Aktivitetsplan 188

 
Dans med kaffe och dopp, eller kaffe och dopp med dans!
Ja visst låter väl båda alternativen riktigt trevliga!
 
 "-Om man ska erbjuda någonting, måste det väl vara någonting man själv gärna skulle vilja ha. Vi skulle gärna gå på ett DansCafé, där man kan sitta ner och ta en fika med något gott till. Med skön dansmusik i bakgrunden, titta duktig dansare, och som därefter lockar mig själv att ta en dans eller två. Naturligtvis finns inte detta!
 Eller rättare sagt fanns. Ikväll finns det, och givetvis hos BUGG's! Gillar Du upplägget så kanske det skulle kunna fortsätta att finnas åxå! DansCafé hos BUGG's, smaka på den karamellen...."
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

DansCafé och Repetition!

1:a Advent hos BUGG's!
 
Välkomna på Danscafé och Repetition på söndag!
 
 Som sista punkt för säsongen 2014, med Kurs och Motion hos BUGG's, tänkte vi att erbjuda något nytt och annorlunda. För hos oss går ständigt tankarna på nya möjligheter med dans, och hur man kan göra dansen så trevlig som möjligt. Därför vill vi som sista planerade evenemang för i år, köra ett "DansCafé med Repetition"!
 
Vi Hälsar Välkomna från kl. 17.00,
med öppet DansCafé!
Repetition från höstens buggkurser kl.18.00 - ca.kl:19.00,
anpassat för alla deltagare.
Därefter fortsatt DansCafé till ca: 21.00
Under "DansCaféet" erbjuder vi kaffe och dopp till lågt pris,
samt givetvis Dansant Musik hela tiden!
 
          Välkomna!                 Entré: 40:- (barn fri entré!)                 BUGG's           
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi hälsar givetvis Välkomna till fler än BUGG's traditionella Dansvänner!
Bjud gärna med Dina Vänner, Föräldrar, eller Barn till en trevlig kväll med Dans som gemensam nämnare!
Vi hoppas förstås att kaffe med Dans och Musik, skall erbjuda en trevlig kväll för även ev. icke dansare.
 
Så kom in och värm både kropp och själ med BUGG's i Adventstider!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

TACK, till alla våra Dansvänner!

Ett värmande Tack från våra Dansvänner!
 
 Martin och Stefan (bakom kameran) överlämnade en välfylld presentbox!
 
 Åter en gång stegar ett par av våra Dansvänner fram och tar över mellan de båda kursdelarna, under söndagens final på buggkurserna. Nu ville de göra sig till representanter för höstens deltagare, och överlämna Julgrupp och Presentbox, som var till bredden fylld med godsaker. En mix som kommer väl till pass i juletider!
 Ulla och jag vill givetvis uttrycka vår stora Glädje, och varma Tack för denna uppskattning! Som vi förstår har Ni samlat till denna present under kvällarna, och lyckats hålla proceduren väl hemlig. En trevlig höstomgång är till ända, och juluppehåll står för dörren. Vi passar därför redan på att önska God Jul och Gott Nytt År, för Er som inte kommer på vårt DansCafé nu på söndag!  
Hälsar BUGG's Ulla å Arne

Årets sista Motionsdans.

BUGG's gänget dansar och trivs.
 
 Som vanligt blandar vi Fox och Bugg under första halvan.
 
 Tyvärr blir det alltför lite dans på lokal för oss. Vår egen verksamhet tar en hel del av vår tid under danssäsongen, och andra sysslor pockar åxå på uppmärksamhet. Någon gång reser vi till andra dansgäng, och det gillar vi skarpt. Nya dansvänner givetvis, som alltid ger nya trevliga vinklar på detta med dans. Inte att förglömma vad skönt det är att gå på dans, utan att behöva bära åtskilliga kilo dansrekvisita innan första dans-stegen kan tas. Dans på olika vis. Den dans vi har vigt så mycket av vår tid, under många år. 
 
 Marie-Louise och Stefan på fin dansbild.
 
 Desto mer blir det att vi växlar några ord med de som dansar betydligt mer än vi, på lokal, om man säger. Här får vi lite kvitto på det som vi åxå noterar, kring detta vi kallar sällskapsdans.
 Vi tjatar enträget om detta att dansa buggen tajt. Se till att röra oss i dansriktningen, och skall damen göra någon buggtur med förflyttning, vill vi att detta sker just i dansriktningen. Givetvis blir det en å annan avvikande och oplanerad rörelse ibland, men överlag buggar vårt gäng med ett jättebra hänsynstagande här. En stor eloge till Er!
 Nya stilar i buggandet tenderar att ta lite större yta i anspråk. Gäller det tävling eller uppvisning i bugg, råder förstås andra förutsättningar. Då gäller det att visa upp sig, och ge den bästa bilden av sin dans.
Sker dansen däremot som social dans, bör man nog rätta sig efter de förutsättningarna, och ta största möjliga hänsyn till grannarna på dansgolvet. T.ex. ska korta tjejer ska inte behöva vara rädda för att få en armbåge, eller en hel dansare, i ansiktet. 
 
          
 
 Lennart och Pernilla
 
 Förändringens vindar blåser även då det dansas Foxtrot. Den företeelse som kallas "gnussande" då det dansas foxtrot, har väl mest förknippats med landets norra delar. Sedan några år har dansstilen vunnit anhängare längre söderut, och blir synnerligen vanlig i våra trakter åxå.
 Egna åsikter blir förstås synnerligen subjektiva, vad gäller dans-stilen i sig. Om ungdomar låter musiken förena dem kroppsligt, är väl inte så konstigt i sig. Ett uns av avundsjuka måhända. Däremot känns det som vuxna dansare skulle kunna tygla sin njutning lite mer. Återigen, helt subjektivt...
 Vad som däremot gör mig själv, och vad jag förstår på fler traditionella dansare, lite harmsna, är då dessa dansare emellanåt gör stopp i dansens rörelse. Den rörelse som sker i det vi kallar "dansriktningen". Här tvingas övriga dansare att stoppa upp sin dansrörelse, i dansriktningen, och göra undanmanöver som självklart medför sammanstötningar med andra danspar. Återigen får dansare ännu en onödig risk att kollidera. 
 
          
Ann-Louise och Peter                                Stefan och Elin          
 
  I min värld bygger dans, som social verksamhet, till stor del på hänsyn. Kunskap och träning i dans, oavsett danstil, är ju en förutsättning. Vi måste ju bygga en grund att börja från. Men när aktuell dansstil börjar fungera rent tekniskt, är det åxå viktigt att notera, och träna på, den sociala biten.
 Det första måste väl vara att få dansparet att fungera med övriga dansare på dansgolven. Tänka på dansriktning och rörelsen i denna riktning. Undvika att plötsligt stoppa upp, utan att notera omgivningen. Sedan tycker vi att det är viktigt att göra sig så lite som möjligt. Göra en så tajt dans som det bara går, vika in händer och armbågar. En tajt dans rent fysiskt sett, för att undvika meddansares obehag.
 Sedan finns ju etikettregler åxå. Här får eget omdöme avgöra. Både vad gäller klädsel som uppförande i samband med dans. Men vår form av sällskapsdans är ju en ganska fantastisk företeelse i sig. Bara i detta att "låna" ut sin livskamrat för pardans till en annan danspartner. En lite speciell aktivitet, som kräver sin eftertanke...
   
 Ett härligt dansgäng som vi är så glada att ha hos oss!
 
