MMS-hälsning..

 "Hälsning från dansbandsveckan på Viking Cinderella!
Mvh Victoria & Tommy"
 
 
 
 

Motionsdansen är i full gång!

Välkommen på Motionsdans hos BUGG's!
 
        
 Roger i fox med Lisbeth och Lena 
 
        
 Peter och Elin                                     Martin och Anna
 
Carina och Roger under söndagens dans 
 
 Det känns bra att Motionsdansen är på gång igen, och det kan vi gott säga då vårens andra dans gick av stapeln i söndags. Vår sista timme med dans ger ett skönt avslut på kvällen, och ger pulsen en chans. Att sedan Motionsdansen är ett utmärkt tillfälle att träna lite extra, passade bra eftersom vi presenterat en ny figur i buggen denna söndag. För visst var det bra att ge "Baklåset" lite extra träning!
 
          
 
          
 
 Killens vändning i "Baklåset"? 
I vilket fall är det Lotta och Roger som buggar på.
 
 Nya figuren "Baklåset" fick sällskap med grundvarianterna av "Katapulten", och passades där in i "Polisturen". Nästa söndag skall vi testa på att kombinera med några andra varianter av just "Katapulten". Kul att kunna ge fler inramningar av våra kombinationer.
 
 Lena och Veijo
 
 Tommy bjuder Carina på några buggsvängar
 
 En hel del av våra kursare passade på att stanna kvar, samt några ytterligare dansare dök åxå upp. Vi hoppas att fler skall ta tillfället i akt till en söndagsdans, när andan faller på. Här betalar man ju per gång, och man binder inte upp sig på något vis, utan dansar med oss när det passar. Därför tipsar vi verkligen att besöka BUGG's på söndagskvällarna för en svängom mellan 19.30 och 20.30!
 
          
 
 Lotta och Veijo
 
 Vi gillar skarpt när vi får lite mer långväga dansgäster! Ett gott gäng från Årjäng besöker oss regelbundet på både Kurs och Motion. Ja till och med Dansäster från Töcksfors, gästar oss på söndagarna. Vi kan bara buga, och tackar verkligen för visat intresse! NI är så Välkomna ska Ni veta!
 
           
 
          
 
 Själva valde vi att ställa kosan mot Årjäng på tisdagskvällen, för att dansa med gänget som träffs i Liane Bygdegård. Här träffs nära tjugotalet buggare på tisdagskvällarna och idkar sin hobby, nämligen bugg. För oss känns det extra skönt att kunna åka på dans utan att släpa utrustning och förbereda dansandet. Att man sedan möts av ett härligt glatt dansgäng, gör inte resan mindre angenäm! Tack till Er i Årjängs Bugg-gäng!
 
Säkert "Fall" för Carina med Veijo
 
 I övrigt hoppas vi att Ni gillar bilderna, och siktar in Er på mera Kurs och Motion på söndag hos BUGG's igen!
Kom ihåg att tipsa Era nära och kära till ett besök under vårt inledande DansCafé, för att se vad vi håller på med på våra möten! Ett besök med fika och trevlig musik, hoppas vi kan locka!
 
Till dess önskar vi Er en fortsatt trevlig vecka!            Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och påstår med övertygelse att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Vårens andra kurskväll hos BUGG's!

Riktigt härlig fart på söndagens kursdel!
 
 Pernilla med dotter, lät sig smaka av söndagens Café.
 
 En stund efter klockan 17 började gäster att droppa in till vår Café-del i söndags. Några passade på att ta del av Ullas sortiment, vilket vi gillar skarpt. Tack till Er!
 Under denna första timme råder ett litet lugn, trots musikalisk repertoar förstås. Dansgolvet besätts av tidiga dansare, och själva får vi tid att växla några ord med våra Gäster. Vid behov tar vi ett snack om dans förstås, och försöker ge både ord och dansträning som vägledning. Denna tidiga danstimme gillar vi, och hoppas Ni tycker detsamma.
 
 Veronica och Martin, liksom resten, av gänget värmer upp.
 
 Ulla bjöd på några fartiga låtar som uppvärmning, och vi lät gänget få några parbyten. En viktig del i buggen att byta danspartner, då alla har sin egen stil i dansen, vilket ger en viktig del av träningen. Sedan tjatar jag oupphörligt om att det är viktigt att byta in de som väntat på sin tur, då det sällan är helt jämna par. Men Ni är duktiga på det åxå, skall tilläggas!
 
