En härlig kväll med Motionsdans!

 En toppenkväll i söndags.
 
Det blev en härlig stämning i söndags. 
 
 För tredje gången i år bjöd vi upp våra Vänner till Motionsdans på Syltoppen. Som vi tidigare nämnt, är BUGG's Motionsdans en kär tradition hos oss. Sprunget ur behovet att få dansa, anordnade vi alltså för 10 år sedan vår första Motionsdans, och den traditionen har vi hållit fast. En riktigt trevlig tradition, vill vi så klart tillägga...  
 
          
 
          
 
 Karlsten och Pernilla bjuder på skön dansbild.
 
 När vi plockar samman söndagens låtlista väljer vi låtarna med en stor omsorg. Nya låtar har företräde på listan, och är de sedan pigga i rytm och text, får de extra pluspoäng. Så gott som alla dansbandsplattor köper vi in, så låtbiblioteket är stort. Vår eget tycke och smak ligger förstås till stor grund här, det är ju det som är BUGG's stil, så att säga...
 
 Tommy kommer upp till Syltoppen och tar en dans med, bland andra, Patricia
 
          
 
          
 
 Yvonne och Veijo i förgrunden.
 
 Helt naturligt är ju att vi sätter vår prägel på hela verksamheten, det är ju just det som är BUGG's stil. Lite petiga i förarbetet måhända, vi vill gärna att det mesta skall andas BUGG's. Om sedan Ni gillar upplägget och trivs på våra kvällar, vare sig det handlar om Kurs eller Motion, blir vi förstås nöjda.
 
 Bengt-Åke och Jennie dansade under söndagens Motionsdans.
 
 Ett gott bevis på Ert gillande brukar väl vara besöksantalet. Strax efter vi startat upp söndagens Motonsdans, var det dryga femtiotalet som dansade med oss, och dansgolvet var riktigt mysigt trångt. Mestadels kursdeltagare som stannade kvar, men ett gott antal som besökte oss för Motionsdansens skull.
 Härligt att se så många välja dans så här på söndagskvällen!  
  
 Lotta och Tommy samt Lena och Roger i full fart. 
 
 Vad vi förstod var det ett antal som dansat på Medis under lördagskvällen åxå. Kultbandet Lasse Stefanz stod då för dansmusiken, och gav säkerligen prov på sin breda repertoar. En trevlig kväll, hörde vi överlag, även om bandet följs av, inte bara, danspublik. En trogen skara fans brukar digga till musiken på sitt eget sätt, och tar sin plats av dansgolvet. Alla betalar sin entré och bidrar på så sätt till att möjliggöra fortsatt dansmusik i stan, vilket är bra tycker vi!
   
          
 
          
 
 Sara och Susanne buggar åxå.
 
 Ola tittade upp till oss och tog en bugg med Emelie
 
          
 
          
 
 Ringdans eller Dubbelbugg?
 
 En viktig tanke med vår Motionsdans är åxå att avdramatisera detta med dans. För visst kan dans vara något så spännande och nervöst att extra mod behöver tillsättas, innan man vågar ta klivet in på dansgolvet.
 Med återkommande dans i avspänd atmosfär, vill vi göra dansen till en vardaglig aktivitet. Ett av flera sätt att idka motion på, i trevligt sällskap. Att sedan det härliga sällskapet får allt större betydelse, gör ju verkligen inte aktiviteten mindre värd!
 
Paret Bohman i full action 
 
          
Mia och Stefan                                         Lena och Åke 
 
 Inge tillför lite extra energi.
 
 I dagarna kommer det ut information angående om året 50-tals tema i Säffle. På kommunens hemsida ligger en broschyr ute, som förmodligen droppar ner i postlådorna frampå, där BUGG's finns, med kommande aktiviteter. 
 Både 23 februari samt 23 mars låter vi inledningsvis, Motionsdansen få en prägel av femtiotal, med den tidens sköna låtar. 
 
          
 
          
 
 Lena tar en bugg med Lennart under kvällen. 
 
 Vi har redan börjat köpa in och lyssna till goa låtar, både med original-artister och covers med skönt stuk. Vår förhoppning är att kunna leverera en danslista med härliga låtar som ger en fin 50-tals känsla under dessa båda söndagarn Motionsdans. Om sedan någon prickig klänning eller blankade myggjagare dyker upp, ger ju detta bara mer stämning...
 
Jan och Susanne dansar Motionsdans hos BUGG's 
 
 Hela tiden pågår en jakt på fler trevliga buggturer. Allt eftersom dyker nya varianter upp. Sista åren har ju trilogin med "Borren", "Bommen" och "Vänsterlåset" dykt upp. Lika så "Jo-Jon" och "Låskolven" eller "Lotusdyket" och "Tjyv å polis".
 Som de flesta andra som arrangerar buggkurser vill vi ge några nya varianter emellanåt. Dessa varianter måste förstås tränas både hemma på köksgolvet, och sedan lite mer i verkligheten under våra danser. Emellanåt testar "danslärar'n" sina funderingar på de stackars damerna under Motionsdansen. 
 
 Här är det Britt som råkar illa ut.
 
 Och en stund senare drabbade detta även Monika
 
Full fart på buggen för Ola och Annci
 
 John har en helkväll med dans, å här med Lena
 
 Björn-Ove och Therese bjuder på fin dansbild.
 
För denna både trevliga och välbesökta Motionsdans, säger vi ett stort Tack till alla deltagare!
Nästa söndag bjuder vi åter igen på en välkomponerad låtlista, var så säkra!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Vi hoppas Du gillar bugg med variation, å då säger vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Vi dammar av några gamla varianter.

Ett härligt Dansgäng trivs tillsammans! 
 
 Årets första DansMix är en välbesökt historia.
 
 Vad vi förstår så grasserar en hel del förkylningsvirus, här och var, och givetvis drabbas en å annan av våra deltagare. Så därför saknar vi någon emellanåt, men trots detta är säsongens första DansMix mycket välbesökt.
 Vårt "gamla" trogna gäng är rikt representerat och sedan har en hel del från höstens Bugg 2:a tagit ett kliv upp. Glädjande är åxå att några hoppat med i BUGG's-gänget från annan danskurs. Så därför kan vi helt sanningsenligt konstatera att vi har ett härligt Dansgäng till årets första DansMix!
 
Ote tar en bugg med Andreas
 
          
Stefan buggar med både Anki och Annika
 
 Roger och Gunnel
 
 Som första figur till repetition är en mycket vanlig variant hos oss, nämnligen "Tjej bak killes rygg".  Om det nu är så att vi är extra petiga i vårt sätt att instruera buggturer, eller om det finns fler varianter på denna vanliga buggtur, kan väl diskuteras. Men då och då stöter vi på ett annorlunda sätt att genomför den på.
 Om tjejen inte genomför sitt första halva högervarv under de två inledande takterna av "själva" figuren, blir helheten inte som vi tänkt oss. Näst intill omöjligt att få till hela rörelsemönstret under det tänkta taktantalet, och buggturen blir inte så tajt och följsam som den kunde blivit. (Jo, vi är väl lite nördiga kanske...)
 Här tränar vi på vårt sätt och stegar igenom figuren, och tar hjälp av Veijos utmärkta visning på killens axel. Tecknet ger ett lättfattligt tips till tjejen för att få med det viktiga halv-varvet. Även ett bra tips för fler killar, då de stöter få varianten och vill förändra genomförande av denna buggtur. 
 