 Tja, nu har man kanske kastat in en brandfackla på dansgolvet. Men när människor skall göra någon aktivitet tillsammans, i vårt fall dans, är nog några regler på dansgolvet nödvändiga. Sunt förnuft räcker i det här fallet väldigt långt, brister detta, kan regler hjälpa till. 
 För vår del har dock vissa av dessa "nya vindar", minskat lusten att gå på lokal för att dansa. Kanske en orsak till att jag ger funderingarna luft. Att andra åsikter finns är jag helt övertygad om, och Dina synpunkter och funderingar är givetvis välkomna som kommentar.
 Ingenting är statiskt, utan allt står i förändring. Så även dansen. Nya influenser ger så småningom nya stilar på dansen och så måste det vara. Men dans som social verksamhet, måste innehålla "hänsyn" på många plan... 
 
          
Niklas och Annci                              Lisbeth och Robert
 
 
           
 Sara hälsade på och tog en dans med Bengt-Åke.
 
 Fart på buggandet i söndags.
 
 Motionsdansen hos BUGG's på Syltoppen i söndags då? Jo, den var utomordentligt trevlig! Som vanligt! Ett härligt dansgäng dansade sin sista, vanliga, Motionsdans i söndags. Vi dansade till några nya låtar från både Black Jack och Scotts, tillsammans med många andra trevliga dansband med sköna låtar.
 Ett litet sting av vemod när säsongen nu glider mot sitt slut. Men vi siktar väl på återseende redan nästa söndag med Danscafé med repetition i Adventstider! Mer info kommer inom kort!
 
          
Åke och Cia    Peter och Annica 
 
Vi Tackar för en trevlig Finalkväll, med både Kurs och Motionsdans!
 
Hälsar BUGG's / Arne å (Ulla)
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Så slutar vi kvällen förstås!
 

Lutar åt Finalkväll, som Faller väl ut!

Bugg 3-4:an buggar sin sista kväll.
 
 Ett glatt Gäng äntrar golvet inför sin kursfinal
 
 Höstens upplaga av fortsättningskursen har haft ett synnerligen duktigt buggäng. Många har dansat med oss under flera år och gått kursdelarna mer än en gång. Det var nog en stor orsak att vi vågade att lägga in en god portion repetition, under höstens fortsättningskurs i bugg hos BUGG's. För våra nyare deltagare, har haft många stadiga bugghänder att stadga upp sin bugg med här. 
 I vlket fall som helst blev det skön fart på buggandet, när kvällens sista buggäng tog dansgolvet i besittning i söndags kväll. 
 
 Victoria och Lennart samt Marcus och Rose-Marie
 
 Tommy och Victoria är trogna dansare hos BUGG's
 
 Förra gången hade vi testat en ganska ny buggtur, som vi vimsade bort namnet på förra söndagen. Buggturen ska heta "Snurre Sprätt" och inget annat. Buggturen innehåller två, lite annorlunda sidbyten med tjejens båda frivarv. Ett schema finns på förra veckans blogg, där det avslutande midjetaget åxå finns med. Midjetaget lade vi ju till under söndagens träning, och buggturer fick därmed sin rätta utformning.
 
 
 Peter och Cia
 
 I bakgrunden får Peter fart på den avslutande utrullningen i "Snurre Sprätt".
 
  Jo, sen var vi ju förstås tvungna att bråka med er en liten smula åxå. Helt appropå slängde vi ur oss uppgiften att avsluta "Avig fattning med piruette"  i sista "Axeltaget", med just "Snurre Sprätt". Lite funderingar tror jag det blev. En invand buggtur, får ett annorlunda avslut. Men de flesta av Er fixade utmaningen ändå!
 
          
Peter och Annica                                       Per och Kristina 
 
 BUGG's-tjejerna på fall!
 
  Så här sista kvällen kunde vi väl kosta på oss att skojsa till det en smula åxå. Vi har två figurer som hamnar under epitetet "Bara på skoj". Den första varianten kallar vi för "Fallet" och kom väl först till som ett kul avslut på en låt. Men med lite mixtrande kunde vi även få varianten att få en fortsättning efter tjejens "ryggläge". 
 En hel del muntra miner blev det, å till och med "danslärar'n" ler i bakgrunden....
 
          
 
 Tommy har fått Victoria på fall...
 
 Den andra varianten som har lite skoj över sig är ju "Lutan". En vänster-höger fattning byts ut till höger-vänster under sidoförflyttning. Med ett litet knyck rullas tjejen in till killens sida, och följs upp med just "Luta"
 Sen får ju killen själv avgöra lutningsvinkeln, för här finns ju en å annan parameter att ta hänsyn till...
 
 Skön lutning för Pierre och Anna
 
 
Ett visst överasknings moment har figuren, tror vi Britt tycker.
 
  Några minuter återstod av finalkvällen, och då passade "Twisten" fint att lägga till. Insteg med baksteg för båda. Kryssteg på 4 takter. Går ur krysset på 1 och 2, varpå vi lägger till "3-4 steget" eller "Kick ball change" som det åxå heter. Själva tycker vi en vänster buggsväng passar att avsluta twistandet med. Vad tycker Ni?
 
 Britt och Peter är fullt koncentrerade på att börja "Twista".
 
De sista skälvande minuterna fick bjuda på fri bugg. 
 
 Visst kan vi väl säga att det blev en fartig avslutning på 3-4:ans buggkurs! Ulla bjöd på lite jul-inspirerad rockmusik som avslutning, och då buggade gänget fullt ut.
Även här vill vi rikta ett Stort Tack för trevlig kursdel och hoppas Ni åxå gillade upplägget. Vi vill åxå rikta ett Tack för den fina avslutningspresenten ännu en gång! Julen är räddad, kan man gott säga!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å har absolut ingen orsak att ändra uppfattningen: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Sista buggen för 2:orna!

 Dags för kvällens första Finalpass!
 
 Tommy guidar Anna i söndagens bugg.
 
 Oj vad klockan gick fort strax innan kursstarten. men det är väl så att det finns lite grann att språka om innan allvaret börjar igen. Å visst kretsar det en del om dans å så...
 Men ganska punktligt i alla fall, spelade Ulla upp musik till kvällens första uppvärmning. Bugg 2:an skulle få fart på leder och muskler, å några takter att hämta in de bekanta rytmerna med....
 
          
Stig-Erik och Kerstin                                   Tommy och Eva 
 
 Robert och Marie i "Handbyte"
 
 När värmen kommit kroppen, var det dags för lite återblick och träning på detta. Vi hade ju gjort en liten serie av "Handbyte bak killens rygg" och "Hejturen" med "Handbytet bak tjejens rygg" som återgång till utgångsläget, höger-höger fattning. Gemensam träning, innan Bugg 2:orna släpptes loss på uppgiften.
 
Tjejerna höll värmen med lite Linedance.
 
          
 
          
 Tommy och Blanca                             Markus och Erika 
 
 När vi fått några takter av denna uppgiften, tittade vi på "Torpeden" som vi tränade på förra gången. Som vi poängterade är detta en figur som kräver en hel del träning. För Er som väljer att träna hemma på uppgiften, finns ett schema i förra veckans blogginlägg. Var noga med att takten sitter bra innan Ni startar figuren.
 Nåväl, vi tränade på stegen och figuren i sig, innan vi lät den gå in i våran serie med figurer. Torpeden startar ju med en vänster-höger fattning, så här kan vi själv välja om vi tar nyss nämnda "Torped" eller "Hejtur" som första variant efter "Handbytet bak killens rygg". Full fart på serien igen, å nu gäller det för killarna att guida sin dam med aktuella buggturer.
  
 Fredrik och Marie har börjat träna på "Pilbågen"
Där Marie har en stadig "Pilbågsfattning" helt korrekt.
 
