Vi dansar final för 2022

 En trevlig finalkväll i Tveta
 
 Monika och Björn-Ove dansade några buggar i söndags
 
 Sista danskvällen i Tveta Bygdegård för 2022 blev riktigt trevlig. Början av kvällen liknade ett flertal övriga kvällar med lite skralt antal deltagare. Dock droppade det in fler dansgäster efterhand och vi startade upp vår repetitionsdel av kvällen. Planerat var lite tillbakablick på en trio av buggturer som vi kallar "Borren", "Bommen" och "Vänsterlåset". Så var planen som sagt, men vi ruckade en smula på detta  efterhand.
 
        
Veijo bjuder förstås damerna på bugg.
 
 Buggturen "Borren" är en figur som vi får frågor om repetition emellanåt. Den är uppskattad som vi förstår det hela. Turen dök upp för oss i mitten av 10-talet via en fransk rock-dans video. Figuren var förstås inte anpassad för bugg, men vi klurade ut en variant som passade vår bugg där den skojiga "knicken" för damen ingår. Lite ovanligt är ju åxå att den inleds på vänster sida om killen. Sagt och gjort vi började repetera.
 
 Maria och Roger kom på besök.
 
  Buggturen hade här och var fallit i glömska, som vi uppfattade det hela. Därför spjälkade vi upp den som brukligt och tränade delmomenten var för sig. Efter en stund hade vi nog fiskat upp minnesfragmenten och satt dem samman igen. Musik och träning förstås.
 
        
 
 Mycket uppskattat när ett yngre danspar kom på besök. Bugg är ju speciellt passande för den yngre generationen, där rörlighet och snabbhet är helt annat än hos oss "gamlingar".
 Därför stuvade vi om planen en smula, passande även då flera inte hade testat på en tidigare övad kombination. 
 Några söndagar tidigare hade vi testat en variant på "Katapulten" där vi startar med en vänster-höger fattning. En figur vi uppfattar som ganska lätt att ta in. Träning på detta moment förstås.
 Här avslutas med en höger vänster fattning som passar att inleda en treditionell "Karusellfattning" med. Utgång i den variant vi kallar "Hej-turen". En kombination som funger fint och är lite originell dessutom.
 Klockan går fort och strax var det hög tid för dansträning och motion. Givetvis hade vi komponerat en ny danslista med, som vi tycker, trevlig buggmusik. Full fart på dansgolvet igen.
 
        
 
  När vi startade upp för höstens åtta Repetitionskvällar var förhoppningen att suget efter bugg skulle vara stort efter pandemi-uppehållet. Gillande på fb droppade in och vi planerade därför en Repetitionsomgång för att friska upp minnet hos våra dansare, på ett lite anspråkslöst sätt.
 Vi har förstått från flera danskurs-arrangörer att det varit lite trögt att locka dansgäster, så vi är nog inte ensamma om att konstatera detta även hos. Varsel om kommande hyreshöjningar gör förstås att vi funderar än mer om hur en fortsättning av buggandet skall utformas. Vi grunnar vidare...
 
 Uppskattat blomster och godsaker överräcktes till oss under kvällen, vilket värmer extra mycket just nu! Vi säger ett stort tack till Er alla som besökt och dansat med oss under hösten! Det har varit riktigt kul att träffas och få prata med alla igen. Hoppas Ni känt detsamma!  / Ulla & Arne.
 
 Tider förändras och dansen lika så, men vi känner oss säkra på:
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

RSS 2.0