          
 
          
 
 En av förra gångens tränade buggturer var ju "Låskolven". En figur som dykt upp under senare år, och passar bra att köra i repris. Några handgrepp som skall sitta rätt, och utan tvekan. I förra veckans blogg lade vi till ett litet steg-schema av figuren, för Er som tränar hemma. I vilket fall, tog vi några byten som träning...
 
 Stefan och Pernilla med fin fart i buggandet.
 
 Det är inte alls ovanligt att "Katapulten" dyker upp under våra repetitioner. En orsak är att jag gillar den skarpt själv, samt att den har ett stort antal variationer som är jättebra att kombinera på flera sätt.
 Grundvarianten med höger-höger fattning, och killens lite offensiva insteg i tjejens högerarm, gemensamma baksteg och vänster-vänster fattning. Killens "av-fyrning" av tjejens frivarv på fjärde takten, och återfångande med höger-höger fattning, ger grundvarianten sitt avslut. Detta fick inleda söndagen kursdel.
 
          
 
 Den andra varianten är förstås "Katapult med stöt" som ger tjejen sitt extra varv, innan vi åter tar vänster-vänster-fattningen. Samma "av-fyrning" som i grundvarianten följer därpå. Kom bara ihåg killar, att inte bjuda vänsterhanden förrän tjejens extravarv är klart!
 En episod som ofta återkommer i mitt minne, är buggandet under de första åren. På den tiden reste "Yngves Danskurser" runt och lärde ut bugg. I den skolan var det tydligen en vana att tjejen gjorde sitt "extra-varv" utan vårt sätt att markera varvet. När man då råkade ut för fenomenet, kunde man lite självsäkert säga:
-Jaha du dansar på Yngves du!
 Varvid tjejen förstås svarade:
-Ja, hur vet du det?
Tja, man kan väl sortera in snacket under ungdoms-synderna måhända... 
 
Åke och Marie
 
 Som tredje moment i varianter på "Katapulten" studerade vi "Polisturen". Här håller som bekant killen kvar tjejen bakom sin rygg, båda händerna hållandes tjejen nästan framme på hans vänstra sida. Åtminstone fyra takter, brukar vi rekomender att fattningen pågår. 
 En orsak att vi tog med figuren är att vi skulle presentera ett nytt sätt att avsluta densamma. Nämnligen med den nya "Baklåset". Ett namn som poppade upp under kurskvällen för övrigt! Vi tackar för den goda idén! Vem det var minns vi inte, hjälp oss gärna med en kommentar!
  
          
 Anna buggar loss med grabbarna
 
 Det är alltid kul att presentera något nytt för Er! Största delen av gänget är så duktiga i vår repertoar, och kan figurerna lika bra som oss. (eller bättre!) När det så dyker upp något nytt, blir alla lite tveksamma och sorlet stiger. Ett gott tecken på att Ni alla funderar. Vi fortsätter med träning av nyheten nästa söndag!
 
 
 Ett lite stillsammare tempo efter pausen.
 
 
Åke och Victoria samt Elin och Martin
 
 Vi hade utlovat lite Foxtrot under vårens kursdel, och det hoppas vi att Ni ska gilla. För kommer man ut på dans, så är ju faktiskt hälften av spelad musik är avpassad för just Foxtrot. Därför tycker vi att det är viktigt att kunna föra sig i denna dansform åxå.
 Vi vill åxå tillägga att vi tänker att lära ut traditionell foxtrot, en stil vi tycker passar bäst som sällskapsdans.
Därför började vi att prova på grundstegen i dansen, och Ulla bjöd på passande tongångarv till detta. vi fortsätter under våren att lägga till fler moment i fox'en. Hoppas sedan att Ni kan få glädje av detta när sommarens alla danser startar upp!
 
 
 Fox träning i söndags
 
 
 Peter och Blanca
 
Joakim och Camilla
 
 
 Fredrik och Marie-Louise
 
 Med ett fåtal minuter kvar av kurstiden, letade Ulla upp några låtar med skönt bugg-sug. Som vanligt rinner tiden allt för snabbt förbi under kursdelen, och man önskar att kunna stanna klockan emellanåt. men ett skönt tempo i buggen blev det under de sista minuterna, och vi tror säker ni håller med i att det är så här som bugg ska vara...
 
 
 Peter och Ann-Louise bjuder på skön avslutningssbild från i söndags.
 