Martin och Marie-Louise 
 
  På detta tog vi en snabb-repris på våran, nästan egna, "Midjetaget". Denna variant är en jätte-passande buggtur att kombinera samman med flertal andra turer. En uppkommen avig fattning, är ett utmärkt läge att lägga på "Midjetaget" som följetur. 
 Här noterade vi att vi höll kursen, så att säga, och ingen rotation som t.ex. i "Karusellen". Till detta betonade vi extra det viktiga baksteget för båda två, och tjejens framsteg på högerfoten, innan vi lät henne göra sitt högervarv. 
 Tja tänk vad en liten enkel buggtur kan vara ämne för kommentarer och pekpinnar. Men så blir det bra åxå...
 
 Ett duktigt tränande av "Midjetaget" under söndagens buggkurs.
 
 Av två vanliga buggturer från Bugg 2:an, tog vi följdriktigt den första först. "Handbyte bak killens rygg" är en buggtur som är lärorika på ett par punkter. Här har vi en buggtur som blir bäst om vi hjälps åt. Killen går fram då tjejen går bak, och killen går höger då tjejen går vänster, så behåller vi vår bugg tajt och fin. Sedan blir ju figuren betydligt mindre springig för tjejen om vi hjälps åt.
 En nog så viktig punkt att belysa noggrant, är detta med "Dansriktningen" i figurens utförande! Då tjejen har rundat killen och bytt handfattning, kommer hon ju i god fart fram till vänster om killen. Har inte då killen tänkt lite i förväg på detta med "Dansriktningen" är en kollision inte alls långt borta.
 Inte ovanligt att tjejer känner obehag inför obetänksamhet här. Så en bra kavaljer lägger möda med att tänka på dansriktningen när han guidar sin dam. En nog så viktig punkt i danskursande tycker vi... 
 
 Monika får en svängom med Stefan
 
          
 
          
 
 Å se sedan vad bra, just övade "Midjetaget", passade in då vi buggat "Handbyte bak killens rygg", och hamnat i den "Aviga fattningen"! Ett riktigt skolexempel på vad utmärkt "Midjetaget" är som tilläggstur. Så har vi en hast skapat en liten mini-serie av buggturer igen. Tänk vad det kan slumpa sig ändå...
 
Vanja och Lennart får lite mer att öva på under DansMix'en. 
 
 Då vi ändå är inne på detta med att byta händer, lägger vi förstås till "Handbyte bak tjejens rygg". Här har vi åxå en buggtur med anledninng till några kommentarer förstås: 
 *Ser vi på själva genomförandet, noterar vi markeringen som förta punkt. Måhända slarvar vi lite till mans med den i dansens virvlar, men under kursandet vill vi gärna se den som start-manöver.
 *Då vi studerar "Dansriktningen" märker vi att här råder helt motsatt förhållande och killen skall vända egen rygg i "Dansriktningen innan vi startar upp figuren. 
 *Att sedan tjejen skall passera killen och inte "kollidera" efter handbytet noterar vi pliktskyldigast. Flytet blir naturligtvis mycket bättre på så sätt.
 *Att killen inte höjer sin och hennes högerarm, efter handbytet, förrän hon roterat sitt första högervarv, är däremot mycket viktigt att notera! En smärtsam upplevelse för damen och skamsen kavaljer, blir konsekvensen om killen förivrar sig här. Detta ska vi förstås förhindra i möjligaste mån...
 
          
Genuint goa grabbar guidar grundligt gulliga gummor genom glädjerika golvsvängar. 
 
 Som av en ren händelse passar dess båda handbytande buggturer, alldeles ypperligt att träna tillsammans. Då den ena är klar, passar den andra som fortsättning. vare sig vi lagt in "Midjetaget" eller ej.
 Att sedan grabbarna skall tänka på att rikta ekipaget i rätt "Dansriktning", ger extra krydda åt träningen...
 
Lite stillsam fox, hoppas vi stillar ivriga bugg-nerver! 
 
  Jo, några steg i foxen lägger vi åxå till under DansMixen's kursande. Förra söndagen fick högersvängen en lite styvmoderlig bahandlng, så vi tog en liten extra genomgång här. Vi delade upp stegen i var sin "Fox-takt", (1-2-3,å) och tog dem var för sig.
 *En takt rakt fram, en i ett halvt första högervarv, nästa rakt bakåt, följande nästa halva högervarv och sista då rakt fram igen. (Sett ur kavaljerens ögon) Ett av säkerligen flera sätt att utföra momentet, men så gör vi...
 
          
 Tror visst att gänget gillar några fox-steg under kursen!
 
 Nästa dans för träning var förstås kvällens Linedance. Nu stegade vi igenom oss varianten "Switch" gemensamt, under noggrann visning. Sedan placerade vi om oss, och utförde "Switch'en" med just byte (Switch) av positioner av raderna. Visst är detta en lite klurig, men kul variant! Ett visst mått av tankemöda förstås, men det fixar ju Ni! Bilderna uteblev förstås igen av ren iver...
 
Här dansas det gladbugg med Rose-Marie och Lennart!
 
  För att inte bryta traditioneerna, så ilade tiden snabbt förbi igen. Med de sista fem minuterna kvar av kurstiden, lät "danslärar'n" danseleverna ha roligt några minuter åxå. Å visst hade gänget kul när de buggade av hjärtans lust fram till att slutsignalen ljöd.
 Vi tackade för uppmärksamheten och hoppas förstås att vi inte skrämt bort Er, utan att vi ses nästa söndag igen! 
 
          
 
          
Veijo och Britt                                         Stefan och Gunilla 
 
 Tommy och Annica buggar i förgrunden.
 
Traditionellt låter vi en applåd avsluta kursdelen, och vi bjuder därefter upp till nästa del av kvällen...
 
Samtidigt vill vi Gratulera alla Ni som insett: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Förmaningarnas tid för Bugg1:an!

 Goda råd ingår i kursen.
 
 Peter hoppar med i ringen och guidar Annica
 
 Så kunde vi sparka igång den tredje kurskvällen för gänget i Bugg 1:an. Nu tror vi att deltagarna börjar att greppa lite av vad de gett sig in på. Några varianter på bugg har gänget fått att lägga på minnet, vilket inte alltid är så lätt i början. Men lugn, vi är flitiga med att repetera under de första kursdelarna...   
 
          
Linda har lockat med sin Robert på buggkurs.
 
          
 
          
Ann-Louise och Jonas                                     Linda och Christer 
 
 Någon kan måhända tycka att vi tjatar om detta med "Grundstegen". Men här ligger nyckeln till att få sin bugg att fungera. I de båda grundstegs-varianterna, "Grundsteg" och "Cirkelbugg", lär vi oss den viktiga rytmen och pendeln i buggen. Att hitta rytmen i musiken och trampet i takt, är en absolut nödvändighet för att få sin dans att kunna utvecklas. Sitter väl detta i ryggmärgen, blir kommande buggfigurer "bara" en ren träningssak. Därför är vi lite tjatiga i ämnet...
 
Gunilla tränar på med Robert under kurskvällen.
 
 Då nu kursarna börjar få sina steg och rytm att fungera, ökar vi svårighetsgraden med de båda varianterna av "Karusellen". Dessa bakar vi in i vår "Ramsa", för att kunna dansa en återkommande serie med buggturer. Gänget får bugga sin serie om och om igen, och sakteliga lägger vi ett rörelsemönster i minnet. 
 Givetvis kommer vi in och påpekar detaljer, som förhoppningsvis ska göra Er bugg lättare och bättre. 
 
John är med och ger Caroline en stödjande hand.
 
