En extrakväll med basträning.

Fredagskväll med fredagsdans
 
 Kurskväll med trevliga dansgäster
 
 Eftersom söndagens kurskväll uteblir, kallade vi in till en extra kurskväll på fredagskvällen istället. Förvisso med ett kort varsel kanske, men flertalet kursdeltagare skippade fredagsmyset å och ställde ändå upp. Fast sanningen att säga fick vi ganska mysigt i alla fall. Dans i trevligt sällskap har hög mysfaktor.
 
  
 
 
 
 Som vanligt inleder vi med lite dansanta toner å låter gänget hitta rytm och stämning. Några ord om grunderna såsom grundsteg och cirkelbugg. Tradigt måhända, men det är ju trots allt detta vi bygger vår bugg från. Desto bättre grunden sitter, blir kommande turer lättare att få till att fungera.
 
 
 
 
 Nu var ju inte kvällen ämnad till att forcera vidare i bugg 1:an, utan putsa på basmomenten vi har övat tidigare. Turerna som blev repeterade var "Karusell med omtag" och "Karusell med frivarv". Båda har samma inledning, med lite olika utgång. Kom ihåg att lägga in "Grundstegen" och "Cirkelbugg" före och efter varje buggtur, så här i början. Blir lite lugnare för Er att göra turerna korrekt så.
 
 Ett koncentrerat gäng övar kvällens buggturer.
 
  Vi tog åxå lite tid till att öva några nya basmoment. Under "Cirkelbuggen" har vi tidigre testat på att lägga in ett "Frivarv". Efter detta har killen valet att ta en ny höger-högerfattning eller en dubbelhandsfattning. Nu testade vi på att byta fattning med en lite stiligare variant, och varsamt lägga damens högerhand i killens vänster, efter en "Buggsväng".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jo just det, "Buggsväng" blev en ny bekantskap, vi återkommer till denna nästa kurskväll,den 18:e mars. Här guidar vi tjejen i ett eller två vänstervarv med höger-höger fattning. Vi noterar åxå tydligt att ett varv för tjejen går på två takter, och två varv går på fyra takter. Här får förstås killen trampa sina två eller fyra takter på plats, bara lätt vridning åt höger för att följa tjejen.
 
 
 Full fart på dansgolvet i Tveta Bygdegård.
 
  Avslutningsvis monterade vi samman kvällens figurer och lade dem samman i en liten ramsa med buggturer. Här får killen testa sitt minne och försöka komma ihåg rätt ordning på figurerna. Tja, skulle det nu inte följa vårt förslag är det givetvis inte fel, utan bara en egen variant på buggandet. Å det är ju just det som buggen handlar om! Killen ska guida runt sin dam i buggen efter egna ideér. Så forma Er egen bugg killar! Vi ger bara varianter och lite mer förslag på buggturer...
 
 
 
 Dansträning med mera dansgäster under fredagskvällen.
 
  Vi hade förstås bjudit in lite flera dansgäster till den avslutande dansträningen. Så här blev dansgolvet riktigt välfyllt. Vi hoppas att även Ni tyckte att danskvällen blev trevlig, Även om det var en lite hastigt påkommen extra kurskväll i Tveta Bygdegård...
 
Några slutord med gammal tradition här på bloggen: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
PS: Om någon ej vill vara med på bild här på bloggen, meddela oss,
så tar vi bort fotot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0