12 veckors kurs har gått!

 Start i vinterkyla, och avslut i vårvärme.
 
          
 Britt och Robert                                 Peter och Pernilla
 
 Ja, vilket underbart vårväder vi har haft, denna Finalsöndag för våra Bugg 2:or! Någon dansare saknade vi faktiskt, och det är kanske inte så konstigt med sol och "sommartid" där ute. 
 Slog upp start-datumet 12 januari, i Ullas egen blogg, http://hjartefrojd.blogg.se/, (om någon skulle vilja titta...) och där stod en kortare uppgift om 10 - 15 minusgrader och lite snö, om den söndagens väderförhållande. Lite mysigare att krypa inomhus och få hålla om varandra i det läget, måhända...
 
 Tommy och Patricia har alltid kul under buggkurserna.
 
 Trots det påtagligt förbättrade väderläget, sedan kursstarten 12:e januari, ställde huvuddelen av gänget upp, och dansade finalbugg. Som vanligt erbjuder vi musik, så att alla buggarna kunde värma upp sina muskler och mjuka upp sina leder, till att börja med. Så visst blev det bugg bland "solstrimmorna" på golvet...
 
          
 
          
 Thomas och Britt                                      Peter och Caroline
 
 Förra gånget hade vi stiftat bekantskap med en trevlig buggtur vi kallar "Hej-turen". Så första uppgift var förstås att ta en repris på varianten, som egentligen går under korrekta namnet, "Karusell med fullt ut". Passade extra bra, då någon buggare hade missat förra gången och fick därför redan här en nyhet för kvällen...  
 
 Ulla prickade rätt moment, och fick med Peters "Hej" till Malin.
 
 Som vanligt lägger vi till ett litet resonemang kring aktuell buggtur. Som avslutning på många buggfigurer, hamnar vi i något vi kallar "Avig fattning". Under den första tiden brukar vi bara "Räta upp" detta läge med en "Buggsväng vänster" för tjejen.
 När vi nu har kommit lite längre i kursandet, vill vi ge en glimt av buggen i den lite högre nivån för Er. Ofta talar vi om att dansa en tajt bugg, i första läget är ju detta att unvika de långa armarna, och bugga tajt, rent positionsmässigt menat. En förutsättning då tempot i musiken ökas allt eftersom...
 
 Ett glatt och idogt hejande under kurskvällen, bl. a. med Peter och Caroline.
 
 Men vi kan åxå göra buggen tajtare och mer intensiv om vi lär oss att koppla samman figurerna. Kanske hoppa över några grundsteg och buggsvängar, mellan de olika buggfigurerna. Vi provade åter detta, genom att använda den uppkommna "Aviga fattningen", till att inleda både "Midjetaget" och "Torpeden" med, två av de buggturer som vi dansat under denna kursdel.
 Nu är det inte meningen att Ni ska få detta till att fungera i en hast, men behåll resonemanget i minnet och lägg till det i Ert bugg-minne, grabbar! Med lite ytterligare träning ska Ni se att Ni åxå kan skapa en tajt och fartfylld bugg...
 
          
 Jonas säger "Hej" till både Gunilla och Maria
 
          
Mera träning på "Hej-turen", för Britt å Marcus samt Thomas och Malin
 
 "Handbyte bakom tjej", en del av kursen.
 
 Bugg 2:ans sista buggfigur är en tudelad historia. En välbekant buggtur, som går under namnet "Pilbågen". Grundvarianten, var den första vi tränade på, och brukar inte ge några större problem. Markering med killens armbåge inför tjejen, som hon sedan grabbar ett "fast med behagligt" grepp om. På takt 4 skjutsar killen iväg damen med armbågen, så hon gör ett vänstervarv därefter. Killen trampar vidare takten, och vrider sig åxå ett halvt vänstervarv, innan handfattning åter tages.
 Kom bara ihåg att trampa vidare i takten, grabbar, lätt att stanna upp då ett moment är klart. Men, motorn, d.v.s fötterna, ska hålla igång trampet i takt, för att buggen ska hållas vid gott liv...
 
          
 
          
 
 Stilig fattning om armbågen, och Malin är på väg i "Pilbågens" fjärde takt.
 
 Självklart har vi en variant även här. Nu fattar killen tag om tjejens midja med sin högerhand, och tjejen greppar armbågen som vanligt. Men här lägger vi till en handstöt på takt ett, som ett litet mellanspel. Därefter kopplar killen bort sitt midjetag, och avslutar på traditionellt vis sin "Pilbåge".
 
          
 
          
 Marcus och Maria tränar vidare på kvällens uppgifter.
 
 När bara minuter återstod av Er kurstid, fick Ni som vanligt lite friare tyglar. Ulla serverar musik och hela gänget buggar härligt vidare. Vår förhoppning är att Ni har haft en både trevlig kursomgång, samt att Ni fått med Er lite mer kunnande i buggen. Ut och träna på sommarens alla danser i bygden! Danskunskap är till största delen träning och åter träning. Här är genvägarna få. Ses vi inte på våra kommande Repetition & Motionskvällar, så hoppas vi att se Er alla på någon dansbana i sommar!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å vidhåller självklart: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 172

 
Vi hälsar Er Alla Hjärtligt Välkomna till BUGG's Finalkväll!
Syltoppen - Säffle mellan 16.30 - 19.30
Givetvis avslutar vi åxå med en välkomponerad låtlista till:
MOTIONSDANSEN
Dit alla Danssugna är Välkomna kl. 19.30!
Entré för icke kursdeltagare, endast 40:-
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

MMS-hälsning från Ote & Inge...

 

"Trevlig kväll till ett toppenband i Svanskog. En del buggsare på plats oxo".

 
 
 
 
 
 
                                                                                         foto:Ote
 
Hälsar Ote, Inge Linda.

En riktigt lyckad Motionsdans!

 Återigen blickar vi tillbaka i tiden.
 
 Tommy och Maria Nostalgi-dansar med BUGG's! 
 
 Det är ett antal torsdagskvällar vi har suttit och lyssnat till dansmusik under åren. För som regel presenterar vi en ny lista varje söndagskväll, och försöker blanda samman en dansant lista. Denna verksamhet har gjort oss ganska kräsna med musik-valet. Visst blandar vi in en å annan gammal goding i listan, det hör ju till, men denna kväll skulle vi ju bara köra musik med ett antal år på nacken. Skulle det bli för mycket av det goda?
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Martin och Caroline
 
 50-talet har ju varit på tapeten, om man säger, och därför har vi lyssnat igenom låtarkivet ännu en gång. Denna gången för att sortera ut låtar som kan taggas som just 50's. Det blev en hel del låtar med den taggen, kan vi lugnt säga!
 Många har ju orginaliteten som sin charm, men kanske inte räcker kvalitetsmässigt ända fram. Att plocka samman förra tema-kvällens lista var en liten utmaning. Men trots allt fick vi samman en skaplig lista med original--artister att dansa till, både som fox och bugg. 
 Till söndagens lista hade vi siktat på att fylla med blandade artister som spelar sin version av de gamla hit'sen. Skulle vi tappa charmen när det skulle spelas covers?
 
 Deltagare från båda kursdelarna väljer Motionsdans med skönt stuk.
 
          
 
 Tommy och Victoria
 
           
Inge och Lena

          
 Robert och Caroline
 
          
 samt Robert och Linda
 
 När vi satte oss vid köksbordet förra torsdagen, och skrev in "ramen" med rätt antal pauser, och i lagom längd, var vi därför lite nyfikna. Skulle startfältet bli både dansant och nostalgiskt?
 När vi började att plocka in låtarna, kändes det lättare än beräknat! Vi börjar som regel med att lägga in fox'arna, en liten vana vi har. Oj, vad lätt det gick! Problemet blev istället att vi hade så många som platsade som trevliga foxar! Vilka skulle vi plocka bort?
 Samma visa gällde när det blev dags för buggarna. Så många sköna "Gamla Godingar" det finns! Låtlistan knåpades ihop snabbare än väntat, och vi kunde verkligen sitta och lyssna lite extra, till den rockiga musiken.
 Den här biten av BUGG's sysselsättning kan vara riktigt trevlig!
 
 Härlig gladbugg för Victoria och Tommy
 
          
 
          
 
 Annci får en bugg med Lennart
 
 Så vi var faktiskt ganska nöjda när vi släckte ner datorn, och ansåg låtlistan klar. En hel del förväntasfyllda åxå, med att få spela upp den på söndagskvällen. Idel gamla godingar som sagt, bara det inte blir för mycket av varan...
 
          
Roger bjuder Lena på bugg
 
 Vackert färgfull bugg med Susanne och Jan
 
          
 
 Under kursdelen blandade Ulla in en å annan 50-talare åxå. Är det detta tema som gäller, så kör vi fullt ut. Ulla brukar spana in Er åxå under kursdelen, och lägga märke till vilka låtar som Ni spritter till lite extra av. 
 Vilka det är? Nja, det håller vi nog som vår lilla hemlighet!
 
 Jo visst spritter det i benen då och då. Eller hur, Björn-Ove, Emelie, Monika och Lennart?
 
 Kristoffer, Annci, Lena och Roger i härlig action!
 
 Tommy och Lena
 
 Vi Tackar för sista kursdelen och dämpar belysningen. Syltoppen bjuder på en lite trång, men härligt mysig miljö när vi dansar i enbart lampetterna sken. Lokalen var cafeteria under folkpakens glansdager. Den tidens dansbana låg ner vid vägen, strax norr om nuvarande kansliet. Vad man hört från den tiden var att parken vart upplyst av ett stort antal färgade lampor. Säkert mysigt på den flydda tiden!
 Vi nöjer oss så gott att dansa till lampetternas sken. Blir så bra så...
 
 Emelie som häftig Rockabilly-brud, i bugg med Tommy.
 
 
 Som vanligt blir det fullt på golvet av dansare när musiken spelar upp. Ett tacksamt gäng, våra BUGG'sare, att anordna dans för. När några takter spelats ser Ni ut att trivas i alla fall. Ett skönt lugn sänker sig i lokalen när Ni gillar musiken och lever in i den under dansen. Kända texter som de flesta känner till refrängen och nunnar med. Skön dans då den är som bäst!
 
           
 Camilla i bugg med Roger och Lennart 
 
         
 Fart i buggen med Maria och Robert samt Inge och Alva
 
          
Emma och Kristoffer tittade upp å buggade 50's.
 
                             
 Roger och Lennart bjuder Ulla och Lena på en svängom.
 