Vi Tackar för visat intresse, och hoppas på återseende nästa söndag igen, med mera kaffe och dans!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å finner slutorden lika passande som tidigare: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 190

 
Varmt Välkomna säger vi till alla som vill ta sig en svängom med BUGG's på Syltoppen!
 
Hälsar BUGG's Ulla å Arne

Dags för Dans igen!

 Mysigt med söndagsdans!
 
 Trevligt att söndagsdanserna har startat upp igen, tycker vi! Kul att träffa Dansvännerna igen efter helg-uppehållet, och höra efter läget hos Er. Å framför allt få dansa igen. För även om man planerar att resa iväg på något evenemang under ledigheten, så rinner tiden så snabbt genom fingrarna, och man konstaterar att av dansplanerna blev det noll igen. Att man sedan blivit ganska ringrostig, står utan allt tvivel...
 
          
Victoria och Tommy                                 Martin och Anna 
 
          
Lisbeth och Lennart                                  Gunnel och Bo
 
 Veijo och Jytte 
 
 För den som ville, fanns möjlighet till mycket dans i söndags hos BUGG's. Flera av Er utnyttjade kvällen maximalt åxå. Inledning med DansCafé och lite mer stillsam dans kändes som en lagom uppvärmning för både minne och kropp. Kursdelen med lite repetition av buggen, vars innehåll kommer att växa, allt eftersom vi tränat grunden klart. En uppfriskning av minnet här, är alltid nyttigt.
 Som avslut på söndagarna dansar vi förstås Motionsdans hos BUGG's. Lite höjning av pulsen får vi hoppas på, å visst kändes fötterna lite ovant ömma när man klivit ur skorna där hemma...
 
          
Lisbeth och Roger                                     Lena och Peter 
 
          
Peter och Ann-Louise                                  Linda och Veijo        
 
  Några nya ansikten och flera kända sedan tidigare, under BUGG's premiärkväll. Vi får hoppas att Ni trivdes och att vi ses igen på söndag med mera Kurs och Motion. Å lite kaffe med dopp som inledning, förstås!
 
                                                Varmt Välkomna åter, Hälsar BUGG's / Ullla å Arne
 
"Ska det va bugg, ska det va BUGG's!" Även under 2015!

Så är vårens Danskurs på gång hos BUGG's!

Välkommen till vårt DansCafé!
 
 Ulla står redo för hågade gäster
 
  "Bättre lyss till den sträng som brast, än aldrig spänna en båge". Ett lite förvanskat citat från Verner von Heidenstams dikt "Åkallan och löften". (Enligt vikipedia, förstås..)
 Nja, nu behövde vi väl inte lyssna till någon brusten sträng ändå. Fast visst känns det lite pirrigt när man startar upp någon oprövad aktivitet, och man undrar om det ska fungera. Ett "DansCafé" är något vi inte har stött på tidigare, men för den skull måste man kunna prova på det ändå. 
 
 Tjejerna vid bordet såg ut att trivas i alla fall
 
 Några vågade sig fram till Ulla och handlade kaffe, och något gott till det. Trevligt tycker vi, det var ju så vi hade tänkt det skulle fungera. Tid att sitta en stund å språka med dansvännerna över en kopp kaffe, och däremellan ta sig en svängom på golvet. Å visst kändes det riktigt bra, så nymodigheten anser åtminstone vi som lyckad. Hoppas Ni håller med...
 
          
 
 Självklart lockade dansgolvet innan påtåren.
 
 Visst ser det mysigt ut under DansCafét!
 
 Roger och Pernilla tar en bugg under tiden
 
 Marie och Fredrik testar "glidet" innan kursdelen
 
***************************************************************
 En Repetitionsdel från början
 
 Repetitionsdelen blev riktigt välbesökt
 
Överraskande många hade hörsammat inbjudan till vårens kursdel. Som vi tidigare nämnt fick nybörjardelen stå tillbaka, och ersättas av Café-delen. Så vårens "Huvudnummer" blir just vår "Repetitionskurs". Nu känns det ju sådär aktuellt att köra repris på grunden i bugg för de flesta av Er, Ni kan det här tugget lika bra som jag. Men, nu hade vi några nytillkomna gäster, och vi vill gärna ge en liten bild av vårt sätt att se på det här med bugg.
 