 Denna sista kurskväll har vi en ny variant på programmet åxå. "Pilbågen" finns i två varianter, och den första blir originalvarianten till träning.
Ett schema på "Pilbågen original" skulle kunna se ut såhär:
 *Paret kliver mot varandra på takt 1 och killen visar samtidigt höger armbåge, där tjejen fattar "Pilbågsfattning". 
 *Paret lossar v-h fattning, och kliver samtidigt tillbaka på 2-3 takterna.
 *På 4.e takten skjutsar killen iväg tjejen på hennes v-frivarv med armbågen.
 *Killen vänder vänster, och fångar upp tjejen med ex. vänster höger fattning.
 Valfri fortsättning, men en vänster buggsväng sitter inte fel...
 
          
"Pilbågsfattning" och skjuts iväg, för Robert och Kerstin...
 
 Som en liten överkurs fick gänget prova på "Pilbåge med variation" där vi lägger till ytterligare 4 takter med en "Handstöt" emellan. Som sista moment lade vi in alltsammans i vår lilla serie och har ett gott register med v-v fattningar att kombinera vår bugg med. Musik och träning på detta åxå, givetvis....
 
Eva och Peter får fin fart på "Pilbågen"!  
 
 De sista minuterna fick ni sedan kombinera figurer efter eget minne. Vi står för musiken och Ni för ideérna här.
Både Ulla å jag riktar ett stort Tack för en trevlig kursomgång, och hoppas Ni åxå har haft en kul tid!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Å lägger gärna vår slogan på topp: " Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 187

 
Välkommen på KursFinal hos BUGG's!
Vi dansar Traditionell kurskväll med med två kursdelar, Bugg 2 och Bugg 3.4
och avslutar som vanligt med Motionsdans!
 
Sikta åxå in Er på Nästa söndag, 30 nov, och Dans-Café hos BUGG's!
Vi låter dansmusiken spela medan vi tar oss värmande Adventskaffe och kanske lite dans!
Mellan kl. 18-19 repeterar vi, och tar återblickar, från höstens buggkurser.
Därefter fortsätter vårt DansCafé, då vi hoppas Du tar en dans och lite fika med dopp!
 
Entrè endast 40:-             Välkomna !          Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 

Så trevligt det är med Motionsdans!

Motionsdans i medvind!
 
 Tommy och Pernilla tar en dans, som många fler.
 
  En intensiv kurskväll växlar över till mer stillsam dans. Det är så vi vill ha det, två sidor av samma verksamhet. Två sidor som åxå ger en utmärkt bild av vår verksamhets olika möjligheter. Denna sista del av kvällen ger den härliga möjligheten att njuta av musik på sitt alldeles speciellt sätt.
 
          
 
 Robert och Anna
 
 Fast någon vecka har jag funderat lite kring en annan sida av dansandet, och speciellt då vårt buggande. Man träffar som oftast andra dansvänner, och inte sällan kretsar samtalen kring dans. Föga förvånande förstås.
 Samtalet gled in på detta att lära sig många buggturer. Självklart finns det olika behov i detta. Här kom åsikten om att det räcker med en handfull buggturer fram. Att man inte behöver så många för att klara sig långt i buggen. En åsikt, som i handling, naturligtvis gör buggen lättare att klara av. Man når snabbare den nivå i sitt buggande som känns fullt tillräckligt.  
 
          
 
 Anna, Robert, Fredrik och Marie testar Motionsdans.
 
  Självklart har den åsikten ett stort mått av sanning i sig. För de som vill lära sig dans och bugg för att klara av det stundande brölloppet, julfesten med jobbarkompisarna eller det stundande födelsedagsfirandet, finns inte behovet att traggla in dussintalet bugg-figurer. Här finns ingen orsak att studera varför man gör si eller så. Redan vår Bugg 1:a ger en nivå i buggen som räcker väldigt långt. Om då takt och rytm sitter som tänkt! 
 I det fallet kan en repris av nämnda buggkurs ge nyttigt "kött på benen", om man skojsar till det...
 
          
 
          
 Första halvan med både Fox och Bugg är populär.
 
 Nu spelar det förstås in att vi är lite "nördiga" vad gäller bugg, ett faktum som förmodligen speglar av sig i vår verksamhet. När man går vidare i BUGG's kurser, hoppas vi att man vill öka på sitt kunnande i bugg. Få en inblick i varför man gör på ett visst vis, och inte gör på ett annat. Vi provar på vilka buggfigurer som passar tillsammans, och vilka möjligheter en viss handfattning kan ge som fortsättning. Så i vår fortsättning i bugg, går vi lite djupare än vad som behövs för att fixa sin festbugg på ett fullt tillräckligt sätt. På intet sätt i nedsättande termer!
 
 Några fler buggturer att blanda in i kväll
 
 En handfull buggturer räcker väldigt långt! Om sedan kavaljeren har insett vikten av att följa musikens rytm, en lagom stadig förning, kommer vederbörandes danstillfällen ge mycken glädje. Ett faktum man tidigt fick höra som kille. Grabbar som för sin dam takfast, och med lagom styrka i armarna, står högt i kurs hos tjejerna. 
 
          
 
 Veijo bjuder Caroline på lite bugg.
 
 Hos oss har vi kanske dragit buggen ett steg längre än så. Vi har ett ganska stort lager av buggturer, som vi försöker delge under kurskvällarna. I dagsläget ligger vi väldigt nära 50-talet variationer på buggturer.  Förvånansvärt många av våra deltagare har tagit åt sig en stor del av dessa buggturer. Några kan varenda en, och påminner oss dessutom på buggturer vi själva glömt bort. Så visst finns ett behov att snöa in på bugg för många! 
 
          
 
          
 
 Om igen, att kunna så pass många varianter på buggturer, är inte nödvändigt för att dansa bugg! Men för oss, och tydligen några fler, ger fler buggturer ett fantastiskt sätt att variera sin bugg på. Fortfarande kan jag stå och facineras av Er underbara bugg, med så många sköna stilar och variationer. Med träning blir gänget så härligt samdansade, och oavsett buggpar så blir den så trevlig att titta på! Å så kul Ni har det sen...
 
 Mycket folk hela kvällen, och här hänger Marie och Fredrik med på söndagsmotion.
 
 Vi brukar påpeka under kurserna att alla turer, inte passar alla! Ta till Er de varianter Ni gillar, och som känns bra att bugga. Träna vidare på dessa varianter och Ni kommer att få en härlig bugg.
 Om man sedan vill utveckla sig själv, finns ju alltid den möjligheten åxå. Dans har oändliga möjligheter, det är du själv som sätter gränserna. Visst är det fantastiskt med dans...
 
 
          
 Roger och Alva                                       Lena och Robert
 
 Veijo och Lisbeth i variationsrik bugg!
 
 Så diskussionen om buggens utformning kommer säkert att fortsätta. Forma Din bugg som Du vill. Tänk på vikten av takt och rytm, och Du har kommit långt. För med en buggsväng och ett leende, kommer Du långt!
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Det finns det inga variationer på!

Trångt och mysigt på Bugg 3-4:an

Lite figur-funderingar för oss alla.
 
Ett dansgäng som verkligen gillar sin bugg.
 
 Det var ett fulltaligt gäng som dansade bugg under 3-4:an i söndags. Hösten är ju som bekant virustider, och en del frånvaro blir det ibland. Men i söndagskväll verkade nästan hela gänget friska igen, och pigga på bugg. Senkomna dansare fyllde på golvet under uppvärmningen, så det var ett stort gäng vi kunde hälsa välkomna till denna 5:e kurskväll. 
 
           
Första Kramen med Marcus och Maria, och andra kramen med Per och Pernilla
 
 Första uppgift blev att repetera förra gångens "Kramtur" för att räta ut eventuella frågetecken. Vi håller ju fast vid den gamla och lite längre ingången, som innehåller några kul moment. Tjejens vänstervarv efter handbytet bakom killens rygg är en annorlunda del, likaväl som "Anknäbben" ger en liten lustifikation åt figurens ingång. 
 Några trevliga och informativa bilder ser vi här ovan, med första, respektive andra Kramen.
 