          
 Både dubbel och enkel bugg!
 
En sak är säker! Alla njuter av skön nostalgisk musik! 
 
 Som vanligt lägger vi upp vår dans med en blandning av fox och bugg som inledning. Allt i ett moderat tempo. Här är det tillfälle att verkligen njuta till musiken, för hos de flesta är detta musik man växt upp till, vare sig man är född på 90-talet, 80-talet som 70-talet. Eller kanske redan på 60-talet, och kretsar runt de femtio... Eller, huvaligen, födda kanske under det gyllne 50-talet åxå! Jo faktiskt, en å annan vandrande relik är ännu upprättgående, från denna historiska tid....
 
 Tjejsnack i yngsta årgång, med Victoria och Emelie
 
 Mera härlig gladbugg, med Lotta och Roger.
 
 Som vi uppfattade kvällen gillade Ni upplägget fullt ut! Visst har låtarna några år på nacken, och ligger väl förankrade i minnet hos flera ålderklasser. Men vad spelar det för roll? Härlig rockmusik gillas av de yngsta hos oss. Likaväl som vi fick pensionärerna på Lindbackens ålderdomshem att trumma med i takten mot rullatorerna, under vår uppvisning där!
 Femtiotalets rock-musik har satt spår i en hel rad generationer, och gillas av de flesta. Så även hos BUGG's Motionsdans i söndags! Att det blivit mer härliga dansbilder från kvällen än normalt, är ett talande tecken bara det! Titta och njut av alla härliga bilder från kvällen!
 
 Fartfylld bugg med Monika och Lennart
 
 När skepparen är på kryss i fjärran vatten, buggar Annica hos BUGG's istället.
 
Årjängs-gänget verkade att trivas, här är Roger, Lena och Lennart
 
 Emelie bjuder lekledar'n på en dans.
 
 Ett trångt dansgolv, med Maria och Inge i förgrunden.
 
 John och Annci gillar rockig bugg.
 
 Dubbelt så fartigt med sköna låtar därtill.
 
Rockiga tongångar lockar Monika, Björn-Ove och Annica till dubbelbugg.
 
 HEEJ Ulla! Säger Victoria och Tommy! 
 
 Victoria faller för Tommy!
 
 Både Ulla å jag säger Tack, för en Härlig Motionsdans hos BUGG's!
 
Å viker inte en tum,  "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"   Även som 50's!

Mix á lá 50's.

BUGG's go 50's 
 
 Även till denna 50-tals inspirerade kurskväll, hade flera inspirerat sig klädesmässigt!
 
 Visst sätter det en extra festlig stämning på kursdelen åxå, då flera av kursdeltagarna ger sin syn på 50-talet. Många har nog gjort besök på second-hand butiker, för att leta upp något fynd. Djupdykning i mamma eller pappas garderober, eller ett klipp på tradera, som resulterar i en tidsenlig outfit.
 I vilket fall som helst är vi jätteglada att Ni tagit Säffles Tema detta år, till Ert Hjärta. För både denna och förra gången vi vigde kvällen åt just 50-talet, har många ekiperat sig både stiligt och tidsenligt!
 
 Schüllströms i tuff dansant stil.
 
          
Skön stil hos flera dansare.
 
          
 Nostalgi-bugg med Stefan och Patricia
 
 Svängig rock n' roll med John och Victoria
 
 Danspar som pricken över i
 
 Tjeeena, Karlsteeen!
 
 Så ett härligt gäng värmde upp på söndagskvällen inför DansMix 2
 
 Fast nu var det ju faktiskt kurs det gällde åxå! Under två kurskvällar tidigare har vi testat varianter av "Tjejdyket" som en av flera uppgifter. Både Grundvarianten med enkelt "Tjejdyk" och den nya varianten "Dubbelt Tjejdyk" övade vi förr-förra gången, och lade till "Lotusdyket" under förra söndagen.
 
          
 Stefan och Ida 
 
 Med lite rundsnack som grund, kunde vi så köra alla tre varianterna på "Tjejdyket" i repris. Lite lugnare musik till att börja med, och sedan lät Ulla Er prova figurerna till ett något ökat tempo. Vi för hoppas grabbarna tänkte lite extra på tjejerna, som fixat frisyren med nostalgisk stil...
 
 Fart på buggen, med Maria och Roger samt Ida och Stefan
 
 Förra söndagen började vi åxå att ta upp en liten trilogi med buggturer. En ganska ny liten serie kan även tilläggas. Buggturer som vi hittat på nätet, och modererat in så de passar i vår form av bugg. Därför är de inte förekommande på dansbanorna i bygden, utan har en ny "BUGG's-design".
 
          
 
          
 
          
 Micael och Patricia                           Tommy och Annica
 
 Inledningsvis började vi med en figur vi således kallar för "Borren", vilken vi övade förra gången. Figuren innehåller ett moment då vi "Borrar" tjejen på ett speciellt vis. Det delmomentet dök faktiskt upp i Melodifestivalen, av ett danspar där. Kul, tyckte vi... 
 Denna buggtur blev således föremål för repetition, efter allt tjejdykande. Inledning med ett korstag till vänster om killen, för ovanlighetens skull. Fram med tjejen igen och här påminde vi om "kort vänster" för killarna. "Lastväxlartag" och egen ögla för killarna, samt ett extra varv för tjejen. Nu var det dags för frivarv, då vi "borrade" tjejen. 
 
 Björn-Ove och Caroline
 
 Dags för kaffe och välbehövlig andningspause. Tjejerna i luckan servarar Te, kaffe och kaka, till allas trevnad. Ett besök i godisskålen passar utmärkt. Under tiden riggar vi för traditionellt grupp-foto, framme vid scenen.
 En riktigt trevlig tradition sedan 2005 att fotografera våra dansgrupper. Det har blivit ett digert fotoalbum, som föresten låg framme för att titta i. Faktiskt hela tio års fotograferande,har som resultat givit en trevlig återblick av en mängd deltagare under åren.
 
          
Annica och Tommy                                      Ote och Åke
 
 Rose-Marie och Lennart
 
 Den andra figuren i vår trilogi, är en specialare vi kallar "Bommen". Efter pausen var det dags att testa denna variant. En tvåhandsfattning var utgångsläget här.
 *Medan tjejen vandrar runt killen, lägger han sina armar i ett lite speciellt mönster över eget huvud. Avslutar delmomentet med högervarv för tjejen.
 "*Falsk Karusell" som följs av just "Bommen", som är figurens signum. 
 *"Torpedingång" med tjejens baksteg som följd. 
  *Nu guidar killen fram tjejen och levererar ett frivarv för henne.
 Så nu får vi hoppas att Ni inte "Bommar" under träningen på köksgolvet!
 
 Mer att träna på för hela gänget.
 
Patricia och John i stilig träning av "Bommen"!
 
 Rockig bugg med Marie-Louise och Stefan
 
 Eftersom det var ett lite rockigt stuk på kvällen, passade det ju bra att ta en övning med "Twisten" igen. En buggtur som passar så bra då det serveras rockig musik! 
 Insteg med midjetag på tjejen, följt av en stegserie med "korsgång"
 Å förstås en utgång med "Kick Ball Change"! Är det rock så är det!
 
 Andreas och Maria
 
 Självklart fick Ni lite fria tyglar under sista minuterna med "Fri dans"! Buggturer vi minns, buggturer vi glömt, allt i en härlig blandning. Precis som det ska va hos BUGG's!
 
 
 Visst blir vissa dansbilder så där härligt glada!  Stort Tack till Alla Trevliga Dansare hos oss!
 
Vi ställer i siktet på kvällens huvud-nummer! Motionsdans á lá 50's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
En dansstil från förra seklet i aktuell skepnad, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Shaken, not stirred!

En kväll att prata finesser.
 
 Uppvärmning innan minnet sätts på prov.
 
 Överskriften skall ge en fras från JamesBonds film "Goldfinger" med Sean Connery från 1964. Även om frasen lär ha redan ha skrivits i boken "Goldfinger" från 1956.
 Citatat är tänkt att återge Era tankar i slutet av Bugg 2:ans kurs, när danslärar'n begärt det omöjliga av Er. För då hade Ni fått till uppgift att testa varianter på både det ena å det andra. Så visst är det en härlig bild här ovan, innan danslärar'n rörde till det hela. Före vi skakade om delar av hjärnan på Er.. 
                                         (Ja,jo, faktan ovan är hämtad från wikipedia förstås. Skakad, men inte rörd.)
 
           
 
          
 
 För kanske är det så att så gott som 20 års buggande, har gjort oss lite nördiga i ämnet. Varianter i handfattning kan ge nya möjligheter att ge liv i buggen. Att dela av en buggtur, och koppla samman en annan figur, ger fart i buggen. En tajtare bugg som vi säger.
 När Ni nu kommit till slutet av andra kursdelen, lyfter vi lite grann på förlåten och ger Er en glimt av buggandet, en nivå upp. Mycket att ta åt sig, vi vet, men lite ska Ni ha att grunna på....
 
 Pia och Peter håller fart i buggandet.
 
 Som inledning började vi dock lite lugnare. De båda Handbytena, bakom killen och bakom tjejen, blev första punkt. Två figurer som hör till basfigurerna, och helst ska fungera utan större problem. Efter en del träning, förstås. Vi kopplade samman figurerna, och Ulla bjöd på musik till träningen...
 
          
 
          
Cirkelbugg och frivarv på gång för,
Malin och Jesper
 
 Sedan tidigare har vi Midjetaget på lager, och den klämde vi in emellan Killens och Tjejens Handbyte. Med detta hade vi gjort en liten miniserie, så där i en hast. Övning till musik...
 
 Ingemar funderar,
Midjetag eller Handbyte bakom tjej...
 
 Bugg 2:an verkliga kluring, "Torpeden" demonterade vi sedan. Killen skulle, vänta, kliva och mötas på 3-4! 
Rygg mot rygg, å ett varv till för tjejen. Fixar killen detta i takt, så är figuren så gott som klar. Välguidad följer tjejen med, och vi är en trevlig buggtur rikare! 
 Kopplar vi sedan samman denna med tidigare mini-serie, blir den lite längre...
 
          
 
          
 
          
 
 "Buggsväng höger", med både vänster och höger hand för killen, satte nog de första myrorna i skallen på Er. Jaja, den är inte så enkel som det kan tyckas! Ett samarbete som tar sin tid att få till...
 Nu konstaterade vi åxa att både Midjetag och Torped startades upp med vänster/ höger fattning. Som tillägg åxå, att det gick utmärkt att starta upp dem med den "Aviga fattningen"! Å avig fattning kunde vi få med en vänster-fattad buggsväng höger, påpekede vi! 
 Att en å annan suck hördes, är inte så konstigt. Vi har skakat om en hel del, och givit lite exempel på hur små detaljer kan förfina buggen och göra den tät och explosiv. Med eller utan Torped...
 