  För att få vår "Ramsa" att fungera fullt ut, gäller det åxå att behärska förning med höger/höger-fattning för killarna. Denna hand-fattning ställer högre krav både på killarna och tjejerna. Stadighet i armarna är en sak vi återkommer till, om igen. Handen och armarna är ju den enda fysiska kopplingen vi har, så här gäller det ju att minska "glappet", om man säger.
 Då musiken ger snabbare takt, blir det ju kortare tid att överföra killens idé i skallen om buggtur, via armen genom händerna och så att tjejen är med på noterna, och gör den figur som killen tänkt sig. Har vi då en slapp hållning i armarna blir "signalen" svag och lätt att missa.
 
Thomas och Caroline samt Christer och Lena
 
 Så när vi lade till de båda varianterna av "Buggsväng" i vänstervarv, fick vi anledning att ställa till det en smula för våra elever. För nu åkte gummibanden fram igen, och det blev mycket tydligt vilken liten kraft som egentligen behövs för att guida sin tjej i buggen.
 Återigen är förutsättningen att takten och grundstegen synkroniserar med musikens takt, för båda två! Då detta stämmer och stadigheten i armarna sätts på prov, kan det gå upp ett litet ljus, hoppas vi...  
 
          
Annica och Peter                                Håkan och Linda  
 
 Nu bakade vi in alla varianterna i vår "Ramsa" med  buggfigurer, och helt plötsligt blev det riktigt mycket att hålla ordning på för grabbarna. Vi går som vanligt igenom serien gemensamt till att börja med, innan vi släpper loss gänget till enskild träning till musik. Inte ovanligt att man kommer av sig ibland. Bara att börja om och försöka igen, det ingår så att säga i träningen...
 
Måhända blir det lite buggträning för Pia och Ingemar hemma på köksgolvet.
Visst är det kul med lite bugg på kvällskvisten i köket!
 
 Maria och Markus har just gjort "släppet" i "Karusellen".
 
 Som sista punkt för kvällen under Bugg1:an, gick vi igenom stegen i "Tjej bak killes rygg". En svår figur så här tidigt i kursen, med många fallgropar. Fast samtidigt ger buggturen tillbaka mycket, då den sitter som tänkt.
 Bland annat är det nu som killen för börja att röra sig på allvar. Detta som han samtidigt ska föra sin dam, som dessutom försvinner ur blickfånget bakom ryggen! 
 Vi ska fortsätta med träningen nästa söndag igen, kan vi lova. Å då ska vi lägga in den i "Ramsan" åxå! Det blir väl kul...
 
          
 Stilig stilstudie i "Tjej bak killes rygg"
 
          
 
 Sista minuterna lägger vi träningen åt sidan, och låter deltagarna dansa bugg ur eget minne så här långt. Ulla serverar några sköna låtar, och visst börjar det likna bugg! Alltid lika kul att se på när det dansas bugg, det tröttnar man aldrig på...
 
Glada buggbilder gillar vi skarpt! Här med Robert och Linda. 
 
 En ström av idel välmenta förmaningar och förhoppningsvis goda råd, kantade denna tredje kurskväll. Att lära sig bugg är en stor sak. Vi hoppas kunna guida Dig på bästa sätt på din väg dit!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne, och Tackar för en trevlig kväll i Ert sällskap!
 
 Å delger än en gång vår fasta uppfattning: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

MMS-hälsningar..

 
"Hälsningar från medborgarhuset i Säffle där Lasse Stefans spelade.
Mycket folk, många äldre men mest ungdomar denna kväll
och som det brukar vara när dom spelar"
 
 
 
                              
(från okänd avsändare)
 
******************************************************************************
"Fantastiska Donnez i Trollhättan. Trevlig kväll och mycket folk.
Lite dålig rotation på dansarna vilket var synd till så härliga
bugglåtar. Regäl tempohöjning på låtarna efter pausen.
Tack för det Donnez. En cd rikare åxå."
 
 
 
 
"Hälsningar Ote och Inge"
 
 
 

Aktivitetsplan 163

 
Varmt Välkomna att dansa med BUGG's!
Kvällens DansMix 1 bjuder på repetition i bugg och fox, samt "ny" variant av Linedance.
Passande Dig som vill prova en varierad kurskväll med dans!
 
Avslutning med Motionsdans kl.19.30 för alla som gillar dans!
Ingår i Kursavgiften, eller endast 40:- för icke kursdeltagare.
 
Välkomna att dansa med BUGG's!              Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.

Switch!

Hej alla Dansmixare!
Söndagens Line-dance kommer att bli "Switch"!
Hittade ett "gammalt" klipp i arkivet....
Varsågod att göra ett kik och lite test-steg! 
 
                                   
BUGG's   /Ulla

Motionsdans i medvind!

 Rivstart för vårens Motionsdans.
 
 Riktigt mycket folk dansar Motion med BUGG's.
 
 Underrubriken "Rivstart för vårens Motionsdans" kanske skarvar en smula, får vi eventuellt medge. Lätt att överila sig och ta stora ord i sin mun. Är man på gott humör och golvet lagom glatt, blir man ju lätt positiv i sinnet. För att kalla den aktuella Motionsdansen "-vårens Motionsdans" skulle nog mer gå under rätta namnet "-vinterns Motionsdans".
 Sak samma, en riktig rivstart har det varit i alla fall!  Härligt trångt på dansgolvet uppe på Syltoppen har det varit under den avslutande delen av söndagskvällarna. Motionsdans i medvind, å utan slack i focken, om man säger...
 
          
Peter och Annica                                     Karlsten och Margareta
 
          
 Thomas och Yvonne                         Caroline och Stefan
 
          
        Ote och Inge                          Gunilla och Lennart

 Ragnhild och Björn-Ove bjuder på härligt dansleende!
 
 Det känns som Motionsdans är lite i ropet just nu. Runt om i bygderna samlas folk till dans, både som motion och till socialt umgänge. Själva har vi haft nöjet att besöka det mysiga dansgänget i Årjäng, och blir varmt mottagna av hela gänget där. Där märks det vad viktigt sammankomsten är för ortens dansvänner. En stund att ventilera lokala händelser över en kopp kaffe, med givetvis dansen som gemensam nämnare.
 Här i Säffle är vi mycket glada att få vara den träffpunkten för ortens intresserade av sällskapsdans. Som på alla andra platser där det dansas, möts glada människor. En stund att tala om veckan som gått, gångna helgens äventyr och livet i stort, allt under en dans till skön musik.
 Ett viktigt men roligt arbete, att få stå som leverantör av Motionsdans!   
 
          
Jan och Susanne                         Veijo och Kate 
 
          
 Lennart och Ote                                  Patricia och John
 
          
Yvonne och Roger                                   Ragnhild och Martin 
 
 
 Första halvan blandar vi fox och bugg.
 
 Vår Motionsdans har givetvis en annan viktig ingrediens. För vad är mer lämpligt än att testa på kvällens nyss lärda dans-steg, under några danser efter kursdelen. Då sitter de nya stegen färskt i minnet, och skulle någon sekvens fallit i glömska, finns ju vi nära till hands att fråga. Inte ovanligt att någon funderar på någon figur i dansen, kommer fram och frågar. Ibland kan vi till och med svara, å det känns ju alltid bra... 
 
 Niklas och Annci
 
          
Tommy och Victoria                               Gunilla och Thomas
 
 Margareta får några glada buggturer med Karlsten
 
          
Tommy och Caroline                                       Annci och Niklas
 
 Svängig bugg med Ragnhild och Martin.
 
