Vad vore DansMix utan just DansMIx? För grundtanken med denna danskurs är just att ge prov på mer dans än bugg. Ingen av dessa dansformer vi påstår oss äga någon större kunskap i, men förhoppningsvis så pass mycket att vi gemensamt kan träna vidare på de olika varianterna.
 Denna inledande kurskväll tänkte vi testa på att dansa lite Schottis. För det är inte alls ovanligt att det i samband med pause i "dans på lokal", bjuds på både Schottis och Hambo. Å visst är det väl då kul att kunna hänga på och inte bara "stå panel" å titta på. Därför räknar vi in, å utbrister: "Ytter å Ytter...
 
Till och med danslärar'n rycks med, å bjuder Mia på Schottis-look alike...
 
 Härligt sväng med Björn-Ove och Ida!
 
 Sista minuter med BUGG's egna danskultur, bugg så klart!
 
 Denna första av tre danskvällar med 50-tals-tema kändes riktigt bra så här långt. Svängande kjolar, lockar och hårband, javisst kändes det att kvällen var något extra! Vi siktar på repris på kvällen söndagen den 23 mars då vi hoppas fått in några fler plattor med tidsenlig musik.
 Utöver detta kändes kvällen riktigt lyckad, där vårt glada Dansgäng spelar en stor huvudroll! 
 
 Ett stort Tack till Er alla, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Sägs av allt fler!

Vårpremiär för Bugg 2!

Vi startar upp andra avdelningen för i vårens kurser.
 
 Vi dansade uppvärmning för Bugg 2:orna.
 
 Visst kändes det som vi behövde pigga upp oss efter den turbulenta avslutningen på OS i Sotji, och den trista förlusten för hockey-landslaget. En förlust som svider på flera vis, tyvärr, och ger lite av en matt glans på silvermedaljen som laget tar med hem.
 Så vad kunde då vara bättre än att glömma sorgerna med en bugg-kurs hos BUGG's. Å här stod en omstart och Bugg 2 på agendan och den lockade självklart sin publik!
 
 Maria och Karlsten nappade på 50-tals-temat!
 
 En extra glädje åt kvällen skänkte förstås temat för kvällen. För som de flesta säkert vet så arrangeras det 50-tals-tema runtom i Säffle under året. Både företag och föreningar tar till sig idén och ordnar, i sin egen genre, en återblick på femtiotalet. Hos BUGG's passar det ju alldeles utmärkt att bjuda på musikalisk återblick och spela kända låtar från denna tidsepok.
 
Johanna och Peter
 
          
 
          
 
          
 Karlsten bjuder Yvonne och Linda på bugg med tidsenlig "kis".
 
 Helt traditionsenligt på Bugg 2:an, startade vi upp med en liten återblick på grunderna i vårt sätt att dansa bugg. Bugg 2:an är ju en kursdel som verkligen tar dansarna ett betydande kliv upp i sitt bugg-kunnande. Bugg 1:an ger en bas i buggen och räcker en god bit på vägen, då det stundar dans i bygderna. Därför är det extra viktigt att grunderna i buggen får sig en lite återblick, så dessa ligger som stadig grund.
 Bugg 2:an tar sina deltagare en god nivå upp i buggen och ger möjlighet till en fin variation i sommarens kommande bugg. Vi lär ut knepen och figurerna, och sedan är det upp till Er att träna på dem, för träning, det behöver vi alla för att komma vidare!
 
 En hel del buggare blev det på dansgolvet.
 
          
 Jubilerande Jonas får inspirerande bugg i present av Maria.
 
 Jonas och Patricia
 
          
 
          
 
 Veijo och Linda samt Britt och Marcus. 
 
 Som andra punkt i programmet, tog vi repetition på Bugg 1:ans sista figur. Detta passar utmärkt på flera vis. Naturligtvis har vi ju som vana att repetera föregående kurskvälls buggtur. Så att alla får med sig figuren, även om man missat en gång.
 Men sedan är ju just denna figur så viktig att ha med sig i bagaget, då den åxå är en utmärkt kombinationstur. En buggtur vi kommer attt lägga till lite här och var under Bugg 2:ans kursdel. Sagt och gjort, träning på "Midjetaget"!
 
 Caroline och Thomas tränar kvällens buggtur.
 
  På Bugg 2:ans första kurskväll kommer "Handbyte bak killes rygg" upp som ny variant. Även om figuren är lite klurig att lära sig till att börja med, får vi nog ändå placera den bland bas-turerna i den fortsatta buggen. Den kommer till användning i Er fortsättning, helt säkert.
 För att underlätta utförandet, tränar vi igenom stegen var för sig, och noterar speciellt killens steg-schema. Vi killar ska ju underlätta för våra damer, och därför gör vi ett steg-mönster som gör damens väg lite kortare. Dessutom håller vi killar oss ur vägen, och låter damen kliva på i figuren, inför avslutande högersväng.
 
Monika dansar bugg med härligt 50-tals inspirerat hårsvall! 
 
          
 
          
Sista minuterna med "Fri bugg" och Ulla serverade tidsenlig skön musik.
 
 Visst är det en skön 50-tals kille som Annica får bugga med!
 
 En spännande och kul kursdel är till ända, och ändå har kvällens tema-inspirerande bugg bara börjat. Vi tackar Bugg 2:ans deltagare för visat intresse och har helt glömt bort de lite missmodiga tankar som kanske fanns i inledningen. Vi gläds åt medaljrekord i OS, och åt att vi startat upp vårens andra trevliga kursomgång på ett kul sätt! Ett bra recept på glädje är dans med BUGG's!
Stort Tack till Er alla! Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
 
Till toner från flydda tider, säger vi helt tidsenligt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 167

 
 
Missa inte vår omstart på både Bugg 2:an och DansMix 2 denna kväll!
 
Bugg 2 med passande innehåll för både Er som buggat grunden i bugg tidigare,
 kanske i annan regi, eller Dig som behöver lite repetition i din bugg!
 
DansMix 2 som ger buggen en extra dimension, och bjuder på dans i fler varianter.
En kursdel där dansglädjen får stort utrymme!
 
Kvällens Motionsdans kl. 19.30 med 50-tals musik som tema!
 
 
Välkomna hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

Dags för omstart hos BUGG's!

Dags för en ny kursomgång med BUGG's!
 
Ett collage med sköna bilder från sista kurskvällen!
 
 
 "Hej å Välkomna till BUGG's",
 ..brukar vara en stående inledning på våra kurskvällar! Å det hoppas vi självlart att Ni alla ska känna då Ni besöker våra danskvällar. "Dans med hjärtat" skall vara mer än en slogan hos BUGG's!
 Nu har vi avverkat våra första 6 kurskvällar, och lagt Bugg1 och DansMix1 bakom oss. Två dansgäng har dansat och, vad vi förstår, haft en ganska rolig tid tillsammans med BUGG's och vårt mysiga dansgäng!
 Nu siktar vi på ytterligare en kursomgång, med hela sex kurskvällar.Å kanske är det dags för Dig att dansa med!
 
 Först ut på dansgolvet blir vår Bugg 2:a. Söndag 23:e februari, kl. 16.30 är tiden som gäller här. 
 Här tar vi vid där vår Bugg 1:a slutade och lär oss ytterligare några buggturer inför sommarens danser. Av erfarenhet vet vi att vår Bugg 2.a är en av de allra trevligaste kursdelarna. För Dej som har grunden i buggen, lägger vi till, ett verkligen använbart lager, med figurer i Din bugg! Självklart resonerar vi lite kring buggturerna, och reder ut eventuella frågetecken, samt demonstrerar passande kombinationer.
 En passande grund är vår Bugg 1:a, eller om Du dansat bugg i annan regi, är det alldeles utmärkt att hoppa med här! Vi ger en inblick i BUGG's sätt att dansa bugg och vi tror vi kan ge Dig några nya varianter.  
 Missa inte BUGG's trevligaste omgång med BUGG!
 
Vår DansMix 2 startar vi upp söndag 23 februari, kl. 18.00 på Syltoppen!
 Våra trogna dansare hos BUGG's vet att DansMix 2 brukar ge en omväxlande kurstid. Givetvis är huvudingrediensen Bugg under kvällarna, och gärna då de varianter som hör lite till överkursen, om man säger. Så med DansMix 2 i ryggen har Du lite klurigare varianter i Ditt lager, och kan erbjuda några speciella varianter i Din bugg! 
 Under DansMix 2 brukar åxå andra varianter av dans dyka upp. Vi tycker det är kul att testa nya rytmer, vare sig det gäller  Foxtrot, Gammeldans, Salsa, WestCoast Swing eller Linedance. Bugg är som sagt vår specialitet, men tycker det är trevligt att bredda kunnandet. Att vi sedan har Hjärtligt kul, är ju bara +!
 DansMix 2 är en varierad danskurs, med Bugg som huvudingrediens! Prova gärna!
 
Jubileumsåret 2014, med trevliga aktiviteter!
 
Traditionell Motionsdans kl.19.30, är mycket populärt hos BUGG's!
 
 Varje kurskväll avslutar vi med Motionsdans! BUGG's är en av få kursarrangörer som lägger vikt vid traditionell sällskapsdans! Här har mer än våra kursdeltagare, upptäckt nöjet med dans på orten. 
 Vi erbjuder en välkomponerad låtlista av cd-musik som är passar utmärkt för vår form av dans, som är Fox och Bugg. Här inleder vi denna avdelning med härlig musik för fox och bugg, och övergår sedan till bara bugg, extra tillrättalagt för Er som gillar bugg som motion! Under året hänger förstås vi åxå med i Säffles 50-tals-tema!
 Vare sig Du dansar på våra kurser eller ej, prova BUGG's Motionsdans!
 