          
 
 Veijo och Gunnel på språng i buggen.
 
 En hel del av 3-4:ans sista kvällar har gått åt att träna på vår egna trilogi med buggfigurer. Dessa tre turer har BUGG's signatur till fullo, och har en annorlunda prägel då de startar upp på killens vänstra sida. Nu var det dags för en sista finputs av serien, och vi tog del för del efterhand.  
  Ända fram till kaffepausen tränade vi på turerna här, och som sista moment före kaffet fick uppgiften bli att lägga samman de tre figurerna. Efter pausen skulle det bli upp till bevis om de satt sig i minnet som tänkt.
 
 
 Härligt glad dansbild, med bland andra, Nina och Martin.
 
 Under kaffepausen passade det bra att kolla in gruppbilderna vi tog förra söndagen. Själva tyckte vi att de blev riktigt bra, och hoppas Ni håller med. En beställningslista låg på kassabänken, för de som vill beställa ett eget foto av höstens 3-4:a grupp. Ditt namn och adress på listan och en peng i kassan, så kommer fotot per post.
  
 Tommy och Maria
 
 Nu skulle det bli tävling av! Tja, låter nog mer än vad det är. Vi försöker undvika att lägga in några tävlingsmoment i vår bugg. Vår Bugg skall passa som social dans, med byte av danspartner emellanåt. Så de som lockas av tävling i bugg, har nog mer passande gäng att träna med. 
 Dock kan vi kosta på oss en liten sporre i att göra hela serien, "Borren", "Bommen" och "Vänsterlåset" utan att killen kommer av sig i guidningen. Därför lyder de enkla reglerna i kampen:
 "Om killen tvekar eller kommer av sig i guidningen av figurerna, får tjejen poäng. Killen erhåller poäng om de tre figurerna guidas rätt och helt i följd"!
 Svårighetsgraden höjs givetvis då musikens tempo höjs, och killens betänketid kortas av. Fast nu handlade detta inte om någon pristävling förstås. Ett litet moment för att ge buggandet en extra portion glädje bara... 
 
Pernilla och Lennart 
 
 Britt och Peter i gott dans-sällskap
 
 Vi tog åxå upp en liten figur, som dök upp i våras. En figur som legat så pass i dvala att namnet nästan glömts bort. Vi resonerade kring "Pysen" eller "Pysens bror" men nu tror jag vi kallade den "Snurre Sprätt" istället. Om någon känner sig säkrare på saken får Ni gärna göra ett tillägg. Men några sprättiga moment innehåller den...
 
          
 
 En vild minnesbild av det hela kan låta som följer:
* Med h-h fattning guidar killen tjejen i vänstervarv, och fattar lätt piruettfattning på hennes axel.
* Killen snurrar högervarv och under egen h-arm.
* Sprätter till tjejen ett extra v-frivarv
* Möter och fattar h-h, och guidar tjejen i högervarv
* Sprätter henne i ett höger frivarv, medan killen gör fritt, eget vänstervarv
* möter v-v och stöter henne v-frivarv,
* fångar med midjetag. Baksteg och h-utrullning för tjejen.
Eller finns några fler minnesbilder från i höstas? Tja det där med sista midjetaget föll nog ur minnet söndags, men flimmrade upp när jag funderat ett tag. Själv får jag skylla glömskan på den höga åldern....
 
 Full fart på träningen av nya buggturen.
 
 Som jag nämnde i söndags, märks det när vi presenterar nyare buggturer. Många står och funderar, och skall ventilera nya grepp med danspartnern. Det märker vi av med ett ökat sorl i lokalen. Kul att även Ni "äldre" buggare får tänka till ibland. Fast visst såg det riktigt bra ut när vi tränat ett tag. Nästa söndag ska vi lägga till detta med avslutande Midjetaget åxå...
 
 Roger och Veronica.
 
 Som vanligt blev det full fart på buggandet som avslutning.
 
 En kortare muntlig uppmaning om "Borrar" och "Bommar", "Vänsterlås" och "Kramturer", samt någon version av kvällens nyhet, blev den dansanta uppmaningen till gänget som avslut. Ulla serverade inspirerande musik, och fart på buggen blev det förstås igen... 
 
Vi Tackar för en trevlig kurskväll igen, och siktar in oss på mera Motionsdansbilder inom kort!  
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å sprätter förstås in: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Gärna med en å annan Kram(tur)!

En välfylld kurskväll för Bugg 2.

En kämpa-insatts i söndags.
 
 Största delen av Bugg 2:an är på banan igen.
 
 Vi gav inte Bugg 2:an många byten att värma upp till, innan vi gav den första uppgiften att träna på. Det var dags att få lite mer träning av "Karusell med lås", en figur som till vardagslag ju kallas:
                                                     "Hej-turen".
- Killen rullar som vanligt in tjejen på takt 1 och 2, till traditionell Karusellfattning.
- Se som alltid till att gå ut takt 3 och 4 med bibehållen fattning!
- Med låg höger, och hög vänster, rullar tjejen ut på 4 takter, till Låset.
- Taktmarkera följande 1:a, med killens v-steg på plats, och tjejens korta höger-steg, och ett "Hej".
- Killen bibehåller vänsterfattningen och använder högern bara att guida tjejen bakom sin egen rygg.
- När tjejen tar sitt tredje steg med höger fot, guidar killen henne i ett högervarv.
- En avig fattning som paret rätar upp på vanligt vis.
 Denna visning gav givetvis musikalisk fortsättning för hela gänget, så nu fick det bli fortsatt uppvärmning med praktisk uppgift. 1-2-3-4.....
  
          
Fredrik och Marie har just "Hej'at" och fortsätter på andra bilden. Stiligt!
 
          
 
 Marie och Robert
 
 Redan tidigare har vi ju tränat på båda varianterna av Handbyte. "Handbytet bakom killens rygg" och "Handbytet bakom tjejens rygg", två figurer som är riktiga skolexempel på att bygga miniserie av. Här kommer alla tre sorters av handfattning av sig självt, och nästa alla turer går att lägga in emellan båda turerna. Så nu går det utmärkt att lägga in nyss tränade "Hej-turen" däremellan. Sagt som gjort, detta fick bli nästa uppgift för gänget i Bugg 2:an! 1-2-3-4....
 
          
 
Vi passar på att träna turer som är på gång, här med Stig och Anna  
 
  En av kursdelens klurigaste buggturer hade vi börjat tränat förra söndagen. För "Torpeden" har många fallgropar i sin väg. Men vi försökte undvika de flesta i alla fall.

                                          Beskrivning av Katapult från tidigare inlägg:
 -Om vi delar figuren vid just "axel/axel", så har tjejen först till uppgift att göra 1/2 vänstervarv på takt 1 och sedan promenera fram till axelmötet på resterande 2-3-4. 
 -För killen gäller takt-tramp med vänsterfoten och väntan på takt 1, samt höjd vänsterarm förstås.
 -På takt 2 gäller det att vara lite explosiv för killen, och kliva under "Pärleporten" (Internt BUGG's tips).
 -Takt 3-4 används i att göra sällskap med damens vandring mot mötet med "axel/axel"

 -När vi så möts axel/axel, går killen lite före med sin axel och underlättar följande rullning rygg mot rygg.
 -Killen guidar tjejen i ytterligare ett högervarv, som fortsättning.
 -Han sänker sedan armen som hållits uppe under figuren, eller hur?
Den "Aviga fattningen" som återstår, rätar vi ut på vanligt vis, så här långt...

Fortsatt träning på hela rasket igen..1-2-3-4...