 Till största delen är våra Motionsdansare deltagare från våra kursdelar. Allra flest är förstås från nyss klara DansMix1, där många väljer att stanna kvar. Naturligtvis uppstår ett glapp mellan Bugg 1:an och sista dansdelen. Men då och då stannar även några Bugg 1:or kvar och spanar in de duktiga dansarna på Mix'en, över en kopp kaffe, och hoppar sedan med i avslutande dansen. En helkväll med dans, skulle man kunna säga.   
 
 Bugg är kul, säger Jan och Susanne.
 
 Bengt-Åke bjuder Maria på utvalda figurer.
 
          
 Peter och Kate                                      Stefan och Anna
 
 Annika och Stefan 
 
 Självklart riktar vi en extra påminnelse till Er som inte dansat med BUGG's och på vår Motionsdans tidigare. Ta en tur till Syltoppen någon söndagskväll kring 19.30. Någon lätt fotbeklädnad och ett glatt humör, så skall vi stå för resten. Här spelar vi ny och fräsch musik, blandat med sköna gamla godingar, och ett härligt dansgäng på det! Bästa mix för en trevlig Motionsdans, tycker vi! 
 
          
Martin och Caroline                                   Bengt-Åke och Sara
 
 Är det månne en "Torped" Bengt-Åke tänker bjuda Emelie på?
 
 En trivsam Motionsdans med gott om deltagare!
 
Vi Tackar för en trevlig danskväll igen, och siktar på nästa söndag för repris! 
 Hoppas vi ses!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Bugg hos BUGG's är bästa bugg, eller som vi säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

DansMix1 bjuder på repetition.

Dags för lite Buggfigurer igen.
 
 Veijo och Patricia samt Tommy och Elin värmer upp som inledning.
 
 Andra kurskvällen är alltid något speciellt. Möjligt är att några kommer och kollar in stämningen på första kurskvällen, kanske tycker då att verksamheten inte passar, och skippar sedan resten. Det resultatet verkade inte stämma in det minsta på söndagens andra kursdel, DansMix1. Dansgolvet blev lika fullbelaggt som förra söndagen. Så därför blev dansgolvet tämligen välbesökt under inledande uppvärmningen. Trevligt tycker vi!
 
          
        Stefan och Elin                                      Andreas och Patricia 
  
 Lennart tar några buggturer med Maria
 
          
 
          
 
 Denna andra kurskväll hade vi vigt åt varianter av "Katapulten" som första punkt. Eftersom vi vet vad tiden hos oss springer iväg, så snålade vi in på uppvärmningslåtarna, stegade raskt ut på dansgolvet och hälsade allesammans Välkomna till denna andra kurskväll! 
 
 Peter och Vanja samt Stefan och Anki fick inleda med "Katapult" i flertal.
 
 Buggturen "Katapult" är i sitt grundutförande en riktigt trevlig variant. Personligen lägger jag den som favorit, och dessutom passar den utmärkt som uppvärmning av stela bugg-leder.
 Att den sedan hamnar bland de figurer jag väljer då det ska "lekas" bugg, är inget negativ på något vis. Figuren passar lika bra att lattja bugg under någon skön lågtaktare, eller som fungerande variant då tempot kliver upp mot högsta taktantal. En riktigt allround buggtur.
 
 Yvonne får ett frivarv av Åke.
 
 Den första variationen vi testar på, under fortsatt buggande, blir tillägget "Handstöt". Här ger killen en liten extra skjuts innan han släpper sin högerhand, vilket markerar för tjejen att snurra ett helt högervarv.
 På den tiden "Yngves Danskurser" arbetade i bygderna, stötte man ganska ofta på tjejer som roterade detta extra-varv utan "vår" markering. En liten gimmick man då hade, var att kommentera tjejen med:
 -Jaha, du dansar med Yngves kurser...
 -Ja-a hur vet du det? 
 -Jo, sånt känner man direkt, vet du...
 Tja, det var då det, borde väl vara preskriberat vi det här laget....
 
 Peter och Rose-Marie tränar "Katapult" i förgrunden.
 
 Nästa variant av buggturen blir den ganska kända "Polis-turen" som är en vanlig variant. Ingen större skillnad, utom att killen håller kvar höger/höger-fattningen och vandrar runt med uppkommen dubbel-fattning i 4 eller 8 takter. Högersläppet på takt "ett" för att tjejen skall komma i rätt takt för sitt kommande baksteg.
 Givetvis tränade vi på varianten tillsammans, för att sedan ta musiken tilll hjälp. Inga problem här inte!
 
          
 
          
Tommy och Anki                                    Roger och Kate 
 
  En liten kombination av dessa varianter går under namnet "Medis-turen" hos oss, och är en egen variant med BUGG's signatur. Lite rundsnack får inleda demonstrationen. Ulla å jag visar först, och sedan låter vi hela gänget stega sig igenom buggturen. Turen har figurerat hos några år nu, så för de flesta deltagarna är den välkänd.  
 
          
 
           
 
          
 
          
Ote och Thomas                                        Stefan och Annci 
 
  -"Där det finns en polis, finns det åxå en tjyv" , blev den föga vinnande inledningskommentaren av "danslärar'n, inför nästa figurs träning. Sammankopplingen skulle hittas med nyss tränade "Polisturen".
 För här dyker ännu en lite egen kombination upp. Tjejen bjuds lämpligtvis på en höger buggsväng som inledning. Här uppkommer ett riktigt bra upplägg för killens kommande, lite tjyvaktiga, dykning under tjejens arm.  Bibehållen höger-fattning och gemensam promenad in i polis-fattningen. Om man så väljer 4 eller 8 takter är som sagt ett helt eget val av sammankopplingens längd. Känn efter vad som passar Er bäst, kära Dansvänner.  
 (Vad som sedan tjyvas under buggturen, får Ni räkna ut själva, men jag fått lätta bannor av Ulla i alla fall..)  
 
 Elin och Roger har flera Katapult-varianter att lägga på minnet.
 
 Lite pliktskylldigast lägger vi till den sjätte och sista varianten på "Katapulten" Gammal variant i sig, men ska inte glömmas för det. En Katapult med Vänster/höger-fattning som utgångläge.
 Figuren återkommer i dubbelbuggens första kombinationer, och har därför ett inledande högervarv för tjejen. Då för att låta "vänster-tjejen" använda två takter, för att invänta höger-tjejens markeringsteg i sin buggtur. Tja lite onödigt vetande just nu, men så är fallet ändå...
 I vilket fall, ska killen se till att inte låsa fast sin högerarm under utförandet. Det demonstrerade vi åxå...
 
          
 
          
 Så släpptes gänget fritt att träna sina 6 varianter på "Katapulten"!
 
 
Låsta positioner för Tommy och Carro, eller...
 
Lennart och Annika i stiligt, tajt hand-fattning, under "Rygg mot Rygg"!
 
 På lite förekommen anledning, tog vi och tittade lite extra på "Rygg mot Rygg-turen". En variant som det är viktigt att komma i ett tajt läge, innan den utförs.
 Den kommer oftast i den lilla miniserien "Rally-turen" och då som avslutning. Här noterar vi "Rygg mot rygg" lite extra för sig.
 Som inledning i alla högervarv för tjejerna, låter vi dem gå fram med sin högerfot.
 Det utrymmet på golvet som uppstår då damerna kliver fram på högerfoten (takt1), använder vi killar till att placera vår högerfot på under kommande takt (2).
 Då kommer vi i ett tätt läge, som fodras för att inte rycka i varandras ryggar. Har vi sedan en tajt handfattning är förutsättningarna de bästa. Bara att träna på...
 
Roger och Gunnel tränar på!
 