 
 Linda och Peter i repetition
 
          
 
 Sandra och Peter i tjusig bugg
 
 När vi fått fundamentet på plats, tog vi å tittade lite närmare på en av Bugg 1:ans figurer till att börja med. "Tjej bak killes rygg" har någon liten fallgrop vi kollade på som inledning. Det är det första halva högervarvet för tjejen vi vill få till redan på figurens första två takter. Ett litet utlägg om hennes höger insteg på ettans takt, en "rumpbredd" från killens rygg. Så hon kan glida runt nämnda halv-varv på högerfoten på tvåans takt, bakom killens rygg. Ett stöd vänsterhands-stöd mot killens rygg ger stadga och guidning för nämnda högervarv.
 Resten av figuren ställer nog inte till några problem, över huvud taget...
 
 Monika och Roger i typisk glad-bugg, trevligt tycker vi.
 
(Från ett tidigare steg-schema på "Tjej bak killes rygg", kopierar vi detta)
 
En liten minneslista för Er som tränar hemma, kan se ut så här:
1:a Takt 1-4, Gemensamt Grundsteg
2:a Takt 1-4, Lika steg som ovan, men killen markerar på takt 3-4. (Se ovan på Tommys markering.) 
3:e Takt 1-2, Killen vänder 1/4 vänster, å för tjejen; Tjejen vänder 1/2 höger bakom killens rygg. ( v-hand på killen)
3:e Takt 1-4 Killen vänder 1/4 vänster, å för tjejen;  Tjejen fullbordar ett helt högervarv. (Kom ihåg baksteget)
4:e Takt 1-2 Killen vänder 1/4 höger, och för tjejen i 1 buggsväng vänster.
5:e Takt 1-4 Killen vänder 1/4 höger, och för tjejen tillbaka till utgångsäget på 4:a takter.
  Här fortsätter killen förstås med Grundsteg och ev. Cirkelbugg om Ni följer ramsan...
 
          
 
 Nina och Martin i "Karusellen"
 
 En buggtur som hör hemma lite högre upp i kurserna, är "Låskolven".  En figur som har BUGG's signatur, och som är en liten trevlig tur. Även här letar vi upp stegschema från i höstas:
 
Låskolven
" En höger-högerfattning där den inledande buggsvängen i vänstervarv, fortsätter in i ett lås. Härav namnet på figuren.
 Nu gällde det för killen att vara allert och stoppa utrullningen med vänster-vänster och handstöt. 
 Fortsättning med halvt vänstervarv för tjejen, som killen stoppar med ett markerat högertag på hennes axel och går ut till 4 i denna fattning.
 På följande 1:a markerar killen fri utrullning i högervarv för tjejen.
 Stoppar henne med vänster-vänster, därpå vänstervarv för henne och avslutar med en höger högerfattning."
 
 Stefan bjuder på svängom
 
          
 
 Vi hade för målsättning att bjuda på några extra byten för att inte jaga på tempot för mycket. Vi vill ju att alla ska hinna med att få med sig figurerna i sin helhet. Känner Ni att vi rusar på, får Ni gärna säga till, så visar vi en extra gång, det är viktigt!
 
 Lennart och Veronica i härligt glad avslutningsbild.
 
 Som sagt så är vårens danskurser på gång hos BUGG's. Vi hoppas Ni skall få en trevlig dans mot våren, tillsammans med glada gänget hos BUGG's! Det är vår fasta målsättning, så den "Bågen känns ganska säker att spänna!"
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och ser ingen anledning att ändra på: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Aktivitetsplan 189

 
Vi hälsar Er alla Välkomna till BUGG's Danskurser igen!
 
Nytt år med ett lite annorlunda upplägg, men med samma Hjärtlighet och Dansglädje som vanligt!
Vårt motto ändrar vi inte på, utan här gäller fortfarande: "DANS MED HJÄRTAT"!
 
Gör bekantskap med Dans under BUGG's DansCafé!
Varje söndag kl 17.00 - 18.00
Fri entrè till vårt DansCafé, med möjlighet att köpa kaffe & dopp och givetvis ta en dans till sköna toner.
Passa på att bjud med Dina vänner att närma sig dans på ett otvunget sätt. 
Även Du som som bara vill sitta och lyssna till bra musik och koppla av en stund.
 
Repetitionskurs i Bugg och Foxtrot.
Varje söndag kl. 18.00 - 19.30
Besök BUGG's Repetitionskurs och ta del av ett stort och varierat utbud av buggturer.
Vi repeterar även "gammaldags" Traditionell Foxtrot, som vi gillar bäst. 
Oslagbart val av dans, med ett oslagbart härligt Dansgäng!
 