Tommy och Patricia, klädda för 50's!
 
 För att lugna ner stämningen tog vi och testade kvällens nya buggtur. "Karusell, med full ut" är namnet egentligen, men hos oss går den under namnet "Hej-Turen". En figur som brukar ge ett å annat leende tillbaka. Inga stora problem i sig, kom bara ihåg att "Heja" på 1:ans takt, inte förr...
 
 Trevligt avslut på en trevlig kursdel, med Caroline och Marcus.
 
"Lite skakad, men inte rörd", är kanske en bra sammanfattning för kurskvällen hos Bugg 2.an.
Nästa söndag tar vi och repeterar och lägger till en ny variant igen, under final kväll för Bugg 2!
 
Varmt Välkomna igen, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Lite finesser i dansen, för: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Säger vi, både oskakad å orörd!

Bowling-hälsning!

Ett Bowling-MMS!
En hälsning från Mia och Björn-Ove som spelar bowling ihop.
Laget kallar sej "Team BUGG's". 
De hälsar att den som är intresserad och vill titta på,
är Välkommen ikväll kl: 18.00.
 

MMS-hälsning från Ote & Inge mfl...

 
Här kommer det några bilder från Medis en vecka senare. Det var en trevlig kväll till ett toppenband. Mycket dans men inte så mycket folk.
Danshälsning från Ote och Inge, Linda, Anna och Martin, Vanja och Lars-Rune, Camilla, Åsa och Mikael.
 
 
 
 

Aktivitetsplan 171

 
 
Återigen har vi nöjet att hälsa Er välkomna till en kurs & danskväll i 50-talets tecken!
Ni som gillar musik från rockens gyllene barndom får inte missa BUGG's Motionsdans på Syltoppen kl. 19.30!
Här har vi riktat in oss, främst på en rad sköna covers på dessa bästa av låtar, men en å annan original åxå!
Vi säger varmt välkomna alla music-lovers till en nostalgisk musik-kväll,
vare sig Du kommer för att dansa eller bara lyssna till härliga låtar! 
 
Ett nostalgiskt gäng den 23 februari hos BUGG's!
 
Missa inte denna sköna musikaliska kväll, tillsammans med:
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Don't miss it!

"For your one good, don't miss the Magic Night!"
 
"Feel the power of golden 50's!"
 
En gyllene MotionsDans med glödande musik!
 
Missa vad som helst, men missa inte BUGG's Motionsdans till musik vi minns!
 
 Denna kväll blandar vi musik från det gyllene 50-talet!
 
 Vi har sökt musik med rötter i det härliga 50-talet. Denna gång har vi sökt speciellt efter musik som framförs av aktuella orkestrar. Visst har originalmusiken sin charm, men den har åxå en kvalitet som kanske inte räcker hela vägen. Därför har vi sökt, och funnit, en hel rad låtar med 50-talets charm och med 2000-talets kvalitet! Dessa låtar har vi nöjet att få spela under söndagens MotionsDans på Syltoppen för Er Alla!
Som vanligt upplagt i BUGG's sköna stil, som gjord att dans bugg och fox till! 
 
 The years of golden music!
 
Missa vad som helst, men missa inte BUGG's Motionsdans till musik vi minns!
Syltoppen -Säffle
Söndag 23 mars kl.19.30 - 21.00
 
Entré endast 40:-                         Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 

Söndag med hopp om Motionsdans!

 En Motionsdans med "vanlig" musik.
 
Så här kul är det att dansa Motionsdans hos BUGG's, säger Tommy! 
 
          
Caroline och Åke gillar dans!
 
 Lena och Roger i fox'ens värld.
 
 Ja, visst har vi hopp om Motionsdans på söndagarna hos BUGG's! En riktig paradgren hos oss, skulle man kunna säga! För lika länge som BUGG's har dansat, har vi åxå dansat Motionsdans. I år är detta således 10 år med dans i Motionens tecken, för alla vänner till BUGG's!
 
          
 
          

Veijo och Ragnhild 
 
 10 år med Motionsdans har givetvis satt sina spår. Först och främst har vi vår musiksmak. Ganska lika smak för oss båda. Men visst har vi diskussioner hemma vid köksbordet, när låtlistan skall komponeras. Någon låt med sköna minnen föreslår jag, medan Ulla lyssnar kallt till dansbarheten, och ger tveksamt godkännande. Nästa låt gillar Ulla, medan jag blir tämligen svårövertalad. Så fortsätter det, och några låtar kommer inte längre än till provlyssningen. Någon är för "springig" och någon har för långt intro. Någon låt har en dipp, och någon har en trist text. Med andra ord så är vårt musiksåll både finmaskigt och dessutom dubbelt!
 Därför kan vi med gott samvete säga att vår låtlista är ganska genomarbetad, och i vårt tycke riktigt bra. För Er som inte testat på oss, är det bara att komma upp på söndag och göra en egen bedömning....
 
          
Maria och Lennart                                        Roger och Lotta
 
När det bjuds på bugg, blir det fart hos BUGG's! 
 
 Sedan är förstås upplägget en viktig sak i dansandet, tror vi. Vår blandning mellan fox och bugg, tror vi ger tätare byten, och därmed mindre väntetid för de om vilar/står över en dans. För det är varken kul eller skönt att sitta för länge att vänta på sin dans-chans. En tajtare dans, även i det avseendet...
 
          
  
          
 
          
 
Peter och Caroline 
 
 En annan sak vi är ganska kinkiga om, är dansmusikens takt. Först och främst, välmarkerat takt som är lätt att hitta. Här kan en aldrig så fin eller välkänd låt råka ut för att bli ratad.
 Sedan lyssnar vi noga på taktantalet. Så gott som varje spelad låt har ett räknat taktantal / per minut. Även här ligger noga avägt tanke bakom låtvalet, och förhoppningsvis ger detta en lagom och skön fart i Ert dansande. Rätt takt i rätt tid, ger ork till mer och ihållande dans. 
 Lita av målet är just att BUGG's Motionsdans, skall vara ett motionspass i sig. Har man dansat sista dansen med tröjan torr och orken kvar, är inte upplägget bra. Därför är vi ganska nöjda då vi ser våra Motionärer stödja sig på knäna och pusta ut efter sista dansen. BUGG's Motionsdans då den är som bäst!
 
          
 Martin och Anna                                         Lena och Thomas
 
 Micael och Camilla
 
Ragnhild bjuder danslärar'n på buggsällskap.
 
 För visst är dans i alla former, ett härligt motionssätt! Att jogga och löpa faller ur min smak ganska snart. I unga år fungerade det, helt visst. Nu smärtar knän och höfter, om man provar detta. Skidorna bröt jag, som tur var, av för tio år sedan. Cykeln lider av en kronisk punktering, och ser allmänt dammig ut. Dog'sen jagar rådjur på egen hand (tass), och vill helst att jag håller mig både borta och tyst.
 Nej, att hitta en trevligare motionsform än dans, ser jag som ganska svårt! Å så mysigt sen....
 
          
Roger bjuder på glad-bugg till både Maria och Ulla! 
 
 Inge bjuder på "Dubbel-Motion" till Ote och Emelie
 
          
 
          
 
          
 Emelie och Lennart i full bugg!
 
 En lite fökyld Björn-Ove höll sig ifrån dans hela kvällen. NÄSTAN! :-))
 
Lite dubbelbugg räknas, nästan, inte... 
 
 Så visst innehåller BUGG's Motionsdans en hel del förarbete och tankearbete. Nu är ju smaken som bekant delad, och alla kan inte gilla allt. Men att vi försöker ge motionsdansen den bästa förutsättning, det kan vi skriva under på! En god samling motionsdansare ser ut att gilla resultatet, och därför kan vi med gott samvete hälsa, Er som inte dansat med BUGG's tidigare, Välkomna till vår Motionsdans på Syltoppen redan nu på söndag kl. 19.30!
 
Peter och Ann-Louise i buggartagen. 
 
 Full fart på buggen in till sista takten är vad som gäller hos BUGG's!
 
 Nästa söndag siktar vi åter in oss på det aktuella 50-talstemat i Säffle, och bjuder på utvald musik! Därför kommer vi nu på söndag att botanisera i låtarkivet efter sköna covers på denna musik-stil. Flera band har spelat in jätte-bra versioner på denna härliga musik-gengre. Så kom upp till BUGG's på Syltoppen nu på söndag, och dansa till en väl utvald mix av dansant musik, i 50-tals stil!
 En danskväll där vi siktar på stjärnorna, dubbel bemärkelse!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Till svängig musik ska de va bugg, och: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

DansMix med djupdykning.

 En dansrik helg avslutas med BUGG's!
 
 Som vanligt mötte ett glatt gäng upp till dans!
 
 För flera av våra deltagare hade det varit en helg, välfylld med dans. På fredag firade ju vi själva Ullas bemärkelsedag, vilken vi givetvis avslutade med traditionell DansAfton. Mycket dans blev det och trevligt hade vi. 
 De som hade fortsatt abstinens efter dans, bjöd Medis upp till dans som bot. Här gästade trevliga Extas Orkester, och bjöd på musik. För oss bestod lördagskvällen mest av förberedelser till söndagens buggkurs. Men visst sög det i buggtarmen när klockan närmade sig dans i stan. Speciellt när vi visste vilket bra orkester som spelade upp... 
 
 
 Thomas och Monika
 
 Så visst kan det hända att några hade lite känningar i ben och armar då de beslöt att avsluta danshelgen med BUGG's Kurs & Motion. Fast dansare är ett tåligt släkte, så självklart orkade Ni ett par buggturer till...
 
          
 Anna, och Tommy i stereo
 
 Martin tränade bugg tillsammans med Vanja
 
 Denna kväll hade Årjängsgrabbarna bjudit med sig ytterligare sällskap från sitt dansgäng, vilket vi gillar skarpt. Alltid trevligt med fler som vill testa på och dansa oss!  Därför fanns det dubbel anledning att ge en repris på dubbel variant av buggtur! Till allas nytta!
 
 Roger bjöd Lotta på dansresa till Säffle och BUGG's. 
 