  Vad vi förstått hade det tränats hemma under veckan på förra gångens "Elektric Slide", som var aktuell Linedance. Som vi talat om är det av vikt att träna in rörelsemönstret i eget huvud. Att kika på grannens fötter under dansandet är inget bra recept på succé. Trampar grannen fel, så gör man själv likadant.
 
Ett samdansat gäng under söndagskvällens Linedance! 
 
 Ulla lät kameran gå under line'n. 
 
 Visst linedance en trevlig komponent under kvällen!
 
Dags för några ord om detta med foxtrot!
 Förra gången tränade vi på takt och framlänges rörelsemönster för killen. Nu var det dags att testa detta då killen dansar sammalunda baklänges. Fungerade riktigt fint.
 Sedan tog vi å testade på att svänga i högervarv, ett halvt varv i taget. Första halvan av varvet ska gå på en "Fox-takt" (1,2,3,å). Här efter passade en "takt" i bakåt-version utmärkt in. 
 Sista halv-varvet skulle åxå passas i en fox-takt. Lite klurigt, men vi tränar på...
 
 Visst gillar gänget kram-dans åxå!
 
Annica och Tommy foxar i förgrunden.
 
          
 
 Som vanligt ilar klockan iväg för oss, men som omväxling hann vi med planerade punkter i alla fall. Vi hoppas förstås att Ni alla hittade något "guld-korn" under kvällen, och gillade kompotten. Självfallet siktar vi på nya varianter och påfund nästa söndag igen. Å Du är som vanligt Hjärtligt Välkommen tillbaka!
 
 Ida och Karlsten verkar nöjda med sista minuterna med BUGG!
 
Varma Danshälsningar från BUGG's / Ulla å Arne
 
För Dig som gillar varierad bugg är valet självklart, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg1 börjar hitta rytmen!

 "Alla bugg-barn i början!"
 
 Vi gillar skarpt då leenden börjar dyka upp på våra Buggare!
 
 Från förra söndagen blev det som bekant inga bilder tagna på Bugg1:an. Ingen ovanlighet i sig, då vi har fullt upp att vägleda våra nya deltagare i buggens första, lite osäkra, dans-steg. Mycket nytt som skall visas, och mycket att påminna om så här i början.
 Men i söndags plockade Ulla fram kameran och plåtade lite grann under första kursdelen. Som vi sade är vi noga med att plocka bort eventuellt "dåliga" foton. Inga armhålor eller urringningar, ovanliga miner eller något som på något sätt ger deltagare något nedsättande. Nej, men däremot är vi barnsligt förtjust i glada dansbilder. Bilder som speglar dansglädje, lägger vi gärna ut på vår blogg, och vi tror oss veta att detta är uppskattat av både deltagare och dansintresserade i stort. Så vi hoppas förstås att våra nya deltagare skall gilla en liten bild-resumé från söndagens buggkurs!
 
 
          
 
 Vi är ju som bekant noga med att pränta in både Grundsteg och Cirkelbugg så här i början. Att sedan dessa båda grundläggande steg-kombinationer följer musikens rytm, försöker vi i största grad påminna. Kommer någon ur sin rytm, vilket självklart händer alla och envar, kommer vi gärna fram och räknar in takten på nytt. Något som kan kännas lite pinligt förstås, men vi vill verkligen Ert eget bästa! 
 
Vi tränade även Grundsteg och Cirlelbugg med höger/högerfattning. 
 
 Vi har tidigare noterat detta i att lära en ny dans, kräver att man hittar den nya rytmen först. Storma fram och kräva komplicerade figurer i inledningen, tror vi inte på. Därför nöter vi grundstegen, kanske till någons leda, för att de ska sätta sig i ryggmärgen.
 Här hos BUGG's finns dryga fyrtiotalet varianter på bugg-figurer, och då vi börjar botanisera bland dessa förutsätter vi att grunden sitter som gjutet. Då är det inte tid att tveka på stegföljden i grundstegen.
 Så vi trampade Grundsteg och Cirkelbugg, då och då kom "danslärar'n å petade i stegen...
 
Dubbelhandsfattning är en av de första sätten att föra sin dam med.
 
Caroline och Ingmar tränar sina första steg..
 
 Karlsten är en "klippa" för våra nybörjare. 
 
Håkan och Annika
 
 Jonas lämnar lastbilen å tar en bugg istället.
 
 Elin och Markus i "Dubbelhandsfattning". 
 
          
 
 Dags för grabbarna att börja "föra" sin dam, full koncentration krävs.
 
  Redan förra gången hade vi lagt till den första varianten av buggtur. Då plockade vi in den första varianten av "Karusellen" som har tilläggsnamnet "-med omtag". Då fick deltagarna möjlighet att bugga vår första lilla serie av buggturer. Spännande att kunna bugga några figurer om och om igen, ett första frö till riktig bugg!
 
Här är det ett frivarv på gång!  Stiligt! 
 
          
 
          
 
          
Annica tränar bugg med både Robert och Karlsten
 
 När vi hade repeterat denna första mini-serie igen, var det dags att lägga till ytterligare en variant. Detta är åxå det en "Karusell", men med ett "frivarv" inbakat i sekvensen. Här dök en liten snubbeltråd  upp, och vi benade ut begreppen en smula. Vi förevisade den "riktiga" varianten, och bad sedan Er att fuska till en lite enklare figur.
 Denna lite fuskiga variant, vet vi kommer att användas istället för den "riktiga" varianten, till 99,999 procent! Ungefär..
  
 I år är Jesper "fit for fight" och tar en bugg med Johanna.
 
          
  
 Med denna andra buggtur i bagaget, var det så dags för Er åxå att stifta bekantskap med BUGG's lilla "Ramsa" för nybörjargruppen! Något som många före Er har gått igenom, och som vi vet har kommit till användning.
 Först och främst på kursen förstås, men framför allt då det stundar bugg ute på lokal. Inte ovanligt att grabbarnas minne gapar helt tomt på buggturer, då orkestern spelar upp den första buggen! Men inte för grabbarna som buggat med BUGG's, för då plockar de fram sin lilla "Bugg-Ramsa", och det går som man säger, "Som en dans!"
 
 
 De sista minuterna tog vi därför och tränade på "Ramsan" med Er, där vi visade först, och Ni fick göra likadant därefter. En liten "Copy-cat" som man säger.
 Ulla spelade upp musik på detta och upp till bevis! Ja, jo, nu är det inte så lätt i början att komma ihåg hela serien. Vi vet! Men vi kommer att repetera den åtskilliga gånger frampå, var så säkra. 
 Än en gång har vi flyttat fram gränsen för Ni trodde var möjligt att lära, det ska vi fortsätta med nästa söndag åxå!  
 
Gunilla dansar med i båda kursdelarna, och ger stöd åt grabbarna i första gruppen. 
 
 En riktigt trevlig andra kurskväll blev det för gänget i Bugg1, och vi tog ett steg upp i trappan, vi kallar bugg. Många steg ytterligare ligger framför deltagarna, för hos BUGG's siktar vi högt då det gäller bugg. Å tänk så mycket kul som väntar "våra bugg-barn i början" åxå, det kan vi lova...  
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Då det gäller de första stegen i bugg, säger vi förstås: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Aktivitetsplan 162

 
Som vanligt hälsar vi Er alla Välkomna till BUGG's aktiviteter denna söndagskväll!
Till vår nybörjarbugg, Bugg1, går det alldeles utmärkt att komma som inhoppare ikväll!
Vi repeterar grunderna i nybörjar-buggen igen, och går därefter sakta vidare.
Även DansMix1 erbjuder nya deltagare att ansluta sig till gänget! 
 