 
BUGG's hakar på aktuellt 50-tals tema i Säffle!
 
 Denna kväll med omstart, låter vi kvällens Motionsdans gå i 50-talets anda! Vi har sammanställt en låtlista som till övervägande del andas musikalisk optimism från mitten av 50-talet, och några år framöver. Vi hoppas Ni skall ryckas med i dessa sköna rytmer och ge Er hän i härlig dans! Givetvis är Du välkommen att ekipera Dig i passande klädsel hela kvällen. Vi serverar nostalgiska rytmer även till kursdelen denna kväll!
 Med andra ord: BUGG's Go 50's!
*************************************************************
Omstart hos BUGG's!
 
Dans och buggkurs på Syltoppen i Säffle
Omstart söndag 23 februari 2014
*************************************************************
Bugg 2               16.30
DansMix2           18.00
6x1,5 tim. 250:-
(Båda kurserna 6x3tim. 375:-)
************************************************************
Motionsdans       19.30 - 21.00
Entré 40:-
"Ingår i kursavgiften)
************************************************************'
Varmt Välkomna hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 

MMS-hälsning..

"Hej, här kommer glada hälsningar från dansveckan på Cinderella."
Andreas och Jennie
 
 
 

Danscafé på Lindbackens Äldreboende!

 
 
 
Lindbackens Servicehus/äldreboende i Säffle, planerar en aktivitet i samband med 50-tals temat i Säffle. Vi har fått förfrågan om att dansa i deras cafeteria till musik i aktuellt tema, naturligtvis valt av oss själva i BUGG's anda.
Tiden är planerad till onsdag 5:e mars, kl.16.30. Skulle vara så trevligt att få erbjuda de boende lite underhållning med vår dans, (bugg å fox) till trevlig musik i ca. 40 min.
Tiden är önskad att passa de boende, å hoppas Du skulle kunna passa in denna tid. Ingen betalning, men vi är lovade kaffe för "besväret". Vore så roligt om Ni ville hänga med i denna aktivitet för de äldre!

Anmäl ditt intresse, snarast på BUGG'sms 076-148 83 85 eller ring samma nummer. 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.

Trångt och mysigt hos BUGG's!

Motionsdans ger bra dansträning!
 
 Javisst har vi mysigt under våra Motionsdanser!
 
 I och med söndagens Motionsdans noterade vi mitten av vårens Motionsdanser hos BUGG's, och ett stort steg mot vår och ljusare tider. För visst är våra danskvällar ett mycket behagligt sätt att komma igenom vintern på. Med en kväll att längta till varje vecka, en kväll varje vecka som ger lite extra glädje. Så ser vi på våra danskvällar, och hoppas Ni gör det åxå!
 
      
 
 
 Åke och Yvonne
 
  Ett annat sätt att se på danskvällarna är åxå den nyttiga teknik-träningen de ger. Som vi ofta talar om så är dans och dansteknik, är lite av en färskvara. En sak är att plugga in nya turer under kursdelen, en helt annan är att nöta in dem i minnet. Det hinner vi inte under kurstiden, utan här blir Motionsdansen en utmärkt tid att testa på nya steg och figurer. En god orsak till att Motionsdansen ingår i Er kursavgift, då den ger tillfälle att slipa kursens nya figurer till att passa just Dej. 
 
      
 
 Ann-Louise och Peter
 
 Här kan killarna åxå testa de nya varianter på flera tjejer, och blir därmed säkrare i att föra och guida i de nya buggturerna. En god orsak bara detta att utnyttja tiden till Motionsdans. 
 Ett tillfälle man själv använder till att testa nya figurer, som inte kommit i omlopp under kurserna än. Så gör danslärar'n något mystiskt kan Du vara ett testobjekt, eller åxå har han bara virrat till det igen.....
 
 Ragnhild och Stefan
 
 Till Motionsdansen gillar vi åxå att man får mer sporadiska besök åxå. Flera Dansvänner jobbar eller går utbildning på annan ort, och besöker Säffle någon helg då och då. Att man då gör ett besök hos BUGG's och vår dans gillar vi skarpt. Ni är så Välkomna så, även om det blir lite mer sällan. Kom när det passar... 
 
 Ann-Louise och Peter samt Britt och Åke i förgrunden.
 
 Skön fart på buggen hos BUGG's! Det skriver nog de flesta på!
 
 Under den inledande delen av Motionsdansen bjuder vi på en blandad kompott av dansmusik. Är det nya plattor i omlopp vill vi gärna bjuda på dem och göra musiken intressant och fräsch.
 Ibland gör vi en lite djupare dykning i arkivet och letar låtar med lite mer särprägel. Givetvis är dansbarheten en röd tråd i låtvalet, men sedan är det kul att bjuda på något annorlunda åxå. I söndags dansade vi till låtar av Martin Stenmarck, Bruce Springsteen, och Kim Larsen bland annat. Själv är jag förtjust att hitta några danspärlor från annat än renodlade dansband. Hoppas Ni gillade dem åxå!
 
          
 Åke och Inga-Lill lämnade årjäng och besökte oss.
 
 
          
Emelie och Tommy bjuder på fina buggbilder
 
          
 Ragnhild bjuder både Björn-Ove och Stefan på lite bugg.
 
 
 Inge ser till att Victoria och Ote får bugga dubbelt.
 
 Roger och Inga-Lill i buggartagen
 
          
 
          
 
          
 
          

          
 
 Lena och Tommy
 
 Ibland blir man lite glad när man öppnar lokaltidningen, och läser att det ska satsas 100 000 kronor på dans i stan. Men det är av övergående natur. Kulturförvaltningen önskar pengarna av kulturnämnden för att kunna bjuda intresserade på dansföreställningen "Complete". Säkerligen finfina grejer, men själv önskar man pengarna gick till en liten dansbana i vår närhet, så traditionell sällskaps dans kunde utövas under fina sommarkvällar istället.  Återigen krockar fin-kulturen med den mer allmänna varianten. När man sedan läser att det ska satsas 55 000 på ett konst-register i kommunen, suckar åtminstone jag tungt, och inser att ska det dansas så får man fixa detta på egen hand. 
 En av landets mest uppskattade kultur-aktiviteter, sällskapsdans, passar inte i de fina lokalerna. Det är bara att inse. Så vi fortsätter väl att vara kulturarbetare i det tysta ett tag till, å dit hör vi ju allihopa!
 
 Thomas och Gunilla har helkväll med dans.
 
 Stefan bjuder Vanja på ett "korstag".
 
 En skön översiktsbild fotad av Malin, trångt och mysigt hos BUGG's!
 
 Så härmed har vi nöjet att Tacka Er alla kulturarbetare denna söndagskväll för väl utfört arbete! Ett idogt arbete i att vårda och bibehålla kunskap i en av våra traditionsrikaste aktiviteter. En företeelse som förekommit i vägkorsningar, på träbroar och bryggor, på logar och hembygdsgårdar med behjärtansvärt idiellt arbete som grund. Ett kulturarv, som givit landet ökat befolkning i oanad utsträckning, som vi åxå kan vara stolta över att få föra praktiskt vidare till kommande generationer. En sysselsättning som är oöverträffad i att ge kontakt mellan människor. Ja, vi talar givetvis om traditionell sällskapsdans!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å vårdar givetvis vidare vår lilla nisch av detta på bästa sätt, med: "Ska det va bugg, ska de va BUGG's!"

En Mix av danser för DansMix1 på Finalkvällen.

 En riktigt trevligt avslutning på DansMix1!
 
 Glatt och livfullt under uppvärmningen för DansMix1.
 
 Det var fortsatt välfyllt på Syltoppens dansgolv, när DansMix1 dansade finalkväll i söndags. En stadigt välbesatt dansgrupp under hela kursen, kan vi konstatera, även om förkylningstider märkts av emellanåt.
 En verklig mix av deltagare har vi åxå haft. Trogna dansare hos oss som fått sällskap av höstens Bugg1 och 2, samt även nya bekantskaper som testat på detta med BUGG's. Till Er alla hoppas vi att vi gett Er en trevlig kursdel och att Ni haft nöje under tiden.  
 
          
 
          
 
          
 
 John-Erik och Marie-Louise fick nya uppgifter att träna på under kvällen
 
 Som vanligt får gänget lite tid att mjuka upp lite vinterstela leder under några minuter. Eftersom Ulla fått stanna hemma och kurera sig, blev nog danslärar'n extra vimsig denna kväll. Den vanligtvis väl utvalda musikmixen, blev lite mindre väl utvald, så vi hoppas nog lite till mans att vår musikproducent återvänder nästa söndag!
 
          
 
 Som kvällens första uppgift tog vi en snabb-repris på "Fallet". Några nya deltagare gästade oss och visst vill vi delge denna nya specialité till Er åxå. Inhoppande Lena klarade med bravur att följa med i plötsliga infall och oplanerade manövrar. Ett stort Tack för denna hjälp, säger vi till henne!
 
Britt faller för Martin,
och notera stiligt nackgrepp och fattning om armbågen.
 
Även för Lennart faller alla damer, här är det Gunnel på fall.
 