 Förra söndagen hade vi ju testat på detta med "Tjejdyket", som är en lite bortglömd variant. Lite full av krumbukter, men det kan bara vara en anledning till ytterligare träning, som gör oss smidigare i figuren. 
 Därför blev den första uppmaningen i repris, att fatta höger/höger och Markera tydligt igen...
 
 Marie-Louise och Veijo
 
          
 
          
 Martin och Annica                                  Stefan och Lotta
 
 Egentligen hade vi tänkt att hålla på den andra varianten av tjejdyket till denna söndagen. Fast Ni var så duktiga förra gången och klarade av grundvarianten av "Tjejdyket"! i en hast. Därför fick Ni prova på "Dubbelt Tjejdyk" redan förra söndagen, och ta varianten i repris nu i söndags.
 Att vi sedan hade återvändare och nya gäster, gjorde ju bara reprisen än mer aktuell. 
 
          
 
 Jennie har siktet inställt inför dyket med Åke.
 
 För ett par år sedan "dök" ännu en variant av "Tjejdyket" upp, när vi hittade och byggde om till "Lotusdyket". En buggtur som har kopierad ingång lik "Rallyturen". Men efter kopplingen bakom killens nacke, slutar likheterna. Killen guidar tjejen i ytterligare vänstervarv och får nya korsvis, höger över vänster. Killen gör ett raskt högervarv, medan tjejen gör ett baksteg, och har därmed ansattsen klar inför sitt följande tjejdyk. 
 Avslutning enligt grundvarianten, och så är vi alla en erfarenhet rikare...
 
 Micael skapar förutsättning för dykning, å Marie-Louise hakar på.
 
 Kaffepausen blev lite sen, med det smakade bara bättre för det. Att det sedan bjöds på resterande glass från fredagen förgyllde det ännu mer. 
 När glassfatet slickats rent, var det dags för dans igen. Denna gången skulle vi fortsätta med de heta rytmerna i Salsan! Förra gången hade vi tränat på de tre första varianter av grundsteg, Son- Rumba- och Salsa-steget, vilka fick bli uppstarten efter kaffet. Då vi tränat detta, lade vi till den sista varianten som vi kallar "Cassino-steget". För Er som inte testat dessa rytmer tidigare, blir detta nog så mycket att memorera in. Men för Er som detta var busenkelt för, blev uppmaningen att köra bara två gånger av varje figur, samt att lägga till ett guidat höger samt ett vänstervarv för tjejen efter Cassino-steget. Första figuren, bland Grundstegen. 
 
          
Salsasteget, med Veijo och Marie-Louise
 
          
Cassinosteget, med Martin och Ote
 
          
 Salsasteget, med Lennart och Gunnel
 
 Som vi nämt tidigare, är inte meningen att vi ska bli Salsa-dansare av rang. Nej,meningen är att prova på en ny rytm och en ny dans. Sedan är det åxå nyttigt att känna sig lite som nybörjare igen. För här är det Grundsteg vi talar om, och när det ska läggas till någon figur till dessa blir det svårt igen. Något att tänka på då vi dansar med nybörjare i buggkurserna... 
 
 Peter bjuder Lotta på några buggturer som avslutning.
 
 Som vanligt lider vi av tidsbrist hos BUGG's. De minuter som återstår av kurstiden, låter vi buggandet stå i centrum igen. Fri dans, med andra ord. Lite raskare takt på musiken och låtvalet hoppas vi ska ge Er starkt buggsug sista minuterna. 
 
 Veijo markerar buggtur för Camilla
 
 Stefan har spännande figurer på gång för Åsa.
 
 Vi hoppas förstås att vi kunnat ge en trevlig bild av vår verksamhet för våra nya gäster. Kanske så trevlig att ett återbesök till och med känns lockande.
 För visst är en bugg med det mysiga dansgänget hos BUGG's något att längta till! 
 
 Hjärtligt Välkomna Åter Allesammans, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som dessutom dyker ner, och dyker upp å säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

En kväll med viktig repetition.

Bugg 2 sorterar lösa trådar.
 
 Ingemar och Elin samt Pia och Marcus passar på att värma upp inför kvällens buggkurs.
 
 Bugg 2:ans 4:e kurskväll startar upp med traditionsenlig uppvärmning. Inga större åthävor innan gänget tar dansgolvet i besittning. Som vanligt bjuder Ulla på några taktfast låtar att bugga till. Får vi lov! 
 
           
Johanna buggar sig varm med både Jesper och Markus.
 
 Gunilla och Thomas siktar på helkväll med BUGG's.
 
 En annan tradition är att denna fjärde kurskväll på bugg 4:an består till stor del av repetition. Detta passade utmärkt bra då vi hade nya gäster, samt tillfrisknade kursdeltagare. Förra gången presenterade vi Bugg 2:ans verkliga kluring, i form av "Torpeden". En buggtur som kräver en hel del träning.
 Men noggranna som vi är bjöd vi samtliga på en återblick av hela bugg 2:an.
 
          
Maria startar kvällen som bugg-dam till Markus
 
 Peter och Britt
 
 En hel del av framtida buggkunnande innebär att nöta in grunderna i minnet. Grundsteg och Cirkelbugg hör givetvis till den absoluta basen. Sedan skall åxå de mer basala figurerna fungera utan större problem, när vi bygger vidare på buggen hos BUGG's. Bugg 2:ans båda inledande "Handbyten" kan nog sägas passa in här. 
 Därför gav vi våra återkommande kursdeltagare nyttig träning, samtidigt som gästerna fick en snabb inblick i BUGG's Bugg 2:a, i och med att vi Bytte Händer i repris.
 
 Ingemar och Malin funderar på buggfigurer.
 
 "Torpeden" är en buggtur som kräver både teknik och tajming. Tekniken måste sitta i killens minne, utan att fundera under själva dansen. För samtigt måste ju takten följas för att få rätt tajming, som är nödvändigt att hitta, om turen ska bli bra som helhet. Lite av ett haltande "moment 22", skulle man kunna säga...
 
"Moment 22"
 
 I dagligt tal har uttrycket Moment 22 blivit till att vara ett cirkelresonemang. Det kommer från boken där uttrycket får sin mest utförliga förklaring. Scenen i fråga handlar om att det enda sättet att bli frikallad från militärtjänst är att vara galen. För att slippa militärtjänstgöringen, då måste man ansöka om detta. Ansökan antas emellertid bero på att man är livrädd och eftersom detta är en sund reaktion, då är man följaktligen inte galen. Det hela blir ett cirkelresonemang, som innebär att det är omöjligt att bli frikallad.
 
          
 
 Ja,jo, nu har väl ovan resonemang sina tydliga brister. Trots detta är det növändigt att få in tekniken lite automatiskt, innan man kan få rörelsen att stämma till takten. Med andra ord så är träning på "Torpeden" en nödvändighet. Å det var just vad vi använde en del av söndagens träning till...
 
 Ett gäng ystra buggare frisläppta på dansgolvet, så här i vårliga tider.
 
 På detta kunde vi konstatera hur fint dessa trenne figurer passade samman åxå! Rätt sammankopplade fick vi en slinga av buggturer, som passar utmärkt tillsammans. När Ni får detta att fungera hemma på köksgolvet, kan Ni klura ut var Ni stoppar in "Midjetaget" som lite överkurs...
 
          
 Peter och Pernilla                               Pia och Marcus
 
 Som ett litet avbrott i bekant träning, tittar vi lite extra på den "enkla" "Buggsvängen". Dock vill vi att deltagarna väljer att göra den i "Högervarv", vilket genast rynkar ögonbrynen en smula. Speciellt när vi ställer lite villkor åxå. Figuren skall utföras så att tjejen fortsätter, del av, sitt fina högervarv runt killen. Ju fler buggsvängar i högervarv killen lägger på, ställer det högre krav att tjejen "kliver på", bland annat. 
 Tja, figuren kommer att tränas på under fortsatta kurser. Här är vi lite petiga, så att säga....
 
 Duktig buggträning, med Robert och Johanna
 
 Som avslutning på kursdelen, släpper vi buggarna fria! Ja, Syltoppens fyra väggar håller Er förstås inom givna ramar. Fast till sprittande musik, låter vi Er blanda buggen efter eget minne och tycke! Å fart på golvet blir det förstås! Vi säger Tack för ännu en trevlig kurskväll, och hoppas gästerna tar ett positivt minne med hem från kvällen!
 
 Fart på buggen som avslut på Bugg 2:an!
 
  Ett Tack och Applåd får stå som slutsignal för Er del av kvällen.
Om Ni inte väljer att träna vidare kl.19.30 under Motionsdansen förstås...
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Då endast det bästa är gott nog: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Vilket kalas det blev!

 Födelsedagskalas med dans passar fint!
 
 Vi blev många som Grattade Ulla!
 
 Ett litet orosmoln som legat över Ulla en ganska lång tid, var just detta med hennes födelsedag. Ulla vill ha koll på det mesta, och gillar inte överaskningar, i någon form. Vill veta hur det ska bli, om man säger. Att arrangera en födelsedagsfest är ju något som inte går att planera i minsta detalj. Därför har tankarna om denna tilldragelse virvlat runt, ganska länge nu...
 
          
 
          
 
          
 
 Att vi skulle fira dagen på Syltoppen stod tidigt klart. Likaså att dans, skulle bli en av ingredienserna. Vi hade ju hållit på detta med vårens första Dansafton, till just denna fredag. Så den kombinationen var självskriven.    Alternativ angående mat och dryck, var en av huvudfrågorna förstås. När menyn klarnat, lovades Ulla hjälp av sina närmaste tjej-kompisar. En ovärdelig hjälp, kan tilläggas... 
 
          
 
          
 
           
 
          
 
 
 Roger med "Travolta-visning" för Lisbeth
 
 Så mellan marinering och ungsbakning av ytterfileérna, komponerades en låtlista till "Ullas Dansafton". Vardagsrums-golvet fylldes av potatispåsar, lökar, salladshuvud. Servetter och mysljus, godis och frukter. Jo huset liknade mest ett grossist-lager. Förutom de ordinarie högtalarna och kablaget, t-shirts och kakburkar förstås. Att hålla dansverksamhet är inte bara en dans på rosor, om man säger...
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Fredagen tog vi ledigt från jobbet, och började stöket tidigt. Kring 10-snåret anlände Ann-Louise, Linda och Lena upp till Syltoppen. Här började ett flitigt köks-arbete! Själv höll jag mig på säkert avstånd, och riggade övrig utrustning. För i köket svingades knivar och vispar, och hade man visat sig där, kunde man snabbt blivit en ingrediens...  
 
