Vågade Dansarna sig tillbaka?

Nybörjarna tar omtag.
 
 Flera nybörjare mönstrar på!
 
 Vi gick ut med en liten kallelse via facebook, om att vi förmodade antalet killar skulle minska. Några killar hade flaggat för andra aktiviteter, denna andra kurskväll.
 Fast denna varning märkte vi inte mycket av. Några nya grabbar, och även tjejer, hade lockats med och det blev ett jämnt startfällt när startskottet gick. Så här var ingen fara med något minskat antal, denna andra kurskväll! Med sedan hjälpdansare från tidigare kurser, fick Lena lämna kassan och fylla på.
 Nu var några av deltagarna helt nya med bugg, så vi repeterade grunden igen. Takttramp och fattning, grundsteg och cirkelbugg till att börja med. Fundamentet skall vara stadigt om vi ska bygga på höjden!
 
      
 
 
  Liksom förra gången studerade vi lite lösryckta moment, som vi monterar samman lite senare. Gänget fick åter prova på att föra grundturerna med både dubbel och höger/höger fattning. Frivarvet testade vi åxå och noterade att det innehåll två takter, där killarna vackert får trampa på plats. 
 
      
 
      
 
      
 
 
 Den första varianten av "Karusell med omtag" togs åter upp till träning. Här blir det ju bugg på riktigt, för för första gången egentligen. I denna variant återvänder vi ju till dubbel fattning efter fullbordan, och det är bara att köra det hela i repris om och om.
 Vi hann åxå med att testa på "Karusell med frivarv" innan tiden rann iväg för mycket. Plötsligt får killarna ytterligare en variant att bjuda sina damer på.
 
      
 
      
 
 Så visst kunde vi konstatera en riktigt trivsam andra kurskväll för våra nybörjare! Ett stort Tack till Er alla! Vi ser redan fram emot fortsättning nästa söndag, när vi plockar samman det hela till en liten ramsa.
 
Skulle golvet bli lika trångt som förra söndagen?
 
 En härlig syn för alla Dansvänner!
 
 Förra söndagen förvånades vi ju av det stora deltagandet på fortsättningskursens första kväll. Kanske bara en lyckträff med lite nyfikna dansare?
 Nej då! Om det var trångt förra söndagen, så trängdes vi samman lite till, denna söndag! Tja det blev nästa lite problem att få svängrum i buggen! Vi får ta till det där med hjärterum och stjärterum...
 
      
 
      
 
 Redan under uppvärmningen klämde vi in en liten uppmaning, i att passa på att träna lite extra på "Medisturen" som är ett mycket trevligt komplement när man använder sin "Katapult". Här kan man ge buggturen en liten extra intensitet, och innehåll. Musik å träning på detta!
 
 Per-Arne och Nina får fart på buggen.
 
 Förr brukade den komma under bugg 1:an, medan den har placerats i Bugg 2 under senare tid. Vi talar förstås om figuren "Tjej bak killes rygg". En buggtur med flera moment vi skall pussla samman. Här poängterar vi alldeles särskilt vikten av att tjejen får till sitt första högra halvvarv i steget in bakom killen! Missar vi detta försenar vi hela figuren med två takter. Inte mycket att bry sig om kan tyckas...
 Men, dels tappar buggturen sitt flyt, och sedan används figuren för dom som provar på att dansa Dubbelbugg. Här blir ett försenat insteg och varv än mer kännbart. Så vi noterar detta.
 Vi provade åxå på att dela buggturen i mitten, och kombinera med något annat. I söndags använde vi "Handbyte bak killes rygg", men det finns förstås anda alternativ...
 
      
 
      
 
  En variant på "Katapulten", som gär under namnet "Katapult Vänster", hade hamnat efterkälken. Fast den passade utmärkt att lägga till när vi ändå pratar om Dubbelbugg. Här handlar det om insteg, och här använder vi vänster/höger fattning som startläge. Nu försöker vi träna in att bjuda damen på ett vänstervarv, innan vi tar den traditionella fattningen i "Katapulten". Detta är åxå en liten förberedelse inför eventuell Dubbelbugg i framtiden. Jodå, mitt i röran har vi en, liten men åndå, plan.
 
 Det är en skön variation på gängets buggturer när man står och tittar på!
 
"Rallyturen"  körde vi under hösten, men lite repris fick det bli. Dels är det många nya deltagare, som nu får prova på den. En annan orsak är åxå att vi vill få insteget till figuren i Ert minne, då den ingår i några andra figurer åxå. Den lite lockande vänsterhanden hos killen, som skall fattas av tjejen först till vänster om killen i följande moment. En liten finess i sig... 
 
      
 
 Förra gångens "Låskolven" hade trillat ur minnet, blev vi varse. Vi tog givetvis med glädje upp buggturen i repris. Detta passade nog extra bra, då det hade tilkommit några nya buggare, denna andra kurskväll. En buggtur med BUGG's signatur!
 
 
  Slutligen tog vi och gav några extra minuter åt en alternativ utgång av "Polisturen" som har fått namnet "Kuragömma". Under den dubbla fattningen vänder sig killen, helst på takt 3-4, ett halvt högervarv. Killen lägger egen ögla, bjuder damen på högervarv, vänstervarv och gör eget halvt högervarv, innan avslut med traditionellt Tjejdyk. Tänk vad det går att få till....
 
 Full fart under avslut!
 
 Som vanligt lägger Ulla på några snabbare låtar när det är dags för avslut på kursen. Här är tanken att killarna skall plocka buggturer ur eget minne och bjuda damerna på bugg när den är som bäst. Å visst blev det fartig bugg i bygdegården igen!
 Vårens buggkurs hos BUGG's har lite av kurs, blandat med repetition, som innehåll. Vi radar upp buggturer i ett lite snabbare tempo än normalt, och hoppas att några varianter skall pasa just Dig å bli Din favorit på dansgolvet i sommar. Går vi fram för fort, så hojta till så förtydligar vi det hela om så önskas! Med detta sagt så säger vi stort Tack för ännu en trevlig kväll med sköna gänget hos BUGG's!
 
En trevlig fortsättning på veckan hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Med fart å fläkt utbrister vi förstås: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0