Till Motionsdansen hoppas vi ännu fler ska komma och dansa med oss!
Vi blandar dansant musik, passande både fox och bugg som inledning!
Alla Hjärtligt Välkomna till BUGG's!

Motionsdans i 2014 års tappning.

 En värmande dans i kylig vinterkväll.
 
 Gänget lämnade kursdelen och tog en stilla fox.
 
 Under BUGG's kursande är tempot ganska högt. Vår förhoppning är ju att kurstiden skall användas väl, och deltagarna ska slippa onödig väntan. Ett mål vi strävar efter, och har sedan innehållet i kursen givit Er något i kunskapsväg är vi extra nöjda.
 Så när Motionsdansen startar upp, inträder förhoppningsvis ett lite lugnare tempo.  
 
          
  
 Det har blivit några dans-varv runt pelaren uppe på Syltoppen.
 
 Visst är söndagens sista dans-aktivitet något att längta efter. Självfallet är just motionen en av de viktiga ingredienserna när vi idkar vår dans. Då och då hör man kommentarer om att konditionen förändrats under dansuppehållet, och visst känner vi väl så lite till mans. (eller kallas det "lite till hens" nu för tiden?)
 I vilket fall som helst siktar vi på att förbättra konditionen på det bästa av sätt, med dans vill säga!
 
          
 
 Andreas och Jenny 
 
 Då kursdelen innehöll några allvarsamma ord om foxtrotens utförande, blev det här utmärkt tillfälle i praktiskt övning. Jo, för här hade vi ju pratat om detta med att kunna pausa sin framfart i fox'en, med fortsatt fox-steg på plats. Visst är det viktigt att få driv i sin fox, men nog så viktigt att kunna bromsa in sitt ekipage när det tätnar till på dansgolvet.
 Något man önskade fler behärskade, konstaterar man vid dans på lokal i bygderna. Här hos BUGG's har vi tränat på smidig dans som oftast, och det är gänget riktigt duktiga på! En eloge till Er alla! 
 
          
 
 Viktoria tar glatt en dans med sin Tommy.
 
 Som lugnande terapi undrar jag om det finns någon lika bra behandling som just dans. På golvet i dansens virvlar, glömmer man gärna vardagen. Kanske ett tillfälle att växla några ord, lite på tu man hand, eller bara gå upp i musiken med sin partner. Tja, här har säkert var och en sin egen tanke...  
 
 Å bugg ska de va hos BUGG's!
 
 Första halvan av Motionsdansen hos oss, innehåller hälften fox å hälften bugg. En variant av varje till sammanfogat låtpar, och möjlighet till båda dansvarianterna för dansarna. Sedan försöker vi under denna första halva, presentera största delen nyutgivna låtar. Kul att leverera ny fräsch musik till våra deltagare. 
 
          
 
          
 
 Britt och Martin siktar på "Pilbågen"
 
 Vi hälsar Tommy Välkommen på Motionsdans, säger Lena.
 
          
 
 Både Elin och Tommy hade en helkväll med dans.
 
Sista halvan av kvällen blev det bugg för hela slanten. Nu blandar vi repertoaren med nytt och gammalt, men röda tråden förblir skön dansmusik. Inför sista låten kom en leende undran om man inte brukar lugna ner till sista dansen? Mycket möjligt, men inte hos BUGG's! Det är inte för inte, det kallas för Motionsdans hos BUGG's!  Å tänk vilken kondition vi ska få...
 
 Monika väntar på nya hyss av Karlsten.
 
          
 
 Mia och Tommy har som vanligt god fart på buggen.
 
          
"Kondens då varmfront möter kallfront", Elin säger Hej och vandrar ut i kylig vinternatt.
 
 Året första Motionsdans kan vi nu lägga till handlingarna. Ytterligare en Motionsdans med plus i kanten!
 Vi säger Tack till ett dansant och trevligt Gäng, å förstås på återseende på söndag!
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Vet Ni vad det står på den gula smala remsan på dörren ovan?
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's"
Förstås!

Premiärkväll, för tionde gången!

Avstamp för Jubileums-Året 2014!
 
 Ett stort gäng värmer upp inför Premiärkvällen!
 
 Söndagens andra dansgäng, DansMix1, får inleda vår bildkavalkad detta år. För då vi dansat ett stycke in i denna kursdel, kom både jag och Ulla på att vi totalt missat att ta några foton på första gruppen, vårens Bugg 1:a. Lite skamset får vi be om överseende för detta. Men första nybörjarkvällen är det vanligtvis fullt upp med att guida runt våra nya elever och fotograferingen blir som oftast bortglömd. Ett ganska vanligt syndrom, får vi lov att tillägga... 
 
          
 
          
 
 En härlig mix av nya och tidigare Buggare hos oss, kunde vi konstatera i DansMix1's nya besättning. Uppmaningen om att samla ett gäng av blandad karaktär hade verkligen hörsammats. "Järngänget" stämde upp med god besättning, och deltagare ur höstens Bugg 2 gjorde flera återbesök. Några grabbar från Årjängs dansgäng testade att bugga med oss, samt återvändare från tidigare buggkurser hos BUGG's valde DansMix'ens möjlighet till repetition. Som sagt blev det ett skönt gäng som valde BUGG's på söndagskvällen! Varmt Välkomna Allesammans, blev en sanning i dubbel bemärkelse...   
 
          
John-Erik och Cecilia                            Linda och Veijo 
 
 Monika och John bjuder på en härlig dansbild!
 
 Hur vi skulle lägga upp denna premiärkväll, hade vi resonerat om en hel del i förväg. Men ack så svårt att avgöra i detalj, då vi inte hade en aning om samansättningen i förväg. En inledande repetition av vårt sätt att bugga, var dock en tidig inriktning, å så fick det bli....
 
          
 
 Peter och Gunilla
 
 Så under fortsatt buggande fick gänget några tankar och övningsuppgifter från grunderna i vårt sätt att bugga. Självklarheter för de flesta, men ändå viktigt att påminna om vår syn på detta med bugg för nytillkomna Dansvänner.
 Glada återseenden under första varvet gjorde stämningen trivsamt högljudd, ett tecken på att gänget gillar att dansa tillsammans. Ett härligt gäng säger vi, även om danslärar'n fick hyssja för att höras.... 
 
          
Martin och Margareta                                  Tommy och Vanja
 
 Är det månne en "Rallytur" Åke ska bjuda Rose-Marie på.
 
          
Stefan gjorde återbesök och buggade med Caroline och Gunnel
 
 En rik kavalkad av buggturer kunde jag konstatera medan man gick runt i centrum av dansgolvet. För grabbarna bjöd på en stor del av repertoaren redan denna inledningskväll. Några års buggande hos BUGG's har givit killarna ett tämligen stort lager av buggfigurer, och därmed får tjejerna en variationsrik bugg serverad. Denna DansMix1 hoppas vi ska ge ett litet steg för att delge detta till flera buggare. Trivsam och varierad bugg, vill vi ska vara BUGG's signum...
 
 Bengt-Åke bjöd Anki på några väl valda buggturer.
 
 Herr och fru Martinsson tar sig en svängom, kan man tänka...
 
 Med dessa inledande visdomsord, hade första halvtimmen rusat iväg i snabb takt. Så kvarten innan kaffepausen hade vi vigt åt inledande övning i foxtrot.
 Att lära en ny dans, är till stor del att lära in en ny rytm, tycker vi. Har man väl etsat in den i minnet, blir figurerna i aktuell dans, enklare att lära in. Några kanske minns då vi skulle testa på grunderna i West Coast Swing. Inte olik vår Foxtrot men ett extra shuffle-steg, ställde till det i skallen...
 Nå, Foxtrot var det vi skulle prova på ikväll. Träning i denna rytm som inledning, och därefter med traditionell fattning. Inga svängar denna första kväll, men en test på att kunna pausa sin framfart i fox'en, tycker vi är nog så viktigt. Vår förhoppning är att inga dansare hos BUGG's ska buffla sig fram i Foxtroten, utan få sin dans tajt och smidig. Fox som bugg!
 