 Lilla kusin Charlotte fick sig förstås en "danskurs" under kvällen.
 
 Men i god tid till första gästerna anlände, stod borden dukade och maten på varmhållning. Punktligt kom gästerna och överräckte blomster och presenter till Gratulanten. Lite prat-mingel innan maten, och var och en hittade så en plats vid borden. 
 
          
 
          
 Per-Arne och Linda                                 Lotta och Peter
 
 Tommy med Victoria på fall!
 
 Några Välkomstord fick stå som startsignal för lite att äta. En lite utökad "Trivseltimme" skulle man kunna säga. Peter tog till orda och bjöd upp till både sång och hurra-rop till Ullas ära. Tackar för initiativet! Kaffe på maten, och en bit tårta till det. .
 Så tror vi att de flesta kände sig mätta, men förhoppningsvis hungriga på dans! 
 
 Inge dubblade med Ote och Emelie
 
          
 
          
 
          
 
          
          Pia och Veijo                                    Tommy och Victoria
 
 Som vanligt är inte BUGG's dansgäster svåra att få upp på dansgolvet! Det blev strax ganska tomt vid borden. Låtlistan vi komponerat verkade att gillas, för här blev det fart på både fox och bugg. Varm och skönt i lokalen, medan gänget dansade vidare. Våra Dansvänner visar sig som vanligt från den bästa sidan, och våra uppvaktande släktingar fick se en härlig dans-show. Vi säger förstås ett Tack för detta, till det härliga Dansgänget! 
 
 Marianne premiärgästade BUGG's, och fick en bugg med Peter.

 Per-Arne bjöd Susanna på en dans.
 
          
 
          
Britt fick stå ut med "danslärarn's" krumbukter.
 
  Dansen varvades med frisk luft och förfriskning. Så visst blev det en härlig rörelse på Syltoppen denna fredagskväll! En svängom på golvet, och en sittning vid borden och dryftade kvällens aktualiteter. En riktigt trivsam kväll, tror vi alla hade... 
 
 Gunilla och Thomas firar bemärkelsedag med dans.
 
          
 
          
 Thomas och Lena                              Bengt-Åke och Annica
 
 Som seden är hos oss under Dansaftnarna, skall det vara 11-kaffe i pausen. nu hade tjejerna återvänt till köket, och bjöd på svalkande glass till kaffet. Smakade gott, det kan vi lova! Kändes skönt att vila bennen en stund och hämta kraft inför sista perioden. Då skulle det bjudas på mera musikaliska godsaker...
 
            
 Emelie kom och överräckte ett paket, kryddat med jättefina ord till oss...
 
å när vi öppnade paketet, var det den sötaste tårta man kan se!
 
 att den smakade gott, kan vi sanningsenligt intyga!
 
 Så fortsatte dansen till dryga midnatten. som vi ofta påpeker brukar BUGG's danskvällar bli mycket trevliga, och denna kvällen var inget undantag. Ett härligt gäng som sätter dansen i främsta rummet, och dansglädjen till det! Vilket bevisas när vi bär hem de flesta vin-dunkarna och ölburkarna oöppnade. Vi berusas mest av dansen.... 
Ett stort Tack, till ett toppengäng!
 
 Ett underbart doftande och färgsprakande blomsterhav står i vår hem idag! Stort Tack till Er Alla!
 
Hälsar Ulla, framför allt!
å jag själv åxå, förstås...
 
BUGG's / Ulla å Arne

Aktivitetsplan 170

 
Som vanligt hälsar vi alla Danssugna Välkomna till BUGG's Motionsdans kl. 19.30!
Vi håller till på Syltoppen i Säffle.
För Er som inte besökt oss än, är beskrivningen:
Avfart från 45:an i Säffle, vid Lidl, mot Duse Udde camping.
Efter ca 400 m. ligger ett grönt litet trähus på en kulle, på vänster hand.
Där dansar vi av hjärtans lust under söndagskvällarna!
 
Hjärtligt Välkomna till BUGG's!
Hälsar Ulla å Arne

Motionsdans med Festival-Tema!

Schlageryra i danstakt.
 
Välkomna till Motionsdans. 
 
 Som vanligt inleder vi dansen med lite foxtrot inblandat i buggandet. Lite lugnare dans att tagga ner det lite högre kurs-tempot. Upplägget har som tidigare sagts, varit i stort sett lika under åren. En blandning av fox och bugg som inledning, och bugg som avslutning av kvällen. Som vi uppfattar, ganska uppskattat. Sedan har nog några foxar extra trillat in i låtlistan, då vi tycker oss se att Ni även gillar denna dansform. Så därför hälsar vi Er Välkomna upp på golvet till BUGG's Motionsdans! 
 
 En schlager-fox med Roger och Annica
 
 Denna kväll hade vi samlat ihop en hel rad med dansant schlagermusik att dansa till. Fortsatt sikte på några Motionsdanser med utvalt musik-tema under våren hos BUGG's. Här har vi förstås valt att följa med i Säffles 50-talstema och erbjuder två dans-tillfällen med rockig nostalgi från denna tid. Första söndagen var ju den 23 februari då vi dansade 50's, och nästa gång blir ju den 23 mars. Kul att kunna erbjuda lite variation på vår dans, detta jubileumsår..
  
 Schlager-Quiz ger lite huvudbry.
 
 Kvällens tema-dans i Melodifestivalens och Eurovisions-festivalens tecken hade åxå en liten extra knorr, med en lättsam Schlager-Quiz. I samband med att vi spelade upp kvällens låtar, ställde vi samtidigt några följdfrågor som dansgästerna fyllde i sitt frågeformulär. En blandning av lite lättare frågor, och några som man fick fundera lite mer på. Till på söndags hoppas vi ha rättat Era inlämnade svar, och då kunna säga: -Vi har en vinnare!  
 
          
 
Monika och Björn-Ove dansar Schlager  
 
En festlig fart blev det på dansgolvet av musiken i alla fall! 
 
 Nu är ju inte all schlager-musik speciellt dansvänlig, kan man snart konstatera, då man botaniserar bland alla årens melodi-kavalkader. Stillsamma ballader sorteras bort, hur fin sång och text de än innehåller. Sedan innehåller festival-plattorna en hel del snabba varianter, och låtar där takten dolts duktigt. Dessa kommer åxå bort ur dansant avseende. Så en hel del lyssnande blir det innan vi kan servera en skaplig låtlista att dansa till. Men faktiskt blev den riktigt skaplig, tycker vi....
 
          
 
          
 
          
 
          
Thomas och Gunilla dansade till mer eller mindre kända artister.  
 
Visst går det att bugga till schlagermusik åxå. 
 
Vi tackar Anna och Martin för en härlig dansbild! 
 
          
 
          
 
 Kluriga frågor passar bra för Mia!
 
 De sista låtarna fick vi korta av en smula, då duggade extra-frågorna tätare, och danskvällen avslutades med några sköna buggarlåtar från tidigare år. Vi hoppas att Ni gillade konceptet, och känner att tema-danserna ger lite variation på våra Motionsdanser.
 Till nästa Motionsdans återgår vi till mer normala gängor, och lyssnar lite extra till några nya dansplattor som kommit in under veckan. Vilka låtar det blir är inte bestämt än, men vi försöker följa trenden och bjuda på stans bästa cd-musik att dansa till...
 
Susanne och Jan samt Veijo och Britt får bjuda på kvällens sista dansbild.
 
 På söndag dansar vi motion igen, men redan på fredag dansar vi på Syltoppen igen! Då står "Ulla's Dansafton" på tur, och lite extra firande, hälsar hon. En hel del anmälningar har redan inkommit till "Trivseltimmen" kl. 18.00, då vi tar lite matigt tillsammans.
 
 Till själva Dansaftonen behövs ingen anmälan, utan då hälsar vi alla danssugna Välkomna till BUGG's Trevliga Dansafton kl. 20.00 med dans fram till midnatt. Gör slag i saken och besök vår Dansafton då vi bjuder på garanterat dansant cd-musik!  Helt i BUGG's sköna stil!      Entré endast 50:-!     Välkomna!
 
Själva slår vi oss ner vid datorn och pusslar samman en härligt dansant lista till på fredag. 
En skön samling gamla godingar, kryddat med flera fräscht nya låtar!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å utbrister i schlagertakt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Heta rytmer under DansMix.

 Ett nytt moment i DansMix 2
 
 
 Som vanligt gillar jag att titta på Er under uppvärmningen. Det är en härlig fart i DansMix'ens bugg. Lite tända på bugg, då flertalet av Er har suttit och tittat på föregående Bugg 2:a. När så golvet blir "lovligt" för Er så är det inte lång väntan, innan golvet åter sjuder av dansare. Dansare med en härlig fart i sin bugg!
 
 Mia och Stefan samt Tommy och Anna
 
 Många av grabbarna använder " Katapulten" under sin uppvärmning. Bra tänkt tycker jag. Figuren är en skön buggtur att starta upp sin bugg med. Inga stora rörelser och utan några som helst "krafttag", som rycker i leder eller muskler. En buggtur vi gärna lägger till dem, vi kallar "Lek-turer". Buggturer som är skönt att bara njuta till musiken, låta tanken vara fri och kanske nynna med i texten, och att ägna sin danspartner något ögonkast däremellan...
 
           
Stefan bjuder både Elin och Mia på några turer som uppvärmning.
 
 Samtidigt noterar jag att ingen "Medistur" är synlig på dansgolvet. Så vitt jag ser, måste förstås tilläggas. Kombinationen vi kallar  "Medisturen" är ju en fortsättning av just "Katapulten". Utmärkt att använda då det är lite trängre på dansgolvet, och man vill variera sina grundturer en smula.
 Här är en framsträckt högerarm, ett tecken för tjejen, och sedan att greppa. Sedan kliver vi in i den så kallade "Polisturen", och har därmed gjort en variant på grund-utförandet på "Katapulten". Detta fick bli kvällens första buggtur till återseende.... 
 
Roger och Gunnel till vänster, ser ut att vara i just "Polisturen"
 
          
 
 Förra gången hade vi ju övat på att bugga "Kramturen". En av de där lite längra varianterna som väl behöver en repetition, för att sätta sig i skallen.
 Den inledande markeringen, handbytet med efter-följande vänstervarv, "Anknäbben" och högervarvet som därpå följer, är ju något av ett signum på figuren. En uppstart som ibland ger ett leende tillbaka.
 Ibland har vi noterat att detta "förspel" ibland hoppas över. Inget fel i det, bara en variation. Men här hos oss vill vi ju gärna ge Er figuren i sin helhet. Om Ni sedan skalar av den något parti, så är ju det åxå en variation...
 
