Bugg 2:an har kommit igång!

Ett dansgäng som tar buggen en nivå upp!
 
 Emil och Gunilla, samt resten av gänget, värmer upp inför kursen.
 
 Så trevligt att se alla som hänger med på fortsättningen av vårens buggkurser hos oss. Denna andra kurskväll drar det ju igång på allvar och besättningen väljer att bugga vidare med oss. Vi siktar på bugg mot våren, och är så glada att Ni följer med oss på denna resa!
 
          
 
          
 Marcus bjussar både Pia och Annica på bugg.
 
 Än en gång friskade vi upp Ert minne av "Midjetaget", eftersom vi planerade att kombinera in den under kurskvällen. Figuren ställer nog inte till några större problem, men en liten extra träning på "baksteget" brukar stämma in ganska bra...
 
          
 
          
 
          
Jesper och Pernilla i träningstagen.
 
 Under denna andra kursomgång planerar vi att bygga samman en liten serie av buggturer igen. Nu ska vi dock inte gnugga detta så idogt som vi gjorde under första kursdelen, utan mer ge exempel på figurer som passar samman.
 Förra gångens "Handbyte bak killens rygg" är inte bara en del av denna miniserie, utan åxå en synnerligen användbar buggtur. För de flesta, mer vana buggare, hör nog turen till de mest använda. 
 Så därför pluggar vi vidare på denna, och hoppas Ni åxå finner figuren trevlig, och att den kommer till god användning i Ert framtida buggande!
 
 Leende buggare blir bra på bild, Robert och Johanna frontar här
 
  Nåväl, några fallgropar finns även här, och vi söker bringa lite reda på dem här. Först och främst manar vi killarna att röra sig enligt ett mönster. Vi underlättar tjejens figur genom att förflytta oss lite mer. När tjejen går bakåt, går vi framåt. När tjejen går åt vänster går vi åt höger. Härmed ger vi henne fri väg och vårt gemensamma rörelseschema blir tajt och lättare att utföra.
 Vi noterade åxå tjejen baksteg på tredjetakten, efter utförd högersnurr, då hon ska ha både tid och utrymme (eftergift med armen) för att få till rörelsen i rätt takt.
 Den "Aviga fattningen" rätar vi än så länge bara ut...
          
 
          
Patricia och Jonas                                     Peter och Gunilla
 
 Så detta fick bli den fortsatta övningen för hela gänget. Flera moment som skall formas i rätt takt, och sedan gemensamt åxå. Ulla bjöd på musik, lugn till att börja med, och sedan snabbade hon på tempot en smula. Trots allt bjuder dansbanden på ganska snabb musik emellanåt, och lite övning på detta skadar inte!

 Jesper och Caroline får en ny buggtur att öva ikväll.
 
 Nu testade vi på att kombinera samman "Handbytet" med "Midjetaget" och rationaliserade bort upprätningen av den aviga fattningen efter "Handbytet". Här kunde vi så kombinera samman de båda figurerna och få till en tajtare bugg. Exempel på att skapa en livligare och intensivare bugg, något som vi gillar skarpt. En hel del träning givetvis, med färdigheten kräver så...
 
          
 
          
 
Britt och Jonas samt Peter och Pernilla 
 
 Efter pausen tog vi och tränade på kvällens variant, som åxå är ett handbyte. Denna gång väljer vi att byta händer bakom tjejens rygg, och namnet är mycket passande, "Handbyte bak tjejens rygg"!
 *Utgångs-kopplingen blir således en vänster/höger fattning. 
 *Killen markerar på tjejen höger-axel, på 1:ans takt, och båda kliver bak på 2,3,4.
 *Båda går mot varandra på 1:ans takt igen och killen för kopplingen bakom tjejen, där han byter till höger/höger-fattning. Tjejen inleder där åxå sin passage av killen, och lägger sin vänsterhand som stöd på killens axel.
 * Tjejen har två högervarv att rotera, och här måste killen låta henne göra första varvet med låg handfattning! Under andra varvet höjer han sin högerhand över tjejen. Samt kliver snällt efter, å helst i takt åxå...
 
 Stiligt handbyte bak killes rygg, med Sandra och Jonas.
 
 Samma med Britt och Thomas.
 
 Sandra och Karlsten har flyt på mer än Grundstegen
 
 Dessa båda "Handbyten" är som gjorda att kombinera samman! Detta fick bli den sista uppgiften för kvällen, som sysselsatte gänget en stund. Alltid lite klurigt då flera moment skall pusslas samman efter musikens rytm, då får minnes-banken jobba friskt. Ytterligare tankemöda då grabbarna skulle pricka in dansriktningen åxå!
 För Er som ville öka svårighetsgraden ett klick till, uppmanades Ni att lägga "Midjetaget" däremellan. Då detta fungerar har vi trenne figuren i skön harmoni...
 
 Peter hjälper Sandra att fullfölja kvällens uppgifter.
 
 Om ni tycker vi rörde samman alla varianter denna andra kurskväll, kan vi nog trösta Er med att vi repeterar nästa söndag igen. För då hoppas vi att Ni återvänder till oss!
 
 Hälsar och Tackar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Kvittrade en fågel under kvällen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0