BUGG's Motionsdans, svårt att kopiera.
Varje söndag kl. 19.30 - 20.30
Över 10 år erfarenhet att kombinera bra dansmusik, har gjort BUGG's dansmusik svårslaget.
En unik mix av nya och gamla musikaliska godingar, ger Dej bästa guidning i Din dans!
BUGG's Motionsdans ger bästa avslutning på Din helg!
 
Hjärtligt Välkomna till BUGG's!                            Hälsar Ulla & Arne

Välkomna på Kaffe med Dans!!

Välkomna till BUGG's 
 
Vi, Ulla å Arne, hälsar som vanligt varmt Välkomna till BUGG's!
 
 Får vi lov att säga att vi är på rätt sida av Nyår? I varje fall är det så vi känner. Allt eftersom återvänder ljuset, och vi siktar på en ny vår igen, även om vägen dit bara har börjat. Ett alldeles utmärkt sätt att förkorta den vägen, genom is och snö, är att ta sällskap med det härliga Dans-gänget hos BUGG's. Ett recept som vi garanterat vet fungerar! Häng med så får Du se!
 
 BUGG's har dansat klart sin 10:e säsong, i och med förra årets avslut. 10 år med i stort sett samma upplägg av Kurs och Motion. Så det är kanske inte så konstigt om vi funderat på hur vi skulle kunna förändra, och ge dansen en lite annorlunda inramning. En form av dans vi själva skulle vilja komma till. I den andan lät vi sista danskvällen i höstas, gå i  detta lite nyare tema. Ett tema i kände verkade nytt och spännande. Därför säger vi
Välkomna till 2015 år dans-säsong hos BUGG's med Dans-Café!
 
En trivsam avslutningskväll under höstens sista dans hos BUGG's.
 
 Självklart får upplägget en lite annorlunda utformning, i och med denna nya skepnad. Nybörjarkursen utgår under dessa veckor av vårt lilla "expriment", men i stället öppnar vi dörrarna kl.17.00 och bjuder in till Dans-Café med stilla dans-musik till kaffet.
 
       
 
 Här hoppas vi att fler ska kunna komma och lyssna till skön musik i lagom volym, och givetvis även kunna ta sig en dans om känslan för det infinner sig! Så bjud gärna med Dig släkt eller vänner, och ge dem en bild av dansen när den är som bäst! Å givetvis finns kaffe och dopp till hands...
 Samtidigt bjuder vi även Dig som funderar kring detta med dans, Hjärtligt Välkommen! Kanske bara titta å lyssna, över en kopp kaffe. Och vill Du, ger vi Dej förstås en lite introduktion i dansens värld!
 
Kursdel med repetition och glada återblickar.
 
 Av erfarenhet vet vi att BUGG's Repetitions-kurser är populära. Därför vill vi lägga tyngdpunkten här denna säsong. En kursdel som ger många sköna återblickar vad gäller buggturer, men även möjlighet att, bl.a, ta upp den så viktiga foxtroten under våra repetitionskvällar.
 Nu siktar vi på att dra ner på tempot en smula och göra repetitions-kvällarna så innehållsrika som möjligt, för alla Dansvänner. Med möjlighet även för Er med mindre antal kursdelar "i benen" att få en nyttig kursdel. Givetvis hoppas vi åxå på nya deltagare som dansat sin introduktion i annan regi!
 Som vanligt kryddar vi detta med BUGG's härliga stämning! Därför tror vi på en fantastisk trevlig repetitionskurs under våren 2015! Så är det någon gång Du skall kursa med BUGG's, så är det Nu!
 
         
Sköna dansbilder från förra årets danskurser hos BUGG's.
 
  Efter repetitionsdelen dansar vi givetvis vår traditionella Motionsdans igen! En uppskattad del av danskvällarna hos BUGG's! Här ändrar vi inte på ett vinnande koncept, utan bjuder på dansant musik passande till både Fox och Bugg. Motionsdansen ingår givetvis för Er som går vår kursdel, men går med fördel att avnjutas som enskild del åxå. Så här är givetvis alla Dansvänner Välkomna att ta del av BUGG's stående punkt under kvällarna, Motionsdansen!
 
Vårsäsongen 2015 
Start: Söndag 18 januari
Syltoppen  Säffle
 
Dans-Café:          17.00 - 18.00      fri entré.
Repetitions-Kurs 1: 18.00 - 19.30    250:- / 6 ggr.
                       Motionsdans:      19.30 - 20.30  40:- / gång    (Kursare fritt)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Välkomna till Dans-säsongen 2015 med BUGG's!                                      BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

RSS 2.0