 Martin och Marie-Louise 
 
 
          
 
          
 Stefan och Gunilla                                  Peter och Marie-Louise
 
 Den buggtur som stod på programmet; som ny variant, var istället "Tjejdyket" En tidigare lite bortglömd buggtur, men i och med att vi gjort några varianter på den, har den fått en renässans. Först fick sig förstås grundvarianten en återblick. 
 Den inledande markeringen, har jag själv fått mig noggrant påpekat. Med ögon spännda i mina, och en allvarlig blick dessutom. Så det får Ni alla lida för under träningen, då detta moment skall tränas in.
Baksteg på 2,3,4 för båda och så är det dags att dyka för tjejen. tjejdyk, med andra ord...
 
 En stilfull ingång på tjejdyket med Åke och Anna!
 
 När tjejen har dykt in i killens arm, backer hon helt enkelt ut på hans vänstersida. förbereder högervarvet genom att vrida vänster och sätta fram högerdojan.
 I de bästa av världar har killen här grabbat höger/höger och bjuder tjejen på en skönt tajmad högersnurr.
 Tja, här fanns inget utrymme för misstolkning, så nu dyker alla tjejer i stugorna för fullt...
 
          
!                                                                     ? 
           
Peter och Patricia får fint flyt på tjejdyket.
 
Andreas och Rose-Marie 
 
En högersnurr på gång för Monika efter guidat "Tjejdyk" 
 
 Vi gillar skarpt när man har kul med bugg, här med Thomas och Åsa
 
 Våra duktiga elever tog snabbt åt sig denna variant och så var det dags att krångla till det hela igen. Det är vi extra bra på! Ett enkelt "Tjejdyk" blir snart ett dubbelt dito. 
 En filminspirerad markering gör klart för damen att dubletten är på ingång. Här gäller det att se till att peruken sitter säkert, för killen behåller sina bägge fattade händer. Tjejen dyker och backar sig ur belägenheten, men nu gör killen ett snabbt högervarv och inbjuder till ytterligare ett dyk för tjejen. Här låter vi enkelvarianten stå som förebild och de fördelar som här finns, ger vi i repris.
 Sagt och gjort, figuren klar, och dyk nu vidare i stugorna tjejer!
 
 Stefan visar "anknäbben" för Caroline.
 
          
Här är det "Kramtur" med Veijo och Marie-Louise. Snyggt utfört!
 
 Som bekant är ju BUGG's DansMix tänkt att vara en liten mix av flera varianter av dans. Nu tyckte vi att turen var kommen att testa på lite av Salsa åxå. Vi ska per omgående säga att några salsa-dansare är vi inte! Vi tror oss bara kunna skrapa så pass på ytan att vi alla ska kunna känna lite av rytmen, på en annorlunda dans. 
 Som vi ofta poängterar är första steget i all ny dans, att lära sig en ny rytm. När rytmen fått fäste i skallen, är det dags att prova några grundsteg. Å det är väl hit vi kom i söndags.
 Vi har fyra grundsteg på vårt "program". Dessa visade och tränade vi på tillsammans...
 
Karlsten och Anna gör en utomordenlig visning av söndagens tre grund-varianter.
          
"Son-steget"                                                 "Rumba-steget" 
 
 
 "Salsa-steget" 
 
 För Er som dansat dessa grundsteg med oss tidigare, gav vi en extra uppgift i att guida tjejen i höger- och vänstervarv efter "Rumba-steget". Kom bara ihåg att markera, killar. Om Ni sedan fortsätter med ytterligare "Rumba" eller "Son-steg", beror på vilken handfattning Ni väljer att markera för tjejen med.
 
Salsa i all ära, men bugg det kan vi nog allra bäst! 
 
 Som vanligt rinner tiden snabbt iväg, så när vi precis oljat upp salsa-lederna, var det dags att avsluta kursen med lite fri bugg. Ulla spelade upp lite välkänd buggmusik, och det blev fart på golvet igen!
 
Sista minuterna är ett fin-fint tillfälle att testa på kvällens nyvunna kunskap! 
 
 Jo, nog tyckte vi att det blev en riktigt trevlig DansMix av det hela! Några favoriter i repris och några nyare varianter i buggen, att gnugga geni-knölarna med. Till detta lade vi rytmer som var nya för en del av Er åtminstone. Med andra ord en meny som väl kan kallas för DansMix hos BUGG's!
 
 Vi ber att få återkomma med mera bilder från Motionsdansen inom kort, och önskar Er alla en fin fortsatt vecka!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
I Salsa har vi mången överman, men "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg 2:an får lite mer att klura på.

 Handbyte med Torped på lut.
 
 
Maria och Robert tar en bugg som uppvärmning.
 
 I en tidig men strålande vårsol, stämde ett gott gäng upp till BUGG's tredje kurskväll på Bugg 2:an. Några återbud kunde vi notera, förkylningstider råder ju i omgivningen. Dock har dessa åkommor en övergående tendens, och några återkommande noterades åxå till kurskvällen. Uppstart med uppvärmning är obligatoriskt hos oss, så även denna kväll.
 
          
Kul att se familjen Persson på dansgolvet. 
 
 Marcus och Gunilla hänger på och tränar "Handbyten".
 
 De båda inledande kurskvällarna har vi ju ägnat åt handbyten med lite olika förutsättningar. Det första och kanske klurigaste av dessa, är nog handbytet bakom killen. Här förbättras figurens genomförande betydligt om killen är med och kliver sitt mönster. Han rör sig motsatt till tjejen, och förkortar hennes vandring runt killen betydligt.Detta fick bli den inledande träningen. 
 
          
 Jonas och Malin får bra flyt i buggandet.
 
          
 
Nästa Handbyte, som var förra söndagens huvudnummer, är varianten där vi "Byter hand bakom tjejens rygg". Här försöker vi vara lite noggranna med markeringen på hennes axel, speciellt så här i början av Er karriär. Ett delmoment som kanske uppträder mer sällan, allt efter som säkerheten i killens guidning kommer frampå.
 När tjejen fått utbytt handfattning, noterar vi åxå vikten av att låta henne rotera första höger-varvet med låg fattning, och sedan andra varvet med normal buggsvängsfattning, strax över tjejens huvud. 
 
 Markus och Pia
 
 Så passade det ju förstås alldeles utmärkt att kombinera samman dessa båda buggturer som en liten serie i sig. sedan fick Ni åxå uppgiften att tänka på ekipagets riktning, innan figurerna startade. Vi vill ju allra helst att buggandet ska gå så smärtfritt som möjligt, och utan kollisioner med andra buggare!
 
          
Veijo guidar säkert både Elisabeth och Pernilla  
 
  Så nu fick gänget detta i uppgift under buggandet fram till pausen, och lägga till turerna som redan finns i minnet förstås. Så här blev det fart på dansen, och nyttig träning för alla!
 Fart på pulsen igen, så visst passade kaffet alldeles utmärkt!
 
          
 
 Dock var kvällens verkliga styrkeprov av en helt annan sort. För denna tredje kurskväll under Bugg 2:an, är det dags att fyra av "Torpeden".  En buggfigur som kräver rätt takt som grund, en portion av väntan och en portion av snabbhet från killens sida. Allt detta kryddat med ett skal av tajming, kring hela skapelsen... 
  
          
 
 Om vi delar figuren vid just "axel/axel", så har tjejen till uppgift att göra 1/2 vänstervarv på takt 1 och sedan promenera fram till axelmötet på resterande 2-3-4. 
 
Mer turer att välja på för Patricia och Thomas 
 
 För killen gäller takt-tramp med vänsterfoten och väntan på takt 1, samt höjd vänsterarm förstås.
På takt 2 gäller det att vara lite explosiv för killen, och kliva under "Pärleporten" (Internt BUGG's tips). 
Takt 3-4 används i att göra sällskap med damens vandring mot mötet med "axel/axel"
 
          
 
  När vi så möts axel/axel, går killen lite före med sin axel och underlättar följande rullning rygg mot rygg.
 Killen guidar tjejen i ytterligare ett högervarv som fortsättning.
 Han sänker sedan armen som hållits uppe under figuren, eller hur?
 Den "aviga fattningen" som återstår, rätar vi ut på vanligt vis, så här långt...
 
 Full koncentration i "Handbytet bakom tjejen", med Malin och Jonas.
 
 Jo, visst är det en hel del att klura på för gänget så här långt. Vi kan tillägga att vi planerar att fortsätta med övning på "Torpeden" nästa söndag igen. För visst innehåller denna figur en hel del småfällor att trilla ner i...
 
Till dess önskar vi en fortsatt trevlig vecka, och kanske till och med återseende redan på fredag?
Då är Ni Hjärtligt Välkomna vet Ni!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å fortsätter helt utan tvekan att påstå: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Aktivitetsplan 169

 
BUGG's go Schlager!
 
Ikväll dansar vi tema-dans igen, och låter Schlagermusiken få vara den röda tråd vi dansar till.
Den dyker upp under kurserna som träningsmusik, men framför allt dansar vi Motionsdans till väl utvalda, dansanta schlagerlåtar under kvällens avslutning, kl, 19.30 till 21.00.
Här kommer vi åxå, liksom ifjol, att erbjuda en lättsam Schlager-quiz att fylla i,
och delta i en liten Schlagertävling där vi presenterar vinnarna nästa söndag!
 
Till denna del av kvällen är givetvis alla schlagerintresserade Välkomna att deltaga! 
Går utmärkt att komma att sitta ner och fylla i schlagerfrågorna med en kopp kaffe därtill, utan att dansa!
 
Entré endast 40:- för Motionsdans, Schlagerquiz och Kaffe!
 
"Ska de va bugg,ska de va BUGG's!"

Motionsdans till Schlager-hits!

Ikväll för Ni inte missa BUGG's Motionsdans!
Hos oss suger vi lite längre på Schlagerkaramellen och dansar till en speciellt utvald låtlista av dansanta Schlagerhits mellan kl. 19.30 till 21.00 söndagen den 9:e mars! 
Till detta erbjuder vi åxå en lättsam Schlager-quiz! Här Ni fyller Ni i låtarnas artister och titlar, allt efter som vi spelar och dansar till dem!
Ett uppskattat upplägg som vi provade förra våren, och gärna tar i repris! Så Välkommen till BUGG's Motionsdans och till:
BUGG's go Schlager!
 