 
 En annan buggtur som dyker upp under Bugg2:an, och som skall repeteras här, är den trevliga "Torpeden". En buggtur som kräver ett extra mått av tajming.
 *Så här noterade vi speciellt hur killen skulle vänta in tjejens första halvvarv på första takten.
 *Då är "Pärleporten" öppen och killen kliver, lite forcerat, under den på sin andra takt.
 *På detta är det mötet, axel-axel på takt 4 som står på tur.
Dessa moment är viktiga att få i rätt rytm och i rätt takt, då först blir det flyt i figuren.
 *Sedan följer rygg mot rygg och ett höger-varv ytterligare för tjejen.
 *Avig fattning, men den rätar vi ju ut... Så länge...
 
 
          
 En fin liten bildsvit med Mia och Roger, där "Låskolven" är gemensam nämnare.
 
 Ingångslåset i figuren är gammal och bekant, men hos BUGG's har vi lagt till en liten trevlig krumelur, som avslutning. Inget är så bra att det inte går att göra bättre, är vår paroll.
 Här gäller det att killlen är lite påpasslig och hejdar sin dam med vänsterhanden i första skedet efter låset.
 Sedan allert igen och greppar hennes axel med högerhanden.
 Om han sedan väljer att svänga runt med sin dam i fyra eller åtta takter beror väl mest på sinnesstämningen, men låt henne inleda frvarvet på takt 1 i vilket fall som helst. Då stämmer det bäst med hennes steg...
 
Cecilia och Martin i vänster-kant, ser ut att träna "Pilbåge med variation".
 
          
Björn-Ove och Britt                              Roger och Inga-Lill 
 
 Trevligt med Årjängs-främmande,
här är det Inga-Lill och Christer som buggar på.
 
 
Träning på "Låskolven" med Monica och Roger.
 
"Axeltaget" i samma figur med Martin och Gunilla.
 
          
Rose-Marie och Roger i figurens sista utrullning.
 
 Alltid lika härligt att se Er dansa bugg!
 
 Efter pausen var det dags för lite Foxtrot förstås.
 
 Under DansMix1:an har vi ägnat lite tid åt att träna foxtrot. Viktigt då varannan dans består just av denna dans-variant. Inledningsvis tränade vi på att hitta rytmen och takten i fox'en, vilket är nog så viktigt. Först att dansa framåt och att även kunna pausa i sin fox. För vi vill ju inte att några BUGG'sare skall buffla sig fram i foxtroten och knuffa övriga dansare likt bowling-käglor runtomkring!
 På detta tränade vi högersvängen och lade till övning i att kunna backa i sin fox, för killen.
 Förra gången var det den lite luriga vänster-svängen som studerades.
 
          
 
 Denna avslutande kväll kombinerade vi samman valda delar, och lade till ett stiligt "fall" för våra damer. Uppgiften blev således att svänga ett halvt högervarv, en "foxtakt" bakåt, följt av ett halvt (kvarts) vänstervarv. På följande 1:a i takten skulle killen varsamt luta sin dam "lagom" mycket baklänges, med återgång på detta. Fortsatt fox'ande i dansriktningen följde sedan.
 
 Åke guidar Victoria i fox'en.
 
          
Stefan och Yvonne                                    Lotta och Martin
 
 Marie-Louise och Björn-Ove tränar ny variant i fox'en.
 
 Alla var så angagerade i finalkvällens Linedance att fotograferingen alldeles glömdes bort. Trots detta kan vi rapportera ett stilligt Line-ande i både "Elektric Slide" och "Switsch'en"! En kul variant av dans som gänget varit riktigt duktiga i att fullfölja!
 
          
Vår evigt glada Peter, i bugg med sin Ann-Louise!
 
 Några nya varianter under sista minuterna tro?
 
 Som vanligt lägger vi några minuter med vår bas-näring som avslut på kursdelen. För hos BUGG's är det ju bugg som står i centrum. Upp med takten några grader och sedan är det i stort sett fritt fram för fri bugg som gäller!
 
Tack för foto-hjälp säger vi till Malin!
 
 Ett härligt avslut på en trevlig kursdel, hälsar Ulla å jag!
 
 Samtidigt vill vi båda Tacka för en mycket trevlig kursdel, till Er alla trevliga deltagare! 
Vi hoppas åxå på återseende nästa söndag då vi växlar in på DansMix2, och tar sikte mot våren igen!
Väl mött igen, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och vill för nytillkomna läsare upplysa att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Så detta står klart!

Bugg1 dansar final!

Vi lägger sista figuren till Bugg 1:an!
 
Som vanligt har vi glatt hos BUGG's kurser.
 
 Ett fulltaligt gäng mötte upp till söndagens Bugg1:a och deras finalkväll. Det var bara ledarparet som var lite decimerat, eftersom Ulla fick stanna hemma och kurera sig. Inte speciellt vanligt att vi behöver stanna hemma från våra buggkurser.
 Så nu fick buggänget nöja sig med en extra virrig danslärare, som fick ovärderlig hjälp från våra medhjälpare. Vi är alla dem ett stort Tack skyldiga, då de räddade kvällen för oss alla!
 
          
  
          
 
          
 
          
 
          
 
 Men riktigt god fart blev det från första tonen, när gänget fick starta upp med sin, nu ganska bekanta, "Ramsa" av buggturer. Riktigt lång har den blivit, fast trots detta siktade vi på att förlänga den ytterligare denna finalkväll.
 
Robert och Maria samt Johanna och Håkan buggade friskt i söndags.
 
 Denna kväll skulle våra Bugg1:or få den sista och intensiva repetitionen av sin "Ramsa". Att vi skulle kännas en smula tjatiga är vi medvetna om. För nu vill vi verkligen att den ska sitta som gjutad i Ert minne, och vi kan lova att i och med att Bugg1:an är klar, slipper Ni att träna den igen! Skönt i och för sig, men vi är ganska övertygade att den kommer till användning då Ni kliver ut på dansgolvet i en snar framtid.
Dock är inte Bugg1:an över ännu på någon timme, så därför repeterade vi den igen!
 
Robert och Annica tränar vidare.
 
Christer får bugg-hjälp av Ann-Louise.
 
 Förra gångens "Katapult" tog vi upp som repris. Noterade extra tydligt att här skall killen markera med sig själv, då han lite offensivt kliver in i tjejens högerarm.En "fjollig" handfattning på hans högerhöft är vad vi vill ha, innan höger/höger-fattningen släpps och båda gör sitt baksteg.
 Vänster/vänster fattning, som genast övergår i takt fyras avfyrning av tjejens vänstra frivarv.
 Nu fångar vi lämpligtvis höger/höger, för fortsatt träning av figuren.
Än en gång påpekar vi killens offensiva ingång i buggturen, innan Ni tränar vidare på egen hand.
 
2 x Elin samt Robert och Håkan under fortsatt träning.
 
 Redan innan pausen, startade vi upp med lite "torrträning" av kvällens nya buggtur. En variant som har en hel del av BUGG's signatur över sig, och går under namnet "Midjetaget". Här är det av vikt att fundera lite extra på "dansriktningen" innan vi skickar iväg vår dam i figurens avslutning.
 Därför blev utgångsläget, att damens rygg skulle vara i dansriktningen innan vi startade upp träningen.
 
Utmärkt studie i "baksteget" med Annica och Thomas!
 
Inledning med 4 grundsteg, innan vi går snarlika 4 steg och markerar genom att släppa höger/vänster-fattningen. 
 Nu guidar killen in sin dam till högersidan och fattar ett "midjetag", därav namnet på figuren.
 Det viktiga baksteget för båda följer på detta, som vi föresten kallade för ett "Rock step. (steg-term som återkommer när vi börjar dansa Linedance.) 
 Innan vi nu ämnade att skicka iväg tjejen i sitt 1 1/2 högervarv, poängterade vi att tjejen måste ta ett högersteg framåt först. För killen blir det förstås med vänster fot, detta blir således på takt 1. 
 Hade vi nu varit noga med att rikta in ekipaget innan vi startade upp, så snurrade tjejen riskfritt vidare i dansriktningen, och allt var frid och fröjd!
 
          
 
          
 
          
 
 När finalturen fått sin träning, och vi förstås lagt in den i "Ramsan", fick gänget dansa några minuter med fri bugg som avslut. Några tidigt anlända DansMix'are gjorde gemensam sak, och det blev skön fart på dansgolvet!
 Avslut i dansglädjens tecken, och vi Tackar för denna kursdel, och hoppas på återseende redan nästa söndag på den då startande Bugg 2:an!
 
Några härliga minuter med fri dans fick avsluta vårens Bugg 1:a, här med Annica och Jesper.
 
Ett stort Tack till Er alla glada och trevliga kursdeltagare, säger vi!
Hoppas Ni har haft kul under tiden, samt att kunskaperna kommer till användning.
 
Vi hälsar Er alla Välkomna på fortsättningen redan nästa söndag, då vår Bugg 2:a startar upp!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne, samt våra kära medhjälpare!
 
Och lägger som mellanspel, gärna in vår bestämda mening: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

MMS-hälsning från Ote & Inge...

"Ote och Inge sänder ett danshej från Trollhättan där Callinaz spelade upp till dans.
Det var inte så mycket folk så det var gott om plats på golvet.
Tyckte nog att de spelade bättre förra gången dom var på samma ställe
men det var helt dansbart, saknade dock lite mer drag i bugglåtarna.
Kvällen var dock trevlig. Träffade på några goda vänner från dansbandsdax.se
som vi fikade med i pausen."
 
