Javisst, ville vi dansa på Lindbacken!

 Dans-café på Lindbacken!
 
Ett härligt gäng dansar nostalgi på Lindbacken. 
 
 För ett par veckor sedan ringde personal från Lindbackens ålderdomshem och frågade om vi skulle kunna tänka oss att dansa under deras 50-talsvecka. Lite påpassligt, då vi åxå har detta tema några gånger. Vi gillade idén, men fortsatte att vi själva kunde ju inte komma och dansa ensamma. Så frågan måste därför ställas till hela BUGG's-gänget. Vi lovade att höra av oss så fort vi hade hört oss för.
 
 De boende verkade att gilla BUGG's dansare.
 
          
 
          
 
 Våra dansare fick fin yta att dansa på.
 
 Så klart strulade det till sig kommande helg, med Ulla som blev sängliggande hemma. Ovärdelig hjälp av våra hjälpredor, men att ersätta Ulla och hennes styrande och ställande är svårt. Så därför fumlade jag bort detta tillsammans med kursstart och musikspelande.
 Därför skickade vi ut BUGG'sMs under veckan, med frågan om någon ville ställa upp på detta evenemang.
 
           
 
          
 Dansglädje med Annica, John, Emelie och Peter!
 
 Javisst ville Ni dansa för de boende på Lindbacken! Så trevligt när anmälningarna började droppa in! Både Ulla och jag beslutade strax att dansen skulle gå utmärkt att genomföra. Därför kunde vi snart ringa upp frågeställaren, om att vi kommer och dansar! Så kul att kunna ge detta positiva resultat...
 
 Härligt svängande kjolar på dansgolvet.
 
 Allt fler dansare anmälde sitt intresse och glädje över idén! Nu började istället diskussionen cirkulera hur vi skulle klä oss. Som vanligt tar tjejerna kommando i detta resonemang. Toppar, kjolar, klänningar och tidenliga detaljer ventilerades på både kurserna och per telefon. Ett ämne som gled lite förbi mej, som vanligt... 
 
         
 Lena och Per-Arne rockar loss.
 
 Thomas och Gunilla med de rätta detaljerna!
 
 Själv funderade jag en del kring låtvalet till detta evenemang. En hel del plockande med musikdatorn och djupdykningar i CD-arkivet. För några låtar från 40-talet vill jag gärna lägga in i kompotten, då åhörarna har upplevt denna tiden åxå. In med artisterna i datorn, för det är ju inte så ofta vi dansar till Ulla Billquist eller Vera Lynn..  
 
           
 
          
 
 Sista handen vid låtvalet kvällen innan uppvisningen, då några andra ideér dykt upp. Telefonsamtal med fler danssugna, och fler alternativ i klädvalet. Tjejerna hade fullt upp, förstår vi. Alla väntade spänt på dansen....
 
 John i tvenne skepnader fick vi uppleva, här som stilig kavaljer till Kate.
 
 Själva anlände vi till Lindbacken lite tidigare och började rigga upp musiken. Strax därefter droppade deltagarna in en efter en. Lite ytterligare resonemang kring upplägget, och hur vi tänkte det skulle fungera. De första gästerna började åxå anlända. Några av de boende kände vi, och trevligt att hälsa på vänner sedan flydda da'r!
 
            
Veijo i bugg med Monika och Linda. 
 
 Med några inledande Välkomstord till oss, blev det så dags för vår dans. Ett lite stillsammare inledning, där 40-talet speglades på lite musikaliskt väg. Därefter var det dags för femtiotalets musikaliska entré, den del vi varit lite nervösa inför. BUGG's har ju inte för vana att spara varken på volym eller fart. Skulle de boende gilla detta?
 
 Lena i svängande tidsenlig kjol.
 
 Ingen fara på taket, så att säga! De boende som minns musiken sedan deras egnen tonårs-tid, började strax att vicka på fötterna i takt. Både Bill Haley och Elvis fanns ju givetvis kvar i deras minne. Allt efter som dansen gick, stegrades tempo och rockighet. Och även de boendes angagemang! Nu vickades det inte bara med fötter, utan nu klappades det händer och trummandes det mot rullatorerna! Vilken härlig stämning!
  
 Vilket härligt danspar, Tommy och Annica!
 
 Några av gästerna blev uppbjuda av våra dansare och tackade uppskattat, Ja! Dansminnen berättades under danserna, och dansstegen som glömts under många år väcktes åter upp. På en fråga om vi spelade för högt eller skräningt fick jag ett rappt svar: Bara för att man är gammal är man inte bakom för det, ser du!
 Inte så lite nöjd dansade jag vidare med min, lite äldre, dam, till fortsatt rockiga, höga tongångar! 
 
  Stiliga Patricia i bugg med John som tuff bugg-kille. 
 
 Efter alla danser bär man med sig dansminnen. För mig har dessa minnen cirkulerat sedan igår, och fortsätter nog ett tag till. Så många värderingar som ställs på kant, och så underbart att kunna glädja en danspublik som man inte möter vanligtvis.
 Vad vi förstår var BUGG's-gänget uppskattade, och fina kommentarer har kommit på facebook och muntligen under hela dagen. Vi sänder ett Stort tack till Er alla medverkande för att vi kunde genomföra denna dans, tack vare Er medverkan! Ett Tack åxå till Lindbackens personal som bjöd på fika och smörgås till "efterfesten"! 
 
 Tror vi kan summera, från Oss alla BUGG'sare, till Er alla Boendegäster, En riktigt stor Danskram till Er!
 
Genom BUGG's / Ulla å Arne

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Ja detta var en av de roligare danserna, iallafall tyckte jag att det var görkul ;-) ha de gött alla

2014-03-06 @ 19:37:32
Postat av: Ote och Inge

Ja det var verkligen en toppenkväll. Det är är inte ofta man åker till jobbet med ett stort leende på läpparna, men idag gjorde vi det och det gick så lätt att jobba idag, en riktig vitaminkick. Hoppas på en repris någon gång framöver. Mamma var så nöjd över att hon fick följa med och tita på hur trevligt vi har det. Alla var ju så fina åxå. Trevlig helg alla goa Buggsare:-)

2014-03-06 @ 22:43:37
Postat av: Anonym

Jag vill igen tacka för en MYCKET trevlig kväll.
Alla boende hade bara positiva kommentarer och det var det stora samtalsämnet dagen efter.
Ni skänkte oss så mycket glädje och jag hoppas att ni någon gång i framtiden skulle vilja komma tillbaka.
Tusen tack från oss på Lindbacken
Mia Arnell

2014-03-07 @ 07:56:09
Postat av: Ote och Inge

Det vore jätte trevligt att få komma tillbaka. Det kändes bra att få glädja dom inneboende och deras personal.

2014-03-07 @ 09:06:28
Postat av: Ote & Inge

Oj så mycket trevlig feedback man har fått under veckan, alla har tyckt att vi var så fina och att det såg så trevligt ut. Bara positiva komenterer. Kul att Säffletidningan var på plats åxå.

2014-03-09 @ 13:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0