 
                                                                                              Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Javisst, ville vi dansa på Lindbacken!

 Dans-café på Lindbacken!
 
Ett härligt gäng dansar nostalgi på Lindbacken. 
 
 För ett par veckor sedan ringde personal från Lindbackens ålderdomshem och frågade om vi skulle kunna tänka oss att dansa under deras 50-talsvecka. Lite påpassligt, då vi åxå har detta tema några gånger. Vi gillade idén, men fortsatte att vi själva kunde ju inte komma och dansa ensamma. Så frågan måste därför ställas till hela BUGG's-gänget. Vi lovade att höra av oss så fort vi hade hört oss för.
 
 De boende verkade att gilla BUGG's dansare.
 
          
 
          
 
 Våra dansare fick fin yta att dansa på.
 
 Så klart strulade det till sig kommande helg, med Ulla som blev sängliggande hemma. Ovärdelig hjälp av våra hjälpredor, men att ersätta Ulla och hennes styrande och ställande är svårt. Så därför fumlade jag bort detta tillsammans med kursstart och musikspelande.
 Därför skickade vi ut BUGG'sMs under veckan, med frågan om någon ville ställa upp på detta evenemang.
 
           
 
          
 Dansglädje med Annica, John, Emelie och Peter!
 
 Javisst ville Ni dansa för de boende på Lindbacken! Så trevligt när anmälningarna började droppa in! Både Ulla och jag beslutade strax att dansen skulle gå utmärkt att genomföra. Därför kunde vi snart ringa upp frågeställaren, om att vi kommer och dansar! Så kul att kunna ge detta positiva resultat...
 
 Härligt svängande kjolar på dansgolvet.
 
 Allt fler dansare anmälde sitt intresse och glädje över idén! Nu började istället diskussionen cirkulera hur vi skulle klä oss. Som vanligt tar tjejerna kommando i detta resonemang. Toppar, kjolar, klänningar och tidenliga detaljer ventilerades på både kurserna och per telefon. Ett ämne som gled lite förbi mej, som vanligt... 
 
         
 Lena och Per-Arne rockar loss.
 
 Thomas och Gunilla med de rätta detaljerna!
 
 Själv funderade jag en del kring låtvalet till detta evenemang. En hel del plockande med musikdatorn och djupdykningar i CD-arkivet. För några låtar från 40-talet vill jag gärna lägga in i kompotten, då åhörarna har upplevt denna tiden åxå. In med artisterna i datorn, för det är ju inte så ofta vi dansar till Ulla Billquist eller Vera Lynn..  
 
           
 
          
 
 Sista handen vid låtvalet kvällen innan uppvisningen, då några andra ideér dykt upp. Telefonsamtal med fler danssugna, och fler alternativ i klädvalet. Tjejerna hade fullt upp, förstår vi. Alla väntade spänt på dansen....
 
 John i tvenne skepnader fick vi uppleva, här som stilig kavaljer till Kate.
 
 Själva anlände vi till Lindbacken lite tidigare och började rigga upp musiken. Strax därefter droppade deltagarna in en efter en. Lite ytterligare resonemang kring upplägget, och hur vi tänkte det skulle fungera. De första gästerna började åxå anlända. Några av de boende kände vi, och trevligt att hälsa på vänner sedan flydda da'r!
 
            
Veijo i bugg med Monika och Linda. 
 
 Med några inledande Välkomstord till oss, blev det så dags för vår dans. Ett lite stillsammare inledning, där 40-talet speglades på lite musikaliskt väg. Därefter var det dags för femtiotalets musikaliska entré, den del vi varit lite nervösa inför. BUGG's har ju inte för vana att spara varken på volym eller fart. Skulle de boende gilla detta?
 
 Lena i svängande tidsenlig kjol.
 
 Ingen fara på taket, så att säga! De boende som minns musiken sedan deras egnen tonårs-tid, började strax att vicka på fötterna i takt. Både Bill Haley och Elvis fanns ju givetvis kvar i deras minne. Allt efter som dansen gick, stegrades tempo och rockighet. Och även de boendes angagemang! Nu vickades det inte bara med fötter, utan nu klappades det händer och trummandes det mot rullatorerna! Vilken härlig stämning!
  
 Vilket härligt danspar, Tommy och Annica!
 
 Några av gästerna blev uppbjuda av våra dansare och tackade uppskattat, Ja! Dansminnen berättades under danserna, och dansstegen som glömts under många år väcktes åter upp. På en fråga om vi spelade för högt eller skräningt fick jag ett rappt svar: Bara för att man är gammal är man inte bakom för det, ser du!
 Inte så lite nöjd dansade jag vidare med min, lite äldre, dam, till fortsatt rockiga, höga tongångar! 
 
  Stiliga Patricia i bugg med John som tuff bugg-kille. 
 
 Efter alla danser bär man med sig dansminnen. För mig har dessa minnen cirkulerat sedan igår, och fortsätter nog ett tag till. Så många värderingar som ställs på kant, och så underbart att kunna glädja en danspublik som man inte möter vanligtvis.
 Vad vi förstår var BUGG's-gänget uppskattade, och fina kommentarer har kommit på facebook och muntligen under hela dagen. Vi sänder ett Stort tack till Er alla medverkande för att vi kunde genomföra denna dans, tack vare Er medverkan! Ett Tack åxå till Lindbackens personal som bjöd på fika och smörgås till "efterfesten"! 
 
 Tror vi kan summera, från Oss alla BUGG'sare, till Er alla Boendegäster, En riktigt stor Danskram till Er!
 
Genom BUGG's / Ulla å Arne

Motionsdans a lá Dansband.

Vi diggar dansband igen!
 
           
 
          
 
 Mysigt med söndagsdans!
 
 I denna tid av tema-danser, känns det lite nytt att få spela dansband igen. Förra söndagen tog vi del av Säffles 50-talstema, och hade samlat på oss en diger samling med den tidens populärmusik. Så då var det dans, fox och bugg, till sköna evergreens inom rock-gengren. En kul kväll, som vi siktar på att ta i repris den 23:e mars.
 Som vi säger: "BUGG's go 50's!"
 
 Ann-Louise och Peter diggar dansband igen.
 
          
 
          
 Tommy och Victoria                          "Danslärar'n" och Ote
 
  Så i söndags lät vi vårt ordinarie tema få stå som riktmärke, och vi spelade dansband för Er hela kvällen. Nu tycker vi inte detta är något negativt på något vis, nej dagens aktuella dansband håller en bra klass överlag, tycker vi. Särskilt spännande är alla nya band som dykt upp, och levererar mycket bra och dansbar musik.
 Därför kändes det trevligt att kombinera ihop en låtlista av traditionell dansmusik till Er denna söndag. Sedan lyssnade vi lite extra till Claes Lövgrens senaste cd-skiva, som kom ut förra veckan. Här fanns det några spår vi gillade lite extra och dem lät vi Er dansa till. 
 
 Björn Ove har tränat "trasslet" med Annica och Monika under en tid nu,
och tror faktiskt det börjar trassla upp sig nu...
 
 Här hos oss i BUGG's köper vi som regel all musik, främst som cd-skivor. Lite otidsenligt i och för sig, när säkerligen den mesta musiken idag laddas ner, mer eller mindre tillåtet. Visst, vi köper åxå musik via I-tunes, som är ett både ekonomiskt och praktiskt sätt att handla musik på. Här hittar vi ofta låtar som inte finns i ordinarie handeln. 
 Men som sagt, mesta musiken köps som cd-skivor, vilket känns bra, för på så sätt hoppas vi att gynna dansbands kulturer till en liten del åtminstone. Sedan har ju åxå musikbranchen en avgift för att man får framföra musiken. Lite omkostnader i och för sig, men så är regelverket, och det är bara att gilla läget, om man säger. Därför känner vi oss nöjda i att kunna presentera ny och fräsch dansmusik till Er under våra danskvällar!
 
          
 
          
 Susanne och Jan avslutar helgen med Motionsdans hos BUGG's!
 
 Nästa söndag siktar vi på ny Tema-kväll hos BUGG's! Lördagskvällen bjuder på final i Svenska Melodifestivalen, och Schlagern är på allas läppar. Därför känns det än mer aktuellt att plita ihop en låtlista till Motionsdansen, som riktigt ångar av schlager! Boka därför redan nu upp Er till söndagens Motionsdans hos BUGG's, vi siktar redan nu in oss på förra årets lyckade danskväll i Schlagerns tecken!
 
 Nu "lutar" det åt avslut på söndagskvällen"
 
 Vi sätter punkt för referaten från söndagens Kurs och Motion hos BUGG's och siktar in oss på schlagerlistan samt en samling fina foton från onsdagens "Dans-café" på Lindbackens ålderdomshem. Bilder som vi inom kort tänker lägga ut på bloggen. Därför hoppas vi på snart återseende på den aktiva danssidan, BUGG's-blogg! 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
För gemytlig dans i stora drag, men speciellt då det: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Ett härligt gäng som gillar sin dans!

 Vi siktar mot stjärnorna.
 
 DansMix äntrar golvet och börjar ivrigt sin dans!
 
 Även DansMix 2 dansar sin andra kurskväll, och det känns som vi är igång på allvar. Första kurskvällen känns lite som en provkväll. Det skulle ju kunna vara så att någon tycker detta med dans hos BUGG's var en sorglig historia under första kvällen, och beslutar sig att strunta i det hela...
 Nu känns det inte så speciellt ofta, utan Ni återvänder även dennna andra kurskväll, och därmed känns det som om vi är med på banan igen, så att säga. Åh, Välkomna tillbaka föresten!
 
          
 
          
Tommy och Ote                                   Caroline och Martin 
 
 Ulla spelar upp några takfasta låtar, och med detta buggar DansMix'arna på med allt mer uppmjukade leder och stigande temperatur i kroppen. Alltid lika kul att titta på Ert buggande! Intressant är åxå att kika på grabbarnas val av buggturer. De sista varianterna vi tränat på brukar dyka upp, och visst buggades det både "Låskolv" och "Avig fattning med piruette" . Två turer som vi planerade att repetera en smula.
 
 Tommy och Ote samt Lennart och Pernilla 
 
 Så därför startade vi upp med en snabbgenomgång av "Låskolven" till att börja med. Inget långrandigt här, utan vi noterade vissa detaljer, och gänget fick köra igenom figuren under två byten. En buggtur som bär BUGG's signum, och som vi förstår gillas av både killarna och tjejerna. Trevligt tycker vi!
 
          
 
 Gunilla får tydlig guidning i "Handbyte bak tjejens rygg" av Lennart.
 