 
 
 
 
 
foto och text Ote & Inge

Aktivitetsplan 166

 
Ett kursavslut där vi genast siktar på en trivsam fortsättning på dansen hos BUGG's!
Inledningsvis startar vi med en Bugg 2:a som passar både Er som gjort BUGG's Bugg1:a,
eller motsvarande i annan regi! En innehållsrik buggkurs kan vi utlova till Er!
DansMix 2 blir vår fortsättning för Er som vill ha en varierad danskurs i trivsamt gäng!
Bugg som huvudingrediens men variationer på övrig dans kan utlovas.
En kursdel som vi av erfarenhet vet innehåller många glädjeämnen!
 
Vilken kursdel Du än väljer, eller kanske båda, gör Du ett bra val!
 
Som vi säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Motionsdansen fortsätter locka dansare.

Söndagsmys på Syltoppen. 
 
 BUGG's Motionsdans lockar sina deltagare med härlig söndagsdans!
 
 Vi är så glada att vår traditionsenliga Motionsdans fortsätter att locka sin publik. För hela vårsäsongen har den trevliga trenden från höstens söndagsdanser fortsatt, och lockar till sig en stor skara danssugna. En trogen skara deltagare som återvänder, men även en hel den dansare som allt efter som upptäcker trivseln hos BUGG's! 
 
          
 
          
Mia och Veijo                                     Tommy och Caroline
 
 Lotta och Tommy samt Roger och Yvonne
 
 De tio år som vi arrangerat Kurs och Motionsdans, har självklart givit oss en hel del erfarenhet. Lokalen vi har till vårt förfogande här uppe på Syltoppen, har blivit lite av vår egen dansarena. I mars 2004 hyrde vi lokalen för första gången, och kände oss mycket spända på hur detta skulle fungera.
 Nu 10 år senare, har det hänt en hel del med lokalen. Borta är alla gamla trasiga möbler och det kollossala biljardbordet som bara tog plats. Säffle FF's supporterklubb har tagit väl hand om byggnaden och vårdar den bra.
 Dansgolvet är litet och erbjuder ganska liten dansyta, här skulle man förstås önska några kvadratmeter ytterligare. Bättre ventilation skulle åxå kunna sättas upp på önskelistan. För visst blir det både varmt och fuktigt ibland.
 Men något som Syltoppen är generös med, så är det trivseln. Ulla plockar med lite rekvisita varje söndag, som ger den sista touchen av BUGG's. Å så blir Syltoppen denna härliga danslokal på nytt, varje söndag, om igen!  
 Du som inte provat på BUGG's Motionsdans på söndagarna, utan dansat i större livlösa lokaler, har gått miste om en hel del! Att ta en dans i mysiga Syltoppen, gillas av allt fler! 
 
 Tommy och Caroline i härlig dansbild
 
          
Åke och Inga-Lill                             Victoria och Tommy
 
 Ett senkommet Grattis till Emelie, önskar Martin och vi andra!
 
 Söndags-Motion ger ypperligt tillfälle till traditionell foxtrot.
 
 En annan viktig faktor i att få till fungerande dans, tror vi är att kombinera med danskurser. Skippar man kursdelen utarmar man ju underlaget till danserna. Arrangerar men bara kursdelen, saknas ju lite av orsaken till varför man vill kunna dansa. Vi tror på kombinationen. Först vill vi lära våra deltagare att dansa. Sedan vill vi erbjuda trivsam dans. Dans-filosofi á lá BUGG's, helt enkelt!
 Inte så konstigt egentligen. En bra mix av trevliga danskurser och trivsam dans därefter. En lättfattad linje som BUGG's planerar fortsätta följa! En linje, som vi hoppas allt fler ska upptäcka förträffligheten i!
 
          
 
          
 
          
 
 Mysigt trångt under söndagens Motionsdans
 
 En annan mycket viktig faktor i en bra danskväll är musiken, tror vi. Gäller det dans till levande musik, är detta lika viktigt. Hur namnkunnigt bandet än är, måste gänget leverera bra dansmusik. Själv dansar jag mångfallt hellre till ett nytt band som brinner för att leverera dansbar musik med ett leende mot publiken, än ett välkänt band som lite uttråkat exprimenterar med nya musikaliska influenser.
 De flesta dansare är konservativa i detta stycke. Man vill kunna bjuda upp innan musiken startat och veta att nu kommer det dansbar musik.  (Dina tankar är välkomna som kommentar!)
  
Monika och Lennart
 
 
          
Josefin och Johan hälsade på oss i söndags, och buggade loss.
 
 Dessa musikaliska problem lider ju inte vi av direkt. Syltoppen är i minsta laget för att kunna boka levande band, och räkna med att gå ihop ekonomiskt. Tyvärr! 
 Så vår möjlighet ligger i att erbjuda bra dansmusik med vår utrustning. Här tror vi att erfarenheten ger oss viss fördel. Våra öron är ständigt inställda på att hitta dansant musik. Inte bara traditionella dansband, utan när helst det spelas sköna rytmer lyssnar vi lite extra. Sedan gäller det att våga köpa det där okända bandets nya cd, och lyssna om det finns någon dansant, musikalisk pärla här. En del cd-skivor hamnar därför på bakgården, så att säga, man måste våga för att vinna. Så ett ganska digert musik-bibliotek finns därför numer till förfogande för oss. Lika trevligt varje vecka i att komponera en ny fråsch låtlista till våra dansare!
  
 Björn-Ove tränar "Trasslet" med Monika och Annica
 
          
 Susanne och Jan gillar Motionsdans
 
 Med dessa tankar planerar vi en ny låtlista varje söndag. Vi vill att man ska känna sig trygg med att dansa hos BUGG's. Visst trampar vi i klaveret ibland, och spelar någon låt vi ångrar efteråt. Men det ska inte bli alltför vanligt hos oss. 
 Musik ska vara medryckande och inspirera till dans, hela tiden! Här finns ingen genväg. Vår musik är i vår smak, något annat vore ju fel. Men vi tror många gillar vår musiksmak, och finner musiken dansant. Så vårt löfte till Er kära dansvänner, är att vi ska fortsätta leverera dansant musik till Er. Gärna gamla godingar, men blandat med ny och fräsch musik. Helt i BUGG's stil, helt enkelt! 
 
 Åke och Inga-Lill från Årjäng dansar söndagsmotion med BUGG's. 
 
          
 
          
Åke och Lena                                         Åke och Inga-Lill 
 
 Vi hoppas förstås att dessa ingredienser hos BUGG's skall ha inverkat för att få det härliga dansgäng som vi ser framför oss varje söndag.
 För finns det inga dansare på ett aldrig så nybonat golv, och finns det inga öron som lyssnar till den bästa av musik, blir det aldrig någon dans av det ändå. 
 Ett härligt dansgäng är den bästa av lockelser till en bra danskväll! Å det har vi hos oss! Både Ulla å jag är så glada och stolta att kunna hälsa Er Alla Välkomna söndag efter söndag till BUGG's Kurs och Motion på Syltoppen! 
 
 Visst bjuder Veijo Lena på en bugg
 
 Vanja i bugg med Micael
 
          
 
          
        Kate och Peter                                 Lennart och Ann-Louise
 
 Avslut med "Fall" för Victoria
 
  Vi säger Tack för en trevlig Danskväll hos BUGG's igen! Planeringen för söndagens Kurs och Motion är i full gång hemma hos oss. Vi siktar på att leverera en trivsam söndagskväll igen. Lite kurs i bugg och fox, samt båda våra Linedanser förstås. Som final bjuder vi på dansant musik från kl.19.30, då vi avslutar med Motionsdans igen. Det upplägget hoppas vi att Du inte vill missa!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
 
Å givetvis påstår vi på fullaste allvar, att "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Trevligt och fullbesatt för DansMix!

En stor skara på söndagens fortsättnings-kurs.
 
 Micael och Cecilia buggar i gott och stort sällskap.
 
 Som vanligt är skiftbytet hos oss en livlig tilldragelse. Medan Bugg1:an lämnar planen, kliver DansMix-gänget ut och gör sig redo för sin första buggsteg. Något längre välkomsttal är varken aktuellt eller hörbart, nu vet gänget vad som är på gång, ingen förklaring är av nöden tvungen. Bara nu det blir nå'n musik, så ska här värmas upp!  
 
Andreas och Jennie tar givetvis första buggen tillsammans.
 
 Några ur Bugg1:an stannar kvar och tittar sina Vänner i fortsättningskursen. Många av våra dansvänner här, har dansat i många år hos oss, och därmed lärt sig större delen av vårt utbud av buggturer. Dessutom åxå mycket väl! De som gått några år hos oss har fått ett tämligen rikt förråd av variationer i sin bugg. Så här kan grabbarna ge sina buggtjejer ett varierat program under dansen. Så visst kan det vara ett sant nöje i sig att stanna kvar, och titta på lite bugg i den högre divisionen. Här är lätt att hitta motivation och inspiration att fortsätta sitt buggande hos BUGG's! 
 
 Lennart lämnar Årjäng för en kväll, och bjuder bland andra, Mia på lite bugg.
 
 
 Martin med sin Anna under inledande buggen.
 