 Lite Linedance ingår i vår DansMix1, förstås!
 
 Linedancen med namnet "Electrik Slide" har blivit lite av vår egen linedance. Den efterfrågas ofta på våra Dansaftnar som ett trivsamt avbrott i den traditionella dansen. Därför lägger vi återkommande in denna variant under vår DansMix1, för att så många som möjligt ska kunna hänga med då den dyker upp. 
 Ett par omgångar med sakta träning av varianten fick inleda dansandet. Steg för steg, sektion för sektion, stegade vi oss igenom, och präntade samtidigt in mönstret i minnet. Inte lätt om linedance är helt nytt, och alla moment är helt nya. 
 
"Hitch med Hoo" , se vad samspelta gänget är!
 
 Gänget var jätteduktiga och fick skön fart på dansen. Till Er som fick till "Electrik Slide" för första gången, ger vi en extra eloge! Bra Gjort! Vi fortsätter att träna nästa söndag igen! Visst är det en helskön dansform, då hela golvet dansar samstämt till go' musik!
  
 
 Vi kunde inte låta bli att lägga ut ett trevligt video-klipp, sedan några år tillbaka. Ett trivsamt gäng PRO-damer vi hade nöjet att dansa Linedance tillsammans med då, och just här vår aktuella "Electrik Slide".
 Kanske, förutom nöjet, kan ge några steg-tips för Dig som tränar hemma under veckan. 
 
 På med mera bugg igen, Åke och Rose-Marie samt Maria och Tommy
 
 Tja nu hade vi ju tänkt att prova på några varianter av "Katapulten" som avslutning av kurskvällen. Möjligen lider vi av någon form av tidsoptimism eller för tunn olja i urverket, för nu var faktiskt klockan fem minuter i halv åtta...
 Sista minuterna ägnade vi istället åt fri dans, med bugg som huvudinriktning. Å visst dansades det bugg...
 
 Margareta och Roger
 
 Roger bjuder Monika på några buggsvängar som avslut på kurskvällen.
 
 En trevlig kurskväll kunde vi summera, innan Motionsadansen skulle ta vid. Vi hoppas givetvis att Ni alla gillade denna första kurskväll för våren, detta jubileumsår. Till Er som vände hemåt efter kursen, säger vi Tack för i kväll och på återseende nästa söndag med mera kurs hos BUGG's! Till Er övriga spelar vi upp till Motionsdans igen...
 På återseende inom kort!

 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

Allt fler inser: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Du åxå?

MMS-hälsning från Ote med Vänner...

"Sju BUGG'sare var av en blivande åkte till Båberg för att dansa till
dom goa gubbsen i Streaplers.
Ett trevligt sätt att fira 55-årsdagen på. Mycket folk och jättetrevlig kväll.
Streaplers bjöd som alltid på skön go dansmusik.
Fika i pausen smakade bra.
Hälsningar Ote, Inge, Viktoria, Tommy, Anna, Martin, Andreas och Jenny."
 
 
  
  
 
   
   
 
 
 
 
 
 

Aktivitetsplan 161

Det är med sann glädje vi kan presentera årets första Aktivitesplan!
 
 
Välkomna på Dans hos BUGG's!
Syltoppen - Säffle
Bugg1          kl.16.30
DansMix1     kl.18.00
6 x 1,5 timme 250:- / inkl. Motionsdans
(Båda kursdelar 6 x 1,5 +1,5 timme 375:- / inkl. Motinsdans )
Samt alla danssugna till:
Motionsdans kl. 19.30 - 21.00
Övriga deltagare här 40:-
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Kurs-Start hos BUGG's!

Äntligen dags för Kurs-Start hos BUGG's!
 
 Då har nog de flesta svalt ner den sista julmaten, och städat undan konfettin från nyårsfirandet. Nu stundar en vandring mot ljusare tider, och den vandringen vore trevligt om Du gjorde tillsammans med oss i BUGG's!
 Ett Jubileumsår som vi hoppas blir extra trevligt, med ett glatt Dansgäng hos oss!  
 
 
 Häng med på Nybörjar-Bugg med BUGG's!
 
Syltoppen -Säffle 12/1  kl. 16.30-18.00.   6 x 1,5 timme Pris: 250:-
 
 De allra flesta har nog någon gång reflekterat över detta med att lära sig att dansa. Rätt som det är hamnar man på någon festlighet. Årsfest i föreningen, födelsedags firande eller bröllops-firande. Då ska det ju dansas förstås...
 Visst önskar man att dans då funnes på reportoaren! Gör slag i saken och lär Dig att dansa!
 Hos BUGG's lär Du dej i första hand att dansa Bugg! Vi brukar förvisso blanda in lite foxtrot emellanåt, men Bugg är vår specialitet, så att säga! Jubileum i år med nu 10 års erfarenhet i att lära ut Bugg.
 Söndagen den 12:e januari samlas vi på Syltoppen i Säffle för att starta upp vår nybörjarkurs i Bugg, vår Bugg 1:a! 
 Här lär vi oss Bugg från grunden, passande Dej som inte dansat Bugg tidigare. Startar upp med grundläggande takt-träning och går varsamt vidare med steg, och de första figurerna i dansen. Av erfarenhet vet vi att våra nybörjare startar en kul och spännande resa i dansens värld! Visst är det dags för Dej att lära sig Bugg!
 
Ett litet collage från höstens Bugg 1:a.
 
Vi siktar på ett glatt gäng till vår DansMix1!
 
Syltoppen -Säffle 12/1   kl. 18.00-19.30   6 x 1.5 timme Pris: 250:-
 
 DansMix 1 brukar bli en trivsam historia! Här hoppas vi kunna locka dej som dansat lite bugg tidigare. Främsta målgruppen är här Ni som dansat Bugg 1 och Bugg 2 tidigare, eller liknande i annan regi. Här siktar vi först att repetera vår inledande två steg i buggen, Bugg 1 och Bugg 2.
 Då denna danskurs är tänkt att bredda Ditt kunnande i dans, så lägger vi även till träning i Foxtrot. Någon variant av Linedance brukar åxå dyka upp, i övrigt styrs hela denna kursdel med lösa tyglar där infall och ideér kommer som oftast.
 Det allra viktigaste målet är att bygga ett Dansgäng som har trevligt tillsammans! Det har inte misslyckats än! 
 
 Ett glatt Dansgäng hos BUGG's under hösten Bugg 4:a!
 
Motionsdans som traditionellt avslut på kvällen!
 
Syltoppen - Säffle 12/1   Kl. 19.30-21.00  Entré: 40:-
(Men ingår för Dej som betalt kursavgift!)
 
  BUGG's Motionsdans har en 10-årig tradition! En av våra hörnstenar är just Motionsdansen som vi vårdar ömt. Varje söndags-kväll presenterar vi en en nykomponerad låtlista med cd-musik, där nya fräscha danslåtar varvas med med härliga evergreens inom dansmusiken. Då vi själva gillar svängiga tongångar med rockiga inslag, kan vi lova en Motionsdans som verkligen lockar! Första halvan blandar vi Fox och Bugg, och övergår sedan till bara Bugg.
 Här bjuder vi in Alla danssugna! Vare sig Du dansat med i våra kurser, eller kommer bara för Motionsdansens skull, är Du Hjärtligt Välkommen!  
 