          
 
          
 
 Vår variant av "Avig fattning med piruette" är en lite längre historia. Så att lära sig denna variant första kvällen, är inte självklart. Därför är en repris av stor vikt, tror vi. 
 *Insteget och killens höger-varv ger inga större problem. En notering kan vara att han kan snabba på sitt varv. Om nu rygg och kropp vill, blir rytmen fin om varvet görs på takt 1 å 2. Säger "skrôtten" ifrån görs killens varv på fyra takter och tjejen trampar takten på plats under tiden.
 *Sedan är det ju i rättvisans namn dags för hennes tre varv. Kom bara ihåg att guida tredje varvet med "Lastväxlartaget"! Båda två
 *Vänster/Vänster-taget känns visst lite knepigt att ha då man inleder axel/axel steget, men med lite träning kommer detta mer naturligt. Rygg mot rygg, och ett varv till för tjejen!
 *Den nu uppkomna fattningen är, som vi säger, i avigaste laget. Därför bjuder vi höger/höger och släpper vänstern grabbar.
 *Nu kommer momentet som kräver sin "man". Den nyss släppta vänstern "smeker" killarna först tjejens högeraxel, över ryggen och grabbar tag i hennes vänsteraxel. Sträck ut och Ni är klara för piruetten. Swisch iväg! 
 
 Tommy ger en Brittisk accent åt kvällen, här i bugg med Annica.
 
 Visst blir det bara roligare och roligare med bugg, Stefan och Marie-Louise?
 
  Vi har ett par varianter av buggturer som är lite längre. Den "Aviga fattningen" är en av dem. En annan är "Erotik-handtaget" som vi hoppas hinna med under DansMixens gång. Båda dessa turer går givetvis att dela av och kombinera efter eget tycke. Hos BUGG's strävar vi dock efter att lära ut dem efter, det som vi uppfattar, som originalutförande. Även den ikväll aktuella "Kramturen", hamnar väl i denna grupp, med samma förutsättning. 
 
         
Årjängs-grabbarna Lennart och Roger i bugg med Britt och Maria.
 
 Därför inledde vi en första genomgång av "Kramturen" innan pausen. Här är det ett lite kul förarbete, som är så typiskt denna buggtur. Den speciella markeringen, handbytet bakom ryggen och sedan det följande vänstervarvet, som ställer begreppen på kant till att börja med. 
 På detta lägger vi "Anknäbben" som lockar till leende för många. (För visst ska bugg locka fram leenden!)
 *Tjejens högervarv därpå, å så är vi tillbaka på ruta ett!
 *Nu först lägger vi på första kramen, och sedan den andra.
 *Killen sänker vänster/ vänsterfattningen då han anser turen klar, och Ni har kramats färdigt. 
 *Kommer han sedan ihåg sitt snabba högervarv, och guidning av tjejens dito, är både lyckan och "Kramturen" klar. Duktigt!
 
 Stefan och Mia med fart i dansen!
 
"Ytter å ytter, å inner å inner"... 
 
  För att ge tankarna lite extra ank- andrum, så snappade vi upp lite Schottis igen. Ni var jätteduktiga förra gången och dansade riktigt bra. Några ord till vägledning försökte vi oss ändå på.
 Notera att Ni inte greppar runt varandras ryggar, utan fatta om överarmarna, och få ett lite rum mellan överkropparna.
 För killen gäller det att rikta högerdojan i dansriktiningen under snurrarna, för annars hamnar ekipaget i mitten av golvet.
 På med musiken, å ytter å ytter... 
 
 Insteg i Schottis...
 
 Axeltag i "Låskolven"...
 
  Så tog vi en genomgång till av "Kramturen", då gammeldans-tonerna ebbat ut. Som sagt, en lite längre buggtur med flera moment, så några träningsrundor passar nog bra. Med några minuter kvar av kursdelen, låter vi Er få lite lösare tyglar, och dansar "Blanda å ge" istället. Ulla serverar några fartfyllda låter så här mot slutet.
 
 Å piruette på gång...
 
 
"Kramtur" i bakgrunden... 
 
  Javisst är det variation i buggen hos BUGG's!
 
 Tja, egentligen hade vi planerat att testa på "Borren" åxå under kvällen, men som vanligt rinner tiden iväg då man har kul. För även om vi siktat mot stjärnorna som inledning, så kom vi en bra bit på vägen i alla fall!
 Å det kommer väl fler kvällar med det härliga buggänget hos oss! Vi spanar redan på nästa söndags stjärnor!
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Varför nöja sig med mindre stjärnglans? 

Bugg 2:an har kommit igång!

Ett dansgäng som tar buggen en nivå upp!
 
 Emil och Gunilla, samt resten av gänget, värmer upp inför kursen.
 
 Så trevligt att se alla som hänger med på fortsättningen av vårens buggkurser hos oss. Denna andra kurskväll drar det ju igång på allvar och besättningen väljer att bugga vidare med oss. Vi siktar på bugg mot våren, och är så glada att Ni följer med oss på denna resa!
 
          
 
          
 Marcus bjussar både Pia och Annica på bugg.
 
 Än en gång friskade vi upp Ert minne av "Midjetaget", eftersom vi planerade att kombinera in den under kurskvällen. Figuren ställer nog inte till några större problem, men en liten extra träning på "baksteget" brukar stämma in ganska bra...
 
          
 
          
 
          
Jesper och Pernilla i träningstagen.
 
 Under denna andra kursomgång planerar vi att bygga samman en liten serie av buggturer igen. Nu ska vi dock inte gnugga detta så idogt som vi gjorde under första kursdelen, utan mer ge exempel på figurer som passar samman.
 Förra gångens "Handbyte bak killens rygg" är inte bara en del av denna miniserie, utan åxå en synnerligen användbar buggtur. För de flesta, mer vana buggare, hör nog turen till de mest använda. 
 Så därför pluggar vi vidare på denna, och hoppas Ni åxå finner figuren trevlig, och att den kommer till god användning i Ert framtida buggande!
 
 Leende buggare blir bra på bild, Robert och Johanna frontar här
 
  Nåväl, några fallgropar finns även här, och vi söker bringa lite reda på dem här. Först och främst manar vi killarna att röra sig enligt ett mönster. Vi underlättar tjejens figur genom att förflytta oss lite mer. När tjejen går bakåt, går vi framåt. När tjejen går åt vänster går vi åt höger. Härmed ger vi henne fri väg och vårt gemensamma rörelseschema blir tajt och lättare att utföra.
 Vi noterade åxå tjejen baksteg på tredjetakten, efter utförd högersnurr, då hon ska ha både tid och utrymme (eftergift med armen) för att få till rörelsen i rätt takt.
 Den "Aviga fattningen" rätar vi än så länge bara ut...
          
 
          
Patricia och Jonas                                     Peter och Gunilla
 
 Så detta fick bli den fortsatta övningen för hela gänget. Flera moment som skall formas i rätt takt, och sedan gemensamt åxå. Ulla bjöd på musik, lugn till att börja med, och sedan snabbade hon på tempot en smula. Trots allt bjuder dansbanden på ganska snabb musik emellanåt, och lite övning på detta skadar inte!

 Jesper och Caroline får en ny buggtur att öva ikväll.
 
 Nu testade vi på att kombinera samman "Handbytet" med "Midjetaget" och rationaliserade bort upprätningen av den aviga fattningen efter "Handbytet". Här kunde vi så kombinera samman de båda figurerna och få till en tajtare bugg. Exempel på att skapa en livligare och intensivare bugg, något som vi gillar skarpt. En hel del träning givetvis, med färdigheten kräver så...
 
          
 
          
 
Britt och Jonas samt Peter och Pernilla 
 
 Efter pausen tog vi och tränade på kvällens variant, som åxå är ett handbyte. Denna gång väljer vi att byta händer bakom tjejens rygg, och namnet är mycket passande, "Handbyte bak tjejens rygg"!
 *Utgångs-kopplingen blir således en vänster/höger fattning. 
 *Killen markerar på tjejen höger-axel, på 1:ans takt, och båda kliver bak på 2,3,4.
 *Båda går mot varandra på 1:ans takt igen och killen för kopplingen bakom tjejen, där han byter till höger/höger-fattning. Tjejen inleder där åxå sin passage av killen, och lägger sin vänsterhand som stöd på killens axel.
 * Tjejen har två högervarv att rotera, och här måste killen låta henne göra första varvet med låg handfattning! Under andra varvet höjer han sin högerhand över tjejen. Samt kliver snällt efter, å helst i takt åxå...
 
 Stiligt handbyte bak killes rygg, med Sandra och Jonas.
 
 Samma med Britt och Thomas.
 
 Sandra och Karlsten har flyt på mer än Grundstegen
 
 Dessa båda "Handbyten" är som gjorda att kombinera samman! Detta fick bli den sista uppgiften för kvällen, som sysselsatte gänget en stund. Alltid lite klurigt då flera moment skall pusslas samman efter musikens rytm, då får minnes-banken jobba friskt. Ytterligare tankemöda då grabbarna skulle pricka in dansriktningen åxå!
 För Er som ville öka svårighetsgraden ett klick till, uppmanades Ni att lägga "Midjetaget" däremellan. Då detta fungerar har vi trenne figuren i skön harmoni...
 
 Peter hjälper Sandra att fullfölja kvällens uppgifter.
 
 Om ni tycker vi rörde samman alla varianter denna andra kurskväll, kan vi nog trösta Er med att vi repeterar nästa söndag igen. För då hoppas vi att Ni återvänder till oss!
 
 Hälsar och Tackar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Kvittrade en fågel under kvällen...

Aktivitetsplan 168

 
 
Vi bjuder upp till dans denna helg av aktivitet "I vår fäders fotspår"!
En traditionell Kurs och Motionskväll hos BUGG's, där vi inleder med kurs
för både Bugg 2 och sedan för vår DansMix 2.
Givetvis avslutar vi med Motionsdans i sedvanlig stil hos BUGG's, kl 19.30, 
då vi väljer skön dansmusik till Fox och Bugg.
 
Varm Välkomna till traditionell dans hos BUGG's, Alla Dansvänner!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

MMS-hälsning..

MMS-hälsning på vår BUGG's-telefon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"En trevlig kväll på Träffen Båberg 1 mars till Framed som var otroligt bra.
Lagomt med folk, ingen trängsel på dansgolvet. God räkmacka i pausen.
Danshälsningar Ote, Inge, Emelie, Jennie, Linda och Rickard."
 

RSS 2.0