          
 
          
 
 Av erfarenhet låter vi inte tiden lida iväg alltför länge, innan vi börjar med kommentarerna. Vi noterade att lite tvekan uppstod i förra gångens "Tjej-kryp", därför studerade vi denna lite extra. Det lite kluriga sidbytet med armar å allt, kan ställa till det innan man fått in rytmen. Killens vänster höjs och sänks, medan hans höger gör tvärtom och sedan "läggs som locket på".
 Sidbyte tillbaka, och killen handlov på hennes högeraxel.
 Lätt tryckande markering och tjejen dyker bakom killen.
Med dessa detaljer till ytterligare övning, verkade allt att fungera fint.
 
 Andreas och Gunnel buggar till vänster i bild 
 
 Även den ganska vanliga "Hej-turen" har sina fällor, som till och med danslärar'n trillade i under demonstrationen. Ja hos BUGG's försöker vi hitta alla källor till glädje! 
 Nåväl, figuren klurigheter gäller väl i första hand själva utrullningen till låset. Här gäller det att tjejen verkligen fortsätter att rulla ut sina högervarv tills hon kommer ut i lås. Går allt som tänkt sitter hon i detta lås på takt fyra, och fångar killens blick därefter, varefter de gemensamt utbrister i "Hejet" på takt 1. 
 Ja dessa två repriser på repetitionen fick inleda söndagens DansMix1 till gemensamt nöje!
 
 Roger bjuder Britt på glad buggsväng, medan Åke genomför variant på "Pilbåge" med Åsa.
 
 Jo, för det var just "Pilbågen" som skulle rannsakas denna femte kurskväll, i två variationer till på köpet. Den första grund-varianten är tämligen vanligt förekommande och tarvar kanske ingen mer detaljerad genomgång. bjud armbågen på ettans-takt och fyra sedan av tjejen på takt fyra. Två huvudingredienser i figuren
 
          
 
 
Roger bjuder på armbågen i "Pilbågen" till Britt
 
 Variationen på figuren inleds med ett midjetag på tjejens högra höft. Båda släpper sin vänster/högerfattning och använder dessa händer till handstöt på följande 1:ans takt. Om sedan inte killen tänker att skoja till det hela med några ytterligare handstötar, krokar han ur midjetaget på kommande takt 2-3 och skickar iväg som en traditionell "Pilbåge" på följande 4:e takten. 
 Inga större problem med detta, kunde vi skönja under efterföljande musikalisk träning.
 
 John och Ida
 
          
 
          
 
 Bugg-kul i Fallande skala!
 
 Förra gången hade vi ju introducerat en ny variant i "Fallet". I grundvarianten tränade vi då in taktföljd och fattning. Korrekt utförd skulle tjejen stödjas, enbart med killens högerarm i fallet. Hon tar tag med pilbågsfattning om killens armbåge, både som stöd och som förberedande fortsättning. 
 
          
Här faller både Cecilia och Patricia för sina respektive kavaljerer, Stefan och Veijo.
 
 Variation på "Fallet" gjorde vi i tvenne varianter. Dels testade vi på att hålla damen i sitt utsatta läge, längre än nödvändigt. Två eller fyra takter ansågs lagom att pina sitt offer i. Fast så hemskt såg det inte ut att vara, om vi studerar bildern ovan! Eller...
 
          
Jennie och Micael                                   Peter och Mia 
 
 Å dels provade vi på att lägga in varianten som tjusigt slut på buggen. Att danslärar'ns musikaliska nynnande som demonstration, inte alls fick sin rätta uppskattning, kunde han därefter återgällda nöjsamt då gruppen själv skulle prova på konststycket till musikalisk slutkläm. För att kombinera "Fallet" i rätt moment av slut-toner var inte alls så enkelt som det verkade. Delad glädje är dubbel glädje, säjs det ju. Därför borde vi kommit upp i glädjefaktor närmare hundra, om jag räknat rätt...
 
 Inga-Lill från Årjäng testade säffle-grabbarnas bugg, här med Tommy. 
 
 För en gångs skull hade vi lyckats prick rätt på tiden och kunde bjuda på några minuter med fri bugg, innan kaffepausen. Passade utmärkt bra då vi hade några varianter att träna lite extra på. Några gamla och någon ny till detta! 
 
 Caroline bjuder Veijo på lite bugg
 
 Peter och Maria tar de sista buggstegen innan kaffepausen hägrar.
 
 Skön musik för foxtrot erbjöds efter pausen.
 
 Denna kväll skulle vi prova på vår variant av vänstervarv i fox'en. På samma sätt som vi delar höger-varvet i två "Fox-takter" i vardera ett halvt höger-varv. Så delar vi även vänstervarvet i två delar, i två "Fox-takter", 1-2-3å...
 Killens steg blir här v-fots vridning direkt på 1:ans takt. Ett lite större kliv med högern på 2:ans takt, och samla på 3å. Då skall helst killens rygg vara i dansriktningen, och damen förts behagligt. 
 
 En koncentrerad Thomas med Maria
 
 Det följande andra varvet som skall föra killen, (och damen därefter), med näsan tillbaka i dansriktningen, startar med ett, vänster, rakt bakåt-steg för killen. Höger däremot vrider honom (och henne) i vänstervarvets första kvartsvarv. På takt 3 riktar han sin vänsterfot i dansriktningen och samlar som vanligt på å-takten. Har då allt gått som tänkt, har ekipaget roterat ett vänstervarv. Lite ytterligare övning kan behövas...
 
 Viktoria och Åke visar stiligt vänstervarv.
 
 Som planerat lade vi in ytterligare en lektion med Linedancen "Switch" och nu gick den riktigt bra. En liten filmsnutt har vi nöjet att presentera:
 
 
 
 Pernilla och Åke
 
 
  Eftersom gänget line-ade så bra, fick vi några minuter över till lite avslutande bugg. Ulla bjöd påpassligt på en av Värmlandsradions rally-låtar, det var ju rallyhelg, vet ni...
 
 Annica och Martin samt Patricia och Roger buggar slutminuter i söndags. 
 
  En riktigt trevlig kväll, kunde åtminstone vi konstatera! Vi säger varmt Välkomna åter nästa söndag då vi dansar final i båda kursdelarna. Sedan siktar vi på fortsättning med Bugg 2 och DansMix 2 förstås!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å veckans eskapader har bara förtydligat: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's" 

Bugg1 har en riktigt bra kväll!

 Mer än Grundsteg med Framsteg!
 
 Härligt när det blir fart på buggandet!
 
 Med en hel del vårkänslor, stegade ett taggat bugg-gäng in för sin femte kurskväll på Syltoppen. För visst kan man få vårkänslor redan i februari, när temperaturen ligger några grader över nollstrecket, och takdroppet så gott som upphört eftersom snön där smält bort. En konstig vinter vi har i år.
 Fast desto trevligare med all bugg som börjar fungera riktigt bra, för hela gänget! Sköna känslor även här!
 
          
 Jonas i full bugg med Malin
 
 Tommy och Caroline
 
 Även denna kväll startade vi upp dansandet utan några längre kommentarer. Ett litet prov på om vår buggserie börjar sätta sig i skallen vid det här laget. Å visst börjades det buggas för hela sällskapet.
 Självklart kommer man av sig emellanåt, men med våra lilla serie i minnet kommer vi strax igång med buggen igen. Precis som det skall vara.
 
          
 
          
 Markus och Annica                                 Gunilla och Emil
 
 Jesper och Johanna har blivit gott samdansade under kursen.
 
  Ett par byten senare stannar vi upp med uppvärmningen, och vi hälsar Er alla Välkomna till denna femte kurskväll. En kväll som skall inledas med repetition, och avslutas med en ny figur att träna vidare på. 
 Först av allt tar vi vår "Ramsa" till gemensam träninng på nytt. Denna första genomgång avslutar vi före "Tjej bak killes rygg" och stegar igenom serien så här långt.
 
          
 
 
 Som vi talat om några gånger är inte vår "Ramsa" ett absolut sätt att bugga på. Inte på något vis. Bara ett sätt för, främst, grabbarna att ha några buggturer att starta upp sin bugg med. Lätt att minnet sviker då man kommer på sin första dans i "skarpt läge", som vi brukar säga. Det är mer än en gång som vi fått detta faktum konstaterat, när killarna dansat sin första riktiga dans på lokal. Det enda som saknats då, "-Är att inte danslärar'n varit med å räknat in takten", en kommentar vi hört emellanåt... 
 
          
 
          
 Glada bugg-tjejer med sina kavaljerer.
 
 Nu låter vi gänget köra några byten ytterligare, med uppfräschat minne. För dansträningen är viktig. Hur mycket än vi tjatar om steg och figurer, baksteg och förning, så är det ju i själva buggandet som säkerheten växer fram. Vid varje byte brukar vi kommetera någon detalj eller något som vi sett under dansandet. Bit för bit växer buggen fram...
 
 Tommy och Malin
 
 Fartfylld dansbild med Pia och Ingemar.
 
 Några låtar får Ni att träna vidare på, sedan tar vi den lite krångliga "Tjej bak killes rygg" i repris. Vi påminner tjejerna om att använda sin vänsterhand som stöd på killens högeraxel, till första halv-varvet. Ett halvt varv vi försöker vara lite noga att hinna med, i dessa två inledande takter. Missar tjejerna detta blir hela buggturen lite onödigt seg. Ett, i våra ögon, fel, man som kille kan stöta på ibland.
 För att sedan placera sin tjej på tänkt position, tipsar vi grabbarna om att låta tjejerna rulla ut fortsättningen på en lågt utsträckt vänsterarm. Ett tryggt å bra stöd för tjejerna dessutom.
 Tja, detaljer som sagt, men hos BUGG's vill vi att detaljerna skall sitta snyggt åxå. "BUGG's-style", om man säger...
 