 Motionsdans gillas av allt fler dansare!
 
 Så Hjärtligt Välkomna att hänga med på vårens danskurser hos BUGG's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Samt tilläger som alltid: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Så klart!

MMS-hälsning från Ote & Inge...

MMS-hälsning...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
"Danshälsning från Mellerud och Elisas.
Mycket folk och stökigt på dansgolvet.Varmt och svettigt.
Elisas mycket bra. Men ändå en kul kväll.
Ote och Inge med många dansvänner."
 
 
 
 
 
 

Vi dansar in det Nya Året!

 Ett utmärkt sätt att fira nyår!
 
 Ann-Louise tänder ljusen som inledning på vårt Nyårsfirande.
 
 Visst har vi i flera år funderat om att arrangera ett nyårfirande i dansens tecken. Osäkert väder har förstås alltid spelat in i tankarna, fast mer avgörande har nog varit arbete under helgerna. Vård-yrket har som bekant ett rullande schema och jobbet kallar som oftast. I år kunde det dock prickas in ett par lediga dagar vid nyår, och självklart passade det bra med en nyårfest med dans som huvudnummer!
 
Victoria och Tommy gästade oss, och fastnade på en härlig dansbild.
 
          
Inge och Britt                                      Per-Arne och Linda
 
 Karlsten tog en tur till Syltoppen och dansade med, bland andra, Emelie.
 
          
 
John lämnade sin ordinarie festlighet, och hälsade på hos BUGG's!
 
  Vi var förstås lite fundersamma om en Nyårsdans skulle fungera. Här är det självklart en högtid där traditionen spelar in i hög grad. Traditionellt Nyårsfirande med nära och kära, kan vara bokat sedan lång tid. Trots detta satsade vi på arrangemanget och bjöd in våra Vänner i BUGG's.  
 
          
Lotta och Tommy                                      Annica och Tommy
 
 Björn-Ove bjöd givetvis på dubbelbugg!
 
 Jo, men visst kom det gäster till vårt Nyårsfirande! Dryga tjugotalet var villiga att bryta gamla traditioner, och ta en dans med Dansgänget hos BUGG's! Så här kunde vi bjuda ett antal festklädda gäster till bords, under kulörta lyktor och glittriga dekorationer, så feststämningen var god redan som inledning.
 Som brukligt är till våra Dansaftnar, inleder vi kvällen med en "Trivseltimme" då vi sitter ner och äter en bit mat tillsammans. Denna kväll hade menyerna en lite festligare prägel än annars, och oxfilé var en återkommande anrättning på borden. 
 
          
Tommy och Victoria dansade energiskt under hela kvällen.
 
 Bengt-Åke bjöd upp Britt till en bugg. 
 
          
 Björn-Ove och Patricia                                     Karlsten och Ote          
 
 Till denna lite speciella danskväll hade vi givetvis plockat samman en ny spellista. Några nya cd-skivor hade kommit ut under sista delen av hösten, och här plockade vi ur några guldkorn.
 Elisa's nya jul-platta innehåller mestadels jul-låtar förstås, men några av dem var sköna buggar, som vi blandade in i repertoaren.
 Sedan har ju Lasse Stefanz kommit med sin nya "Julparty" som inte innehåller några jul-låtar, utan en hel del sköna dans-spår istället. Vi Tackar!
 Arvingarna gav ju tidigare i höst ut ett smakprov på "singel-platta", och nu kunde vi lyssna på dansvänliga spår från nya full-cd'n, som gänget lyckats riktigt bra med.
 Även norska bandet Vagabond har gett ut sin platta "3", som åxå innehöll några riktigt bra buggar. Så visst kunde vi blanda ut låtlistan med några nya fräscha låtar åxå, precis som det skall vara hos BUGG's!
 
 Lotta och Tommy får fronta på denna dansbild.
 
 "Ulla's Café " får hjälp med tårtan av Linda i bakgrunden.
 
 Kaffegäster i kön vid "luckan", Emelie och Per-Arne står först.
 
 Som vanligt bjuder vi på kaffe i pausen strax efter 22-snåret. Lite festligare inramning med nybakt tårta på guld-fat, till kaffet. Om nu bakverket inte var helt kalorifritt, kunde vi konstatera att smaken var desto bättre. Svårt att låta bli en extra bit som repris...
 
          
 
          
 
 Tommy och Yvonne buggar under ballonger och färgade lyktor.
 
          
 
 Ingen dum idé att dansa in det nya året, här med Inge och Emelie.
 
          
  
          
 
          
Premiärgäster på dansen, som kombinerade kurs och fest.
(å som blev riktigt duktig, kan tilläggas!)
 
 På en av dataskärmarna kunde vi följa nedräkningen mot tolvslaget. Sista sekunderna räknade vi högt ner och firade in 2014 med porlande dryck. Även om vi inte hade eget fyrverkeri, kunde vi ändå njuta av ljusspelet på den perfekt högt belägna planen på Syltoppen, då det bjöds på rikligt fyrverkeri runtomkring. I bakgrunden spelade vi "Happy New Year" med ABBA, så visst var stämningen riktigt härlig! 
 
          
Fortsatt dans med gänget en timme ytterligare. 
 
 Tillbaka in i värmen och fortsatt dansande en timme till. Avslutningsvis blev det bara bugg och lite ökat tempo, som sig bör då det dansas hos oss.
 Lagom till tolvslaget noterade vi åxå vårt "10 Års-Jubileum" detta nya år. Under hösten har vi ritat en speciell Jubileums-logga som kommer att följa oss under året. En logga som vi hoppas ger en bild av ett glatt dansgäng som kan fira sitt 10:e år med flaggan i topp!
 
 
 Vår Jubileums-logga för år 2014.
 
 Om vi lyckats skapa nya traditioner med årets Nyårs-Dans, återstår att se, men en trevlig kväll hade vi i alla fall! Flera trevliga dans-kvällar siktar vi förstås på att ha detta 10:e år hos BUGG's.
 Redan nu på Söndag den 12:e januari, startar vi upp med våra ordinarie kurser, med en Bugg 1:a och en DansMix 1. Givetvis avslutas samtliga våra kurskvällar med Motionsdans, som är öppen för Alla Dansvänner! 
 
 Vi hälsar nya som gamla Dansvänner Välkomna, detta Jubileums-år!
 
 Ett spännande Dans-år står för dörren hos BUGG's! Med 10års erfarenhet i buggkurser, kan Ni tryggt vända Er till oss och vara övertygande om en kul och spännande resa i dansens tecken!
 Välj BUGG's, varför nöja sig med mindre!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
 Eller som vi brukar säga: "Ska de va bugg, ska det va BUGG's!"
*******************************************************************************************
PS. Annons angående kurserna kommer i ST och PD redan nu på lördag, samt på bloggen inom kort!

Nyårs MMS-hälsningar..

"Kram alla goa Dans-Vänner!
Dans i Mo bygdegård till duktiga lokala förmågor.
Mvh Anna, Martin och Andreas"
 
**********************************************************************
 
 
"Hej go Vänner!Tusen tack för en kanonkväll!
God fortsättning och stor kram från Ote och Inge"
 
 
 
 
 
 
****************************************************************************
 
 
Tack för Nyårs-MMS!
Vi fotade också en del från vår Nyårsdans på Syltoppen,
men de lägger vi ut först i morgon!
God Fortsättning till Er alla!
/Ulla och Arne
 

RSS 2.0