          
 
 När "Torpeden" började att fungera, pillade vi förstås in den i vår nyss tränade miniserie, och kunde väl därefter kalla den hela just "Serie", eftersom den blivit ganska lång nu. I vilket fall som helst tog vi resterande tid till att träna på kompotten. Å visst började det att glimma till lite här och var....1-2-3-4...
 
 Lotta och Fredrik under söndagens bugg.
 
 Så visst kan vi med gott samvete säga att vi kämpade friskt hela gänget! För att lära sig Bugg är inte alltid en dans på rosor, om man säger....
 
 Vi Hälsar hela gänget på återseende till nästa söndags finalkväll! Såvida vi inte ses redan till Motionsdansen förstås!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å spar inte på krutet utan smäller av: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Aktivitetsplan 186.

 
Vi påminner Alla våra Dans-Vänner att, om möjligt, ta tillvara möjligheten till lite extra dans under vår Motionsdans ikväll igen! För klockan 19.30 spelar vi upp till trivsam Motionsdans hos BUGG's!
 
Hälsar BUGG*s / Ulla å Arne

MMS-hälsning...

"MMS-hälsning från Trollhättan där Sannex spelade upp till dans.
/Ote, Inge, Emelie, Lotta och Linda" 
 
 
 
 
 
 
 
 Foto Ote och Inge
 

Motionsdans med plus i kanten.

Ännu en välbesökt motion hos BUGG's.
 
 Härlig dansbild med Carina och Anders
 
 En inte alltför ovanlig trend ser vi i år åxå. Ju längre säsongen pågår ökar deltagarantalet under Motionsdanserna en smula. Om det är höstmörkret som smyger sig på allt tidigare, som lockar oss inomhus, kan vara en anledning. För när skymmningen sänker sig tidigt under molntäcket, där dugg och dis råder, finner man gärna orsak till inomhusaktivitet. Å då är ju dans ett utmärkt alternativ...  
 
          
 
          
 
          
 Lennart under dans med både Maria och Pernilla
 
 En annan anledning kan åxå vara ett dans-arrangemangs stadiga återkomst. Vi pratar ofta om att avdramatisera dans. Desto mer ovan man är att dansa, blir dansen inte bara ett lockande nöje, utan även lite skrämmande och utlämnande. Man förstorar sina egna brister och känner sig osäker i stort. I sämsta fall kan styrka och mod behöva intagas, innan man går på dans. Med oftast motsatt resultat...
 
 Kul att bugga med Bengt-Åke tycker Monika
 
 Dansarrangörer som inte funnit själen i dans, ordnar förstås tillställningar mer sällan. Dansen kan bli ett pittoreskt inslag under övrigt arrangemang. Hyr kanske in band som låter välkända, gärna välkända i flertalet decennier. Kanske dansgala som driver upp inträdet mot halva tusenlappen. Låter man sedan publiken vänta någon halvtimme på dansen, hinner dom kanske besöka baren före åxå. Lägg sedan till en dryg pause i mitten så commersen får fart... 
 Jo, nu drog jag nog onödigt långt på växlarna, men innehållet diskuteras faktiskt bland en del dansare.
 
          
 
          
 Bengt-Åke och Monika                             Roger och Maria    
    
  I glatt minne hos mig själv dyker torsdagsdanserna på hotellet upp. Ett återkommande arrangemang under nittiotalet. Trångt dansgolv, där vi dansade nästan i knät på orkestern, ibland helt bokstavligt åxå. Vad man gillade var just kontinuiteten. Det var dans på  torsdag, helt enkelt. Vilken orkester som spelade var mindre viktigt, vi älskade ju dansen. Då spelar bandets namn mindre roll, ge oss musik så vi kan dansa var parollen...
 
  
Peter och Ann-Louise i stlilig buggbild
 
 Vi i BUGG's är ju ett pytteliten arrangör, med mycket små resurser. Ändå är det en hel del av dessa ovan ingredienser som formar vårt koncept. Stadigt återkommande dans, med allt annat än namnkunnigt band på scenen förvisso. Men förhoppningsvis taktfast och dansvänlig musik, för människor som älskar dans. Människor som inte ska behöva känna oro för att komma, utan bara dansglädje som lockar. Dansare som trängs och trivs i mysig miljö.
Så är vår förhoppning i alla fall. Om vi lyckats med detta kan inte vi svara på, det måste våra deltagare göra. Det som vi ändå kan notera är ett lite stigande deltagarantal under hösten Motionsdanser. Vad nu det kan säga oss... 
 
 Pernilla på språng i buggen med Lennart
 
  Visst glider tankarna iväg då man tittar ut över dansgolvet på söndagskvällarna. Att man blir kroppsligt varm kan man ju "skylla" dansen på, men att själen åxå blir varm beror på Er alla Härliga Dansare hos oss. Dans är ju stor del musik, rytm och rörelse, men även en god portion samvaro med sköna människor. En portion som håller kroppen varm, långt in under arbetsveckan. 
 Vi sätter nu punkt för förra söndagens energikick, och börjar planera nästa söndag med mera musik och dans, trivsel och samvaro...
 
           
 
          
 
          
 Alva lockade med sig både mamma och pappa Roger på bugg.
 
 Javisst ska pappa bugga!
 
 Därför kan vi helt sanningsenligt säga Stort och Varmt Tack för söndagens trevliga Motionsdans uppe på Syltoppen med BUGG's!  Några av mina egna tankar har här fått ord, har Du några egna tankar i ämnet dans, är Du förstås Välkomna med dem som kommentar. 
 Hälsar BUGG's / Arne å Ulla.
 
Å håller förstås fast vid: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

En ljus danskväll i höstligt mörker!

Fulltaligt dans-gäng buggar trilogi. 
 
Lars och Lisbeth i härlig buggbild
 
 Hösttid är resetid, då man söker ljus och värme. Några av våra deltagare har varit på resande fot, och därför missar man ibland någon kursdel. Så visst dyker någon extra repetition upp ibland. Tja, nu är vi inte så fastlåsta att vi håller någon spikrak kurs, utan vi vi gör tvära girar och tar något rundningsmärke i repris ibland. För visst är det väl så att hela våran kursdel blir lite av en repetition för de flesta, då Ni glädjande nog valt att dansa med oss sedan flera år. Ett gott betyg för vår verksamhet, tolkar vi...  
 
 Karlsten ser ut att lägga en "ögla", Monika väntar spänt på fortsättning.
 
 Förra gången hade vi tagit "Avig fattning med piruett" i sedvanlig repris. Buggturen är lång och trixig, och vi hade några återvändare på kurskvällen. Därför blev det en lite uppsnabbad återblick igen. Ingången, killens singelvarv ända till tjejens tredje varv är klart, brukar flyta på ganska bra.
 Sedan gäller det att hitta "rygg mot rygg" med vänster/vänster-taget. Ett lite obekvämt moment i början.
 Efter tjejens andra högervarv har vi en ännu lite avigare fattning, och nu byter vi till höger/höger...
 Och kommer ihåg, killar, att fånga tjejens vänsteraxel..
 Åh, "Piruette"!...
Javisst blir det en riktigt balett av det hela...
 
          
 
          
 Marcus och Linda                                    Monika och Peter
 
 Både "Borren" och "Bommen" hade vi nu provat på, men den senare skulle ha sin sedvanliga repris från förra söndagen. Sedan kombinerada vi ihop båda två, och såg till att ingen halkade efter. Vi planerade ju att koppla samman med den tredje varianten senare under kursdelen, så alla skulle med, som man säger.
 