 Jesper och Caroline 
 
 Thomas ger Sandra en säker hand i buggen.
 
 Så in med denna buggtur i "Ramsan" där alltså "Tjej bak killes rygg" hamnar som sista figur. Förutom att Ni fick till uppgift att variera Ert sätt att återfå Dubbelhandsfattningen förstås. I stället för genom ett frivarv skifta fattningen, skulle grabbarna nu göra en vänster buggsväng, och lägga damens högerhand i sin vänstra. En liten variation i buggen. Vi kan lova att det kommer många fler...
 
Veijo och Gunilla samt Johanna och Robert
 
 Peter hjälper till i ringen, och ger Annika hjälp i buggandet.
 
 Kvällens nya variant på buggtur var, grundturen i "Katapulten". En alldeles ypperlig och användbar figur, som vi har ett helt koppel av varianter på. Därför är denna grund-variant viktig att lära sig, för att kunna bygga vidare på.
 *Här blir killens insteg i tjejens högerarm, en markering i sig. Han skall lite offensivt vrida sig ett halvt vänstervarv, och kliva in i hennes högerarm, på två takter. En låg, lite fjollig, fattning på höften med högerhanden, blir läget för killen här. Tjejen kliver dessa två inledande fram-steg, höger-vänster, i högervarv runt killen.  
 *Tredje takten gör båda var sitt baksteg, killen med vänster och tjejen med höger, och båda släpper sin höger/högerfattning, och istället möts med vänster/vänster händer.
 *På takt fyra, fyrar killen iväg Torpeden, tjejen, menar jag förstås. Så hon därmed gör sitt fria vänstervarv. 
 *Valfri fattning därefter, men ska vi katapultera vidare, passar det bra att återta höger/högerfattning igen.
 
 Stuva undan mattan på köksgolvet, å träna på...
 
          
Jesper och Maria                                 Sandra och Markus
 
          
 Björn-Ove och Caroline                            Maria och Ingemar
 
Härlig visning av "Tjej bak killes rygg" av Jonas och Pia
(Kolla så snyggt Pia rulla ut på Jonas vänsterarm!)
 
          
Sandra och Christer                              Johanna och Robert 
 
 Ännu en sån där där härlig buggbild med glada buggare hos BUGG's!
Stort Tack till Annica och Robert!
 
  Några minuter med fri bugg, fick avsluta denna femte kurskväll för våra glada Bugg1:or. Å visst kunde vi konstatera att det gjordes framsteg, i mer än Era "Grundsteg", denna kväll! Det går framåt i buggen!
 
Tack för en trevlig kurskväll med Er! 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Tror fler å fler upptäcker, "Ska det va bugg, ska det va BUGG's!"  Helt säkert!
 
PS. Sedan tipsar vi Er Bugg1:or om att Ni kan söka upp BUGG's på facebook,
samt klicka på fråga om att gå med i gruppen. Så "godkänner" vi detta direkt!
Välkomna!

Aktivitetsplan 165

 
Givetvis är alla Dansintresserade Välkomna att prova på att dansa med oss, när som helst!
Inte bara vid kursstart utan när det passar Er! Kom å prova BUGG's!
 
Varje Motionsdans är ett utmärkt tillfälle att stifta bekantskap med BUGG's härliga Dansgäng!
Vi dansar Motionsdans varje söndag kl. 19.30!  Entré låga 40:- Välkomna!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Bugg-gänget i Liane dansar vidare.

 En tisdagskväll med trevlig stämning!
 
 Ett gäng härliga buggare i Årjäng!
 
 Tisdagen bjöd på skapligt väder och E18 mot Årjäng var riktigt farbar, kunde vi konstatera då vi ställde kosan mot Liane och kvällens bugg där. Vi gjorde ju vårat första besök där innan juluppehållet, och blev verkligen inspirerade att återvända och dansa med gänget där. Så förr-förra tisdagen gjorde vi säsongens första besök, och siktade på repris igen. Till denna resa frågade vi Veijo om intresse, och han nappade och hängde med...
 
 Roger har dansat med oss under söndagskvällarna.
 
          
 
 Visst har grabbarna från Årjäng fått med sig en å annan ny buggtur, efter kurserna hos oss. Kul att se dem dyka upp under buggkvällarna där. För övrigt är det ett fartfyllt gäng med grabbar som dansar i Liane...
 
 Lennart tar en bugg med Jytte, en av arrangörerna i Liane.
 
 Här ger Lennart Lotta en svängom i buggen.
 
          
 
 
          
 
          
Damerna får prova på nya buggturer, här dyker "Fallet" upp.
 
 Åke dyker förstås åxå upp i bygdegården.
 
 
 
 
 Frågor om dubbelbugg dök upp, förklaras bäst live...
 
          
 Visst trivs man bra i sällskapet.
 
 Veijo tog hand om damerna
 
          
 
          
 
 
 Lika trevligt att få komma till dansen i Liane varje gång. Ett dansgäng som sluter upp varje gång och verkligen njuter av sin tid att dansa. Efter varje dans byter man partner på ett smart sätt. Vanligt är ett litet överskott på damer, och de ställer sig i en kö där herrarna artigt bjuder upp i rätt ordning. Kul att komma ut å se andra lösningar, lätt att snöa in sig på egna ideér. 
 
Skön fart på dansen hela kvällen.
 
            
 Peo i full bugg med damerna
 
  
          
 
          
 
          
 
 Christer är vår senaste vän i BUGG's facebook-grupp.
Välkommen!
 Sök upp BUGG's på facebook och klicka på "gå med i grupp",
om några fler från Årjängsdansarna vill hänga med där.
 
 
 
 Som avslut bjuds det på ett fartigt rock-medley.
 
  Vi säger som vanligt Tack för en trevlig kväll, med det sköna gänget i Liane. Så snart tillfälle ges siktar vi på besök igen och lite mera bugg. Samtidigt är Ni hjärtligt Välkomna att besöka oss på söndagarna förstås! Lite tider och info kommer hela tiden på vår blogg, så återvänd gärna hit...
 
Hälsar Ulla och Arne i BUGG's!

Motionsdans som värmer.

Ett dansgäng som trivs tillsammans.
 
 Från livlig kurs till lugnare danskväll, är en märkbar kontrast.
 
 Får vi lov att bjuda på lite dansmusik? Med lite möda, dock trevlig möda skall tilläggas, har vi knåpat ihop en, förhoppningsvis, dansant kompott med musik. Denna kväll har vi dessutom sökt upp några lite ovanliga låtar, men riktigt bra får vi nog tillägga. Jo, allt enligt våran smak förstås. Lite musik från  Martin Stenmarck och Kim Larsens repertoarer bland annat, fast med dansband som spelemän denna gång. Så, Får vi lov till en dans...
 
          
 
          
 
Mia och Tommy passar på att ta både fox och bugg.
 
 Varje säsong av våra danser ger en lite skiftande konsellation av deltagare. Visst har vi ett stadigt gäng som dansar med oss sedan flera år, vilket vi gillar skarpt. Ett bättre betyg på vår verksamhet är svårt att få. 
 Dock rusar livet vidare med alla och envar, och man måste göra prioriteringar vare sig man vill eller inte. Av skilda orsaker dyker händelser upp som gör att dansen får ta ett kliv tillbaka. Därför får således varje säsong av BUGG's Motionsdans lite av sin egen profil. 
 
          
 
           
 
 
 Roger och Britt under söndagens Motionsdans.
 
 En återkommande ingrediens är ändå den trivsel, som genomsyrar alla våra Motionsdanser. En blandning av deltagare som i sitt dagliga liv är representerade från skiftande yrken och livsuppgifter. Här i dansens värld vävs dessa olika bakgrunder samman, med ett gemensamt intresse för dans och musik. Vad du gör i livet utanför spelar mindre roll, vad som betyder något är din dans och ditt sätt bemöta människor.
 Just dessa möten med människor, är en stor och trevlig del i dansen...
 
 Stefan bjuder Elin på en fox innan tempot höjs till bugg. 
 
Caroline och Åke samt Karlsten och Britt 
 
 Peter och Ann-Louise
 
 För min egen del känner man av dansen även då man stegar in på jobbet på morgonen efter. Nu är det inte träningsverk eller ömmande leder som jag tänker på, den sidan är inte mycket att göra något åt. Nej, här är det ett slags behagligt "rus" sitter kvar i kroppen, och gör måndagsmorgonen lättare att hantera.
 Sköna människor man mött i dansen, eller växlat några ord med över en kopp kaffe, ger en bestående värme som sitter kvar i kroppen. Inte underligt att man börjat skriva ut dans på recept, mot allehanda krämpor och åkommor...  
 
 Stefan och Annika samt Lena och Åke.
 
 Karlsten bjuder Maria på en dans 
 
 Receptfritt mirakelmedel mot allmän leda och tristess.
 