 Fartig bugg med Åke och Elin
 
 Så mycket mer hann vi inte före pausen. Ett växande kaffesug, och den sociala biten, skulle tillgodoses. Gänget trivs tillsammans och det är trivsamt snack kring borden. Själva förberedde vi för att ta säsongens sista gruppfoto, på Er i Bugg 3-4:an. Kommande söndag räknar vi med att ta med provfoto igen, om det är så att någon önskar ett eget foto-minne från kursen.
 Passa även på att ta en till i vårt foto-album under pauserna! En lila-ryggad pärm vi brukar plocka med oss, där gruppfoton ända från hösten 2005 finns att titta på! En kittlande historik över så gott som 10-års kursande med BUGG's. Å faktiskt känner vi igen en och annan buggare från denna pionjärtid!
 
          
 
          
 
          
 
  Men när kaffet var urdrucket och gruppen förevigad, tog vi ett nappatag med vår buggserie igen. Den avslutande "Vänsterlåset" stod på tur. 
*Ett lås på vänster sida om killen igen, fast denna gång guidar killen med låg höger, och hög vänster...
*Återgång, och även här med kort vänster, innan öglan läggs...
*Tjejen bakom ryggen, och ett högervarv till...
*Här gäller att killen kommer ihåg "Lastväxlartaget" igen..
*"Torpedingång" och baksteg för tjejen...
*Framsteg och guidat högervarv för tjejen.
Om jag nu inte snurrat bort mitt eget minne, så kan kanske raderna friska upp figuren i Ert minne...
 
Lennart bjuder Maria på en tjusig "Bom"
 
 Som vanligt skojsar vi till det en smula, och tänder tävlings-sinnet på Er. Tre figurer som blir en ganska lång serie att komma ihåg. Speciellt för killarna att guida sin dam i. Nu gäller den enkla regeln att om killen guidar fel, eller med tvekan, så vinner tjejen poäng. För killen sin dam genom hela trilogin, utan fel eller tvekan, vinner killen poängen. Enväldiga domare blir Ni själva, och låt rättvisan ha sin gång....
Ja tänk vad man kan tramsa till det....
 
 Bugg-action med Anna och Martin,
men frågan är vem som vann?
 
          
 
          
 
          
 Stilig studie i "Kramtur" med Åke och Pernilla.
 
 "Kramturen" är en av de där traditionella buggturerna, som helt oförtjänt glöms bort en smula. Den är lite speciell, och har några unika moment. Sedan har ju vi behållit den gamla ingången, med vänstervarvet efter handbytet, "Anknäbben" och följande högervarv för tjejen. Något vi understundom ser rationaliseras bort. Lite synd tycker vi, då mycket av buggturens charm sitter i de leenden som ingången ger.
 Annars illustrerar vänstra bilden ovan, "Första Kramen" perfekt. Den högra bilden ger en mycket bra beskrivning av den "Andra Kramen", som är ännu trevligare än den första. Utgången med killens sänkta vänsterhand, får Ni framkalla ur minnet!
 Vi Tackar föresten Pernilla och Åke för ovärdelig hjälp med buggturs-beskrivningen! Tackar!
 
 "Första Kramen" med Lars och Nina
 
  Jo, å så buggade vi väl på, kan man säga. Deltagarna såg ut att trivas i alla fall. Kämpaglöden var det inget fel på. En å annan svettpärla glimmade till i blixtskenet, å det är ju ett gott tecken på motion av bästa sort. Därav drar vi slutsatsen att kvällen kan anses lyckad, så här långt. Nu stundar Motionsdansen, å det ber vi att få återkomma med inom kort...
 
 Full fart på variationsrik bugg, som synes. Monika och Peter i förgrunden.
 
  Från ett disigt och regnigt Sjöhaget, sänder vi de Varmaste Hälsningar till Er alla! BUGG's / Ulla å Arne
 
 Å helt övertygade, tillägger vi sanningsenligt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg 2 har kväll med lyft.

Söndag med med bugg 2:ans gäng
 
Stig och Linda får fart på söndagsbuggen
 
 Tja, nu var det inte så att vi tränade några lyft i buggen precis, även om momentet finns, det åxå. I "unga" år satte faktiskt Ulla sin fot i taket på Syltoppen någon gång. (En ren fot, måste vi förstås tillägga) Jovisst innehåller buggen lite akrobatik om man så vill.
 Nej, med lyft menar jag att gruppen steg upp ett steg i söndags. Vi ägnade en hel del tid åt ren dansträning, och Ulla snabbade upp musiken några takter. Förstås förmade vi om tajtar bugg, vilket krävs om musiken snabbas på. Långa steg tar tid, och tid blir det ont om då. Likaså är det viktigt att vara, fotmässigt, på bettet som vi säger. Vikten på främre delen av foten, så det blir snabbare fotrörelser.
 I vilket fall som helst blev det en hel del bättre buggande under kurskvällen. 
 
          
Kerstin och Fredrik tränar på sin bugg.
 
 Marie och Robert
 
 Förra söndagen började vi att träna på "Karusell med lås", figuren vi oftare kallar "Hej-turen" Denna här buggturen är ju ännu en variant på "Karusellen", en figur det finns ett flertal variationer på. Vår version av denna innehåller sitt lite lustiga utrop, något som ger överaskande miner på oinvigda damer.
 Vi tränade singelvarianten under några byten, och lade sedan till både "Handbyte bak killes rygg" och "Handbyte bak tjejens rygg", och fick därmed ihop en trevlig liten miniserie att träna på. Mera musik och träning förstås...
 
          
 Siv och Rolf                                         Bengt och Linda
 
Lena och Robert får in ett passande "Hej".
 
 Eva och Bengt
 
 Under vår sista punkt på söndagskvällarna, kör vi ju en timme med Motionsdans. En timmes dans som är ämnad för motion, som titeln säger. Men som även är ett alldeles utmärkt tillfälle till att träna på sin bugg lite extra. För som vi säger, dansträning är en viktig del i att förbättra sin bugg!
 Tillfället passar förstås inte alla, i så fall är rådet att ta en svängom under veckan på köksgolvet. All träning är bra träning.... 
 
          
 Markus och Kerstin tränar åxå på "Hej-turen".
 
 Fredrik skjutsar iväg Marie efter "Hejet". Snyggt!
 
 Som sista punkt under kvällen tog vi och testade på "Torpeden". En buggtur som har en hel del trixiga moment, och som vi tränar vidare på näste söndag.
 De sista minuterna tog vi i alla fall och lät gänget bugga ur eget minne, bland de buggturer vi hittills lärt oss. Och faktiskt, det har blivit en hel del vid det här laget... 
  
          
 
          
 
 Ulla har kollat gruppfotot vi tog under pausen, och som verkade riktigt bra. Vi tar förstås med oss ett provfoto nästa söndag för Er som vill beställa ett eget, som minne från höstens andra kursomgång.  
 Till dess önskar vi förstås en trevlig fortsättning på veckan, och säger på återseende!
 
BUGG's / Ulla å Arne
 
Lägger förstås till: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 185


Cancerfonden i focus!

Del av Gänget som fixade gåvan!
 
Stor del av höstens Dansgäng hos BUGG's!
 
 Vi vill förmedla ett Stort Tack till vårt härliga Dansgäng, som hjälpt oss att samla in en gåva till Cancerfonden under oktober månad, till speciell förmån för forskning om bröstcancer. Vi själva hade satt ett önskat mål på 1000:- men slutsumman hamnade på 3200:-! Tack till detta härliga Dansgäng! 
 
En Hälsning från hela gänget hos BUGG's!

Motionsdans, en stående punkt hos BUGG's!

En mysig dans hos BUGG's 
 
 En foxtrot med Lennart och Lisbeth
 
 Söndag och dags för Motionsdans hos BUGG's igen. Kanske veckans bästa stund. I vilket fall som helst väntar i alla fall jag på detta fina tillfälle för dans, tror att några till håller med mig.
 
          
Robert tar tillfälle att träna mer på dans, här med Lena.
 
 Extra kul är det när kursdeltagare från första kursdelen kommer och dansar lite mer. Ni vet väl att Motions-dansen ingår i Er kursavgift! För en stor anledning till Motionsdansens vara, är ju för att få tillfälle att träna på kvällens nya figurer. För att få dansen att fungera, krävs träning, finns ingen genväg här. Några har dansen i blodet med en gång, och några får träna lite mer för att få sin dans att fungera. Men utan träning, ingen bra dans. Så ta en titt upp till oss igen kring halv åtta-snåret, å ta ett par danser till.
 
          
 
 Sedan är Motionsdansen ett ypperligt tillfälle att lysna på skön dansmusik. För vi lägger en hel del möda på att få till en bra låtlista till Motionsdansen varje söndag. En hel del gamla godingar dyker förstås upp under dansen, men åxå en hel del färska låtar. Vi köper in det mesta som ges ut i dansgenren, och från detta bibliotek väljer vi ut de låtar vi tycker är bäst att dansa till. Så dansar Du med under BUGG's Motionsdans, får Du lyssna till bra och modern dansmusik, utöver dansen....
 
          
Lennart och Inga-Lill                                  Tommy och Victoria
 
Några nya plattor damp ner i brevlådan onsdags. Äntligen om Holidays senaste CD, som vi väntat på någon vecka nu. Lite strul med leveransen hade vi hört, men nu ligger den på köksbordet och väntar. Spännande! Samtidigt kom åxå Drifters nya platta, även Jannez har släppt en ny. Jannez har varit ett fräscht buggband med sköna låtar. Larz-Kristerz kommer åxå med en ny CD, och stilar på omslaget med nostalgisk dress.
 Så en hel del låtar att lyssna igenom, takta och förhoppningsvis kunna presentera till söndagens Motionsdans för Er. Så bara det är en god orsak att besöka oss på söndag kl. 19.30! Välkomna!
 
 Karlsten med en något yngre Dansare.
 
 Sedan vet Ni väl att det går utmärkt att bjuda med någon Dansvän till BUGG's Motionsdans. Som vi sagt ingår Motionsdansen för Er som betalt någon kursavgift. Men om någon kommer upp till oss bara för att Motionsdansa, tar vi en liten avgift på 40:- för enbart Motionsdans. Några brukar komma varje söndag och ta en svängom med oss, men fler är naturligtvis Välkomna!
 
 Peter och Ann-Louise
 
 Allting har ett slut, även trevliga danser. Vi sällar oss till Peter och Ann-Louise och vinkar adjö för denna kväll. Lyckligtvis är det bara en vecka tills vi träffs igen, på mera Motionsdans hos BUGG's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Kurs eller Motion, kvittar. För: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg 3-4:ans deltagare fick slita hårt.

Hårda bud i söndags.
 
 Lisbeth och Åke under 3-4:ans inledning.
 
 Som vanligt ligger ett digert program på gång för våra fortsättningskursare. Ibland funderar vi, lite ångerfullt, om vi frestar gänget för hårt under kurskvällarna. Fast nu är det ju så att flertalet av deltagarna har buggat med oss ett antal år med oss vid det här laget. Detta gör att buggturerna i sig, förmodligen sitter ganska bra i minnet, och nöjet ligger mycket på det sociala planet, så att säga. Buggkvällarna blir till stor del ett trivsamt umgänge med goda vänner. Även om det inte skadar att friska upp buggturerna emellanåt.
 
          

          
 
 Christina och Per är två av våra vana buggare
 
 Kan väl så vara att vår nyare deltagare får sig en stor portion nyheter under kurskvällarna, fast då skall vi betänka att de har de bästa av praktiskt kunnande, som danspartner's på golvet åxå. Våra mer vana buggare ger en stadig hand, när den egna känns lite osäker för våra nya buggare. Därför kan vi med en god portion trygghet, servera ett välfyllt program under söndagskvällarna.
 
          
 
 Martin och Elin i söndags.
 
 Vi har botaniserat bland "Tjejdyk" under ett par kurskvällar, och tog förra söndagen upp "Lotusdyket", som är en av varianterna på "Tjejdyket". Därför startade vi upp med en kort repetition av varianten, och blandade sedan in då båda andra varianterna av figuren.
 Ulla brukar förmana mig om att Tjejdyket och dess variationer, snabbt ger mättnad. Så här försökte vi att inte bli allt för långrandiga, utan efter lite dykerier, gick vi vidare i kursandet....
 
Karlsten markerar stiligt ett "Dubbelt Tjejdyk" och Marie-Louise noterar..
 
och fortsätter villigt med fortsättningen...
 
Lisbeth är på väg att dyka upp från Stefans dyk.
 
Per varierar "Tjejdyk" med "Tjejkryp" för Monika.
 
 Förra söndagen hade "Avig fattning med piruett" fått en lite skralt med träningstid. Figuren hör till de lite längre varianterna, och tarvar sin träning. Vi gick igenom ytterligare en gång, och noterade momenten. även här finns en liten muntlig ramsa som hjälp för minnet...
 "Som om ett handbyte"
 "Bjud vänster, byt och visa tydligt"
 "Killen går, tjejen går, å tjejen går igen"
 "2+2, och Huggormen emellan"
 Tja, om nu detta kan bistå eventuell träning på köksgolvet, vet i sjutton, men någon vink kan det kanske ge...
 
          
              Lennart markerar till Inga-Lill             Stefan inför "Piruetten" med Victoria   
 
Per och Veronika till vänster, tränar åxå "Avig fattning med piruette"
 
 Maria och Bengt-Åke samt Linda och Martin
 
          
 
 Nu har jag ju en speciell vurm för detta med kombinationer. En kombination som jag gillar att ta till, är att lägga samman nyss tränade "Avig fattning" och därefter "Erotikhandtaget". Naturligtvis fick Ni alla lida för detta, och uppmanades att testa på att lägga samman dem båda. Om nu uppgiften gick i lås, tror jag att Ni fick till en serie med härliga krumbukter, eller hur?
(Å om man sedan slutar med en "InåUt" så får man en trevlig knorr på det hela...)
 
 Andreas och Jennie
 
 Elin och Lars samt Stefan och Lisbeth
 
 Förra söndagen hade vi presenterat den första varianten av en ganska ny trilogi hos oss. Tre figurer som till stor del går på killens vänstra sida. Första varianten, som vi kallar "Borren" tränade vi på förra söndagen. Ett lite speciellt "borrande" ger både namn och karaktär åt figuren.
 
Lars passar på att "borra" Marie-Louise.
 
 Därför var det dags att studera den andra buggturen i serien, som går under namnet "Bommen". Starten gillar jag själv, när man lägger höger hand över eget huvud på 2 takter och vänster där efter på två takter till, Tjejen följer med runt killen med bibehållen dubbelfattning.
 Falsk karusell...
 Bommen därpå, och frivarv...
 Vänster-höger och Torpedingång...
 Baksteg, framsteg och tjejens höger frivarv...
 Ta gärna ett vänster/högertag därefter, då vi ämnar att fortsätta med trilogin nästa söndag...
 
Martin "Bommar" Carina
 
Även Stefan gör en stilig "Bom" med Gunnel
 
 Förstås var vi tvungna att lägga samman de båda inledande varianterna, och visst blev det riktigt bra! Sista minuterna på kurstiden, så nu var det läge att träna på de båda...
 
 Martin och Carina
 
 Veijo ger bra skjuts i frivarvet för Veronica.
 
 När jag nu avslutar ett idogt tangent-tryckande, kan de flesta nog inse att kurs hos BUGG's inte är latmangöra direkt. Men så har vi ett duktigt gäng på fortsättningskursen åxå.
 Ulla å jag Tackar för ännu en trevlig kurskväll, och plockar fram några foton från Motionsdansen till nästa blogginlägg. Full fart med BUGG's, skulle man kunna säga... 
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Ett idogt arbete med buggen ger resultat, eller som vi formulerar det:"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg 2:an buggar vidare.