 Vad som sedan driver oss till detta vanskliga arbete med dans, kan man fundera på ibland. Svaret står skrivet i våra bilder, båd ovan och nedan. Om vi på något sätt kan ge lite glädje, och några leenden i Er dans, är väl de' det bästa av skäl. 
 En stund av nöje och njutning till musik, i vänners sällskap, vad vore väl skönare att ge? Så därför blir man som oftast stående och bara njuter av all den glädje som strålar från Er alla. Tja, tänk hur det är...
 
          
 
          
 
          
 
 Emelie och Tommy formar spännande figur.
 
          
 
          
 
          
 
          
Visst är det en härlig kavaljer, Victoria fått!
 
 Vi begåvas från födsel med skilda gåvor, att vårda och odla efter egen förmåga. Någon blir vacker och någon dess motsatts. Någon kan måla Guds änglar och andra knappt ett staket. Någon kan skriva skön poesi, medan andra skriver så knappt man kan läsa. Vissa skulpterar så man faller i trans, medan det man själv kunde forma, skulle kallas för trams.
 Om nu vår Skapare stänkte några korn med dans över ens hjässa, i pur ånger över alla andra egenskaper han försakat, så får man väl vårda det frö man fått. För visst är dans en "Gudagåva" man kan vara glad att kunna utöva. Att dansa med din partner så Ni blir en skönhet, måla ett leende med glädjerik dans, skulptera en symbol av glädje i skön harmoni, är väl något med lite strävan, att ge lite tid?
 
 Därför tar jag inga ord som förringar dans, på det minsta av allvar. Nej en ny lista med låtar ska vi knåpa ihop, och dansa till vår Skapares ära på söndag igen, och själv ska jag tacka för det lilla jag fått.
 Om sedan Ni, alla Dansvänner, gör oss sällskap i detta är väl lyckan i det närmaste total!
 
Hälsar BUGG's / Arne, med bifall av Ulla!
 
På den yttersta dagen kanske svaret blir oss givet, till dess tror vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
PS. Imorgon räknar vi att publicera ett litet bild-reortage från tisdagens motionsdans i Liane, Årjäng. DS.

En härlig fart på DansMix 1:an!

 En fullspäckad kurskväll, med både nytt och gammalt!
 
Att se BUGG's DansMix'are under uppvärmning är en skön syn!
 
 Att ha förmånen att kunna stå mitt i en cirkel av ivrigt buggande dansare, är något oslagbart Ja,jo, nu menar jag inte oslagbart i rent fysisk mening, för en å annan ofrivillig törn för man ibland i detta utsatta läge. Fast det är det värt, för vilken härlig syn med Er alla som buggar så energiskt och duktigt! Jo-då, buggarna hos BUGG's är inte lätt att slå, inget tvivel om den saken!
 
 Makarna Bohman tar en bugg.
 
          
 
 Åke och Vanja med fart i buggen.
 
  Ganska raskt gick vi ut på golvet och började ge Er några uppgifter. Till en början får vi nog säga att de var av det lite lättare slaget. För det var "Karusellen" i tre välkända varianter som skulle poängteras. Både varianterna "Omtag" och "Frivarv" ligger med i Bugg 1:ans kursdel, medan "Original-varianten" är en lite bortglömd figur. För den skull ska den inte hamna på tippen, för hos BUGG's vill vi att buggarna även ska ha de lite mer ovanliga figurerna åtkomliga i minnet.
 Ulla spelade upp lite mer taktfast musik, och Ni fick i uppgift att blanda in varianterna i buggen!
 
 Maria, och Veijo samt Roger och Linda i action.
 
 Att bugga med Veijo är kul, säger Pernilla!
 
 Hur många varianter som "Karusellen" är ingång till, kan säkerligen diskuteras. En snabb, lite osäker beräkning, ger åtminstone sex varianter. En sjunde variation ligger numer på den glömda listan, då det är "Karusell med över huvud taget". (eftersom vi inte kan enas om att danslärar'n har rätt, eller vad det nu kallas...:-)
 Istället fick "Hej-turen" bli en av de lite mer avancerade varianterna. Nja, inte så klurig i sig, men hos BUGG's ska vi montera in ett hurtigt "hej" på exakt rätt takt. Ett litet konst-stycke i sig. Å ve den som som ropade "hej" för tidigt...
 
          
  
          
 
 Nästa variant av Karusellen blir med tillägget "Tjejkryp". En variant som jag minns sedan mina första buggsteg, och som väl platsar i listan av figurer än, enligt oss. Här skulle vi byta sida med lite kluriga armrörelser för killen, som oftast behöver en extra genomgång. Sidbyte tillbaka, och tjejen får en markering om att dyka bakom killen, för att sedan dyka upp på hans vänstra sida. Avslutning med höger buggsväng och figuren är klar.
 På med speleverket igen, mera träning...
 
          
Lennart och Anki i trägen träning.
 
Sista "Karusellen" för kvällen fick bli varianten med "Killkryp". Lite mer sällan använd figur måhända, men även här vill vi att våra dansare skall ha möjligheten att berika sitt register. Mest för skojs skull lade vi till "Polisturen" som avslut, visst passar den fint där...
 
Tommy och Victoria har en gemensam hobby i buggen.
 
 Ett nappatag med Linedancen tog vi efter pausen. En lite lurig variant denna, som heter "Switch". Lätt att trampa ur, men vi övar vidare nästa söndag igen. Å här och var blev jag riktigt imponerad, duktigt!
 
 Lite Fox fick det åxå bli!
 
 
 Som brukligt är under DansMix'en lägger vi in lite foxtrot. Hittills har vi tränat fox stegen både framåt och bakåt. Sedan lade vi till den lite kluriga högersvängen, som vi delade upp i två halv-varv med en sekvens bakåt för killen emellan. Nöten att knäcka, om man säger, är att hitta fox-rytmen. 1-2-3å1-2-3å1....osv, är själva nyckel till att dansa vår foxtrot. Då har vi dubbelsteget med, och dansen får den sköna rytmen, som vi sedan bygger vidare på.
 
 Vanja och Stefan
 
 Maria och Peter får fint flyt på sin "Side by side"!
 
 En lite egen variant hos bugg'sarna är den trevliga "Side by side" i foxtroten. För att få vårt flyt i figuren, gäller det att kliva ut i sidi-positionen i rätt ögonblick. En sekvens med fox-stegen, och sedan det viktiga insteget och högervändningen tillbaka till utgångsfattningen. Att ha lagt den andra halva högersvängen på minnet, är en stor fördel nu. Lite sköna tongångar fick vara ledmusik här...
 
          
 
          
Lite kort om tid har vi alltid, men riktigt bra gick det ändå!
 
 Thomas och Jennie buggar gladbugg, trevligt!
 
          
 
 Åsa och Åke
 
 Jo, å så hade vi en lite nyhet åxå. Själva har vi testa figuren under några veckor, och fått till något som går att träna vidare på för Er alla, tror vi. Buggturen har fått namnet "Fallet" som vi tycker ger ett ganska talande namn.
 Här är timeingen lite klurig och skall passas samman med en tajt inledning. Själva fallet ska åxå passas in i rätt takt, och tjejen skall observera sin handfattning med vänster hand.
 Av naturliga själ blir kommande 1-takt och tillhörande steg lite frånvarande, men återgången avslutas med "Skjutsen" på takt 4. Vi tränar vidare nästa söndag, och lägger till några variationer på figuren då.
 
Stilgt "fall" med Mia och Tommy.
(observera den utmärkta handfattningen hos Tommy!)
 
 Ett allmänt fallande i söndags.
 
          
 
 Å här "Faller" Linda för Martin...
 
           
 Även Britt var på "Fall" med Tommy.
 
 Sista Minuterna med lite fri dans, brukar vara uppskattat.
 
 En härlig kurskväll även här, å visst tränades det nya varianter under sista dansen!
 
Ulla å jag Tackar för uppmärksamheten, och hoppas vi ses igen nästa söndag!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å tillägger mest för ordningens skull: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Men det vet ju de flesta redan!

Bugg 1:an fortsätter sin kursdel.

 Vi binder samman några lösa trådar.
 
 Söndagens Bugg 1:a samlade stor skara. 
 
 Jo, det är väl så att nu i förkylningstider pendlar besättningen en smula, men i söndags hade gänget toppat igen. Så gott som fullt lag ställde upp för denna fjärde gång av BUGG's Bugg 1:a. Som start på kvällen fick gänget i uppgift att värma upp till de buggfigurer som fastnat i minnet. Ett litet tips var dock att försöka dra sig våran "Ramsa" till minnes...
 
          
Robert passade på att bugga med både Elin och Johanna.
 
 Peter ställer förstås upp och hjälper Caroline i buggen.
 
 Denna fjärde kurskväll står det i vårt eget schema, att vi skall få hittills lärda turer att fungera ihop. Kort sagt en liten repetition. Det tror vi passar extra bra, eftersom vi haft lite sjuk-frånvaro under kurstiden så här långt. Att repetera tror vi är bra, speciellt i början av sin bugg. Så efter Ni fått några buggsteg som uppvärmning i benen stegade danslärar'n myndigt ut på golvet. Här skulle några sanningens ord bli sagda... 
 
          
 
 Malin och Jonas tar ett nappatag med "Karusellen".
 