 
 Marie och Markus dansar söndags-bugg
 
 Lite uppvärmning efter eget schema, blev som vanligt inledningen för våra Bugg 2:or. Vi hoppas våran gamla Ramsa sitter minnet som lite hjälp att starta upp Eran bugg med. Bra att ha några figurer att dra igång buggen med som inledning. Men gärna tvåhandsfattning och lite takttramp innan vi släpper loss... 
 
          
 
 
 Fredrik och Erika
 
 Lite repetition passar bra som fortsättning här. De båda inledande kurskvällarna har vi ju studerat "Handbyte" i två varianter. Det första handbytet skedde ju bakom killens rygg, som finns schemalagt tidigare i bloggen.
 Några påminnelser tog vi förstås upp, för att göra figuren mer rätt, enligt vårt sätt att dansa bugg. Vi poängterade vikten av att killen skulle flytta sig, för att göra tjejens väg lite kortare runt honom. Och så förstås vikten av att positionera sig rätt, och vända tjejens rygg i dansriktningen innan vi startar upp figuren.
 
          
 
Ann-Charlotte och Robert under söndagens buggkurs 
 
 Även handbytet bakom tjejens rygg tog vi repetition på. Här finns det åxå några moment att titta lite extra på. Först och främst gäller det att positionera sig rätt, om vi är rädda om våra damer. Däför vänder killen ryggen i dansriktningen som första moment. Markeringen på tjejens axel är viktig nu i början av buggandet, efterhand kommer tjejerna att nöja sig med den lilla vridningen av deras högerhand som inleder figuren, som markering av densamma.
 Se till att tjejen passerar killen i dansriktningen, efter handbytet, och att inte killen höjer sin h-hand förrän hon roterat sitt första högervarv. Fungerar allt som tänkt har vi nu återfått en höger-höger fattning.
 
 
 
Visst har vi kul på våra möten! 
 
 
Markus och Eva 
 
 
 En liten återblick av "Karusellen" fick inleda nästa buggtur. Även här noterar vi, bl.a, att killen ska hålla kvar sin dam i karusell-fattningen, ända till 4:e takten ut. Utrullningen som följer kan vi följa upp med både "Omtag" eller "Vänster frivarv" för tjejen...
 
          
Lotta och Markus med "Handbyte bak tjejs rygg"  
 
 Nu presenterade vi ett alternativ utgång, på denna användbara buggtur. Från fjärde taktens fattning, den vi kallar "Karusellfattningen" , inleder vi den nya fortsättningen.
 Utrullningen sker med den fattningen kvar, och killens högerhand lågt, och hans vänsterhand i högt läge. Tjejen roterar i högervarv ända tills hon kommer i så kallat "Lås", helst på fjärde takten därpå.
 För på följande 1:a fångar vi varandras blick och säger "Hej". 
 Killen håller kvar sin vänsterhand under tjejens passage bakom hans rygg, medan högerhanden bara ger tjejen skjuts i rätt riktning, innan den släpps.
 Tjejen kliver på bakom killens rygg, vänster fot på andra takten, och högerfot på tredje. 
 Nu är hon redo för sitt avslutande högervarv, som killen givetvis guidar.
 En s.k. avig fattning uppstår, men den rätar vi upp som vanligt...
 
Bengt och Lotta 
 
          
 
          
 Anna och Fredrik                                      Eva och Robert
 
 Som vanligt rinner tiden iväg för oss, och den avslutande fria delen får ta sin början. Här är det tillfälle att prova på sitt minne, och blanda buggturer efter egen smak, för grabbarna. 
 Vi siktar på fortsättning, med bland annat repetition av denna figuren, nästa söndag igen. En bra vecka, trots höstrusk, önskar vi Er alla Bugg 2:or!
 
 Hälsar BUGG's/ Ulla å Arne

Halloween-Dans

Vilken trevlig Dansafton det blev!
 
 Tommy och Marie-Louise tar en dans under kvällen.
 
 Vi funderade vad vi skulle kalla lördagens Dansafton. Som jag skrev på "Gula Lappen" i söndags, så är det ju "Halloween" den 31:e oktober. Å eftersom det var lördag, mellan den 31:e oktober och 6:e november, så är det rent almanacksmässigt "Alla Helgons Dag" istället. Röd dag och helgdag, vilket jag påmindes om på morgonen när jag skulle hämta tidningen.
 Strunt samma, visst låter det festligare med HalloweenDans! Korrekt eller ej, måhända i flera aspekter, så fick det bli en Dans med undertiteln Halloween. Å en riktigt trevlig sådan, blev det åxå!  
 
          
 
          
 
          
 
 Lilla Signe tog det säkra, före det osäkra.
 
Marcus bjuder Syrran Malin på en bugg.
 
 Vi hoppas Ni gillade kvällens fox-låtar.
 
 Det musikaliska upplägget för kvällen, var en kompott av nyare låtar under första halvan av kvällen. När vi sitter hemma och plockar musik till de vanliga Motionsdans-kvällarna, är det ett lite annat låtval. Då och då stöter vi på danslåtar som vi båda tycker passar bättre till just Dansafton. Svårt att sätta ord på fenomenet, men denna kvällen blev det ett urval från denna kategori. En rad låtar från, typ Radio Rix, och liknande, men som våra dansband har satt ett dansant prägel på. Tycker vi. Låtar som ger en lite annorlunda prägel å dansen, men vi hoppas förstås Ni gillade upplägget!
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Strax efter kl. 22 gjorde vi ett break, som man säger. Kaffet var klart och bullarna så där lagom ljumna. Det blev förstås kö till fika-luckan i en hast, och där bjöd tjejerna på kaffe med dopp, och ett litet BUGG's-hjärta därtill. 
 Skönt med lite vila för ben å fötter, för visst känns det på efter intensivt dansande!
 
 
 När kaffet lämnat strupen och bullen lagt sig tillrätta, var det dags för musik igen. Att vi gillar lite rockiga tongångar har vi nämnt tidigare, så nu fick resterande dans gå i den stilen. Många dansband har gjort riktigt bra covers, på den låtskatt som har sina rötter i 50-60-och 70-talet. Tycker vi.
 Och på dans-intensiteten var det fler som hade liknande tycke. Så kul att titta på Er fina dans, och att så många nynnar med i de välkända textraderna. Å full fart på dansen, det var det minsta man kunde säga...  
 
          
 
          
 
          
 
          
 
  De allra flesta hängde med till klockan klämtade midnatt, och skjortor och T-shirts hade betydligt ökat fuktkoncentration. Men visst ska det vara så efter några avslutande rock-låtar, när BUGG's har Dansafton!
 
 Vi Tackar alla Glada Dansare för en genomtrevlig Danskväll! Hem till dusch och säng, å lite vila på det. För det är ju inte många timmar tills vi ses igen!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Aktivitetsplan 184

 
Varmt Välkomna på  kurs och Motion hos BUGG's igen! 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Lördag 1 November Dansafton!

 
 
 Välkommen till Syltoppen ikväll, lördagen 1 November på Dansafton!
Trivseltimme med knyte kl. 19.00 för de som vill.
Dansen börjar kl. 20.00 och pågår till ca. midnatt.
En kortare pause runt 22-snåret, då vi bjuder på kaffe.
Väl mött! 
BUGG's Ulla och Arne

MMS-hälsning från Ote och Inge..

"Sex dansnördar besökte Trollhättan för att dansa till Streaplers.
Mycket trevlig kväll. Ca 1000 personer.
Hälsn. Ote, Inge, Jennie, Linda, Vanja och Lars-Rune"
 
 
 
 
 
Foto. Ote och Inge

RSS 2.0