 Som vanligt startar vi upp snacket med lite "Grundsteg". Enträget manar vi om detta med att få in sin takt och rytm, för utan detta i ryggraden blir den fortsatta vandringen svår. Så låt Din bugg starta upp med några "Grundsteg" med följande "Cirkelbugg". Det är här Du känner in rytmen, och Din partners takt och rytm tillika. 
 När detta känns bra, är det dags för killen att lägga till sina första buggturer. Väljer han att följa vår "Ramsa" är det de båda "Karusellerna" som kommer först i raden.
 Dessa båda inledande figurer tog vi åxå upp till rannsakning igen. Två varianter med sina fallgropar och möjligheter. Visst finns det skäl att studera, även de enklaste varianterna, i sömmarna...
 
          
 
          
 
 Jesper och Pia har fint flyt på sin bugg!
 
 För att få en fungerande loop på dessa buggturer krävs en genomgång av "Buggsväng" förstås. En av bas-varianterna i buggen, men även här finns stor anledning till lite ingående studie.
 Här är time-ingen av stor betdelse i guidningen. Killen ska i god tid markera sina avsikter, och höja sin guidande hand just över tjejens huvud. När hon så utfört killens avsikt, enkel eller dubbel "Buggsväng", måste han tydligt sänka sin hand och markera att figuren i hans mening är klar.
 Lägger man sedan till lite ögonkontakt och ett leende, har man kommit långt.... 
 
          
 
 Karlsten tar säkert hand om Elin i buggandet.
 
 För att sedan få tillbaka sin dubbelhands-fattning lade vi till ett "Frivarv" för tjejen. Timeingen är den samma som för "Buggsvängen", men här råder vi till en låg fattning för guidningen. Då står det klart för tjejen att det just är en guidning för frivarvet och inget annat. Lite musik även här, och "Ramsan" får sin sista del. Så här långt.
 
          
Ingemar i full action, både med Gunilla och Pia
 
 Förra gången hade vi börjat med "Tjej bak killes rygg", vilket är en avancerad tur så här tidigt i kursandet. Sätten att lära ut varianten har skiftat under åren, men nu tror vi oss ha hittat ett bra sätt. Samtidigt går det att passa in visningen på en större grupp, medan den går förhållandevis fort att få till sitt fungerande. Men en hel del tölande blir det ändå...
 
          
 
 En säker tvåhandsfattning är ett bra utgångsläge att starta sin bugg med.
 
 När tjejen någorlunda problemfritt buggar runt killen i figuren, låter vi musiken få guida Er. En del besök hos Er blir det, som, förhoppningsvis, ska ge goda tips och råd. Figuren är som sagt lång i Ert skede av kursandet, så det är lätt att glömma något moment. Vi tränar vidare och nöter delarna, så de sätter sig i minnet. 
 
          
Jesper provar figuren med både Pia och Johanna.  
 
 Några minuter återstår av kurstiden, och då får gänget till uppgift att lägga "Tjej bak killes rygg" i sin "Ramsa". Vi visar som vanligt före, och ni kopierar efter. Därefter får Ni prova hela serien till musik. Visst blir den riktigt lång, och självklart är det inte så lätt att minnas momenten i rätt följd. Var säkra, vi ska träna vidare på detta...
 
Johanna och Ingemar bjuder på en buggbild med härlig koncentration! 
 
  En riktigt trevlig kurskväll blev det för våra Bugg 1:or i alla fall, och vi siktar givetvis på repris nu på söndag. Då fortsätter vi med vår buggserie och lägger till en ny variant, som vi kallar "Höger Katapult". Till dess får Ni ha en fortsatt trevlig vecka, och hoppas det blir något buggsteg på köksgolvet åxå... 
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Som förstås inte missar chansen att påstå: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Till dans i Skåpafors!

 Lätt att bli i extas till Extas!
 
Ett härligt gäng med spelglädje i massor.
 
 Av skilda orsaker har vi aldrig dansat till Extas Orkester en hel danskväll. Stött på dem i både Bengtsforsparken och i Segmons Park, men som sagt, tyvärr har kvällarna blivit alltför korta då. Under hösten har bandet givit ut sin första (?) full-cd som vi förstås inhandlade omgående. Lite skeptiska, ska nog erkännas. För att stå upp med premiär-plattan och konkurrera med flera band som som har betydligt längre erfarenhet, nja det måste bli svårt...
 
          
 
          
 
 Susanne och Jan kom till Skåpafors och dansade till Extas.
 
 In med plattan i skivfacket, och på med ljudet i hög volym. Både Ulla å jag lyssnade igenom låt för låt och tittade förvånat på varann. Bandet radade ju upp hit-låt på hit-låt! Jättebra låtar med bra inspelning, och framför allt en jättebra sångröst! Plattan blev något av en favorit i spellistan, och Ni som dansat med BUGG's under Motionskvällarna har stött på dem så gott som varje kväll.
 Därför var det med, en inte så liten, nyfikenhet vi styrde kosan mot Skåpafors i lördags för att dansa till Extas. För sanning att säga är vi ganska svårflörtade när det gäller dansmusik, å det är betydligt mer namnkunniga band vi gnällt över på hemresorna...  
 
          
 
          
 Tjugotalet BUGG'sare slöt upp i Skåpafors. 
 
 Att starta upp sin danskväll med en fox, är bra start på danskvällen. Mm, bra gung och gott tempo i premiären. Sedan radade bandet upp sköna låtar i ett pärlband! Ett låtval som föll mig i smaken, fullt ut! Snabba buggar kan bli jobbiga ibland, men här serverade gänget dem med helskönt sväng och perfekt buggrytm. Niklas i batteriet trivdes och behandlade kaggarna gôtt hårdhänt, i några intron, medan Emil gav oss några extra riff på gitarren! Jisses va kul det blev!
 En del orkestrar får lite bannor av oss, om inte leenden och blickar till publiken finns med. Här syntes det att grabbarna gillade att spela och de gillade sin publik, det ska dom ha en stort plus i kanten för! Fortsätt så, hälsar vi.
 Nu är väl inte jag rätt man att avgöra saken, men förmodar att damerna i danspubliken njöt av mer än Christians goda sångröst. När sedan värmen steg i lokalen, och grabben sjöng vidare i enbart väst, blev damernas leenden ännu lite bredare...   
 
 Full pott för Extas, enlig oss.
 
 Några låtar tog jag mig lyxen att bara sitta å titta och lyssna till bandet. Sköna låtar som man kunde njuta till, samtidigt som bandet bjuder på sin egen show. Grabbar som gillar sin musik, gillar att spela och spexar sins emellan. Allt under trygga kapellmästare Tonys nöjt övervakande blick...
 
 BUGG's tog stor del av golvet
  
 Det var en stor del av BUGG's dansare som hade hörsammat inbjudan till Skåpafors Folkets Hus. Så här kunde vi nog räkna in dryga tjugotalet kända ansikten från våra danskvällar. Dansarna från BUGG's behöver sällan något extra stärkande innan dansgolvet skall beträdas, så här klev ett stort gäng upp redan från första tonen från orkestern. 
 Som svar på Extas fartfyllda musik, bjöd våra dansare på fartfylld dans. Varmt i lokalen och fönstren fick öppnas, samtidigt som besöken i baren tätnade och vatten-karaffen tömdes i raskt tempo. Lite korv med bröd smakade utmärkt pausen. Torr T-shirt hämtades och sedan var det bara att bugga vidare.
 
           
 
           
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Micael och Åsa
 
 Som final tiggde vi till oss en extra bugg, som Niklas i batteriet höjde tempot på. Ingen fara för BUGG'sarna, du kan snabba på trumpinnarna ett hack till nästa gång, Niklas :-) vi är vana...
 
           
 
          
 
 Nu får vi hoppas att Folkets Hus-föreningen i Skåpafors vågar att bjuda in de stökiga BUGG'sarna en gång till, för vi hade riktigt kul i lördags, och dansar gärna i repris. Ett stort Tack för att vi fick komma och dansa hos Er!
 Ett stort Tack åxå till ett Jättebra dansband som bjöd på en mycket dansant kavalkad. Fortsätt så, Ni har nått stort på gång, om Ni vill! 
 Till alla våra sköna Dansvänner hos BUGG's riktar vi åxå ett stort Tack! Vilket skönt dansgäng Ni är, och så glada vi är att Ni dansar med oss!
Hälsar tacksamt BUGG's / Ulla å Arne  
 
 Behöver det sägas måntro? "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
PS. Klicka gärna på länken nedan, och besök Extas trevliga hemsida!
 
Till EXTAS Hemsida!
 
PS 2. Klicka in Dej, och gå med i BUGG's facebook grupp för snabbare avisernigar om nya blogg-inlägg, m.m!                                                                                                                                                         DS.

MMS-hälsning från Ote & Inge...

(MMS-hälsningar till BUGG's-telefonen från Ote och Inge)
 EXTAS i Skåpafors
 
  
  
 
 *********************************************************************************
 
Arne, jag och flera till ur BUGG's gänget var oxo där,
och jag hade givetvis med mej min "lell-kamera"!
Så senare idag/kväll kommer det text och foton från denna Danskväll!
/Ulla

Aktivitetsplan 164

 
Så kan vi denna dansrika helg, nöjt få avsluta med att bjuda Er alla till BUGG's Kurs och Motion igen.
Kom ihåg vår trivsamma Motionsdans som ett skönt avslut på en trevlig helg!
Motionsdans Kl.19.30 Syltoppen Säffle.
Vi blandar fox och bugg som inledning, avslutar med bara bugg!
Alla danssugna Välkomna!
Ingår i kursavgift, eller endast 40:- för Motionsdansare!

RSS 2.0